صفحه 1:
يسيم 0 9
0۳
صفحه 2:
Laas
" اين ماهى داراى يك نوار يهن به صورت رنكين كمان در هر
۳
*امروزه ماهی قزل آلای رنگین کمان به صورت ماهی شماره یک اکثر کارگاه های
7
*از خصوصیاتی که این ماهی را مورد توجه قرار داد سازش آن با شرایط پرورش
Ss 24
De cian Rome cea) i eee ee ro
رت
لان ۱9
صفحه 3:
امع 9
صفحه 4:
ove)! پرورش ماضى قزل آلا
قزل الاى رنكين كمان از خانواده آزاد ماهيان
(sy-l Lnaloyal(el=)} 0
e.lOnchorhynchus mykiss
n=l) ole) Wem Ue] e| Gareerrice 520
است.
در میان آزاد ماهیان این گونه تما گونه ای است
كه براى يرورش_ بسيار. مناسب تشخيص _داده شده
ا ۱
ان ماعن راح ار
ار
ica
صفحه 5:
eed) dd ed Nod J dl یلسع مر
hye yee J از سنس بتن يا خايير كلاس
پرورش داد.
از لحاظ ظاهری قزل آلای رنگین کمان بدن کشیده ای
Reserve lee mn) Comea] UCR Fy ۱
PIT FOR aPC oer COP rr Somer TIEN ec SP FPS
مخرجی.یک باله دمی و دو باله پشتی است که یکی از
آنها بالای بدن ماهی و در وسط قرار دارد و دارای شعاع
nce ی 2
ا ل كت
صفحه 6:
ee BLES SB rents te eos رت
ل ا 0
" قزل آلاى رنكين كمان دهان بزركى دارد كه هنكام صيد
طعمه به علت 20 استخوان هاى فكىء به مقدار
زیادی باز می شود و طعمه های بزرگ را شکار می کند.
AC eRe el a cel ee WET Ie rae tire)
تيز و به عقب بركشته اى دارد كه تنها براى كرفتن و
هدايت طعمة به دستكاة كوارس كاريرد دارنا
صفحه 7:
re Neca eee oe Sie re. ی از
Mer ay Area Con ل ا
مقاومت بالای لین ماهی در برابر تغییرات محیطی نبه تدریج به
م ا ا و
pore 0 ا ا IF
سنكى و سنكلاخى و شنى است.
۴ آیزی در شرليط طبيعى در رودخلنه ها و درياجه هاي سرد و
اه تمد کند و برای تولید مثل به مناطق بالا
رودخانه ها میاجرت می کند.
" تغذيه قزل آلا به طور طبيعى Esra حشرات» حشرات آبزی,
ماهيان ريز و ساير موجودات مستقر در رودخانه ها صورت مى
يديرد.
صفحه 8:
نیازهای زیستی قزل آلای رنحین کمان
دانستن نیازهای زیستی 25 كونه»
wers ym 0
SS Dare ا ۷ كد ae a
بیشتر با نیازهای زیستی قزل الا
Ce rel cee 0
پرورش موفق خواهیم بود.
صفحه 9:
leas) ببعه ماهى شوب و سبالم
pes) I)
ان الا bee cere ee Ceca
ماهی باید از مزرعه ای انتخاب گردد که در آسن همخونی
خويشاوندى ) وجود نداشته باشد و مولدين آن مزرعه از توان زنتيكى (
درصد صفات مطلوب و بارز ٩۰ بالایی برخوردار باشند و بتوانند بالای
Bevel CCD ove UD mri raL)
ica
صفحه 10:
0
سا ا
ار ا ا ا الت
0
یابیم
ار 7
- وزن بالا در میان گله
ceed ۳
Ted ا Rome
ole سالم با رنك طبيعى
- جشم سالم و طبيعى
- باله های سالم
orld سل
ica
صفحه 11:
م
در انتخاب بجه ماهى بايد از سالم بودن مولد و بجه ماهى و عدم بيمارى آنها
اطمينان حاصل كرد بسيارى از بيماريها مى تولند از مولد .به نسل بعد منتقل شود
و یااگر محیط آلوده باشد در مرحله لاروی » بچه ماهی دچار لن می گردد
De eee seeder eer Pree Rel eee
گیرد و مورد تایید اداره دامپزشکی باشد .
۴- از نظر تغذیه درست :
EE Fee eter eee Ce BN eect)
که تغذیه مولاین تخصصی رین مرحله تغذیه یک ماهی محسوب می شود و
تغنیه ضیف و غیر تخصصی باعث ایجاد تضمها و اسپرمهای ضیف و کم بارور
با توان تولیدی پایین می گردد . همچنین باید از تغذیه تخصصی و مطلوب
لتساك رسا gee) كا در عاق )| ار yy icky
. ماهى نظر متخصص تغذيه اهميت دارد
0
صفحه 12:
2
رل 2
بالاى سورت انتخاب كردد جرا كه فاكتور وزن بالا يكى از فاكتورهاى ميهم
را مر
Se ate ie ee سس
1 Pyne celeeer
۱- جلوگیری از عمل همجنس خواری » بطور مثال : ماهی ۱۵ گرمی گرسنه
تا ماهی ۷ گرمی را میخورد
۲- در تعیین مقدار و نوع غذای مورد نیاز » بطور مثال : احتیاجات غذایی یک
ماهی ۱۰ گرمی با ماهی ۲۵ گرمی یکسان نمی باشد ۰
۳ یکدست ماندن گله پرورشی و رشد همزمان گله از نظر سرعت رشد و دارا
Teco Ly اب
۱ SUP Ie epee
ica
صفحه 13:
آماده سازی استخرهای پرورشی +
بعد از حصول اطمينان از انتخاب بجه ماهى سالم و خوب 3
بإيست استخرهاى يرورشى أماده و مهيا كردد كه شامل مراحل ذيل مى
باشد :
Jol gaint ل ا ل الم
ضد عفونى كردن استخرها
0
صفحه 14:
آداپتاسیون با سرحله سا زگاري
در لين مرحله مى بايست ماهيها راها شرليظ محيطى جديد سازكار
نمود و از نظر تغنیه و غذا نیز بلید.به آرامی وبه تدریج ماهی را آدابته
دواز عجله و شتاب در این مرحله پرهیز نمود تا ماهی دچار
استرس و تتش نگردد لازم به ذکر است » بعد از رها سازی می بایست
به مدت حداقل ۲۴ ساعت به ماهی غذا نداد .
صفحه 15:
" در رابطه با انتخاب كانال مناسب بليد.به نكلتى از قبيل شيب بستر » شكل سطح
و
۱ Ne See OSS Ne en ee Ee eed
باد . شيبهاى بيشتر را معمولاً بوسيلة ساختن أبشار و شيب شكن يا كارهاى
ساختمانی در کف کال کنترل می کنند ,سطح مقطع ء عرض و عمق :۰ سطح
0 ا Me Ror eens
۱۳ aren Carvery np ل ل ل
۱ کل
۱
.از لحاظ بستر نیز برای پرورش ماهیان سردایی منحصرا بستر بتونی مناسب می
2 باق را را ار را
0
0
صفحه 16:
خواص فیزیکی و شیمیلیی آب
درحت رین آب 7
all SE Spm cel a cle ار
ا ا ا كت
opr ل ير ل لك
ان
OG ا
SEES a ee exec AE ا ا al sce agen
تا
2 eee | ns
Fe I ee ا caer) eae
صورت نمی گیرد.
ica
صفحه 17:
اثر زر
" تابش مستقيم نور خورشيد مى تواند سبب خسارات ناشى از آفتاب
سح ۱ سر رس سار
ا ل
املاح فقیر می باشند از تابش مستقیم نور جلوگیری نمود.
درجه كدورت :
* آبهای کدر از جنبه های مختلف نامناسب هستند » می بایستی شفافیت تا کف
استخر تامين شده باشد.
ream Kone Seen RIN MAC ا ات
ica
صفحه 18:
کدورت با شفافیت آب :
معمولا-ماهی فزل آلای رنگین کمان بهآب شفاف وتجیرنیازدارد بد طوری که
لا رن ار
ter oeLl سس
عوامل اصلى ايجاد كدورت در استخرهلى برورش قزل آلا عبارتند از:
es ا
ا ل |
a8 ار رت سال الات لساك سان ريك
كربن )
زى شناوران جانورى و كياهى
0
صفحه 19:
CeCe sy keer Ween Se eb te Teta ts Doe
وی و رت Spe eso WE ays AS ella ayy ss
خیلی دیر در آب ته نشین شده و در مقدار بالای ۲۰ گرم در لیتر برای ماهی خطرناک
acon 500000
ieee nee eek cee 00
Fe es ee Red hd TS eee ects)
aD ed اد را
ماه ی کرد
مواد معلق-موجود در آب که عمدتا شامل مدفوع و باقیمانده غذاییمی باشد ممکن
ل ل
Ue re re eos bo Lone aan eat cere EL
غلظت ۲۵-۲۰ گرم در لیتر مواد معلق در کوتاه مدت بی خطر می باشد غلظت ۸۰ گرم
را ار
زی شناوران گیاهی و جانوری نیز از عوامل ایجاد کدورت در آب هستند که در آبهای
رودخانه ای به علت جریان آب اهمیت کمتری داشته و در استخرهای با جریان کم
مشکل آفرین میباشند . So
صفحه 20:
دی زب 0
9
تسس سای ی کر رای یسرم کدی راد
و
تر است.
آهن در اكثر أب هاى شيرين وجود دارد و مى تواند روى تخم نشست
كد ورف سكن زر كرد
0
صفحه 21:
ميزان بى خطر مس در سختى هاى مختلف آب
(ee 000000 ne
3306 ۱۰
oe’. 0
ررض تس
YAl. ترا
ica
۳
صفحه 22:
حداکثر مجاز بوخ از فلزات سنگین
حداكثر ميزان رات
و
306
۰۰۳/۰
.۵«
۱/۰
ورف
جدول قبلی
Pica
Paso
08
2 ۶ ۶ ۱ 5
نام فلز
سرب
0-9
نقره
روی
آهن
آلومینیوم
صفحه 23:
در جه حر ارت
زد ماهیانتوسانات بای درچه حرارت را تحمل نمی کند
ات ا در ا تر اا مريت سال ولد هس که بر
| حا تشكل م شود
EBS S lee ل ل ل east
درجه حرارتهای بالاتر از ۱۸ و پائین تر از ۱۲ نیز برای ماهی قلبل تحمل است
0 ated Se CONE Te)
بقاء بهینه تخم ماهی قزل آلا در دمای پائین تر
(oc 12-9)
أز ١١ درجه سانتى كراد است.
0
صفحه 24:
اکسرّن محول:
[۱ ey med eso es) MereoNee NO
Se eee ey eh eed ne reed
* حداقل مقدار اکسیژن موجود در آب که قزل آلا به ن نیاز دارده ۶ میلی گرم در
Ie Some on RG Or Le ee eer ne) 2
لن ضروری است. اکسیژن محلول در لب از ۲ میلی گرم در لیثر کمتر شود .
Pec gC Scand COs 0
ea eee eS ee eke eer ens eae
تنفسی در ماهیها شروع می شود.
" كاهش ميزان اكسيرن محلول در َب با افزليش درجه حرارت و ارتفاع از سطح
دريا نسبت مستقيم دارد.
0
صفحه 25:
"" حد اشباع اكسيزن محلول در لَب دریا در مقایسه با آب شيرينء براى
reap) peeren ony ا ل د
* بطور متعارف با افزایش و اسك
gi eed
Eee a ieee I ae aren oe
بيشتر مى شود. در حللى كه اكسيؤن محلول آب كاهش مى
35
ت قا تن به تت أن ل سن انم همات
Figure. General dissolved oxygen
requirements in parts per million (ppm) for
fish.
صفحه 26:
Say es eae ene pres OSI) pass
9 ap بزركتر پر ~
ا ا را( cra a
a ۰ ل hee ener Cees LEN hp) pes
ماهی کاهش می باید ودر 0 eed srs
نتيجه كاهش ميزان توليد و افزليش ضريب تبديل را موجب مى كردد لين
را ا ا ات
هوا دهى
استفاده از اكسين خالص
افزايش دبى آب و تعويض أب
کاهش تراکم
کاهش در صد میزان غذادهی
0
0
صفحه 27:
هوادهی :
با هوادهی اصولی سطح تماس آب با هوا افزایش می یابد و کمبود اکسیژن
آب در تماس با هوا جبران می شود و خروج گازهای مضر متابولیسمی از جمله
آموناک و دی اکسید کرین از آب تسریع می شود .
انواع هواده
ل ان ا ۱
eS ل ال ا لك
ررد اسان قار رد بدا تك ديل FEM
0
صفحه 28:
هوادهي برجي با طبقاني :
از لين نوع هواده ها كه به شكل استوانه اى و ذاراى طبقات
cr ا ل ۱
an ee Ne Sy Lease ل ل
ee LS TERA مت رت
لب با هوا بیشتر شده و باعث افزایش اکسیژن محلول در آن می
Re) Need را و رس ات
می کنند بسیار سودمند می باشد
ica
صفحه 29:
صفحه 30:
هوادهي سطحي :
لیر ار سید ملد ار ۲
پدالی هستند در اين روش لب سطحى به جریان در آمده و
سطح تماس لن با هوا بیشتر می شود مزیت این دستگاه
رالامان السب اتسين نضى تسيت به اتري مرش «
ملسن مجك وفيت برعي نما من لس إر ماني ان
دستكاه.مى- توان سه سروصداى- نسسبتا زياد ايجاد استرس- و
SNE its زا رت سر ار
نمود .
ica
صفحه 31:
هوادهي تزريفي :
معمولترين لين هواده-ها:دستكاه:هاى هواده-جتمى باشد - يزولنه: لين دستكاهها: 1
eee ree laren) ee Mees ae Le Seren
ری یله ای کهبه سرون ره داردبه داحل مکیده فده و همراه با چرختی پرولته, هوا با
لب استخر مخلوط شده و مخلوط لب و هوا به جلو رانده مى شود به دليل اينكه يروانه
مايل در لب مى اجرخه ارجاد جريان هاى) توام اففى و عمودی در لب امخانیذیر است از
جمله مزاياى لين دستكاه مى توان به ظرفیت تولید بالای اکسیژن ۰ ایجاد جریانهای افقی
es seman rene oe ee Dna ce) ۱
دكن بن ورت رت
enn ار
ica
صفحه 32:
هوادفی اسان :
متداولترين نوع اين دستكاه هاء هواده اسيلش است . اين
ا 70
me م 0
قابليت و سازكارى خوبى در مزارع پرورش قزل آلا داشته باشد
0
صفحه 33:
صفحه 34:
استفاده از اكسيزن خالص :
Bel ey) cer ee Nee ا
ا
صفحه 35:
افزایش دبی آب و تعویض مکرر آب استخرهای پرورشی :
یکی دیگر از روشهلیی که می توان کمبود اکسیژن را در استخرها رفع کرد افزلیش دبی
er cera ea ecm kesa eee ae eal 0
أكسيرن محلول مورد نياز ماهى » كازهاى متابوليكى نيز با سرعت بيشترى از استخر خارج
مى كردد كه اين امر موجب تعادل در تبادلات كازى مى شود البته بايد در نظر كرفت كه
سرعت جريان لآب نبايد بيشتر از 6©111/5 6 باشد جون ماهى جهت مقابله با جريان َب
انرنى مصرف مى نمليد . همججنين اكر جريان ب كمتر از 2111/5 باشد امكان رشد و
نمو بلانكتونهاى كياهى به وجود خواهدآمد كه لين امر بويقُه در شب موجبات كاهش شديد
geile له مد
ica
صفحه 36:
Besa sneer
أ م 1
aoe A ا رد
استخر كمتر باشد شدت تنفس در متابوليسم كاسته شده و تبادلات
Cong SOc ere sie 0
ica
صفحه 37:
ا 0 22
هنكامى كه استخر يرورش ماهى دجار كمبود اكسيزن باشد مى
bee [ream ی ی
كاهش هر واحد اكسيرّنى از اكسين محلول اشباع ( ٠١-9
70 ) حدود ۱۰ درصد کل غذادهی خواهد بود ودر اکسیژن کمتر
از ۵-۴ 00۲۲۱ می بایست غذادهی قطع گردد لازم به ذکر است که
درصد میزان خذادهی در ارتباط با میانگین اکسیژن ورودی با اکسیژن
خروجی محاسبه میشود
صفحه 38:
اضافه نمودن مکملهای مخصوص در غذای ماهی:
با اضافه كردن برخى از مكملها كه حاوى كروهاى متيل باشند در
ل ا ا ل ل د
خواهد بود و باعث افزايش تبادلات كازى نيز مى كردد و مقاومت
TEN 1
ica
صفحه 39:
عواملي که باعث کاسنش میزان اکسیژن
مجلعل در اب هی شوت
۱
3
ار ee ee
علت کاهش تراکم و رقیق شدن هوا کاهش می یابد .
كاهش دبى آب و ركود آب
eae ا
تزاكم ماهق
ae i oan ae as aloe Die eed aoe es ERED
. تحمل شوری های بالای ۲۰ گرم در لیتر نمی باشد
ica
صفحه 40:
۱ leet peed Res
Temperature (°C) ts 00/967 6۵08660۲۲۵۲0۳ 21 5۵0
(mg/I)
112 0
13557 7
12.88 4
ار 0
i} 112
11.10 10
10.61 12
1015 0
2 16
كك 18
9.00 20
8.67 22
ica
24 8.36
صفحه 41:
3000
9/4
9/2
كن
كن
718
7/4
ل
67
64
57
ان اشیاع شدن اکسیژن در آب در فرجه خزارتها و ارتفاعات میختلش:
Pll) 2500
ورو 10/8
كن 10/4
94 10
و8 لك
87 9/2
58/5 9
24 8/9
ل 57
2/5 8/3
27/2 279
67 1/5
iPS 64
ف 67
Peer is)
1500
11/2
10/8
10/6
10/2
98
لك
9/3
9
فك
عن
718
7/6
27/1
SULT)
12/1
117
11/4
107
10/4
10
فك
94و
ور
86
لك
27
0
0
500
13/2
127
12/2
11/4
6
107
10/2
9/6
9/۵
9
فك
82
نل
14
16
18
20
22
24
صفحه 42:
11/5
11
104
ورو
9/5
كك
58/6
53
27
0
27/1
6/9
12/2
له
11
10/5
10
كن
9/1
5/8
كن
81
718
27/5
7/3
12/4
1/8
11/2
10/6
10/1
فك
9/3
EE)
8/5
ع
719
7/6
2/0
12/6
12
11/4
10/8
10/3
98
9/۵
فك
8/3
8
2/۳7
13/4
12/8
له
11/5
10/9
10/4
10
9/5
9/1
5/8
5/5
81
78 ۳ 5
13/6
12/9
12/3
117
11/1
10/6
10/1
9/7
لعن
8/9
5/6
58/2
لا
14/2
1364
127
12/1
1/5
12
20/6
10/1
فنك
لعن
CE)
8/6
8/2
صفحه 43:
ef 6 yas 17
ماس با فلظت بون هيدر ون ماا”)
العن Seen) ELLIS ا ۰ 000
نتيجه كرفتند كه حد طبيعى 011] آب شيرين بين ادع تا ZS
nea ore ال ال ا ا ا Pee
باشند در محيطى 11[ متغترى .بين 21 تا 01 بسر ميل برنك..
ee ae ee ae een re eee a ee a
مى Lb
BIB ar Ors se 0
مخصوصا تخم و لارو را از بين ببرند.
صفحه 44:
" بطور كلى در يرورش ماهى هاء لبى كه 011 آن كمى قليايى
است نسبت به أبى كه كمى اسيدى است برترى دارد.
Og Pes ال ا
أيند مشكلات بزركى را در بعضى مناطق ايجاد كرده اند.
" آب هاى اسيدى ماحصل ذوب برفء خصوصا در اولثل بهار و با
در اثر تبدیل مواد ازته به اسید نیتریک در سیستم هاى
مداربسته يا با مديريت ناصحيح حاصل مى كردد.
صفحه 45:
HOC) ۲ ۲
کاز لم
7 شام یات یس داراى مشدارى تار ترينيت 7 ميلق ترم بر ليتر نع باد م
۴ آب چاه ممکن است دارای مقدار زیادی گاز کرینیک باشد ,در چنین آبی معمولً
رات ار
۱ از ” ميليكرم در ليتر افزايش يابد زيان آور
رل اقا ری کی را 5b ye بای ات پر ار از زا
ey ۳
Lannearerscais ا
AS eer CB A eC eres eerie ie cores a
Rev) 0) legit noel Sean aeer eS eet eee eased) 00
ا
و
بیکربنات سدیم استفاده می شود. امین
صفحه 46:
: درسته gli ات
* خاصیت قلبایی آبهای شیرین بطور کلی در اثر بیکربناتهای کلسیم و
منيزيوم و كاهى بيكربناتهاى يتاسيم و سديم محلول در آب بوجود مى
CFI ل ات 1
همراه با بيكربنات ها ديده مى شوند.
۴ میزان کربتات کلسیم موجود در آکترآبهای معمولی بین حداقل ۵ تا
حداكثر ٠٠١ ميليكرم در ليتر متفاوت است.
0
صفحه 47:
ی ان een SAS 1 ۲12 ولا ار
jhe, 1D تار sh els Sly olka با نزن 5 تایاز.س
ce YE je Gg) PHA )39
ور( را ی رل or elas
توان از طريق تهويهء مقدار گاز کربنیک را کم کرده و در نتیجه ۳۳۷ را بالا
برد.
مواد eee)
ا eer ee SBE BeBe nS oe
ica
صفحه 48:
صفحه 49:
آموتیاک ( 1۱۳3 ):
peste ers IY Snr ee ny ns ار
پروتئینها در بدن ماهی قزل آلا ۰ به صورت آمونیاک از طریق آبششها و
همچنین ادرار ماهی دفع می گردد بیشتر این آمونیاک بطور فعال و به
مرت ور له
ماهى به سميت شديد آمونياك آزاد برلى ماهى قزل آلا مريوط مى شود يا
Aap ار رای لوللا ساحن
متسل شده ن سيب الرايشن سطوع اوبات در eel سيست تريس
خون بدن ماهی می گردد این وضعیت سیب افزایش ۳۳۸ خون می شود و
۱(
Melos iu ee) ess
صدمات أبششى ء كاهش قابليت حمل اكسيزن توسط خون ودر نهايت
كت ا ا ۱
0
صفحه 50:
ag ار رت ۱ را ار
ساك درام ارت نب ار
آمو Stee ی
eel SL, تلت مد قدت براي ملسي ریات Tee
vi از رأكد ماندن آ ب» رشد و نمو جلبکها و خزه ها با تمیز کردن ا
جلوگیری کرد . 3 ۳
en زر بر تا را رس
He Sis AU Ua Wes MB SHE ol
dees, Sea ل رل ات رای رای فا
و
- هيج كونة كاهشس رَانَدَمَانَ تعذية اى و رَشسد را ايجَاد نمى كند
0
صفحه 51:
نیتریت ( 1۱002 ) :
ری دك ولراك عجن اديت ريا
نيتروزوموناس اد مى شود 1 ۳ 7
باكترى
ee geek ال بال
پر ily besos isi ار ان ات رت
سیستمهای مدار بسته می تواند به چندین برابر حد مجاز افزایش بابد . اثرات سمی
نیتریت به کاهش تبادلات اکسیژنی و آسیبهای بافتی که در ماهی ایجاد می کند
مربوط می شود . وقنی نیتریت وارد بدن ماهی می شود با هم وگلوبین خون ترکیب شده
ert eed CL ee See eee ene Se) لك
حمل کند. ماهی که در این شرایط از کمبود اکسیژن رنج مى برد » خونش از رنگ
قرمز به رنگ قهوه ای تیره می گراید و گفته می شود ماهی دچار بیماری خون قهوه
ا ا ا Re Ne ۱
لب شور و شور سمیت نیتریت را کاهش می دهد . بنابراین مقدار قابل قبول نیتریت
برای ماهی قزل آلا بین ۰/۰۱ - ۱/ میلیگرم در لیتر می باشد .
ica
صفحه 52:
+(NO3)\ ales
نیترات محصول نهایی پدیده اکسیداسیون بیولوژیکی آمونیاک و نیتریت است که
ee Nerd لد 222
و9"
pele
ee edad ae ey ee es Pere
بالای ۲۰۰ میلیگرم در لیتر به خصوص در سیستمهای مدار بستته خطرناک است و باید
| ec ren arr ad
ayy een ee ار مر
ica
صفحه 53:
نیتروژن ملکولی آب ( ۷2 ) :
گاز نیتروین در آب به دلیل درجه حرارت لب و غلظت زیاد آن در جو که حدود ۷۸
peEr ا ال gran sy td 0
لد
Woy ear erg are ۱
۱ نت
صورت اشباع ممکن است موجب بیماری حباب گازی گردد . در این شرایط باید با
ا Re NOS) Se) cea er ةا
ica
صفحه 54:
0
1% 9,
NH, مت
3 a 6 oa 2 ۳7 ae
oe 88 مع 3 we 11 8م
06 22 ‘one we ry me 3
oo we مو مه oe we woo
96 ممه ear م6 ممه 66 0
38 ore woe 3 8 دص مه
we م06 are wo 2۳ we ممه
Who deerone vetted canovds orcemddim, دممح قا بأرطب pourri by fe perce whisk ها ما سحت ذا
ناج لجی سم هجوت اجه oP fer water eopke, Por مت تا ول praia oP S prot WL © onl 0
© wank be: © pp ted wwwrdts X CO.9% 2 166 ,سر
صفحه 55:
Production facilities.
0.0225 ppm (un-ionized form)
(0.004 ppm (soft water < 100 ppm alkalinity)
(0.003 ppm (hard water > 100 ppm
alkalinity)
‘4.0 to 160 ppm (10.0-160.00 ppm d)
(0.0 ta 10 ppm (0.0-15.0 ppm d)
0.03 ppm
0.006 in soft water
(0.002 ppm (Larsen -0.0 pom)
10.0 to 0.15 ppm (0.0-0.5 ppm d)
0.00 ppm
(0.5 ppm (0.0-0.5 ppm a)
(0.03 ppm
(Needed for butfer system)
0.0 to 0.01 ppm
(0.002 ppm maximum, 0.00005 ppm average
أمونياك غير يونيزه
کادموم(آب با سختی کم
کادمیوم(لب سخت)
کلسیم
دی اكسيد كرين
ou
مس (أب با سختى كم)
سولفید هیدروژن
آهن (کل)
Yo ont
+یون آهن ۳
Ammonia (NH3)
Cadmium?
Cadmium>
Calcium
Carbon dioxide
Cholorine
Copper*
Hydrogen sulfide
Iron (total)
Ferrous ion
Ferric ion
Lead
Magnesium
Manganese
Mercury (organic of
inorganic)
صفحه 56:
0.1 ppm in soft water, 0.2 ppm in hard
water
5.0 ppm to saturation; 7.0 to
saturation for eggs or broodstock
0.005 ppm
6.5 to 8.0 (6.6-9.0d)
Phosphorus 0.01 to 3.0 ppm
Polychlorinated biphenyls
(PCBs)
0.002
‘Total suspended and
settleable solids
‘Total Alkalinity (as
CaCo3)
80.0 ppm or less
10.0 to 400 ppm
صفحه 57:
% as phenolphthalein 3 د 5 chi 0.0 to 25 pom (0.40 ppmd)
% as methyl orange 4 \ 5 75 to 100 ppm (60.0-100.0 ppmd)
egal ين
% as ppm hydroxide هد راک 0000
% as ppm carbonate AS كر 0.0 to 25 pom (0.0-40.0 ppmd)
% as ppm bicarbonate 5 كربنا 75 to 100 ppm
OD بی
Total Hardness (as كل we 10 to 400 ppm (60.0-400.0 ppmd)
| CaC3) a
Zinc روی 0.03-0.05 pprn
ی
Salmonid quality standards with modification for warmwater situations. Concentrations are in
ppm (mgi1}. (Source: Modification from Wedemeyer, 1977; Piper, etc al. (Larsen), 1982)
7 profact Salmond eggs and fy. For nor-Salmanids U.UU4 pris acceptable © lo protect salmon eggs and try. For
nor-salmorids 0.03 ppm is acceptable ° Copper at 0.008 prseney suppress gil edensione. triphosphatase and
compromise smoltification in anadromous salmonids. ‘Warn water situations
صفحه 58:
near saturation.
<2.0 ppm
21-60
م۳
ع11/ و 400-10
۰ 0.01 >
۰ 0.1 >
> 0.05 ۰
<0.006 mg/litre in soft water
or <0.3 mg/litre in hard
Ma ell
DO
co2
Temperature
ola
Alkalinity (as
6:66
Manganese:
Iron
Zinc
Copper
صفحه 59:
درجه شورى أب :
Smo ا ا homey regres
در ليتر ويا قسمت در هزار بيان مى شود . شوريهاى كمتر از 0 كرم
00 0 ا ا ا nO Fn TOSORL oa | در لیتر برای قزل
درصد از شوری آب را تشکیل می دهد و اندازه گیری ٌن نیز راحت تر
1 ۱ لك ل ا |
حداكثر شورى مجاز در يرورش قزل الا در صورت آدايته شدن دومن
. كرم در ليتر مى باشد ٠١
0
صفحه 60:
سختی آب به طور عمده مربوط به کاتیونهای قلبایی فلزات
( نمکهای ) کلسیم و منیزیوم است . یونهای کلسیم و منیزیوم به طور
ا ا ات ال 0
فلزات دو ظرفیتی محلول نظیر آهن » مس » روی و سرب نییز در
سختی لب نقش دارند ولی چون در آبهای طبیعی جاری مقادیر آنها
يايبن است در محاسبه سختى منظور نمى كردند درجه سختى كل آب
به صورت ميلى كرم در ليتر يا قسمت در ميليون بيان مى شود .
0
صفحه 61:
تقسیم بندی آبهای طبیعی بر اساس سختی آب
غلظت کرینات کلسیم نوع آب
2( نرم
6 متوسط
0950-2000 ی مدت
بالاى 01م سخت
0
صفحه 62:
معمولا أبهاى نرم اسيدى هستند در صورتيكه أبهاى سخخت قليايى هستند در أبهلى
ل ا ا
جیره غذایی به صورت کامل در اخنیار ماهی قرار گیرد . سختی لب بر تنظیم اسمزی
با ۱ ۱ ۱
LSE es ENE ese
زیدی ادا خرچ می نملید .در امه قلبل قبول [ ۰۰-۲۰۰ میلی گرم در لت )
از نظر مقدار مجاز مواد معدنی » آب سخت برای پرورش ماهی سودمندتر است زیرا هم
ee SB eas bo or eS weet ber TPS eS Sy aT as
SN ee ne te OO an ot Seth hae eee ed
So UP NE ES en i Es
SC cay ane cae aerate) Se Reet Snes eae
ica
صفحه 63:
ميزان بى خطر مس در سختى هاى مختلف آب
Ce eee Ce eee eres
۱۰ ۰۰/۰
00 ae
تس oN.
بر ۳۸/۰
ica
صفحه 64:
ترتاره ثاسین آب کار تاد سا
جشمه ها
7
آب دریاچه ها و سدها
۱
صفحه 65:
متمد خا
ey ا eo
حرارتی تقريباً ثابت در تمام فصول سال و در اغلب موارد بدون يخ بندانهاى زمستانى
بدون كدورت در فصل بارندكى "
معايب
۱
فوق اشباع باشد که مشکلات بیماری حباب گازی را بوجود می آورد.
و را اه
ica
صفحه 66:
مره های سقوطو 2(Reocrens)
حِشْمَهَ هاى روان هستئد و آب با فشار از مظهر كنذه شذه و بسمت يائين دست
جارى مى شود.
آب اين جشمه ها نوسانات حرارتى و 011 ندارد.
(ZMe—A+ ) heuS jl elt ك0
دماى آب در اين جشمه ها در نواحى معتدله ٠١ - 7 درجه سانتى كراد است.
Cal cub b Sie ya hls
آب آن مخصوص ماهیان سردآبی (تکثیر و پرورش) است.
ica
صفحه 67:
عشسسه شای Alimnocran) glass.
ابتدا در حوضچه هایی می ریزند و سپس به مسیر اصلی وارد می گردند.
دارای بقایای مواد آلی است.
۱
نوسانات حرارتی چندان متغییر نیست.
دارا بستر شن يا لجنى أددت.
أمكان رشد كياهان در آن زياد است.
ات واه Bore
از نظر اهميت يرورشى درجه ” محسوب مى شود.
fen) ser als te ونانلا
ores TR ASE
SNES pine Aon Ble omni ES) ATED)
محلول دارد. sper] een eee
داراى نوسانات شديد حرارتى است.
sl pH
دارای مواد آلی فراوان است.
ا ل
صفحه 68:
ليل ما و lay) ها
Merci MSIE ا 0 Fee
ep lg Satpal ses tee,
ps ee Pe CSE cea Ren pees ree Ce ۱
نهرها و رودخانه هایی که از مناطق مردابی می آیند به هیچوجه مناسب نیستند.
1
000000
0ك
برای پرورش ا مولدین
تعدبل آب چشمه ها جهت تامین درجه حرارت آب مورد نیاز انکوباسیون
ica
صفحه 69:
معايب:
ees re ees) ل
احتمال سيل كيرى كاركاه به دليل سرعت زياد آب در مواقع سيلابى
رسوب گذاری زیاد مواد گل و لای در هنگام سپلاب و هزینه بالای
لايروبى
ل ا 016
نوسانات حرارتى زياد
EY cel و
e) ا ا ا ا لت
نوسانات دبى آب
0
صفحه 70:
#آب درياجه ها و رردها
1
" در تابستان از نظر درجه حرارت و ميزان اكسيزن و همجنين
لام مى تواند مراحل بحرانى داشته باشد.
0 ا ل ل AEP
صفحه 71:
دای زیر زمري
" آبهاى زير زمينى و جشمه ها خصوصيات تقريباً مشتركى دارند.
ا ا لسك
قرار مى كيرد
wey
ree ارت
و
* اینگونه آبها برای استفاده در سیستمهای آبی بسته ایده آل است.
كه
و
ل ل سس
هوادهى مى باشد.
eee Ce eey Sabena aCe ene nel)
باشد. مطمتن هم نیست.
امع 9
صفحه 72:
دسیزان آب سحرقی در پرورش ساسی WIP
Uae I on rons We Can coven Favs |
re le erat niger ce Te eIeNnU)y) كك
. در طراحی یک کارگاه پرورش قزل آلا هميشه بایستی براساس حداقل
لا
aes ا ل لا
اكسيزن. كمترى نياز دارند.
ماهیان. کوچک نسبت به ماهبان درشت. به آب بیشتری نبازمندند (چون
شبت متابلیسم در ماهیان کوچکتر پیشتر است
ica
صفحه 73:
0 و
2 9 9 (IO
is ل ا ا
"١ " ليتر در دقيقه براى يرورش ٠٠٠١ عدد لارو "1-*
Eau
۴ لیتر در ا عدد فینگرلینگ
mono
<A SPCR EEE ST NT UCP ae Dae
9 ماهگی ۶-۲
صفحه 74:
لا يل ار ار بااسی یک سر با رن تاق ل تان
ee) ا
لب eee ee
ass رلا اه
er اا eR ee a
Be eis a ny Sea en RV A
مورد نیاز است.
" إتن ١ /ثانيه اليتر )٠١ براى هر يك تن توليد ماهى قزل
OSE SL RULE eo ii ا ا ال
ليترآب در دقيقه نياز خواهيم داشت.
0
صفحه 75:
۱ euler
۱۵ در استخری به مساحت ۱۰۰ متر مربع با داشتن ۱۰۰۰ لیتر آب *
درجه سانتی گراده در دقبقه (۱۶۶۶ لیتر در ثانیه) چه میزان قزل آلا
می توان پرورش داد؟
1000 * 1.5 = 1500 p,54.-s
* ظرفیت تولید این مزرعه در هر متر مکعب چقدر است؟
۶ 15 < 100 + 1500
صفحه 76:
ل
زان آب مورد نياز د epee
انيت بار کرت 100L/Sec/ha
"" سيستم نيمه متراكم (©/١أ111]2115أ |17 ©5): 3/ع200-3001/56
ا را بر
صفحه 77:
EDA PORES ES EN رتكا
در سيستم باز
برای تولید ۱۵۰ تن در هکتار < ۱.۵ تن در آر - ۱۵ کیلو در متر مریع
bees رل ار
= 500L/Sec/ha = 5L/Sec/are = 0.05L/Sec/m? =
3L/min/m?
ica
صفحه 78:
oF Fisk) OF الل لاك
راك اك مانا ل اكاك
05 )3102 )1200 006010025 كم
Size of fish(g)
Tem| fgets
2
0.3 0.3 0.4 0.5 0.7 0.8 4
0.3 0.4 كنل 07 نكن 1.1 6
0.5 0.6 07 0.9 1.1 1.4 8
06 0.7 0:9 1.2 15 19 10
ان 0.9 1.1 1.4 1.9 2.3 12
1.0 1۰-1 1.4 1.9 شب | لالت 14
0 145 1.9 2:5 2 | 3.8 16
1.5 20 25 3.0 4.2 5.0 18
1.9 2.4 2.9 تس 5 2.1 20
صفحه 79:
= For larger fish, a general “rule-of-
thumb” is to allow 0.7-1.0 L/min/kg.
مقدار آب برای ماهبان بزرگتر از ۵۰ گرم: *
ا رن ور(
= A 100 t/year rainbow trout unit
producing portion-sized fish needs
about 1 m3 /sec of water.
: تن قزل آلا يروارى در سال به ميزان ٠٠١ براى توليد "
Teorey ERY ap re eee ee Tee)