حسابداریعلوم انسانی و علوم اجتماعی

استاندارد حسابداری شماره 21 (حسابداری اجاره ها)

صفحه 1:
tas ply استاندارد حسابداری شماره ۲۱ حسابداری اجاره ها

صفحه 2:
هدف استاندارد: ۱- تعیین زمان شناخت(معیارهای شناخت) بحث انتقال مزایا و مخاطرات ۲- تعیین نحوه اندازه گیری( مبانی اندازه گیری) ارزش فعلی و بحث هزینه ها و در آمدهای مالی ۳-افشای اطلاعات نحوه انعکاس در ترازنامه

صفحه 3:
تعریف اولیه: اجاره: ابزاری است که واحد تجاری از طریق آن حق خرید با استفاده از داراییها را به دست می آورد . در قراردادهای اجاره به شرط تملیکک » اجاره دهنده موظف است در صورت عمل به شرایط قرارداد توسط اجاره کننده » مالکیت قانونی دارایی مورد اجاره را در پایان مدت اجاره به وی انتقال دهد .

صفحه 4:
دامنه کاربرد: این استاندارد. برای قراردادهایی کاربرد دارد که حق استفاده از دارایی را انتقال می دهد. حتی اگر بخش عمده ای از خدمات تعمیر و نگهداری دارایی توسط اجاره دهنده ارائه شود . الزاما ت این استاندارد باید برا ی حسابدار ی کلیه اجاره ها به استثنای موارد زیر بکار گرفته شود : اکتشاف با بهره برداری از منا ب . قراردادهای ‎Wael‏ ز درخصوص استفاده از مواردی نظیر فیلمهای سینمایی و ویدیویی » نمایشنامه. حق اختراع » حق تألیف و نرم افزارها ی رایانه ای .

صفحه 5:
تعاریف: اجاره : موافقتنامه ای است که به موجب آن , اجاره دهنده در قبال دریافت مبلغ يا مبالغ مشخصی حق استفاده از دارایی (صرفاً حق استفاده)را برا ی مدت مورد توافق به اجاره کننده وا گذار میکند. اجاره سرمایه ای : عبار ت است از اجاره | ی که به موجب آن تقریباً زابا ی ناشی از مالکیت دارایی به اجاره کننده منتقل می شود . مالکیت دارایی ممکن است نهایتاً انتقا ل يابد يا انتقال نیابد. اجاره عملیاتی : به اجاره ای غیر از اجار ه سرمایه | ی اطلا ق میشود.

صفحه 6:
از نظر اجاره دهنده الف) تامین مالی ب)اجاره از نوع فروش: ۱) در آمد فروش ۲) درآمد بهره ج)اهرمی عملیاتی از نظر اجاره کننده سرمایه ای lbs شرایط اگر مزایا و مخاطرات منتقل شود اگر مزایا و مخاطرات منتقل نشود

صفحه 7:
اجاره غیر قابل فسخ : نوعی اجاره است که تنها در موارد زیر قابل فسخ است: الف . وقو ع برخی پیشامدها ی احتمالی بعید. ب . با مجوز اجاره دهنده ؛ ج . انعقاد قرارداد جدید اجاره برای همان دارایی یا دارایی مشابه » بین همان اجاره کننده واجاره دهنده , با ۵ . پرداخت مبلغ اضافی توسط اجاره کننده . به گونه ای که در آغاز اجاره در رابطه با استمرار اجاره اطمینانی معقول وجود داشته باشد.

صفحه 8:
آغاز اجاره : عبارت است از تاریخ در اختبار گرفتن دارایی یا آغاز تعلق گرفتن اجاره بها .هر کدا م مقدم است. دوره اجاره : عبارت از دوره غیرقابل فسخی است که اجاره کننده » دارایی مورد نظر را برا ی آن دوره اجاره کرده است به اضافه هر مدت زمان دیگری که اجاره کننده اختیار دارد اجاره آن دارایی را با پرداخت با بدون پرداخت مبلغ اضافی ادامه دهد و در آغاز اجاره اطمینان معقولی وجود داشته باشد که اجاره کننده از این اختبار استفاده خواهد کرد.

صفحه 9:
حداقل مبالغ اجاره : عبارت است از مبالغی که اجاره کننده باید در طول دوره اجاره بپردازد با از وی انتظار می رود که پرداخت کند (به استثنای مخارج مالیا ت ‏ نگهدار ی دارایی و خدما تی که به عهده اجاره دهنده است) به اضافه: الف . در ار تباط با اجاره کننده » هر مبلغی که توسط وی يا هر شخص وابسته به وی تضمین شده است. یا ب . در ارتبا ط با اجاره دهنده » هر گونه ارز ش باقیمانده که پرداخت آن توسط اجاره کننده با شخص ‎dy IU‏ اجاره دهنده تضمین شده باشد. (موارد الف و ب ارزش اسقاط تضمین شده هستند)

صفحه 10:
با این حال . چنانچه اجاره کننده اختیار (0۱0س سج)داشته باشد دارایی مورد اجاره را به قیمتی خریداری کند که انتظار رود به مراتب کمتر از ارزش منصفانه آن در زمان قابل استفاده بودن اختیار خرید باشد و در آغاز قرارداد نیز اطمینان معقولی درباره استفاده از این اختیار وجود داشته باشد » حداقل مبلغ اجاره عبارت است از: حداقل اجاره بهای قابل پرداخت در طول دوره اجاره به اضافه مبلغ مورد نیاز برای استفاده از اختبار خرید مزبور.

صفحه 11:
از دید گاه اجاره کننده: حداقل مبلغ اجاره< مبالغی که اجاره کننده بايد در طول دوره اجاره بپردازد(آنچه که به عهده اوست) + هر مبلغی که توسط وی با هر شخص واسته به وی تضمین شده است-(ارزش باقیمانده تضمین شده)

صفحه 12:
از دید گاه اجاره دهنده: حداقل مبلغ اجاره< مبالغی که اجاره کننده باید_در طول دوره اجاره بپردازد(آنچه که به عهده اوست) + هر مبلفی که پرداخت آن توسط اجاره کننده با شخص الثی به اجاره دهنده تضمین شده باشد. (ارزش باقیمانده تضمین شده)

صفحه 13:
وقتی اختیار خرید وجود دارد حداقل مبلغ اجاره< مبالغی که اجاره کننده باند_در طول دوره اجاره بپردازد( آنچه که به عهده اوست) + مبلغ مهرد نیاز برای استفاده از اختیار خرید

صفحه 14:
ارزش منصفانه : مبلغی است که خریداری مطلع و مایل و فروشنده ای مطلع و مایل می توانند در معامله ای حقیقی و در شرایط عادی , یک دارایی را در ازای مبلغ مزبور با یکدیگر مبادله کنند. عمر اقتصاد ی : عبار ت است از : الف. مدت زمانی که انتظار می رود یک دارایی از لحا ظ اقتصادی توسط یک با چند کاربر قابل استفاده باشد يا ب . تعداد تولید یا واحدهای مشابهی که انتظار می رود در فرایند استفاده از دارایی توسط یک يا چند استفاده کننده کسب شود.

صفحه 15:
عمر مفید : عبارت است از مدت زمانی که انتظار می رود منافع اقتصادی دارایی مورد اجاره توسط واحد تجاری مصرف شو ۵ . ‎ex!)‏ دوره از ابتدای دوره اجاره شروع می شود و متأثر ازمحدودیتها ی زمانی مندرج در قرارداد اجاره نیست. بعنی میتواند از مدت اجاره بیشتر باشد: مثل وقتی که خوش بین هستیم که از دارایی بعداً هم بتوانیم استفاده کنیم)) ‎ ‎ ‎

صفحه 16:
ارز ش باقیمانده تضمین شده : عبارت است از: الف. در مورد اجاره کننده :آن بخش از ارزش باقیمانده دارایی که توسط اجاره کننده يا شخص وابسته به وى تضمين گردیده است (مبلغ تضمين شده حداكثر_مبلغى است كه مى تواند تحت هر شرايط_قابل برداخت باشد)؛ و ب . در مورد اجاره دهنده بخش از ارزش باقیمانده دارایی که تو سط اجاره کننده باشخص الثی تضمین شده است .

صفحه 17:
ارزش باقیمانده تضمین نشده : عبارت است از آن بخش از ارزش باقیمانده دارایی که اجاره دهنده نسبت به تحقق آن اطمینان کافی ندارد یا تنها توسط شخص وابسته به اجاره دهنده (نه اجاره کننده )تضمین شده است. سرمایه گذاری ناخالص در اجار ه : عبار ت است از مجمو ع حداقل مبالغ اجاره مربوط به اجاره سرمایه ای از دید اجاره دهنده و هر گونه ارز ش باقیمانده تضمین نشده ای که به وی تعلق مى كيرد .

صفحه 18:
سرمایه گذاری نا خالص در اجاره < |)حداقل مبلغ اجاره از دید گاه اجاره دهنده + ۲)هر گوفه ارز ش باقیمانده تضمین نشده ای که به ویب تعلق می گیرد .

صفحه 19:
سرمایه گذاری نا خالص در اجاره < ۱-۱)مبالغی که اجاره کننده باید در طول دوره اجاره بپردازد(آنچه که به عهده اوست) ۲-۱)هر مبلفی که پرداخت آن توسط اجاره کننده یا شخص الئی_ به اجاره دهنده تضمین شده باشد. (ارزش باقیمانده تضمین شده) + ؟)هر گونه ارز ش باقیمانده تضمین نشده ای که به وی تعلق می گیرد .

صفحه 20:
سرمایه گذاری نا خالص در اجاره < ۱-۱-۱)اصل اقساط + ۲-۱-۱) بهره+ ۲-۱) ارزش باقیمانده تضمین شده+ ۲ ارز ش باقیمانده تضمین نشده

صفحه 21:
درآمد مالی کسب نشده : عبارت است از تفاو ت بین : الف. مجموع حداقل مبالغ اجاره مربوط به قرارداد اجاره سرمایه ای از دید اجاره دهنده و ه رگونه ارز ش باقیمانده تضمین نشده ای که به وی تعلق میگیرد(- سرمایه گذاری ناخالص در اجاره)» و ب . ارز ش فعلى مبلغ ياد شده در بند “ الف “ با نر خ ضمنی سود تضمین شده اجاره .

صفحه 22:
در آمد مالی كسب نشده- سرمایه گذاری نا خالص در اجاره ارز ش فعلی(۳۵)) سرمایه گذاری نا خالص در اجاره با نرخ ضمنی سود تضمین شده اجاره

صفحه 23:
سرمایه گذاری خالص ذر اجاره : عبارت است از سرمایه گذاری ناخالص در اجاره پس از کسرذرآمد مالی كسب نشده. نرخ ضمنی سود تضمین شده اجاره : عبارت است از نرخ تنزیلیی که در آغاز اجاره ؛ سبب شود مجموع ارزش فعلی حداقل مبالغ اجاره و ارز ش باقیمانده تضمین نشد ه دارایی با ارز ش منصفانه دارایی مورد اجاره برابر شود. فرخ فرضی استقراض برای اجاره کننده : نرخ سود تضمین شده ای است که اجاره کننده نا گزیر می بود برای یک اجاره مشابه پرداخت کند يا در صورت عدم امکان تعیین آ ن » نرخی که اجاره کننده نا گزیر می بود در آغاز اجاره بر ای دریافت وامی با شرایط بازپرداخت وتضمین مشابه جهت استقرا ض مورد نیاز برا ی خرید دارایی مورد نظر متحمل شود.

صفحه 24:
سرمایه گذاری خالص در اجاره < سرمایه گذاری نا خالص در اجاره درآمد مالی کسب نشده

صفحه 25:
نرخ ضمنی سود تضمین شده اجاره < نرخی که منجر شود به اينکه 585 رزش فعلى سرمايه كذاري ناخ سر ارى نا خالص در اجاره با ارز ش منصفان ش منصفانه دارایی مورد اجاره

صفحه 26:
طبقه بندی اجاره ها: در این استاندارد طبقه بندی اجاره ها مبتنی بر ۱) میزان مخاطرات و ۲) مزابای ناشی از مالکبت دارابی است كه به اجاره دهنده یا اجاره کننده تعلق می گیرد . ۱) مخاطرات شامل امکان وقوع زیان ناشی از ظرفیت بلااستفاده یا منسوخ شدن فناوری و کاهش در بازده دارایی به دلیل تغییر شرایط اقتصادی است . ؟) مزابا شامل مواردی از قبیل انتظار عملیات سودآور در طول عمراقتصادی دارایی و هر گونه سود حاصل از افزایش ارزش دارایی با تحقق ارزش باقیمانده است .

صفحه 27:
انواع اجاره: اجاره ای به عنوان اجاره سرمایه ای طبقه بندی می شود که به موجب آن تقریاً تمامی مخاطرات و مزابای ناشی از مالکیت دارایی منتقل شود . اجاره ای که تقریباً تمام مخاطرات و مزایای ناشی از مالکیت دارایی را منتقل نکند به عنوان اجاره عملیاتی طبقه بندی میشود *«*#نوع اجاره (يعنى سرمايه اى يا عملياتى ) به محتوای معامله و نه شكل قرارداد بستكى دارد .

صفحه 28:
شرایط اجاره سرمایه ای: نمونه هایی از شرایطی که در آن » یک اجاره معمولاً به عنوان اجاره سرمایه ای طبقه بندی می شود به شرح زیر است : ‎)١‏ طبق قرارداد اجاره » مالکیت دارایی در پایان دوره اجاره به ‏اجاره کننده منتقل شود (اجاره به شرط تملیک ) ‏۲) اجاره کننده اختبار داشته باشد که دارایی مورد اجاره را در ‏تاريخ اعمال اختبار خرید به قیمتی که انتظار می رود به مراتب تر از ارزش منصفانه دارایی در آن تاریخ باشد خریداری کند ‏و در آغاز اجاره . انتظار معقولی وجود داشته باشد که اجاره ‏کننده از این اختیار استفاده خواهد کرد ‎barca)‏ ‎(purckose ‎ ‎

صفحه 29:
۳) دوره اجاره حداقل ۷۵ درصد عمر اقتصادی دارایی را در بر گیرد. حتی گر مالکیت دارایی نهایتا منتقل نشود.( ‎a‏ ‎(E‏ ارزش فعلی حداقل مبالغ اجاره در آغاز اجاره حداقل برابر با ۰ درصد ارزش منصفانه دارایی مورد اجاره باشد, و ‏۵)دارایی مورد اجاره دارای ماهیت خاصی باشد به گونه ای که تنها اجاره کننده بتواند بدون انجام تغییر ات قابل ملاحظه از آن استفاده کند. ‏د علاوه بر شروط بالا از دید گاه اجاره دهنده (( بازیافت مبالغ دریافتی باید محتمل باشد))(در استانداردها ذ کر نشده) ‎ ‎

صفحه 30:
طبقه بندی اجاره ها در آغاز اجاره صورت می گیرد . اکر در هر زمانی اجاره دهنده واجاره کننده توافق کنند که به جای تجدید قرارداد اجاره . شرایط آن را به گونه ای تغییرذهند که با توجه به معیارهای اجاره های سرمایه ای منجر به طبقه بندی متفاوتی نسبت به اجاره قبلی شود قرارداد تجد بدنظر شده به عنوان یکت قرارداد جدید تلقی می شود .( به گذشته بر نمیگردد) تغییر دربر آوردها (نظیر تغییر در بر اورد عمر اقتصادی يا ارزش باقیمانده دارایی مورد اجاره ) یاتغیبر شرایط ( به طور مثال » عدم پرداخت اجاره توسط اجاره کننده ) نمی تواند به عنوان دلیلی جهت تجدید طبقه بندی اجاره(از سرمایه ای به عملیاتی و بالعکس) برای مقاصد حسابداری بکار رود.

صفحه 31:
اجاره زمین و ساختمان: اجاره زمین و ساختمان همانند اجاره سایر داراییها به اجاره سرمایه ای و عملیاتی طبقه بندی می شود .

صفحه 32:
یکی از ویژگیهای زمین این است که معمولا عمر اقتصادی نامحدود دارد و چنانچه انتظار نرود مالکیت آن در پابان دوره اجاره به اجاره کننده منتقل شود,تقریباًتمجی مخاطرات و مزایای ناشی از مالکیت به اجاره کنندم«هتقل نمی شود (ماننداجاره زمینهای وقفی ). )این نوع اجاره هاء اجاره عملیاتی تلقی و ")هر گونه پرداخت اولیه در رابطه با آنها به عنوان پیش پرداخت اجاره محسوب و در طول دوره 1 اره برمبنا منافع مورد انتظار مستهلکت ۳) پیش پرداخت یادشده در سرفصل داراییهای ثابت مشهود تحت عنوان " پیش پرداخت زمینهای استیجاری" منعکس ميشود.

صفحه 33:
حسابداری اجاره ها توسط اجاره کننده: اجاره ها ی سرمایه | ی: اجاره های سرمایه ای باید تحت عنوان ۵ ارایی و بدهی و به مبلفی معادل ارزش منصفانه دارایی مورد اجاره در آغاز اجاره با به ) حداقل مبالغ اجاره (-مبالغی که اجاره کننده باید در طول دوره اجاره بپردازد+ ارزش اسقاط تضمین شده )» هر کدام کمتر است . در ترازنامه اجاره کننده منعکس شو د . ۱) برای محاسبه ارزش فعلی حداقل مبالغ اجاره » از نرخ ضمنى سود تضمین شده اجاره و د ر صورتی که تعیین نرخ ضمنی سود تضمین شده اجاره امکان پذیر نباشد از رخ فرضی استقراض برای اجاره کننده استفاده می شود.

صفحه 34:
۲ انعکاس بدهیهای مربوط به اجاره های سرمایه ای به شکل مبلغ کاهنده داراییهای (عصعصه عسسه) مر بوط در تر ازنامه مجاز نیست . ۳ اگر در متن ترازنامه , بدهیها به جاری و غیرجاری تفکیکك شود(طبق استاندارد ۶ امجاز به عدم تفکیک هم میباشیم) با بدهیهای مربوط به اجاره نیز به همین شکل برخورد خواهد شد ۶) مخار ج مستقیم اولبه مرتبط با هر یک از اجاره های سرمایه ای از قبیل هزینه های ثبتی و تأمین تضمینهای مربوط به عنوان از مبلغ دارابيى شناسابى شده انعكا يابد.

صفحه 35:
مخارج مستقیم اولیه اجاره: هزینه دوره یا در طول مدت اجاره متناسب با درآمد در دوره وقوع به عنوان هزینه و معادل ان بخشی از درآمد مالی کسب نشده به درآمد منتقل ميشود.#*»د به عنوان بخشی از مبلغ دارایی شناسایی میشود اجاره دهنده اجاره کننده اجاره دهنده اجاره کننده عملياتى سرمايم اى

صفحه 36:
مخارج مستقیم اولیه اجاره: اجاره دهنده ای که تولید کننده یا فروشند/م است : مخارج مستقیم اولیه باید در شروع دوره اجاره به عنوا ن هزینه در صورات سود و زیا ن شناسای ی شود. در دوره وقوع به عنوان هزينه و اجار/ معادل ان بخشى از درآمد ‎Sho‏ كسب نشده به درآمد منتقل ميشود. سرمايه اى

صفحه 37:
)مبالغ اجاره باید بین هزینه های مالی و کاهش مانده بدهی تسهیم شو د .(سهم اصل و بهره هر قسط) ) هزینه مالی باید به گونه ای به دوره ها ی مالی در طول دوره اجاره تسهیم شود که یت نرخ سود تضمین شده اذواری ثابت (نرخ بهره موثر) نست به مانده بدهی برای هر دوره ایجاد کند . #*#در عمل برای سهولت محاسبه میتوا ن از نرخ تقريبى براى این منظور استفاده کرد.

صفحه 38:
هزینه های دوره: در هر دوره مالی اجاره سرمایه ای » سبب ایجاد هزینه استهلاکك دارایی و هزینه های مالی می شو ۵ . ۱) رو یه استهلاک دارایی مورد اجاره باید با رویه مورد استفاده برای داراییهای تحت تملک واحد تجاری یکسان باشد . ۲)عمر مفید: الف )اكر نسبت به تملك دارایی در پایان دوره اجاره توسط اجاره کننده . اطمینا ن معقولی وجود ندارد ؛دارایی اجاره شده باید در طول دوره اجاره با عمر مفید آن هر کدام کوتاه تر است » مستهلك شود. ب)چنانچه اطمینانی معقول وجود داشته باشد که در پایان دوره اجاره » مالکیت دارایی به اجاره کننده منتقل می شود. دوره استفاده مورد انتظار معادل عمر مفید دارایی است .

صفحه 39:
اجاره ها ی عملیاتی: در اجاره های عملیاتی . مبالغ اجاره باید برمبنای خط مستقیم طی دوره اجاره به عنوان هزینه دوره شناسایی شود مکر اينکه مینای سیستماتیک دیگری بیانگر الگوی زمانی کسب منافع اقتصادی توسط استفاده کننده باشد. حتی اگر پرداختها ی مربوط به اجاره بر آن مبنا نباشد.

صفحه 40:
حسابسلری اجاره ها توسط اجاره دهنده: اجاره ها ی سرمایه ا ی: اجاره دهنده باید دارایی مرتبط با اجاره سرمایه ای را در ترازنامه به عنوا ن یک رقم دربافتنی و به مبلغی معادل سرمایه گذار ی خالص در اجاره منعکس کند. (- ارزش فعلی(مبالفی که اجاره کننده باید_در طول دوره اجاره بپردازد+ ارزش باقیمانده تضمین شده+ارز ش باقیمانده تضمین نشده ))» در اجاره های سرمایه ای . اجاره دهنده با مبالغ اجاره دریافتنی به صورت بازیافت اصل ودرآمد مالی سرمایه گذاری برخورد ميشود. ‎tle volvo‏ بايد براساس الكويى شناسايى شود كه نسبت به مانده سرمايه كذارى خالص اجاره دهنده در رابطه با اجاره سرمايه ای » نرخ بازده ادواری ابتی(نرخ بهره موثر) ایجاد کند. ‎ ‎

صفحه 41:
ارزش باقیمانده تضمین نشده برآوردی که در محاسبه سرمایه گذاری ناخالص اجاره دهنده ملحوظ می شود در پابان هر دوره بررسی می شود . چنانچه ارزش باقیمانده تضمین نشده برآوردی کاهش بابد. تخصیص در آمد در طول دوره اجاره تجدیدنظر میشود و هر گونه کاهش در مبالغی که قبلا به سرفصلهای ارزش باقیمانده تضمین نشده و درآمد ماللی کسب نشده منظور شده است . بیدرنگک شناسایی می شود.(تغییر در برآورد)

صفحه 42:
مخارج مستقیم اولیه . از قببل مخارج حقوقی و حق العمل به طور معمول در مراحل انجام مذا کره و انعقاد قرارداد واقع می شود . در اجاره های سرمایه ای » این مخارج مستقیم اولبه به منظور کسب در آمد مالی 7 در دوره وقوع به عنوان هز بنه شناسایی می شود و معادل آ ن» بخشی از درآمد مالی کسب نشده به درآمد دوره منتقل می گردد.

صفحه 43:
نکته: با یک دارایی مورد اجاره سرمایه ای که طبق استاندارد حسابداری شماره ۳۱ با عنوان داراییهای غیرجاری نگهداری شده برای فروش و عملیات متوقف شده به طور مستقل يا در قالب یک مجموعه واحد . به عنوان نگهداری شده برای فروش طبقه بندی شده است باید طبق استاندارد یاد شده برخورد شود.

صفحه 44:
اجاره دهنده تولید کننده يا فروشنده: اجاره دهنده ای که تولید کننده يا فروشنده است . باید سود یا زیان فروش را همانند رویه مورداستفاده برای فروشهای قطعی در صورت سود و زیان شناسایی کند . چنانچه عمداً از نرخ سود تضمین شده کمتری استفاد ه شود . سود حاصل از فروش باید با اعمال نرخ سود تضمین شده تجاری رایچ شناسايى شود . ‎stat‏ #مخارج مستقيم اوليه بايد در شروع دوره اجاره به عنوا ن هزینه در صور ت سود و زیا ن شناسایی شود.( مخارج فروش محسوب میشود)

صفحه 45:
اجاره سرمایه ای یک دارایی توسط تولید کننده یا فروشنده سبب ایجاد دو نوع د رآمد به شرح زیر می شود: الف. سود یا زیانی معادل سود و زیان ناشی از فروش قطعی دارایی مورد اجاره به قیمتهای معمول فروش که منعکس کننده هر گونه تخفیفات تجاری یا عمده فروشی است ؛ و ب . درآمد مالی در طول دوره اجاره. تولید کننده یا فروشنده اجاره دهنده ء در آمد فروش را در شروع دوره اجاره سرمایه ای براساس اقل ارزش منصفانه دارابى يا 0 حداقل مبالغ اجاره که با اعما بك ‎ai‏ ‏شده تجارى رايج محاسبه شده است » ثبت ميم كد . (محافظة کارانه در محاسبه سود حاصل از فروش)

صفحه 46:
بهای تمام شده فروش که در شروع دوره اجاره شناسایی می شود عبارت است از : ۱ )بهای تمام شده ‏ يا ")در صورت متفاوت بودن » مبلغ دفتری دارایی مورد اجاره پر از ارذ شِ ۳ ۷+ تفاوت بین درآمد فروش و بهای تمام شده فرو ش » سود فروش است که براساس رویه معمول واحد تجاری برای فروشهای قطعی شناسایی می شود.

صفحه 47:
تولید کننده با فروشنده اجاره دهنده در عضی موارد به منطو جذب ‎tee Ge Oo ones Sen CP S296 ae BOs‏ 3 بالا استفاده از جنين نرخى سبب مى شود بخش عمده اى از كل در آمد معامله , در زمان فروش شناسايى شود . جنانجه به طور صوری نرخ سود تضمین شده پایین تری اعلام شود » سود حاصل از فروش به مبلغی محدود می شود که در صورت اعمال نرخ سود تضمین شده تجاری رایج محاسبه می شد.

صفحه 48:
اجاره های عملیاتی: اجاره ذهنده ‎wh‏ داراییهای موضوع اجاره عملیاتی را براساس ماهیت تحت سرفصل داراییهای ثابت مشهود یا داراییهای نامشهود در ترازنامه ارائه کند. درآمد اجاره ناشی از اجاره عملیاتی باید به روش خط مستقیم در طو ل دوره اجاره شناسایی شود مگر اينکه مبنای منظم دیگر ی ؛ الگو ی زمانی کسب منافع نا شی از دارایی را به گونه مناسبتری نشا ن دهد .

صفحه 49:
مخارجی از قبیل استهلاک که برای کسب در آمد اجاره تحمل می شود به عنوان هزینه شناسایی میگردد . در آمد اجاره (به استثنای مبالغ دریافتی بابت خدماتی مانند بیمه ونگهداری ) معمولا به روش خط مستقیم در طول دوره اجاره شناسایی ‎AP‏ ‏شود. مکر اینکه مبنای منظم دیگری معرف بهتری از الکوی زمانی کسب منافع دارایی مورد اجاره باشد .

صفحه 50:
مخارج مستقیم اولیه ای که مشخصاً در ار تباط با کسب در آمد از محل اجاره عملیاتی واقع می شود در طول دوره اجاره متناسب با درآمد اجاره به سود و زیان منظور می شود با در دوره وقوع به نوان هزبنه دوره شناسا دد. ((تولید کننده یا فروشنده اجاره دهنده در رابطه با اجاره عملیاتی سودی بابت فروش شناسایی نمیکند, زیرا اجاره عملیاتی معادل فروش نیست.))

صفحه 51:
معاملات فروش و اجاره مجدد: چنانچه معامله فروش و اجاره مجدد از نوع اجاره سرمایه ای باشد مازاد عواید فروش نسبت به مبلغ دفتری دارایی نباید بی درنک به عنوان درآمد در صورتهای مالی فروشنده (اجاره کننده) منعکس شود. این مازاد باید در طو ل دوره اجاره به عنوا ن در آمد شناساه مو

صفحه 52:
99 شند ش واجا جا ‎oo‏ ee ‏ره‎ دوز وش كنند نوع سرمایه ای تن در طول دوره اجاره درآمد منوان سود ۲( 5 اد مات ۱) اگر دایمی : گر دا 1 1 شد بلادرتكك ذيا زيان نميشود

صفحه 53:
چنانچه معامله فروش و اجاره مجدد از نوع اجاره عملیاتی باشد: ١)اكر‏ معامله برمبنای ارزش منصفانه انجام شده است ؛ سود با زيان بايد بى درتك شناسايى مى شود . ؟) در صورتيكه قيمت فرو ش کمتر از ارزش منصفانه دارایی باشد, زیا ن باید بی درنک شناسایی شود , مكر اينكه زيان » با مبالغ اجاره ای کمتر از نرخ بازار: در آینده جبران شو د . در این حالت. زیان یاد شده باید متناسب با مبالغ اجاره طی دوره آی که انتظار می رود از دارایی مور د نظراستفاده شود مستهلك گرد ۵.

صفحه 54:
۳) چنانچه قیمت فروش بیش از ارزش منصفانه باشد, مبلغ مازاد ‎wh‏ طی دوره ای که انتظار می رود از دارایی مورد اجاره استفاده شود. مستهلک گردد. ) در اجاره های عملیاتی . چنانچه ارزش منصفانه دارایی در زمان فروش و اجاره مجدد کمتر از مبلغ دفتری دارایی باشد باید بی درنگ زیانی معادل تفاوت مبلغ دفتری و ارزش منصفانه شناسایی شود .

صفحه 55:
۵ در اجاره های عملیاتی » اگر ارزش منصفانه در تاریخ فروش و اجاره مجدد کمتر از مبلغ دفتری باشد, زیان شناسایی می شود . در مورد اجاره های سرمایه ای چنین تعدیلی مورد نیاز نیست » مگر اینکه کاهش ارزش دارایی دائمی باشد که در این صورت براساس استانداردحسابداری شماره ۱۱ با عنوان حسابداری داراییهای ثابت مشهو د. مبلغ دفتری دارایی به مبلغ قابل بازیافت کاهش داده می شود.

صفحه 56:
فروش و اجاره مجدد (در دفاتر فروشنده و اجاره کننده)- از نوی عملیاتی سود و زیان بلادرنگک ارزش منصفانه < قیمت فروش ۲) کر در آینده جبران شود..متناسب ‎peer bal‏ ارزش منصفانه > با مبالغ اجاره یا قیمت فروش ۱ ارزش منصفانه << قیمت. هر گونه مازاد متناسب با مبالغ اجاره فروش

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
29,000 تومان