کشاورزی ارگانیک

محدثه يكرنگ حق پناه

58 صفحه
93 بازدید
12 خرداد 1404

برچسب‌ها

صفحه 1:

صفحه 2:
تعریف کشاورزی ارگانیک کشاورزی ارگانیک کشاورزی ارگانیک (کشاورزی آلی؛ طبیعی یا زیستی)» نوعی کشاورزی است که در تولید و فرآوری محصولات آن از کودهای شیمیایی» سموم» هورمون‌ها و دگرگونیها و دستکاری‌های ژنیتیکی استفاده نشود و همه مراحل تقویت زمین» کاشت و برداشت با استفاده از نهاده‌های طبیعی (همچون کود زیستی< کمپوست‌ها- حشرات سودمند) باشد. كشاورزي ارگانيك سيستمي توليدي است که سلامت خاك» اکوسیستم ها و انسان را پایدار مي سازد و بر فرایند بوم شناسانه» تنوع زيستي و چرخه هاي سازگار با شرایط محلي تکیه دارد]

صفحه 3:
کشاورزی ارگانیک. یک سیستم مدیریتی جامعی است که * کمیت و کیفیت محصولات از تولید تا فرآوری و انتقال به مصرف کننده * سلامت خاک گیاه» حیوان» انسان» میکروارگانیسم‌هاء * محیط سیاره زمین بعنوان یک موجود زندة واحد» * اصول اکولوژیکی» * محيط زيست» * اصول عدالت و روابط اجتماعی احترام به مخلوقات * اصول پایداری زیستی ۶ در آن مد نظر است

صفحه 4:
كشاورزي ارگانيك به‌عنوان كشاورزي بدون کاربرد مواد شيميايي معرفي شده است. این نوع كشاورزي با مصرف کودهاي شيميايي و همچنین مصرف هرگونه ماده‌ي ضد حیات» حتي با منشاً طبيعي مخالف بوده و درمواردي که مصرف این مواد ضروري باشد کاربرد موادي که آثار وعواقب جانبي كمتري دارند را توصیه مي‌کند.

صفحه 5:
کارهای ممنوع استفاده از علف‌کش‌ها؛ آفت کش‌ها و کودهای شیمیایی استفاده از فرآورده‌های ژنتیکی در هر شکل (از قبیل بذر» مایه تلقیح بذری» غذای دام و غیره( استفاده از فاضلاب شهری دگرگونی‌های ژنتیکی هورمون ها

صفحه 6:
محصولات ارگانیک : * محصولاتی که تولید » فرآوری ۰ بسته بندی » نگهداری » حمل و نقل و عرضه آن ها در بازار تحت کنترل و پایش يك استاندارد معتبر بین المللي »منطقه اي و یا ملي ارگانيك صورت مي كيرد. * در تولید محصولات ارگانيك شاخص هاي محیط زيستي » بهداشتي « اجتماعي و ايمني رعایت شده است . * اين محصولات دارای کیفیت » طعم طبیعی و خوب و فاقد هر گونه مواد شیمیایی مصنوعی و باقیمانده عناصر و فلزات و مواد مضر هستند .

صفحه 7:
فواید مصرف مواد غذايي ارگانيك: 0- ارزش غذايي بالاتري دارند. میزان ویتامین ) » کلسیم. منیزیوم» آهن و فسفر در مواد غذايي ارگانيك بیشتر است. ‎-O‏ مواد غذايي ارگانيك حاوي آنتي اکسیدان بيشتري میباشند . (060 درصد بیشتر از محصولات غیر ارگانيك). چراکه آفت كشهاي مصنوعي تولید این مواد را در گیاهان ‏کاهش داده اما كودهاي حيواني و آلي بکار رفته در ‏كشاورزي ارگانيك تولیدآنها را آفزايش میدهد.

صفحه 8:
© - كمتر سمي هستند. محصولات اركانيك سالم تر بوده و به بقاياي آفت کت ‎Gey ee oe tg‏ 1 افزدنيهاي غذايي بوده و طبعا سالمتر میباشند. <6- خوشمزه و خوش طعم تر هستند. يكي از دلايل آن اين است که محصولات ارگانيك پس از برداشت در مدت زمان كمتري بدست مصرف کننده رسیده و تازه تر میباشند. و همچنین در محصولات تهیه شده به روش رایج با فرآوریها و دستكاريهايي که بروي آنها صورت میگیرد تنها به ظاهر» رنگ, بالا بردن ماندگاري افزایش تولید و مقاوم کردن آنهاً در برابر صدمات ناشي از حمل و انبار داري توجه میشود و نه کیفیت و ارزش تغذیه اي آن. 0 تولید کنندگان محصولات ارگانيك از استانداردها و دستورالعمل هاي بسیار سخت گیرآنه ا ت میکنند که احتمال آلوده شدن یرنه محصولات به هر کونه مواد

صفحه 9:
* محصولات سالم : محصولات فاقد یا دارای حدمجاز باقیمانده آفت کش» عناصرء فلزات وسموم ماحصل اعمال مدیریت های خوب كشاورزي » استاندارد ها و برنامه های مديريتي ‎«ails‏ ۳0» . ‏هستند‎ |00 « GOP بااجرای اين برنامه ها ضمن حفظ محیط زیست شاخص ها و حد مجاز باقیمانده مواد شيميايي رعایت میشود

صفحه 10:
5 به صورت خلاصه مي توان سلامت محصولات را در دو مفهوم ذيل تعريف كرد : محصولات كشاورزى از جهت حداكثر بقاياى سموم »فلزات و نیترات . * فرآورده های پروتینی و لبنی از حیت بقایای توکسین ها .هورمون ها و آنتی بیوتیک

صفحه 11:
محصولات طبیعی : این محصولات عاری از بقایای مواد شیمیایی مصنوعی و حاصل تولید درمناطق طبیعی و دست نخورده (از نظر ورود تکنولوژی بیرونی ) مانند مراتع »ءجنگل ها ء دیمزار ها و یا مزارع مشخصی هستند که به دلیل شرایط خاص اقلیم و اکولوژی منطقه در طول سال ها ی مدید و به صورت سنتی © در تولید آنها از هیچ گونه نهاده های شیمیایی استفاده نشده است .

صفحه 12:
* غذاهاي ارگانيك غذاهاي ارگانيك به غذاهايي اطلاق مي گردد که بدون استفاده از آفت کش ها و علف کش هاي مصنوعي و ارگانيسمهاي اصلاح شده ژنتيك تولید شده باشند. معیار سبزیجات میوه ها و حبوبات ارگانيك: 1 خاك ایمن: حداقل از 0 سال قبل از برداشت محصول» زمین زراعسي نبايستي با آب فاضلاب آبياري شده باشد. خاك نیز باید عاري ازاملاح سرب و کلراید پتاسیم باشد. ‎pte‏ اصلاح سازي:هیچگونه مواد افزودني (مثل شیرین کننده ها و رنگ دهنده هاي مصنوعی)» پرتو دهي با پرتوهاي بونیزه کننده و اصلاح ژنتيك نبايستي در روند تولید محصول بکار رفته باشد. 0 ذخیره سازي و انبار مجزا: محصولات ارگانيك باید از محصولات غير ارگانيك ‎ASE‏ شده و بطور جداگانه نگه داري شوند. ‏<- عدم استفاده از مواد شيميايي مصنوعي: عدم استفاده از ترکیبات شيميايي مصنوعي نظیر کودهاي شيميايي» آفت کشهاه حشره کشها و علف کشها, (از ۵ سال قبل از برداشت محصول)

صفحه 13:
‎tae‏ گوشت» شیرء تخم مرغ و دیگر فرآورده هاي حيواني اركاذ ‏1 حيوانات ميبايستي حداكثر از روز دوم تولد به روش اركانيك برورششريافته باشند ‏8 خورك 1 کت تیه ام ون دب أ 00000 ترصة ال ‎ata di doe‏ ‎re‏ آنتي بيوتيك و ی شود. ‎Sapien ci ۶‏ مناسب برخوردار باشند. هر حیوان باید از سرپناه آب ‏سل رژیم غاب متعادل» هواي تآره» نور مستفيم أفتاب و فضاي كافي برأي حركث ‏برخوردار باشد. ‏9 ذخيره سازيي و انيار مجزا: : فرآورده هاي اركانيك بايستي از محصولات غير اركانيك ‏تفكيك شده و جدأكانه نكه داري شوند. ‏نكته:در كشاورزي سنتي از كودهاي مصنوعي و در كشاورزي اركانيك از كودهاي طبيعي ‏مانند کمپوست استفاده ميكردد. ‎pein or‏ آفت کشهای ‎PS pies‏ اركانيك از حشرات و ‎a‏ ع؛ محذود كردن جفتكيري ات» کندن علفهاي هرز و در صورت نیاز از حشره ‏كشاورزي ارگانيك براي کنترل و ريشه کن کردن آفات استفاده ميشود. ‎ ‎

صفحه 14:
ده علت براي لزوم حرکت به سوي كشاورزي ارگانيك 0- محصولات ارگانيك استانداردهاي بيشتري دارند: گواهي نامه هاي محصولات ارگانيك به عنوان بیمه هايي است كه در توليد اين محصولات از مواد شيميايي و سمي استفاده نشده است. 2 طعم غذاهاي ارگانيك بهتر است: گیاهان تولید شده به روش ارگانيك سالم تر بوده و به عنوان غذاهاي خوشمزه تر براي تغذیه آنسان و حیوانات مي تواند به کار رود. ©- محصولات ارگانيك خطر بيماري ها را کم مي کند: خيلي از مراکز حفاظت محیط زیست دریافته اند که مواد شيميأيي موجود در آفت کش ها اثرات سرطان زايي و بيماري زايي دارند. کشاورزي ارگانيك يكي از راه هاي کاهش مصرف سموم شيميايي و کم کردن این مواد در منابع اب» زمین و هوا است.

صفحه 15:
- كشاورزي ارگانيك به منابع آبي احترام مي گذارد: براي حذف مواد شيميايي آلوده کننده و دفع نیتروژن در آب باید به منابع آبي و خاكي احترام گذاشت و آنها را درست مصرف کرد. در كشاورزي ارگانيك اين موارد به درستي رعایت مي شود. 2 كشاورزي ارگانيك باعث ایجاد خاك سالم مي شود: خاك يكي از منابع اصلي زنجیره غذايي بوده و يكي از اصول كشاورزي ارگانيك ایجاد خاك سالم است.

صفحه 16:
كشاورزي ارگانيك الگوبرداري از طبیعت است: كشاورزي ارگانيك براي اکوسیستم متعادل ارزش قایل است. م كشاورزي ارگانيك هدایت کننده تحقیقات تازه است: تولیدکنندگان ارگانيك به عنوان پیشرو در تحقیق عدم استفاده از آفت کش ها و اثرات مضر آن بر محیط زیست هستند. 0 تولیدکنندگان ارگانيك در جهت تنوع زيستي تلاش مي کنند: .

صفحه 17:
©- كشاورزي ارگانيك به حفظ سلامت جوامع روستايي كمك مي كند 000- تنوع غذاهاي اركانيك..

صفحه 18:
اهداف كشاورزي ارگانيك * 0- توليد مواد غذايي با كيفيت عالي و مطلوب ©- كنش متقابل ميان بهبود سطح سلامت مردم همسو با چرخه‌هاي زیست طبيعي. 0 گسترش اثرسامانه‌هاي تولید فرآوري ارگانيك بر توسعه‌ي اجتماعي و بوم شناختي. ‎١‏ ‏<6- توسعهي سوداوري و ماندكّاري زيست بوم أبزيان. ©- نكهداري و توسعدي بلندمدت حاصلخيزي خاك.

صفحه 19:
۰ 0 نگهداري و تنوع ژنتيكي درسامانه‌ي تولید و پیرامون آن» مشتمل برحفاظت گیاهان و زيستگاه‌هاي وحش. > توسعه‌ي کاربرد درست و مواظبت شایسته از منابع آب و همه‌ي موجودات زنده‌ي درون آن‌ها. 0 کاربرد هرچه بیشتر منابع تجدید شونده درسامانه‌هاي تولید سامان يافته‌ي محلي, © تعادل موزون میان كشاورزي و دامپروري. 0 برقراري شرایط زیست مطلوب دام‌هاء باتوجه به جنبه‌هاي اساسي رفتارغريزي آن‌ها,

صفحه 20:
۶ 0- کاهش و به حداقل رساندن هرگونه آلودگي درسامانه‌ي تولید و پیرامون آن. 0 فرآوري تولیدات ارگانيك با استفاده از منابع تجدید شونده. 9 تولید فرآورده‌هاي ارگانيك زوال‌پذیر زيستي, تولید يافته‌هاي بادوام و مر غوب. 9 برآوري نيازهاي اساسي يك زندگي با کیفیت» همراه با احساس رضایت ازيك محیط کارسالم براي همه افراد درگیردرکارتولید و فرآوري ارگانيك.

صفحه 21:
* 0 پیشرفت در راستاي يك زنجیره کامل از تولید» فرآوري و توزیع که برآورنده‌ي عدالت اجتماعي و نیز پاسخ‌گوي بوم 2 استفاده‌ي بهینه ازنيروي انساني شاغل در بخش كشاورزي. 0 برقراري امنیت غذايي متناسب با رشد جمعیت. 9 ایجاد و افزايش درآمد و اشتغال به‌ویژه درمناطق روستائي. (00- حفاظت و حمایت ازمنابع کشاورزي و طبيعي و محیط زيست.

صفحه 22:
باورهای غلط درباره کشاورزی ارگانيك اشتباه اول : یکی از تصورات اشتباه در مورد کشاورزی ارگانيك. آن است که اين شیوه کشاورزی بی‌نیاز از کاربرد مواد شیمیایی است. ا زآنجایی که ساختمان تمام موجودات زنده و غیرزنده از ترکیبات شیمیایی تشکیل شده است لذا کاربرد آن دسته از مواد شیمیایی که به صورت طبیعی به دست آمده‌اند (مثلا سنگ فسفات که از معادن طبیعی استخراج می‌شود) در کشاورزی ارگانيك بلامانع است.

صفحه 23:
اشتباه دوم : نباید تصور کرد که کشاورزی ارگانيك صرفا بر جایگزینی نهاده‌های آلی با مواد شیمیایی بحث می‌کند چراکه کاربرد غلط مواد آلی نیز جه به صورت مصرف بیش از حد و چه به صورت عدم کاربرد آنها در زمان مناسب و یا ترکیبی از هر دوی این موارد به نحو قابل ملاحظه ای سبب اختلال در عمل چرخه‌های زیستی یا طبیعی می‌شود.

صفحه 24:
اشتباه سوم تصور اشتباه دیگر از کشاورزی ارگانيك آن است که برخی کشاورزی ارگانيك را نوعی برگشت به عقب و استفاده از شیوه‌های مرسوم سالهای قبل از انقلاب صنعتی می‌دانند. بلکه بلعکس کشاورزی ارگانيك نمی‌توانند خود را از دستاوردهای علمی 760 ساله اخیر بی‌نیاز بدانند.

صفحه 25:
در کشاورزی ارگانیک بیشتر بدنبال یافتن علل مشکلات بوجود آمده توسط آفات و بیماریها هستند تا اينکه علائم ظاهری را درمان کنند . بنابراین مدیریت پیشگیری بر درمان و کنترل عوامل تقدم دارد. ‎٠‏ گیاهان سالم موثرترين راه غلبه بر آفات و بیماریها هستند. » کارهای مدیریتی برای پیشگیری از آفات و بیماریها بسیار موثر است. ‏+ کارهای درمانی و معالجه را باید بعنوان گزینه آخر انجام داد.

صفحه 26:
* از نظر بهداشتی: - زیان‌هایی چون مسمومیت حاد یا مزمن برای موجودات غیرهدف از جمله انسان» - خاصيت تجمعى در بدن موجودات زنده ويا خاصيت سرطاززايى. * مقاومت آفات» بیمارگرها و علفهاى هرز به سموم يكى ديكر از خطرهاى ناشى از مصرف بىرويه سموم ات

صفحه 27:
سلامت انسان وابسته به سلامت گیاهان است

صفحه 28:
لذا سعی می‌شود در کشاورزی ارگانیک مکائیسم تولید محصولات در فرآیند کنترل آفات» بیماریها و علفهای هرز با تکیه بر روشهای مجاز غیر شیمیایی انجام گیرد

صفحه 29:
کشاورزی ارگانیک تولید محصولات و گیاهان سالم است. و همین کار باعث جلوگیری از شیوع بسیاری از آفات 3 بیماری‌ها می گردد.

صفحه 30:
عواملی که بر سلامت گیاهان اثر دارد؟ گیاهان سالم کمتر در معرض هجوم آفات و بیماریها قرار می گيرند. بنابراین هدف اصلی کشاورز باید سالم نگهداشتن گیاهان باشد. برای سلامت نگاه داشتن گیاهان عکس العمل متقابل بين موجودات زنده و محیط زیست گیاهان بسیار مهم است. در شرایط مناسب مکانیزمهای خود گیاه بر علیه آفات و بیماریها کافی است. گونه هایی که دارای مکانیزم‌های موثرتری هستند خطر آلوده شدن کمتری دارند.

صفحه 31:
* شرایط سلامت بودن گیاهان بستگی شدیدی به میزان باروری خاک دارد. هنگامی که تغذیه گیاه کاملاً متعادل است » گیاهان قوی تر شده و کمتر به آلودگی دچار خواهند شد . ۶ شرایط آب و هوایی مانند دمای مناسب و ذخیره آب کافی » فاکتورهای دیگری هستند که بر سلامتی گیاه اثر دارد. اگر یکی از این شرایط منا سب نباشند» گیاهان دچار تتش می شوند. این تتش ها باعث ضعیف شدن مکانیزم دفاعی گیاهان شده و آنها را در برابر حمله آفات و بیماریها آسیب پذیر می کند.

صفحه 32:
روشهای کننرل آفات که میتوان به عنوان محورهای کاربردی در کشاورزی ارگانیک به آنها پرداخت. بنا بر استانداردهای کشاورزی ارگانیک به ترتیب اولویت عبارتند از: روش مکانیکی: دبس سس ۰ در اين شيوه به روش دستی یا با استفاده از ابزارهای ابتدایی به طور مستقیم به حذف جمعیت آفت در اکوسیستم زراعی اقدام می‌شود. * نصب ‎‘hagas‏ حشرات» آخشته نمودن تنه درختان به مواد چسبناک» کندن گودال» جمع آوری مستقیم حشرات» استفاده از تله‌های تصافی و جاذب از متداول‌ترین روشهای کنترل کننده حشرات در مبارزه مکانیکی است.

صفحه 33:
اين روش دارای معایبی نیز می‌باشد که عبارتند از: - هزینه بسیار بالا نيروى کار عدم قطعیت ‎-O‏ اين روش در سطوح وسیع و تجاری قابل توصیه نمی‌باشد.

صفحه 34:
> ف + ۰ روش فيزيكى: ‎physiod wettod‏ عمده‌ترین روشهای مورد استفاده در حال حاضر عبارتند از * سرماکه به صورت یخ آب زمستانه در سطح گسترده توصیه می‌شود؛ * گرمایا حرارت زیاد که اغلب د رمورد آفات انباری کاربرد دارد؛ نور که با خاصیت فتوتروپیستم مثبت حشرات اقدام به جمع‌آوری آنها تحت تله‌های نوری می‌کند. امواج رادیوئی با فرکانس‌ها ببسیار بالا که در مورد آفات انباری و بهداشتی توصیه می‌شود؛ * پرتوهای یون‌ساز با هدف عقیم سازی افراد نر در جمعیت حشرات که در شرایط انباری با کارآیی بسیار بالا کاربرد دارد.

صفحه 35:
روش‌های مبارزه فیزیکی علیرغم عدم تکیه بر مواد شیمیایی مصنوعی به دلیل برخی محدودیت‌ها در قالب کشاورزی آرگانیک در تمام موارد قابل توصیه نمی‌باشد. * در اين سیستم سرما به دلیل خونسرد بودن حشرات در اغلب موارد روشی چندان قابل اعتماد نمی‌باشد. ۰ تولید محصول سالم تحت کشاورزی ارگانیک با استفاده از پرتوهای یون‌ساز و امواج رادیوتی تناقض دارد و دقيقاً بآ استانداردهای ارگانیک مخالف است. * لذا از میان کلیه روشهای فیزیکی تنها استفاده از گرما به صورت کاربرد آفتاب‌دهی و تولید تله‌های نوری با عدف حمع‌آوری حشرات تنها روشهای قابل توصیه هستند.

صفحه 36:
روش رفتاری میب رما . . اساس این روش ایجاد تداخل در رفتارهای بیولوژیک و طبیعی حشره در مراحل حساس است, * . در این روش سعی می‌شود با استفاده از مواد بیولوژیک مشتق از هر گونه حشره در مراحل خاص زندگی او اقدام به اختلال در رفتارهای بیولوژیک شود.

صفحه 37:
. . قابل تشخیص‌ترین رفتار در حشرات فرآیند جفت‌یابی است که در حال حاضر با استفاده از فرومون‌های جنسی و تولید تله‌های فرمونی اقدامات خوب اما محدودی در جهت کنترل برخی آفات کلیدی انجام می‌شود. این روش عمدتاً در ارتباط با حشرات متعلق به راسته‌های بالپولکداران و قاب‌بالان که دارای نسلهای گسسته و دوره رشد طولانی و نیز مرحله جفت‌پابی قابل تشخیص دارند» قابل استفاده است. * كلاً مواد مورد استفاده در مبارزه رفتاری در دو گروه جلب کننده‌ها و بزدارنده‌ها قرار گرفته که همگی ترکییات مشنق شده از فرومونها و هورمون‌های حشرات هستند

صفحه 38:
روش بيولوزيك واد لدحبداطط مبارزه بیولوژیک عبارتست ت از استفاده از انكلهاء شكاركرهاء پارازیتونیدها و عوامل بیماریزا در شرایط اگرواکوسیستم با هدف کاهش جمعیت آفت به زیر سطح زیان اقتصادی,

صفحه 39:
روشهای متداول کنترل بیولوژیک عبارتند از 4) واد نمودن دشمنان طبیعی غیر بومی و استقرار و تداوم يافتن نها ) تکثیر و ازدیاد دشمنان طبیعی آفت طی جمع‌آوری» پرورش و رهاسازی عوامل کنترل بیولوژیک ‎(O‏ محافظت از حشرات مفید محلی با استفاده معقولانه از سایر روشهای کنترل آفات و حفاظت از میزبان واسط به طوری که حشرات مفید به تولید مثل خود ادامه داده و در زمان مقتضی قابل دسترس باشند.

صفحه 40:
کاربرد آفت کش ها ‎wetod‏ سین * مواد شیمیایی مورد استفاده در کشاورزی ارگانیک به دلیل منع استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی به سمت کاربرد مواد سمی دریافت شده از گیاهان گرایش داشته و لذا سعی می‌شود در اين زمینه رویکرد به سمت کاربرد اسانس‌های آفت کش گیاهان باشد.

صفحه 41:
* در این ارتباط گیاهان دارای اسانس‌های سمی در سه گره قرار داده می‌شوند؛ ‎٠‏ 4) گیاهانی که در سطح جهانی دارای استاندارد تولید و کاربرد در کشاورزی ارگانیک را داشته و قابلیت توصیه به کشارزان و در سطح تولید انبوه را داشته باشند. ‎٠‏ ) گیاهانی که احتمال خاصیت آفت‌کشی در آنها تشخیص داده شده ولی در چرخه کاربرد به عنوان مولد سموم گیاهی قرار نگرفته‌اند ‏۰ ) گیاهانی که احتمالاً دارای خاصیت آفت‌کشی هستند ولی همچنان به ‏عنوان علف‌های هرز با آنها برخورد شده و شدیداً طی مبارزه زراعی قلع و قمع می‌شوند. ‏* متأسفانه با توجه به غناى فلور ايران از نظر وجود گیاهان داران تركيبات آنتى اكسيدانى كه مىتوانند نقش آفت كشى داشته باشند» ‏داده‌های کافی و جامعی در ارتباط با این سرمایه‌ها در دست نمی‌باشد

صفحه 42:
فهرستی از مواد بیولوژیک مجاز تاکنون در قالب کشاورزی ‎eae)‏ م م۳ مواردی کاربرد آنها در جهت کاهش جمعیت آفات و بازدارندگی آنهاً آنها آزمون شده حتی در شرایط زراعی نیز استفاده و در سطح تجاری تولید می‌شوند. ۰ این مواد كه اغلب تحت نامهاى آفتكشهاى بيولوزيك» آفتكشهاى گیاهی و آفت‌کشهای ارگانیاک معرفی مي‌شوند» دا ی مزایای قابل م ی 0)- اغلب این مواد دارای دامنه عملکرد گسترده بوده و بروز مقاومت در برابر این ترکیبات اغلب در بازده زمانی بسیار طولانی رخ می‌دهد 2 بسیاری از مواد شناخته شده در اين گروه دارای انعطاف پذیری بوده و هیچگونه محدودیتی در استفاده همراه با سایر روش‌های کنترل غیر شیمیایی ندارند.

صفحه 43:
© به علت منشأً زیستی اين ترکیبات» دوره کارنس تعریف شده برای آنها بسیار کوتاه بوده و گاهی حتی هیچگونه دوره کارنسی تعریف نمی‌شود. <- این مواد فاقد هرگونه بقایا در محیط بوده و به علت منشاً زیستی خود سریعاً تجزیه می‌شوند. 0 هنوز بسیاری آفات وجود دارند که هیچگونه روش تعریف شده کنترل کننده با منشأ شیمیایی و غیر شیمیایی نداشته و لذا استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی با دامنه عملکرد وسیع می‌تواند راهکاری مناسب بر عليه آنها باشد. با اين وجود متأسفانه خلا استفاده از مواد مجاز طبيعى بر عليه آفات» بيماريها و علفهاى هرز كاملاً احساس مىشود. تاكنون تحقيقات بسيار محدودى در جهت شناسايى كياهان داراى اسانسهاى آفتكش انجام شده است.

صفحه 44:
= 614% برچسب ارگانيك: عبارت است از متن نوشتاري» چاپي یا گرافيكي که با هدف شناساندن محصول به آن الصاق مي شود یا در مجاورت محصول به نمایش گذارده مي شود.

صفحه 45:
بر چسبگذاری محصولات ارگانیک باید توسط يك سازمان سوم و اثبات این امر صورت بگیرد که محصول» مطابق استانداردهایی که در سراسر جهان توسط صدها سازمان گواهیکننده» کشاورزان مختلف» شرکتهای تجاری» سازمانهای غیردولتی و اخیرا دولتی شکل گرفتهاند» تولید شده است. * گواهی محصولات ارگانیک» فرایندی پیچیده است. اما تلاشهایی در راستای هماهنگ کردن استانداردهای گوناگون به منظور توسعه بازار محصولات ارگانیک در جریان است.

صفحه 46:
برچسب های ارگانیک و علائم گواهی ‎vide,‏ ‏۶ ‏= ‏بزچسب ها و علائم گواهی تشخیص ‎Oi‏ 8 محصولات ارگانیک را ممکن می کنند. سین آنها حفاظت شده هستند و تنها توسط تولیدکنندگان و فراوران مجاز می توانند استفاده شوند. آنها می توانند به کسب قیمت بالات٩۴‏

صفحه 47:
برچسب ارگانیک

صفحه 48:
محصولاتي که از عرصههاي طبيعي و حیات وحش برداشت ميشوند تنه در صورتي به عنوان محصول ار گنیک گراهي ميشوند كه از محيط رشدي بايدار و باثبات برداشت شده باشند. مقدار برداشت اين محصولات نبايد از عملكرد يايدار بومسامانه تجاوز كند و يا حيات كونههاي كياهي» قارجي و يا جانورياي را را كه به طور مستقيم يا غير مستقيم بهرهبرداري ميشوند تهديد كند بهرهيرداران بايد توليدات را تنها از مناطقي برداشت و جمعاوري كنند كه مشخص شده باشد كه هيج ماده ممنوعي در اين مناطق به كار نرفته است. منطقه جمعآور بايد فاصله مناسبي با كشتبومهاى رايج و منابع آلاینده و آلوده دآشته باشد. برداراني كه منا: طبيعي را برداشت ميكنند بايد به خوبي پا ‎ce ace‏ داشت باد

صفحه 49:
۱ and fishing o wd animal shal not bg considered as organic production, بترم اس آز سيد هگن ارگانیک محسوب نمیگردند

صفحه 50:
برچسب ارگانیک

صفحه 51:
(۱ 55520375 75/21 برچسب ارگانیک

صفحه 52:

صفحه 53:

صفحه 54:

صفحه 55:
Hygienic Fresh Fruit and Vegetable Production Pilot Project Department of Agriculture Thailand برچسب ارگانیک

صفحه 56:

صفحه 57:

صفحه 58:

تعریف کشاورزی ارگانیک کشاورزی ارگانیک کشاورزی ارگانیک (کشاورزی آلی ،طبیعی یا زیستی) ،نوعی کشاورزی است که در تولید و فرآوری محصوالت آن از کودهای شیمیایی ،سموم ،هورمون‌ها و دگرگونیها و دستکاری‌های ژنیتیکی استفاده نشود و همه مراحل تقویت زمین ،کاشت و برداشت با استفاده از نهاده‌های طبیعی (همچون کود زیستی= کمپوست‌ها -حشرات سودمند) باشد. كشاورزي ارگانيك سيستمي توليدي است كه سالمت خاك ،اكوسيستم ها و انسان را پايدار مي سازد و بر فرايند بوم شناسانه ،تنوع زيستي و چرخه هاي سازگار با شرايط محلي تكيه دارد[ کشاورزی ارگانیک ،یک سیستم مدیریتی جامعی است که • کمیت و کیفیت محصوالت از تولید تا فرآوری و انتقال به مصرف کننده • سالمت خاک ،گیاه ،حیوان ،انسان ،میکروارگانیسم‌ها، • محیط سیاره زمین بعنوان یک موجود زندة واحد، • اصول اکولوژیکی، • محیط زیست، • اصول عدالت و روابط اجتماعی ،احترام به مخلوقات • اصول پایداری زیستی • در آن مد نظر است كشاورزي ارگانيك به‌عنوان كشاورزي بدون كاربرد مواد شيميايي معرفي شده است. اين نوع كشاورزي با مصرف كودهاي شيميايي و همچنين مصرف هرگونه ماده‌ي ضد حيات ،حتي با منشأ طبيعي مخالف بوده و درمواردي كه مصرف اين مواد ضروري باشد كاربرد موادي كه آثار وعواقب جانبي كمتري دارند را توصيه مي‌كند. کارهای ممنوع • • • • • استفاده از علف‌کش‌ها ،آفت کش‌ها و کودهای شیمیایی استفاده از فرآورده‌های ژنتیکی در هر شکل (از قبیل بذر، مایه تلقیح بذری ،غذای دام و غیره( استفاده از فاضالب شهری دگرگونی‌های ژنتیکی هورمون ها محصوالت ارگانیک : • محصوالتی که تولید ،فرآوری ،بسته بندی ،نگهداری ،حمل و نقل و عرضه آن ها در بازار تحت كنترل و پايش يك استاندارد معتبر بين المللي ،منطقه اي و يا ملي ارگانيك صورت مي گيرد. • در تولید محصوالت ارگانيك شاخص هاي محیط زیستي ، بهداشتي ،اجتماعي و ايمني رعایت شده است . • این محصوالت دارای کیفیت ،طعم طبیعی و خوب و فاقد هر گونه مواد شیمیایی مصنوعی و باقیمانده عناصر و فلزات و مواد مضر هستند . فوايد مصرف مواد غذايي ارگانيك: -1ارزش غذايي باالتري دارند .ميزان ويتامين ، Cكلسيم، منيزيوم ،آهن و فسفر در مواد غذايي ارگانيك بيشتر است. -2مواد غذايي ارگانيك حاوي آنتي اكسيدان بيشتري ميباشند 50( .درصد بيشتر از محصوالت غير ارگانيك). چراكه آفت كشهاي مصنوعي توليد اين مواد را در گياهان كاهش داده اما كودهاي حيواني و آلي بكار رفته در كشاورزي ارگانيك توليدآنها را افزايش ميدهد. - 3كمتر سمي هستند .محصوالت ارگانيك سالم تر بوده و به بقاياي آفت كشهاي آلي كمتر آلوده ميباشند .همچنين اين محصوالت فاقد افزدنيهاي غذايي بوده و طبعا سالمتر ميباشند. -4خوشمزه و خوش طعم تر هستند .يكي از داليل آن اين است كه محصوالت ارگانيك پس از برداشت در مدت زمان كمتري بدست مصرف كننده رسيده و تازه تر ميباشند .و همچنين در محصوالت تهيه شده به روش رایج ،با فرآوريها و دستكاريهايي كه بروي آنها صورت ميگيرد تنها به ظاهر ،رنگ ،باال بردن ماندگاري ،افزايش توليد و مقاوم كردن آنها در برابر صدمات ناشي از حمل و انبار داري توجه ميشود و نه كيفيت و ارزش تغذيه اي آن. -5توليد كنندگان محصوالت ارگانيك از استانداردها و دستورالعمل هاي بسيار سخت گيرانه اي تبعيت ميكنند كه احتمال آلوده شدن اينگونه محصوالت به هر گونه مواد شيمايي و سمي منتفي ميباشد. • محصوال ت سالم : محصوالت فاقد یا دارای حدمجاز باقیمانده آفت کش ،عناصر، فلزات وسموم ماحصل اعمال مدیریت های خوب كشاورزي ، استاندارد ها و برنامه های مديريتي مانندIPM ، ،HACCP ، GAPهستند . بااجرای این برنامه ها ضمن حفظ محیط زیست شاخص ها و حد مجاز باقيمانده مواد شيميايي رعايت ميشود • به صورت خالصه مي توان سالمت محصوالت را در دو مفهوم ذيل تعریف كرد : • محصوالت کشاورزی از جهت حداکثر بقایای سموم ،فلزات و نیترات . • فرآورده های پروتینی و لبنی از حیث بقایای توکسین ها ،هورمون ها و آنتی بیوتیک محصوالت طبیعی : • این محصوالت عاری از بقایای مواد شیمیایی مصنوعی و حاصل تولید درمناطق طبیعی و دست نخورده (از نظر ورود تکنولوژی بیرونی ) مانند مراتع ،جنگل ها ،دیمزار ها و یا مزارع مشخصی هستند که به دلیل شرایط خاص اقلیم و اکولوژی منطقه در طول سال ها ی مدید و به صورت سنتی ، در تولید آنها از هیچ گونه نهاده های شیمیایی استفاده نشده است . • غذاهاي ارگانيك غـذاهـاي ارگـانـيك به غذاهايي اطالق مي گـردد كـه بـدون اســتفاده از آفـت كش ها و علف كش هـاي مصـنـوعــي و ارگانيسمهاي اصالح شده ژنتيك توليد شده باشند. معيار سبزيجات ،ميوه ها و حبوبات ارگانيك: -1خـاك ايمن :حداقل از 3سال قبل از برداشت محصول ،زمـين زراعــي نبايستي با آب فاضالب آبياري شده باشد .خاك نيز بايد عاري ازامالح سرب و كلرايد پتاسيم باشد. -2عدم اصالح سازي:هيچگونه مواد افزودني (مثل شيرين كننده ها و رنگ دهنده هاي مصنوعي)، پرتو دهي با پرتوهاي يونيزه كننده و اصالح ژنتيك نبايستي در روند توليد محصول بكار رفته باشد. -3ذخيره سازي و انبار مجزا :محصوالت ارگانيك بايد از محصوالت غير ارگانيك تفكيك شده و بطور جداگانه نگه داري شوند. -4عدم استفاده از مواد شيميايي مصنوعي :عدم استفاده از تركيبات شيميايي مصنوعي نظير كودهاي شيميايي ،آفت كشها ،حشره كشها و علف كشها( .از 3سال قبل از برداشت محصول) معيار گوشت ،شير ،تخم مرغ و ديگر فرآورده هاي حيواني ارگانيك: -1حيوانات ميبايستي حداكثر از روز دوم تولد به روش ارگانيك پرورش يافته باشند. -2خوراك ارگانيك :تغذيه دام و طيور بايد 100درصد از خوراك ارگانيك بوده باشد. -3هيچگونه آنتي بيوتيك و هورمون نبايد استفاده شود. -4حيوانات چرنده بايستي از مرتع مناسب برخوردار باشند .هر حيوان بايد از سرپناه ،آب سالم ،رژيم غذايي متعادل ،هواي تازه ،نور مستقيم آفتاب و فضاي كافي براي حركت برخوردار باشد. -5ذخيره سازي و انبار مجزا :فرآورده هاي ارگانيك بايستي از محصوالت غير ارگانيك تفكيك شده و جداگانه نگه داري شوند. نكته:در كشاورزي سنتي از كودهاي مصنوعي و در كشاورزي ارگانيك از كودهاي طبيعي مانند كمپوست استفاده ميگردد. نكته:در كشاورزي سنتي از آفت كشهاي مصنوعي و در كشاورزي ارگانيك از حشرات و پرندگان نافع ،محدود كردن جفتگيري آفات ،كندن علفهاي هرز و در صورت نياز از حشره كشهاي مجاز كشاورزي ارگانيك براي كنترل و ريشه كن كردن آفات استفاده ميشود. ده علت براي لزوم حركت به سوي كشاورزي ارگانيك • • • -1محصوالت ارگانيك استانداردهاي بيشتري دارند :گواهي نامه هاي محصوالت ارگانيك به عنوان بيمه هايي است كه در توليد اين محصوالت از مواد شيميايي و سمي استفاده نشده است. -2طعم غذاهاي ارگانيك بهتر است :گياهان توليد شده به روش ارگانيك سالم تر بوده و به عنوان غذاهاي خوشمزه تر براي تغذيه انسان و حيوانات مي تواند به كار رود. -3محصوالت ارگانيك خطر بيماري ها را كم مي كند :خيلي از مراكز حفاظت محيط زيست دريافته اند كه مواد شيميايي موجود در آفت كش ها اثرات سرطان زايي و بيماري زايي دارند .كشاورزي ارگانيك يكي از راه هاي كاهش مصرف سموم شيميايي و كم كردن اين مواد در منابع آب ،زمين و هوا است. -4كشاورزي ارگانيك به منابع آبي احترام مي گذارد :براي حذف مواد شيميايي آلوده كننده و دفع نيتروژن در آب بايد به منابع آبي و خاكي احترام گذاشت و آنها را درست مصرف كرد .در كشاورزي ارگانيك اين موارد به درستي رعايت مي شود. -5كشاورزي ارگانيك باعث ايجاد خاك سالم مي شود: خاك يكي از منابع اصلي زنجيره غذايي بوده و يكي از اصول كشاورزي ارگانيك ايجاد خاك سالم است. -6كشاورزي ارگانيك الگوبرداري از طبيعت است :كشاورزي ارگانيك براي اكوسيستم متعادل ارزش قايل است. -7كشاورزي ارگانيك هدايت كننده تحقيقات تازه است :توليدكنندگان ارگانيك به عنوان پيشرو در تحقيق عدم استفاده از آفت كش ها و اثرات مضر آن بر محيط زيست هستند. -8توليدكنندگان ارگانيك در جهت تنوع زيستي تالش مي كنند. : -9كشاورزي ارگانيك به حفظ سالمت جوامع روستايي كمك مي كند -10تنوع غذاهاي ارگانيك.. • اهداف كشاورزي ارگانيك • -1توليد مواد غذايي با كيفيت عالي و مطلوب -2كنش متقابل ميان بهبود سطح سالمت مردم هم‌سو با چرخه‌هاي زيست طبيعي. -3گسترش اثرسامانه‌هاي توليد فرآوري ارگانيك بر توسعه‌ي اجتماعي و بوم شناختي. -4توسعه‌ي سودآوري و ماندگاري زيست بوم آبزيان. -5نگهداري و توسعه‌ي بلندمدت حاصلخيزي خاك. • -6نگهداري و تنوع ژنتيكي درسامانه‌ي توليد و پيرامون آن، مشتمل برحفاظت گياهان و زيستگاه‌هاي وحش. -7توسعه‌ي كاربرد درست و مواظبت شايسته از منابع آب و همه‌ي موجودات زنده‌ي درون آن‌ها. -8كاربرد هرچه بيشتر منابع تجديد شونده درسامانه‌هاي توليد سامان يافته‌ي محلي. -9تعادل موزون ميان كشاورزي و دامپروري. -10برقراري شرايط زيست مطلوب دام‌ها ،باتوجه به جنبه‌هاي اساسي رفتارغريزي آن‌ها. • -11كاهش و به حداقل رساندن هرگونه آلودگي درسامانه‌ي توليد و پيرامون آن‌. -12فرآوري توليدات ارگانيك با استفاده از منابع تجديد شونده. -13توليد فرآورده‌هاي ارگانيك زوال‌پذير زيستي. -14توليد يافته‌هاي بادوام و مرغوب. -15برآوري نيازهاي اساسي يك زندگي با كيفيت، همراه با احساس رضايت ازيك محيط كارسالم براي همه افراد درگيردركارتوليد و فرآوري ارگانيك. • -16پيشرفت در راستاي يك زنجيره كامل از توليد ،فرآوري و توزيع كه برآورنده‌ي عدالت اجتماعي و نيز پاسخ‌گوي بوم شناختي باشد. -17استفاده‌ي بهينه ازنيروي انساني شاغل در بخش كشاورزي. -18برقراري امنيت غذايي متناسب با رشد جمعيت. -19ايجاد و افزايش درآمد و اشتغال به‌ويژه درمناطق روستائي. -20حفاظت و حمايت ازمنابع كشاورزي و طبيعي و محيط زيست. باورهای غلط درباره كشاورزی ارگانیك اشتباه اول : یكی از تصورات اشتباه در مورد كشاورزی ارگانیك ،آن است كه این شیوه كشاورزی بی‌نیاز از كاربرد مواد شیمیایی است. ازآنجایی که ساختمان تمام موجودات زنده و غیرزنده از تركیبات شیمیایی تشكیل شده است لذا كاربرد آن دسته از مواد شیمیایی كه به صورت طبیعی به دست آمده‌اند (مثال سنگ فسفات كه از معادن طبیعی استخراج می‌شود) در كشاورزی ارگانیك بالمانع است. اشتباه دوم : نباید تصور كرد كه كشاورزی ارگانیك صرفا بر جایگزینی نهاده‌های آلی با مواد شیمیایی بحث می‌كند چراكه كاربرد غلط مواد آلی نیز ،چه به صورت مصرف بیش از حد و چه به صورت عدم كاربرد آنها در زمان مناسب و یا تركیبی از هر دوی این موارد به نحو قابل مالحظه ای سبب اختالل در عمل چرخه‌های زیستی یا طبیعی می‌شود. اشتباه سوم : تصور اشتباه دیگر از كشاورزی ارگانیك آن است كه برخی كشاورزی ارگانیك را نوعی برگشت به عقب و استفاده از شیوه‌های مرسوم سالهای قبل از انقالب صنعتی می‌دانند .بلكه بلعكس كشاورزی ارگانیك نمی‌توانند خود را از دستاوردهای علمی 50ساله اخیر بی‌نیاز بدانند. در کشاورزی ارگانیک بیشتر بدنبال یافتن علل مشکالت بوجود آمده توسط آفات و بیماریها هستند تا اینکه عالئم ظاهری را درمان کنند .بنابراین مدیریت پیشگیری بر درمان و کنترل عوامل تقدم دارد. • گیاهان سالم موثرترین راه غلبه بر آفات و بیماریها هستند. • کارهای مدیریتی برای پیشگیری از آفات و بیماریها بسیار موثر است. • کارهای درمانی و معالجه را باید بعنوان گزینه آخر انجام داد. • از نظر بهداشتی: – زیان‌هایی چون مسمومیت حاد یا مزمن برای موجودات غیرهدف از جمله انسان، – خاصیت تجمعی در بدن موجودات زنده و یا خاصیت سرطان‌زایی. • مقاومت آفات ،بیمارگرها و علف‌های هرز به سموم یكی دیگر از خطرهای ناشی از مصرف بی‌رویه سموم سالمت انسان وابسته به سالمت گياهان است لذا سعی می‌شود در کشاورزی ارگانیک مکانیسم تولید محصوالت در فرآیند کنترل آفات ،بیماریها و علفهای هرز با تکیه بر روشهای مجاز غیر شیمیایی انجام گیرد یکی از مهمترین اهداف کشاورزی ارگانیک تولید محصوالت و گیاهان سالم است. و همین کار باعث جلوگیری از شیوع بسیاری از آفات و بیماری‌ها می گردد. • عواملی که بر سالمت گیاهان اثر دارد؟ گیاهان سالم کمتر در معرض هجوم آفات و بیماریها قرار می گیرند .بنابراین هدف اصلی کشاورز باید سالم نگهداشتن گیاهان باشد. • برای سالمت نگاه داشتن گیاهان عکس العمل متقابل بین موجودات زنده و محیط زیست گیاهان بسیار مهم است. • در شرایط مناسب مکانیزمهای خود گیاه بر علیه آفات و بیماریها کافی است. • گونه هایی که دارای مکانیزم‌های موثرتری هستند خطر آلوده شدن کمتری دارند. • شرایط سالمت بودن گیاهان بستگی شدیدی به میزان باروری خاک دارد .هنگامی که تغذیه گیاه کامًال متعادل است ،گیاهان قوی تر شده و کمتر به آلودگی دچار خواهند شد . • شرایط آب و هوایی مانند دمای مناسب و ذخیره آب کافی ،فاکتورهای دیگری هستند که بر سالمتی گیاه اثر دارد .اگر یکی از این شرایط منا سب نباشند ،گیاهان دچار تنش می شوند .این تنش ها باعث ضعیف شدن مکانیزم دفاعی گیاهان شده و آنها را در برابر حمله آفات و بیماریها آسیب پذیر می کند. روشهای کننرل آفات که میتوان به عنوان محورهای کاربردی در کشاورزی ارگانیک به آنها پرداخت ،بنا بر استانداردهای کشاورزی ارگانیک به ترتیب اولویت عبارتند از: روش مکانیکیmechanical method : • در این شیوه به روش دستی یا با استفاده از ابزارهای ابتدایی به طور مستقیم به حذف جمعیت آفت در اکوسیستم زراعی اقدام می‌شود. • نصب توری‌های حشرات ،آغشته نمودن تنه درختان به مواد چسبناک، کندن گودال ،جمع آوری مستقیم حشرات ،استفاده از تله‌های تصافی و جاذب از متداول‌ترین روشهای کنترل کننده حشرات در مبارزه مکانیکی است. این روش دارای معایبی نیز می‌‌باشد که عبارتند از: -1هزینه بسیار باال نیروی کار -2عدم قطعیت - 3این روش در سطوح وسیع و تجاری قابل توصیه نمی‌باشد. روش فیزیکیphysical method: عمده‌ترین روشهای مورد استفاده در حال حاضر عبارتند از • سرما که به صورت یخ آب زمستانه در سطح گسترده توصیه می‌شود؛ • گرما یا حرارت زیاد که اغلب د رمورد آفات انباری کاربرد دارد؛ • نور که با خاصیت فتوتروپیستم مثبت حشرات اقدام به جمع‌آوری آنها تحت تله‌های نوری می‌کند .امواج رادیوئی با فرکانس‌ها یبسیار باال که در مورد آفات انباری و بهداشتی توصیه می‌شود؛ • پرتوهای یون‌ساز با هدف عقیم سازی افراد نر در جمعیت حشرات که در شرایط انباری با کارآیی بسیار باال کاربرد دارد. روش‌های مبارزه فیزیکی علیرغم عدم تکیه بر مواد شیمیایی مصنوعی به دلیل برخی محدودیت‌ها در قالب کشاورزی ارگانیک در تمام موارد قابل توصیه نمی‌باشد. • در این سیستم سرما به دلیل خونسرد بودن حشرات در اغلب موارد روشی چندان قابل اعتماد نمی‌باشد. • تولید محصول سالم تحت کشاورزی ارگانیک با استفاده از پرتوهای یون‌ساز و امواج رادیوئی تناقض دارد و دقیقًا با استانداردهای ارگانیک مخالف است. • لذا از میان کلیه روشهای فیزیکی تنها استفاده از گرما به صورت کاربرد آفتاب‌دهی و تولید تله‌های نوری با عدف حمع‌آوری حشرات تنها روشهای قابل توصیه هستند. روش رفتاری ‏behavioral method • اساس این روش ایجاد تداخل در رفتارهای بیولوژیک و طبیعی حشره در مراحل حساس است. • در این روش سعی می‌شود با استفاده از مواد بیولوژیک مشتق از هر گونه حشره در مراحل خاص زندگی او اقدام به اختالل در رفتارهای بیولوژیک شود. • قابل تشخیص‌ترین رفتار در حشرات فرآیند جفت‌یابی است که در حال حاضر با استفاده از فرومون‌های جنسی و تولید تله‌های فرمونی اقدامات خوب اما محدودی در جهت کنترل برخی آفات کلیدی انجام می‌شود. • این روش عمدتًا در ارتباط با حشرات متعلق به راسته‌های بالپولکداران و قاب‌باالن که دارای نسلهای گسسته و دوره رشد طوالنی و نیز مرحله جفت‌یابی قابل تشخیص دارند ،قابل استفاده است. • کًال مواد مورد استفاده در مبارزه رفتاری در دو گروه جلب کننده‌ها و بازدارنده‌ها قرار گرفته که همگی ترکیبات مشتق شده از فرومون‌ها و هورمون‌های حشرات هستند روش بیولوژیکbiological method مبارزه بیولوژیک عبارتست از استفاده از انگلها ،شکارگرها، پارازیتوئیدها و عوامل بیماریزا در شرایط اگرواکوسیستم با هدف کاهش جمعیت آفت به زیر سطح زیان اقتصادی. روشهای متداول کنترل بیولوژیک عبارتند از ) 1وارد نمودن دشمنان طبیعی غیر بومی و استقرار و تداوم یافتن آنها )2تکثیر و ازدیاد دشمنان طبیعی آفت طی جمع‌آوری ،پرورش و رهاسازی عوامل کنترل بیولوژیک ) 3محافظت از حشرات مفید محلی با استفاده معقوالنه از سایر روشهای کنترل آفات و حفاظت از میزبان واسط به طوری که حشرات مفید به تولید مثل خود ادامه داده و در زمان مقتضی قابل دسترس باشند. کاربرد آفت کش ها chemical method • مواد شیمیایی مورد استفاده در کشاورزی ارگانیک به دلیل منع استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی به سمت کاربرد مواد سمی دریافت شده از گیاهان گرایش داشته و لذا سعی می‌شود در این زمینه رویکرد به سمت کاربرد اسانس‌های آفت کش گیاهان باشد. • در این ارتباط گیاهان دارای اسانس‌های سمی در سه گره قرار داده می‌شوند؛ • )1گیاهانی که در سطح جهانی دارای استاندارد تولید و کاربرد در کشاورزی ارگانیک را داشته و قابلیت توصیه به کشارزان و در سطح تولید انبوه را داشته باشند. • )2گیاهانی که احتمال خاصیت آفت‌کشی در آنها تشخیص داده شده ولی در چرخه کاربرد به عنوان مولد سموم گیاهی قرار نگرفته‌اند • )3گیاهانی که احتماًال دارای خاصیت آفت‌کشی هستند ولی همچنان به عنوان علف‌های هرز با آنها برخورد شده و شدیدًا طی مبارزه زراعی قلع و قمع می‌شوند. • متأسفانه با توجه به غنای فلور ایران از نظر وجود گیاهان داران ترکیبات آنتی اکسیدانی که می‌توانند نقش آفت کشی داشته باشند، داده‌های کافی و جامعی در ارتباط با این سرمایه‌ها در دست نمی‌باشد • .فهرستی از مواد بیولوژیک مجاز تاکنون در قالب کشاورزی ارگانیک به دست آمده است که در مواردی کاربرد آنها در جهت کاهش جمعیت آفات و بازدارندگی آنها آزمون شده حتی در شرایط زراعی نیز استفاده و در سطح تجاری تولید می‌شوند. • این مواد که اغلب تحت نام‌های آفت‌کشهای بیولوژیک ،آفت‌کشهای گیاهی و آفت‌کشهای ارگانیک معرفی می‌شوند ،دارای مزایای قابل توجهی جهت استفاده تحت کشاورزی ارگانیک می‌باشند: -1اغلب این مواد دارای دامنه عملکرد گسترده بوده و بروز مقاومت در برابر این ترکیبات اغلب در بازده زمانی بسیار طوالنی رخ می‌دهد -2بسیاری از مواد شناخته شده در این گروه دارای انعطاف پذیری بوده و هیچگونه محدودیتی در استفاده همراه با سایر روش‌های کنترل غیر شیمیایی ندارند. -3به علت منشأ زیستی این ترکیبات ،دوره کارنس تعریف شده برای آنها بسیار کوتاه بوده و گاهی حتی هیچگونه دوره کارنسی تعریف نمی‌شود. -4این مواد فاقد هرگونه بقایا در محیط بوده و به علت منشأ زیستی خود سریعًا تجزیه می‌شوند. -5هنوز بسیاری آفات وجود دارند که هیچگونه روش تعریف شده کنترل کنند‌ه با منشأ شیمیایی و غیر شیمیایی نداشته و لذا استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی با دامنه عملکرد وسیع می‌تواند راهکاری مناسب بر علیه آنها باشد. با این وجود متأسفانه خأل استفاده از مواد مجاز طبیعی بر علیه آفات، بیماریها و علفهای هرز کامًال احساس می‌شود .تاکنون تحقیقات بسیار محدودی در جهت شناسایی گیاهان دارای اسانس‌های آفت‌کش انجام شده است. برچسب ارگانيك: عبارت است از متن نوشتاري ،چاپي يا گرافيكي كه با هدف شناساندن محصول به آن الصاق مي شود يا در مجاورت محصول به نمايش گذارده مي شود. • بر چسبگذاری محصوالت ارگانیک باید توسط یك سازمان سوم و اثبات این امر صورت بگیرد که محصول ،مطابق استانداردهایی که در سراسر جهان توسط صدها سازمان گواهیكننده ،كشاورزان مختلف ،شركتهای تجاری ،سازمانهای غیردولتی و اخیرا دولتی شكل گرفتهاند ،تولید شده است. • گواهی محصوالت ارگانیک ،فرایندی پیچیده است ،اما تالشهایی در راستای هماهنگ كردن استانداردهای گوناگون به منظور توسعه بازار محصوالت ارگانیک در جریان است. برچسب های ارگانیک و عالئم گواهی • برچسب ها و عالئم گواهی تشخیص آسان محصوالت ارگانیک را ممکن می کنند. • آنها حفاظت شده هستند و تنها توسط تولیدکنندگان و فراوران مجاز می توانند استفاده شوند. • آنها می توانند به کسب قیمت باالتر برای محصوالت آلی کمک کنند. برچسب ارگانیک • • • • محصوالتي که از عرصههاي طبيعي و حيات وحش برداشت ميشوند تنها در صورتي به عنوان محصول ارگانیک گواهي ميشوند که از محيط رشدي پايدار و باثبات برداشت شده باشند. مقدار برداشت اين محصوالت نبايد از عملکرد پايدار بومسامانه تجاوز کند و يا حيات گونههاي گياهي ،قارچي و يا جانورياي را که به طور مستقيم يا غير مستقيم بهرهبرداري ميشوند تهديد کند. بهرهبرداران بايد توليدات را تنها از مناطقي برداشت و جمعآوري کنند که مشخص شده باشد که هيچ ماده ممنوعي در اين مناطق به کار نرفته است. منطقه جمعآوري بايد فاصله مناسبي با کشتبومهای رايج و منابع آالينده و آلوده داشته باشد. بهرهبرداراني که منابع طبيعي را برداشت ميکنند بايد به خوبي با منطقه آشنايي داشته باشند. Products NOT covered by the regulation ‏Organic محصوالت حاصل از صید و شکار ارگانیک محسوب نمیگردند برچسب ارگانیک برچسب ارگانیک برچسب ارگانیک برچسب ارگانیک برچسب ارگانیک برچسب ارگانیک محصول محصول ارگانیک محصول ارگانیک

39,000 تومان