علوم انسانی و علوم اجتماعی

آموزش و پرورش شناختی (خرازی و تلخابی)

فصل 1 انقلاب شناختی شامل 90 اسلاید

پریسا

صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحیم

صفحه 2:
* مبانی آموزش و پرورش شناختی ‎٠‏ دکتر سید کمال خرازی * دکتر محمود تلخابی

صفحه 3:
* فصل ‎Jol‏ ‏* انقلاب شناختی

صفحه 4:
۴ علوم شناختی یا علم مطالعه ی ذهن امغز,به بررسی ساز و کارهایی می پردازد که انسانها ار طريق آنها به كسب بردازش و كاريست دانش مبادرت مى ورزند(خرازى و دولتی,1388,مک گیلی ,1995)

صفحه 5:
* در اين فصل ,علوم شناختى و سير بيدايش ان تبیین و دلالتهای آن سح آموزش و پرورش با هدف ایجاد تحول در نظام آموزشی بررسی می شود.

صفحه 6:
* علوم شناختی و فناوریهای برگرفته از آن یکی از دانشهای نو است که انتظار می رود تحول عظیمی را در حیات بشر بیافریند.این دانش و فناوری در کنار دانش و فناوری نانو ,دانش و فناورى زيستى و دانش و فناورى 2 اطلاعات ,مجموعه ی علوم و فناوریهای همگرا را که با مخفف۱۱8۱ شناخته می شود تشکٍ می دهند که بی تردید در تعامل با هم آثاری دو چندان بر زندگی انسانها بر جای خواهند گذاشت.

صفحه 7:
* علوم شناختی حوزه ای میان رشته ای است متشکل از زیر شاخه های علوم اعصاب شناختی,روانشناسی شناختی,زبان شناسی شناختی,هوش مصنوعی,انسان شناسی شناختی و فلسفه ی ذهن که در تعامل با یکدیگر به مطالعه ی ساز و کارها و ساختارهای ذهن /مغز ,برای تبیین علمی کارکردهای شناختی انسان می پردازند(خرازی و دولتی,1388).

صفحه 8:
۶ علوم اعصاب شناختی به مطالعه ی ساختارهای درگیر در کارکردهای شناختی مغز مى پردازد.روانشناسی شناختی با توجه به یافته های علوم اعصاب شناختی ,کارکردهای شناختی انسان ,از جمله ِ ادراک ,توجه,هشیاری,یادگیری ,حافظه,یاداوری ,استدلال,تصمیم گیری .هوش و خلاقیت را مورد مطالعه قرار می دهد.

صفحه 9:
زبان شناسی شناختی پدیده ی زبان و نحوه ی اکتساب ان را مطالعه می کند. هوش مصنوعی در پی تولید سامانه های مصنوعی برگرفته از دانش مغز برای شبیه سازی کارکردهای شتاختی انسان است و نهایتا فلسفه ی ذهن به سوالات فلسفی برخاسته از دانش مغز همچون ماهیت ذهن و رابطه ی آن با بدن مادى,آكاهى,ارادهءحيث التقاطى و غيره می پردازد.(پاپینیو,1390)

صفحه 10:
* علوم شناختی در کشورهای پیشرفته یکی از اولویتهای راهبردی دانش و فناوری تعریف شده است و رقابت بسیار شدیدی ‎Vl ow‏ کشورها در دستیابی سریعتر به اسرار مغز وجود دارد.

صفحه 11:
* در ایران اسلامی نیز چندی است که تاسیس و توسعه ی مراکز مطالعات علوم شناختی در دستور کار قرار گرفته است,تا علاوه بر پژوهشکده ی علوم شناختی که بیش از یک دهه است به مطالعه ی این علم می پردازد ,در سطح ملی نیز مراکز مطالعاتی بیشتری راه اندازی شود.

صفحه 12:
* از این رو نقشه ی جامع علمی کشور ,علوم شناختی را به عنوان یکی از اولويتهاى اول علم و فناوری کشور نام برده و سند راهبردی آن در شوراى عالى انقلاب فرهنكى به تصويب رسیده است.

صفحه 13:
* بر اساس مفاد سند علوم و فناوریهای شناختی ,توسعه ی علوم شناختی در ایران اهداف زیر را دنبال خواهد کرد:

صفحه 14:
* تولید و توسعه ی نظریه های علمی در باب کارکردهای ذهن و چگونگی شناخت و رابطه آن با مفز در حوزه ی علوم شناختی بر اساس مبانی انسان شناسی اسلام در زمینه ی ماهیت نفس,ذهن و کارکردهای آن. ‎٠‏ تولید و توسعه علوم پایه در زمینه ی مطالعات مغز و کارکردهای شناختی ‎٠‏ دستیابی و توسعه روشهای پرورش و تقویت توانمندیها و کارکردهای شناختی

صفحه 15:
بهره برداری و توسعه فناوریها و ابزارهای واسط مغز و رایانه و انسان و ماشین دستیابی و توسعه روشهای درمان نابهنجاریهای روانى و اصلاح كا ستیهای شناختی دستيابى و توسعه سامانه هاى مصنوعى الهام گرفته از سامانه های شناختی و مغز کسب رتبه اول منطقه ای و مرجعیت علمی در عرصه ی علوم و فناوریهای شناختی

صفحه 16:
* بدین ترتیب علوم شناختی و فناوریهای آن در حال تاثیرگذاری بر حوزه های مختلف دانش بشرى است.به طوری که هم اکنون نیز رشته های مطالعاتی زیادی برگرفته از كاربست يافته های علوم شناختی در حوزه های علمی مختلف ظهور یافته اند که از جمله من توآن آموزش و پرورش شناختی اقتصاد شناختی,مهندسی شناختی ,شناخت اجتماعی و عيره را نام برد.

صفحه 17:
‎٠‏ آنجه در اين کتاب بررسی خواهد شد تاثير علوم شناختى بر اموزش و يرورش است كه به ظهور رويكرد جديدى تحت عنوان آموزش و پرورش شناختى انجاميده است ودر حال متحول ساختن برنامه هاى درسى .روش تدریس,روش ارزشیاپی و حتی محیط فيزيكى مدرسه و فناوریهای آموزشی است(خرازی,1386).

صفحه 18:
ازین رو آهروزه مدارس شناختی زیادی در نقاط یا تاسیس گردیده است که روش کار نها مبتنی بر یافته هاى علوم شناختی به ویژه روانشناسی شناختی است.علاوه بر این ,رشته ی آموزش و پرورش شناختی نیز در دانشکده های علوم تربیتی تاسیس شده است.

صفحه 19:
8 و سالانه مجلات علمی مختلف تحت عنوان ذهن,مغز و تعلیم و تربیت انتشار مى يابد كه از ز جمله می توان به گروه آموزشی ذهن,مفز و تعلیم و تربیتو مجله آن به همین نام در دانشگاه هاروارد اشاره کرد.

صفحه 20:
ضرورت تحول در نظام آموزش و پرورش ‎٠‏ واقعیت این است که آنچه امروزه دانش آموزان در مدارس می آموزند آنها را برای زندگی ورود به بازار كار و آموزش عالی آماده نمی سازد.

صفحه 21:
* دانش آموزان نیاز به کسب مهارتهایی در زمینه ی یادگیری دارند تا در مدرسه و حتی خارج از مدرسه ,دانش خویش را خود بسازند و فرایند یادگیری خود را خودشان مدیریت کنند (بروئر 1993)

صفحه 22:
۰ به عقیده ما برای اصلاح جدی و موثر نظام تعلیم و تربیت باید رویکرد آموزش و پرورش شناختی ,اساس نوآوری و اصلاحات آموزش و پرورش کشور قرار گیرد.

صفحه 23:
برای سالهای طولانی,رویکرد رفتارگرایی بر فضای علمی کشورها حاکم بوده ,زمان زیادی برده است تا دانشمندان علوم تربیتی از رویکرد رفتارگرایی که شیوه های سنتی آموزش و پرورش بر پایا آن استوار است فاصله گرفته ,به رویکرد شناختی رو آورند.

صفحه 24:
* نکته آنکه ,رویکرد شناختی نیزدر سالهای اخیر تحول و توسعه ی زیادی به خود دیده است ,بطوری که اگر امروز از رویکرد شناختی صحبت می کنیم با رویکردهای شناختی گذشته تفاوت بسیار دارد.رویکرد شناختی امروز مبتنی بر یافته های علوم شناختی و تحقیقات عصبی- تربیتی است.

صفحه 25:
* در زیر به تاریخچه ی روانشناسی از رفتارگرایی تا شناخت گرایی خواهیم پرداخت :

صفحه 26:
* سیر تحولی نظریه های یادگیری و آموزش * رفتارگرایی برای سالهای طولانی رفتارگرایی به مثابه ی رویکرد بر روانشناسى عمومی,روانشناسی تربیتی و طراحی آموزشی تلقی می شد,ولی اینک سلطه ی خود را از دست داده است.اين نظریه,یادگیری را تقویت پاسخ به محرک تلقی کرده,بر سخنرانیهای معلم محور تاکید دارد و فرصتهای محدودی را برای کنجکاوی و دنبال كردن علایق فردی فراهم می سازد.بی تردید این دیدگاه به پرورش دانش آموزانی منفعل منجر می گردد.

صفحه 27:
‎٠‏ جالب آنکه حتی هدف اسکینر (1954) نیز در اصل حل مشکل انفعال دانش آموزان بوده است(گاردنفورس 3 جانسون ,2005(

صفحه 28:
* بطور خلاصه از نظر اسکینر 1968,یادگیری پدیده ای است که با مجموعه ی محدودی از ساز و کارهای شرطی پایه,توصیف می شود و تقويت مثيت و منفى باسخ,احتمال اينكه آن ياسخ در اينده نيز تكرار شود را افزايش مى دهد.در حالی که عدم تقویت یا تنبیه, احتمال وقوع آن پاسخ را کاهش می دهد.

صفحه 29:
‎٠‏ بنابراین یادگیری با برنامه تقویت تنظیم می شود ؛ به این معنا که وابسته به میزان تقویت و فاصله ی ومانتی آن نا دريافت:تقويت: است.

صفحه 30:
روش سنتی تعلیم و تربیت حتی با اصول رفتارگرایی درباره ی یادگیری نیز سازگار اسکینر (1954) در مقاله تاثیرگذار خود با عنوان علم یادگیری و هنر تدریس استدلال کرد كه دانش اموز بايد در فرايند یادگیری عنصری فعال باشد زيرا تنها با وجود رفتار يا كنش دانش آموز ا است كه امكان تقويت يادكيرى فراهم می گردد.

صفحه 31:
تاکید کرده ‎ull‏ .بنابراين نه نمى ى توا 00 ‎oul‏ ‏آموزان ,آزمون به عمل اورد و از آنها خواست تا برای مشخص شدن نتیجه ی آزمون ,چند هفته به انتظار بنشینند.

صفحه 32:
* اسکینر (1954) در نقد روشهای سنتی آموزش اظهار داشت كه معلم به تنهايى و به درستى نمى تواند رفتار تمامى دانش اموزان كلاس را تقويت كند.او در مقاله خود مفهوم ماشين آموزشى را براى حل اين مشكل معرفى كرده است؛ماشينى كه قادر به اجراى آموزش برنامه ای بود.به ارائه اطلاعات مى پرداخت,پاسخها را ارزیابی و بر پایه ی تمایل فراگیران ,سطح پیچیده ‎Sy‏ از برنامه را ارائه می کرد.

صفحه 33:
* اين روش آموزش نه تنها کارایی یادگیری را داد تا به حل مسائل عاطفی,هنری و فکری دانش آموزانی که مشکل داشتند بپردازند.

صفحه 34:
يس از مدتى ,تمايل به استفاده از ماشينهاى ‎pale wees edu et‏ گذاشت ‎jl GS.‏ دلايل عمده این کاهش ,خسته کننده و تکراری بودن آموزش گام به گام بود زیرا هنوز رایانه ی شخصی به بازار عرضه نشده بود و برنامه آموزش ماشینی ‎Ws‏ جذاب نبود.

صفحه 35:
* دلیل دیگر نیز سقوط رفتارگرایی به عنوان پارادایم مسلط بر روانشناسی بود که منجر به کاهش تمایل مربیان در استفاده از توصیه ‎sk‏ رفتارگرایانه در آموزش شد.

صفحه 36:
* انتقاد دیگری که به رفتارگرایی وارد می شد ,به نقاط ضعف آن به عنوان یک نظریه عمومی روانشناختی مربوط بود.این نظریه با نادیده گرفتن سازو کارهای دروني ذهن/مغز بسیاری از ز ابعاد رفتا ر آدمی را بدون توضیح کنار می گذاشت و یکی از مهم ترین آن رفتارها ,یادگیری زبان بود که الگوی تقویت در مورد آن چندان کارساز نبود

صفحه 37:
* نهایتا ,اموزش برنامه ای و ماشین آموزشی صرفا بر یادگیری انفرادی تمرکز داشت و در آن از فعالیتهای گروهی و همیاری خبری نبود.همچنین استفاده از برنامه ‎sb‏ تقویت رفتار نیز مسئله آفرین بود بطوری که پآداشهای بچرونی:منجر به کاهش انگیره سای درونی می شد

صفحه 38:
* تغییر گرایش روانشناسی از رفتارگرایی به شناخت كرايى بيشتر در مورد تحولات روانشناسى در آمريكا صادق است.در ارويا مطالعات شناختی آنقدر مهجور نشده بود يا در گرایش به رفتارگرایی آنقدر افراط نشده بود محسوب شود

صفحه 39:
* معرفی نقطه شروع برای یک رشته پا رویکرد علمی ,به آن اندازه که جالب است اسان نیست. لیکن شواهد نشان می دهد که روانشناسی در آمریکا در دهه ی 1950 دچار چرخش شده است(بارز,1986).چرخشی که باعث شد روانشناسان امریکایی با موضوعات ذهنی که در اوایل قرن به آن پشت کرده بودند دوباره اشتی کنند.

صفحه 40:
* بعضی از عواملی که به ظهور روانشناسی شناختی و بطور کلی به احیای رویکرد شناختی در نیمه ی دوم قرن بیستم کمک کرد بدین قرار است:

صفحه 41:
‎٠‏ 1- عدم کفایت رفتارگرایی: ‏* نظریات و پژوهشهای رفتارگرایانی مانند تولمن(1932), هال (1943) و بندورا )1977( شناختی به حوزه رفتارگرایی سرایت و اين رویکرد .جامه ای نو بر تن

صفحه 42:
مثلا تولمن با مشاهده ی رفتار موشها در ‎Sa‏ مسیر عبور از مازهای معمولى و مازهای پر از آب , نتيجه كرفت كه يادكيرى مسیر ماز توسط موش را نمی توان صرفا با شکل گیری الگوی پاسخهای عضلانی حیوان

صفحه 43:
* کشف مهم تولمن این بود که یادگیری حتی در موشها تنها در صورتی قابل فهم است که به ساختارها و فرایندهای درونی ذهن/مفز حیوان مانند نقشه ی شناختی و قصد توجه شود (تولمن,1932).

صفحه 44:
* بعد از تولمن ,روانشناسان دیگری از جمله و همکارانش با وضوح بیشتری نشان دادند که رفتار ادمی ساختاری هدفمند دارد و با برنامه صورت می پذیرد.

صفحه 45:
۶ 2- ادامه ی حیات رویکرد شناختی در اروپا ۰ تاريخ علم روانشناسی در اروپا نشان می دهد که رویکرد شناختی هیچگاه در اروپا طرد و متوقف نگردید

صفحه 46:
دلیل عمده ی خاموشی سی ‎ally‏ و ظهور مجدد شناخت گرایی در آمریکا را می توان ظهور و افول مکتب رفتارگرایی افراطی دانست.

صفحه 47:
* دو جریان مهم روانشناسی در اروپاءیعنی مکتب گشتالت و پس از آن تحقیقات پیاژه و یارانش از عوامل مهمی بودند که موجب شدند رویکرد شناختی در دورانی که در امریکا مهجور شده بود در گوشه ای دیگر از جهان به حیات و رشد خود ادامه دهد.

صفحه 48:
* 3- پیشرفتهای زبان شناسی ۶ بی شک زبان و تکلم یک پدیده ی بسیار پیچیده و دارای زیربنایی شناختی است. * زبان شناسی خود یکی از جبهه های غلمی بود که شواهدی را علیه محیط گرایان و رفتارگرایان ارائه کرد.

صفحه 49:
۰ ارائه نظریات چامسکی درباره اکتسابی نبودن دستور زبان ,موجب تحقیق در شاخه ای از روانشناسی به نام روانشناسی زبان گردید که به مطالعه ی چگونگی یادگیری زبان ,فهم کلام و تولید و کاربرد آن می پردازد.

صفحه 50:
‎٠‏ 4- پیشرفت فناوری اطلاعات ‏* تشبیه مغز به رایانه هم برای روانشناسان شناختی و هم برای متخصصان علم رایانه مفید واقع گردید.روانشناسان از رایانه و طرز کار آن به عنوان یک استعاره برای نشان دادن چگونگی پردازش اطلاعات در انسان و مراحل آن سود بردند و متخصصان رایانه نیز با تامل در وجوه تشابه اين دو ‎oul. ailolw‏ های جديدى را كسب كردند.

صفحه 51:
۶ 5- تحولات در فلسفه ی علم * مبنای فلسفی رفتارگرایی را می توان مکتب اثبات گرایی منطقی دانست.فیلسوفانی مانند رادلف کارناپ استدلال می کردند که سازه ‎sh‏ نظری در صورتی معنادارند که قابل مشاهده باشند.

صفحه 52:
8 رفتارگرایی براساس همین دیدگاه فلسفی,فقط يديده هاى رفتارى قابل مشاهده را يذيرفت و سازه هاى ذهنى را از فرضيه ها و نظريه هاى خود كنار كذاشت تا ازين طريق روانشناسى را نيز در صف علوم دقيقه مثل فيزيى. شيمى و زيست شناسى كه فرض مى شد تابع اثبات گرایی منطقی اند درآورد.

صفحه 53:
* اسکینر یکی از روانشناسانی بود که صریحا از اثبات گرایی منطقی دفاع کرد.

صفحه 54:
اثباتگرایی منطقی مورد نقد و تعدیل بسیار قرار گرفت.فایرابند(1975) با نگارش کتاب ضد روش:طرح نظریه سامان بای ۳ انکار برتری روش علمی بر روشها ,جزمیت مکتب اثبات ‎a‏ را انکار د.

صفحه 55:
* ليكن اين كارل ‎HH‏ بود که با برخورداری موثر باعث شد اثبات گرایی از رونق بیفتد.پوپر نشان داد که هر مشاهده علمی ناگزیر تحت تاثیر آن چیزی است که ما در جست و جویش هستیم و هیچ مشاهده ای در خلاء و با بی طرفی کامل صورت نمی گیرد .مشاهذات ما تا حدی بستگی , به این دارد که انتظار داریم چه چیز را ببینیم

صفحه 56:
‎a °‏ طور کلی ,حاکمیت هر پارادایم همچنان باقی می ماند تا زمانی که یک انقلاب علمی صورت گرفته,الگوی جدیدی جایگزین الگوی ‏قدیم گردد.

صفحه 57:
بروز نظریه های جدید در فلسفه علم از دو جهت با شناخت گرایی در روانشناسی مربو اول اينکه اين نظریه ها خود از مباحث شناخت انسانی بود و درباره امکان داشتن شناخت دوم آنکه وقتی بدین سان از قید و بند کار علمى كاسته مى شدء روانشناسان شناخت گرا با آزادی و اطمینان بيشترى به كار خود ادامه می دادند.

صفحه 58:
* پیش فرضهای شناخت گرایی ِ مفاهیم پردازش اطلاعات ,انواع دانش و بازنمایی دانش و حافظه ی انسان ضروری

صفحه 59:
پردازش اطلاعات:نظریه پردازش اطلاعات یک نظریه ی محوری در رویکرد شناختی است .بر اساس این نظریه ,انسانها,همچون رایانه عمل کرده ,اطلاعات ورودی را در قالب نمادها یا بازنمودهای نمادین پردازش می کنند که به اعمال ذهنی یا فیزیکی آنها منتهی می شود.

صفحه 60:
۰ انواع دانش 9 بازنماییهای دانش: قائل می شوند: دانش ‎wh‏ و دانش رویه ای.

صفحه 61:
* دانش بیانی ,دانشی است درباره ی جهان و و.یژگیهای آن و دانش رویه ای دا: نشی است درباره نحوه ی انجام امور(استرنبرگ, 1387). * آنها همچنین به دانش فراشناختی نیز اشاره دارند.

صفحه 62:
‎٠‏ در واقع دانش فراشناختی ,دانش درباره دانستنيها ,مهارتها و توانابيهاق شخصى خود فرد است .مثلا دانش ما براى نحوه ى نظارت ‏و تنظيم يادكيرى شخصى خودءيك مهارت فراشناختى است.

صفحه 63:
‎٠‏ حافظه: * به اعتقاد روانشناسان شناختی ,دو نوع حافظه وجود دارد : حافظه ی کاری و حافظه ی دراز

صفحه 64:
8 حافظه ی کاری دارای ظرفیت محدودی است و اطلاعاتى را كه فعال است در بر مى كيرد. ° بر اساس ديدكاه روانشناسان شناختی ,یادگیری زمانی اتفاق می افتد که اطلاعات از حافظه کاری به حافظه ی درازمدت منتقل شود.در این انتقال,سازو کاری که بسط نامیده ‎wo‏ شود,بسیار مهم است.

صفحه 65:
۶ بسط فرایندی است که در جریان آن کوشش می شود با استفاده از اطلاعات موجود در حافظه دراز مدت ,آرایش جدید و تفصیل بيشترى به اطلاعات وارد شده داده شودءاين فرايند اطلاعات جديد را با اطلاعات قبلى مرتبط ساخته ,امکان یاداوری مطالب را افزايش مى دهد.

صفحه 66:
* روشهای مطالعه شناختی ۰ در پژو 5 ى شناخة ,ف ¢ ‎iS aw‏ ۲ ‎aoe oaldfaa‏ ی ‎a‏ كانه ى زير * تحلیل اظهارات کلامی ‏* شبیه سازی

صفحه 67:
‎٠‏ تحلیل تکلیف ‏۰ عبارتست | 1 5 ‎A‏ عملکر 1 2 زمون دقيق و مشروح 93 زمودنی هنگام انجام یک تکلیف یک مسئله ۴ يف يا ‎U7‏

صفحه 68:
۶ تحلیل اظهارات کلامی ‎٠‏ در این شیوه,توصیف کلامی افراد از آنچه در جریان فعالیت :تفکر,برنامه ریزی برای حل مستله یا تکمیل یک تکلیف انجام می دهند,تحلیل می شود.این روش پنجره ای ایجاد می کند که از طریق آن می توان خصوصیات مسائلی را که افراد به بررسی ان می پردازند ,عوامل تاثیرگذار بر تصمیمات افراد هنگام حل مسئله و راهبردهای متفاوتی را که بکار میبرند مشخص کرد.

صفحه 69:
پژوهشگر بدین ترتیب می تواند به موضوعات چاری در حافظه ی کاری آزمودنی پی ببرد.همچنین با این روش می توان تفاوت شیوه ی استدلال افراد ماهر و تازه کار را درباره ی موضوعات خاص بررسی کرد.

صفحه 70:
* شبیه سازی رایانه ای ۰ برنامه ای است که برای حل مسئله از طریق پردازش اطلاعات ,همانند ذهن ادمی- طراحی شده است.برنامه شبیه سازی بر اساس یک الگوی شناختی که منتج از تحلیل تکلیف یا پروتکل قبلی است,تنظیم می شود.

صفحه 71:
° کاربردهای آموژشین پژوهشهای شناختی ۰ گانیه بر اساس دیدگاه پردازش اطلاعات نسبت به شناخت و یادگیری ,9 گام آموزشی را در انطباق با ساز و کارهای شناختی تعریف کرد .

صفحه 72:
* اگرچه گانیه استثناهایی را نیز باور داشت , اما معتقد بود که بسیاری از سخنرانیها یا موقعیتهای آموزشی باید از اين چارچوب تبعیت کنند:

صفحه 73:
گام دوم آگاه ساختن دانش آموزان نسبت به اهداف درس برای ایجاد انتظارات مناسب گام سوم: پرسش از دانش قبلی دانش اموزان درباره موضوع درس برای فعال ساختن الگوی مناسب

صفحه 74:
گام چهارم :ارائه محتواءهمراه با رمزگردانیهای مشخص كام ينجم:ارائه نشانه براى بازيابى مطالب * گام ششم: فراهم ساختن سازمان معنادار و منسجم برای مواد آموزشی به منظور تقوبت رمزگردانی معنایی

صفحه 75:
گام هفتم : تهییج و ترغیب دانش آموزان به ايجاة واكنيش نسبت. به مطالب. اراقه ‎said‏ ‏گام هشتم: ارائه بازخورد و تقویت یادگیری دانش آموز * گام نهم: دادن فرصت به دانش آموزان جهت تمرین و تکرار مطالب جدید.

صفحه 76:
9 يلومن (2005) اهميت ساخت روایی شناخت و درك را در زمينه ى تعليم و تربيت مورد تاكيد قرار داده است.بر اين اساس به رغم ماهيت كوناكون شيوه هاى ارائه درس و فعاليتهاى یادگیری,یکی از نقشهای عمده ی معلمان فراهم ساختن مواد یادگیری در یک ساخت

صفحه 77:
8 ازمه ی تحقق این امر ,تعامل مستمر معلمان با دانش آموزان,کنترل میزان درک آنهاءانجام پرسش و پاسخ,راهنمایی و هدایت دانش

صفحه 78:
* شوارتز و مارتین (2005) یکی از جنبه های دشوار ب بکارگیری روانشناسی شناختی را به عنوان هبنای نظريه هنجارى يادكيرى مطرح کرده اند.

صفحه 79:
پردازش اطلاعات: رویکرد پردازش اطلاعات به پژوهشهای تربیتی ,توجه را از فراورده ها و نتایج یادگیری به فرایندهای یادگیری و تدریس تغییر جهت داده است.

صفحه 80:
* بازنمایی دانش * پژوهشهای انجام گرفته در مورد بازنمایی دانش نیز برای مربیان قابل استفاده است.مطالعات انجام گرفته, تفاوت افراد ماهر و مبتدی را در بازنمایی دانش نشان می دهند.

صفحه 81:
* کاترین و اسپوتر (1995) استدلال می کند که چنانچه دانش آموزان دبیرستانی,دانش ادبی و تاریخی خود را مثل افراد متخصص سازمان دهند,همانند آنها خواهند اندیشید.

صفحه 82:
‎٠‏ حافظه: ‏۶ مطمئنا فرایندهای حافظه در فرایندهای تربیتی نقش اساسی دارند بویژه فرایندهایی که اطلاعات را از حافظه کاری به حافظه دراز مدت منتقل مى سازند.

صفحه 83:
* تحلیل تکلیف: * چنانچه تحلیل تکلیف به لحاظ آموزشی تکالیف را تحلیل کند,آنها را به گونه ای توصیف نماید که از لحاظ روانشناختی معنادار باشندد و پتوان مولفه های آنها را به صورت اثربخش اموزش داد ؛ می تواند به امر آموزش کمک کند.

صفحه 84:
° تحلیل اظهارات کلامی * این روش پیچیده بوده و کاربرد مستقیمی در كلاس درس ندارد .با این حال ترغیب دانش آموزان به بيان شفاهي مسائلی که طرح و حل می کنند یا حتی بیان آنها پس از حل مسئله ,می تواند هم برای معلمان و هم برای دانش آموزان مفید باشد.

صفحه 85:
* بنابراین از اين روش نیز می توان همچون یک ابزار تشخیصی مفید بهره برد.

صفحه 86:
* شبیه سازی 0 شبیه سازی مبتنی بر رایانه نیز می تواند دانش روبه اي مورد نیاز برای حل مسائل در اختیار دانش آموزان بگذارد.بنابراین می توان از آن به عنوان یک راهنمای آموزشی استفاده کرد.

صفحه 87:
۰ شبیه سازی به معلمان کمک می کند تا انتظارات خود را از دانش آموزان واقعی ساخته,در شناسایی دانستنیها و مهارتهای قبلی و جديد مورد نياز انها درست عمل نماید(مک گیلی,1995).

صفحه 88:
۴ بحت و ‎anu‏ گیری ۶ انقلاب شناختی رویکردی ایستا نبوده ,برخلاف نظر گاردنفورس و جانسون در رویارویی با چالشهای مختلف دو چرخش را پشت سر گذاشته و در تبیین ‎sb‏ خود بازنگری کرده است.

صفحه 89:
* دانشمندان علوم شناختی ,با مطالعه ی قابلیتهای مغز به اين نتیجه رسیده اند که مغز با تواناییهای خود می تواند از طریق فراشناخت,حتی بر موقعیت نیز فائثق آید.

صفحه 90:
* در هر حال,به نظر می رسد در عرصه ی آگاهی آونگ هرگز به جای اول خود بر نمی گردد,بلکه از مرحله اتی به مرحله ی دیگر گذر امکانات تازه ای را در سر راه خود می يابد.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان