صفحه 1:
صفحه 2:
B ل
=
ato dys Stl Sy). إِبْرَاهِيه
المَکرمین. لا 0 سَلَامًا
قال سَلامُ قوم مُنگژون قراغ إلى
seal بعش شمین, . Bq] Aas
ِ قال آلا تاکلون))
آیا داستان میهمانان گرامی ابراهیم به تو رسیده
ااست: آنگاه که بر او وارد شدند و سلام کفتند,
ان اه دیاستیگفت: سلای شمارا نمی نناسم. بسي
ی ار 775 اک GP
صفحه 3:
ام
S
WP 4 Ta a SCL Ss* —aer..Z
۲
صفحه 4:
| ۱
یس چزا نتب eer ag
هگ
صفحه 5:
8 از اين يات و آیات پس از آن. برخی آداب مهمانی به دست
مىايد كه به آن اشاره مى كنيم:
Cpl اسان محر اس «صلف en
مهمان. وقتی وارد شد. سلام کند. «َالوا مُْلاما» ۲
۳ جواب سلام او لازم است. «prs Jl
صفحه 6:
صفحه 7:
Gasset ا ريشه لین گرلیش آدمی هرچه باشد. او را به
سوی هعنوع میکشلند: جرا که دست کم نباز عاطفی او احسانی ااو مقتضی
ارتباط و هم کلامی و همنشینی با همنوع است. لین ارتباط در مواردیبه شکل *
| زیبایی درمی آید و نوعی انس و الفت میان افراد ایجاد میکند. به گونهای روح و
روان آدمیبه آرامشی خاص دست مییابد. از جمله ارتباطلتی است که در سفر
ان افراد پدید می ید و همگی همانند یک واحد عمل میکنند و تشتت و
ob ark aris! کامل برداشته پا کاسته میشود؛ چرا که سرنوشت مشترک
همراه بودن در سفر و خطر. پیوندی استوار در میان ایشان پدید میآورد.
هم سفره شدن و در یک ضیلفت برگرد هم جمع آمدن نیز لین گونه است که
تشتت راجه وحدت و واگرلیی رابه همگرلیی تبدیل میکند. از این رو ارتباط
ميان دوستان هنگامی کهبا مهملنی تقمیت شود ارتباطی استوار تر و پایدار تر
صفحه 8:
۳ 1 » —.
۲ تاه اما که 3 a 3
| از دیگر آداب مهملنی که در این آیات بیان شده ۰ 7
آنست که اول پذ برلیی و سپس كفتكو انجام شود »
jee les سمين...» بعد يرسيدند «قَمَا خَطْبُكمْ أَيّهَا
۲ المزسلون» اگر مهمان خبر تلخ و شیرینی دارد. ابتدا 6
] خبر شیرین و سپس تلخ را عنوان کند « بَسْرَوه... !
أَرْسِلْنًا لِلَى قَوْمٍ مّجْرِمِيتَ » (ابتدا بشارت فریند سپس أل
نزول عذاب بر مجرمان) /
۲ ۳
y 7 y [3۰57 ۳ =
۲ gy y ۸ 7 ~ و شم 8 0 ۱
بد
ث,
صفحه 9:
مهمان نوازی از سنت های نیک اسلامی است و آموزه های وحیانی
اسلامبه اشکال گوناگون بر لن تاکید و ترغیب نموده است. گزارش
| های قرآنی از قیامت و بهشت. حکلیت از آّن دارد که خداوند برای ٩
بشي ها عسافت و مهعلنی بربرار هی کند. جمان که پیامران(ع)
| نیز حتی برای مهمانان ناشناخته, سفره های رنگین می انداختند و از ۱
مهمانان به بهترین شکل پذیرایی می کردند.
نویسنده در لین مطلببه بیان گوشه ای از سنت ضیلفت و مهمانی
صفحه 10: