شیمی

اسیدها

acidha_va_anvae_an

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “اسیدها”

اسیدها

اسلاید 1: اسيدها

اسلاید 2: اسيدها از نظر نوع و قدرت به دو گروه تقسيم مي شوند: اسيدهاي قوي اسيدهاي ضعيف

اسلاید 3: اسيدهاي قوي مانند : اسيد كلريد ريك HClاسيد يديدريك HI اسيد نيتريك HNO3اسيد سولفوريك H2SO4اسيد پركلريك HClO4

اسلاید 4: اسيدهاي ضعيف مانند : اسيد استيك C2H4O2اسيد كربنيكH2CO3اسيد فلوريدريك HFاسيد نيترو HNo2و تا حدودي اسيد فسفريكH3PO4

اسلاید 5: كليه اسيدهاي آلي نيز جزو اسيدهاي ضعيف هستند.تركيبات آلي، موادي هستند كه در بدن موجودات زنده وجود دارند و از عناصر كربن C ، هيدروژن H ، اكسيژنO و نيتروژن N تشكيل شده اند . در مورد اسيدهاي آلي در ادامه توضيح خواهيم داد.

اسلاید 6: اسيدها مزه ترشي دارند بعضي از اسيدها سمي هستند ، بعضي باعث سوختگي هاي فراوان مي شوند و تعدادي نيز كاملا بي ضرر به شمار مي آيند.بعضي اسيدها نيز خوراكي و بسيار مفيد هستند . ما اسيد سيتريك را از پرتقال و ليموترش به دست مي آوريم.بدن مانيز اسيدهايي مي سازدكه به گوارش غذا كمك مي كند.

اسلاید 7: اسيدها به دو گروه بزرگ خوراكي صنعتي تقسيم مي شوند.

اسلاید 8: اسيدهاي صنعتي مانند : اسید سولفوریک H2SO4 اسيد نيتريك HNO3اسيد فسفريك H3PO4اسيد بوريك (بوريك اسيد) H3BO3 يا B(OH)3

اسلاید 9: اسید سولفوریک H2SO4 یکی از قوی ترین و مهم ترین اسیدها است که به مقدار فراوان در تولید انواع کود ، فرآورده های نفتی و آهن و فولاد بکار گرفته می شود. آب باتری اتومبیل ها، اسید سولفوریک رقیق شده با آب خالص است.

اسلاید 10: اسید نیتریک HNO3از قرنها پیش شناسایی شده است . اسید نیتریک مایعی دود کننده بی رنگ و بسیار خورنده است. اين مایع خورنده می تواند با مواد واکنش انجام دهد و باعث خوردگی آنها شود. اسید نیتریک از ترکیب شدن هیدروژن ، نیتروژن و اکسیژن به وجود می آید و برای تولید کودها و مواد منفجره (نظیرنیتروگلیسیرین) مورد استفاده قرار می گیرد.

اسلاید 11: در آغاز قرن بیستم این اسید را از حرارت دادن اسید سولفوریک و نیترات سدیم به دست آوردند . وقتی جنگ جهانی دوم آغاز شد مقدار زیادی اسید نیتریک برای تولید مواد منفجره لازم بود. با تمام شدن ذخایر نیترات سدیم در آلمان یک شیمیدان آلمانی به نام (فریتزهابر) روشی برای تولید اسید نیتریک با استفاده از آمونیاک و هوا ابداع کرد. در این روش هیدروژن و نیتروژن آمونیاک و اکسیژن هوا با دما ترکیب می شوند و اسید نیتریک را به وجود می آورند.

اسلاید 12: فسفریک اسید H3PO4 از جمله پرمصرف ترین مواد شیمیایی در صنعت است و به عنوان ماده افزودنی در نوشابه های گازدار کاربرد دارد . در تولید کودهای شیمیایی، پاک کننده های صابونی و غیر صابونی،تصفیه آب،خوراک دام و دارو سازی به کار می رود.

اسلاید 13: از اسید فسفریک میتوان مستقیماً برای زدودن زنگ آهن (اکسید آهن( III از ابزارهای آهنی یا فولادی و تبدیل آهن به فسفاتهای محلول در آب استفاده نمود. پس از زدودن زنگ آهن، فسفات آهن تولید شده تبدیل به ترکیب فسفات آهن سیاه شده که خود به عنوان عامل جلوگیری از خوردگی میتواند مورد استفاده قرار گیرد.

اسلاید 14: از اسید فسفریک در دندانپزشکی و اورتودنسی بعنوان عامل قلم زنی (Etching) جهت تمیز کردن و زبر کردن سطح دندان خصوصاً در جاهایی که از اسباب و وسایل دندانپزشکی استفاده شده، به کار می رود. همچنین از اسید فسفریک بعنوان کاتالیست در ساخت آسپیرین استفاده می شود.

اسلاید 15: بوریک اسید یا بوراسیک اسید H3BO3 ، یک اسيد ملایم است که بیشتر به منظور ضدعفونی کردن و گندزدایی و همچنین برای کنترل سرعت شكافت هسته ا ي در کارخانه های انرژي هسته اي استفاده می شود. بوریک اسید همچنین به عنوان پیش ماده برای ساخت برخی مواد دیگر نیز به كار مي رود.

اسلاید 16: اسيدهاي خوراكي : از اسیدهای خوراكی می‏توان سركه ، افشره پرتقال و افشره گوجه فرنگی و حتی نوشابه‏ های گازدار و یا آب باران را نام برد . اسیدها معمولاً ترش مزه‏اند . از انواع اسیدهای خوراکی می‏توان اسید فسفریک، اسید تارتاریک، اسید سیتریک منو هیدرات ،اسید ماليك ،اسيد لاكتيك و .... را نام برد.

اسلاید 17: اسید سیتریک یا جوهر لیمو یکی از اسیدهای آلی است که در لیمو ترش و پرتقال وجود دارد. فرمول شیمیایی آن C6H8O7 می‏باشد. در میان اسیدها دارای بیشترین مصرف در صنایع غذایی است و حدود 60% اسیدهای مصرفی در غذاها را تشکیل می‏دهد. مصارف مشخص آن در آب نبات‏ها , نوشابه ‏های گاز دار , عصاره میوه‏ها , بستنی , مرباها و ژله می‏باشد.

اسلاید 18: اسید مالیک  با شکل ظاهری سفید رنگ یا نزدیک به رنگ سفید به صورت پودر کریستالی می باشد . اسید مالیک ترکیبی آلی است با فرمول مولکولی C4H4O4 که به صورت بلورهای بی رنگ و جامد است و به راحتی قابل حل در آب است. در تولید آبمیوه‏ها و آبنبات‏ها کاربرد دارد و به عنوان نگهدارنده برای چربی‏ها و روغن استفاده می‏شود.

اسلاید 19: اسید تارتاریک یک اسید آلی بلورین با فرمول مولکولی C4H6O6 است که در فارسی به نام جوش ترش معروف است. اسید تارتاریک یکی از گسترده‏ترین اسیدهایی است که از گیاهان به دست می‏آید و در صنعت و مواد غذایی کاربرد دارد. این اسید به صورت طبیعی در بسیاری از گیاهان مانند انگور، موز و تمر هندی وجود دارد .این اسید برای دادن طعم ترش و به عنوان آنتی اکسیدان به غذاها اضافه می‏شود. طعم ترش انگور ناشی از وجود این اسید است. اسید تارتاریک در تولید آبنبات کاربرد دارد.

اسلاید 20: اسید فسفریک یک ماده معدنی غیر آلی با فرمول مولکولی H3PO4 است. اسید فسفریک بسیار محلول در آب است و مورد استفاده برای غذاها و نوشیدنی‏ها، بخصوص نوشابه‏ها، است. دارای مزه ترش یا تند است و به عنوان طعم دهنده کاربرد دارد.

اسلاید 21: اسید لاکتیک که به عنوان اسید شیر شناخته می‏شود یک ترکیب شیمیایی است که نقش مهمی در فرآیندهای بیو- شیمیایی بازی می‏کند و فرمول مولکولی آن C3H6O3 است. این اسید قابل حل در آب یا اتانول است و در شیر و فرآورده‏های لبنی مانند پنیر وجود دارد. اسید لاکتیک به عنوان تنظیم کننده PH و یا ماده نگهدارنده استفاده می‏شود. همچنین به عنوان عامل طعم دهنده نیز کاربرد دارد و در صنایع تافی و بن بن مورد استفاده قرار می‏گیرد.

اسلاید 22: اسید استیک یا جوهر انگور جز اسیدهای کربوکسیلیک است و طعم ترشی شبیه طعم سرکه میدهد. اسید استیک به طور طبیعی از میوه ها و برخی مواد غذایی فاسد شده از فرآیند تخمیر تولید می شود و از قدیمی ترین ترکیبات شیمیایی شناخته شده توسط انسان می باشد. تاریخچه سرکه (اسید استیک رقیق) از دوران باستان برای انسان شناخته شده بود. اسید استیک به صورت سرکه به عنوان چاشنی غذا و تهیه انواع ترشی استفاده می شود.

اسلاید 23: اسيدهاي آلياسیدهای آلی يا کربوکسیلیک اسیدها، مادهٔ بسیار برجسته و ارزشمند در بدن جانوران است . چربي ها خود گونه‌ای از کربوکسیلیک اسیدها هستند. در بسیاری از خوراکی‌هاي ترش مزه، اسید آلی وجود دارد. همچنین سركه، آبليمو و آبغوره جزو کربوکسیلیک اسیدها هستند. پروتئين ها نيز گونه‌ای از اسید آلی هستند که آمينو اسيد ناميده می‌شوند.

اسلاید 24: پايانبا تشكر از معلم عزيزم سركار خانم قنبري سروش طاهريآبان ماه 91

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید