صفحه 1:
صفحه 2:
تعریف کشاورزی ارگانیک کشاورزی ارگانیک
کشاورزی ارگانیک (کشاورزی آلی؛ طبیعی یا زیستی)» نوعی
کشاورزی است که در تولید و فرآوری محصولات آن از کودهای
شیمیایی» سموم» هورمونها و دگرگونیها و دستکاریهای ژنیتیکی
استفاده نشود و همه مراحل تقویت زمین» کاشت و برداشت با استفاده
از نهادههای طبیعی (همچون کود زیستی< کمپوستها- حشرات
سودمند) باشد.
كشاورزي ارگانيك سيستمي توليدي است که سلامت خاك» اکوسیستم
ها و انسان را پایدار مي سازد و بر فرایند بوم شناسانه» تنوع زيستي
و چرخه هاي سازگار با شرایط محلي تکیه دارد]
صفحه 3:
کشاورزی ارگانیک. یک سیستم مدیریتی جامعی است که
* کمیت و کیفیت محصولات از تولید تا فرآوری و انتقال به مصرف
کننده
* سلامت خاک گیاه» حیوان» انسان» میکروارگانیسمهاء
* محیط سیاره زمین بعنوان یک موجود زندة واحد»
* اصول اکولوژیکی»
* محيط زيست»
* اصول عدالت و روابط اجتماعی احترام به مخلوقات
* اصول پایداری زیستی
۶ در آن مد نظر است
صفحه 4:
كشاورزي ارگانيك بهعنوان كشاورزي بدون کاربرد مواد
شيميايي معرفي شده است.
این نوع كشاورزي با مصرف کودهاي شيميايي و همچنین
مصرف هرگونه مادهي ضد حیات» حتي با منشاً طبيعي
مخالف بوده و درمواردي که مصرف این مواد ضروري باشد
کاربرد موادي که آثار وعواقب جانبي كمتري دارند را
توصیه ميکند.
صفحه 5:
کارهای ممنوع
استفاده از علفکشها؛ آفت کشها و کودهای شیمیایی
استفاده از فرآوردههای ژنتیکی در هر شکل (از قبیل بذر»
مایه تلقیح بذری» غذای دام و غیره(
استفاده از فاضلاب شهری
دگرگونیهای ژنتیکی
هورمون ها
صفحه 6:
محصولات ارگانیک :
* محصولاتی که تولید » فرآوری ۰ بسته بندی » نگهداری » حمل
و نقل و عرضه آن ها در بازار تحت کنترل و پایش يك
استاندارد معتبر بین المللي »منطقه اي و یا ملي ارگانيك
صورت مي كيرد.
* در تولید محصولات ارگانيك شاخص هاي محیط زيستي »
بهداشتي « اجتماعي و ايمني رعایت شده است .
* اين محصولات دارای کیفیت » طعم طبیعی و خوب و فاقد هر
گونه مواد شیمیایی مصنوعی و باقیمانده عناصر و فلزات و
مواد مضر هستند .
صفحه 7:
فواید مصرف مواد غذايي ارگانيك:
0- ارزش غذايي بالاتري دارند. میزان ویتامین ) » کلسیم.
منیزیوم» آهن و فسفر در مواد غذايي ارگانيك بیشتر است.
-O مواد غذايي ارگانيك حاوي آنتي اکسیدان بيشتري
میباشند . (060 درصد بیشتر از محصولات غیر ارگانيك).
چراکه آفت كشهاي مصنوعي تولید این مواد را در گیاهان
کاهش داده اما كودهاي حيواني و آلي بکار رفته در
كشاورزي ارگانيك تولیدآنها را آفزايش میدهد.
صفحه 8:
© - كمتر سمي هستند. محصولات اركانيك سالم تر بوده و به بقاياي
آفت کت Gey ee oe tg
1 افزدنيهاي غذايي بوده و طبعا سالمتر میباشند.
<6- خوشمزه و خوش طعم تر هستند. يكي از دلايل آن اين است
که محصولات ارگانيك پس از برداشت در مدت زمان كمتري
بدست مصرف کننده رسیده و تازه تر میباشند. و همچنین در
محصولات تهیه شده به روش رایج با فرآوریها و دستكاريهايي
که بروي آنها صورت میگیرد تنها به ظاهر» رنگ, بالا بردن
ماندگاري افزایش تولید و مقاوم کردن آنهاً در برابر صدمات
ناشي از حمل و انبار داري توجه میشود و نه کیفیت و ارزش
تغذیه اي آن.
0 تولید کنندگان محصولات ارگانيك از استانداردها و
دستورالعمل هاي بسیار سخت گیرآنه ا ت میکنند که احتمال
آلوده شدن یرنه محصولات به هر کونه مواد
صفحه 9:
* محصولات سالم :
محصولات فاقد یا دارای حدمجاز باقیمانده آفت کش» عناصرء
فلزات وسموم ماحصل اعمال مدیریت های خوب كشاورزي »
استاندارد ها و برنامه های مديريتي «ails ۳0»
. هستند |00 « GOP
بااجرای اين برنامه ها ضمن حفظ محیط زیست شاخص ها و حد
مجاز باقیمانده مواد شيميايي رعایت میشود
صفحه 10:
5 به صورت خلاصه مي توان سلامت محصولات را در
دو مفهوم ذيل تعريف كرد :
محصولات كشاورزى از جهت حداكثر بقاياى سموم »فلزات و
نیترات .
* فرآورده های پروتینی و لبنی از حیت بقایای توکسین
ها .هورمون ها و آنتی بیوتیک
صفحه 11:
محصولات طبیعی :
این محصولات عاری از بقایای مواد شیمیایی مصنوعی و
حاصل تولید درمناطق طبیعی و دست نخورده (از نظر ورود
تکنولوژی بیرونی ) مانند مراتع »ءجنگل ها ء دیمزار ها و یا
مزارع مشخصی هستند که به دلیل شرایط خاص اقلیم و
اکولوژی منطقه در طول سال ها ی مدید و به صورت سنتی ©
در تولید آنها از هیچ گونه نهاده های شیمیایی استفاده نشده
است .
صفحه 12:
* غذاهاي ارگانيك
غذاهاي ارگانيك به غذاهايي اطلاق مي گردد که بدون استفاده از آفت کش ها و علف کش
هاي مصنوعي و ارگانيسمهاي اصلاح شده ژنتيك تولید شده باشند.
معیار سبزیجات میوه ها و حبوبات ارگانيك:
1 خاك ایمن: حداقل از 0 سال قبل از برداشت محصول» زمین زراعسي نبايستي با آب فاضلاب
آبياري شده باشد. خاك نیز باید عاري ازاملاح سرب و کلراید پتاسیم باشد.
pte اصلاح سازي:هیچگونه مواد افزودني (مثل شیرین کننده ها و رنگ دهنده هاي مصنوعی)»
پرتو دهي با پرتوهاي بونیزه کننده و اصلاح ژنتيك نبايستي در روند تولید محصول بکار رفته باشد.
0 ذخیره سازي و انبار مجزا: محصولات ارگانيك باید از محصولات غير ارگانيك ASE شده و
بطور جداگانه نگه داري شوند.
<- عدم استفاده از مواد شيميايي مصنوعي: عدم استفاده از ترکیبات شيميايي مصنوعي نظیر
کودهاي شيميايي» آفت کشهاه حشره کشها و علف کشها, (از ۵ سال قبل از برداشت محصول)
صفحه 13:
tae گوشت» شیرء تخم مرغ و دیگر فرآورده هاي حيواني
اركاذ
1 حيوانات ميبايستي حداكثر از روز دوم تولد به روش اركانيك برورششريافته باشند
8 خورك 1 کت تیه ام ون دب أ 00000 ترصة ال ata di doe
re آنتي بيوتيك و ی شود.
Sapien ci ۶ مناسب برخوردار باشند. هر حیوان باید از سرپناه آب
سل رژیم غاب متعادل» هواي تآره» نور مستفيم أفتاب و فضاي كافي برأي حركث
برخوردار باشد.
9 ذخيره سازيي و انيار مجزا: : فرآورده هاي اركانيك بايستي از محصولات غير اركانيك
تفكيك شده و جدأكانه نكه داري شوند.
نكته:در كشاورزي سنتي از كودهاي مصنوعي و در كشاورزي اركانيك از كودهاي طبيعي
مانند کمپوست استفاده ميكردد.
pein or آفت کشهای PS pies اركانيك از حشرات و
a ع؛ محذود كردن جفتكيري ات» کندن علفهاي هرز و در صورت نیاز از حشره
كشاورزي ارگانيك براي کنترل و ريشه کن کردن آفات استفاده ميشود.
صفحه 14:
ده علت براي لزوم حرکت به سوي كشاورزي ارگانيك
0- محصولات ارگانيك استانداردهاي بيشتري دارند: گواهي نامه هاي
محصولات ارگانيك به عنوان بیمه هايي است كه در توليد اين
محصولات از مواد شيميايي و سمي استفاده نشده است.
2 طعم غذاهاي ارگانيك بهتر است: گیاهان تولید شده به روش
ارگانيك سالم تر بوده و به عنوان غذاهاي خوشمزه تر براي تغذیه آنسان
و حیوانات مي تواند به کار رود.
©- محصولات ارگانيك خطر بيماري ها را کم مي کند: خيلي از
مراکز حفاظت محیط زیست دریافته اند که مواد شيميأيي موجود در آفت
کش ها اثرات سرطان زايي و بيماري زايي دارند. کشاورزي ارگانيك
يكي از راه هاي کاهش مصرف سموم شيميايي و کم کردن این مواد در
منابع اب» زمین و هوا است.
صفحه 15:
- كشاورزي ارگانيك به منابع آبي احترام مي گذارد: براي
حذف مواد شيميايي آلوده کننده و دفع نیتروژن در آب باید به
منابع آبي و خاكي احترام گذاشت و آنها را درست مصرف
کرد. در كشاورزي ارگانيك اين موارد به درستي رعایت مي
شود.
2 كشاورزي ارگانيك باعث ایجاد خاك سالم مي شود:
خاك يكي از منابع اصلي زنجیره غذايي بوده و يكي از اصول
كشاورزي ارگانيك ایجاد خاك سالم است.
صفحه 16:
كشاورزي ارگانيك الگوبرداري از طبیعت است: كشاورزي ارگانيك
براي اکوسیستم متعادل ارزش قایل است.
م كشاورزي ارگانيك هدایت کننده تحقیقات تازه است: تولیدکنندگان
ارگانيك به عنوان پیشرو در تحقیق عدم استفاده از آفت کش ها و اثرات
مضر آن بر محیط زیست هستند.
0 تولیدکنندگان ارگانيك در جهت تنوع زيستي تلاش مي کنند: .
صفحه 17:
©- كشاورزي ارگانيك به حفظ سلامت جوامع روستايي كمك
مي كند
000- تنوع غذاهاي اركانيك..
صفحه 18:
اهداف كشاورزي ارگانيك
* 0- توليد مواد غذايي با كيفيت عالي و مطلوب
©- كنش متقابل ميان بهبود سطح سلامت مردم همسو
با چرخههاي زیست طبيعي.
0 گسترش اثرسامانههاي تولید فرآوري ارگانيك بر توسعهي
اجتماعي و بوم شناختي. ١
<6- توسعهي سوداوري و ماندكّاري زيست بوم أبزيان.
©- نكهداري و توسعدي بلندمدت حاصلخيزي خاك.
صفحه 19:
۰ 0 نگهداري و تنوع ژنتيكي درسامانهي تولید و پیرامون آن»
مشتمل برحفاظت گیاهان و زيستگاههاي وحش.
> توسعهي کاربرد درست و مواظبت شایسته از منابع آب و
همهي موجودات زندهي درون آنها.
0 کاربرد هرچه بیشتر منابع تجدید شونده درسامانههاي تولید
سامان يافتهي محلي,
© تعادل موزون میان كشاورزي و دامپروري.
0 برقراري شرایط زیست مطلوب دامهاء باتوجه به جنبههاي
اساسي رفتارغريزي آنها,
صفحه 20:
۶ 0- کاهش و به حداقل رساندن هرگونه آلودگي
درسامانهي تولید و پیرامون آن.
0 فرآوري تولیدات ارگانيك با استفاده از منابع
تجدید شونده.
9 تولید فرآوردههاي ارگانيك زوالپذیر زيستي,
تولید يافتههاي بادوام و مر غوب.
9 برآوري نيازهاي اساسي يك زندگي با کیفیت»
همراه با احساس رضایت ازيك محیط کارسالم براي
همه افراد درگیردرکارتولید و فرآوري ارگانيك.
صفحه 21:
* 0 پیشرفت در راستاي يك زنجیره کامل از تولید» فرآوري
و توزیع که برآورندهي عدالت اجتماعي و نیز پاسخگوي بوم
2 استفادهي بهینه ازنيروي انساني شاغل در بخش
كشاورزي.
0 برقراري امنیت غذايي متناسب با رشد جمعیت.
9 ایجاد و افزايش درآمد و اشتغال بهویژه درمناطق
روستائي.
(00- حفاظت و حمایت ازمنابع کشاورزي و طبيعي و محیط
زيست.
صفحه 22:
باورهای غلط درباره کشاورزی ارگانيك
اشتباه اول :
یکی از تصورات اشتباه در مورد کشاورزی ارگانيك. آن است که اين
شیوه کشاورزی بینیاز از کاربرد مواد شیمیایی است.
ا زآنجایی که ساختمان تمام موجودات زنده و غیرزنده از ترکیبات شیمیایی
تشکیل شده است لذا کاربرد آن دسته از مواد شیمیایی که به صورت
طبیعی به دست آمدهاند (مثلا سنگ فسفات که از معادن طبیعی
استخراج میشود) در کشاورزی ارگانيك بلامانع است.
صفحه 23:
اشتباه دوم :
نباید تصور کرد که کشاورزی ارگانيك صرفا بر جایگزینی
نهادههای آلی با مواد شیمیایی بحث میکند چراکه کاربرد
غلط مواد آلی نیز جه به صورت مصرف بیش از حد و چه
به صورت عدم کاربرد آنها در زمان مناسب و یا ترکیبی از
هر دوی این موارد به نحو قابل ملاحظه ای سبب اختلال در
عمل چرخههای زیستی یا طبیعی میشود.
صفحه 24:
اشتباه سوم
تصور اشتباه دیگر از کشاورزی ارگانيك آن است که برخی
کشاورزی ارگانيك را نوعی برگشت به عقب و استفاده از
شیوههای مرسوم سالهای قبل از انقلاب صنعتی میدانند. بلکه
بلعکس کشاورزی ارگانيك نمیتوانند خود را از دستاوردهای
علمی 760 ساله اخیر بینیاز بدانند.
صفحه 25:
در کشاورزی ارگانیک بیشتر بدنبال یافتن علل مشکلات
بوجود آمده توسط آفات و بیماریها هستند تا اينکه علائم
ظاهری را درمان کنند . بنابراین مدیریت پیشگیری بر درمان
و کنترل عوامل تقدم دارد.
٠ گیاهان سالم موثرترين راه غلبه بر آفات و بیماریها هستند.
» کارهای مدیریتی برای پیشگیری از آفات و بیماریها بسیار
موثر است.
+ کارهای درمانی و معالجه را باید بعنوان گزینه آخر انجام
داد.
صفحه 26:
* از نظر بهداشتی:
- زیانهایی چون مسمومیت حاد
یا مزمن برای موجودات
غیرهدف از جمله انسان»
- خاصيت تجمعى در بدن
موجودات زنده ويا خاصيت
سرطاززايى.
* مقاومت آفات» بیمارگرها و علفهاى هرز
به سموم يكى ديكر از خطرهاى ناشى از
مصرف بىرويه سموم
ات
صفحه 27:
سلامت انسان وابسته به
سلامت گیاهان است
صفحه 28:
لذا سعی میشود در کشاورزی ارگانیک مکائیسم تولید
محصولات در فرآیند کنترل آفات» بیماریها و علفهای هرز با
تکیه بر روشهای مجاز غیر شیمیایی انجام گیرد
صفحه 29:
کشاورزی ارگانیک تولید
محصولات و گیاهان سالم است.
و همین کار باعث جلوگیری از
شیوع بسیاری از آفات 3
بیماریها می گردد.
صفحه 30:
عواملی که بر سلامت گیاهان اثر دارد؟
گیاهان سالم کمتر در معرض هجوم آفات و بیماریها قرار می
گيرند. بنابراین هدف اصلی کشاورز باید سالم نگهداشتن گیاهان
باشد.
برای سلامت نگاه داشتن گیاهان عکس العمل متقابل بين
موجودات زنده و محیط زیست گیاهان بسیار مهم است.
در شرایط مناسب مکانیزمهای خود گیاه بر علیه آفات و
بیماریها کافی است.
گونه هایی که دارای مکانیزمهای موثرتری هستند خطر آلوده
شدن کمتری دارند.
صفحه 31:
* شرایط سلامت بودن گیاهان بستگی شدیدی به میزان باروری خاک
دارد. هنگامی که تغذیه گیاه کاملاً متعادل است » گیاهان قوی تر شده و
کمتر به آلودگی دچار خواهند شد .
۶ شرایط آب و هوایی مانند دمای مناسب و ذخیره آب کافی » فاکتورهای
دیگری هستند که بر سلامتی گیاه اثر دارد. اگر یکی از این شرایط منا
سب نباشند» گیاهان دچار تتش می شوند. این تتش ها باعث ضعیف
شدن مکانیزم دفاعی گیاهان شده و آنها را در برابر حمله آفات و
بیماریها آسیب پذیر می کند.
صفحه 32:
روشهای کننرل آفات که میتوان به عنوان محورهای کاربردی
در کشاورزی ارگانیک به آنها پرداخت. بنا بر استانداردهای
کشاورزی ارگانیک به ترتیب اولویت عبارتند از:
روش مکانیکی: دبس سس
۰ در اين شيوه به روش دستی یا با استفاده از ابزارهای ابتدایی به
طور مستقیم به حذف جمعیت آفت در اکوسیستم زراعی اقدام میشود.
* نصب ‘hagas حشرات» آخشته نمودن تنه درختان به مواد چسبناک»
کندن گودال» جمع آوری مستقیم حشرات» استفاده از تلههای تصافی و
جاذب از متداولترین روشهای کنترل کننده حشرات در مبارزه مکانیکی
است.
صفحه 33:
اين روش دارای معایبی نیز میباشد که عبارتند از:
- هزینه بسیار بالا نيروى کار
عدم قطعیت
-O اين روش در سطوح وسیع و تجاری قابل توصیه نمیباشد.
صفحه 34:
> ف + ۰
روش فيزيكى: physiod wettod
عمدهترین روشهای مورد استفاده در حال حاضر عبارتند از
* سرماکه به صورت یخ آب زمستانه در سطح گسترده توصیه
میشود؛
* گرمایا حرارت زیاد که اغلب د رمورد آفات انباری کاربرد دارد؛
نور که با خاصیت فتوتروپیستم مثبت حشرات اقدام به جمعآوری
آنها تحت تلههای نوری میکند. امواج رادیوئی با فرکانسها ببسیار
بالا که در مورد آفات انباری و بهداشتی توصیه میشود؛
* پرتوهای یونساز با هدف عقیم سازی افراد نر در جمعیت حشرات
که در شرایط انباری با کارآیی بسیار بالا کاربرد دارد.
صفحه 35:
روشهای مبارزه فیزیکی علیرغم عدم تکیه بر مواد شیمیایی
مصنوعی به دلیل برخی محدودیتها در قالب کشاورزی
آرگانیک در تمام موارد قابل توصیه نمیباشد.
* در اين سیستم سرما به دلیل خونسرد بودن حشرات در اغلب
موارد روشی چندان قابل اعتماد نمیباشد.
۰ تولید محصول سالم تحت کشاورزی ارگانیک با استفاده از
پرتوهای یونساز و امواج رادیوتی تناقض دارد و دقيقاً بآ
استانداردهای ارگانیک مخالف است.
* لذا از میان کلیه روشهای فیزیکی تنها استفاده از گرما به
صورت کاربرد آفتابدهی و تولید تلههای نوری با عدف
حمعآوری حشرات تنها روشهای قابل توصیه هستند.
صفحه 36:
روش رفتاری میب رما
. . اساس این روش ایجاد تداخل در رفتارهای بیولوژیک و
طبیعی حشره در مراحل حساس است,
* . در این روش سعی میشود با استفاده از مواد بیولوژیک
مشتق از هر گونه حشره در مراحل خاص زندگی او اقدام به
اختلال در رفتارهای بیولوژیک شود.
صفحه 37:
. . قابل تشخیصترین رفتار در حشرات فرآیند جفتیابی است که در
حال حاضر با استفاده از فرومونهای جنسی و تولید تلههای فرمونی
اقدامات خوب اما محدودی در جهت کنترل برخی آفات کلیدی انجام
میشود.
این روش عمدتاً در ارتباط با حشرات متعلق به راستههای
بالپولکداران و قاببالان که دارای نسلهای گسسته و دوره رشد طولانی
و نیز مرحله جفتپابی قابل تشخیص دارند» قابل استفاده است.
* كلاً مواد مورد استفاده در مبارزه رفتاری در دو گروه جلب کنندهها و
بزدارندهها قرار گرفته که همگی ترکییات مشنق شده از فرومونها و
هورمونهای حشرات هستند
صفحه 38:
روش بيولوزيك واد لدحبداطط
مبارزه بیولوژیک عبارتست ت از استفاده از انكلهاء شكاركرهاء
پارازیتونیدها و عوامل بیماریزا در شرایط اگرواکوسیستم با
هدف کاهش جمعیت آفت به زیر سطح زیان اقتصادی,
صفحه 39:
روشهای متداول کنترل بیولوژیک عبارتند از
4) واد نمودن دشمنان طبیعی غیر بومی و استقرار و تداوم يافتن
نها
) تکثیر و ازدیاد دشمنان طبیعی آفت طی جمعآوری» پرورش و
رهاسازی عوامل کنترل بیولوژیک
(O محافظت از حشرات مفید محلی با استفاده معقولانه از سایر
روشهای کنترل آفات و حفاظت از میزبان واسط به طوری که
حشرات مفید به تولید مثل خود ادامه داده و در زمان مقتضی
قابل دسترس باشند.
صفحه 40:
کاربرد آفت کش ها wetod سین
* مواد شیمیایی مورد استفاده در کشاورزی ارگانیک به دلیل منع
استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی به سمت کاربرد مواد سمی
دریافت شده از گیاهان گرایش داشته و لذا سعی میشود در اين
زمینه رویکرد به سمت کاربرد اسانسهای آفت کش گیاهان
باشد.
صفحه 41:
* در این ارتباط گیاهان دارای اسانسهای سمی در سه گره قرار داده
میشوند؛
٠ 4) گیاهانی که در سطح جهانی دارای استاندارد تولید و کاربرد در
کشاورزی ارگانیک را داشته و قابلیت توصیه به کشارزان و در سطح
تولید انبوه را داشته باشند.
٠ ) گیاهانی که احتمال خاصیت آفتکشی در آنها تشخیص داده شده
ولی در چرخه کاربرد به عنوان مولد سموم گیاهی قرار نگرفتهاند
۰ ) گیاهانی که احتمالاً دارای خاصیت آفتکشی هستند ولی همچنان به
عنوان علفهای هرز با آنها برخورد شده و شدیداً طی مبارزه زراعی
قلع و قمع میشوند.
* متأسفانه با توجه به غناى فلور ايران از نظر وجود گیاهان داران
تركيبات آنتى اكسيدانى كه مىتوانند نقش آفت كشى داشته باشند»
دادههای کافی و جامعی در ارتباط با این سرمایهها در دست نمیباشد
صفحه 42:
فهرستی از مواد بیولوژیک مجاز تاکنون در قالب کشاورزی
eae) م م۳ مواردی کاربرد آنها در جهت
کاهش جمعیت آفات و بازدارندگی آنهاً آنها آزمون شده حتی در شرایط
زراعی نیز استفاده و در سطح تجاری تولید میشوند.
۰ این مواد كه اغلب تحت نامهاى آفتكشهاى بيولوزيك» آفتكشهاى
گیاهی و آفتکشهای ارگانیاک معرفی ميشوند» دا ی مزایای قابل
م ی
0)- اغلب این مواد دارای دامنه عملکرد گسترده بوده و بروز مقاومت
در برابر این ترکیبات اغلب در بازده زمانی بسیار طولانی رخ
میدهد
2 بسیاری از مواد شناخته شده در اين گروه دارای انعطاف پذیری
بوده و هیچگونه محدودیتی در استفاده همراه با سایر روشهای کنترل
غیر شیمیایی ندارند.
صفحه 43:
© به علت منشأً زیستی اين ترکیبات» دوره کارنس تعریف شده برای
آنها بسیار کوتاه بوده و گاهی حتی هیچگونه دوره کارنسی تعریف
نمیشود.
<- این مواد فاقد هرگونه بقایا در محیط بوده و به علت منشاً زیستی
خود سریعاً تجزیه میشوند.
0 هنوز بسیاری آفات وجود دارند که هیچگونه روش تعریف شده
کنترل کننده با منشأ شیمیایی و غیر شیمیایی نداشته و لذا استفاده از
آفتکشهای گیاهی با دامنه عملکرد وسیع میتواند راهکاری مناسب بر
عليه آنها باشد.
با اين وجود متأسفانه خلا استفاده از مواد مجاز طبيعى بر عليه آفات»
بيماريها و علفهاى هرز كاملاً احساس مىشود. تاكنون تحقيقات بسيار
محدودى در جهت شناسايى كياهان داراى اسانسهاى آفتكش انجام
شده است.
صفحه 44:
= 614%
برچسب ارگانيك:
عبارت است از متن نوشتاري» چاپي یا گرافيكي که با هدف
شناساندن محصول به آن الصاق مي شود یا در مجاورت
محصول به نمایش گذارده مي شود.
صفحه 45:
بر چسبگذاری محصولات ارگانیک باید توسط يك سازمان
سوم و اثبات این امر صورت بگیرد که محصول» مطابق
استانداردهایی که در سراسر جهان توسط صدها سازمان
گواهیکننده» کشاورزان مختلف» شرکتهای تجاری» سازمانهای
غیردولتی و اخیرا دولتی شکل گرفتهاند» تولید شده است.
* گواهی محصولات ارگانیک» فرایندی پیچیده است. اما
تلاشهایی در راستای هماهنگ کردن استانداردهای گوناگون
به منظور توسعه بازار محصولات ارگانیک در جریان است.
صفحه 46:
برچسب های ارگانیک و علائم گواهی
vide,
۶
=
بزچسب ها و علائم گواهی تشخیص Oi 8
محصولات ارگانیک را ممکن می کنند. سین
آنها حفاظت شده هستند و تنها توسط تولیدکنندگان
و فراوران مجاز می توانند استفاده شوند.
آنها می توانند به کسب قیمت بالات٩۴
صفحه 47:
برچسب
ارگانیک
صفحه 48:
محصولاتي که از عرصههاي طبيعي و حیات وحش برداشت
ميشوند تنه در صورتي به عنوان محصول ار گنیک گراهي
ميشوند كه از محيط رشدي بايدار و باثبات برداشت شده باشند.
مقدار برداشت اين محصولات نبايد از عملكرد يايدار بومسامانه
تجاوز كند و يا حيات كونههاي كياهي» قارجي و يا جانورياي را را
كه به طور مستقيم يا غير مستقيم بهرهبرداري ميشوند تهديد كند
بهرهيرداران بايد توليدات را تنها از مناطقي برداشت و جمعاوري
كنند كه مشخص شده باشد كه هيج ماده ممنوعي در اين مناطق به
كار نرفته است.
منطقه جمعآور بايد فاصله مناسبي با كشتبومهاى رايج و منابع
آلاینده و آلوده دآشته باشد.
برداراني كه منا: طبيعي را برداشت ميكنند بايد به خوبي پا
ce ace داشت باد
صفحه 49:
۱ and fishing o wd animal shal not bg
considered as organic production,
بترم اس آز سيد هگن
ارگانیک محسوب نمیگردند
صفحه 50:
برچسب ارگانیک
صفحه 51:
(۱
55520375 75/21
برچسب ارگانیک
صفحه 52:
صفحه 53:
صفحه 54:
صفحه 55:
Hygienic Fresh Fruit and Vegetable
Production Pilot Project
Department of Agriculture Thailand
برچسب ارگانیک
صفحه 56:
صفحه 57:
صفحه 58: