صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
صفحه 4:
مشخصات گیاه شناسی
i
گوجه فرنگر] هی است:
علفی و یکساله ۰ 7
ان solanacea) ae eo
oe ا لخاد
|
|
۱
برگها مرکب و متناژب
گل"ها به صورت mages
صفحه 5:
قرمز «صورنی,زرد يا سفید
ار نكيزه هاى امبوة:
ليكوين,كاروتن و مقدارى كزانتوفيل
شدت نور رنك يذيرى ميوه را افزايش مى ده
صفحه 6:
صفحه 7:
صفحه 8:
خصوصيات كلدهى
ا ا كت
" ظهور گل بر روی نافه ی گرزن مانند
SS are ree
" تمام ماحا, با: شد:. كا . د. نك شاخه وحود دارد
ی
صفحه 9:
sly © تشکیل میوه
مناسب نیاز به دمای
بالاست
sb ailo® گرده گوجه
فرنگی در دمای کمتر از
| 13 درجه سانتیگراد
جوانه نمی زند.
صفحه 10:
دومع .ة؟ودانا. دوم 110001709011686
صفحه 11:
11 7000| =
ليلا 355 3
۲ ژتتیکی دار hye meen
ل »>
زج
Ae
هس
13
صفحه 12:
روش های بذرگیری د رگوجه فرنگی
ی rc
aps GL Sales —
9. جداسازی و تخمیر با اسید
: جداسازی
صفحه 13:
pr ۳ «رشد
۲ ات . ae
بهنزادی در کوگا فرنگی
صفحه 14:
روش ای تولید ارقام جدیل,مو ۴ ۲ كد
دورگه گیری a.
صفحه 15:
به روش بذرگیری از چند نسل پیش
Lycopersicon esculent
۷ hirsutum
نوشته ی آیلین کابلکا بونکای یانگ و دیوید ام فرانسیس-مرکز تحقیقك و توبلمه ی 5 ایو
صفحه 16:
انتقال نشانگر ایزوزایم همراه با ژن [
Mi 05 59 Oy Binge dyny
0
1
صفحه 17:
ايجاد مقاوهت ذو ابل سرما در كوجه فرنكى
whe wm,
از گونه ٩ ی جدیذ ایزوژنتیک با دخول کروموزوم 8 و
را
eyo.
2 id
صفحه 18:
تولیدگوجه فرنگی بنفش رنگ
پروفسورکتی مارتین.
۰ اظافه کردن 0 ژن از گیاه گل میمون Antirihinum magus cae ebb 4084
فرنگی نوع میکرو تام
۰ افزایش میزان اکسیدان های حل شده در آب
۰ _تولید سلول های آنتوسیانیین در فرایند چند مرحله ای
٠ اصلاح آمینو اسید فنیل آلانین با روش تکه دوزی ها
۰ هر مرحله توسط ژن خاصی به فعالیت می افتد
۰ ©الن مسير كلى را تتظیم می کنند
۶ _دو ژن گل میمون تنظیم کننده های تولید آنتوسیانین در
گوجه فرنگی به شمار می رود
00/میلی گرم آنتوسیانین در هر گرم از گوجه فرنگی]
بتفش رنگ وجود دارد.
صفحه 19:
صفحه 20:
isle 9 glo
سبزیکاری|پیوستغلامعلی
جستجو مقالات دانشجویی
folder\New folder\License.htm| حنیار
000 re
به نام خدا
http://baghe86-pgu.blogfa.com
اصالح وبذرگیری در گوجه فرنگی:موضوع
Lycopersicum esculentum Miller:نام علمی
Tomato:نام التین
Solanaceae:نام خانواده
:
http://baghe86-pgu.blogfa.com
مقدمه:
گوجه فرنگی بومی ارتفاعات آمریکای جنوبی است.
به صورت خودرو و آلبالویی شکل رشد می کند.
توسط سرخپوستان به آمریکای مرکزی و مکزیک برده
شد.
توسط مهاجرین اسپانیایی به اسپانیا برده شد.
در قرن هجده برای نخستین بار به صورت سبزی کشت
شد.
http://baghe86-pgu.blogfa.com
مشخصات گیاه شناسی
گوجه فرنگی گیاهی است:
علفی و یکساله
از خانواده ی بادمجانیان( (solanacea
ساقه ی گوجه فرنگی به صورت سیمپودیال رشد می کند.
برگها مرکب و متناوب
گل ها به صورت خوشه
میوه سته است.
http://baghe86-pgu.blogfa.com
http://baghe86-pgu.blogfa.com
رنگ میوه:
قرمز ,صورتی,زرد یا سفید
رنگیزه های میوه:
لیکوپن,کاروتن و مقداری گزانتوفیل
شدت نور رنگ پذیری میوه را افزایش می دهد.
http://baghe86-pgu.blogfa.com
نور کافی بری رشدضروری است.
حداقل نور برای فاز زایشی 10کیلو لوکس
دما
گوجه فرنگی محصول فصل گرم است
دمای اپتیمم در مجاورت نور کافی بین 27تا 30درجه ی سانتی
گراد
http://baghe86-pgu.blogfa.com
خصوصیات گل:
گل دوجنسی
مادگی توسط لوله ی توپرکه توسط پرچم ها ایجاد می شود
پوشیده شده
http://baghe86-pgu.blogfa.com
گل آذین گوجه فرنگی گرزن است
ظهور گل بر روی نافه ی گرزن مانند
http://baghe86-pgu.blogfa.com
گل دهی به صورت دایره ای
تمام مراحل باز شدن گل در یک شاخه وجود دارد
برای تشکیل میوه
مناسب نیاز به دمای
باالست
دانه های گرده گوجه
فرنگی در دمای کمتر از
13درجه سانتیگراد
جوانه نمی زند.
http://baghe86-pgu.blogfa.com
گرده افشانی در گوجه فرنگی
گرده افشانی به صورت خودبخودی
گل حالت آویزان دارد
ریخته شدن دانه ی گرده در حفره ی مرکزی
دانه ی گرده توسط نیروی ثقل به کالله می رسد
http://baghe86-pgu.blogfa.com
امکان دگرگرده افشانی در برخی از موارد:
)1گونه های خودناسازگار که دلیل ژنتیکی دارند
)2در برخی از روزهای گرم
http://baghe86-pgu.blogfa.com
http://baghe86-pgu.blogfa.com
روش های بذرگیری در گوجه فرنگی
.1روش تخمیر
.2جداسازی با کربنات سدیم
.3جداسازی و تخمیر با اسید
http://baghe86-pgu.blogfa.com
رشد اولیه وافزایش عملکرد کل
تولیدارقام مناسب
http://baghe86-pgu.blogfa.com
.1
دورگه گیری
)b
اخته کردن و گرده افشانی دستی
نرعقیمی ژنتیکی
.1
سیستم های سلکسیون
)a
)b
سلکسیون شجره ای
ترکیب سلکسیون و شجره ای
)c
روش تک بذر
)a
http://baghe86-pgu.blogfa.com
کارهای اصالحی انجام شده در گوجه فرنگی
بهبود رنگ میوه ی گوجه فرنگی به روش بذرگیری از چند نسل پیش بدست آمده از تیره ی
Lycopersicon esculentum and Lycopersicon.hirsutum
نوشته ی آیلین کابلکا ,ونکای یانگ و دیوید ام فرانسیس-مرکز تحقیقات و توسعه ی کشاورزی اوهایو
بدست آوردن جمعیتی که نتیجه ی بذرگیری چند نسل گذشته بود.
ارزیابی جمعیت به منظور بهبود گوجه فرنگی و پر رنگ رنگ کردن آن
تنوع و گوناگونی فنوتیپی در میان ژنوتیپ ها برای بدست آوردن رنگ گوجه فرنگی مورد مطالعه قرار گرفت.
در این فرایند دو عامل ژنتیکی و محیطی تاثیر دارند
از گونه های مقاوم که در طی بذر گیری بدست آمده IBL9349بود که برای توسعه ی نسل F2و کشف
پایه های ژنتیکی رنگ ها مورد استفاده قرار گرفت.
ویژگی های ارثی مربوط به بهبود رنگ در گوجه فرنگی بر اساس ارتباط آنها با دو کروموزوم 4و 11
شناسایی شد
http://baghe86-pgu.blogfa.com
تولید گوجه فرنگی مقاوم به نماتد
شناسایی ژن Miدر خویشاوندان نزدیک گوجه فرنگی وحشی
انتقال آن به واریته های زراعی از طریق آمیزش جنسی و کشت جنین
ژن کد کننده ی ایزوزایم خاص در در والدین وحشی در روی کروموزوم دارای
ژن Miمکان یابی شد
انتقال نشانگر ایزوزایم همراه با ژن Miدر تالقی های جنسی
وجود پیوستگی بین دو ژن Miونشانگر ایزوزایم
http://baghe86-pgu.blogfa.com
ایجاد مقاومت در مقابل سرما در گوجه فرنگی
نوشته ی الیزندو ادواردو اویاندل
مقاومت به سرما از ویژگی های مطلوب در گوجه فرنگی است
در گونه ی جدید ایزوژنتیک با دخول کروموزوم 2و 3از گونه
Solanium habrachaitelبه یک گوجه فرنگی وحشی ,یک گوجه
فرنگی که به سرما مقاوم بود بدست آوردند.
http://baghe86-pgu.blogfa.com
تولیدگوجه فرنگی بنفش رنگ
پروفسورکنی مارتین
• اظافه کردن 2ژن از گیاه گل میمون با نام علمی Antirihinum magusبه گوجه
فرنگی نوع میکرو تام
• افزایش میزان اکسیدان های حل شده در آب
• تولید سلول های آنتوسیانیین در فرایند چند مرحله ای
• اصالح آمینو اسید فنیل آالنین با روش تکه دوزی ها
• هر مرحله توسط ژن خاصی به فعالیت می افتد
• 12ژن مسیر کلی را تنظیم می کنند
• دو ژن گل میمون تنظیم کننده های تولید آنتوسیانین در
گوجه فرنگی به شمار می رود
2/83میلی گرم آنتوسیانین در هر گرم از گوجه فرنگی
بنفش رنگ وجود دارد.
http://baghe86-pgu.blogfa.com
پایان
http://baghe86-pgu.blogfa.com
غالمعلی,پیوست/سبزیکاری
جستجو مقاالت دانشجویی
C:\U sers\khazri\Documents\N ew folder\N ew folder\L icense.html
http://baghe86-pgu.blogfa.com