علوم انسانی و علوم اجتماعی

کتاب الگوهای یادگیری (ابزارهایی برای تدریس) فصل 8

تعداد اسلايدهاي پاورپوينت: 28 اسلايد کتاب الگوهای یادگیری (ابزارهایی برای تدریس)فصل 8

پریسا

28 صفحه
1020 بازدید
28 شهریور 1398

برچسب‌ها

صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحیم

صفحه 2:
کتاب الگوهای یادگیری (ابزارهایی برای تدریس) * بروس جویس امیلی کالهون دیوید هاپکین ترجمه: دکتر محمود مهرمحمدی دکتر لطفعلی عابدی

صفحه 3:
* یادگیری مطالعه درباره ی ارزشها(ایفای نقش

صفحه 4:
۰ الگوی یادگیری ایفای نقش دومین نمونه از خانواده الگوهای اجتماعی أسنت: . از آين الكقَ معمولا تراي تشريج طرق مختلف يايه گذاری یک جامعه يادكيرى در كلاس درس استفاده مى

صفحه 5:
* در الگوی ایفای نقش ,دانش آموزان از طریق وضع موقعیتهای سوال برانگیز ‎as‏ جستجوی مسائل روابط انسانی پرداخته و سپس آنها را مورد بحث قرار می دهند .دانش آموزان ‎wo‏ ‏توانند به اتفاق یکدیگر به بررسی راهبردهای حل مسئله بپردازند.

صفحه 6:
* ایفای نقش به عنوان یک الگوی یادگیری و یاددهی * ایفای نقش در مقام یک الگوی تدریس ريشه در ابعاد فردی و اجتماعی تعلیم و تربیت دارد زیرا هم در صدد کمک به افراد برای یافتن خود در دنیای اجتماعی و هم در صدد حل معضلات فردی با کمک گروه اجتماعی است.

صفحه 7:
* اين الكو در بعد اجتماعى اين امكان را براى افرا فراهم مى آورد كه در تحليل اوضاع اجتماعى ,بویژه مسائل بین فردی و درتدوين طرق شایسته و مردم سالار برای کنار امدن با این شرایط ,با یکدیگر همکاری کنند.

صفحه 8:
* ایفای نقش در ساده ترین سطح خود به شکلاتی می پردازد که در جریان عمل رخ می دهند:یک مستئله تشریح می شود,به نمایش گذاشنه می شود و مورد بحث قرار می گیرد,برخی دانش آموزا به ایفای نقش و برخی ديكر , به مشاهده می پردازند.یک شخص خود را بجاى فرد ديكرى قرار داده و آنگاه تلاش می کند که با دیگر ایفاگران نقش به تعامل بپردازد.

صفحه 9:
* از انجا که همدلی,همدردی ,ناراحتی و تاثر همگی در جریان تعامل با دیگران بوجود می بخشی از زندگی تبدیل می شود.

صفحه 10:
* جوهره ی الگوی ایفای نقش شامل درگیر شدن شرکت کنندگان و مشاهده گران در یک موقعيت واقعى و ميل انان به شناسايى و حل مسئله اى است كه در جريان اين دركيرى حاصل ‎wo‏ شود.الگوی ایفای نقش نمونه ی زنده ای از رفتار انسانی را عرضه می کند که به عنوان ابزاری ‎sly‏ دانش اموزان در انجام امور ذيل به كار مى أيد:

صفحه 11:
کسب بصیرتی درباره نگرشها,ارزشها و ادراكات خويش بهبود مهارتها و نگرشهای مشکل گشایی خويش رار کاوش در مواد درسی ,از راههای گوناگون

صفحه 12:
. اين اهداف چند پیش فرض را درباره فرایند یادگیری در الگوی ایفای نقش منعکس می کنند. ‎٠‏ نخست الگوی ایفای نقش تلویحا از نوعی تجریه ی مبتنی بر موقعیت یادگیری که در ان " اینجا و اکنون" محتوای آموزشی را تشکیل می دهند,جانبداری می کند.

صفحه 13:
* پیش فرض دیگر که با پیش فرض قبلی مرتبط است ,این است که ایفای نقش می تواند احساسات دانش آموزان را بر زبانشان جاری کند,تا بتوانند آنها را شناسایی و در صورت امکان از خود دور کنند.

صفحه 14:
اه 7 ‎Sled ne‏ به سطح خودآگاه ره و بوسیله ی گروه آنها را بهبود بخشید. آخرین پیش فرض آن است که فرایندهای ناپیدای روانشناختی از قبیل نگرشها ,ارزشها و نظام اعتقادی فرد را می توان از طریق ترکیب نمایشهای خودجوش ,با تجزیه و تحلیل به سطح خودآگاهی رساند.

صفحه 15:
* مفهوم نقش * نقشهایی که افراد ایفا می کنند .طی سالیانی بسیار و بواسطه ی عواملی متعدد شکل گرفته اند.نوع افرادی را که یک شخص ملاقات می کند ,تعیین کننده ی احساسات کلی او درباره ی افراد است. ‎٠‏ فرهنگ خاصی که فرد ملزم به اجرای قواعد آن است ,وی را در پذیرش نقشها و ایفای آنها کمک می کند.

صفحه 16:
برای دستیابی به درکی روشن از خویشتن و دیگران,نکته ی بسیار مهم آن است که شخص از نقشها و چگونگی ایفای آنها مطلع باشد.براى انجام اين كار .هر فردى بايد بتواند خود را در جای دیگران قرار داده و حتی الامکان افکار و احساسات او را تجربه کند.

صفحه 17:
۶ اگر کسی قادر به همدلی باشد.,تعبیر صحیح وقایع و تعاملهای اجتماعی برای او نیز میسر ‎wo‏ شود.ایفای نقش ابزاری است که افراد را از پذیرش نقشهای دیگران ناگزیر می کند.

صفحه 18:
م نقش ,محور یکی از مبانی نظری در ۳ ایفای نقش است,و هدفى عمده را دنبال می کند.باید به دانش آموزانٍ 0 که از این مفهوم استفاده کنند, = را تشخیص دهند و در مورد ‎sles‏ خود و دیگران بر حسب نقشها بينديشند.

صفحه 19:
مراحل الگو بنا به اظهارات شافل ایفای نقش شامل 9 1- گرم کردن گروه 2 انتخاب شرکت کنندگان 3- تنظیم صحنه(وضعیت) 4- آماده کردن مشاهده گران 5- اجرای نماییش

صفحه 20:
6- بحث و ارزیابی 7- نمایش مجدد 8- بحث و ارزیابی 9- تبادل تجارب و تعمیم دادن هر یک از اين گامها هدف خاصی را دنبال می کنند كه در غنا و تمرکز بخشیدن به یادگیری نقش دارند.

صفحه 21:
* بطور خلاصه می توان گفت که الگوی ایفای نقش در کلاس درس با صحنه ای از یک مسئله پا تجربه ای از یک مسئله آغاز می شود.در پی آن تحلیلی از ماهیت برخوردهایی که مسئله در ان رخ داده است عرضه می شود.

صفحه 22:
آنگاه پس از اجرای نمایش 9 مشاهدات ,تحلیلهایی از موضع گیریهای ارزشی که در جریان نمایش اشکار شده به سوی خط مشی مشخصی سوق داده می شوند.

صفحه 23:
* پژوهش ۰ امتیازهای ایفای نقش به کیفیت اجرای نمایش و به ویژه تحلیل متعاقب_ آن بستگی دارد.این امتیازها به ادراک دانش آموزان از شباهت نقش,و به وضعیتهای مشابه زندگی حقیقی نیز بستگی دارند.

صفحه 24:
* چسلر و فاکس(1966) تمرینهای پانتومیم گونه را برای رهاسازی دانش آموزان بی تجربه پیشنهاغد می کنند.اگر معلم صرفا به طرح بدون مقدمه یک مسئله ,متقاعد کردن چند کودک در به نمایش در اوردن آن و سپس ‎culo»‏ بحثی درباره ی نمایش اکتفا کند, ایفای نقش نمی تواند با توفیق همراه باشد.

صفحه 25:
تاملات الگوی ایفای نقش به طور اخص برای ترویج موارد ذیل طراحی شده است: 1- تحلیل ارزشها و رفتار فردی 2- تدوین راهبردهایی برای حل مسائل بین فردی و فردی 3- ایجاد حس همدلی نسبت به دیگران و پرورش آن

صفحه 26:
درباره مسائل و ارزشهای اجتماعی,آسودگی خاطر در ابراز عقاید خود و یک جو اجتماعی یکپارچه

صفحه 27:
آثار مستقیم و غیر مستقیم الگوی لیفی نقش

صفحه 28:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان