صفحه 1:

صفحه 2:
ye ee Eee PEL SS) Cow Dr. bijari Community medicine specialist

صفحه 3:
گذار اپیدمیولوژیک 0 بیماریهای عفونی کاهش پیدا کرده و امید زندگی افزایش پیدا کرده است. 0 بار بیماریهای غیرواگیر بدلیل شیوه زندگی ناسالم افزایش پیدا کرده است. 0 ظهور بیماریهای نوپدید و بازپدید 0 کشورهای در حال توسعه همزمان گرفتار بار ناشی از بیماریهای واگیر و غير واگیر و بیماریهای نوپدید و باز پدید هستند.

صفحه 4:
تعیین کننده های سلامت * تغذيه * عوامل خطر محيطى و شغلى * شیوه زندگی رشد جمعیت * فقر

صفحه 5:
تغذیه * ۵ سال قبل مشکلات مهم تغذیه ای شامل:کمبود غذای کافی و سالم» عدم آگاهی از نیازهای تغذیه ای و عدم درک ارتباط تغذیه با سلامت و بیماری بود. شیوع بالای عفونت ها و انگلها سوء‌تغذیه * امروز بیشتر مشکللات ۷۵ سال پیش حل شده اما هنوز در کشورهای درحال توسعه بين فقرا و مهاجران * مشکلات تغذیه ای کنونی: مصرف بیش از حد چربی اشباع و ترنس » کریوهیدرات ونمک و مصرف کم فیبر و غلات * افزایش چاقی و بیماریهای قلبی عروقی » دیابت وپوسیدگی دندان * رژیم غذایی ناسالم برای کاهش وزن * کشاورزی مدرن ممکن است منجر به ایجاد غذای 866 نشود.

صفحه 6:
عوامل خطر محیطی و شغلی * آلودگی هوا * تاثیر گازهای گلخانه ای بر لاه ازون * تاثیر صنعتی شدن:آلودگی محیط کار * افراد فقیر به احتمال بیشتر در معرض آلودگی های هوا .آب و خاک

صفحه 7:
شیوه زندگی * تعیین کننده اصلی سلامت : شرایط زندگی و چگونگی پاسخ مردم به آنها * «سبک زندگی»: ترکیبی از فعالیتهای خاص و موقعیتهای محیطی است که منعکس کننده الگوی زندگی است که شامل تعامل بين رفتارهاء محیط, فرهنگ و موقعیتهای اقتصادی - اجتماعی است که هر یک بر روی سلامت بیماری» ناتوانى و مرك ومير مؤثرند. * سیگار .الکل ,رژیم غذایی .فعالیت فیزیکی * ارتباط سلامت با سیستم های حمایت اجتماعی

صفحه 8:
رشد جمعیت در کشورهای در حال توسعه ۴ برابر کشورهای توسعه یافته: * افزایش نسبت افراد جوان به کل جمعیت * در کشورهای توسعه یافته افزايش رشد جمعیت افراد مسن باعث مشکلات جدید

صفحه 9:
فقرا بدلایل: تغذیه ناکافی * مواجهه مزمن با شرایط زندگی ناسالم ؟ محدود کردن دسترسی به مراقیت‌های سلامت * عدم دسترسی به آموزش ‎ae‏ معرض قرارگرفتن بیشتر عوامل خطرساز سلامت *#*عدم قدرت برای ارتقای سلامت ‎

صفحه 10:
ریسک فاکتورهای اصلی کار 0 فعالیت فیزیکی 0 چاقی و تغذیه

صفحه 11:
سیگار 0 مسئول ۲۰ مرگ ومیرعلتی 0 وابستگی مزمن و عود شونده 0 موثرترین رویکرد : ترکیب درمان دارویی و مداخلات درمانی Quit Smoking

صفحه 12:
سیگار 0 مشاوره : 0دارو درمانی:۱/۵ تا ۲ برابر پرهیز بیشتر ۲ جايكزين نيكوتين : 72.6012 نيكوتين , آدامس نیکوتین؛ اسپری . زیر زبانی داروهای غیر نیکوتینی نخط اول:بوپروپیون خط دوم :نورترييتيلين» كلونيدين 7درمانهای ترکیبی

صفحه 13:
فعالیت فیزیکی »اتا ‎FO‏ دقیقه ورزش متوسط در و و ۶۰ دقیقه در کودکان * کاهش وزن. کاهش ریسک بیماریهای قلبی عروقی » دیابت * کاهش ریسک کانسرهای : کولورکتال. پستان, آندومتر

صفحه 14:
چافی * ۴ افراد 0۷6۲۲۷610 و ۳۰/۵ چاق * چاقی کلاس ۳ از ۰/۸ در سال ۹۰ به ۸۲/۲ در سال ۲۰۰۲ رسیده است. * طبقه بندی: ‎BMI‏ ‏دور کمر نسبت دور کمر به باسن

صفحه 15:
عوارض چاقی * دیابت و اختلال در تست تحمل گلوکز ‎HTN ۴‏ * دیس لیپیدمی ۴ مشکلات تنفسی * بیماری کرونری قلبی * نارسایی احتقانی قلب * استئوآرتریت * اختلالات سایکولوژیک ۰ وه

صفحه 16:
* پیشگیری از چاقی ناولیه , انویه و ألئیه * پیشگیری اولیه: تغییر محیط » رژیم غذایی. فعالیت فیزیکی * کل مقدار انرژی ۱۲۰۰ تا ۱۶۰۰ کالری» کاهش مصرف چربی محدودیت مصرف غذاهای با کالری بالا و پروتئین با سایز بالا محدودیت غذاهای با دنسیتی انرژی بالا دارو درمانی برای چاقی:30 <117]1 یا 27 <1711ظ ‎abel‏ ‎Siburtamine‏ » ‎orlistat‏ »

صفحه 17:
تغذیه الگوی تغذیه سالم میوه و سبزی: ۵ تا ‎٩‏ بار کریوهیدرات:۴تا۸ بار(غلات کامل) پروتئین ۲تا۷ بار ماهی و مغزها چربی ۴-۳ بار اسیدهای چرب تک زنجیره ای شیرینی :تا ۷۵ کالری روزانه ‎Mayo Clinic Healthy Weight Pyramid”‏

صفحه 18:
تغذیه و بیماریهای مزمن * هیپر لیپیدمی و بیماریهای کرونری قلب * هایپرتانسیون دیابت کانسر * استئوپروزیس

صفحه 19:
هیپر لیپیدمی و بیماریهای کرونری قلب * کاهش مصرف چربی تا کمتر از 1/۳۰ * افزيش مصرف فيبرهاى قابل حل * افزايش مصرف سويا * افزايش مصرف مغزها * افزايش مصرف امکا۳

صفحه 20:
رژیمهای درمانی در بیماریهای قلبی عروقی © كل چربی:7/۳۵-۲۵ 0 اسید چرب اشباع کمتر از 7/۷ 0 اسید چرب تک زنجیره ای تا 7/۲۰ 0 اسید چرب چند زنجیره ای تا 4۱۰ ۵ کلسترول تا ۲۰۰گرم © قيبر ۲۰ تا ۲۰ گرم 0 پروتلین حدود ‎ZNO‏ 0 کل کالری برحسب نیاز متعادل با وزن ایده ال

صفحه 21:
* کاهش وزن * ورزش منظم تاثیر کمی بر در کاهش فشارخون دارد. * کاهش مصرف نمک هم در درمان و هم در پیشگیری * كلسيم »منيزيم و يتاسيم :تاثير كمى * کافئین افزایش 130 می شود * بطور کلی: کاهش مصرف نمک » گوشت و چربی و افزایش مصرف میوه سیزی

صفحه 22:
دیابت * رژیم با فیبر بالا و گلایسمیک ایندکس پایین : تاخیر در شروع دیابت * فعالیت فیزیکی مقاومت به انسولین را بهبود می بخشد. * رژیم غذایی لا 1 11 و بیماریهای قلبی را رعایت کنند. * پیشگیری اولیه: ۲ حفظ وزن نرمال 7 فعاليت فيزيكى منظم ۲ مصرف فيبر بالا

صفحه 23:

صفحه 24:
کانسرها * یک سوم مورتالیتی کانسرها با رژیم غذایی مرتبط است. ‎Be”‏ ‏چربی حیوانی اشباع يروتئين حيوانى افزايش ريسك كانسر > الكل “فعاليت فيزيكى ‏ ل ميوه و سبزی كاهش ريسك كانسر

صفحه 25:
استئوپروزیس * کلسیم و لاس افزایش توده استخوانی * پروتئین حیوانی و نمک سس‌کاهش توده استخوانی * کافئین س" جلوگیری از جذب کلسیم * افزایش مصرف ۸۸ ۳۷1 کاهش دنسیتی و افزایش ریسک شكستكى هيب * منیزیم و فسفر نقش کمی دارند.

صفحه 26:
سناریو * آقای ۵۵ ساله .شنل وکیل با شکایات زیر مراجعه می کند: * خستگی بی خوابی ,درد زانو وهيب »كوتاهى تنفس هنكام بالا رفتن از يله و علائم كوارشى مختصر * بيمار در خصوص داشتن بيمارى قلبى نكران است جون يدرش در سن ۵۸ سالكى از سكته قلبى فوت كرده و برادرش در ٠ع‏ سالكى تحت عمل جراحى بيوند عروق كرونر قرار كرفته است. * معاينه بالينى بيمار نروال است. * برای بیمار تست ورزش درخواست می شود که نتيجه أن طبيعى مى باشد.

صفحه 27:
سناریو (ادامه) * در شرح حال از بیمار نروزی یک پاکت سیگار می کشد.شیوه زندگی بدون تحرک دارد. 31 -81/11 * فشارخون بیمار 0۲0611116 لو کلسترول خون بالاست. * شما به بیمار می گویید: درمورد داشتن بیماری قلبی نگران نباشد. ‎whe °‏ سیگار کشیدن و الگوی غذا خوردن و انجام ورزش از بيمار سوال مى ‏* بیمار پاسخ می دهد که شما گفتید که من مشکل قلبی ندارم .من هفتهای ۸۰ ۰ ساعت کار مى كنم و وقتى براى ورزش كردن يا ترک سیگار ندارم و چرا باید ایکار را انجام دهم. ‏؟ شما چه پاسخی می دهید؟ ‎

صفحه 28:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان