شیمیعلوم پایه

آشنایی با آنزیم های صنعتی

صفحه 1:
شهین اردشیر زاده انزیم های صنعتی مقدمه: اولین انزیمی که به صورت صنعتی تولید شد . تاکادیا ستا زآمیلاز قارچی در سال ۱۸۹۴ به عنوان یک ماده ی دارویی برای اختلالات گوارشی در ایالات متحده . استفاده می شد. در سال ‎۱٩۱۵‏ اختراع ثبت شده آتوروئم تحت عنوان شستشوی هرنوع البسه با افزوده های دارای آتزیم تریپسین بود تا سال ‎۸۰۰۱۹۶٩‏ درصد مواد شستشوی لباس . حاوی انزیم های مختلف ‎Oy‏ ویژه پروتناز بودند . به همراه پروتناز ها از آتزیم های زواکسیداز وردوکتاز نیز به صورت آزمایشی در صنعت تولید مواد شوینده . استفاده شد. امروزه ۷۰-۸۰ درصد شوینده لباس در اروپا . حاوی پروتئاز است . اما اين پاک کننده کاربرد کمتری در ایالات متحده دارند.

صفحه 2:
تهیه آمیلاز و آمیلوگلوکوزید از برای تهیه تولید گلوکوز از نشاسته استفاده از گلوکز ایزومراز,برای تولید فروكتور درسال۰ ۱۹۷ ونین میکروبی درردیف آنزیم های.ازسال۹۶۵ ۱ به جای رنین گوساله درتولید: درحال حاضر.آنزیم های زیر.به صورت صنعتی,تولیدمی شوند: آنزیم های مورداستفاده دراهداف تجزیه ای,نظیرِ گلوکز اکسیداز.گالاکتوز کسید از الکل دهیدروژناز مگزوکیناز مور امیداززوکلسترول اکسیداز

صفحه 3:
پروتئاز ها : ترین آنزیم های صنعتی ب می شوند . در تولید شوینده در صنایع لبتیات : صنایع فیلم وبازیافت ضایعات در صنعت پرو: 5 ها هم از باکتری ها و هم از قارچ ها تولید می شوند. مهمترين وجه تمايز آتزيم يروتناز ام ايتيمم آن پروتناز های تجاری شامل پروتناز قلیایی . ختثى واسيدى. پروتثاز قلیا آنزیم های مورداستفاده درپاک کننده ها. پروتئاز های حاصل از تژادهای باسیلوس معروفترین پروتناز هاء سابتلیسین کارلزبرگ حاصل باسیلوس لاشینی فورمیس پروتثاز های ايى به لحاظ ویژگی های زیر به عنوان پاک کننده مناسب می باشند.

صفحه 4:
پایداری در دمای بالا پایداری در محدوده ی قلیایی (۲۳)۹-۱۱ پایداری در حضور مواد چلات دهنده قبل از اینکه به مواد پاک کننده افزوده شوند . به فرم ذره ای خشک بوسیله کارگران خط تولید سبب واکنش ‎Glo‏ آلرژیک می شود. برای ساخت محصول کپسول شده خمیر مرطوب آنزیم به همراه یک ماده هیدروفوب . نظیر پلی اتیلن گلیکول در دمای 720-0 ذوب وسپس به صورت ذرات ریز ؛ در می آید . اگر اين ذرات کروی شکل جامد . مستقیماً به ماده ی پاک کننده افزوده شوند » بی

صفحه 5:
‎fa 4‏ پروتنازهای خنثى هم به وسيله باكتربها و قارجها توليد مى شوندكه برخی از آنها عبارتند از یاسیلوس سوتبیلیس باسیلوس سرئوس . باسيلوس مكاتريوم ‏اين يرتناز نسبتا" نايايدار وبايد براى حداكثر فعاليت آنها روى وبراى يايدارى كلسيم افزوده شود. ‏در دماى بالا خيلى يايدار نيستند. ‎ ‏به سرعت توسط يروتنازهاى قليا يى غيرفعال مى شون در صنایع چرم سازی و صنایع مواد غذایی برای تهیه نان وشیرینی ‎ble jig,‏ اسیدی ‏در اين كروه ؛ يروتنازهاى رنين مانند قارج ها قرار مى كيرندوععدتاً در توليد ينير مورد استفاده قرار مى كيرند. ‎ ‏افزودن براین . ساير يروتناز هاى اسيدى كه شبيه ييسين يستانداران هستند نيز در بازار به فروش مى رساتئد. در پزشکی استفاده مى شوند. ‏این آنزیم ها امایتیمم ۲-۳ دارند ‏پروتناز حاصل از آسپرژیلوس در نانوایی برای شکستن گلوتن گندم کارپرد دارد.

صفحه 6:
در قرن گذشته . برای تولید پنیر .با میکروارگانیسم هایی که بطور طبیعی در شیر وجود دارند . و برروی کازنین تاثیر می گذارند به دست می آورند. این میکروارگانیسم ها با تولید اسیدهای آلی . عمدتاً اسید لاکتیک . دما را تا نقطه ایزوالکتریک کازئین کاهش می دهند , در تتیجه کازئین به صورت لخته هایی که به آسانی از آب پثیر جدا می شوند , رسوب می کند. اند. تا لاکتوز را به اسید اکتیک تبدیل کند و ۲م را کمی در فرایندهای مدرن . كشتهاى استارتر افزوده مى شو کاهش می دهند. از رنت نیز بعنوان آنزیم منعقد کننده ی شیر « استفاده می شود. رنت از معده گوساله ۳ تا ۴ هفته سن که با شیر تغذیه مى شود . استخراج می گردد.انزیم خالص شده رنین ۰ کیماز يا کیموزین نامیده شود. سیستمهای آنزیمی باید دارای خصوصیات زیر باشند. انعقاد مناسب کازنین بدون هیدرولیز ایجاد ساختمان مناسب در پثیر نداشتن بوی نامطلوب

صفحه 7:
عدم سميت پایین بودن میزان پروتئولیز » جهت جلوگیری از توسعه تلخى در فرایند رسیدن پنیر بودن فعالیت لیپاز . برای جلوگیری از توسعه تندی پنیر در سراسر دنیا فقط ۲ ناد قارچی برای تولید آنزیم رنین استفاده می شود که عبارتند از : ‎legs‏ موکوپاسیلوس کشت برسطح جامد ‏پادازیتیکا کشت غوطه وری ‎ ‎ ‎lego‏ 1 اندوتا کتاب بیوتکنولوژی میکروبیولوژی صنعتی ولف کروگر ‎

شهین اردشیر زاده انزیم های صنعتی مقدمه: اولین انزیمی که به صورت صنعتی تولید شد ،تاکادیا ستازآمیالزقارچی در سال 1894به عنوان یک ماده ی دارویی برای اختالالت گوارشی در ایاالت متحده ،استفاده می شد. در سال 1915اختراع ثبت شده آتوروئم تحت عنوان شستشوی هرنوع البسه با افزوده های دارای آنزیم تریپسین بود تا سال 80،1969درصد مواد شستشوی لباس ،حاوی انزیم های مختلف به ویژه پروتئاز بودند ،به همراه پروتئاز ها از آنزیم های دیگری نظیر:لیپاز ،امیالز ،پکتینازواکسیداز وردوکتاز نیز به صورت آزمایشی در صنعت تولید مواد شوینده ،استفاده شد .امروزه 70-80 درصد شوینده لباس در اروپا ،حاوی پروتئاز است ،اما این پاک کننده کاربرد کمتری در ایاالت متحده دارند. تهیه آمیالز و آمیلوگلوکوزید از برای تهیه تولید گلوکوز از نشاسته استفاده از گلوکز ایزومراز،برای تولید فروکتور درسال1970 رنین میکروبی درردیف آنزیم های،ازسال1965به جای رنین گوساله درتولیدپنیر. درحال حاضر،آنزیم های زیر،به صورت صنعتی،تولیدمی شوند: آنزیم های مورداستفاده دراهداف تجزیه ای،نظیر گلوکز اکسیداز،گاالکتوزاکسیداز الکل دهیدروژناز،هگزوکیناز،مورامیدازوکلسترول اکسیداز آنزیم های مورد استفاده در پزشکی ،نظیر آسپاراژیناز ،پروتئازها ، لیپازهاواسترپتوکناز پروتئاز ها : مهمترین آنزیم های صنعتی محسوب می شوند ،در تولید شوینده در صنایع لبنیات ، صنایع فیلم وبازیافت ضایعات در صنعت پروتئازها هم از باکتری ها و هم از قارچ ها تولید می شوند. مهمترین وجه تمایز آنزیم پروتئاز phاپتیمم آن پروتئاز های تجاری شامل پروتئاز قلیایی ،خنثی واسیدی. ‏پروتئاز قلیایی: آنزیم های مورداستفاده درپاک کننده ها ،پروتئاز های حاصل از نژادهای باسیلوس معروفترین پروتئاز ها ،سابتلیسین کارلزبرگ حاصل باسیلوس الشینی فورمیس پروتئاز های قلیایی به لحاظ ویژگی های زیر به عنوان پاک کننده مناسب می باشند. پایداری در دمای باال پایداری در محدوده ی قلیایی (ph)9-11 پایداری در حضور مواد چالت دهنده پروتئازها باید قبل از اینکه به مواد پاک کننده افزوده شوند ،به فرم ذره ای در آیند ،زیرا در صورت استنشاق پودر آنزیم خشک بوسیله کارگران خط تولید سبب واکنش های آلرژیک می شود .برای ساخت محصول کپسول شده خمیر مرطوب آنزیم به همراه یک ماده هیدروفوب ،نظیر پلی اتیلن گلیکول در دمای c70-50ذوب وسپس به صورت ذرات ریز ،در می آید .اگر این ذرات کروی شکل جامد ،مستقیمًا به ماده ی پاک کننده افزوده شوند ،بی خطر هستند. پروتئازهای خنثی : ‏ پروتئازهای خنثی هم به وسیله باکتریها و قارچها تولید می شوندکه برخی از آنها عبارتند از باسیلوس سوتبیلیس ،باسیلوس سرئوس ،باسیلوس مگاتریوم این پرتئاز نسبتاً ناپایدار وباید برای حداکثر فعالیت آنها روی وبرای پایداری کلسیم افزوده شود. در دمای باال خیلی پایدار نیستند. به سرعت توسط پروتئازهای قلیا یی غیرفعال می شوند. در صنایع چرم سازی و صنایع مواد غذایی برای تهیه نان وشیرینی ‏ در این گروه ،پروتئازهای رنین مانند قارچ ها قرار می گیرندوعمدتًا در تولید پنیر مورد استفاده قرار می گیرند. افزودن براین ،سایر پروتئاز های اسیدی که شبیه پپسین پستانداران هستند نیز در بازار به فروش می رسانند. در پزشکی استفاده می شوند. این آنزیم ها phاپتیمم 2-3دارند پروتئاز حاصل از آسپرژیلوس در نانوایی برای شکستن گلوتن گندم کاربرد دارد. ‏ ‏ ‏ ‏ ‏پروتئازهای اسیدی ‏ ‏ ‏ ‏ رنین : در قرن گذشته ،برای تولید پنیر ،با میکروارگانیسم هایی که بطور طبیعی در شیر وجود دارند .و برروی کازئین تاثیر می گذارند به دست می آورند. این میکروارگانیسم ها با تولید اسیدهای آلی ،عمدتًا اسید الکتیک ،دما را تا نقطه ایزوالکتریک کازئین کاهش می دهند ،در نتیجه کازئین به صورت لخته هایی که به آسانی از آب پنیر جدا می شوند ،رسوب می کند. در فرایندهای مدرن ،کشتهای استارتر افزوده می شوند ،تا الکتوز را به اسید الکتیک تبدیل کند و phرا کمی کاهش می دهند. از رنت نیز بعنوان آنزیم منعقد کننده ی شیر ،استفاده می شود. رنت از معده گوساله 3تا 4هفته سن که با شیر تغذیه می شود ،استخراج می گردد.انزیم خالص شده رنین ،کیماز یا کیموزین نامیده شود. سیستمهای آنزیمی باید دارای خصوصیات زیر باشند. انعقاد مناسب کازئین بدون هیدرولیز ایجاد ساختمان مناسب در پنیر نداشتن بوی نامطلوب عدم سمیت پایین بودن میزان پروتئولیز ،جهت جلوگیری از توسعه تلخی در فرایند رسیدن پنیر پایین بودن فعالیت لیپاز ،برای جلوگیری از توسعه تندی پنیر در سراسر دنیا فقط 2نژاد قارچی برای تولید آنزیم رنین استفاده می شود که عبارتند از : نوع Iموکوپاسیلوس کشت برسطح جامد نوع IIاندوتلیا پادازیتیکا کشت غوطه وری منبع :کتاب بیوتکنولوژی میکروبیولوژی صنعتی ولف کروگر

51,000 تومان