علوم انسانی و علوم اجتماعی

کتاب جامعه شناسی انحرافات اجتماعی

تعداد اسلايدهاي پاورپوينت: 131 اسلايد فصل 13 انحرافات رسانه ای و رایانه ای

پریسا

صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحیم

صفحه 2:
° تاليف : دکتر منوچهر محسنی

صفحه 3:
* انحرافات رسانه ای و رایانه ای

صفحه 4:
° مقدمه * به طور کلی ابعاد انجرافی در امر رسانه ها از دو زاویه قابل طرح است: ماهیت انحرافی و به طور مشخص انحراف حرفه ای در امر ‎Ly j‏ ای و دیگری تأثیر محتوای رسانه ها در توسعه انحرافات اجتماعى و مساعدسازی زمينه بروز رفتارهاى انحرافى.

صفحه 5:
۰ از جنجالی ترین بحث هایی که در اين زمینه مطرح گردیده است دو چیز بیش از همه جلب توجه کرده است یکی نقش رسانه ها در بروز خشونت (که بیشتر در مورد سینما و تلویزیون و اینترنت مطرح می شود و دیگری مسائل مرتبط با آنچه که تصاویر مخالف اخلاق عمومی (پورنوگرافی) نامیده می شود.

صفحه 6:
* این مسائل البته در طول سالهای گذشته موضوع پژوهش های متعددی نیز قرار گرفته است و از آن جمله است موضوع نوارهای ویدیویی و ماهواره که بحث های فراوانی را ویژه در کشور خود ما بوجود آورده است. e

صفحه 7:
‎٠‏ يس از ز سال های پایان جنگ جهانی دوم و متعاقب با تحولات تکنولژیک اولیه, در صنعت رایانه و چاپ و نشر و به ویژه پس از گسترش رسانه هاى كروهى از قبيل كتاب, مجله, روزنامه: راديو, تلويزيون (در ابتدا از نوع زمینی و سپس ماهواره ای), مینی تل ‎All‏ ‏چندرسانه ای ها و بالاخره اینترنت. جهان ارتباطات تحول بی سابقه ای پیدا کرد.

صفحه 8:
* این تحولات در طول چند دهه گذشته به نقش و موقعیت رسانه ها اهمیت ویژه ای بخشید و در كنار کارکردهای مطلوب آن مسائل ویژه ای نیز به آن نسبت داده شد. گروههای مختلفی نیز از حوزه های گوناگون در مواردی راه افراط پیمودند و پاره ای از انواع رسانه ها را عامل خشونت و انحطاط اخلاق معرفی کردند و استناد آنها نیز معمولا پاره ای از انحرافاتی بود که در جهان رسانه ای مشاهده می شد ‎.Moulder, 2000: 228]‏

صفحه 9:
* به ويه يس از سالهای دهه ۱۹۸۰ توسعه تكنولوزى اطلاعاتى مبتنى بر ساختار رقمى (ديجيتال) كه تاثيرات خود را در امورى مانند ايجاد. يردازشء, نشرء و كاربرد اطلاعات ظاهر ساخته است, عملا در صدد ايجاد يى دكركونى بنیادی در ارتباطات میان انسانها با یکدیگر و نيز رابطه میان انسانها با سازمانهاست.

صفحه 10:
های اقتصادی, شغلی, تجاری, فرهنگی. آموزشی, سیاسی, و علمی را نیز (حداقل در سطح زير مجموعه هایی از انها در برگرفته

صفحه 11:
* در فراسوی این ساختار تکنولوژیک انسان هایی پا خصوصمت بسیار متفاوت و متنوع فرهنگی گسترده قرار دارند. طبیعی است كه اين سوال امروز قابل طرح باشد که جوامع بشری و دست کم قسمت اعظم از اقراد چگونه برخوردی با تحولاتی که در آگاهی ها, نگرش ها, روابط, ارزش ها و فعالیتهای آنان روی می دهد خواهند داشت و ایا همگی آمادگی شهروندی در جامعه اطلاعاتی را دارند؟ (دریابیگی, ۱۲۷: ۱۳۷۹ ).

صفحه 12:
8 کارشناسان پیش بینی می کنند (براساس روند موجود كه تا جند سال آينده اينترنت وسيلهاى گذران اوقات فراغت را در خود جمع خواهد کرد و نه تنها اشخاص مستقیما از اين امکانات استفاده می کنند, بلکه از طریق آنها وسایلی مانند انواع دیسک های نوری و سایر محصولات سرگرم کننده را نیز سفارش خواهند داد.

صفحه 13:
‎٠‏ در شرایطی می توان هم اکنون به اغلب محتویات انچه که در رادیو, تلویزیون, ويا نوارهاى ويديو و یا دیسک های نوری م دارد دست يافت. از سوی دیگر بررسی ها نشا میدهد که برخلاف گذشته ویژگی های رسانه در انتخاب آن کمتر مؤثر است تا برآورد از احساس ارضاء از آن: فتجارهای اجتماقی: و ارزیابی گروه های دوستانه از وسیله ارتباطی [محسنی, ۱۱۸: ۱۳۸۰ ].

صفحه 14:
۰ اگر عصر صنعتی شدن با کارهای عمده ای مانند کشیدن خط آهن و ساختن بزرگراه ها شناخته می شود, بزرگراه های اطلاعاتی در ردیف می آیند. در عصر ما رقابت در این حیطه بسیار زیاد است و تا حال حاضر موسسات اروپایی در مقایسه با موسسات آمریکایی در موقعیت ضعیف تری قرار دارند, و جهان سوم نیز به طور کلی حالتی مصرف کننده و نظاره گر دارد.

صفحه 15:
* در این فرایند است که به علت متنوع تر شدن نقش تکنولژی اطلاعات و اهمیت روزافزون آنها در جريان زندكى روزمره و به ويزه گذران أوقات قراغت ميته ‎esd oy‏ با قلمرو نحرافات اجتماعى بيش از بيش به جالش هاى علمى كشيده شده است.

صفحه 16:
* در این قلمرو گسترده که موضوع بحث ما در این فصل است مشخصا در ابتدا به یک بحث کلی دز زمينه رابطه رسانه و انحزافت"نوچه می کنیم و پس از طرح بحثی در حوزه اخلاق رسانه ای. مشخصا به موضوع پورنوگرافی خواهیم پرداخت و سپس مباحث مرتبط با فضای رایانه ای را مطرح خواهیم کرد.

صفحه 17:
‎٠‏ رسانه و انحراف ‎٠‏ رسانه ها و نقش مهمی در تعریف انحرافات اجتماعی دارند و اینکه مسائل چگونه تعریف شوند, , عملا راه حل های مشخصی هم از آن نتیجه می شود و نقش تلویزیون در اين زمینه بسیار با اهمیت است. رسانه های دیداری نه فقط اخبار را به خانه ها می برند. بلکه از دستکاری در احساس و عقيد؛ ما دست بزنند.

صفحه 18:
رسانه ها وابسته هستیم, اطلاعاتی که ب بر زندگی روزمره, موثر واقع می شوند. در جوامع ماقبل صنعت افراد اطلاعات موردنیاز خود را از دهان دیگران می شنیدند, و حال آنکه در جوامع جدید چنین عملی امکان پذیر

صفحه 19:
* به تدریج که جهانی شدن توسعه پیدا کرده است. احساس نیاز می کنیم که از تمام اتفاقاتی که در جهان روی ‎Go‏ دهد آگاهی به رسانه ها وابسته هستیم ‎.[Peterson, 1999: 404]‏

صفحه 20:
رسانه ها منبع اصلی انديشه ها و اطلاعات هستند و می توانند نفوذ زیادی بر نگرش هاء عقاید و رفتار مردم داشته باشند, رسانه ها افزون بر اين از طریق فرایندهای هنجارسازی و تصویرسازی به نظارت اجتماعی می پردازند. رسانه ها معمولا تقویت کننده رفتارهای همساز و يا در مواردی ناهمساز

صفحه 21:
رساته از طریق گزارش کردن نتایج هنجارشكنى ها و عرضه شيوه هاى تفكر درباره اين مسائل به هنجارسازى مى يردازند و عهده دار نظارت اجتماعى مى شوند [Browne, 1992: 180]

صفحه 22:
* بسیاری از افرادی که در رسانه ها فعالیت دارند بر این باور هستند که اخبار «بد» بیش از اخبار «خوب» جذب کننده مخاطبین است. بنابراین آنچه که بیشتر گزارش می شود اخبار سوءاستفاده از کودکان معمولا در شهرهای بزرگ در ردیف اخبار مطرح در رسانه ها قرار دارند و به ویژه اخبار موارد تکان دهنده در سراسر جهان,پخش می بنوند. حادثه ها در ار وا تن یب ‎PR‏ تم ينوع .. دل عه

صفحه 23:
رسانه ها و خشونت بحث خشونت و رسانه ها به ویژه از سال های دهه ۱۹۷۰ به بعد که با ورود نوارهای ویدیو ابعاد تازه اى بيدا مى كند در متون جامعه شناسی به میزانی بیش از پیش مطرح مى شود و بسیاری از جامعه شناسان نیز با طرح ادعانامه هاى انتقادى عليه رسانه ها و به ویژه تلويزيون به مخالفت كردند.

صفحه 24:
‎٠‏ در اين ميان «ژان کازنوو» جامعه شناس فرانسوی اشاره کرد (کاز نو, ۱۱۷:۱۳۸۴) وی یاداور می شود که «ایلیاد» «هومر» حاوی صحنه های خشن مرتبط با فضای اجتماعی آن روزگار است و افزودن بر اين انواع مجسمه های باستانی همه عرضه کننده انسان های کشته شده و يا سر بریده هستند.

صفحه 25:
* او تصریح می کند که پدیده «سادیسم» خاص جدید نیست و از یونان و روم باستان تا قرون وسطی و سال های پس از آن ‎aie‏ های خشونت آمیز هميشه در منظر دید همگان بوده است.

صفحه 26:
* مشاهده صحنه های خشونت در رسانه ها و به ویژه تلویزیون ها و سینما در مواردی گروه ‎wh‏ از متخصصین رشته های مختلف علمی را نیز به ابزار نگرانی در سایت های اینترنتی واداشته است.

صفحه 27:
* چند نفر از روانشناسان امریکایی در سال ۶ - به نقل از سایت 60۳ . ۵65112 ) در یک «وبلاک» اظهار داشته اند که: «دغدغه خاطر ما درباره خشونت به راستی تردیدناپذیر است و این موضوعی است که زندگی روزمره ما را از بسیاری جهات اساسی مورد تهدید قرار داده است.

صفحه 28:
* وقتی که درباره خشونت ها در خیابانها, مدارس و خانواده ها می شنویم, وقتی که قطعات جدید «کلیپ» را در تلویزیون می بینیم و یا در روزنامه ها و مجلات مشاهده می کنیم که چگونه افراد مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند و ایا به آنها تجاوز شده است طبیعی است که با احساس تنفر مواجه می شویم و در عین حال مشاهده می كنيم كه اين مسائل نادیده گرفته می شوند. نمی توان بیش از این خشونت را مسأله ای دانست که فقط به دیگران مربوط است و ربطى , به ما ندارد.

صفحه 29:
8 این مسائل بیش از پیش به خانه همه ما نزدیک مى شود و اغلب با اين احساس مواجه مى شويم كه قربانى بعدى آيا ما نخواهیم بود؟, آيا كودكان ما دوران بزركسالى را تجربه خواهند كرد؟ ايا کسانی که با آنها وابستگی داریم از محل کار, مدرسه و یا دیدار دوستان و نزدیکان به خانه بازخواهد كشت؟ آيا اتومبیل یا خانه ما در امان خواهد ماند؟ در رسانه ها مى بينيم كه مداد و كتاب و دفتر در مدارس جاى خود را به تفنگ داده است».

صفحه 30:
* مهم ترین منبع نگرانی در مورد خشونت آفرینی برنامه های رسانه ای از حجم خشونت حاضر در تلویزیون و ‎Wir‏ برنامه های تلویزیونی خاص کودکان ناشی می شود. از طریق کانال های معمولی تلویزیون همه روزه ده ها صحنه خشن نمایش داده می شوند. علاوه بر جنبه کمی اين برنامه ها مجموعه _ شرایطی که در طی برنامه ها خشونت در آن صحنه ها عرضه مى شود نیز اهمیت دارد.

صفحه 31:
. در برنامه ها معمولاً رفتارهای خشن فاقد هرگونه توجیه, تفسیر, ويا مشروعیت هستند و در خیلی از موارد خشونت ماهیتی «کور» دارد و تأثیر آنها در ایجاد ناراحتی و نگرانی در کودکان نوجوانان و حتی جوانان مورد بحث ‎-[Filieule, 2001: 171] cul‏

صفحه 32:
* در زمان ما اين سئوال به كرات به شکل های گوناگ گون مطرح می شود که آیا رابطه ای ‎ole‏ ‏ارائه صحنه های خشن در رسانه ها از یک سو و ظهور رفتارهای خشونت آمیز از ‎sow‏ دیگر وجود دارد؟ در كنار اين پرسش موضوع دیگری هايى كه در تلويزيون عرضه مى شود جيزى جز انعکاس آنچه که در جامعه می گذرد نیست.

صفحه 33:
* یکی از ویژگی های جامعه معا خشونت جا مه صر خشونت است و تلویزیون فقط آن را منعکس می کند. بررسى ها در عين حال نشان داده است که تأثیرات مستقیم خشونت تلویزیونی بر خشونت رفتاری بینندگان این برنامه تقریبا محدود است.

صفحه 34:
* مشاهده یک صحنه خشونت آمیژ ‎exe‏ تواند در دورهای تقریبا کوتاه مدت به ذهن برخی از بينندكان انديشه خشونت را القاء کند, اما وقتى اين تأثیر مق توائد به خشونت رفتارى تبدیل شود که تمامی عوامل دیگر نیز به طور هم زمان حضور پیدا کنند. بنابراین براساس بررسیها یک مکانیسم اتوماتیک که بر حسب وجود ندارد.

صفحه 35:
برای تحقق خشونت همگرایی مجموعه عوامل مساعدکننده و در عین حال شرایطی که ظهور رفتار خشن را سبب شود نیز ضروری است. می توان گفت که در مورد برخی از افراد, در زمان های خاصی و در شرایط مساعدی نمایش خشونت ممکن است بسبب بروز رفتار خشن گردد [170 :2001 ,عابا۳(|۱6] .

صفحه 36:
رسانه ها و الگوهای هنجاری الگوهای اخلاقی با بسیاری از حوزه های فعالیت انسانی در رابطه قرار می گیرد و از آن جمله است اطلاعات ويا يى حوزه كاملا بهوسته با آن يعنى روزنامه نكارى و مطبوعات كه اهميت آنها امروزه مشخص است, جرا كه كاربرد رسانة ها را كروهى از كارشناسان سومين اشتغال انسان مدرن دانسته اند و ان را در مراتب بعد از كار و ‎ol aul‏ قاراز مي :دهند.

صفحه 37:
* اين کاربرد حالت غیر فعال و یا منفعل ندارد. اگر مسائل اخلاقی اطلاعات در مرتبه اول مورد توجه هنرمندان و پدیدآورندگان ‎oll‏ ‏روزنامه نگاران و مدیران رسانه ها قرار دارد, مردم نیز به نوبه خود به رسانه ها از اين نظر توجه می کنند. آنها از سوء کارکردها, فاصله هاء و انحرافاتی که در رابطه با نقش رسانه ها در جامعه دارند احساس نگرانی می کنند (محسنی, ۱۳۹ : ۱۳۸۰ ).

صفحه 38:
می دانیم که قلمرو عمل رسانه ها بسیار وسيع است و اين به علت تنوع محتوا و کارکردهای اجتماع انواع گوناگون رسانه هاست. اگر از خود ستوال کنیم که اطلاع دادن ‎az‏ مفهومی دارد؟ می توانیم ای ین گونه پاسخ دهيم که اطلاع شکل دان به یک آگاهی به منظور با مفهوم کردن آن برای یک شخص دیگر یا عدة زیادی است.

صفحه 39:
‎٠‏ اطلاعات به معنی جاری پوشش دهنده ابعاد محتوایی و شکلی و اقدام به انتقال و ارتباط است. از سوی دیگر اخلاق را می توان البته بر حسب یکی از رایچ ترین گرایش های موجود در جهان دیداه ها و افق های رفتاری مورد پذیرش در یب یک زمان و یک جامعه معین دانست ودر حقيقت غلم اخلاق: علم تسیز خوب از بد ‏است.

صفحه 40:
«علم وظیفه شناسی» (۱260۳۵۱09۷) تعریف می شود مجموعه الزاماتی است که تضمین کننده نظم یک اقدام است و به همین اعتبار است که برای هر بخش خاص از عملکردهای حرفه ای - شغلی وظیفه شناسی معینی به شکل مکتوب يا غیر مکتوب در همه

صفحه 41:
‎٠‏ اخلاق اطلاعات کاملا مترادف با اخلاق روزنامه نگاری نیست. اخلاق رسانه ها به عنوان سازمان های خاص در سطح بسیار فراتر مسئولیت های فردی قرار می گیرد.

صفحه 42:
* در اين زمینه تئورى هاي لیبرال بر بازار آزاد اطلاعات و اندیشه ها تأکید دارد, بازاری که ‎yl Go»‏ تضمین «چندگانگی» به عنوان شرط ظهور واقعيت است. از اين دیدگاه نوعی ‎WLS‏ نسبت به هر شکل از قاعده گذاری ناشی می شود که ممکن است به ازادی بیان در رسانه ها صدمه بزند و به تخریب چندگانگی

صفحه 43:
8 اين بى اعتمادى در مرتبه اول به مديران بلند مرتبه دولتى برمى گردد و ضوابطی که ممکن است دولت در این راه برقرار نماید, دولتی که خود را نماینده عموم مردم می داند (البته در شرایط انتخاب آزاد و دمکراتیک).

صفحه 44:
هنجاری شکل پذیرفته و ساخت یافته است که از سوی سازمان های حرفه ای خاصی بقا و تداوم آنها مورد نظارت قرار مى ى كيرد. مى ‎seas‏ قرو گر یی شناخت حقوق ‎gail‏ آزادی بیان و آزادی مطبوعات), و بالاخره قرار داد اجتماعی است [74 :1997 ,00۲۳۱].

صفحه 45:
* دولت ها نیز در مقابله با آنچه را که «تهاجم رسانه ای» می دانند و مبتنی بر بهانه های سیاسی و يا اخلاقی و امنیتی است دست به فیلترگذاری, سانسور, ارسال پارازیت, توقیف و بالاخره بازداشت افراد می زنند. شواهد آن در سطح جهان قابل توجه است و سرمایه قابل توجهی از بودجه دولتی نیز در اين راه

صفحه 46:
* پورنوگرافی و جامعه * در اغلب کشورهای دنیا توزیع آنچه که پورنوگرافی ‎ead jglas L (Pornography)‏ نمایش آشکار تصاویر جنسی) نامیده می شود در رسانه ها به موجب قانون ممنوع است. اما اين قانون از جندان حمايتى برخوردار نيست, چرا که همواره معنی واژه پورنو گرافی» موضوع تعبیر و تفسیرهای گوناگونی حتی در درون یک کشور بوده است.

صفحه 47:
- از سوی دیگر نظر سنجی هايي که در خیلی از نقاط دنيا صورت گرفته است جاگی از آن است که اکثریت قابل توجه مردم با توزیع و خرید و فروش این تصاویر مخالفند تصاویری که با توجه به تحولات تکنولژی دیجیتال دور بیش از پیش متنوعی یافته اند و قوانین نیز که به علت تحولات سریع از فهرست برداری به روز آنها عاجزند, از اين رو مى توان گفت که وسایل نمایش آشکار پدیده های جنسی عملا در همه جاي دنیا در دسترس است و اغلب مردم و به ویژه مردان آنها را مورد استفاده قرار داده اند. ممنوعیت های قانونی عملا در این مورد ناتوان و یا حداقل ضعیف, بوده است.

صفحه 48:
۴ در برخی از کشورها از جمله آمریکا حتی اين ِ موضوع مورد بحث و جدل قرار گرفته است که آیا برحسب قوانین اساسی که حق مردم به دسترسی ازاد اطلاعات را مورد تایید قرار داده است می توان حتی از عرضه مبتذل ترین انواع این گونه محصولات نیز جلوگیری کرد [189 :1998 ,7010]؟ این گونه بحث ها را در اين کشورها بی پایان می دانند. و عدهای معتقدند که هرگز در این مورد نمی توان طرف مقابل را مجاب کرد.

صفحه 49:
* جلوه های دیگری از پورنوگرافی را امروزه می توان در تبلیغات تجارتی نیز مشاهده کرد. رسانه ها برای عرضه و فروش کالا از تصاویر نیمه برهنه و یا کاملا برهنه زنان و یا حتی گاهی مردان در تهیه عکس ها و یا فیلم ها استفاده می کنند.

صفحه 50:
* در مقابل مسأله پورتوگراقی جهان غرب گرایش های متفاوتی را تجربه کرده است و به ویژه دیدگاه های نظری با یکدیگر همسویی نداشته است. برخی از طرفداران نهضت زنان از اين انديشه حمایت کرده اند که زن از نظر حقوقی حق دارد از طریق پورنوگرافی ‎ay‏ ‏نمایش بدن خویش بپردازد حتی اگر از نظر شخصى اين عمل تأسف آور باشد.

صفحه 51:
‎s‏ اما در مقابل عده بسیار بیشتری از «فمینیست ها» با پورنوگرافی مخالفند و درخواست ممنوعیت آن را دارند چرا که معتقدند برای زنان پدیده ای زیان آور است. از دیدگاه آنان عرضه پورنوگرافی خشونت آمیز زمینه خشونت مردان علیه زنان را در جامعه افزايیش می دهد.

صفحه 52:
. صرفنظر از گروهی از فمینیستها که معتقدند نمایش آشکار صحنه های جنسی سبب تنزل مرتبه زنان در جامعه می شود, گروهی دیگر از آنان به اين نکته اشاره دارند که پورنوگرافی به تخریب ارزش های سنتی خانواده و در نهایت تمامی جامعه منجر می شود . [Thio, 1998: 192]

صفحه 53:
گروهی از طرفداران تفکر لیبرال در غرب بر اين عقیده اند که هرچند از نظر شخصی پورنوگرافی ممكن است اقدامى ناخوشایند باشد اما سانسور جرا كه هم آزادى بيان را به زيرسئوال مى برد و هم اينكه بورنوكرافى فى نفسه يديده ‎Sl‏ زيان آور نيست. آنها معتقدند كه مسايلى همجون تجاوز ويا ساير جرایم جنسی ارتباطی با پورنوگرافی ندارند و پژوهش ها چنین رابطه ای را اثبات نکرده است.

صفحه 54:
* باید اضافه کرد که اگر آمارها رابطه ای میان پورونوگرافی غیر خشن با خشونت جنسی را اثبات نکرده اند, اما در مورد پورنوگرافی خشن چنین آستتاجی را تس توان تایید کرد

صفحه 55:
صنعت پورنوگرافی پورنوگرافی, به ویژه در کشورهای صنعتی پیشرفته مبدل به رشته گسترده ای از فعالیت اقتصادی گردیده است و عده ‎ol sl‏ را صنعتی عظیم می دانند و دلیل عمده آن در ‎cal yal‏ که تقاضا برای مشاهده صحنه های علنی جنسی در طول چند دهه گذشته همواره رو به گسترش بوده است.

صفحه 56:
* امروزه انواع محصولاتی که در اين زمینه تولید و عرضه می شوند تنوع بسیار یافته اند و شیوه عرضه این فرآورده ها که در گذشته به جاب و تكثير تصاویر و فیلم های سنتی محدود بود امروزه از طریق اینترنت و تلویزیون های قبیل انواع دیسکهای فشرده ( ماهواره ای و کابلی و... صورت می گیرد. تکنولژی نوبن اطلاعات و مظاهر مادی آن از 60 , 0۷۵ ) و يا سايت هاى اينترنتى به صور كوناكون در اختیار صنعت پورنوگرافی قرار گرفته است.

صفحه 57:
۰ نمايش صحنه های جنسی علاوه بر محصولات قابل عرضه در بازار به نمایش های زنده در سالن های شهری و یا انتقال آنها از طریق صفحه تلویزیون و یا سایت های اینترنتی و يا صور دیگر کشیده شده است و نمی توان هم اکنون که در استانه تحولات فنی در عرضه_ اطلاعات هستیم محدوده شخصی را ‎ol sly‏

صفحه 58:
* تمامی وسایل ارتباطی اعم از سنتی و مدرن نیز از قبیل تلفن و تلفن همراه در جهت تسهیل این فعالیت ها بکار افتاده است و اين در حالی است که عملا مداخلات دولت ها نیز حتی در محافظه کارانه ترین شرایط چندان در زمینه کنترل اين بازار موثر نیفتاده است.

صفحه 59:
بررسی ها در آمریکا نشان داده است که حجم پولی که در اين راه در این کشور مصرف می شود در مقیاسی غیر قابل تصور در حال افزایش بوده موسیقی کلاسیک بیشتر بوده است ]1997 ‎.[Schlosser,‏

صفحه 60:
* به عنوان مثال درآمد سالن های «استریپ تیز» از تمامی سالن های اپراء باله, جاز و توسعه محصولات پورنوگرافیک در اغلب کشورهای صنعتی جهان با هجوم محصولات ویدیویی به بازار آغاز شد, در گذشته در درون شهرهای این کشورها برای افراد عادی تا حدودی مشکل بود که ‎a‏ سینماهای خاص نمایش این نوع فیلم ها بروند و یا ‎a‏ > کتابفروشی ها بزرگسالان» که معمولا این محصولات را عرضه می کردند ‎rig‏ اما امروزه می توانند انواع تصاویر را از طریق نوار های ویدیویی. و یا با مراجعه به کانال های ماهواره ای و یا سایت های اینترنتی

صفحه 61:
* با ورود اینترنت و تلویزیون های ماهواره ای با اين ای رونا محاك ع ساب سعصواات يورا كراقيت (از قبیل مجلات, عكس هاء و ...) در بازار وجود ندارد عملا ساكنين تمامى نقاط جهان در معرض برخورد با اين يديده هستند و ممنوعيت ها نيز عملا ناکارآمد است. اطلاعات موجود در گوشه و کنار جهان نشان می دهد که تعداد وسایل سنتی پورنو گرافی رو به کاهش است و روند تکاملی در اين زمینه عملا روش هاى سنتی را ناکارامد کرده است.

صفحه 62:
* محصولات پورنوگرافیک نیز صرفنظر از رسانه ای که آنها را انتقال می دهند تنوع بسیار یافته اند و از صور ساده به اشکال متنوع تر و عریان تر کشیده شده است و جماعت مصرف نیز هر روز در جستجو صور انوین هستند. واژه های «نو» و «جدید» در این عرضه نیز کاربرد دارد. عرضه تصاویر و صحنه های خشن تر و عجيب تر نیز طرفداران خود را دارد و همپای تقاضا به جلو مى رود.

صفحه 63:
* می توان جر فصو سا از تفوق پورنو گرافی ‎har (Cyperporn) sl all‏ گفت. با توسعه تکنولژی کامپیوتر و گسترش شبکه جهانی اینترنت, پورنو گرافی حالت پپوستته و ارتباط مستقیم (0۲۱۱۲6) پیدا کرده است, چرا که این تکنولژی امکان انتقال به شکل تصاویر ساکن و یا متحرک و زنده را فراهم آورده است.

صفحه 64:
حتى محصولات موجود در سراكز تمايشي: و كتابفروشى هاى ويزه سنتى نيز از اين طريق در دسترس است, هرچند که اين بازار در مراحل اولیه توسعه قرار دارد و تحولات كوناكونى را در اين ‎eae‏ مس توت در آینده انتظار داشت, امارهایی كه توسط برخى از این سایت ها حتی در گوشه آن در مورد تعداد بازدیدگان ارائه می شود معرف میزان مراجعه

صفحه 65:
توسعه پورنو ‎all‏ » سبب بروز نگرانی هایی در میان والدین گردیده است., جرا كه عملا کنترل بر دسترسی به سایت های پورنو گرافیک» به ویژه در کشورهایی که دولتها مبادرت به فیلتر گذاری بر سایت ها نمی کنند بسیار محدود است.

صفحه 66:
زیاده روی بسیار برخی از گردانندگان اين سایت ها و امیخته سازی این نوع فعالیت ها با سوء استفاده جنسی از کودکان موج جدیدی از اقدامات را بوجود آورده است و در خیلی از کشورهای اروپایی عملا پلیس مبادرت به 7 شناسایی این سایت ها و دستگیری گردانندگان می شود در مقایسه با آنچه که در فعالیت است بسیار اندک است.

صفحه 67:
* در اروپای غربی و آمریکا توده جوانانی که از پورنو رایانه استفاده می کنند ممکن است یکی محصولات در خلوت خانه های خود دسترسی مربوطه بروند.

صفحه 68:
* نکته دوم اينکه آنها می توانند این مدارک را روی کامپیوتر خود ضبط کنند و تنها قسمتی را که می خواهند در دست داشته باشند, بی آنکه ضروری باشد مبلفی قابل ملاحظه برای خرید کلیه نوار یا کتاب یا هر وسیله دیگر بپردازند.

صفحه 69:
8 بالاخره سومين نكته اين است که آنها می توانند اطلاعات جنسى را به سهولت بدست أورند بدون اينكه در معرض شناخت ويا تمسخر و نگاه های دیگران قرار گيرند.

صفحه 70:
* در عين حال گروهی از کارشناسان رایانه نیز علاوه بر مراجع قضایی, و یا نظارت والدین) در صدد بوده اند با ایجاد نرم افزارهای خاص توانایی نظارت والدین و يا عرضه کنندگان خدمات اينترنتى (156) را بر جريان فعاليت سايت ها افزايش دهند. قوانينى كه در زمينه تولید و فروش محصولات پورنو رایانه ای به ویژه در رابطه با کودکان است در طول سالهای اخیر همواره در معرض تکامل بوده است.

صفحه 71:
* با اینکه نظام های حقوقی در رابطه با اين مسأله نوين دچار گونه ای از تأخر فرهنگی هستند, اما آمارها حکایت از آن دارد که تعداد افرادی که همه روزه به علت تخلفات پورنو ‎abl,‏ ای در جهان بازداشت می شوند رو به افزایش است.

صفحه 72:
* فضای رایانه ای و الگوهای اخلاقی ‎٠‏ گسترش اینترنت در چارچوب های بیرون از ‏نهادهای علمی و پژوهشی و منتقل شدن آن به ‏محیط هایی از نوع خانگی, اجتماعی, و با ‏اقتصادی و تجاری. برداشت های تازه ای از ‏رایطه اخلاقیات را با آن مطرح کرده است و از اين طریق نگرانی های فراوانی بوجود آمده ‏ست.

صفحه 73:
8 موضوعاتی مانند تخلفات مالی, سوء استفاده هاى جنسى از كودكان, تصاوير مغاير اخلاق عمومى, أموزش خشونت و تقويت أن, آموزش هاى مبتنى بر ايديولوزي هاى ‎vaio‏ ‏گرایانه و یا افراطی, و یا اساسا عرضه اطلاعاتى كه فقط مناسب سنين بزركسالى ‎soul‏ در طول دهه اخير همواره مورد بحث بوده است و از فقدان یک سیستم کنترل هرچند محدود ابراز تاسف شده است .LMonod, 1998]

صفحه 74:
oe ‏ولت اليا‎ lata ‏از‎ ٠ ‏هاى مغاير با شئون اخلاقى و به ويزه اند‎ ‏مساله در برخى از كشورها كنترل بر‎ ‏دسترسى به برخى از اين سايت ها را توصيه و‎ ‏عمل کرده اند, اما همگان بر اين نکته توافق‎ ‏نظر ندارند و علاوه بر اين استراتژی های‎ ‏یکسانی نیز اتخاذ نشده است.‎

صفحه 75:
‎٠‏ «جان گیلمور» ( 601۱۳0۲ . ل) پایه گذار «بنیاد مرز الکترونیک» ( ۲ . 5 .۶ ) عقیده دارد که سانسور پدیده ای مخرب است و از ‎url‏ لحاظ طراحان اینترنت آن را قانونمند و مرز پذیر نمی دانند, و عدم تبعیت از مقررات دولت ها را برای آن افتخار می دانند, چرا که اینترنت دارای ماهیتی جهانی», «غیر متمرکز» و «غیردولتی» است.

صفحه 76:
* البته می دانیم که در برخی از کشورها مانند آمریکا قوانینی به تصویب رسیده است كه به موجب آن انتشار تصاویر مقایر با شئون اخلاقی جامعه و یا به تعبیری مشخص تر تصاویر برهنه (پورنوگرافیک) در شبکه های متصل به اینترنت ممنوع شده است.

صفحه 77:
اين ممنوعیت در مواردی شرکت های برقرار كننده ارتباط ميان اينترنت و استفاده كنندكان (567ل۱) را هم هدف قرار داده است, و از ‎Lal‏ ‏که دولت ها نیز به ویژه در برخی از کشورهای در حال توسعه می توانند بر اين نوع شرکت ‎sl‏ برقرار کننده ارتباط اعمال فشار بیشتر نمايند. عملا نوعی کنترل بر کار اینترنت می تواند مطرح شود [1996 ,8056].

صفحه 78:
* انتشار صور قبیحه از طریق اینترنت و امکان دسترسی به انواع فیلم و نوارهای ویدیویی حاوی. رفتارهای خشونت آمیز, و تأثیرپذیری کودکان و نوجوانان از اين وسایل موج شدیدی از مخالفت را حتی در درون کشورهای صنعتی پیشرفته به ویژه در ميان مربیان مدارس و والدین بوجود آورده است.

صفحه 79:
‎٠‏ کودکان در اغلب ‎loo bla‏ گروهی هستند که بیشتر از همه موارد دیگر در رابطه با آثار سوء اخلاقی آینترنت طرف توجه بوده اند و ‏سو استقاده جنق, آموزش خشونت, و تباهى اخلاق آنان بوده است.

صفحه 80:
* در کنار روش های محددکننده (مانند فیلترگذاری) موضوعی که مورد توجه ویژه قرار گرفته است آموزش والدین است (دریابیگی, , ۹ ۷ ] تا بتوانند از اين تدابیر بهره گیرند, چرا که در اکثر موارد سطح اطلاعات و تجربه های مستقیم آنها از کودکان

صفحه 81:
8 دشواری اجرای اخلاق اطلاعات حتی در مفهوم ساده آن و بدون نگاه به ابعاد محتوايى به تنوع کانال های اطلاعاتی و تنوع بسیار معیارها و مقیاس های مورد استفاده بر می گردد.

صفحه 82:
‎٠‏ واقعیت آن است که وقتی یک تکنولوژی جدید پذیرفته می شود برخی از نتایج و عوارض کاربرد آن ممکن است اجتناب ناپذیر باشد. اتومبيل هوا را آلوده می کند, تولید انبوه ایجاد يكنواختى می کند. و حتی گاهی ممکن است مقاومت نیز در مقابل تکنولوژی جدید امکان پذیر نباشد.

صفحه 83:
‎٠‏ تمامی اسلحه ها از یک تفنگ ساده گرفته تا بمب آتمی هریک در اولین موقع کاربرد, بسیار وحشتناک به حساب آمدند. اين چیزها به ارزش های اجتماعی وابسته است. اتومبیل انقدر خوب و لازم تشخیص داده شده است که بشر تا پایان یافتن آخرین قطره های مواد سوختی هم چنان به استفاده از آن می پردازد.

صفحه 84:
. اين درست است كه هر جيز مفيدى بايد مورد استفاده قرار گیرد. اما این انسان ها هستند که تصمیم می گیرند چگونه از چیزها استفاده کنند ]310 :1984 ‎.[Horton,‏

صفحه 85:
۴ ایمنی اطلاعات * پیوندهای متعدد و مضاعف با شبکه ها خطرات تخلف و يا تجاوز به حقوق خصوصی را افزایش داده است. جامعه اطلاعاتی به حداقلی از امنیت نیاز دارد. با حذف صندوق نسوز و قرار ندادن پول در آن نمی توان از سرقت سارقین از بانک ها جلوگیری کرد.

صفحه 86:
. سارقین بانک های کنونی کسانی هستند که می توانند به شکل خلافکارانه در شبکه های انفورماتیکی بانکها نفوذ کنند, موجودی های حسابهای بانکی مشتریان را بررسی کنند و آن را به نفع حساب های دیگری که معمولا در خارج از آن کشور قرار دارد انتقال دهند.

صفحه 87:
* آنان همچنین می توانند با استفاده از ویروس های کامپیوتری اطلاعات بانک ها را مورد. تخریب قرار دهند و یا با تهدید به تخریب آن و یا عرضه ضد ویروس مربوطه مبادرت به اخاذی نمایند [14 :1999 ,1600010].

صفحه 88:
* به اين ترتیب تکنولوژی نوین اطلاعاتی مسائل خاص امنیتی خود را دارد, مسایلی که دیگر صرفا ارتباطی با قطر دربها و استحکام صندوق ها و یا راز داری دم ها ندارد, بلکه مساله در قابلیت عملکرد و اعتماد نرم افزار یک سیستم عرضه کننده خدمات انفورماتیک است.

صفحه 89:
* در حالی که استدلال های اولیه انفورماتیکی شدن کاهش هزینه ها و ارزش افزوده است, امنیت سیستم به عنوان یک عامل محدودکننده ظاهر می شود و کارایی نهایی سرمایه گذاری مطرح می گردد. چرا که با هزینه های حفاظت از اطلاعات غيلى زياد مى شود ويا خطز از

صفحه 90:
* دنیای جدید شاهد یک «تأخر حقوقی», مضاعف در رابطه با گسترش شبکه های اطلاعاتی است و همواره احساس نارسایی می شود چرا که سرعت تغییر در دو نهاد متفاوت است. (محسنی, ۱۸۹: ۱۳۸۰ ).

صفحه 91:
۰ از جمله مسائل عمده مرتبط با ایمنی اطلاعات در طول دهه گذشته, خرابکاری در سیستم های اطلاعاتی از طریق ویروس هاست. اين ویروس های کامپیوتری از طریق اتصال به برونده هاى (61165) اجرابى» و به هنكامى كه برنامه ها فعال (اجرا) مى شوند ظاهر مى شوند و مى توانند انواع كوناكونى از

صفحه 92:
می دانیم که هدف مشترک تمام این وبروس ها پراکندگی در پرونده های کامپیوتری و صدمه زدن به آنهاست, هرچند امکان ورود و رشد انها در محیطهای ۱05 و مک اینتاش بیشتر و در سیستم های عامل ‎VMS 5 UNIX‏ بسیار محدودتر است.

صفحه 93:
* با گسترش اینترنت موضوع «کرم اینترنت» نیز در طول چند سال گذشته همواره مطرح بوده کرم ها می توانند همانند یک فرایند مستقل عمل کنند و فعالیت آنها منوط به اجرای یک برنامه دیگر و د در درون آن نیست.

صفحه 94:
* هرگاه خواسته باشیم با توجه به تنوع مسایلی که از آن مرور کردیم به علل بروز اين تخلفات هم اشاره کنیم باید یاداور شویم که در زمینه ‎azil Us‏ كه جرم رايانه اى ‎(Cybercrime)‏ ناميده شده است

صفحه 95:
* پژوهشگران به چهار دسته از عوامل اشاره می کنند. [99 :2000 ,۳۵۳516۲] که در سوق دادن افراد به دنیای جرم موثرند و این موارد عبارتند از : انتقام, نیاز به دفاع از خویش, نفع طلبی, تمایل به باز شناسی يا جلب توجه جامعه. این طبقه بندی البته بیشتر ناظر به جرایم مالی و اجتماعی - سیاسی است.

صفحه 96:
۶ از سوی دیگر کنترل و پیگیری استفاده کنندگان از شبکه هأی اطلاعاتی امروزه در برخی از کشورها از مقوله های مورد بحث و توجه شده است. پس از بوجود آمدن برنامه « کوکی جادویی» در کامپیوترهای معروف به «۲/۵6» و يا برنامه «کوکی» در کامپیوترهای شخصی ‎aS (PC)‏ در تمام مرور کننده های اصلی وجود دارد ( ,۱۱6۲56۵06 ۲ و...) تشکیل بانکهای اطلاعاتی در مورد مشخصات مخاطبان با استفاده کنندگان ‎by Sb wl‏ وپژگی هایی مانند اسم. سن, آدرس, درآمد, تجهیزات کامپنوتزی, علانق ذهنی و....] ‎seul iy! glial‏

صفحه 97:
می دانیم که تا قبل از افزودن برنامه مذکور هویت استفاده کنندگان و خط سیر آنها در شبکه ها ناشناخته باقی می ماند و عملا تعقیب آنها در شبکه امری بسیار دشوار بود. با اينکه انگیزه تهیه چنین برنامه ای بازاریابی ذکر شده است و استدلال کرده اند که سرویس دهنده می تواند با شناخت بهتر به هدایت استفاده کننده بپردازد, اما مشکلات يا خطراتی هم می تواند مطرح گردد.

صفحه 98:
۰ در اینجا این مسأله مطرح می شود که در حالی که آثار مثبت نظام انفورماتیک آشکار و در حال دگرگون کردن جامعه است, اين تكنولوزى تازه ‎Cul‏ يذيرى و ضعف هاى خاص خود را هم دارد ودر عين حال ممكن است همانند ساير نواورى ها از كاربرد اوليه خود منحرف شود. به اين جهت است که درک و شناخت کامل کارکردها و مسائل هر تکنولوژی نوین, قبل از به کارگیری آن مطرح می شود و اهميت بيدا مى کند.

صفحه 99:
‎s‏ با توجه به مسایلی که به آنها اشاره شد در سالهای اخیر در برنامه ریزی حقوقی شبکه هاي اظلاغامی اعاد زیر سورد تیه حقوقدانان قرار كرفته است ]7 :1999 ‎.[Bertrand,‏

صفحه 100:
-الف - ماهیت جهانی شبکه اینترنت شبکه ای جهانی است که مرزهای ملی را نادیده می گیرد و به اين اعتبار در محدوده ای فراسوی نظام های حقوقی کشور مطرح می شود. ب - اشاعه اطلاعات ‎a‏ شکل ‎sla‏ گوناگون. نشر اطلاعات مبتنی بر ماهیت چندرسانه ای است. ج - مالکیت محتوا. در اين زمینه هم مسائل مالکیت ذهنی و معنوی اهمیت دارد و هم مالکیت صنعتی د. حمایت از محتوا. حمایت از اطلاعات مبتنی بر نام های مشخص حقیقی و حقوقی ها فشار بر محتوا.

صفحه 101:
اعمال ضوابط قانونی بر اطلاعات نژادی, خشونت گرایانه, و مغایر با شئون اخلاقی و دینی بدیهی است که حساسیت نظام هاى حقوقی و مقامات دولتی در زمینه محتوا مى تواند از کشوری تا کشور دیگر بسیار متفاوت قوانین مصوب کشورها در مورد اینترنت بسیار مورد بحث و تردید باشد.

صفحه 102:
* جرایم رایانه ای 5 ی از تقلب, سرقت, خرابکاری, جاسوسی .. ممکن است از طریق کاربرد کامپیوتر و با هدف تقویت فعالیت های انحرافی صورت گیرد. کامپیوترها في نفسه چیزی نمی دانند و کاری انجام نمی دهند و از نوع ماشین های پیچیده و با سرعت عمل بسیار هستند که برنامه ها» را اجرا می کنند, یعنی مجموعه دستوراتی که توسط یک موجود انسانی نوشته شده است.

صفحه 103:
در هر حال پاره ای از افراد از طریق نوشتن. ایجاد از اقدامات انحرافی ويا جرایم آماده میکنند. دگرگونی ۳۳ سوء کاربرد برنامه ها زمینه لازم را برای ارتکاب انواع بیش از پیش متنوعی از اقدامات انحرافی و یا جرایم اماده می ‎iid‏

صفحه 104:
* از آنجا که می توان اطلاعات بسیاری را در رایانه ها ذخیره و پردازش کرد, جاسوسی به ویژه در طول چند دهه اخیر از بزرگترین دغدغه های فکری قلمروهاى نظامى و كسب وكار درامده است. نمونه هایی از تجسم مجازى اين نوع كاربردها را در بازی های جنگی کامپیوتری و عرصه های مبارزاتى مشاهده مى كنيم. در شرايط واقعى نيز اطلاعات حساس ممکن است توسط افراد یا گروه هایی از رایانه ها گرفته شود.

صفحه 105:
* فضای کسب و کار جهان امروز در مقابل انواع جاسوسى هاى رايانه اى بسيار آسيب يذير است و به مواردى مانند اطلاعات فروش و قيمت هاء مذاکرات حقوقی, دگرگونی در خط مشى هاء تحولات برنامه ای؛ فرمولها. دگرگونی های پرسنلی, اطلاعات حقوقی ارزش گذاری سهام و...محدود نمی شود. یکی از رایج ترین جرایم رایانه ای کاربرد رایانه ها برای خرابکاری يا هک» (۲۱۵۰۷) در رایانه های نظامی, آموزشی, پزشکی و اقتصادی است.

صفحه 106:
* با اينکه برای مقابله این گروه ها نرم افزاری های متعددی نیز تدارک دیده شده است. بسیار محدود است. از سوی دیگر قوانینی نیز که ‎ub‏ به مقابله با جرایم ‎sl abl‏ بپردازد, حتی در پیشرفته تربن کشورها در مرحله کودکی است و این در شرايطى است كه اكثر کشورهای جهان اساسا فاقد چنین مقرراتی هرچند ابتدایی هستند.[:2000 ,7200۲065 82[

صفحه 107:
‎٠‏ در زمان ما انسان به مرحله تازه ای از «رفاه اطلاعاتی» دست يافته است, مرحله ای که در آن «جنگ رایانه ای» (0۷06۳۲۷۵۲) نیز می تواند اتفاق افتد و عاملین آن می توانند جوانان خرایکار اینترنتی (۲۱۵۱6۲5) باشند. گروهی که گاهی آنان را تروریست های تحصیل کرده فن آور نامیده اند.

صفحه 108:
‎٠‏ البته در مواردی نیز می توانند دولت های دشمن با كامييوترهاى بسيار ييجيده عامل ابن تخريب هاى اطلاعاتى باشند. اين اقدامات كه در اكثر موارد در مقياس وسيع انجام مى شوند بزركترين مؤسسات دولتى و خصوصى را مى توانند هدف قرار دهند ‎.[Peterson, 1999: 391]‏

صفحه 109:
* هرگاه اطلاعات سریع جریان پیدا کند و دسترس قرار گیرد, بدیهی است که خطرات مرتبط با اشاعه و کاربرد آن نیز گسترش می یابد. می توان به سهولت و با فشار دادن یک دکمه مدرکی را از کامپیوتر کپی کرد و حال آنکه در گذشته می بایست یک مدرک کاغذی حاوی اطلاعات مذکور را حتما در اختیار داشته باشیم. بنابراین یک کپی می تواند در مواردی حالت سرقت ‎ly‏ کند.

صفحه 110:
‎٠‏ اما اگر اینگونه اقدامات بتواند آشکارا و با سهولت انجام شود در اين حالت هیچ كس نمی تواند مالک دارایی های اطلاعاتی خودش باشد. از سوی دیگر برای سازمانی که دارای شبکه تلفنی دیجیتال است بسیار ساده است که بداند کارمند چه مدت با تلفن حرف زده است و مخاطبین او چه کسانی بوده اند ‎.[Leopold, 1999: 13]‏

صفحه 111:
* کافی است که این حجم عظیم اطلاعاتی موجود در حافظه دستگاه را مورد استفاده قرار دهیم تا بتوانیم مثلا کاربرد تلفن توسط کارکنان یک موسسه را مورد ارزیابی قرار دهیم. اما آيا مى توان عملا هميشه به استفاده از اين اطلاعات دست زد؟ كارى كه مى تواند موضوع تفسير و تعبيرهاى متفاوت قرار كيرد و امريكايى ها آن را به كنايه اقدام «بردار ‎ode (Big Brother) « 5) i‏ اند.

صفحه 112:
براى حمايت از اطلاعات مبتنى بر نام و اطلاعات شخصى ويا بيشكيرى از مسائل ناشى از سوءکاربردهای آن است که در کشورهای پیشرفته صنعتی انواع کمیسیون های ملی اطلاعاتی بوجود آمده است .[Leopold, 1999: 13]

صفحه 113:
* ایا یک تبهکار می تواند به سهولت در سیستم کامپیوتری يكه بانكه رخنه كند؟ آيا قرار دان شماره رمز يى كارت اعتبارى روى اينترنت و مشخصا يكى از سايت هاى «وب» خطرناک نیست؟ چگونه می توان به سیستم اینترنت اعتماد پیدا کرد؟ چگونه می توان مطمئن بود که هر کسی نتواند به یک مدرک خصوصی در اینترنت دسترسى بيدا کند؟ یک موّسسه تولیدی چگونه می تواند از سیستم اطلاعاتی خود حفاظت نماید؟ در قوانین کشوری چه راههایی برای تظلم در مقابل خطاها پیش بینی شده است؟ و چه ضمانت اجرایی برای تخلفات کامپیوتری وجود دارد؟

صفحه 114:
* هر قدر که جامعه به کامپیوتر و وسایل مخابراتی دیجیتال مجهز شود این سئوالها بیشتر مطرح می شود متنوع تر می شود, و بحث پیرامون برخی از انها به وسايل. ارتباطى كشيده مى شود. اين نوع مسائل برای همه, و حتی یک استفاده کننده معمولی هم که قصد دارد از سیستم کامپیوتری استفاده کند مطرح است., چرا که می خواهد بداند با چه اطمینانی شماره رمز کارت اعتباری خود را در سیستم کامپیوتری وارد می کند.

صفحه 115:
حوزه امنیت کامپیوتری امروزه تبدیل , به یک بازار واقعی شده است و غولهایی در عرصه های مختلف این قلمرو گسترده ظاهر شده ‎vail‏ هرچند که اطلاعات دقیقی در زمینه عملکرد اقتصادی اين بازار نوظهور وجود ندارد.

صفحه 116:
* امنیت انفورماتیک و يا به عبارت دقیق تر تمام شده است و به همین جهت است که امروزه بجای اینکه از کامپیوترها بحث کنند صحبت از سیستم های اطلاعات است. امنیت بیش از انکه یکی از خطوط يا بندهای بودجه انفورماتیکی یا یکی از ابعاد سبیاست سرمایه گذاری باشد, با داده های استراتژیک سازمان ها ‎.[Leopold, 1999: 3-4] cus! alal, po‏

صفحه 117:
۰ هرگاه بوجود آورندگان یک کالای اطلاعاتی بتوانند آن را با هزینه ای کم باز تولید کنند, البته سايرين ( کپی سازان) نیز اين توانایی را دارند. می دانیم که برخی از انواع اطلاعات که حالت خصوصی دارند با سرعت بسیار زیاد توزیع می شوند.

صفحه 118:
اقدامات اهميت حقوقی بسیار داده شده است. به عنوان مثال قانون اساسى ايالات متحده امريكا , براين تأكيد دارد كه يه متظور تضمين ييشرفت علم و هنر) مؤلفين و يديداورندكّان حق انحصارى بهره بردارى از نوشته ها و اكتشافات خود را براى مدتى نامحدود در اختيار دارند.

صفحه 119:
* با این حال گواهینامه های ثبت اختراع, کپی رایت, و نیز گواهی های ثبت علائم تجاری هیچکدام حق نظارت کاملی را بر اطلاعات تضمین نمی کند. قابلیت اجرای قوانین همچنان در دنیای امروز یک مشکل جدی ‎neal‏ 9 اهميت آن با تفس تکنولوژی دیجیتال و

صفحه 120:
اطلاعات رقمی (دیجیتال) را می توان به طور کامل کپی کرد و فورا په سراسر عالم ارسال داشت: چیزی که باعث شده است عده ای از پدیدآورندگان اظهار کنند اینترنت یک ماشین فتوکپی بزرگ است .(Guillaume, 1997: 11]

صفحه 121:
* علیرغم اين خطر واقعی به نظر می رسد که مالکین اطلاعات در رابطه با مدیریت مالکیت معنونی خويش گرایشی بسیار محافظه کارانه دارند. در امریکا ابتدا هالیوود با ظهور دستگاه های ضبط و پخش ویدیو بسیار به وحشت افتاد و برخی از فرستنده های تلویزیونی برای جلوگیری از کپی كردن برنامه هایی که پخش می کردند شکایاتی را نیز در دادگاه ها علیه افراد و موسسات اقامه کردند, اما نتوانستند به نتیجه برسند و با شکست کامل مواجه شدند.

صفحه 122:
* در اين ميان استراتزى موّسسه «دیسنی» (لاع0(150ا) به زودى در بازار مطرح شد, چرا كه از طريق اجاره ويا فروش نوارهاى ویدیویی که خود تولید کرده بود به عرصه اقتصادى يا كذاشت. به اين ترتيب بازارى كه در ابتدا از سوى صنعت سينما يى مزاحم تلقى مى شد به زودى تبديل به يى بازار مهم شد [11 :1997 ,عصناق|اأنات].

صفحه 123:
* بنابراین مدیربت مالکیت معنوی در دنیای کنونی بیشتر مبتنی بر انتخاب قواعد و شرایطی اس که آرزش کالای معنوی را چه حداکثر می رساند.

صفحه 124:
‎٠‏ نظارت بر فضای رایانه ای ‏۰ نظارت بر فضای رایانه ای از نظر فرهنگی, اجتماعی و سیاسی را در سطح جهانی معمولا یا سازمانهای غیردولتی (۱160) بر عهده دارند, با ارکان ساختار حکومتی و يا دولت ها. در تعداد زیادی از کشورهای جهان اين اقدام را تقريبا منحصرا دولتها برعهده می گيرند. دولت ها به صبور گوناگوتی با جهان اطلاعات از نظر مدیریت برنامه ریزی و نظارت در رابطه هستند.

صفحه 125:
‎٠‏ در شرایط کنونی جهان هیچ دولتی نسبت به عملکرد دولت ها در نقاط مختلف جهان بسیار متفاوت بوده و هسنت. اولين نكته اى كه بايد مورد تأكيد قرار كيرد تحول بسیار سریع این عملکرد در طول چند دهه گذشته است.

صفحه 126:
* شاید زمینه های اولیه اين نقش ها از سال ‎slo‏ پس از جنگ دوم جهانی آغاز شود. در ‎vil‏ ‏دوره مشکلاتی که در عملکرد رادارها وجود داشته دولت آمریکا را وادار ساخت با جلب مشارکت تعداد زیادی از آزمایشگاه ها برنامه پژوهشی گسترده ای را در اين زمینه تدارک ببیند و از ان تاریخ متدرجا بسیاری از برنامه ریزی ها در این حوزه آغاز شد.

صفحه 127:
۶ در طول سال های بعد کشورهایی مانند فرانسه نیز برنامه ریزی و سرمایه گذاری های گسترده ای را در زمینه آغار کرده اند. در کشورهای صنعتی ارتش ها نیز نقشی مهم در اين قلمرو ایفاد کرده اند.

صفحه 128:
* در حال حاضر دولت های مختلف جهان نقش های متنوعی از قبیل برنامه ریزی. سرمایه گذاری, مشارکت در اجراء اجرای مستقیم, نظارت, و بالاخره مدیریت را در قلمرو تکنولوژی اطلاعات برعهده دارند (محسنی, ۵۰ ).

صفحه 129:
* با توجه به اينكه نظام نوين اطلاعاتی دارای ماهيتى جهانى و بدون مرز است و امر ارتباطات «خصوصى» را مطرح مي كند برخى از دولت ها از این اتفاق احساس نگرانی می کنند و آن را فضایی غیر قابل کنترل می دانند که می تواند موجب هرج و مرج شود. در مورد اینترنت هم غالبا گفته اند که سازمانی است که هیچ مرکزی آن را اداره نمی کند و استفاده کنندگان نیز در تحول و در نهایت مدیریت آن سهم دارند.

صفحه 130:
* سانسور مخالفت نظارت و با محدودیت های شدید برخی از دولت ها به انگیزه های گوناگون در تاريخ ارتباطات جهانی فصلی گسترده تر دارد. در ابتدای عصر گسترش تلفن کم نبودند مقامات سیاسی که از توسعه تلفن بيم داشتند و از انواع روش های کنترل بر آن استفاده می کردند و اين روند هم اکنون نیز هر چند که در مقیاسی محدودتر و گاهی در موارد خاص ادامه دارد.

صفحه 131:
* با اشاره به بعد تاریخی این موضوع «تافلر» معتقد است که «در واقع, افرادی که سعی کردند مانع از گسترش تلفن شوند, اغلب دیکتاتورهایی مانند استالین» بودند که از اين که مردم پا یکدیگر صحبت کنند, واهمه داشتند و مانع از آن می شدند. اما فراگیر کردن شبکه اینترنت در حد امکان به نفع طبقه ای است که در جامعه ما (امریکا) نیروی قدرتمندی محسوب می شود».

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان