صفحه 1:
موضوع: سیلاژ ماهی
درس بهداشت محیط
رشته عمل آوری ف رآورده های شیلاتی
صفحه 2:
امروزه كاهش ذايعات يكى از مهمترين مباحث موجود در بخش
کشاورزی و نیز شیلات می باشد . برای کاهش ضایعات ناشی از ف رآوری
Ce rel Toye ar keer tee tera) ۱
بخش صنعت بود . از آنجائيكه بيشتيين ميزان ماهيان صيد شده براى
اي ل م ما م 0
۱
سیلاژ اغلب از امعاء و احشا ملهی تهیهحی شود لما استفاده از ماهیان
۱
ملهى » ايده جديدى نيست . اولمين كارى كه در ابن رابطه انجام شد در
eter لل ET eC tnt epee Fey
De ede ne tee Le re
nC ee need ل eS Eee
525
صفحه 3:
۳ mer Fe) Ol
re eB te Stn Teco Coon)
ee ee SU tee ea
Po ا ee ل
Se Te ا ا ا ed BIS
از فساد باکتریایی جلوگیری می نماید .سبلاژ تهیه شده ازامعاء و
يي ا ا ا الا
)۲۱6۲۲۱۳9( صورتبکه سیلاژ از ماهیان چیبی نظیر شاه ماهی
رت
ات ro Ts)
دارند به عنوان مثال با اضافه نمودن آنزیمها یا باکتریها .
صفحه 4:
Figure 4.10 Simplified layout of silage production:
| - feeder, 2 - grinder, 3 - tank with elevator,
4 - mixer, 5 - plastic barrel
صفحه 5:
۱ eee cr i eae a ker)
2 آسياب جكشى كه در ن صفحه ۳
ROT eA A POM ACEP Ketan
۵/۳ از خرد کردن » اسید فرمیک ۸۵ درصد به میزان rere Cb)
درصد ويل افر ضمي نوكه مال 8" كيلوكر ميا حدوة +" ليتر
تاشد . تسبار مهم ات خلوط شدن 0
۱۳ eel AE PCE PT NPE
Bx Pere RCE PERO كيرد زيرا تسمنهابى كه در تماسببا
Resa درجه أسبدتيه مخلوط بليد لا" برابريا عنيا كمتر داشته
وروی و
اسمس
00
تانکهایی که در عمل تولید مورد استفاده 3 10110
اس ۳ 7 ی توالند به هر و 8 re ۳
صفحه 6:
POPE mT LA py PI Pd Perr ee Cony Rom Pe eT
شودمی بایست باللیه ای از پلی اتیلن پوشانده شهنستا از نگ زدگی آنها
ممانعتبه عمل آّید . تانکهلیی کمبا قبرهای معدفی ( قیرطبیعی ) پوشیده
CS er Tere ep ern) ie IN ee epee gee]
ار ا ات eee TC a)
Pee al ear bie Nhl ot میزان تبامیل پروتلین-به ملیع سبه
حرارت مراحل تولید بستگی دارد . لکثرکهنه هاحی تولنند در تولید سيلاز
مورد استفاده قرار كييند لما از كوسه ها و بيتو ماهيان - نوعى ماهى
م م ل ل ee bare ery
ا اال ل ل
ae all acl Bed aed ae Bale} eee oe
Oe A etn BEES ge nee]
باشد که ماده خام بلافاصله پس از دربلفت خرد وبا اسید مخلوط شود
بدین ترتیب با توجه به تازگی ماهی عمل تبدیل با سرعت بیشتری انجام می
. شود . ماندكى ماهى باعث كندى عمل خواهد شد
صفحه 7:
* گوعا فیز علمل موثری در سرعت بخشیدنبه عمل تبدیل است .
ere wr ا ORC BS ree reed
سانتی گراد حدود ۲ روز طول هی کشد لما در دمای ۱۰درجه
ea eee ل ل ا لمات
Le Ie See ee eo
ecm fue ne rec awnr i Sp i ewe ST) ل
eet Sr ee eee) 0
توجه داشت قطعلتی از ملهی که در تماسبا اسید قرار نگرفته
را
ای وا
ا ی PO
۲
م۳
صفحه 8:
"گاهی اوقات سبلاژ رابا غلات مخلوط ی کنندتا محصولی نیمه
خشکسبه دست آید . سیلاژیکه از امعاء و احشا ملهی سفید تهیه می
eared ا ا Se
Se ee ee ae ی ۱۱
استخوان که تملیلبهته نشین شدن در کف تلنک دارد » تشکیل
خواهد شد
هط ار سا
لل ار eS
شهند لما بليد توجه داشت كه روغن موجود در كنبه سرعت خراب
مى شود
را
Cee eer Ce mere سا
Te el peel la ee ee
تغلیظ نمود » البته لین عمل هنوز در مراحل آزمایشکاهی قرار دارد
و میباٍیست تحقیقات بیشتری در لین زمینه صورت پذیردتا بتوان سود
ead rs) اي
صفحه 9:
le systern for the
Hh خیم of fish silage.
| Pq :
oq | Pq
Fish Storage
distribution of product
Pt
Steel drunis or other containers for |
صفحه 10:
از چند نو oe ee ی . اسیدها به
emer ree 0 56000700 از
0 13 ا له أسيد هيد
SUL Sed ides 7 إن سا Persea ey أ
از آنها که اسیدهایی معدني مي باشند ۳۳۷ ۳
نو بواى جلو كيرى از و ا بلاژ قبل از استفا
er Fey vor ry racy اه کسید + 3
7 5 1 تا 8 Fs Rr
a © بالا و نا حد
ی ی aye ats سلاز فلإ
ان نسر از انواع
تكهدارى i pre ee reer Le زر تم 2 در
الست
,6 = تین" نخازن تدای 6 A he aah لیا
ice Peg) Cer recor)
صفحه 11:
on ۳ esr of مشلبه ۳1
ar ae Sad نمينه | تاليو وك
م Reet i
سلاز اي و دوع 200 en
از ل مار ميقي تل حاوى راشيو چوبی ao سک
ARCS a ere") ۳ ۳۳ apy re
۲ أزسبلاز لت oe a ih ۵ ده ۳2 همان ویژکیهای سیلاژ
م را ز سبلاژ تهیهعی شود باید اندازه
ere ۳ Es re 1 زر
۳199 PR Pee Hegre ۳
3 زج اسید کمتری استفاده شود بنابرلین هزینه کمتر er ern 2
اس بایست با تحت Pere We ee tpt ay ewen ome ener rrr)
RISO LES BELEN Coe Sree
. خوبی باشد
صفحه 12:
اس و۱
در دمای اتاق بدون فساد بلقی عی ملند . طی لین مدت پروتئین قابلیت
el EY SUS de ee eM ae Ceo Read
eee ie tt Be eee 0
er ro eer ecg Belpre ter Ce] ل rae
SO ae Bleed
۱ tee Sey ee I eae
. مانند به تدریج افزایش می یاید
صفحه 13:
4S a 22 ‘aia
*از سیلاژ همانند آرد ملهی در تغنیه حیوانات استفاده عی شود . آرد ماهی
eee a RC en Byline eet ta Ea
حی باشد . یعنی برای داشتن پروتئینی معادل ۶۵ درصد باید حدود ۴ برابر سیلاژ
داشته باشیم . در حال حاضر بیشتیین استفاده نسبی از سیلاژ ماهی در کشورهای
pepe iene: semen creer Cr LENT TA ee
ee hye eR a MN See ۱
برد
el lS od TO eh ae را
نشانعی دهدکه سرعت رشد خوکها در کین روش هملنند زملنی استکه با آرد
we) را
در دانمارک بیشتیین استفاده از سیلاژ در رابطهبا بوورش خوك عى er
تحقیقات تغذیه ای زیادی نیز در این رابطه صورت پذیرفته است .
ee RET ی ۱ لیج خوبی-به دست
آمده است -به عنوان مثال 010000 مه اند
Oe ers te ka ee new
. شده اند نيز افزايش يافته است
صفحه 14:
OT ل ape 5 ery
PEM oPe year tpn Pen Pants Peppy in A pcersy Wem Jaren IR ert Py
. و آبزیان می باشد
FCAT ERO oH MCN ل PCRS APES
70 pe Pepe pepper pov anTCA given Rey
Pe LN Pa Peer we Ly he Ce)
. رتیکه در تولید سیلاژ از کارگران فیر ملهر همحی توان استفاده نمود
ی یب Lee eS Let he ae)
CC Tee Bie TS ee ل on eo
ee CTC Ka Be te ee Rod
BY Pte ey Meer UTS Mp Ne PCa Ne)
ب تست CS, ml
. موتبط می تواند ارز آور و اشتغالز) باشد
صفحه 15:
) حمل و نقل آرد ماهی ( پودر ملهی ) آسانتر از حمل و نقل
ye eto ie or eee reo sD ery
اشتغالمی کند لما سیلاژبه شکل ملیع است و در حدود ۴ تا ۵
۱
Re Sas ل
۲) بازاربلبی پودر ملضی بسیار آسانته است er re ae ae
reg a] OS aed 1[
ne eh nny eS ep ney eT) ا
oy CBT. Sere tn eC el ل الت
در صورت وجود مداوم و کلفی از مواد اولیه قبل از آقداجبه یک
سرمايه كذارى بزرى
موضوع :سیالژ ماهی
درس بهداشت محیط
رشته عمل آوری فرآورده های شیالتی
(جود در بخش
امروزه کاه(ش ضایعات یک(ی از مهمتری(ن مباح(ث مو
کشاورزی و نیز شیالت می باشد .برای کاهش ضایعات ناشی از فرآوری
(ه دنبال روشهایی برای ایجاد ارزش افزوده در
(ت ب
(ی بایس
(ا م
(ی ه
ماه
(ن میزان ماهیان صید شده برای
(ه بیشتری
(نعت بود .از آنجائیک
(ش ص
بخ
(ترسی به آبزیان
(د ،دس
(ی گیرن
(تفاده قرار م
(ان مورد اس
(ارف غذای انس
مص
به منظور تهیه پودر ماهی محدود خواهد شد .
(ا استفاده از ماهیان
(ی شود ام
(ه م
(ی تهی
(ا ماه
(ب از امعاء و احش
(یالژ اغل
س
چرب نی(ز ب(ه عنوان ماده خام م(د نظ(ر م(ی باشد .ایده تولی(د سیالژ
(ه انجام شد در
(ه در این رابط
(ن کاری ک
(ت .اولی
(ی ،ایده جدیدی نیس
ماه
(د تجاری آن در حدود 10
( و تولی
(ت
(ال 1930میالدی بوده اس
(وئد در س
س
(یالژ در شکل
(د س
(لی
(ر تو
(د در دانمارک شروع شد .در حال حاض
(ال بع
س
تجاری آ(ن تنه(ا در کشورهای دانمارک ،لهس(تان و نروژ ص(ورت می
پذیرد
سیالژ مایعی است که از ماهی کامل و یا قطعات ماهی تحت تاثیر
(ی در ماهی و در حضور
(ط آنزیمهای
(ی توس
(ری اعمال شیمیای
یکس
(ن های ماهی
(ا پروتئی
(ی شود .آنزیمه
(ل م
(یدافزوده شده حاص
اس
(ید به عنوان
(د و اس
(ی کنن
(یم م
(ر تقس
(ی کوچکت
(ل شدن
(ه اجزاء ح
را ب
کاتالیزور باعث افزایش سرعت عمل آنزیمها می شود ضمن اینکه
از فساد باکتریایی جلوگیری می نماید .سیالژ تهیه شده ازامعاء و
احشاء ماهیان س(فید حاوی روغ(ن زیادی نم(ی باش(د اما در
(ر شاه ماهی ()Herring
(ی نظی
(یالژ از ماهیان چرب
(ورتیکه س
ص
(ی استخراج شود .
(ی مراحل
(ن ط
(ن آ
(ه روغ
(ت ک
(ه شود الزم اس
تهی
روشهای دیگری نی(ز برای تهی(ه مای(ع از پروتئی(ن ماهی وجود
دارند به عنوان مثال با اضافه نمودن آنزیمها یا باکتریها .
(ه قطعات کوچک
(ی شود .برای تهی
(ه م
(ه قطع
در ابتدا ماده خام قطع
(ه قطر
(وراخهایی ب
(ا س
(فحه ای ب
(ن ص
(ه در آ
(ی ک
(یاب چکش
(ب از آس
مناس
10mmتعبیه شده است استفاده می نمایند
(د به میزان 5/3
(ک 85درص
(ید فرمی
(س از خرد کردن ،اس
(له پ
بالفاص
(ا حدود 30لیتر
(ه معادل 35کیلوگرم ی
(ی شود ک
(ی افزوده م
(د وزن
درص
(ط شدن
(ه عمل مخلو
(ت ک
(م اس
(یار مه
(د .بس
(ی باش
(ی م
(ن ماه
(ک ت
(ه ی
(ید ب
اس
(ا اسید قرار
(ی در تماس ب
(ه تمام ماه
(ل انجام پذیرد بطوریک
(ام
بطور ک
(ی شوند .
(د م
(د فاس
(ید قرار نگیرن
(ا اس
(ه در تماس ب
(متهایی ک
گیرد زیرا قس
(ا بتواند
(د ت
(ه باش
(ر داشت
(ا کمت
(ا 4ی
(د PHبرابر ب
(یدتیه مخلوط بای
(ه اس
درج
(ی ،روند
(ید و ماه
(س از اختالط اس
(د .پ
(ا جلوگیری نمای
(ل باکتریه
از عم
(ر است گهگاه مخلوط
(ا بهت
(ی شود ام
(ی آغاز م
(ه طور طبیع
(یالژ ب
(د س
تولی
(اختی آن حفظ شود
هم زده شود تا یکنو
تانکهایی که در عمل تولید مورد استفاده قرار می گیرند به شرط مقاوم
بودن دربرابر اس(ید م(ی توانن(د ب(ه ه(ر شک(ل و اندازه ای باشن(د .
(تفاده می
(ا اس
(یالژ از آنه
(ل س
(ا حم
(ه و ی
(ه در تهی
(تیل ک
(ی از ظروف اس
بعض
(ی آنها
(گ زدگ
(ا از زن
(د ت
(ن پوشانده شون
(ی اتیل
(ه ای از پل
( باالی
(ت
(ی بایس
شود م
(ی ( قیرطبیعی ) پوشیده
(ا قیرهای معدن
(ه ب
(ی ک
(د .تانکهای
(ل آی
(ه عم
(ت ب
ممانع
(ب هستند .اندازه و تعداد
(یالژ مناس
(ر زیاد س
(د برای نگهداری مقادی
شده ان
تانکهای مورد استفاده به مقدار و نوع مواد خام مصرفی بستگی دارند
(ن و درجه
(ی آ
(ه ،تازگ
(ه نوع ماده خام اولی
(ع ب
(ه مای
(ن ب
(ل پروتئی
میزان تبدی
(د سیالژ
(د در تولی
(ی توانن
(ا م
(ه ه
(ر گون
(ث
(ی دارد .اک
(تگ
(د بس
(ل تولی
حرارت مراح
(ی ماهی
(و ماهیان – نوع
(ا و پرت
(ه ه
(س
(ا از کو
(د ام
(تفاده قرار گیرن
مورد اس
(نه ها ترکیب شوند
مسطح – به سختی سیالژ بدست می آید و باید با دیگر گو
(ل می
(ع تبدی
(ه مای
(فید ب
(ریعتر از امعاء و احشاء ماهیان س
.ماهیان چرب س
(ا سرعت
(ع ب
(ه مای
(ل ب
(ل تبدی
(د عم
(ر باش
(ی تازه ت
(ه ماه
(ر چقدر ک
(ه ه
(ه ویژ
(د ب
شون
(نه ای
(ه گو
(د ب
(یستم کار بای
(یالژ ،س
(د س
(لی
(ی پذیرد .در تو
(ورت م
بیشتری ص
(ط شود
(ا اسید مخلو
(ت خرد و ب
(س از دریاف
(له پ
(ه ماده خام بالفاص
(د ک
باش
( بیشتری انجام می
(ل تبدیل با سرعت
(ه به تازگی ماهی عم
بدین ترتیب با توج
(د .ماندگی ماهی باعث کندی عمل خواهد شد .
شو
(ل است .
(ل تبدی
(ه عم
(رعت بخشیدن ب
(ل موثری در س
(ز عام
(ا نی
گرم
(فید تازه در دمای 20درجه
(ی س
(یالژ از امعاء و احشاء ماه
(ه س
تهی
(ا در دمای 10درجه
(د ام
(ی کش
(انتی گراد حدود 2روز طول م
س
(ر چه
(ب ه
(ن ترتی
(ه همی
(ت و ب
(انتی گراد 5-10 ،روز زمان الزم اس
س
(ت .بنابراین
(د مدت زمان بیشتری الزم اس
(ر باش
(ه حرارت کمت
درج
(ا زمانیکه
(ا ت
(ا داده شود و ی
(ه مخلوط گرم
(ه ب
(ت ک
(تان الزم اس
در زمس
(ن باید
(ه شود .همچنی
(ط گرم نگاهداشت
(د در محی
(ت آی
(ه دس
(ع ب
مای
(ید قرار نگرفته
(ا اس
(ه در تماس ب
(ی ک
(ی از ماه
(ت قطعات
(ه داش
توج
(د و در هنگامیکه
(ظ شون
(س حف
(ا مگ
(د و از تماس ب
(د پوشیده شون
ان
اسید به ماهی افزوده می شود مگس ها نباید جذب مخلوط شوند
(ته بندی می
(ایر مایعات بس
(د س
(د همانن
(ه ش
(یالژ تهی
(ه س
(س از اینک
پ
شود و توس(ط محفظ(ه ه(ا و کانتینرهای مخص(وص حم(ل و نقل
خواهد شد .
(ولی نیمه
(ا محص
(د ت
(ی کنن
(ا غالت مخلوط م
(یالژ را ب
(ی اوقات س
گاه
(ه می
(فید تهی
(ی س
(ا ماه
(ه از امعاء و احش
(یالژی ک
(د .س
(ت آی
(ه دس
(ک ب
خش
(د هم زده شود
(د شده بای
(ن تولی
(ه در آ
(ی ک
(ام خروج از تانک
(ه هنگ
شود ب
(ه ای مملو از
(ی الی
(د از مدت
(ورت بع
(ر اینص
(د در غی
(ت باش
(ا یکنواخ
ت
(ک دارد ،تشکیل
(ه نشی(ن شدن در ک(ف تان
(ان ک(ه تمای(ل ب(ه ت
(تخو
اس
خواهد شد
(ر هستند و
(ت ت
(د ،یکنواخ
(ی شون
(ه م
(ه از ماهیان چرب تهی
(یالژی ک
(ا س
ام
(ی دو فاز می
(یار کم
(ه میزان بس
(ی مدت ب
(هداری طوالن
(د از نگ
(ی بع
حت
( خراب
(ه سرعت
(ن ب
(ن موجود در آ
(ه روغ
(ت ک
(ه داش
(د توج
(ا بای
(د ام
شون
می شود
(رد
(د دیگر مو
(ن جدا و برای مقاص
(ا روغ
(د ت
(ه الزم باش
(ی ک
در شرایط
(ا و سانتریفوژ انجام
(تفاده از گرم
(ا اس
(ل را ب
(ن عم
(تفاده قرار گیرد ای
اس
(یالژ ماهی را
(ی توان س
(م م
(ش حج
(ه منظور کاه
(ن ب
(د .همچنی
(ی دهن
م
(ل آزمایشگاهی قرار دارد
(ل هنوز در مراح
(ن عم
(ه ای
(ظ نمود ،البت
تغلی
(ا بتوان سود
(ورت پذیرد ت
(ه ص
(ن زمین
(ت تحقیقات بیشتری در ای
و میبایس
تجاری حاصل از آن را سنجید .
(یدها به
(تفاده نمود .اس
(ی توان اس
(ی م
(یالژ ماه
(ه س
(ید در تهی
(د نوع اس
از چن
(ی گیرند .از
(تفاده قرار م
(ر مورد اس
(یدهای دیگ
(ا اس
(ب ب
(ا در ترکی
(ی و ی
تنهای
انواع اس(یدهای قاب(ل اس(تفاده م(ی توان ب(ه اس(ید هیدروکلری(ک و اسید
(ا در هنگام استفاده
(تند ام
(بت ًا ارزان هس
(یدها نس
(ن اس
(ولفوریک اشاره نمود .ای
س
از آنها که اسیدهایی معدنی می باشند PHپائین تری الزم است تا انواع آلی
(تفاده خنثی
(ل از اس
(یالژ قب
(ت س
(ی ضروریس
(گ زدگ
(ن و برای جلوگیری از زن
آ
شود
(یدی مناسب در
(ی ،اس
(ید آل
(ک اس
(ه عنوان ی
(ک ب
(ید فرمی
(یدها ،اس
در میان اس
تهی(ه س(یالژ اس(ت زیرا دارای قدرت ماندگاری در PHباال و تا حدودی
(یالژ قبل از
(ی نمودن س
(ه خنث
(ت و نیازی ب
(ا اس
(د باکتریه
جلوگیری کننده از رش
(ید بسیار
(ن اس
(ه ای
(ت ک
(ه داش
(د توج
(ا بای
(ت ام
(ه خوراک نیس
(ن ب
(ه نمودن آ
اضاف
گران ت((ر از انواع اس((یدهای معدن((ی اس((ت .
(ا اسیدها در
(ه ب
(ی دارد .افرادیک
(ت فراوان
(ه دق
(یدها نیاز ب
(ا اس
نگهداری و کار ب
(وص و عینکهای ایمنی
(تیکی مخص
(تکشهای الس
(ت از دس
(ی بایس
(تند م
تماس هس
(د از مواد مقاوم ساخته شده
(ز بای
(ید نی
(د .مخازن نگهداری اس
(تفاده نماین
اس
باشد و افراد غیر مجاز به آن دسترسی نداشته باشند .
(ی شود .در یک
(ه م
(ن تهی
(ه از آ
(ت ک
(ه موادی اس
(یار مشاب
(ی بس
(یالژ ماه
(ب س
ترکی
(د آن از
(ه 80درص
(ی شود ک
(ه م
(فید مالحظ
(ی س
(ا ماه
(ز امعاء و احش
(ه آنالی
نمون
(ت و ترکیب
(ی اس
(تر و %5/0چرب
(د خاکس
(ن 5/4 ،درص
(د پروتئی
(ب 15 ،درص
آ
(د .همه ماهیان چرب
(ی باش
(ن م
(ه آ
(ا تقریب ًا مشاب
(ه شده از امعاء و احش
(یالژ تهی
س
(ه نسبت
(د و ب
(ی باشن
(ی باالتری م
(ن و چرب
(ی ،حاوی پروتئی
(ی شن
(ه مار ماه
از جمل
.
دارن((((د
خاکس((((تر
و
آ((((ب
کمتری
(س از اختالط کامل
(ط پ
(د فق
(د بای
(ی شون
(ش انتخاب م
(ه برای آزمای
(ی ک
(ه های
نمون
(ر همان ویژگیهای سیالژ
(ه نمایانگ
(ل شود ک
(ا اطمینان حاص
(د ت
(ه شون
(یالژ گرفت
از س
هستند
(ی شود باید اندازه
(ه م
(یالژ تهی
(ه حجمهای بزرگتری از س
(ط هنگامیک
(یدتیه را فق
اس
(تفاده شود PHباید در حدود 6/3-4
(ک اس
(ید فرمی
گیری نمود .اگر از اس
(ن تر از
(ر PHپائی
(ه نمود و اگ
(ید بیشتری اضاف
(د اس
(د بای
(ر از 4باش
(ر باالت
(د ،اگ
باش
8/3باش(د شای(د اس(ید کمتری اس(تفاده شود بنابرای(ن هزین(ه کمتری خواهد
(ت با تحقیقات
(ی بایس
(ه شود را م
(د اضاف
(ه بای
(یدی ک
(ت اس
(ه مقدار درس
(ت .البت
داش
(ی تواند راهنمای
(ی م
(یه شده فعل
(ا مقدار توص
(ت آورد ام
(ه دس
(ر ب
و تجربیات بیشت
خوبی باشد .
درصورتیکه میزان اسیدیته سیالژ ماهی مناسب باشد حداقل به مدت 2سال
(ن قابلیت
(ن مدت پروتئی
(ی ای
(د .ط
(ی مان
(ی م
(اد باق
در دمای اتاق بدون فس
(ه عامل
(ید چرب آزاد ( - )FFAک
(د و مقدار اس
(ی کن
(ت بیشتری پیدا م
حاللی
(ی یابد .
(ش م
(ن هر نوع ماهی افزای
(د – در روغ
(ی باش
(ت م
(ن کیفی
(ی در تعیی
مهم
(ا به لحاظ تجاری
(د ،ام
(ی باشن
(م نم
(ه ای زیاد مه
(ر تغذی
(ن تغییرات از نظ
(ه ای
البت
نباید سیالژ ماهی را بیشتر از 6ماه نگهداری نمود .
(م مالت
(ی شود و بوی مالی
(ر م
(یالژ نرم ت
(ت س
(ی مدت نگهداری باف
(ن ط
همچنی
مانند به تدریج افزایش می یابد .
(ی شود .آرد ماهی
(تفاده م
(ه حیوانات اس
(ی در تغذی
(د آرد ماه
(یالژ همانن
از س
(د پروتئین
(ی حاوی 15درص
(یالژ ماه
(ه س
(ن دارد در حالیک
(د پروتئی
حدود 65درص
(د باید حدود 4برابر سیالژ
(ن پروتئینی معادل 65درص
(د .یعنی برای داشت
(ی باش
م
(یالژ ماهی در کشورهای
(بی از س
(تفاده نس
(ن اس
(ر بیشتری
(م .در حال حاض
(ه باشی
داشت
(ع می
(ه مای
(یستم تغذی
(ه از س
(ی پذیرد ک
(ورت م
(ی در مزارع پرورش خوک ص
خارج
(ی به کار
(ا آرد ماه
(ا همراه ب
(ی ی
(ه تنهای
(ی توان ب
(ی را م
(یالژ ماه
توان بهره برد .س
برد
(ی شوند
(ه م
(ی تغذی
(یالژ ماه
(ا س
(ه ب
(ی ک
(ا خوکهای
(ه ای در ارتباط ب
(یهای تغذی
بررس
(ه با آرد
(ت ک
(ی اس
(د زمان
(ن روش همانن
(ا در ای
(د خوکه
(رعت رش
(ه س
(د ک
(ی ده
نشان م
ماه(ی تغذی(ه م(ی شون(د و کیفی(ت و طع(م گوش(ت آنه(ا نی(ز خوب اس(ت .
(ی باشد و
(ا پرورش خوک م
(ه ب
(یالژ در رابط
(تفاده از س
(ن اس
در دانمارک بیشتری
تحقیقات تغذی(ه ای زیادی نی(ز در ای(ن رابط(ه ص(ورت پذیرفت(ه اس(ت .
(ه دست
(ی ب
(ج خوب
(ز نتای
(د نی
(ه شده ان
(ی تغذی
(یالژ ماه
(ا س
(ه ب
(ی ک
(ایر حیوانات
در مورد س
(ه شده اند
(ی تغذی
(یالژ ماه
(ا س
(ه ب
(ی ک
(ه عنوان مثال شیرو کره گاوهای
(ت .ب
آمده اس
(یستم تغذیه
(ن س
(ا ای
(ه ب
(ی ک
(م مرغ در مرغداریهای
(د تخ
(د و تولی
(ی شون
(د م
(ر فاس
دیرت
شده اند نیز افزایش یافته است .
) 1مزیت اصلی سیالژ ،وجود مقادیر زیاد پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری
( به خوراک طیور
(ت
(ل از افزودنیهای گران قیم
(ن دلی
(ه همی
(ب
(ت
(ن اس
(د لیزی
مانن
و آبزیان می باشد .
(ت درحالیکه
(بت ًا باالس
(ی ) نس
(ی ( پودر ماه
(د آرد ماه
(ه های تولی
(2هزین
هزینه ماشین آالت و تجهیزات مربوط به تولید سیالژ نسبت ًٌا پایین است
(ص نیاز است در
(ین و نیروی کار متخص
(ه مهندس
(ی ب
(د پودر ماه
(3در تولی
(تفاده نمود .
(ی توان اس
(م م
(ر ه
(ر ماه
(یالژ از کارگران غی
(د س
(ورتیکه در تولی
ص
(ی شود که از لحاظ
(ل م
(ی حاص
(ی بوی نامطبوع
(د پودر ماه
(4در هنگام تولی
(ه ای در کارخانه
(ه از تجهیزات ویژ
(ر در مواردیک
(ت مگ
(ل زا اس
(تی مشک
زیس
(ی بدی به مشام نمی رسد
استفاده شود اما در هنگام تهیه سیالژ هیچ بو
(ه قب ً
(ن ،تنها در
(ل تجاری آ
(یالژ در شک
(د س
(لی
(د تو
(ز اشاره ش
ال نی
(5همانطور ک
(ن ایجاد صنایع
(ی پذیرد بنابرای
(رت م
(و
(تان و نروژ ص
(رهای دانمارک ،لهس
کشو
مرتبط می تواند ارز آور و اشتغالزا باشد .
(ل و نقل
(انتر از حم
(ی ) آس
(ی ( پودر ماه
(ل آرد ماه
(ل و نق
)1حم
(م کمی را
(ه حج
(ت ک
(ل پودری اس
(ه شک
(ی ب
(ت .زیرا اول
(یالژ اس
س
(ت و در حدود 4تا 5
(ع اس
(ل مای
(ه شک
(یالژ ب
(ا س
(د ام
(ی کن
اشتغال م
برابر حج(م بیشتری را اشغال م(ی نمای(د .بنابرای(ن هزینه های
مربوط به حمل و نقل آن بسیار گران تر تمام می شود
(ولی است
(ت .زیرا محص
(انتر اس
(یار آس
(ی بس
(ی پودر ماه
)2بازاریاب
(ت بسیار کمتری
(ا بازار ،شناخ
(ت ام
(ه شده اس
(ی شناخت
(ه خوب
(ه ب
ک
(ه عنوان یک
(ی اوقات ب
(یالژ گاه
(د س
(یالژ دارد .تولی
(وص س
درخص
(ی پذیرد .البته
(ورت م
(ی ص
(د پودر ماه
(ت تولی
(ه در جه
(ول اولی
محص
(ه یک
(ل از اقدام ب
(ه قب
(ی از مواد اولی
(ورت وجود مداوم و کاف
در ص
سرمایه گذاری بزرگ .