گیاه برای رشد، سرپا ماندن و حتی جذب مواد غذایی مورد نیاز خود به عناصر و موادی نیاز دارد که در آب، هوا و خاک موجود هستند. عناصر مورد نیاز گیاه از طریق ریشه و برگ ها جذب شده و در اختیار گیاه قرار می گیرند. اما گاهی این مواد به خودی خود در خاک موجود نیستند، و توسط علائم کمبود عناصر در گیاهان پدیدار می شوند. در این هنگام کوددهی توصیه می شود.

علیرضا اسدی

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
عناصر مورد نیاز گیاه گیاه برای رشد؛ سرپا ماندن و حتی جذب مواد غنایی مورد نیاز خود به عناصر و موادی نیاز دارد که در لب. هوا و خاک موجود هستند. عناصر مورد نیاز گیاه از طریق ريشه و برگ ها جذب شده و 2 اختیار گیاه قرار می گيرند. اما گاهی این مواد به خودی خود در خاک موجود نیستند. و توسط علاثم کمبود عناصر در گیامان پدیدار می شوند. در اين هنگام کوددهی توصیه می شود. بعد از مطالعه و تجزیه بافت های گیاهی این نتیجه حاصل شده است که گیاه با استفاده از ‎٩۰‏ عتصر رشد می کند و تنها ۱۶ عنصر ن ضروری است که یرای رشد بايد در اختيار كياه قرار بكير ر اختيار كياه قرار این عناصر به سه دسته عمده تقسیم می شوند:

صفحه 4:
تفسیم بندی عناصر مورد نیاز ‎OLS‏ دسته اول: 6 عناصر دریافتی از آب و هوا دسته سوم: عناصر کم مصرف گیاه (میکرو) دسته دوم: عناصر ير مصرف كياه 69

صفحه 5:
14 <= اهمیت تغذیه مناسب برای گیاهان از این جهت است که حاصلخیز نمودن خاک به عتوان کلید تحقق امنیت غذلیی کشاورزی پایدار است و از ابزارهای مهم برای حاصاخیزی خاک استفاده از کود‌های کشاورزی مي باشد. استفاده درست و تخصصی از کود های اثر بخش و رعایت تغذیه باعث رسیدن به حداکثر تولید در واحد سطح می‌شود. علاوه بر لبی؛ مه علت تداوم برداشت , استفاده گیاه از منایع موحود در خاک توجه به تغنیه و استفاده از کودهای ضروری اهمیت دارد. نحوه تشخیص علائم کمبود عناصر غذلیی در گياهان از طریق آنالیز خاك. بررسی برگ‌ها و میوه‌ها انجام می‌پذیرد. لين ننه را یه خاظر داشته باشید که در ماطق مختلف کشور گمبود ‎HSA‏ ‏برخی از عناصر مرسوم بوده و به شناسایی بهتر علائم کمک خواهد کرد. به دلیل عدم بررسی مداوم خاک و گیاهان به همراه عدم رعایت تعادل در عناصر و تاثیرات عناصر بر یکدیگر امکان دارده کمبود عناصر متعددی همزمان با هم رخ دهد و نشاده های متعدد, مختلف و شدیدی را در گیاهان بروز خواهد داد. 3

صفحه 6:
دسته اول: عناصر دریافتی از آب و هوا دو عنصر اکسیژن و هیدروین از طریق لب (0),) به هنگام آبیاری و غبار پاشی؛ و عنصر کربن از طریق دی اکسید کربن (260)) موجود در هوا توسط گیاه جذب می شوند. دسته دوم: عناصر پر مصرف گیاه (ماکرو) این دسته از عناصر به مقدار زیاد مورد مصرف گیاه قرار می گیرند. و به همین دلیل ن ها را عناصر ماکرو می نامند. لین عناصر به دو دسته عناصر اولیه. که شامل نیتروین لا( فسفر ۳ و بتاسيم >1 و عناصر ثانوبه كه شامل كلسيم 03). منيزيم 1/10 و گوگرد ‎٩‏ تقسیم می شوند. دسته سوم: عناصر كم مصرف كياه (ميكرو) دسته آخر عناصرى هستند كه كياه كمتر از ساير عناصربه آن ها نیاز داردء اما وجود آن ها به اندازه عناصر ماکرو برای گیاه ضروری است. این عناصر به مقدار بسیار کمی در خاک وجود دارند. برای تامین میزان مورد نیاز این عناصر برای گیاه می توان از کودهای محلول که حاوی این عناصر هستند استفاده نمود. البته آگاهی از غلظت عنصر مورد نیاز گیاه یکی از مهم ترین نکات است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

صفحه 7:
دلایل ظاهر شدن علائم کمبود عناصر در گیاهان کمیود شدید عناصر در گیاهان با علایمی مانند تغییر رنگ برگ ها سوختگی. توقف رشد جولنه های انتهلیی و ... ظاهر می شوند. كه شبية به آثر عواملى مانند استفاده از سموم حشرات. باد و سایر عوامل طبیعی است. به همین دلیل بهتر است قبل از استفاده از هر كينة ماده ای مانند کودء با کارشناسی در این زمینه مشورت شود.

صفحه 8:
روش‌های تعیین کمبود عناصر غذایی در گیاهان علائم کمبود عناصر غذایی در گیاهان با توجه به بروز علائم در برك های پیر (در قسمت های پاییتی گیاه) یا برگ های جوان (در قسمت های بالابی گیاه) نشلنه های مشخص و علایم معینی را به تفکیک عناصر نشان خواهد داد. برای تعیین کمبود عناصر غذایی در گیاهان. سه روش کاربردی وجود دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت: 6

صفحه 9:
روش اول: در آزمایشگاه‌های آب و خاک این آزمایش در آزمایشگاه‌های تجزیه لب و خاک به وسیله کارشناسان مجرب صورت می پذیرد. بدین صورت که از خاک مزرعه یا باغ نمونه گیری کرده و با مراجعه به آزمایشگاه هاء اسیدیته. شوری و املاح محلول در خاک و میزان عناصر موجود در خاک تعیین می گردد. روش دوم: آنالیز و تجزیه بافت های گیاهی لین آزملیش در زمان رشد گیاه انجام شده و برای تایید اختلالات ظاهری مورد استفاده واقع می گردد.با تجزیه برگ. میزان عناصر موجود در آن اندازه گیری می شود و با محدوده طبیعی که باید در برگ گیاه وجود داشته باشد» مقایسه می شود. الك

صفحه 10:
روش سوم: تشخیص ظاهری از روی علائم كياهان با بروز علائم به خصوصى به کمبود عناصر مختلف عکس العمل نشان می دهند. لین علائم می تواند به عنوان محرکی برای تشخیص استفاده شود اما معیار دقیقی برای تشخیص عناصر نیست و بايد به صورت دقیق کارشناسی گردد. عناصر ضرورى مورد نياز كياه داراى لثر هم افزليى بر يكديكر بوده و مى توانند در تعادل با یکدیگر, جذب را به صورت متقابل ارتقا خواهد داد. به عنوان مثال فسفرء منیزیوم و نیتروین دارای لثر هم افزلیی بر یکدیگر هستند یا در مثللی دیگر می‌توان به منگنز, پتاسیم و آهن اشاره کرد. در مقلبلء عناصری هم هستند که اثر کاهنده یا بازدارنده برهم دارند. برای نمونه فسفر و آهن یا ازت. پتاسیم و مس دارای اثر بازدارندگی بر یکدیگر هستند. با توجه به اثرات هم‌افزلیی و بازدارندگی عناصر. رعلیت تعادل و بالانس عناصر غذلیی بسته به نوع گیاه و شرایط خاک می‌تواند به تعادل سایر عناصر هم آسیب برساند. ‎a>‏ متفه از کودهلی تک عنمر به تهلبی زملنی با اررش است که با نظارت و دارا بودن اطلاعات ۳ آنالیزی دقیق به مرحله انجام و عمل برسد. از ادن رو توصیه می‌گردت که کود های تک عصر تام با کود‌هی ترکسی به نسبت ماد بين عناصر ماکرو و میکرو مورد استفاده قرار ب

صفحه 11:

صفحه 12:
وظایف A بر خلاف ازت و فسفره پتاسیم در تشکیل ترکیبات حیاتی هیچ نقش ندارد. اگر چه حضور پتاسیم برای رشد گیاه ضروری | اسیم فعال کننده آنزیمی است که متا ول را توعد می دهد پتاسیم در تنظیم میزان مصرف آب توسط گیاه از طریق باز و بسته شدن روزنه های برگ نقش دارد. گیاه با آزلد کردن آب خنک می شود. در فرآیند فتوسنتز, پتاسیم نقش ثابت نگه داشتن تعادل بار الکتریکی را در مکان 7۳ دارد. پتاسیم موجب بهبودانتقال محصولات فتوسنتز (قندها) بای رشد گیاه یا ذخیره آن در میوه يا ريشه می گردد. نقش بتاسیم در تولید ۸۱11۳ این عنصر در ن حشور دارده پتاسیم در بهبود مقاومت به بیماری ها در گیاه. بهبود اندازه غلات و بذر و بهبود کیفیت میوه و سبزیجات نقش موثری دارد

صفحه 13:
علایم کمبود ‎١‏ _ شایعترین نشانه کلروز در طول حاشیه برگ است (سوختگی ای رای ار اه سا هر علایم ابتدا در برگ های قدیمی مشاهده می شود. ‎ ‏۲ _ به دلیل اینکه پتاسیم در فتوسنتز و سنتز پروتئین مورد نیاز است. گیاهان مواجه با کمبود پتاسیم رشدشان کم و یا متوقف می شود. ۲ اندازه دانه و ميوه و ميزان توليد آن كاهش مى يابد. ‎

صفحه 14:
دلایل کمبود 1 درصد بالای رس در خاک ۲ عدم تهويه مناسب ۳ آبشوبی زید بویژه در خاک های شنی ‎F‏ مصرف بی رویه کود و بر هم خوردن تعادل عناصر غذایی ۵ ‏ع ‎ ‏كشت محصولات قبلى ير نياز درصد بالاى مواد آلى در خاك ‏روش های پیشگیری و درمان ‏. استفاده از ترکیبات آلی به منظور بهبود ساختمان خاک و به دنبال آن بهبود تهویه و توسعه ريشه ۲ استفاده از کودهای پتاسیم بویژه در مرحله تشکیل میوه يا دلنه و در محصولات پر نیاز بهپتاسیم ۳ مصرف متعادل کودهای ۱۷81 به منظور حفظ تعادل و رفع تمامی نیازهای گیاه ‎ ‎

صفحه 15:
ورد شدن حاشية برگ‌های قدیمی تونجه به خر کمبود پتاسیم کوتولگی و کاهش خلال درك ارك شیر تن دلب ری دلیل کمبود پتاسیم We

صفحه 16:
علائم کمیود پتاسیم در یونجه aR

صفحه 17:

صفحه 18:
وظایف ‎١‏ كلسيم نقش بسيار مهمی در تشکیل دیواره غشای سلولی و انعطاف پذیری آن دارد. همجنين اين عنصر بر تقسیم سلولی نرمال از طریق حفظ تمامیت سلول و نفوذ پذیری غشا تأثير دارد. ‎OY‏ کلسیم فعال کننده چندین سیستم آنزیمی, در سنتز پروتئین و انتقال کربوهیدرات ‏است. ‏۳ سم با این هاي شام ‎Toe‏ مولقات هام فسفات ها کب مي شود اين عنصر به عنوان عامل سميت زداء از طريق خنثى كردن اسیدهای آلی در كياهان فعالیت می کند. ‏۲ یرای شكال داله در بادام زمینی ظروری ان ‎

صفحه 19:
ع کمبود كلسيم در کیاه متحرک نبوده و درون گیاء منتقل نمي شود بدايرلين علايم أيننا در بركهاى جوان و نوك برك ها ظاهر مى شود. نوك ريشه و برك ها قهوه اى شلاه ومى ميرف ۲ کمبود کلسیم اغلب در برگها مشاهده نمی شود. زيرا اثرات ثانويه اسيديته بالا كه معمولا از كمبود كلسيم در خاى ايجاد مى شود رشد گناه را محدود کرده و مانع بروز علائم مصطلح كمبود كلسيم مى كردد. .2 بدون كلسيم كافى (كه در تشكيل يكتات كلسيم براى تشكيل ديواره سلولى سحت موره نياز است) ممكن است خاشيه برى هاى جوان به هم بجسيد. در اين حلت در توسعه برى اختلال ايجاد شده و برك باره هی شود همجنين ممكن ار ساقه كردد. ات ات خیش شرن 1 ‎F‏ در برخی گیاهان. برگ های جوان ممکن است حلت فنجلنی و مچلله شده داشته و جولنه میلنی از بین برود. و در برخی محصولات موجب ریزش جولنه ها و شکوفه ها می گردد. ‎

صفحه 20:
دلایل کمبود . اشکال در جذب کلسیم به دلیل خشکی لب و هوا و بروز خشكى يه مدت طولاتى در ايران عدم جذب كلسيم كافى توسط ميوه ها به دليل نداشتن تعرق رشد ناكهانى ميوه ؟. عدم جذب كلسيم كافى توسط ريشه در سردى هوا روش های پیشگیری و درمان ‎١‏ محلول پاشی کودهای حاوی کلسیم از مرحله فندقی شدن میوه تا قبل از برداشت ۲ تغذیه متعادل گیاه

صفحه 21:
تصاویر پوسیدگی گلگاه سوختگی نوک برگ گوجه فرنگی از علائم های سیب زمينى به وم له فدن آن در 9 دلیل کمود كلسيم توت فرنگی به دليل کمبود کلسیم

صفحه 22:
لکه های کلروزه و نکروزه (سوخته) در برك لوبيا به دليل كميود كلسيم أز بين رفتم ديواره سلولى به دليل كميود كلسيم در میوده فلفل دلمه ON

صفحه 23:

صفحه 24:
وظایف ‎١‏ فسفر در فرآیندهای تنفس و فتوسنتز مهمترین نقش را در زمینه ذخیره انرژی و انتقال ۸۳ ۸7 (آدنوزین تری فسفات و آدنوزین تری فسفات) و (8ظ و ‎TPN‏ ‏(دی و تری فسفو پیریدین نوکلئوتید) ایفا می کند. ‏۲ فستر بخشی از ساختمان 1901۸ و 1031۸ می باشد که ترکیبات اصلی در ورافت ‏۳ دانه ها بالاترین غلظت فسفر را در گیاهان عللی دارد و فسفر به مقادیر زیاد در سلول ‏های جوان مانتد شاخه ها و نوک ريشه که منابولیسم بالا بوده و تقسیم سلولی سریع ‏است. مورد نیاز می باشد. ‏قسفر در تکامل ريشه, تشکیل گل و دانه و تکامل میوه موثر است. ‏فسفر انتشار بیماری را در برخی گیاهان کاهش می دهد و کیفیت محصول را بهبود ‏می بخشد. ‎ ‎ ‎ ‎@

صفحه 25:
علایم کمبود BES ALS ‏به دلیل آنکه فسفر به میزان زیاد در طول مراحل ابتدایی تقسیم سلولی برای‎ ١ ‏است. علایم کمبود آن در ابتدا به صورت رشد کند. ضعیف و حتی توقف رشد ظاهر‎ ‏هر‎ ۲ فسفر در گیاهان نسبتا متحرک است و می تولند به مکان های جوان منتقل شود. علایم بصورت رنگ تیره تا سبز آبی در برگ های قدیمی در برخی گیاهان مشاهده می شود. در شرایط کمبود شدید. برگها و ساقه بنفش می شوند. ‎OY‏ کمبود فسفر در گیاه می تولند منجر به تاخیر در بلوغ. تکامل و تشکیل دانه های ‏ضعیف گردد. ‎ ‎ ‎3

صفحه 26:
دلایل کمبود 1 آهکی بودن خاک های منطقه مرکزی ایران و تشکیل فسفات کلسیم نامحلول ۲ کمبود مواد آلی خاک 9 سردی هوا ۴ آسیب ريشه و ناکارآمدی ريشه در جذب م تحرک کم فسفر در خاک روش‌های پیشگیری و درمان ۶ استفاده از ترکیبات آلی ال استفاده از کودهای با بتیان اسیدی 2 تامین فسفر مورد نیاز گیاه از طریق محلول پاشی ترکیبات حاوی فسفر در دمای پایی (a)

صفحه 27:
کندی رشد در گوجه فرنگی (سمت راست) به دلیل کمبود فسفر ظهور رنگ ارغوانی در برگ های قدیمی به دلیل کمبود فسفر در گل کلم رن تس رت های قدیمی و توقف رشد در چفندر قند به دلیل کمبود فسفر 2

صفحه 28:
کوتولگی و ارغوانی شدن برگ های قدیمی ذرت از علائم کمبود فسفر 5

صفحه 29:

صفحه 30:
اثرات سدیم در گیاهان خاک باعث عرضه ریزمغذی سدیم در گیاهان می‌شود. تجمع طبیعی ذرات سدیم در خاک ناشی از کود. آفت کش‌ها. دفع نمک از آب‌های کم‌عمق و تجزیه مواد معدنی که نمک را آزاد می‌کنند می‌باشد. وجود ریزمغذی سدیم بیش از حد در خاک توسط ریشه‌های گیاه مورد استفاده قرار مي‌گیرد و می‌تواند باصث مشکلات جدی در گیاه شود. اگر چه عنصر سدیم برای اکثر گیاهان ضروری نیست. اما ریزمغذی سدیم (1۱8) می‌تواند برای بسیاری از گیاهان سودمند باشد. به خصوص اگر گیاه دچار کمبود پتاسیم ()باشد. به همین ترتیب می‌توان ن را به عنوان مواد مغذی غیر ضروری یا کاربردی در نظر گرفت. در قابل. بسیاری از گیاهان در مناطق اطق نمک‌زدایی شده در سراسر جهان مجبور به مقابله با سمیت سطح بالای (8) در محیط و درون بافت می‌باشند. این ماده در زمینه کاهش اشر در وم ‎Satie‏ (18) به عنوان یک ماده مغذی کاربردی در دسترس است. در هر دو مورد. گیاهان ممکن است نیاز به مكانيزم نظارت بر غلظت (113), احتمالاً در چند بخش, برای تنظیم بیان ژن و فعالیت‌های حمل و نقل باشند.

صفحه 31:
سدیم چیست؟ سدیم ماده معدنی است که به طور کلی در گیاهان مورد نیاز نیست. چندین نوع گیاه برای کمک به غلظت دی‌اکسید کربن به سدیم نیاز دارند. اما اکثر گياهان تنها از یک مقدار کم ریزمغذی سدیم برای متابوليسم استفاده م ى كتنهم سديم در بسيارى از مواد معدنى يافت مىشود و در طول زمان تجزيه و آزاد مىشود. اكثر بستدهاى ريزمغذى سديم در خاك از رواناب آفتكشهاء كود و ساير اصلاحات خاك حاصل مىشوند. رواناب نمك فسيلى يكى ديكر از علل افزليش محتواى نمك زياد در خاك است. تحمل سديم كياهان نيز در مناطق ساحلى با رطوية معيط شور طبيعي و تستشو از ساخل تست هذه اسك

صفحه 32:
اثرات سدیم در گیاهان اثرات ریزمغذی سدیم در گیاهان شبیه به مواجهه با خشک‌سالی است. توجه به تحمل سدیم گیاهان. ‎ag a‏ اگر در مناطق با آب‌های زیرزمینی ‎obj‏ و یا در مناطق ساحلی که اقیانس. نمك را به كياهان اسپری می‌کند. مهم ا مشكل وود نعف زياد در خاک در مورد ‎AGI‏ ‏حد مىتولند سبب مسموميت شود. اما مهمتر از لن در بافتهاى كياهى واكنش نشان مىدهد. اين منجر به اثرى به نام اسمزى شدن مىشود كه باعث مىشود آبهاى مهم در بافتهاى كياهى از بين بروند. درست مثل بدن ماء لين اثر سبب خشك شدن بافتها مىشود. در كياهان توانايى آنها براى رفع رطوبت مناسب را کاهش می‌دهد. تجمع رزمغذی ‎mt‏ گیاهان سسبب ایجاد سطوح زمغذی سدیم بر روی گیاهان است. نمک بیش از ی می‌شود که به نوبه خود سبب رشد نامطلوب و ایجاد سلول‌های محبوس شده می‌شود. میزان ریزمغدی سدیم در خاک با استخراج لب در آزمادشگاه اندازه‌گیری می‌شود» اما می‌توانید افرات بومردگی و کاهش رشد را در گیاه خود ببینید. در مناطقی که مستعد خشکی و غلظت بالای آهک هستند. این علائم احتمالاً با غلظت نمک زیاد در خاک دیده می‌شود. ریزمغذی سدیم و کلرید به طور معمول به عنوان یون‌های زلئد که گیاهان به آن‌ها نیاز ندارند. مورد توجه قرار می‌گیرند. اگر سطح آن‌ها در یک منبح لب بالا باشد. لین مسفله صدق می‌کند با

صفحه 33:
عملکرد سدیم در ‎OLS‏ ریزمغذی سدیم یک عنصر ضروری برای گیاهان نیست. اما می‌تواند در مقادیر کم. مانند ریزمغذی‌هاء برای متابولیسم و سنتز کلروفیل استفاده شود. در برخی از گیاهان, به عنوان جایگزین جزئی برای پتاسیم و کمک در باز و بسته شدن روزنه به کار می‌رود. که به تنظیم تعادل ب داخلی کمک می‌کند. کلرید در مقادیر کم برای متابولیسم گیاه. فتوسنتز. اسمز (حرکت آب در داخل و خارج از سلول‌های گیاهی) و تعادل یونی درون سلول مورد نیاز است. كامبود ‎Ce‏ به نظر می‌رسد که کمبود ریزمغذی سدیم علائمی ندارد. زیرا یک عنصر ضروری نیست. کمبود کلرید می‌تولند در صورت وجود کمتر از ۲ 0011 کلرید در محیط کشت رخ دهد و علاثم به ‎cle Tab ole‏ كلروتيك با لکه‌های نکروتیک بین رگه‌ها یا در حاشیه برگ‌های جوان‌تر ظاهر شود. در موارد پیشرفته کمبود کلرید می‌تواند باعث پژمردگی گیاه شود. کمبود ریزمغذی سدیم و کلرید به ندرت اتفاق می‌افتد. زیرا اکثر منلبع لب آن‌ها را تأمین می‌کنند و کودها اغلب حاوی آن‌ها به صورت اخالسی هستند.

صفحه 34:
بهبود تحمل سدیم گیاهان ری بر اک تن ییاسران راز را کب شیرین از من برود لین اهر تیار یه مصرف لت بشتری تست به نتاز کناهان دارد غا لب بیش از حد. نمك را از منطقه ريشه را از بین ببرد. یکی دیگر از روش‌ها تخلیه مصنوعی نامیده ‎ae‏ امه ترکیب شده است لین ریش باعت می‌خود آب حاوى ذمكا بيش از كد زهكشى شود كه آي می‌تواند جمعآوری و دفع شود. همچنین در محصولات تجاری» کشاورزان از مک روش به نام اناشت مدبریت شده استفاده می‌کنند. آن‌ها چاله‌ها و مناطق زهکشی ایجاد می‌کنند. که آب شور را از ریشه‌های گیاهان منحرف و دور می‌کنند. استفاده از گياهان مقاوم در برابر شوری نیز در مدیریت خاک‌های شور مؤثر است. آنها به تدریج ریزمغذی سدیم را جذب می‌کنند.

صفحه 35:
يت ریزمغذی سدیم به صورت نکروز یا سوختن نوک و حاشیه برگ. شبیه به مسمومیت‌های میکروبی است. سمیت کلرید به صورت زرد شدن زودرس برگ‌ها شروع می‌شود و به نکروز حاشیه یا نوک برگ‌های مسن‌تر و همچنین برنزه شدن می‌انجامد. گل شمعدلنی. کاهو و بنت قنسول نسبت به سمیت کلرید حساس هستند در حالیکه میخک. ۳6101:61001. گوجه فرنگی و گل شاه‌پسند کمتر حساس نید از آتجلیی که هر دو عنصر می‌توانند در سطوح بالاتری, اما نه سمی در محیط کشت رشد کنند. می‌توانند با عناصر مفید کود برای جذب ریشه‌های گیاه رقابت کنند. ریزمغذی سدیم با پتاسیم. کلسیم. منیزیم و آمونوم رقابت م ىكند. ریزمغذی کلرید می‌تواند با جذب نیترات» فسقات و سولفات رقابت کند. بتابراین؛ اگر ريزمغذى سديم يا كلريد در محيط كشت رشد بالا باشد. در حالیکه ساير عناصر مفید در سطوح پایین یا طبیعی باشند. گیاه تمی‌تولند آن‌ها را از یکدیگر جدا کنده بتابراین واسطه در محیط کشت رشد میکند. گیاه ممکن است سطح کافی عنصر مفید مورد نیاز را بدست نیاورد و می‌تولند دچار کمبود آن در بافت شود اگر سطح ریزمغذی سدیم و کلرید در محیط ک۵ زیاد باشد. احتمالاً از لب ناشی می‌شود. آب را آزملیش کنید. اگر سطح سدیم و کلرید در آب بالاتر از ۵۰ و ۷۰ ۳0120 باشد. مشکلاتی ممکن است رخ دهد. اگر چنین است. بلید اجازه دهید لب از پایین هر ظرف جاری شود تا برای به حدلقل رساندن ساخت این عناصر کمک کند. همچنین سطوح باروری نمی‌تواند زیر سطح نرمال کاهش یابد. زیرا این یون‌های زائد در نسبت‌های بالات نسبت به عناصر مورد نباز کود جذب خواهتد شد سطح تمک را در محیط کشت حداقل هر یک تا دو هفته بررسی کنید تا بتولند به سرعت تولید شود. اگر سطح ریزمغذی سدیم و كلري در آب بالاتر از ۱۵۰ یا ۲۰۰ 00102 باشد. اسمز معکوس بهترین گزینه است.

صفحه 36:
منابع ریزمغذی سدیم و کلرید هر دو عنصربه طور معمول در بسیاری از ملبع آب در سطوح کافی یافت می‌شوند. اگر 5 ى سدیم می‌تواند در سطوح کود و برخی از آفت کش‌ها یافت شود. کلرید را می‌توان توسط کود به شکل کلرید کلسیم. کلرید پتاسیم. کلرید آمونیوم یا کلرید منیزیم تهیه کرد. ده رب

صفحه 37:
در مطالب بالا در مورد کارکرد عناصر گیاهان و نتلیج منفی کمبود هریک از آن ها را بررسی کردیم و دانستیم این عناصر در عين کوچک بودن. دایره عمل و تاثیر بزرگی دارند و ‎ons‏ حتی یکی از نها در ضورت الكميل بودن سایر عناصر و شرایط. چه ضرری برای گیاهان دارد و مانع رشد یا اختلال در رشد و میوه دهى آن ها مى شود.

صفحه 38:
منابع ‎O‏ نقش عناصر معدنی در گیاهان: جذب و تحلیل, ‎Q hayatsabz.com 7 i ge ‏دای وت اد‎ a Ua ee ‎Q allkud.com Q shimigol.ir QO pesterafsanjan.com Q anjerstan.ir ‎O sanapaliz.com Q irankeshavarzi.com ‏بلند | انتشارات شایسته | ۱۳۹۶ ‏لا تغذيه عناصر غذايى در كياهان | مرتضی مبلغی. صغرى مراديور / انتشارات جهاد دانشكاهى واحد اصفحان / ۱۳۹۷ ‏الا كمبود و سميت عناصر غذليى در كياهان زراعى / ويليام لفل بنت / مترجم: جليل خارا / انتشارات مهد تمدن 1748 ‎ ‎ ‎@

صفحه 39:
1

39,000 تومان