محیط زیست و زیست‌شناسیعلوم پایه

آلودگی های محیط زیست

60 صفحه
507 بازدید
23 آذر 1400

صفحه 1:

صفحه 2:
سس ی JRE | ‏:درس‎ موضوع : آلودگی محیط زیست :تهیه کننده :استاد محترم 2_2 “

صفحه 3:

صفحه 4:
#محیط زیست موهبتی الهی است که از مجموعه موجودات » منلبع » عوامل و شرایط هماهنگي كه در اطراف هر موجود زنده وجود دارد و ادامه حیات به آن وابسته است بوجود مي اید. #در محیط زیست عوامل غیر زنده ماتند خاك , آب . گازها و غیره به همراه جانداران وجود دارند. © موجودات زنده با هم و با محیط غیر زنده و اجزاي سازنده سطح زمین بوجود آمده است و بنابراین در فعالیت هاي انسان تاثیر گذاشته * و از آن متاثر مي گردد.

صفحه 5:
محيط زيست ما از آب . هواء خاك انریّي. زندگي بيولوژيکي و ... تشکیل شده است. موثرترین و مهمترين عامل در تغييرات محيط زيست انسان است. انسان ولیه تاثیر گذاري کمتري بر محیط زیست داشته امابا گذشت زمان با فعاليت هایی از قبیل کشاورزی. صنعت و بهره برداری از منابع و امکانات که براي ادامه

صفحه 6:
مقوله ط زیست يك مبحث فرا رشته اي است که در ارتباط مستقیم با مسائل فيزيكي . شيميايي ‎٠‏ بيولوزيكي و غير بيولوزيكي در هوا و مسائل آب و خاك در سطح زمين مي باشد. 7 كت اا متغییرهای متفاوت بوده و پیوسته متاثر از تولید. توزیع و انتقال انرژي و جرم در مجموعه هاي حاوي جانداران» نباتات و جامدات مي باشد.

صفحه 7:
#آلودگي عبارت است از هرگینه تغییر در ويژگي هاي اجزائ متشکل محیط به طوري که استفاده پیشین از آنها ناممکن گردد و به طور مستقیم یا غیر مستقیم منافع و حیات موجودات زنده را به مخاطره می اندازد. 0

صفحه 8:

صفحه 9:
#با بيشرفت تمدن بشري و توسعه فناوري و ازدیاد روزافزون جمعیت در حال حاضر دنیا با مشكلي به نام آلودگي در هوا و زمین روبرو شده است که زندگي ساکنان کره زمین را تهدید میکند. #مهمترین روش مبارزه با مسائل آلودگي محیط زیست افزایش سطح ‏ ۰ فرهنگ از طریق آموزش عمومي مردم میباشد.

صفحه 10:
آلوده کننده ها (آلاینده ها): * آلودگی ها معمولا در اثر فعالیت هاي انسان پدید مي ايند و از همراهان جوامع پیشرفته بشري که داراي تكنولوفي مدرن هستند میباشند. افزایش جمعیت. درآمد سرانه پیشرفت تکنولوژي و بالا بودن استاندارد زندگي از عوامل مهم فزاینده آلاینده ها به حساب می آیند. بعبارتی پیامد تولید و مصرف بیشتر مساوی با پسماند های زیادتر خواهد بود. این آلایندهها در ارتباط با مسائل زیست محيطي مشكلاتي را بوجود می آورند که شرایط محیط را براي زندگي انسان و موجودات زنده ناسطلوب می سازند. ۲

صفحه 11:
سمال مسال ‎RIS)‏ اکآ که اصول آن بر پا (پسماندها) حاصل از تولید و مصرف و برگرداندن آنها به سیستم اصلي براي ذخیره يا بهره گيري دوباره گذاشته شده است میتوان میزان آلاینده ابه حداقل کاهش داد.

صفحه 12:
#در همه ی کشورها دولتمردان توجه جدي به حفاظت ازمحیط زیست دارند و امروزه وضعیت زیست محيطي به گونه اي شده است که مردم يك شهریا حتي يك کشور از آثار آلودگي در شهر یا کشور دیگر در امان نیستند. *بعنوان مثال برفی که در کشور نروژ می بارد و حاوی مواد آلاینده می باشد متشاء آن از انگلستان و آلمان است و یا بارا اس آلاینده هايي است که منشا آن از اپالات متحده می باشد و همچنین در آتن گاهي مجبور میشوند به علت آلودگي شدید هواء کارخانجات را تعطیل و رفت وآمد اتومبیلها را محدود کنند. © شهرهاي ديكر دنیا منند مكزيکوسيتي؛ رم و تهران نیز با مشکل آلودگي هوا دست به گریبانند و آلودگي درياهاء رودخلنه هاء اقبانوسها و جنگلها نیز موضوع بحث جدی هست.

صفحه 13:
‎a ots ge ciao‏ ت مره ‎i ‏از‎ ‏ي انساني يا تلفيقى از هر دو ۹ ‎ai‏ ‏ت اتشتقانى احتمالا كرتا مات ‏بوده وجا كذشت زمان خود به خود مرتفع مي شود. اما ‏ألودكي ناشي إز فعاليت هاي انساني طولاني مدت و ‎os‏ . مخصوصاً وقتی که ‏اکوسیستم هاي جهلني و منطق اي ‏در حال تغییر باشد مانند تخریب جنگلهاء تخريب لاية ‏ازن یا باران هاي اسيدي و دیگر آلودگي هاي زیست ‎oj pete pe ee las‏ مسقي بر سامت اسان تاثیر میگ رنده ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 14:
© ات مستنیم مثل اثرات ناشي از قرار گرفتن در برابرعوامل بیماریزاء سموم و ات كه ممكن است بصورت حاد يا مزمن باشد. ‎eo‏ = لَب را ‎ee‏

صفحه 15:
‎Tees‏ ل ان یی ‎he‏ ‏(هر منطقه 1 شامل ‏موجودات زنده و عوامل غیر زنده) < ‏و شک[ ل واد در آن دارد. بنابراین سلامتي ارتباط دوجانبه اي با فرآيندهاي اقتصادي و توسعه اجتماعي دارد که میتوانند بصورت مثبت بر روي سلامت انسان تاثیر بگذارند و در صورت عدم کنترل عوارض جانبي توسعه میتواند اثرات منفی بدنبال داشته باشد, ‎ ‎

صفحه 16:
*محیط زیست میتولند از چهار عامل عمده ناشي از فعالیت هاي انساني دچار آلودگي گردد: لین چهار عامل میتوانند با یکدیگر نیز هميوشاني داشته باشند. يعني علاوه بر اينکه به تنهايي خود سب بروز برخي مشکلات مي شوند در همپوشاني هايي که اتفاق میافتد این عوامل به صورت مضاعف تاثیر مي گذارند.

صفحه 17:
1- تخریب فيزيکي محیط زیست طبيعي: * آلودگي هاي ناشي از لین عوامل در لثر فعالیت هاي توسعه مانند: رشد شهرهاه احداث مخازن بزرگ ‎wal ont‏ تخریب مناطق جنگلي و یا روکش کردن بزرگ راههاي اصلي رخ میدهد. تغییرات اكوسيستمي ناشي از لين تخريب ها در مقایسه با دیگر موارد ذکر شده نیاز به مراقبت بیشتر و فعالیت در جهت جبران پذیری دارند. 2- مدیریت نادرست مواد زائد انسانی: * تخریب خاك آلوده شدن هواء ری ان طبیعت و مناظر را بدتبال خواهد داشت. زباله هاي خانگي و لوازم مستعمل که به خوبي استفاده نشده اند ممکن است سیب شیوع بیماری و افزایش تعداد افلین بيماري شوند.

صفحه 18:
3- تولید آلاینده ها د اب ر لثر فرآيندهاي صنعتي 3 ناشی از توليدات صب كت بر فرآیند رک آلايندههاي هواء 0 زباله ‎sr‏ ونشت ‎jos tn‏ علاوه پر خطرا شغلي كه ‎ ‏ها ; ‎ie poe‏ انتقال 1 سبب افزایش بار آلودگي ها شود.

صفحه 19:
4- مدیریت نادرست انرژي و منابع: *آزاد سازي گازها و مواد هر محیط زیست ناشي از سوشت. مواد نفنی با تشعشعات یونیزه مي تواند نتایج حاد بر روي سلامت انسان. حیوان و یگان هاي زنجیره غذايي داشته باشد. *معمولا يك نوع از فعالیت هاي انساني فعالیت دیگر را تشدید مي نماید. به طور مثال پیشرفت صنعتي مراکز. شهرنشینی را توسعه داده و باعث تفییر در الگوي مصرف مي شوند. همچنین همواره با استخراج منلبع. مواد زایدی تولید می شود که پیامد آنها تغییرات فيزيکي محیط زیست است. بیشتر فناوري هاي پیشرفته ممکن است باعث افزایش خطرات و اتفاقات و تولید عوارض جانبي شوند که جلوگيري از واکنش هاي مناسب طبيعي را مشکل تر مي کند.

صفحه 20:
عوامل تشدید کننده آلودگي محیط زیست: "آلودگي محیط زیست زماني زیادتر می شود که نرخ تجمع افزایش یابد درنتیجه زماني که بار آلودگي زیادتر مي شود اکوسیستم هاي خرد و کلان دیگر نمي توانند روند سالمي داشته وبه تبع خطرات افزایش یافته و ظرفیت استفاده از ز محیط کاهش مي یابد. #بعضي مشکلات آلودگي از مرزهاي اکوسیستم بومي و منطقه اي عبور کرده و در حال حاضر بیوسفر و زمین را تهدید مي کند. علیرغم اینکه سیستم بسته (کره زمین) نمي تولند گسترده شود سیستم هاي باز و فعالیت هاي انساني تقاضاهاي روزافزوني را جهت استفاده از منلبع پیدا می کنند و در نتیجه در جهت مخالف. کاهش ظرفیت محیط زیست براي انباشت مواد زلید را موجب مي شوند.

صفحه 21:
#شاخص هاي متعددي جهت اندازه گيري ان افزايش تقاضا وجود دارد که شامل:

صفحه 22:
جمعيت جهان (ميليارد نفر) | _ سال 1/6 1900 1950 2/5 4 افزایش) 1980 1990 52 6/2 )59 این قرن جمعیت جهان 4 برابر افزایش یافته است) 2000 77 2020 2025 8 بالغ بر 14/2 آخر قرن 21

صفحه 23:
ثبه طور كلي پیش بيني مي شود که در 0 آینده جمعیت ‎gle‏ شهري در كشورهاي صنعتي در حدود اس جمعيت شهرهاي جهان سوم رشد 36 درصدي خواهد دأشت. لين رشد بي رويه نه تنها در كلان شهرها (شهرهليي كه جمعيت شان بيش از 5 ميليون نفر است) رخ مي دهد بلکه انتظار میرود که شاهد رشد بی ‎Corer Aig)‏ در شهرهاي بزرگ و متوسط نیز باشیم. ‎ ‎

صفحه 24:
*رشد سریع شهر نشيني تولید آلودگي را به شدت افزایش داده است به طوري که - بسياري از کشورها و کلان شهرها در کنترل و کاهش آن دچار مشکل شده اند. از طرفي رشد بي رويه جمعيت در كشورهايي كه توانايي كمتري با توجه به ملزومات اقتصادي و فني ‎a‏ دارند کنترل آلودگي ‎Ll,‏ مشکل بيشتري مواجه مي سازد. گسترش زیر ساختهاي شهري د ۳ مدیریت هاي کلان اقتصادي و اجتماعي .با نمي تواند پاسخگوي نيازهاي آنها باشد.

صفحه 25:
؟اقتصاد كشورهايي با درآمد پایین و انعکاس درآمد جامعه موجب توسعه فقر فردي. خانوادگي و انحرافات کوچك و بزرگ اجتماعي میگردد که تمامي این موارد تهدید سلامتي فردي و اجتملاعي بویژه در بچه ‎ow‏ ‏مهاجرین. پناهندگان. سالمندان و معلولین را به دنبال خواهد داشت. *مردم فقیر در مقابله با بیماریها حملیت كمتري مي شوند و از تسهیلات و خدمات کمتري بهره مي برند. لذا تمهیدات ناكافي و توجه کمتر موجب تهدید سلامت و تخریب محیط زیست مي گردد. به علاوه تمهیدات نامناسب بهداشتي و کار کردن در بازارهاي اقتصادي غیر رسمي و آلاینده ها منجر به افزایش بار آلودگي نیز مي گردد. ‎ .‏ . ۱

صفحه 26:
تعداد مردمي که در فقر زندگي مي کنند در سال 1990 ‎ply‏ بو که این رتم در ال افزایش است و این تعداد حدود اکوسیستم هاي محلي معضل فقر را کاهش نمیدهد و حتی تعداد افراد فقیر را تا 30 سال آینده به بیش از نفر خواهد رساند.

صفحه 27:
*آلودگي تولیدات صنعتي از ابتداي استخراج منابع و فرآيندهاي تولید شروع شده و نهایتا با تخلیه مواد زايد در هنكام حمل و دفع نهليي محصولات پایان مي يابد. با وجود بعضي استثنائات و ارتقای توسعه فناوري, بار آلودگي همچنان رو به افزلیش است بخصوص زماني که ترکیبات و مواد جدید بدون توجه به پيامدهاي زیست محيطي و بهداشتي آنهابه چرخه تولید وبه تبع ُن به محیط زیست وارد مي شوند. توليد مواد زلید ممکن است شامل سموم شيميليي و فلزي باشند که بصورت نامناسب و تصفیه نشده دفع شده و مي توانند اثرات طولاني مدت بر منابع آب. خاك هوا و موجودات زنده محدوده محل دفن به جا بگذارند.

صفحه 28:
در حللي كه سهم بخش صنعت در تولید ناخللص ملي در كشورهاي توسعه یافته تثبیت شده پا کاهش يافته است لین رقم در بعضي از كشورهاي در حال توسعه کم و بیش در حال افزایش است. #حجم کالاي تولید شده جهت صادرات در كشورهاي در حال توسعه از 3/13 درصد در سال 1960 به 7/54 درصد در سال 1982 افزایش يافته است که قسمت اعظم ن. محصولات شيميليي و ثلزي مي باشند که از دیر باز به عنوان يكي از مهمترین آلاینده هاي محیط زیست محسوب مي شدند.

صفحه 29:
*افزایش توسعه صنعت كشاورزي در كشورهاي در حال توسعه تولیدات غذايي جهان را بي سابقه افزایش داده است اما این امر با توجه به روش آبياري در مقیاس وسیع و افزایش مصرف کودها و آفت کش هاي شيميايي سبب افزایش بار آلودگی ها گردیده است.

صفحه 30:
۴شواهد جهلني حکلیت از آن دارد که مصرف جهلني کودها در طي بیش از 20 سال 3 برابر شده است. استفاده از آفت کشها 32 برابر زیادتر و کاربرد كودهاي شیمیلیی 9 برابر شده است. تولید کل محصولات كشاورزي نیز تقریبا با همین نرخ ‎١‏ ایش یافته و این در حللي است که بدلیل افزایش بي رویه جمعیت سرانه تولید مواد غذایی افزايش چندانی نيافته است.

صفحه 31:
"در بعضي از مناطق این تغییرات با مواردي از جمله تخییر وسیع اكولوژيکي. جنگل زدايي. فرسایش و بیابان زدايي. کاربرد وسیع از اراضي, تغییرات در تعادل اتمسفر ذخیره گاههاي بزرگ آّبي و آلودگي بيولوژيكي همراه بوده است. استفاده بیش از حد مواد کشت .و ملع ریستی کل موجوداات زیست بوم ها از جمله» عناصر زنجیره غذلیی را تا حد زيادي تحت تاثیر قرار داده اند. ۱

صفحه 32:
6 کاربرد اترژي: #جهت تولید. حمل ونقل کشاورزي مدرن» . سرمایش و گرملیش و سایر مصارف خانگي بویژه در مناطق شهري وجود انرژي ضروري مي باشد. قسمت اعظم انرژي توسط سوختهاي فسيلي تامین مي شود. در بعضي از کشورها از انرژي اتمي و حدود 6 درصد از انرئی هيدروالكتريك استفاده مي شود. مهمتریین منبع انرژي در كشورهاي توسعه نیافته سوختهاي بيومسي است که 15 درصد کل سوختهاي ‎ia‏ جهان را تشکیل مي دهند.

صفحه 33:
‎eel‏ توسعه و محیط زیست جهان برآورد کرده است که با جمعیت ۶ مارد کری لس وبي ده در جهان در سال 2025 انرژي مورد نیاز 5 ‏ر سال 1980 خواهد بود. اثرات زیست محیطی استفاده از سوخت ها و انري سبب کاهش منابع جنگلي و 3 آلودگي هوا آب و خاك مي شود. ۰ ‎

صفحه 34:
حمل ونقل زميني و هوليي یا دريليي آلودگي زيادي بدنبال دارد. تخمین زده مي شود که ون وسيله نقليه در جهان وجود ال ای در لو كي هواي از سایر منلبع است. نشت و تبخیر مواد نفتي و سایر آلاینده هاي شيميايي ناشي از حمل ولقل از در موارد مه است همان 0 | منابع آلاینده افزایش بیش از حد آلودگي ناشي از احتراق مواد نفتي در كشورهايي است كه توانابي محدودي در کنترل آلاینده 1 ها و مواد زاید خطرناك زیست محيطي در وسایل حمل و نقل خود دارند.

صفحه 35:
مهمترین دغدفه هاي بشر است زیرا با افزايش جمعیت. رشد صنعت. مصرف زدگي افسارگسیخته و تغییرات آب و هوايي انسان را با مشکلات فراواني مواجه ساخته است.

صفحه 36:
*اشتهاي سيري ناپذیر افراد و مسابقه بي پایان در مالکیت و بهره وري از منلبع طبيعي و حس سودجويي و فزون طلبي سرمایه داران و تولید کنندگان بزرگ تهديدي روزافزون براي متلبع طبيدي و حقوق انسان ها محسوب میگردد. به همین دلیل از 50 سال قبل بیش از 180 کنفرانس توسط مجامع بین المللي برگزار شده است که مهمترین آن ‎alle‏ 2 ای در انتهل ربط لازا ملل ‎ie‏ بووه تا ی سول 26 كانه خود قواعدي را براي حفاظت محیط زیست مطرح کرد. ۲ يس از آن بليد کنفرانس ریودوژانیرو برزیل را نام برد که در سال 1992 ميلادي با حضور سران 126 کشور تشکیل شد و از جمله مصوبات آن این بود که استفاده دولت ها از خاك کشور خود نباید به گونه اي باشد که به كشورهاي دیگر آسیب برساند.

صفحه 37:
*علت تشکیل چنین جنبش ها و کنفرانس هايي از لين نوع. وقوع حوادث دردناكي مثل واقعه بوپال هند در سال 1984 ميلادي بود که بر لثر نشت كاز به مرك 2000 نفر و آسیب ديدگي 200 هزار نفر انجامید و فجیع ترین ضایعه تاریخ نامیده شد و نیز وقوع حادثه چرنوبیل اوکراین که در سال 1986 مبلادي به مرگ 300 نفر انجامید و 500 ییاد دا سار به تسیا ای برد کرد گر اساس گزارش برنامه محط ریس سارمان ملل متجد متاسفاته ساليانة 5/6 ميليون تن فضولات و تركيبات سمي كه هفتاد درصد آنها مواد زليد يلاستيكي هستند و تجزيه آنها 50 سال طول مي كشد وارد لب درياها مي شود. همجنين طي دو دهه كذشته 0 سانحه دريليى رخ داده است كه فقط در سال 1985 منجربه ورود بيش از 312 ميليون تن نفت خام به آب دريا ها شده است.

صفحه 38:
به موازات حركتهاي جهاتي امروزه شاهد بروز دنيا در قوانين اساسي خود اصولى رايه حفلك ريست اختصاص ذادة اند" كشور ما ايران نيز از اين نهضت بين المللي بي تاثير تمد و به ستاری از معاهدات خهانی در پیوسته است تا آنجا که از مجموع حدود 280 معاهده. موافقت نامه و پروتوکل هاي بین المللي و منطقه اي در رمه ختاطت مخط ردت و مسابل مريوظ هه كن كه در سراسر جهان بين دولت هاي مختلف منعقد شدم کنون حدود بت ی با تصویب مجلس شوراي اسلامي ایران مورد پذیرش عبوز اسلامي ایران قرار گرفته است که عبارتست 3

صفحه 39:
) کنوانسیون و پروتوکل زیست محيطي * کنوانسیون مربوط به مداخله در درياهاي آزاد در صورت بروز سوانح آلودگي نفتي (1969) * كنوانسيون مربوط به تالاب هاي مهم بین المللي به ویژه تالاب هاي زیستگاه پرندگان آبزي (رامسر ¢ * کنوانسیون حمایت از میراث فرهنگي و طبيعي جهان (یونسکو 1972) * کنوانسیون جلوگيري از آلودگي دربايي از طریق دفع مواد زاید و دیگر مواد (1972) * پروتکل مداخله در درياهاي آزاد در صورت بروز آلودگي ناشي از موادي غیر از نفت (1973) * کنوانسیون تجارت بین المللي گونه هاي جانوران و گیاهان وحشي در معرض خطر انقراض و نابودي (1973) کنوانسیون منطقه اي کویت ( جهت همكاري درباره حمایت و توسعه محیط زیست دريايي و نواحي ساحلي در برابر آلودگي بین كشورهاي خلیج فارس (1978) ® کنوانسیون وبن جهت حفاظت از لایه ازن (1987) * پروتکل مونترال در مورد کاهنده ازن (1987) * کنوانسیون بازل درباره کنترل انتقالات برون مرزي مواد زاید زیانبخش و دفع آنها (1989)

صفحه 40:
#کنوانسیون بین المللي نجات دريايي (1989) #کنوانسیون بین المللي آمادگي مقابله و همكاري در برابر آلودگي نفتي )1990( #کنوانسیون ساختاري تفییرات اقليمي (1992) #کنوانسیون تنوع زيستي (1992) ؟ کنوانسیون سازمان ملل متحد براي بیابان زدايي (1994) * يروتكل كيوتو در مورد كنوانسيون تغیبرات اقلیم (1998) * يروتكل كنترل برون مرزي مواد زايد خطرناك و ديكر ضايعات در دريا (1998) #بروتكل ايمني زيستي (2000)

صفحه 41:
حقوق محیط زیست ایران: *اصل 50 قانون اساسي در لین باره مي گوید: " در جمهوري اسلامي حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسلهاي بعد بايد در آن حیات اجتماعي رو به رشدي داشته باشند وظیفه عمومي تلقي مي گردد. از اين رو فعاليت هاي اقتصادي و غیرازآن که با آلودگي یط زیست یا تخریب غیر قابل ج بران آن ملازمه پ يدا كند ممنوع است. " #دراصل 45 قانون اساسي جمهوري اسلامي ایران بسياري از منابع طبيعي در اختیارحاکمیت قرار گرفته است تا بر اساس منافع عمومي از قبیل زمین هاي موأت با رها شده. معادن ۰ دریاها ۰ دریاچه ها ء رودخانه ها و سایر ثروت هاي عمومي از قبیل: ‎eee‏ دره هاء جنگل ها تیزارهاء بيشه هاي طبيعي» مراتعي که حریم نیست وب كه در اختیار حکومت اسلامي است را بر طبق مصالح عامه نسبت به آنها عمل نماید تفصیل و ترتیب استفاده از هر يك را قانون معين ميكند.

صفحه 42:
#در قانون اول توسعه کشور(مصوب 1368) تبصره 13 که از قوانین عادي محسوب مي شود آمده است که يك هزارم درآمد کارخلنه هاي کشور براي جبران خسارت هاي زیست محيطي اختصاص داده شده است. #در ماده 45 تبصره هاي 83-82-81 برنامه دوم توسعه کشور (مصوب 1373) راهكارهاي خوبي براي حمایت از محیط زیست پیش بيني گردیده است. همچنین در مواد متعددي از قانون مجازات اسلامي (مصوب 1375) صریحا یا تلویحا اعمال ضد زیست محيطي جرم انگاري شد و طبق آن مي توان مجازات هايي را براي مرتکبان جرایم زیست محيطي در نظر گرفت. (موادي مثل 675- 679- 680- 686- 690-689-688(

صفحه 43:
#ماده 688 لين قانون ضمن تعريف آلودگي محیط زیست و مرجع تشخیص آن براي آلوده کنندگان محیط زیست مجازات حبس تايك سال را در نظر گرفته است. ؟طبق اصل 77 قانون اساسي معاهدات بین المللي زملني که به تصویب مجلس شوراي اسلامي رسیده باشند در حقوق داخلي اعتبار مي يابند. *ماده 9 قانون مدني هم تصریح کرده است که "مقررات عهودي که بر طبق قانون اساسي بين دولت ایران و سایر دول منعقد شده است در حکم قانون است.۱

صفحه 44:
" بنابر اين اكر كاه محتواي اين کنوانسیون ها با ذکر جزییات در قالب قوانین داخلي جمهوري اسلامي ایران گنجانده نشده باشد نباید موجب احساس خلل قانوني گردد. معاهدات بین المللي که به آن پیوسته ایم همگي در حکم قانون داخلي بوده و مي تواند مورد عمل قرار گیرد.

صفحه 45:
گاز نظر لغوی آلودگي مترادف لغلتي از قبیل نا خالصی. ناپاکي, کثیفی و مضر است اما اين لغات تعریف کاربردي زیست محيطي را به دست نمي دهد. بعنوان مثال برخي استفاده از آفت کشها را در صورتي که اثر مورد انتظار را از خود نشان دهند جایز میدانند و بدین ترتیب این مواد را در زمره مواد آلوده کننده به شمار نمي آورند. در حللي عده اي دیگر معتقدند که استفاده از هر گونه آفت کش به آلودگي محیط زیست منجر مي شود و بلید مصرف آنها متوقف شود. برای حل این مشکل می بایست براي مواد آلوده کننده يك حد مجاز يا يك سطح قابل قبول آلودگي در نظر گرفت.

صفحه 46:
#درارلئه يك تعریف مناسي براي آلودگي و ماده آلوده کننده تمایز بين منابع آلاینده انساني و منلبع آلاینده طبيعي ضروري است. براي مثال يك آتشفشان در مقایسه با چندین نیروگاه بزرگ برق ممکن است مقادیر بسیار زيادتري از ‎alge‏ آلاینده را در فضا پراکنده کند. اما برخی از محققین بعلت اینکه آتشفشان ‎cle‏ پدیده طبيعي است آن رابه عنوان آلوده کننده محیط زیست در نظر نمي كيرند. يا برخي فعاليت هاي معدن كاري جهت استخراج فلزات سنكين كه باعث آلودگي خاكهاي اطراف معدن مي كردند را بعنوان فعاليت آلوده كننده محیط زیست قلمداد مي نمایند در حالیکه اگر خاكي به طور طبيعي حاوي مقادیر زيادتري از عنصر مذکور باشد بعلت اينكه طبيعي بوجود آمده است آلوده به حساب نمی آید.

صفحه 47:
ماده آلوده كننده: #ماده اي است كه در جايي قرار كيرد كه به طور طبيعي نمي بايست آنجا قرار مي كرفت ويا داراي بيش از غلظت طبيعي باشد به نحوي كه بر روي موجودات زنده لثر نامطلوب داشته باشد. بدين ترتيب و بر اساس لين تعريف آفت کشهليي که در اراضي كشاورزي استفاده مي شوند به شرط آنكه به زير منطقه توسعه ريشه كياه نفوذ نكنند و يا به همراه أبهاي روان (رواناب) سطحي جا به جا نشوند جزء مواد آلوده كننده به حساب نمي آيند. ليكن در صورتي كه لين مواد خارج از محل مورد نیاز و یا با غلظتي بیش از حد سلامتي موجودات زنده مصرف شهند جزء مواد آلوده كننده به شمار مي آیند. بر اساس این تعریف اتفاقات طبيعي مانند آتشفشان و فرسایش کانسارهاي فلزات سنگین در زمره پدیده ها و یا منلبع آلاینده به شمار مي آیند زیرا موادي را وارد محيط زيست (خاك لَب و هوا) مي کنند که در حللت طبيعي نمي بایست در آنجا قرار می گرفت, از طرف دیگر علطت این مواه بیش از حد مار 2۱ طبیعی) آنها است و بر موجودات زنده اثرات نامطلوب دارد.

صفحه 48:
پر اساس نظر میلر 1۷11116۳ هر گونه تغییر در ويژگي هواء آب. خاك و مواد غذليي که اثر نامطلوبي بر سلامت محیط زیست. فعاليتهاي بشر و سار جانداران اه باشد آلودگی نام دارد. در اين حللت بی صوتی و نیز به جمع آلودگی ها م مى شود. در تعریف آلودگي دو عبارت خارج از محل مناسب و تغییر نامطلوب در زمره قضاوتهاي با ارزش در مورد آلودگي مه

صفحه 49:
*واقه هاي ناخالصي و آلودگي در اغلب موارد بصورت هم معني بکار میروند اما لین دو واه تفاوتهاي ظريفي با یکدیگر دارند. واه ناخالصي بدین معنا است که مقدار (غلظت و یا تراکم) يك ماده یا موادي در محیط بیش از حد طبيعي آنها است لین بدان معني نیست که لزوما مواد مذکور براي محیط زیست مضر هستند لیکن در تعریف آلوده کننده ها علاوه بر اینکه ماده آلاینده در جاي مناسب واقع شده است داراي غلظتی هم هست که براي محیط زیست خطرناك است. بر این اساس يك خاك می تواند داراي نا خالصی باشد ولی آلوده نباشد.

صفحه 50:
زباله سمي و زباله خطرناك: لین دو واه در منلبع مختلف بکار رفته اند. بديهي است لین مواد می توانتد آلوده کننده هم باشند و واه سمي يا خطرناك به عنوان يك مشخصه براي موادي بكار مي رود كه در كوتاه مدت يا دراز مدت براي بشر سمي باشندبعنوان مثال در قانون بازسازي و حفاظت منلبع طبيعي زبلله خطرناك به زباله هاي جامدي اطلاق مي شود كه به علت مقدار يا غلظت خواص فيزيكي و شيميليي و عفونت زابي در زمره مواد مضرايه كمار ابد در اكثر مواقع ضور آفريني يك ماده مضر با افزايش مرك و مير و يا گسترش بيماريهاي جدي و يا بروز خطرات مهم براي بشر و محیط زیست بررسي و ارزيابي مي شود.

صفحه 51:
تقسیم بندي آلودگیها بر مبناي منبع آلوده کننده: ؟آلودگي با منبع مشخص ‎s:LPoint source) ۴‏ خروجي يك تصفیه خانه فاضلاب يا دودکش بك کارخانه ‏۴آلهدگی با منبع نا مشخص ‎(Nonpoint source)‏ وجود علف کش در آبهاي سطحي يك چمنزار که در آن از علف کش استفاده نشده ‏است ‎ ‎

صفحه 52:
#بعلت تفاوت در راههاي کنترل و جلوگيري از لين آلودكيها با منبع ذا مشخص» به دلیل گستردگي مناطق آلوده و مشکلات حقوقي با مالکین این مناطق بسیار مشکل است‌بطور مثال کنترل آلودگي آبهاي سطحي در مقابل فسفر در صورتیکه از منابع مشخص (کارخانجات و تصفیه خانه هاي فاضلاب) باشد بسیار آسان است و لیکن کنترل این آلودگي از منلبع نامشخص مانند اراضي كشاورزي . دامداريهاي صنعتي و غیر صنعتي پراکنده. به دلیل وسعت حوزه فعالیت آنها بسیار مشکل است.

صفحه 53:
طبقه بندي مواد آلاینده: *هر گروه از مواد آلاینده. محيطهاي مختلفي را آلوده مي کنند علاوه بر لین هر گروه مي توانند اعضاي مختلفي داشته باشد و فرآيندهاي مختلفي را طي كند. براي مثال حو گروه عناص تما در بر گیرنده 20 عتصر ات ؟اسيدي شدن ‎Cae‏ فرآيندهاي زیاد و نامرتبط با هم است که برخي از آنها در جو و برخي دیگر در لیتوسفر انجام مي شوند. در مورد عناصر غذايي لثر منفي نیتروژن و فرع از سیر ‎ey Fe ee On ir‏ رون در آبهاي سطحي و زیر زميني از شأخص هاي اصلي بروز مشکلات زیست محيطي است. در این راستا فعالیت هاي كشاورزي نقش بسیار زيادي در افزایش بي رويه عناصر غذايي در محیط زیست دارندبه طوري که مصرف کود ها در کشاورزي: .لجن فاضلاب مخازن و انباشت فاضلاب در کارخلنه هاي تبدیل مواد غذايي و دامداري ها در ورود عناصر غذايي به خاك» آب هاي سطحي و زیر زميني سهم عمده اي دارند.

صفحه 54:
لین گروه در بر گیرنده طیف وسيعي از ترکیبات شيميايي آلي ‎eos eu‏ از بين بردن آفات علفهاي هرز جوندگان و بيماريهاي گياهي مورد استفاده قرار مي گیرند. درلین مورد بخش کشاورزی مصرف کننده عمده اين مواد است. این ترکیبات به طور عمدي و به وسیله انسان در مقادیر کم وارد محیط مي شهند و لیکن در برخي مواقع استفاده نادرست و يا وقايع غير مترقبه (مانند سیل و زلزله و..) منجر به ورود مقدار بسیار زيادي از لین مواد به محیط زیست وس کردد سل تک 15

صفحه 55:
*#احتمالا از گسترده ترین گروههای مواد آلاینده محیط زیست هستند. این گروه درب كله رادي الست كه در لثر استفاده ‎oS yo Gel‏ لت ‎Bolg‏ ‏مدت براي انسان وسایر جنران سمي خواهند بود. در لين طبقه تمامى مواد شيميليي که اکثرا از ترکیبات آلي میباشند قرار مي گیرند که خواص مشلبه با آفت كثر ‎(ac ae‏ آنها با آفت کش ها تفاوت عمده دارند و كن لين است كه انسان مواد خطرناك را عمدا در محيط رها نمي كند بلكه در اثر استفاده نادرست يا انباشت نامناسب و يا يراكنش تصادفي اين مواد به طور موضعي وبا غلظت بسيار زياد باعث آلوده شدن محيط زيست مي شوند در حاليكه آفت كش ها با غلظت کم به طور عمدي و با گسترش زیاد جغرافيايي وارد محیط زیست میشوند.

صفحه 56:
"در لین روند چندین فرآیند غیر مرتبط وجود دارد. براي مثال بارانهاي اسيدي. در واقع آخرین مرحله اصلي تبدیل اكسيدهاي نیترون و گوگرد به اسيدهاي ویئه هر کدام در جو است. در اين حالت اثر مخرب این بارانها به 011 پایین برمیگردد. * زهاب اسيدي معادن نیز از دیگر منلبع ورود مواد اسيدي به محیط زیست بشمار مي رود معدن در اثر اکسیداسیون پیربت (,6۹) موجود در آن به كاك اجر سمت اسيدي شدن بيش ميرود جنين لبي داراي 0 نزديك به 2 است که مي تواند خاك و منابع لب را تحت تاثیر قرار دهد. فرآیند ديگري که در این مورد وجود دارد اسيدي شدن خاکها در اثر مصرف آمونباك است (در مرحله نیترات سازي) بدون اینکه مواد خنثي کننده اي به همراه آن استفاده گردد. ۱

صفحه 57:
5 “3 oS 5 0 ‏افزايش فشا م (كاهش‎ ‏اسمزي) و تغيير ويزكي هاي فيزيكي‎ ‏خاك است (براكندكي خاك‎ Gell ax js; Dispersion ‏نفوذ پذيري و تهویه خاك). آبياري با‎ ‏آبهایی که فاقد کیفیت مناسب آبياري‎ oo ‏هس (غلظت زياد سديم به‎ ‏بیکربنات سدیم در مقابل غلظت کلسیم‎ ‏و منیزیم) نیز از علل اصلی می باشد.‎

صفحه 58:
#بطور طبيعي در غلظتهاي کم در خاك و گیاه وجود دارند. تعدادي از این ‎poke‏ ‏براي رشد و نمو انسان و سایر جانداران ضروري هستند و تعدادي از آنها نه انا اشرو ون لممسساطات بل بر في ‎Ce‏ ‏كميلبي كه بعنوان آلوده كننده محيط زيست مطرح لند لن دسته از عناصري هستند كه غلظت هاي بيش از حد آستانه آنها در درازمدت سلامتي انسان جانوران كياهان و موجودات آبزي را مورد تهديد قرار ميدهد.

صفحه 59:
#عمدتا ذرات خاك هستند که به همراه جریان هاي سطحي و آبهاي روان از حوزه هاي آبخیز به منابع آب سطحي حمل شده و در آنجا انباشته مي شوند. مناطقي که بيشتر در معرض فرسايش خاك قرار دارند عبارتند از: ناطق تحت فعاليتهاي ساختماني؛ مزارع شخم زده شده بویقه اراضي شیب دار و مراتعي که تحت چراي بي رویه قرار دارند. رسوبات و ذرات جامد معلق در لب با لثر بر شفافیت ب مانع از عبور نور در داخل لب مي شوند و بدین تیب اکوسیستم آب را تغییر مي دهند. از طرف دیگر بعلت اينکه رسوبات به همراه خود فسفر. ازت و دیگر عناصر غذايي زيادي را وارد آبهاي سطحي مي کنند باعث غني شدن (یوتریفیکاسیون) لین گونه اکوسیستمها مي شوند. رسوبات علاوه بر زيانهاي زیست محيطي از حجم مفید سدها مي کاهند و ملنع فعاليتهاي كشتيرلني و تفريحي در اکثر آبهاي سطحي مي شوند.

صفحه 60:
اينها از آلوده كننده هاي هوا به شمار ميروند. ذرات معلق عمدتا اجزائ بى اثري مانند دوده و خاكسترهاي آتشفشاني هستند كه در هوا شناورند. گازهاي گلخانه أي كازهايي هستند كه باعث بروز اثرات گلخانه اي مي شود. ۹

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
24,000 تومان