صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
اقلیم سرد سلسله جبال البزر و زاگرس .نواحی مرکزی ایران را از دریای خزر در شمال و جلگه بین النهرین در غرب جدا می کنند. کوههایی نیز به صورت منفرد در مرکز و شرق ایران وجود دارند از جمله کوه تفتان »شیر کوه و... کوهستان های غربی که دامنه های غربی رشته کوههای فلات. ته ايران و سراسر کوههای زا گرس را در بر میگیرند .از مناطق سردسیر کشوربه شمار می

صفحه 4:

صفحه 5:
تضیمات اقلیمی جهان ۱.اقلیم بارانی و استوایی ۲اقلیم ‎so‏ 0 وخشك لیم گرم و متبل ۴اقلیم سرد و برفی قطبى

صفحه 6:

صفحه 7:
کوهستان های غریی که دامنه های غربی رشته کوههای مرکزی ایران را شامل می شوند با توجه به این که میانگین دمای هوا در گرمترین ان را ار 0 درجه سانتیگراد است.گرمای شدید دره ها در تابستان زیاد و در زمستان بسیار کم است.زمستان های طولانی ,سرد و سخت بوده و چندین ماه از سال زمین پوشیده از یخ است.میزان بارندگی در تابستان کم و در زمستان زیاد است.فصل بهار کوتاه بوده و زمستان و تایستان را از هم جدا می کند. شهر هایتبریز دای سرخ وهمدان را می توان در اين اقلیم قرار داد. در سراسر این منطقه ازاذريايجان تافارس زمستان ها يه شدت سرد است سرما از اوايل ‎af‏ ماه شروع مي شود و تا آخر فروردين ماه كم وبيش ادامه مي بد. ویژگی های معماری بومى مناطق سرد به طور عمده شبيه به اصولى است كه در مناطق كرم و خشک مورد توجه بوده است ,با اين تفاوت كه در مناطق سرد منايع ايجادحرارت در داخل ساختمان است.

صفحه 8:
*استفاده از پلان های مترا کم و فشرده *به حداقل رساندن سطح خارجی در برابر حجم مورد پوشش *ساختمانها با مصالحی که دارایظرفیت حرارتی بالا هستند بنا ميشوند. *به حداقل رساندن میزان تعویض هوای داخلی و تهویه هوای طبیعی و در نتیجه .جلو گیری از ایجاد سوز در داخل و خروج حرارت داخلی به خارج از ساختمان *ساخت بام های مسطح و نگه داری برف به عنوان عایق بر روی بامها *ساختمان های درون گرا با حياط مركزى *استفاده از ايوان و حياط كوجكك در ينا *ساخت اتاق های کوچک با ارتفاع کم *ساخت دیوارهای نسبتا قطور تنها تفاوت بین معماری این مناطق و مناطق گرم و خشک ؛تمایل و ضرورت استفاده از حرارت ناشی از تلبش آفتاب در داخل ساختمان در فصل زمستان است ولی در هر صورت برای استفاده از انرئٍی حرارتی حاصل از تابش آفتاب پوشش سطوح خارجی به رنگ تیره انتخاب شده و ابعد پنجره ها نیز نسبت به مناطق گرم و خشک افزایش يافته است.

صفحه 9:

صفحه 10:
کالبد شهری و روستایی در اقلیم سرد بافت شهری و روستایی حوزه اقلیمی سرد و کوهستانی در جهت مقابله با سرمای شدید شکل گرفته است . ویژگی های بافت شهری و روستایی در این اقلیم عبارتند از: *بافت متراکم و فشرده *فضاهای کوچک و محصور *بهره گیری از جهات آفتاب و زمین ( به عنوان عوامل تعیین کننده ی جهت استقرار و گسترش شهر و روستا و سیمای آنها) *معابر باریک به موازات خط تراز زمين با توجه به شرايط اقليمى منطقه سرد و كوهستانى در ايران به منظور جلوكيرى از اتلاف حرارتى و كوران هواء بنا ها به صورت متراكم و فشرده و متصل و در كنار هم ساخته مى شوند تا سطح تماس فضاهای گرم مسکونی با محيط سرد خارج كاهش يابد . همجنين بنا ها طورى كنار هم قرار مى كيرند كه يكديكر را محصور نمايند و فضاهاى شهرى تا حد امکان كوجكك شوند تا نفوذ جريان باد سرد به داخل فضاهاى شهرى كم كردد و تابش حرارت از سطح خارچی دیوارهای گرم ابنیه به فضاهای کوچک و محصور شهری ۰ هوای سرد آنها را تعدیل نماید. نکته قابل مشاهده دیگر در اين نوع شهرها . طراحی معابر کم عرض و باریک برای استفاده بهتر از حرارت و جل وگیری از تبادل گرما وسرما است .

صفحه 11:

صفحه 12:
معمولاً در این نوع اقلیم , مجتمع های زیستی در وسط دامنه بلندی ها و رو به جنوب و در داخل زمین یا روی لن به منظور بالا بردن ظرفیت حرارتی دیواره های بدنه شمالی و افزایش حجم داخلی نسبت به سطح بیرونی ۰ استقرار می پابند . در واقع در صورت استقرار روستا در پائین دره ‎Vol‏ خطر سیل خیزی و نابودی روستا وجود خواهد داشت . ثانياً نفوذ هوای سرد سنگین به دره ها باعث زاگ وا ات اه ی الا ی ای کوه همواره در سایه قرار گرفته و سرد می باشد در حالیکه روستاها و شهر ها باید جهت حداکثر استفاده از تابش خورشید , رو به دره و در آفتاب بنا گردند . رابعا به علت فزونی ناهمواری های زمین و شدت باد در بالای کوه و دسترسی به منایع آبی و رود خانه ها که در کشا ‎‘ley espana ees‏ شهری بر بالای كوه صحيح نمی‌باشد. وی ژگیهای معماری اقلیم سرد شرایط اقلیمی و خصوصیات آب و هوایی: کلیات آب و هوایی ۱ ‎Sse ake‏ #اى_ را تلت و ل على فى ولع مدا هی ای ای

صفحه 13:

صفحه 14:
میانگین دمای هوا در گرم ترین ماه سال در این اقلیم بیش از 10 درجه سانتی گراد و متوسط دمای هوا در سردترین ماه سال کمتر از ا ا ل ‎a‏ ‏حيا ط مركزى بوده و ساير قسمت ها دورتادور اين حياط جيده مى شوند. اتاق هاى واقع در سمت شمال حياط بزركتر از ساير قسمت ها و تالار یا اتاق اصلی نشيمن خانه نيز در اين سمت حياط واقع شده است تااز تابس متستقيم و حزارت آفتاك دز فصل سرد رمستان استفاده كنند. جبهه جنوبى ساختمان به دليل كوتاه و معتدل بودن فصل تابستان كمتر به كار كرفته مى شود. لذا اتاق هاى جنوبى و اتاق هاى شرقى و غربى - در صورت وجود - به عنوان انبارى يا فضاهاى خدماتى همجون اتاق خدمه يا سرويس هاى بهداشتى كاربرد دارند-برخلاف مناطق معتدل و مرطوب سواحل جنوبى درياى خزر, ‎ail‏ های این مناطق, اغلب داراى زير زمينى با سقف كوتاه در يائين زمستان نشین هستند که به علت خنکی هوای لن, در تابستان ‎sly‏ ‏سکونت و آسایش ساکنان خانه به کار می رود.

صفحه 15:
استفاده از اپوان و حباط کوچکت د ر بنا از آنجایی که در بیشتر روزهای سال در مناطق کوهستانی سرد ویا بسیار سرد است اکثر فعالیت های روزمره در اتاق ها انجام می پذیرد. لذا ابعاد حیاط ها در این مناطق قدری کوچکتر از تواحی فلانت ع رگزی ایران است: ساختمان ها در این اقلیم دارای ایوان اند ولی عمق آنها نسبت به ایوان های مناطق جنوبی کشور به مراتب کمتر می باشد و همانند ایوان های منطقه خزر؛ کاربرد نشیمن ندارند و صرفا جهت حفظ ورودی ها ی بنا از برف و باران استفاده می شوند. نكته ديكر يائين بودن كف حياط بناهای اقلیم سرد به اندازه ۱ تا ۱.۵ متر از سطح پیاده روهااست تا بتوان لب جاری در نهر ها و جویها را بر حیاط یا آب انبار واقع در زیر زمین سوار نمود و از سوی دیگره زمین ماند عایق حرارتی اطراف بنا وا احاطه کرده؛ مائع از تبادل حرارتی بین ین و محبط پیرامون آن و باعث حفظ حرارت درون ساختمان می شود.

صفحه 16:
ed

صفحه 17:
با تشکر از استاد محترم 9 دانشجویان عزیز

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
24,000 تومان