صفحه 1:
موضوع گل مریم
گرد آورنده : مجتبی رضاپور . .
صفحه 2:
" گل مریم ازمهمترین گلهای شاخه ای در مناطق گرمسپری ونیمه
گرمسیری است . منشأً آن از مکزیک است وجزء 10) گل شاخه بریده
" در صادرات گل ایران مقام اول را دارد
" در هند وفرانسه برای صنایم عطر سازی کشت می شود ودر ژاپن
اهمیت زیادی دارد.
سطح زير كشث در ابران:6)00©©هكتاراست
" در هر مثر مربع (0(16©0© شاخه توليد مى شود
صفحه 3:
دید ات گیاه شذ
© گل مریم از زیر رده تک لپه ابهاواز خانواده آماریلپداسه است
" گلهای آن تریمر هستند
" پوذش گل لوله ای است واز بخش بالایی باز می شوند
صفحه 4:
طول سنبله به 200سانتی منرمی رسددر هر سنبله 200 ناگل وجود دارد وطول
گل آذین ۱6 060 سانتی متر است .
7 گل ها به صورت جفت جفت هسند
صفحه 5:
تعداد پرچمها 0 عدد است بساکها از بخش مپانی به هم پپرسته اند
وتخمدان حفره ای است .گرده افشانی آن توسط حشرات a 2
جر ان توعد pa SU
" برگها در فانده گل هسنند که طول آنها 6000 ساننی مثر اسث و
" پهنای آنها نا © سانتی متر است
" تعداد کروموزمها برابر 900 می باشد
صفحه 6:
کاشت گل مریم
" کاشت گل مریم به صورت کرنی پا ردبفی است
" فاصله کشت 000 در (90 می باشد وعمق کاشت ID BO سانتی
مثر می باشد
صفحه 7:
زمان کات پشته بدا منطعه پلییر با بهار می Ss
© خاک موردلیازآن سبک »شلی وبا حاصلخیزی مناسب می باشد
" خاک باید ظرفیت نگهداری آب را به خوبی داشته باشد
" آن باید برابر 6/0 تام باشدرکم
* مود غذانی مورد تبار۳
به صورت سرك يا متناوب .000206
000 کبلو گرم کرد ازث در هکتار .
صفحه 8:
آبپاری
" طی فصل رشد رطوبت باید حفظ شود
" مقدار آب مورد نیاز ودوره آبباری بر اساس نوع خاک محاسبه
" می شود به طور کلی GaSe a POO ROO oy در سال برای
" یک هکتار مورد نیاز است
" نور وفئو پریودیسم
برای تولید پیاز مریم غده ای باید در آفتاب کامل با درجه حرارت
0 تا 00 درجه کاشته شود مریم غدهای به فنو پریود غیر حساس
است اما در روز های بلند(0) ساعت) رشد رویشی تحریک و
روز زودتر ظاهر می شوند
صفحه 9:
درجه حرارت
" درجه حرارت انبار بر تعداد پیازهای برداشت شده وکبفیت گل سنبله
اثر دارد نگهداری پیازها در د مای حداقل (10)درجه به مد ت 6 تا
6 هفنه عملکرد گلها را بهبود می دهد اما نگهداری بپشثر باعث
کاهش عملکرد می شود .
" برای ببشترین رشد ريشه » درجه حرارث خاک باید 000 درجه
وبرای حداکثر تولید پیاز درجه حرارت هوا بايد بين ۵0 تا 50
درجه باشد .
صفحه 10:
روش های تکثبر
" از نظر توليد تجارى © سيستم تكثيرى وجود دارد
)استفاده از ياجو: oO
* کاستفاده از بذر
ame " آزمایشگاهی
صفحه 11:
آفات وبیماریها
نماندهای آفلند کوئیده وملویدوجین باعث لعابی شدن ريشه ها می شوند که برای
کنترل از الدیکارب استفاده می کنند
- پوسیدگی ساقه که عامل آن قارچی است که برای کننرل آن از
ضدعفونی خاک با6(60(69)در مرحله گلدهی استفاده می شود
کنه ها از آفات اصلی هستند که در تراکم های بالا اتفاق مى افتند
کرمها وتریپسها از حشرات عمده هستند که به عنوان آفت برایمریم هستند
برای از ببن بردن علف های هرز از سیمازین به میزان 9 کیلو در هکتار استفاده
می شود وهمچنین محلول پاشی آترازین به میزان 5
كيلو در هکتار استفاده می شود
صفحه 12:
اثر هورمونها
7 خپس کردن پیازها در یک محلول رقبق اسپد جیبرلیک گلدهی را
روز جلو می اندازدوهمچنین بر ارتفاع گیاه وتعداد گل در سنبله
اثر مثبت دارد اثرجنبی دیگر جیبرلین افزایش دوره گلدهی می باشد
" تبوره پیش رسی را به میزان کمی تحریک می کند ولی طول وتعداد
© گل را کاهش می دهد
" سایتوکینین باعث اقزایش تعداد گلچه در سنبله می شود
صفحه 13:
برداشت ودرجه بندی
" برداشت گل »درجه بندی وبسته بندی برای صادرات در کشورها
متفاوت است بازار عمده برای صادرات ژاپن است .
" گلها زمانی برداشت می شوند که پایپنترین جفت گل باز شده باشند
" گلها در خنکترین ساعات روز باید برداشت شوند سنبله ها پس از
برداشت باید در آب سرد وتمیز قرار داده شوند ماکزیمم دوره
نگهداری برای شاخه صادراتی 400 تا 66 روز است
" پس از برداشت پیازها وپبازچه ها در اندازههای مخثلف جدا ودرچه
بندی می شوند شرایط انبار برای جلوگیری از شیوع بیماریها باید
خشک باشد وئهویه خوبی داشثه باشد
صفحه 14:
استانداردهای بازار فروش
" یکی از استانداردهای صادرات » خالص بودن رنگ سفید گلها است .
" استاندارد درجه بندی برای بازار ژاپنی ها سافه های عاری از ببماری ؛راست
ass, با ارتفاع حدود 6260 سانتی متر و سنبله ای با حداقل 600 جفت گلچه سفید
خالص است
" اصولا استاندارد برای بازار صادراتی مشابه است