تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 42 اسلاید ارگونومی از مهمترین مباحثی است که در محل کار بایستی رعایت شود این فایل با بررسی عوامل برهم زدن ارگونومی بدن توضیح میدهد که چگونه می توان از آسیب های وارده پیشگیری کرد

Ladan

صفحه 1:
ا[زگونوبی در محیظ كاد Head Eyes 7 Leyelwthtor Document Holder ‏ف ل‎ 0 22 1 ‏1814و‎ Adjacent to and at ears, shoe, ecw tips eine cts Neck ‏مت‎ Keyboard onc ale Samet =o shone between whose ty rt re ari Teva ony Mouse ا ‎sae hehe‏ ماود 0 ‎‘nore than‏ degree bend Chair Height Chair po slaty more than 99 degrees, foc lt onthe fcr Fuiy ahsabe with iba suppor in ۳7 smal ofthe bask Crud ‏سس‎

صفحه 2:

صفحه 3:
ارگونومي با بسياري از موضوعات سر و کار دارد. ارگونومي از کارمند و ایستگاه کارش شروع مي‌شود و به کل قسمت یا سازمان تسري مي يابد. بسياري از عوامل مرتبط با آرايش محيط كار و عادات كاري در كنترل كارمندان است. تمركز اركونومي هميشه بر رای براي انسان است. انسان داراي ويژگيهاي منحصر بفردي است که بعضي از این ویژگیها مانند سن و قد قابل تغییر نیستند اما بعضي از اين ویژگیها مانند آموزش و تجربه قابل دستکاري اند.

صفحه 4:
سب های اسکلتی- عسا ۳۳ در محیط های کاری به علت وجود عوامل مخاطره آمیز گوناگون آگآن بروز بیماری های شغلی امری ثابت شده است. ی از بیماری ها جزء بیماری های مرتبط با کار می باشند که از جمله مهمترین این دسته از بیماری ها عوارض اسکلتی- عضلانی می باشند. ‎sla sole‏ اسکلتی- عضلانی شامل درد و سوزش در انگشتان؛ ‎ile onsale‏ اعصاب, مفاصل و حتی قسمتی از آرنج است که با ‎ee‏ دون النهاب و بیرون زدگی دیسک همراه با درداد7 ‏شنت( کمر) می باشد. ‏از شایع ترین آسیب های اسکلتی- عضلانی شامل درد در ناحیه سانه: دردهای کمری, درد زانوه درد در پشت و گرادن ۱22 باشد.

صفحه 5:
عوامل اصلی خطر آسیب های اسکلتی- عضلانی وضعیت نامناسب بدن حین کار: انواع پوسچرهایی که افراد هنگام انجام کار به خود می گیرند. می تواند موجب ایجاد درد در بخش های خاصی از بدن شود. |. انجام کارهای طولانی مدت در وضعیت های بدنی ایستاده سیب ناراحتی پاها و ناحيه باثين كمر مى شود. ۲ کار در حالت زانوزده در مدت طولانی

صفحه 6:
۴ انجام کار در وضعیت نشسته؛ بدون داشتن تکیه گاه در ناحیه پائین کمر که پشتی صندلی هیچگونه حمایتی را برای مهره های کمر ایجاد نمی کند و سبب ناراحتی در پائین کمر می شود. ۴. در حین انجام کار دست ها بالای سر يا بازوها بالاى شانه قرار داشته باشند که در طولانی مدت باعث آسیب به مهره های کمر می شود.

صفحه 7:
۵ کار کردن در وضعیتی که گردن یا پشت بیش از ۲۰ درجه خم شده باشد. ۶ کار کردن در فضاهای محدود و محصور سب آسیب به ماهیچه ها می شود.

صفحه 8:
ری های اسکلتی- عضلانی در دل ماه ها و سال ها مواجهه نهفته است. عوارض حتی با استراحت چند روزه نیز آثار آن بر بدن به جاى درمان کامل شاید سال ها به طول انجامد.

صفحه 9:
یکی دیگر از دلایل مهم بروز کمردرد: هر وظیفه اي است که مستلزم بلند کردن, پ , هل دادن, کشیدن: تن يا جابجايي هر شیئی يا ماده اي باشد

صفحه 10:
اعمال نیروی بیش از حد نیرویی که یک فرد حین کار اعمال می کند» عامل اصلى خطر به شمار می آید. هنگامی که شما در مقابل یک شیء نیروی بدنی زیادی را 1 برید ماهيجه هاى شما تحت فشار بار 2101 قرار مى كيرند.

صفحه 11:
حرکات تکراری روی عضلات و تاندون ها می گردد. مثال: وسایلی مانند کی برده ماشین حساب, برداشتن یا گذاشتن وسایل پشت سرهم که در مدت طولانی باعث ناراحتی عضلات و ماهیچه ها می شود.

صفحه 12:
ء ليز و بی ثبات و بدون دستگیره که منجر به ایجاد وضعیت نامناسب فرد و فشار بر روی مهره های کمر و ماهیچه های دست و بازو ایجاد می

صفحه 13:
نحوه صحيح حمل دستى بار در صورت امکان از بلند کردن بار از روی کف زمین خودداری کنید در غیر اینصورت له روش زير عمل نمائید: بل از بلند کردن بار در مورد نحوه بلند کردن و جابجایی آن فکر کنید . ی از بلند کردن بار با برداشتن گوشه آن وزن بار را برآورد نمائید .

صفحه 14:
هنكام بلند كردن بارء زانو خميده و بشت راست ذكه داشته شود .در ابن صورت بلند كرد وسط عضلات با انجام خواهد شد . حالت تعادلی با باز کردن پاها به اندازه عرض شانه ایجاد کنید.

صفحه 15:
ای بلند کردن اشیاعبه حللت چمباتمه بنشینید » و پاشنه‌ها را بر روی سطح زمین قرار سنا حد امکان‌به بار نزدیک شوید وباهر دو دستتان بار را بگییید بار رلبه آرلمی با دمک پاهایتان بلند کنید نه به کمک کمر در موقع جابجا کردن بار پاهایتان را بچرخانید نه کمرتان راء

صفحه 16:
۰) ‏برای ایمن گرفتن بار» ازتمام کف دست استفاده کنید (نه از انگشتان‎ .١ ۸ مطمئن شوید که می توانید اشیاء را در دستتان نگهدارید و امکان سر خوردن آن وجود بلند کردن اشیاء سنگین یا اشیانی که شکل نامناسب دارند درخواست کمک كنيد.

صفحه 17:
ناحیه باسن استفاده کنید ز عضلات با و شكم و ناحيه ب ۰ بار را آرام آرام (بدون تکان ) بلند کنید واز عضلات پا و شکم و ناح و تا آنجایی که ممکن است بار را نزدیک بدنتان نگه دارید. تان رات ن واست و مس ۰ ۱۱ هنگام بلند کردن بار چانه خود را رو به بالاء کمرتان را تا حد ممکن راست و امتداد خط كردن بكيريد . 9۹ ۹ ‎AY‏ هميشه در موقع جابجا كردن بار باهايتان را بجرخانيد نه كمرتان را ۳ 5 ت قرار دهید و هنگامی که برای تغیبر مسیر می ایستید » ابتدا پلها را در جهت مسیر حرکت قرار ‎.١‏ هنكامى كه ب ‎yen pe‏ اس ‎So ۴‏ خانيد . سپس تمام بدن خود را بجرخاني ل

صفحه 18:
بهترين ارتفاع براى بلند كردن بار »ارتفاع بین شانه و کمر است. قرار دادن اشیاء سنگین در قفسه های هم سطح با نا حیه کمر قرار دادن اشیاء سبک تردر قفسه های بالاتر و یا پایین تر از حد کمر

صفحه 19:
کدامیک برای کمر افراد بهتر است -- هل دادن یا کشیدن جرخ دستى؟ هل دادن چرخ دستی » کاری » فرغون و...بهتر از کشیدن آنهاست . اگر فرد مجبور به کشیدن وسایل ذکر شده باشده بایستی سعی نماید با حفظ وضعیت مناسب بدنی خود اقدام به بلند نمودن بار نماید. در صورت امکان از جرثقیل ‏ انواع بالابر ها و سایر وسایل مشابه استفاده كنيد .

صفحه 20:
کمردرد کمر درد شایعترین بیماری شغلی مربوط به بیماری های اسکلتی- عضلانی می باشد لذا پرداختن به این بیماری از چند نظر ارزشمند می باشد از جمله: <کمر درد باعث غیبت از کار و بدنبال آن کاهش راندمان کاری می گردد. <کمر درد باعث تحمیل هزینه اضافی جهت تشخیص ودرمان می گردد. <کمر درد باعث ناتوانی فرد در انجام فعالیتها می شود.

صفحه 21:
: آمار ها جه مى كويند 2 هر ساله بیش از یک میلیون نبروی کاری از کمر درد رنج مى برند. ۶ از هر پنج صدمه ای که در محیطهای کاری اتفاق می افتد یکی از آنها مربوط به صدمات کمر است . از طرف دیگر یک چهارم غرامتهایی که به نیروهای کاری پرداخت می شود نیز مربوط به این صدمات بوده است . بعلت عدم رعایت اصول صحیح بلند کردن بار » نشستن » ایستادن و خوابیدن از هر ۱۰۰۰ نفر حداقل یک نفر مبتلا به کمردرد می شود. بعلت استرس از هر ۶ نفر یک نفر مبتلا به کمر درد می شود.

صفحه 22:
اگر به کمردرد مبتلا شدیم چگونه آنرا کنترل نمائیم؟

صفحه 23:
** حذف پیچش و خمش کمر ** انجام ورزش يوكا ف شستن ظروف با پوسچر غلط (در صورت ضرورت ظرف شستن سر و تنه دراي

صفحه 24:
معمولا بهترین وضعیت بدنی که به افرادجهت خوابیدن توصیه مى شود عبارت است از: | - بر روی شکم یا پشت (تمام بدن در یک سطح ) ۲ - به پهلو (با خمیده کردن جزئی زانوها ) اکر فردی کمردرد داشته باشد: "خوابیدن به پهلو و با زانوی کمی خمیده 7یا به پشت و بالشی در زیر زانو ها "استفاده از بالش با ضخامت مناسب

صفحه 25:
ار گونومی اداری فعالیت های اداری به دلیل نوع و حالات بدنی در حين کار و تداوم آن از دیدگاه ا رگونومی و همچنین پیشگیری و کنترل صدمات اسکلتی- عضلانی حائز اهمیت است. استفاده از کامپیوتر برای بیش از ۳ ساعت در روز منجر به آسیب های اسکلتی- عضلانی» کاهش راندمان کار» خستگی» سردرد» تحریک چشم اضطراب و...می گردد.

صفحه 26:
صندلی ارگونومی یکی از مهمترین اجزای یک ایستگاه کاری مناسب صندلی ار گونومیک می باشد. نوع کاری که در محیط اداری انجام می شود تعیین کننده نوع صندلی مورد نیاز است. صندلی باید دارای یک پشتی صندلی با حمایت کننده کمر باشد که قابلیت تنظیم بالاه بایین» جلو و عقب را داشته باشد. پشتی صندلی باید حمایت را برای کمر و شانه ها را فراهم کند و فرد را فادر سازد که به راحتی و بدون خم شدن بنشیند.

صفحه 27:
وضعیت نشسته بايد كمر راست كه تنه وكردن تقریبا بصورت عمودی و در یک امتداد قرار دارند و پاها از قسمت ساق پا به پایین به حالت عمودی هستند.

صفحه 28:
ران موازى با سطح کف اتاق باشد. زانوها ۲ الی ۳ سانتیمتر باید از لبه صندلی جلوتر باشد. در صورتی که قسمت پشت زانو با لبه جلوی صندلی فشرده شود این تماس و فشارها با گذشت ‏ ن باعث ورم و ایجاد اختلال در عصب سیاتیک می گردد. اندکی از ‎٩۰‏ درجه کشوده تر باشد.

صفحه 29:
کار با کامپیوتر جایگذاری و تنظیم صفحه مانیتور باعث کاهش خستگی چشم شانهء گردن و پشت می شود. اگر سطح قرار گیری نمایشگر و مانیتور بر روی میز بالا باشد: اسبسبه عقب رفتن كردن حى شود و در نهليت درد در ناحيه كردن ميشود. بهترين وضعيت جهت كار با كامبيوتر زمانى است كه: سطح کار در هد آرنج و سطح باللیی مانیتور پایین‌تر از هد چشم فرد قرار گیرد.

صفحه 30:
اكر فاصله مانيتور از فرد نامناسب (كم يا زياد) باشدة سبب خستكى جشم مى كردد در صورتيكه فاصله زياد باشد فرد مجبور است که برای ديدن مطالب و نوشته هاى ریزتر به طرف جلو خم كردد كه سبب خستكى جشم و استرس در بالا تنه مى شود و در ضمن فرد نمى تواند به يشتى تكيه كند و خستكى در ناحيه بشت و كمر را ايجاد مى نمايد . اگر فاصله كم باشد جشم نمى تواند به خوبى روى صحفه متمركز شود و ناجار سر را به طرف عقب برده و يا براى راحت ديدن ناجار است فاصله را زياد كرده كه هنكام تايب كردن دست را به طرف جلو دراز كرده كه سبب كشيدكى در عضلات دست و بازو مى كردد و به نحوى بر روى عضلات شانه تاثيركذار مى باشد .

صفحه 31:
فاصله مانیتور از فرد باید تقریبا معادل با طول بازو باشد. چقدر اشیایی که به آنها می نگرید دورتر باشند استرین کمتری در تطابق و همگرایی می شود. کاهش استرس های چشمی باعث کاهش احتمال بروز استرین چشمی

صفحه 32:
میز کار عمق ميز ( فضای داخل میز )اهمیت زیادی در راحت بودن‌با برای انجام یکسری حرکات دارد. باید با به اندازه کافی فضای آزاد در زیر میز داشته باشد. لگر ارتفاع میز باللقر از ارتفاع آونج باشد بلعث بالا بردن شلنه و دست‌.می شود و لین سبب خستگی و درد در ناحیه شانه می گردد برای هر کاریبا توجه‌به نوع فعالیت و مشخصات آنتروپومتری شاغلین هی بایستی میز مناسب قلبل تنظیم » طراحی گردد. ولگر لین لمر میسر نگردد میتوان از صندلی قلبل تنظیم ار گونومیک استفاده گردد.

صفحه 33:
اكر ارتفاع ميز بالاتر از ارتفاع آرنج باشد : بلعث بالا بردن شلنه و دست.عی شود و لین سب خستگی و درد در ناحیه شانه می گردد. اگر ارتفاع سطح میز پایین تر از ارتفاع ارنج باشد : بلعث خم شدن گردن و تملیل قنسبه طرف جلو شده و تغیبری در قوس ستون مهره‌ها پیدااهی شود که لین موضوع بلعث افزایش بار بر روی عضلات ناحیه گردن و شلنه شده و ایجاد کمر دردحی کند همجنين در موقع كاربا صفحه كليد قسمت دست در ناحيه مج به طرف بالا خم شده و قسمت بشت دست در ناحيه مجببا لبه ‎Jee‏ ‏برخورد کرده و مشکلات و ناراحتیهای در ناحبه حچ‌به وجود می آورد. ۳

صفحه 34:
برای افرادی کمبه طور طوللنیبا کامپیوتر کارحی کنند و ساعتهای زیادی رلبه نگاه کردن به صفحه مانیتور می گذارند به صورتی از سوزش و خستگی . خشکی چشم شکایت می کنندکه این موضوع به ابن علت استكه در حين كار نياز به تمركز زياد دارند و تعداد پلک زدنها در طی کار كلهش.مى يلبد . براى بيشكيرى توصيه.مى كردد هر جند يكبار سر را از مانيتورسبه طرف يى شيئ دورى در فاصله بيشتر از © متر (براى مثال ساعت روى ديوار ) بركردانده و نكاه كرده و به طور مرقب شروع به بلك زدن نمايند تا سطح روى جشم مرطوب گردد .

صفحه 35:

صفحه 36:
روشنایی صفحه مانیتور روشنلیی-می تولند لثر قلبل ملاحظه ای بر راحتی و عملکرد داشته باشد. در کار با مانیتور» نور شدید بوییه لگر باعث خبیرگی شود موجب ناراحتی چشمی می گردد. در کارهای خواندنی و نوشتاری» روشنلیی کم بلعث ناراحتی چشمی‌می شود. همچنین جو افسردگی را بر محیط کار حاکم می کند.

صفحه 37:
روشنایی مورد نیاز در کار با کمپیوتربید كمتر از ميزان روشنايى لازم برای خواندن کتاب یا هرمتن نوشته شده روى كاغذ باشد. اين اختلاف ناشی از این واقعیت است که مانیتورهای کامپیوتر از خود نور ساطع می کنند در حالیکه کاغذ منعکس کننده نوری است که از محیط از ناراحتی چشمی در کار با کامپیوتر لازم است روشنایی محیط به اذ صفحه مانیتور ساطع می شود. پنجره یا منابع نوری درخشنده باندازه خیرگی مانیتور ناراحت کننده باشد.

صفحه 38:
چیدمان مناسب مانیتور نست به پنجره را در گوشه راست پنجره و یا سایر منابع نورى قرار دهيد تا انعكاسات و خيركى را به حداقل برسانید. تابش نورهای محیطی از سمت چپ. این مورد برای راست دست ها کاربرد

صفحه 39:
دست نبايد در حين تایپ کردن رو به بالا یا رو به پایین قرار بگیرند. ی بازوها در آینج بلید حدوداً ‎٩۰‏ درجه بلشدیبا صفحه کلیدی کمبه طور ستقیم: قرار گرفته است. ۱ اید به طور طبیعی نزدیک به بدن در یک موقعیت راحت قرار گیرد. RIGHT!

صفحه 40:
تحقیقات نشان.می دهد کسانی هستند کمبا دست هایشان کارهی کنند از هر ده نفرسیک نفربه اپن ناراحتی دجار هستند » خانمهای خلنه دار , تایبیست‌ها ء قصاب‌ها » نجارهاه موسیقی دانان و خیاط ها بیشتر به این بیماری دچار می شوند . لین عارضه در ميان زنان ۰ گتا ۶۰ساله و بخصوص زنان باردار رلیج است ؛ زیرا در دوران بارداری به دلیل ترشحات زیاد هورمون » غضروف شل شده و باعث تورم می گردد. لین حللت در میان خلنم هلیی که قرص ضد بارداری مصرف‌می کنند نیزدیده‌حی شود . همچنین کسانی که از ناراحتی تیروئید رنج می برند به دلیل نوسان هورمون به این بیماری دچار می گردند.

صفحه 41:
مانیتور تسیت یه محور عمودی مج صاف و داراى تكيه كام ‎sor‏ صتدلی قابل چرخش باشد ابیت تتظیم ار تفاع صتدلی. حداقل دارای ۵ چرخ باشد پاها به صورت صاف روی زمین قرار گیرند . قسمت جلوی صندلی یا از یک زیر پایی استفاده شود توسط پشت ژانوها فشرد ۰ نشود.

صفحه 42:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان