سایرتحقیق و پژوهش

آشنایی با میدان امام علی(ع) اصفهان

صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحیم

صفحه 2:

صفحه 3:
آشنایی با میدان امام علی(ع) اصفهان استاد:.... دانشحو... AF alo so

صفحه 4:
مقدمه ميدان امام علی در مرکز شهر اصفهان واقع شده است. شکل ظاهری این میدان از بصورت ذوزنقه و مستطیل بوده است و به همین دلیل شهرت فراوانی دارد. در ادامه به برر ميدان امام علی اصفهان پرداخته‌ايم. با ما همراه باشید

صفحه 5:
اخت این میدان مربوط به زمان سلجوقیان می‌باشد. از همان زمان این میدان دارای ی 10002 على نا قلحة ترك بودداست. بطوركلى اين مجموعه از يك ‎sane ete ne‏ شر 2-000 البنهد. كذشته وسعت ميدانء بسيار بيشتر از و بوده است.

صفحه 6:
ميدان امام علی در گذشته به نام میدان کهنه. میدان عتیق و يا سبزه‌میدان شناخته می‌شد. در مورد ال ‎e‏ و + در دور* بیش از صفویان و دوره سلجوقیان مهم‌ترین/میدان و ور یرال تپ راعفهان ,» شمار مي‌آمده اما با ساخت میدان نقش جهان توسط شامعباساصفوی اعتبار این میدان رو به افول می‌رود. در لن زمان کسبه این میدان. به میدان نفش جهان/رذ همین علت به‌سرعت از اعتبار آن کاسته می‌شود. اما در عصر حاضر به دلیل واقع‌شدن میدان اهام على در چهار محور اصلی. از مناطق مهم و پررفت‌وآمد شهر به حساب می‌آید.

صفحه 7:
جاای ست نان د تعداه‌ی کنیسه تاربخی نیز در این مجموعه یافت شده که این مُوضوع تائید کننده زندگی بهودیان در این منطقه می‌باشد. همچنین اسامی موجود در اطراف این نشان‌دهنده حضور دیلمیان و زرتشتیان در تاریخچه میدان امام علی اصفهان است.

صفحه 8:
میدان امام علی اصفهان از شمال غرب به مسجد جامع و از جنوب به مسجد و منار علی منت می‌شود. از المان‌های اصلی این میدان می‌توان به مجموعه هارون ولایت. مسجد جامع. مدرسه کاسه‌گران و کاروانسرای خیار اشاره کرد. همچنین در این میدان یک سازه بزرگر مسطح ذوزنقه‌ای شکل نیز وجود دارد. لین سازه بزرگ مسجد جامع رابه مجموعه هارون ولایت. کاسه گران. کاروانسرای کاسه گران و بازار بزرگ اصفهان متصل می‌کند.

صفحه 9:
از جمله آثار تاریخی موجود در این میدان می‌توان به مجموعه هارونیه یا هارون ولایت اشاره کرد. در این مجموعه مقیره امامزاده هارون بن علی قرار دارد. امامزاده هارون بن علی از نو‌گان امام حسن(ع) می‌باشد. همچنین یک کتیبه بسیار قدیمی در سردر این مجموعه وجو,دارد که 2027 ۳ درا ود ت شاه اسماعیل صفوی و در سال ۹۱۸ هجری براشد/ است.

صفحه 10:
البته مجموعه هارون ولایت بعدها توسعه زیادی پیداکرده است.همچنین بايد بدانيد كه اين بنا در سال ۱۳۱۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی کشور شناخته‌شده است. از آثار چشم‌نواز لیر بنا می‌توان به سردر کآشی‌کاری شده ن اشاره کرد. لین سردر کاشی‌کاری شده دارای حجره‌هایی المت 5 سمت مغرب به محوطه مربع شکلی باز می‌شود که مدرسه کوچکی در ن واقعت همچنین سردر شرقی این مجموعه نیز روبروی مسجد علی می‌باشد.

صفحه 11:
محراب مجموعه هارون ولایت با هنر کاشی‌کاری و رنگ‌های بسیار زنده و چشم‌نوازی شده‌اند. این محراب یکی از شاهکارهای دستان هنرمندان مسلمان هست. در سردر لين محراب سه لوح کوچک وجود دارد که مربوط به سال ۱۲۹۸ هجری می‌باشد. کتیبه دیگری نیز که,مربوط به سال ۱۳۲۹ هجری است در ایوان جنوبی این مجموعه به چشم می‌خورد. به‌طور کلی موجود در بنای هارون ولاست با خطوط ‎ES ae‏ و اصیل ثلث و نستعلیق تزتین شددانة اين خطوط زیبا به رنگ سفید و بر روی کاشی‌های آبی و لاجوردی نگاشته شده‌اند

صفحه 12:
ره کاسه‌گران و کاروانسرای خیار در تاریخچه میدان امام علی اصفهان ] تاریخچه میدان امام علی اصفهان نشان می‌دهد که در زمان صفوی ن مکان دارای شیب بسیار زیادی بوده و به همین دلیل در آن زمان تصمیم گرفته می‌شود برای از ب ن بردن این شیب دو بنای چشم نوازیست که با هنر کاشی‌کاری مزین شده. جالب است بدانید در اغلب بناهای اسلا صفويه اين هنر دیده می‌شود.

صفحه 13:
این دو بنا در سال ۱۳۵۸ به‌عنوان آثار ملی به ثبت رسیده‌اند. همچنین اکنون از کاروانسرای خیار به‌عنوان فضایی برای استقرار آثاره اشیاء» اسناد و مدارک مکشوفه در عملیات حفاری که در میدان امام علی انجام خواهد شد. استفاده می‌شود. پیشنهاد می‌کنم اگر به تاریخ و تماشای اشیاء و/[ثار تازبخی علاقه‌مند هستید حتماً از اين مکان دیدن کنید.

صفحه 14:
مسجد جامع در تاریخچه میدان امام علی اصفهان ‎eee teres‏ دا ا عل رفع شده است یکی از مهم‌ترین ابنیه مذهبی کبهر می‌باشد. هر بخش از این مسجد نشانگر معماری خاص هر دوره از تاریخ لین مرز و بو‌به شمار می‌آید. بر اساس اسناد تاریخی لین مسجد جامع بر روی خرابه‌های یک مسجد قدیمی‌تر بزاشده ای بر ای با ستون‌های کشف‌شده در این بنا این مسئله نیز مجرز لست که از مسجد و در دوره ساسانیان در بوده این بنا آتشکده‌ای بزرگ بر پا است. ‎ ‎

صفحه 15:
مسجد جامع در تاریخچه میدان امام علی اصفهان ‎Em as‏ یا نا می‌توان به سنگاب‌های موجود در ایوان‌های شمالگی» جنوبىءغربى و در كنار حوض ميان حياط مسجد اشاره کرد. بر روی سنگاب موجود در ایوان شمالی که به نام ایوان درویش نیز معروف است. نوشته‌هایی به زبان فارسی و عربی به مت می‌خورد که نشان می‌دهد سنگ‌های موجود از نوع سنگ‌های پارسی هستند. ‎ ‎ ‎

صفحه 16:
سنگاب ایوان جنوبی که به نام ایوان صاحب نیز معروف است در وسط حوضچه واقع‌شده. در ‎een 2 0210‏ ای قرار دارد که بر روی آن با خط فلث صلوات برم۱۴ معطوم نگاشته شده. البته در قسمت پایین ظرف سنگی بزرگی است که درگذ الس كار ات ات ام متفوش است. بايد بدانيد كه ته آنها از آلب ير مىكردهان وبراى وضو كرفت

صفحه 17:
در این مسجد دو مقبره نیز وجود دارد یکی مقبره محمد باقر مجلسی. ‎SS‏ دوران صفوی و نگارنده مفصل‌ترین مجموعه حدیثی شیعه و دیگری باستان‌شناس بزرگ آرتور پوپ که نقش زیادی در معرفی فرهنگ ایران زمین به جهانیان داشته است. این مسجد نیز در سال ۰ به ثبت ملی رسید و در سال ۲۰۱۲ به‌عنوان میراث جهانی به ثبت شٌ شد.

صفحه 18:
مسجد جامع در طرح احیای بافت تاریخی یکی از اضلاع این میدان ذوزنقه شکل قرار دارد. در این طرح سازمان میراث فرهنگی قصد دارد تا تمامی سازه‌های ن یخی که در جلوی مسجد ایجادشده‌اند را از بیسن برده و جلوخان مسجد را به‌صورت کاملا تاریخی بازس‌ازی کند. استفاده از نتخستین خریای ایرانی در تاریخچه میدان امام علی اصفهان نکته‌ای جالب توجه به شمار می‌آبد. در گذشته از این خرپا برای مرمت سقف بازار استفاده می‌شد و جالب است /داذ كه در طرح احیای بافت تاریخی لین خرپاها نیز مرمت خواهند شد اما بقیه آثار به صورت بازسازی می‌شوند.

صفحه 19:
‎es lee e lel en ees‏ - وهای نامأنوس دوره قاجاریه که میدان را از حللت اوه خارج کرده‌اند. حذف خواهند شد و ظاهر میدان شبیه به نن چیزی می‌شود که در زمان سلجوقیان در لین طرح متخصصان به حفظ و مرمت بیش از ۵۳ لثر تاریخیموجود در این میدان خواهند پرداخت. جاذبه‌های گردشگری متعدد موجود در این میدان. وجود 4 بزرگ‌ترین بازارهای ایران و مشکلاتی اعم از عدم وجود پارکینگ‌های عمومی و ایستگاه‌های 1 اش سس تساك اللكان ارات كردشكران ازجمله مسائلى هسعند كد/ بای کر اك خواهند شد. ‏بوده است. ‎

صفحه 20:
طرح احیاء میدان امام علی اصفهان تاريخجه ميدان امام على اصفهان نشان می‌دهد که ‎Gal‏ میدان از گذشته‌های دور تاکنون یکی از مهم‌ترین نقاط شهر بوده است اما بااین‌حال عدم توجه چندین ساله مسئولین شهری په میدان 27 115 و و با اجرای طرح احیاء می‌توان با حفظ ‎Cail‏ .+ به مرمت آثار به‌جای مانده» پرداخت.

صفحه 21:
اما جللب است بدانید در دوره صفویه و با احداث میدان نقش جهان که اکنون به نام میدان امام شناخته می‌شود نقش میدان امام علی کم‌رنگ و کم‌رنگ‌تر شد تا جایی که مکان این میدان مامن بسیاری از مشاغل کاذب شد.در عصر حاضر نیز با احداث خٍ خیابان عبدالرزاق نظم و یکپارچگی بازار در این میدان به هم ریخت. اما در بازسازی و شکل‌گیری بدنه غربی میدان امام علی که با اتصال ضلع شمللی بازار به ضلع خیابان عبدالرزاق انجام شد نه تنها مشکلات ترافیکی رفع شد. بلکه سبب رونق دوبره ب اصفهان نیز شده است.در این طرح احیا و بازسازی دو پروژه تأسیس دانشگاه علوم قرآین حدیث علامه مجلسی (ره) و پروژه پارکینگ کمر زرین نیز در دست مطالعه و احداث است.

صفحه 22:
اما جللب است بدانید در دوره صفویه و با احداث میدان نقش جهان که اکنون به نام میدان امام ‎Eee‏ 000 ی ار امام علی کم‌رنگ و کمرنگ‌تر شد تا جایی که مکان این/میدان مآمن بسیاری از مشاغل کاذب شد.در عصر حاضر نیز با احداث خیابان‌هایی جدید از جمله خیابان عبدالرزاق نظم و یکپارچگی بازار در لین میدان به هم‌ریخت اما در طرح احیا ویازسازی و شکل گیری بدنه غربی میدان امام علی که بااتصال ضلع شمالی بازار به ضلع جنوبی عبدالرزاق انجام شد نه تنها مشکلات ترافیکی رفع شد بلکه سبب رونق دوباره بزار شهر | نیز شده است.در این طرح احیا و بازسازی دو پروه تأسیس دانشگاه علوم قرّن و حدیث علا مجلسی (ره) و پروژه پارکینگ کمر زرین نیز در دست مطالعه و احداث است.

صفحه 23:
منبع سایت زرین تراول * سايت ويكى يديا ° سايتايمنا

صفحه 24:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان