صفحه 1:
عنوان ارائه : کشاورزی بایدار زير نظر استاد ارجمند : جناب آقاى مهندس مامات ارائه دهندكان : خبات شيرى - عليرضا برفا

صفحه 2:
کشاورزی بابدار

صفحه 3:
کشاورزی بایدار * امروزه با افزایش تولید كشاورزي به جهت رفع نيازمندي هاي رو به رشد جمعیت در حال گسترش . نگراني در مورد آینده تامین غذا براي مردم مطرح گردیده است . آلودگي هاي آب . کا راو ای تا مقاومت آفات به سموم و كسترش كود شيميايي سبب گردیده تا به جهت حفظ منابع 7 1 های کنتتي برگرديم ..

صفحه 4:
ل وات وله 0 رقم ترازمند ی هاي ‎"asl enone‏ آلووگی های آب . د 1د رطا | 13 وت آفات به سموم و گسترش 1 013 130 40 بت حفظ متابع به كذشتهو کشت هاي صنعتي برگردیم ‎“penne ae‏ درعين پایین بودن بازده سلامتي آتي بشر را تضمین مي کند . در اين ‎APES ala ne‏ مره ها نی دام موشخ + جنگل زراعي » مبارزه بيولوژيك و استفاده از گیاهان تراریخته به جهت حفظ شرایط اکولوژيکي زمین گام هاي مثبتي را براي بهبود وضعیت کره خاكي برداریم . ۲۹ eI

صفحه 5:
:عفد هه 5ج درا بك اعت وبا ثبات دلالت دارد يكنواخت افق هاي دور دست را در بر مي كيرد . عدم اطلاعات کافي و فقدان تفاهم در مورد متابع . آب و هواي جهان و تنوع آن . تکنولوژي آینده . نقش مردم در كشاورزي و رابطه كشاورزي با محيط باعث شده است که پیش گويي در رابطه با آینده کشاورزي مشکل باشد . * كشاورزي پایدار نوعي کشاورزي است که در جهت منافع انسان بوده و كنا حارة وبا محيط در تي كشاورزي بايدار بايد از نظر اكولوذيكي مناسب ‏ از نظر اقتصادي توجیه الك اجتماعي مطلوب 5 ۲۹ eI

صفحه 6:
کشاورزی ار گانیک * جنگل - زراعي ‎nee‏ و زراعی است و در بسیاری از ‎Maggs‏ تم هی جنگل - زراعی به ‎en‏ ور توجد است ‏ چگ لکد زراعي از نظر اكولوژيکي و زراعی نسبت به دیگر سیستم هاي ولا ‎Cul boll OHS Cops‏ سيستم » حرکت باد و آب ‎eG‏ یابد و ‎slr ls‏ رسیدم . درختان با ۱ شرانظ مبکره کلیما را تعدیل 05,5 هو را ‏گرفته و آن را مجددا در خاك توزیع می کنند . ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎۲۹ eI

صفحه 7:
کشاورزی ار گانیک 5 و تم و ۳ * برخوردار از شكلي دامداري هستند . در مناطق ‎ele‏ بهم تم های شبانی است . طی 40-50 سال گذشته » در مزارع وسیع که نهاده هاي زيادي در آن ها مصرف مي شود دامداري از زراعت جدا شده است . مردم چین انواعي از سیستم هاي زراعی همراه با دام را ابداع کرده اند که گیاه و دام در این سيستم ها در ارتباط با زنجیره ریزه خواري فرار مي گیرد . در اين سیستم ها برنج 1 1[ اا 000001 © ناته برداشتمى شود. كاه و كلش وتو دای در یک دسگاه هضم كئنده بيو كاز به صورت کمپوست در آمده و متان حاصله از این فرایند براي پخت و پز و روشنايي استفاده مي شود . لجن و لاي حاصل از ‎pee pea:‏ نيز براي تولید قارج خوراکی استفاده مي شود . بعد از اين که قارج برداشت شد ‎si‏ ده مى شود . اين سيستم از نظر مصرف انرژي و چرخش عناصر غذايي بي يارت كارامد است ۲۹ eI

صفحه 8:
کشاورزی ار گانیک oa 5 11 با دم ی گياهي » پلاستيك و با شن و ‎a‏ ری از رشد گیاه در اطرآف محصول اصلي نظیر ریل ه آهن ‎ee‏ 2 25ت 0 ارط ل 05 كم رشد يوششن أست كهيه مالج زنده مرسوم بوده و قادر است علف هاي هرز يك تكياه زراعي بل ساله ابستانه نطیر سویا با فرت را کنترل کند ‏* کنترل علف هاي هرز ‏* روش هاي کنترل علف هاي هرز شامل کاربرد ارقام قابل رقابت ‎Gg‏ وبا و با هر دو , استفاده از بقایای گیاهان اللوپاتيك ب ‏1 مالج ونيز سيستم هاي كشت مخلوط مي بأشند و بدین ‏نوان رقابتي تنياه زراعتي بالا رفته ويا برثي مدت طولاني ‏در فصل رشد گسترش مي یابد . ‎۲۹ eI ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 9:
* الف-گیاهان رقیب * درارزیابی 25 گیاه زراعی که بر پایه درصد کاهش عملکرد آن ها توسط علق هاي هرز به عمل أمد » كندم در صدر ‎٠‏ تسیا چهارم ۰ ذرت هفتم و بياز در آنتهاي جدول قرار گرفته اند ميان “ليا ان زراعي در طبقه بندي فوق عمدتا به أهدى وميزان رشد جامعه كياهي . فواصل خطوط كشت و احتمالاً جرخه زندكي أن يستكى جارد * ب-كياهان اللوياتيك * تفاوت میان گیاهان زراعي در رقابت با علف هاي هرز ممکن است په تولید مواه بازدارنده اللوباثيك توسط ريشه ها و اجزاي هوايي زنده أن ها مربوط باشد . ارقامي که مود للوپاتيك بیشتر تولید کنند بهتر مي تواند با علف هاي هرز رقابت کنند . = هو یا اللوباتيك می تواند کنترل علف هاي هرز را بهبود بخشیده و در نتيجه کاربرد علف کش یا شخم كمتري رآ امکان پذیر کند ۲۹ eI

صفحه 10:
کنترل بیولوز یک * با کمك بسياري از حشرات علف خوار و یا حشره هايي که پارازیت دیگر حشراتتد مي توان با بسياري از آفات به طور با ور تریکوگراما که در شمال کاربردش موفق آمیز بوده است . * امروزه بحث استفاده از گیاهان تراریخته که مقاوم به حمله حشرات هستند و یا خاصیت اللوپاتیکی زا به آنها القا کرده اند مطرح شده است . این محصولات با كمك انتقال ژنوم مقاوم به يك بيماري یا آفت از طریق يك پلازمید و یا ویروس تك یاخته اي اولیه گياهي مقاوم به آفت را ایجاد کرده اند . و لذا نیاز كمتري را یه کاربرد سموم است ۲۹ eI

صفحه 11:
* از طرفي در عین افزایش پاكيزگي محيطي گروهي مخالف آن بوده ف ارا اس از 7 بین گیاهان تراريخته و علف هاي هرز هم خانواده ممکن است که گیاهان علف هرزي با عادي يديد آيند به عبارتي با يك ابر علفه هرز روبرو شویم م که لا سو اف سكول جهت نابودي أنها انا روش كياهان و جد اوليه أن ‎al‏ ‏به آفت هستند گياهاني با قابلیت تحمل پذیری بالاتري را پدید اا #امتيط | اطرآفمان ضربه وارد نکند 3 از طرفي بحت سلامتي کشاوزان که به علت تماس با حشره کش سرج سده ا ولا توجه يه أن ضروري مي 00 ۲۹ eI

صفحه 12:
* با توجه به اين موضوع در سطح بین المللي تحقیقات زيادي در اين زمیته صورت گرفت و در نهایت ‎ese‏ سال 1995 تولید محصولات تراریخته به حد تجاري رسید کت ‎ole‏ ‎oe Ie ae ae‏ | ارزش تجاري مصرف بذور از 1 میلیون ذلار در سال 1995 به بیش از چهار میلیارد دلاردرسال 2002 رسید. * از طرفی در امریکا 2/4 15(سازمان حفاظت از محيط زیست) مجوز استفاده از این محصولات را صادر کرد .5 گیاهزراعي عمده که ارزش صادرات سالانه اي بیش از 75 میلیون دلار داشته اند , عبارتند از مان ‎Se‏ اي .سیب زمینی » چفندر قند و گندم ‎cle‏ ‏بين سهم كشورهاي در حال توسعه در کشت كياهان تراريخته افزايش يافته واز 14 درصد در سال 1997 به 30 درصد در سال 2003 رسيده است . به عبارتي در حدود يك سوم سطح زير كشت اين كونه محصولات به كشورهاي در حال توسعه اختصاص يافته است . ۲۹ eI

صفحه 13:
* کشور ما ایران نیز با توجه به رشد روز افزون این محصولات در سطح بین المللي کار بر روي اين گونه محصولات را آغاز کرد و در نهايت اولين نوع از اين محصولات تحت نام برنج :86 و ب نامهاي آمل 1ء آمل 2 و آمل 3 تولید شد ولي با مخالفت سازمان ‎ee‏ 000 لابن كونه محصولات معتقدند كه كياهان تراريخته داراي صفات دايمي نبوده و از طرفي در شرایط زیست محیطی ممکن است به آفات مقاوم شوند . * در پروتکل ايمني زيستي کارتاهنا نیز تاکید زيادي بر انجام ارزيابي و مدیریت مخاطرات احتمالي شده است. دو ماده این پروتکل يعني مواد ۱۵ و ۱۶ مربوط به ارزيابي و مدیریت مخاطرات هستند. ۲۹ eI

صفحه 14:
* در ماده ۱۵ اصول انجام ارزیابی مخاطرات آمده است. این ماده بیان می دارد که ارزیابی مخاطرات باید براساس آخرین اطلاعات علمي موثق به منظور تشخیص و بررسي اثرات احتمالي زیان آور افته بر تنوع زيستيء با ذر نظر لس دقر 5 رای مخاطرات ار است که خواص ۱ به أن آراثة مى شوك مورد 7 همچنین آثرات احتمالي حاصل از بقاي ‎plese ales fan fe oan‏ 1300 و کارتاهتا درباره مدیریت مخاطرات بیان مي دارد که تمام کشور هاي عضو باید سیستم لازم و ۳ 2 و 5[ ارات احتمالي مشخص شده در نتیجه ارزيابي مخاطرات را ایجاد کنند ۲۹ eI

صفحه 15:
زراعت همگام با پایداری مزرعه براي تولید دو يا چند محصول در ۱ که ردش چند کشتي از ات در ساق حارهأست. استفاذه از بقولات جنبة مهمي در بسياري از سيستم هاي كشاورزي کشت مخلوط و خصوصا جهت توسعه سیستم هاي او تم ناش ارت تثبیت شده بوسیله بقولات مي ‎ae‏ وسيله ديكر كياهان زراعي در سیستم هاي کشت محلوظط استفاده شود ۲۹ eI

صفحه 16:
زراعت همگام با پایداری 000 در ‎opel‏ ‏كرفت ست . در اين تنكام كرت هاي كوجكي ت پس از ا ‎stall a‏ با وسايل ‎Th‏ که احتمالا تسل ۱ ۲ ۳ ات شخم زده می شد :در ‎ee‏ ص د لتر عه ري ا بهبود و اسر اي نفوذ بيشتر ريشه ها ء كنترل علف هاي هرز شکستن لایه هاي فشرده خاك و غیره مي باشد بي برده شد . هنگام شخم بخش زيادي از رطوبت از بین مي رود و لذا به تدریج توصیه به عدم کاربرد شخم تا حد ممكن مي كردت ۲۹ eI

صفحه 17:
* الف شخم حدافل ؟ 2 لدم كاشت | ‎١‏ نهر آن حداقل 2096 ‎a‏ گیاهان زراعي در سطح خاك نكهداري مي شود سيستم هاي شخم حفاظتي . هزينه مزرعه را کاهش داده ‎٠‏ روائاب و فرسايش را به حداقل مي رساند و باعث حفظ رطوبت خاك می گردد . عملیات شخم حداقل » اثرات مهم کی رای و4 سم ماي كشاورزي ی ار دارد . در سكم ها ا سستم و كارايي چرخه عناصر غذايي مي شود . در تا بون دكي مواد آلی سطح خاك بقاياي تازه و ب 1 و مهن می شود . در آکوسیستم ها آلی و عناصر غذا از سیستم هاي همراه با شخم حفظ مي شود شواهد حاكي از آن است که در سیستم هاي بدون شخم بیشتر قارج ها عمل تجزیه را انجام مي دهند . در حالیکه در شخم معمولي ‎٠‏ اين عمل بیشتر توسط باكتري ها صورت مي كيرد . ۲۹ eI زراعي بدون شخم . مواد

صفحه 18:
ب-شخم صفر ‎meee‏ که و شود که استفاده از شم به صفر برسد . جهت مبارزه با آفات نیز توصیه مي گردد به جاي شخم زدن از سموم شيميايي استفاده گردد . هر چند که این رس به لت اه ۱۱ کرد جندان مورد استقبال قرار نگرفته است = تضاو نبه اصول سنتي که تناوب بر آن حاکم است . الف-کاشت متناوب گياهاني که داراي توانايي هاي متفاوت از نظر جذب عناصر غذايي از خاك بوده و یا داراي سیستم ريشه دهي ناش ۲۹ eI

صفحه 19:
* ب-كاشت متناوب كياهان حساس به برخي از بيماري ها با آن هابي كه مقاوم نسبت به اين بيماري ها هستند 20 ری ۶ ی از کاشت کیاهان که هر گونه اثرات 7 يك ‎٠‏ شامى كه بعدازآن كشت مي كرد ‎٠ es sce‏ * اش متوالي گياهاني که از نظر کارگر و آب و غیره داراي 5 ار بش * ه-کاشت متوالي گياهاني که ذخیره مواد غذايي خاك را تخلیه خاك سهیمند. ‎ee‏ ۲ هایی که در تامین مواد غذا ‎ ‎۲۹ eI

صفحه 20:
: از نظر پایداری تناوب دارای خصوصبات زبر است ‎ *‏ 1 اك 1 که کودهای شیمیایی هنوز وجود ل ار سس خاك بود . در زمان حاضر که کودهاي شيميايي فراوان و ارزان هستند و بر عکس مخارج کاشت و نگهداري گیاهان بقولات به 1 لش به ۱ ۱۱ يافته است مصرف زياد كود ها باعث افزايش مقدار بقاياي كياهي كه مي توان آن ها را زير خاك کرد مي شود . 2جلوگيري از تجمع بيماري هاي خاك زي . آفات و علف هاي هرز . سبب نیاز به مصرف کمتر سموم مي شود . ‎٩‏ ادش اك كه رراعت با مالج كلش ناشى از محصول قبلي و يا كاشت كياهاني كه نياز به شخم را كمتر مي كند نظير ‏او فد است ‎ ‎ ‎ ‎۲۹ eI ‎

صفحه 21:
نقش کشاورزی بایدار در مناطق روستایی * امروزه اكولوژي مناظر طبيعي به عنوان زمینه مطالعاتي رو به گسترش است . اکولوژی مناظر طبيعي عبارت است از حفظ و توسعه ناهمگني هاي خاص مكاني در مقیاس منطقه اي با جهاني * اكولوژي مناظر طبيعي شامل موارد زیر است : * 1ثرات متقابل مكاني و زماني در بین زیستگاه ها از طریق تبادل موجودات زنده ومواد ‏ ۳ 2-ثر ناهمگني بر فرایند هاي زيستي و غیر زيستي © 3دیریت ناهمگني ۲۹ eI

صفحه 22:
ابي دریافت نمی کنند و انرژی لازم را از خورشید مي گیرند . این ‎ieee‏ اجزاي ‏ ۳ شکیل شده است وبه تحوی د 8 تم های کشاورزي ‎Fy‏ ‎30١ 5‏ آرند اما به وسیلهانرزي و عناصر غذایی از خارج سوبسید مي شوند . اکوسیستم هاي كشاورزي تحت ار افت کش های شیمیایی . تکنولوژی ماشین آلات » واریته ‎cele‏ اصلاح شده و خصوصیات اجتماعی - اقتصادي قرار دارند . در نتيجه ظرفيت این سیستم ها براي فبك و تنظیم طلبمي شدیداً کاهش یافته است . احتمالا سیستم های كشاورزي را نمي توان بدون حداکثر استفاده از فیدبکها و فرايندهاي تنظیم طبيعي به ‎jae‏ تم هاي پایداردرآمد - ۲۹ eI

صفحه 23:
آمروزه مدیریت اکوسیستم هاي کشاورزی در دو جهت سوق داده شده است . جهت اول شامل سیستم هاي ‎gos‏ زرگ است که انرژي سویسیدی زيادي دریافت مي کنند و در آن ها فرايندهاي طبيعي نادیده ‎GS Obl | ls gael ae‏ براي کنتول علف هاي هرز و حشرات و از کود ها براي حفظ حاصلخيزي خاك و سوختهاي فسيلي براي تامین آنرژي استفاده مي شود . این عملیات باعث کاهش تنوغ زیستی و ناهمگني مناظر طبيعي مي شوند . كشاورزي متداول از این گونه است - جهت دوم مدیریت معطوف به استقرار سیستم هاي كشاورزي کوچك تر است که انرژي سوبسيدي كمتري دریافت مي کنند و فرايندهاي طبیعی را با مدیریت تلفیق کنند . .این سیستم ها طوري طراحي مي شوند که نهاده هاي زاید را کاهش دهند » خروج عناصر غذایی آز ‎Co‏ و تتوح زب و جنيه هاى طبيمى را افزایش دهند . این سیستم مدیریت را اغلب كشاورزي پایدار مي نامند . ‎۲۹ eI ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 24:
منابع فد جوامع ابتدایی غذای خود را از طریق شکار و جمع آوری. فراهم می کردند. هنوز هم بعضی از جوامع منحصرا با اين روش ها ‎ee‏ 3 ابا بیشتر مردم با کاشت گیاهان یا پرورش حیوانات اهلی به تهیه غذا می پردازند. گرچه قسمتی از ۱ ۲ حاى شیرین به دست می آید اما ۵ درصد پروتیین و قسمت اعظم کالری مورد نیاز جمعیت انسان از کشاورزی و دامپروری سنتی متکی بر زمین تامین می شود

صفحه 25:
محصولات کشاورزی * گرچه بالغ بر ۲۵۰ هزار گونه گیاهی وجود دارد. اما فقط سه هزار گونه آن در کشاورزی به کار گرفته شده و فقط ۳۰۰ گونه اه است و از این تعداه فقط ۱۰۰ ‎eee‏ و ]فده قرار گرفته است. هدف از پرورش بعضی از این محصولات تامین غذاست حال آن که بعضی دیگر در تولیدات تجاری مثل تهیه روغن و الیاف به کار می روند. ‎٩‏ 2 ی ۲۱ گنه محصول به دست می آید.

صفحه 26:
دام دام های اهلی یکی از منابع مهم غذا بوده و تاثیر عمده ای بر زمین دارند. دام های عمده مورد استفاده برای غذا از گروه نشخوار کنندگان هستند. ۶ اب کشت 05 9 ورری نوعی تولید غذا از زیست گام های | 0|000 هاى شدرين و ذرياهاست. كرجه آب كشت در حال حاضر بخش كوجكى از غذاى جهان رأ تامين مى كند اما براى بسيارى از كشورها و به خصوص در آسيا و ارويا منبع يروتيين مهمى است و براى بسيارى از نقاط جهان نيز بالقوه مى تواند محصول تجارى مهمى باشد. ۲۹ eI

صفحه 27:
کشت دربایی - ‏ان ۳ قسمت عمده آقیانوس بيك شکارچی‎ Ie ‏جمع آورنده و نه يك کشاورز و تولید کننده است - این امر تفاوت‎ ‏عمده بین روش های تولید سنتی غذا از زیست گاه های دریایی‎ ‏و تولید سنتی کشاورزی است. گرچه این وضع به شدت در حال‎ ‏تغییر است اما هنوز هم یادگیری روش های کشت اقیانوس بس‎ ‏مشکل تر از بهره برداری از زمین است. در عین حال کشت یعنی‎ ‏پرورش موجودات دریایی در چند دهه گذشته به سرعت رشد‎ ‏انط افرارش أن ذر أينذه نيز مى رود كرجه فقط جزو‎ ‏كوجكى از يروتيين جهان از درياكشت به دست مى آيد اما‎ ‏أهميت أن براى بعضى از كشورها زياد است و مى تواند محصول‎ ‏تجارى با ارزش باشد.‎ ۲۹ eI

صفحه 28:
ذخایر غدذایی جهان کمبود غذا بر دو قسم است: كم عذابى يا تغذيه ناكافى و سوءتغذيه. * كم غذايى (1512206126 120111 1112061) يعنى فقدان كالرى كافى در غذای مهیا به گونه ای که فرد توان حرکت و کار نداشته باشد. * سوءتغذیه (راجه‌صطعتتتا0 1۷1۵18 یعنی فقدان یکی از اجزای خاص غذا همچون پروتیین, ویتامین يا عناصر شیمیایی ضروری. * هر دو مشکل بالا ابعاد جهانی دارد. تغذیه ناکافی به قحطی منجر می شود پدیده ای که وقتی پیش آید بسیار آشکاره چشم گیر و برق آساست. در ‎en‏ ای ارمنت و تامحسوس است. گرچه فرد مبتلا فورا نمی میرد اما بهره وری اش کمتر از افراد عادی بوده و ممکن است ۳ های دایمی مغزی شود و بالاخره گرسنگی مزمن که ابتلای به آن در مواردی پیش می آید که افراد به قدر زنده ماندن غذا دارند اما مقدار آن برای زندگی پربار و رضایت بخش کافی نیست.

صفحه 29:
معبارهای مهبایی دا | 17 لسك ور مبارزه با تغذیه ناکافی و قحطی. معیار ذخیره غله در دسترس به روز است. نیمی از ذخایر غله جهان را 1۳ ۰ ۰۱۲۳ ۳ ۰ درد چهارمیلیون تن غله ذخبره برای 0 15 ا 5.0 از ونان جنگ جهانی دوم به بعد این کشور صادرکنده و اهداکندهعمده نا در جهانبوه آست.برای اجلوكيري از ‎١‏ ن دسته نوسانات شديد منايع غذابى كه ازعدم قطعيت ان یستمی به وجود آورد که در آن ذخایر غذا و امکانات حمل آن به مناطق مورد نیاز تدارك شده باشند.يك معيار ديكر مهيا بودن غذاء توليد اانه عذا يعنى مقدار غذای تولیدی ‎cals a JOS‏ آمروه رشد جمعیت و تولد غذ در کشمکش با 0 فا تار و کرحه در درازمدت برای هر دو محدودیت هایی و داره آما در کوناه مدت معلوم نیست که کدام يك از آنها از دیگری ‎eee ee‏ و خایر غذا هرده افزایش یافته اما تولید غذا ۳ يار موه بوده است وبادد كفت كه به طور متوسط در | سرانه غذای مهیاء افزایشی صورت نگرفته است. ۲۹ eI

صفحه 30:
تقاضای ‎ecw nae‏ را یت قيمت معین را تقاضای غذا ‏می گویندمشروط به ین که غنا فراهم باشد. مقدار این تقاضا با ‏رشد جمعیت و رشد درآمد سرانه افزایش می يابد. ‏* به علاوه وقتی سطح توقعات بالا می رود و مردم آگاه می شوند ‎ee‏ 2 مصرف کرد بازهم تقاضای ‏می یابد» ارتباط جدید به افزایش سطح توقعات و ‏۳ ادر تفاضای سرانه منجر شده است. ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 31:
محدودیبت های تولید غدا حتی اگر با به کارگیری محصولات جدید مهندس ژنتيك و کود و تر جهش بزرگی در تولید غذا صورت بگیرد باز هم برای لید غذای زمین حدی متصور است. اگر جمعیت به روند رشد کنونی خود ادامه دهد و قرار باشد همه مردم به حد کافی تغذیه شوند لازم است تا در اولین دهه قرن آینده تولید غذا دو يا سه برابر گردد. اما برای چنین افزایشی محدودیت وجود دارد. زیرا 0051 وم ۵( رنه آن قسمت از افزایش محضول که ر آثر اضافة شدن کود دار هکتار به دست می آید در مورد بسیاری از محصولات به حد نهایی رسیده ایم برای اضافه کردن محصول در واحد سطح در آینده باید به سراغ انواع پرمحصول جدید و یا نژادهای فوق العاده جدید از محصولات کنونی (مثل نژاد فوق العاده برنج) رفت. چنین افزایشی ‎she‏ ممکن است مشکلات زیست محیطی بیشتری را سبب شود.

صفحه 32:
* يك محدودیت دیگر آن که تفییرات اقلیمی بیشتر ممکن است محصول را کاهش دهد نه افزایش, زیرا بهترین خاك های جهان در مناطقی واقع شده که اقلیم آن برای کشاورزی به خوبی ماس ات بتابرادی بیشتر تفییرات اقلیمی احتمالاً اوضاع را بدتر خواهد کرد. در کل این طور می توان نتیجه گیری کرد که: * در آینده توجه اصلی باید بر کشاورزی پایدار باشد که در آن تولید در واحد سطح به مقداری محدود می شود که به خاك نخشکاند. نژادهای وحشی محصولات موجود یا گونه های بالقوه مناسب برای غذای جدید را منقرض ‎uae‏ و ود کی دایمی آب های بایین دست نینجامد. ‎ ‎ ‎ ‏آسیب ترند. منابع آ ‎۲۹ eI

صفحه 33:
نتیجه گیری * چند كشتي . شخم حداقل 1 دامداري همکي پتانسیل تولید را حفظ مي کنند یات سابقه تاريخي دارند و بعضي از ‎gS Sant‏ دور دارند و در برخي دیگر بسیار قذیمی اند . كشاورزي پایدار باید از نظر اكولوژيكي مناسب ‏ از نظر آقتصادی توجیه پذیر و از نظر اجتماعي مطلوب باشد . در كشاورزي پایدار دو اصل کليدي وجود دارد که در آن استفاده از کودهاي شيميايي به خصوص فت کش ها و کودها باید به حداقل برسد و مزرعه به صورت ‎Sys Ata SS alles‏ ' بعضی از متخصصین که بر جنبه هاي اكولوزيكي سيستم زراعي 5 اکید مي کنند آن را کشاورزي اركانيك ‏ بيولوزيك »أكولوديك , طبيعي و يا جايكزين مي نامند ۲۹ eI

صفحه 34:
* کشاورزي پایدار يك فرایند بيولوژيكي است و سعي در تقلید کردن از خصوصیات کليدي يك اکوسیستم طبيعي دارد ولي عملکرد حداکثر از اهداف آن است . کشاورزي پایدار باعث " پيچيدگي اکوسیستم زراعي مي شود . كارايي چرخش عناصر ابي در اين نوع كشاورزي افزايش مي يابد و از خورشيد به عنوان منبع اصلي انرژي براي به حرکت درآوردن سیستم بهره برداري مطلدب مي شود .

صفحه 35:

صفحه 36:

صفحه 37:

صفحه 38:

صفحه 39:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان