برق و الکترونیکعلوم مهندسی

کنورتر و سیکلوکنورتر در الکترونیک صنعتی

تعداد اسلایدهای پاورپوینت : 20 اسلاید شرح در مورد مبدلهای الکترونیک صنعتی یا قدرت و کاربرد انها مبدلهای قدرت کنورتر و سیکلوکنورتر یکفاز و سه فاز

aminikazemi2015

صفحه 1:
> ‏کنورتر‎ ۲۳ es سیکلوکنورتر ‎CycloConverter‏ DC Distribution 8

صفحه 2:
با افزایش کاربرد موتورهای القایی در صنعت بحث کنترل سرعت این موتورها اهمیت وبژه ای پیدا کرده است. درابو الکتریکی در موتورهای القایی عبار تست از سیستمی که سرعت و گشناور را کنترل می‌کند. درایو فرکانس متغیر یا ۷۴۷0 : درایو ۷۳ یک سیستم برای کنترل کردن سرعت چرخش یک موتور ۴ با کنترل کردن ولتاژ و فرکانس تغذیه اعمال شده به موتور الکتریکی است. ۷/۳ به نامهای ۸۸۳ (درایو فرکانس قابل تنظیم) يا ۷50 (درایو سرعت متغیر) نیز خوانده می‌شود. به مدارهای اینورتری که دارای فرکانس و ولتاژ خروجی قابل تغییر باشند نیز درایو الکتریکی گفته می‌شود. درایوها به صورت ۷۴: و 2۷/۳ و 3۷/۳ ساخته می شوند.

صفحه 3:
کنورتر یک کنترل کننده ولتاژ ۵۴ ر ‏ می باشد. در واقع کنورتر مبدلی است که 51,5 ‎AC‏ را به توان ۸۵ قابل تنظیم تبدیل می نماید و کاربرد آن در هیترهای صنعتی و کنترل سرعت موتورهای القایی متوسط از طریق تنظیم ولتاژ ورودی می باشد. ( فرکانس ثابت)

صفحه 4:
سیکلو کنور تر مبدل کنترل شده ولتاژمتناوب 6 می باشد. در این مبدل ولتاژ ثابت ۸6 با فرکانس ثابت به ولتاژ قابل تنظیم ۸ با فرکانس متغیر تبدیل می شود. در واقع این مبدل ترکیب سه مبدل یکسوساز - اینورتر و کنور تر می باشد. کاربرد اصلی آن در کنترل سرعت موتورهای ۸ می باشد و بنام درایو 0۲۳۷6 معروف است. 8

صفحه 5:
کنورتر یکفاز: ولتاژ ابت ‎۸٩6‏ یکفاز رابه ولتاژ , متغیر :۸۸6 تبدیل می کند ( فرکانس ثابت ). کاربرد : کنترل سرعت موتورهای 206 و منبع تغذيه 80 قابل تنظیم (اتو ترانس الکترونیکی). کنورتر سه فاز (کنترل کننده ولتاژ ۸ ) : ولتاژ ثابت ۸6 سه فاز را به ولتاژ متغیر ۸۸6 تبدیل می کند . کاربرد : کنترل سرعت موتورهای القایی سه فاز وهیترهای صنعتی.

صفحه 6:
با استفاده از دو عدد تریستور که به صورت اتصال متقابل بسته شده اند می توان کنورتر یکفاز ساخت. در اینحالت با استفاده از تنظیم زاوبه آتش نیم سیکلهای مثبت و منفی ولتازخروجی کم و زیاد می گردند و ولتاژ متغیر 090 خواهیم داشت.

صفحه 7:
شکل مدار الکترونیک قدرت کنورتر یکفاز چنین است:

صفحه 8:
شکل موج ولتاژ خروجی کنورتر یکفاز شبیه‌سازی با نرم‌افزار 0 چنین است: شكل موج ولتاأخروجي كنورتر بعفاز

صفحه 9:
در این نوع کنورتر از سه جفت تریستور که هر دو عدد تریستور به لورت اتصال متقابل بسته شده اند استفاده می شود. مشخصات تریستورها بسته به بار سه فاز می باشد. جریان تریستورها همان جریان خط بار است و ولتاژ تریستورها هم ولتاژخط است. زوایه آتش © از زاويه ضريب قدرت © شروع می شود.

صفحه 10:
شکل مدار الکترونیک قدرت کنورتر سه‌فاز چنین است:

صفحه 11:
انواع سیکلوکنورتر : * یکفاز به یکفاز : ولتاژ و فرکانس ابت ‎1,AC‏ به ولتاژ و فرکانس متغیر ‎AC‏ ‏تبدیل می کند. کاربرد : کنترل سرعت موتورهای یکفاز و راه اندازی نرم . یکفاز به سه فاز : ولتاژ و فرکانس ثابت ۸6 تکفاز را به ولتاژ و فرکانس متغیر ۸6 سه فاز تبدیل می کند. کاربرد : کنترل سرعت موتورهای سه فاز با قدرت متوسط

صفحه 12:
انواع سیکلوکنورتر : با * سه فاز به یکفاز : ولتاژ و فرکانس ابت 6 سه فاز را به ولتاژ و فرکانس متغیر ۸6 یکفاز تبدیل می کند. کاربرد : کنترل سرعت‌موتورهای یکفاز و راه اندازی نرم آنها . * سه فاز به سه فاز : ولتاژ و فركانس ثابت ‎AC‏ سه فاز را به ولتاژ و فرکانس متغير :86 سه فاز تبدیل می کند. کاربرد : کنترل سرعت موتورهای سه فاز پر قدرت و راه اندازی نرم آنها .

صفحه 13:
می دانیم که کنترل دور موتورهای القایی به یکی از روشهای زیر صورت مى ‎cane‏ ۱- تنظیم ولتاژ دو سر سیم پیچ استاتور توسط مبدل 90)به 0) یا کنور تر انس الکترونیکی است . ۲- تنظیم قطبها که توسط تغییر سیم پیچی استاتور صورت می گیرد. ۳- تنظیم ولتا و فرکانس همزمان که توسط مبدل 90) به 0) یا سیکلو کنو تر انجام می شود. فرمول سرعت در موتورهای القایی : ۶ فركانس و (] تعداد قطبها 120 x f RPM= مثال : در یک موتور ۶۰ هرتز با تعداد قطب ‎oF‏ دور سنکرون برابر 1800 ‎RPM‏ ‏است. در این قسمت می خواهیم با استفاده از دو مبدل ۸6 به 00 یا رکتیفایر تریستوری که بصورت متقابل بسته شده اند و با نام مبدل *) و 0آنها را می شناسیم تنظیم ولتاز خروجی و با مدار کنترل تنظیم فر کانس را انجام دهیم . مبدل ۴ نیم سیکلهای مثبت و مبدل لا نیم سیکلهای منفی ولتاژخروجی را تولید می کند و مدار کنترل فرکانس را تنظیم می نماید.

صفحه 14:

صفحه 15:
سیکلوکنورتر یکفاز به يكفاز : همانطور كه در شكل مى بينيد هنكامى كه ولتاز مرجع مثبت باشد مبدل ۴ به کار می افتد و نیم سیکل های مثبت را به بار هدایت می کند و هنگامی که ولتاژ مرجع منفی باشد مبدل لا] به كار می افتد و نیم سیکل های منفی را تولید می نماید هر چه تداوم مدار کنترل بیشتر باشد فرکانس خروجی کمتر می شود. پس تداوم ولتاژ مرجع تنظیم فرکانس را به عهده دارد و زاویه آتش 0 مقدار ولتاژ خروجی را تنظیم می نماید. در عمل مبدلهای کمکی از طریق اندازه گیری فر کانس و ولتاژخروجی تنظیمات خودکار انجام می دهند.

صفحه 16:
شکل موج ولتاژ ورودی و خروجی سیکلوکنورتر یکفاز به یکفاز : << "5 ۱ شكل موج ولاز خروجی سبکلو کنورقر بکفاز به بکذاز

صفحه 17:

صفحه 18:
سیکلوکنورتر سه‌فاز به 4 9< شکل زیر مدار الکترونیک قدرت سیکلوکنورتر سه فاز به یکفاز را نشان می دهد:

صفحه 19:
سیکلوکنورتر سه‌فاز به نته‌فاز : سیکلوکنورتر یکفاز به سه فاز ترکیبی از یکسوساز یکفاز یا سه فاز و اینورتر سه فاز با 1638 می باشد که به آن درایو هم گفته می شود و مى توان ولتاژ و ف رکانس آن را تنظیم نمود.

صفحه 20:
مثال : یک کنترل کننده ولتاژ 690 سه فازه (کنورتر سه فازه اجهت کنترل سرعت موتورالقابی ۱۰۰ اسب بخار با ولتاژ ۴۶۰ ولت و ضریب قدرت ۸۵و راندمان ۸۰ مورد استفاده قرار گرفته است. اتصال تریستورها و موتور ستاره است. جریان و ولتاژ تریستورها را حساب کنید. محدوده زاویه آتش چقدر است؟ ل ا / ۷ ۱۷-۷۳۶ ۱۰۰۸۸۷۳۶۰۷۳۶۰۰ چ ‎Po=tes‏ ۷-۶ Cos — =+/Ad 2 ٩۲۱۷ 23599 62529 ty جریان نمی تربستورها ‎Py Wav‏ ‎IL=Iph=ir‏ سس -_ و ما وه ۲۱۷ 46 ولتازترستورها ولازنازی ۰ ۷ 2۲۶۴/۶ محدوده زوه آتش ‏ مه > > عت كم ۳-۷ ‎CosPa/Ad‏ غريب قدرت موتور

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان