فیزیکعلوم پایه

آموزش جاذبه زمین

تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 18 اسلاید

moeinalizadeh6974

صفحه 1:

صفحه 2:
0 :موضوع اموزش نیروی جاذیه :استاد مربوطه

صفحه 3:
جاذبه یابه عبارت دقیقتر نیروی جاذبه نیرویی است که دو جسم رابه طرف هم می‌کشد. این نيرو بين اجسام بزرگتر قوبتر است. هر چه فاصله اجسام از هم بیشتر باشد. ضعیفت عمل می‌کند. نیروی جاذبه زمین همه اشیاء سطح خود و یا نزدیک به سطح خود را به طرف مرکز خود می‌کشد. هرگاه یک توپ رابه هوا پرتاب کنیم. توپ به زمین بر می‌گردد. لین نیروی جاذبه است که آن رابه طرف پایین می‌کشد و هر چه توپ رابا نیروی بیشتری به هوا پرتاب کنیم. با همان نیرو به طرف زمین بر می‌گردد. و البته اگر بتوانیم با قدرت کافی آنرا پرتاب کنیم. می‌تولند از نیروی جانبه زمین جدا شده وبه فضا برود. برای بدست آوردن چنین نیرویی؛ به نیروی رانش موتور یک موشک نیاز داریم.

صفحه 4:
نیروی بنیادین گرانش یکی از نیروی بنیادین» همراه با نیروهای الکترومفناطیسی نیروی هسته ای قوی و نیروی هسته ای ضعيف است. ‎Sa Oe!‏ سب مى شود اشياء دارای وزن باشند. هنگامی که شما خودتان را وزن میکتید: ترازو به شما مقدار گر که زمین بر روی بدن شما اعمال میکند را میدهد. فرمول محاسبه وزن عبارت است از حاصلضرب جرم در گرانش ‎(WMG)‏ 2 روی زمین. شتاب گرانش یک مقدار دیدگاه تاریخی. فیلسوف هایی مانلد ارسطو تصور ميكردند كه اجسام سكين كربا سرعت بيشترى به سمت زمين حركت میکنند. ولی آزمایشهای بعدی نشان داد که این طور نیستا علت سقوط ‎pips‏ ‏نسبت به توپ بولینگ. مقاومت هوا است که در جهت مخالف شتاب گرانش عمل میکند. آیزاک نیوتن نظریه گرانش خود را در دهه ۱۶۸۰ توسعه داد. او متوجه شد که گرانش در تمام مواد عمل ميكند و تابعى از جرم و فاصله آنهاست. نیرویی که هر جسمی رابه سوی جسم دیگر میکشد با جرم ن دو رابطه مستقیم و با مجذور فاصله بین آنها نسبت معکوس دا ثابت و برابر با ‎٩/۸‏ متر بر مجذور ثانیه است.

صفحه 5:

صفحه 6:
ا ۳ سير تحولى و رشد نيوتن.دستاورةهاى خود. را در عضوص گرانش کر سال ۱۶۷۸-۱۰۵۷ در کتاب مشهور اضول منتشر کرد. نیوتن در لین کتاب از حد مسائل سیب 7 زمین فرلتر رفته و قانون گرانش را در تمام احسام تعميم داده است. با توجه به أيبكة كران در سه قلمرو مطالعه شدة: بجاذيه گرانش میان دو جسم . جاذبه زمین و اجسام اطراف ما و در قلمرو منظومه شمسی برهمکنش میان ستاره‌های کهکشانها. اولین اقدامات برای توصیف حرکت منظومه شمسی ‎et pel eet Pee‏ بطلميوس مطرح كرد كه هر ستاره بر روى دايرهاى حركت مى كند كه مركز آن به نوبه خود روى دايره ديكرى به مركز زمين در حال حركت است. اكرجه نيروى جاذبه ابتدا توسط قوانين نيوتن و سيس نسبيت عام انيشتين به خوبى توصيف ثنذ: با اين وجود .ما هتوز تمىدانيم جكونه خواص بتيادين جهان .يا هم تركيب م ىشوند واين يديده:را ايجاد مىكتند. قوانين نيوتن و انيشتين:ية ما مىكويتد كه ‎oe Au Se AUP‏ می‌کند اما از منشأً پیدایش آن چیزی بیان نمی‌کنند.

صفحه 7:
انقلاب علمى کار مدرن بر روی نظریه گرانشی, با کار گالبلنو گالیله در اواخر قرن ۱۶ و اوایل ۱۷ آغاز شد. به گفته وی (هر چند احتمالاً جعلی با آزمايش. رها کردن توپ از برج بیزاء و بعد از آن با اندازه‌گیری دقیق تمایل رو به توپ. گالیله نشان داد که گرانش- شتاب تمام اشیاء در یک نسبت یکسان است. لین یک حرکت رو به جلوی بزرگی پس از ارسطو بود. زیرا که وی اعتقاد داشت. اجرام سنگین‌تر, شتاب سریع‌تری دارند. گالیله فرض را گذاشت که مقاومت هوا دلیل ّن است که اجرام سبک‌تر ممکن است. آهسته‌تر در فضا شقوط كنند. كار كاليله صحته رأ براق تدوين نظرية كرانشى نيوتن آمادة مىكند. لين

صفحه 8:
شگفتی جاذبه زمین دوستان ! آیا تا کنون انديشیده ید : چرا و چگینه باران یا برف به زمین می ریزد ؟ چرا رو جه بالا نمى رود ؟ جرا هر جسمى راجه هوا مى انذازيم ».دوباره جه زمين:مى افتد ؟ جراءما در زمین راه می رویم . چرا راه رفتنمان در هوا نیست ؟ یکی از شگفت ترین پدیده های تشکیل دهنده جهان ‎es hs‏ كه اشياء را به.سوى خوة خذب: م وكتند. اين نهرو را «گرانش» یا «جاذبه» می‌نامیم. که نیوتن آن را كشف كرد. اولين بار نيوتن زملنى كه زير یک درخت سيب مشغول صرف چای بوده . ایده جاذبه زمین به ذهنش خطور کرده است. آفرینش » " نیروی جاذبه " است. کره زمین و دیگر کرات و سیارات او در حالی که نسشته و در فکر فرو رفته بوده وقتی یک سیب از هوا به زمين افتاد . توجهش را جلب کرد و به مفهوم گرانش پی برد.

صفحه 9:

صفحه 10:
قوه جاقبه .سبب می شود که همه کرات آسمانی با سرغت به سوی هم حرکت کنندء و در مرکز واحدی جمع شوند. ولی حرکت دورانی که در سیارات و یا منظومه ها وجود دارد. سبب می شود که این کرات و منظومه هاء به سرعت از هم دور شوند. حال اگر قوه جاذبه دقیقاً با قوه دافعه مساوی باشد. نه ذره ای کمتر ونه ذره ای بیشتره در ن صورت ستون نیرومند نامرثی به وجود می آید که آنها را در جای خود ثلبت نگه می دارده همان گونة که کره زمین ما میلیونهاسال است در مدارمعیلی بر گرد خورشید حرکت می کند. نه جذب آن می شود و نه از تن دور می گردد. و | نشانه های عظمت خداء و از از نشانه های اعجاز قرآن است.

صفحه 11:
در سال ۰۱۶۸۷ رياضيدان انكليسى اسحاق نيوتن, اصول فرضیه قانون عکس- مجذور گرانش جهانی را مطرح و آن را منتشر کرد. به گفته خود اوه "استنباط من این است که نیروهایی که سیارات را در مدار خود نگه می‌دارد باید آمی‌بایست] متقابلا به عنوان مربع فاصله آن‌ها از مرکزی که هر کدام می‌پیمایند باشد. در نتیجه در مقایسه. وجود نیرویی برای حفظ ماه در مدار خود با نیروی گرانش در سطح زمین, لازم است. نیوتن به پاسخ بسیار نزدیک شده بود .نیروی گرانشی میان جسم‌های با جرم کوچک. قابل چشم‌پوشی است. قانون گرانش نیوتون می‌گوید که نیروی گرلنش بین دو جسم. ارتباط مستقیم با جرم آن دو دارد. يعنى هر چه جرم آن‌ها بیشتر باشد. نیروی گرانش بین آن دو بیشتر است. این قانون هم‌چنین می‌گوید که نیروی گرانش میان دو حسم ارتباط وارون با فاصله میان دو جسم به نوان دو ayia

صفحه 12:
اصل هم‌ارزی اصل هم‌ارزی, با کاوش‌های موفقی از محققلنی از جمله گالیله و اینشتین, لين ايده را بيان می‌کند که همه اجرام در یک مسیر یکسان سقوط می‌کنند. اصل هم‌ارزی یکی از مفاهیم بنیادی در نظریه نسبیت عام است. این اصل درباره مفاهیمی است که با هم‌ارزی جرء گراننی و جرم لختی سر و کار دارند و همچنین دربارمٌ ادعای اینشتین مبنی بر اينکه قوانین فیزیک در یک دستگاه مرجع با شتاب یکنواخت. با یک میدان گرانشی یکنواخت. یکسان هستند. ساده‌ترین راه براي انجام 1[ ايش اصل هم‌ارزی ضعیف, لن است كه دو جسم از توده يا تركيبات مختلف را هم‌زمان در خلاء رها کنید. می‌بینید که هر دو هم‌زمان به زمین برخورد می‌کنند.

صفحه 13:

صفحه 14:
گرانش و مکانیک کوانتومی اجرام آسمانی و زمینی مثل ماهواره‌ها و پرتابه‌های آنهاء یا هر آنچه که در مدار است. همگی از یک قانون پیروی می‌کنند.دهه‌ها پس از کشف نسبیت عام. ناسازگاري لین نظریه با مکانیک کوالتومی پدیدار گردید. توصیف گرانش در چارچوب نظریه میدان کوانتومی, مانند دیگر نیروهای بنیادی ممکن است. به‌طوری که نیروی جاذبه گرانش ناشی از تبادل گراویتون‌های مجازی, ناشی از همان مسیری است که نیروی الکترومغناطیسی از تبادل فوتون‌های مجازی.

صفحه 15:
نتيجه گیری ابه بالا می پرید و جاذبه دوباره شما را روی زمین برمی گرداند..به نوک تیه می رسید و جاذبه به حرکت شما در پایین آمدن از سمت دیگر شتاب می دهد. همان طور که نیوتن تصور می کرد جاذبه بدون هیچ اشتباهی و کاملا دقیق عمل می کند؛ یعنی نیرویی که بر حرکت شیء دیگری اثر گذاشته و آن را تفییر می دهد. حداقل این طرز فکری بود که تا زمان آمدن اینشتین پابرجا ماند. با نظریه معلوم شد که توضیح نیروی جاذبه به این سادگی ها هم نیست‌نسبیت نسبیت عمومی | عمومی چارچوبی را فراهم می آورد که تحت ن: قوانین فیزیک برای همه. در هر لحظه از زمان و بدون در نظر گرفتن شیوه حرکت آنهاء یکی است. اینشتین با توصیف جاذبه به عنوان یکی از ویژگی های-جهان هستی ونه عک قک اجرامبه این نتیجه دست بافت‌تسبیت عمومی: جاذبه زا به ضورت هندسی توصیف می کند. تار و پود جهان هستی, یعنی چهار بُعد زمان و مکان چُر از پستی ها و بلندی هایی است که بر اثر حضور جرم و انرژی به وجود آمده است.

صفحه 16:
با اين همه. تصور جاذبه به عنوان نیرویی که اثر مستقیم دارد. آن طور که نیوتن تصور می کرد بسیار کارآمد بوده است. چنین تصوری امکان ارسال سفینه به کره ماه و ترسیم مدار سیارات با دقتی شگفت آور را فراهم کرد. "برنارد کار "از دانشگاه لندن» در کوئین مری می گوید: "تعاریف نیوتن با دقت بالایی جواب می دهد." در بررسی های دقیقی که انجام شده. به همین میزان تعریف ا ن در موقعیت هایی که سرعت های بالا و شتاب را شامل می شود. به خوبی جواب داده است. نه مدل نیوتن ونه نسبیت با وجود کاربردهایی که دارند. تعریفی بنيادین برای نیروی جاذبه به شمار نمی روند. ما هنو زنمی دانیم چطور خصوصات بنيادین کوانتوم جرم. انریی و فضا- زمان با هم ترکیب می شوند و این پدیده (جاذبه) را به وجود می آورند.

صفحه 17:
منابع . Ball, Phil june 2005)."Tall Tales". Nature News. doi:i0.1038 2. Galileo (1638), Two New Sciences, First Day . Circumflex * Chandrasekhar, Subrahmanyan (2003). Newton's Principia for the common reader. Oxford: Oxford University Press. (pp.1-2). . M.C.W.Sandford (2008). "STEP: Satellite Test of the Equivalence Principle". Rutherford Appleton Laboratory. Retrieved 2011-10-14. . Paul S Wesson (2006). Five-dimensional Physics. World Scientific. p. 82. ISBN 981-256-661-9. . Circumflex Haugen, Mark P.; C. Lammerzahl (2001). Principles of Equivalence: Their Role in Gravitation Physics and Experiments that

صفحه 18:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان