صفحه 1:
24
انرژی بدن
؛ارائه
صفحه 2:
Th انرژی
۴ اعمال پیچیده ماشین بدن به یک منبع پایدار انرئٌی نیازمند است. ان
ظرفیت انجام کار تعریف می شود و قدرتی است که سبب انجام اعمال بدن و
حفظ حرارت مطلوب می گردد.
منبع اصلی انرژی و حرارت بدن غذاست.
انرژی مورد نیاز بدن» بر ساخت و حفظ بافتهای بدن اولویت دارد.
* سلولها با داشتن اجزاء ویژه ای که وظایف مخصوص دارند. محل تولید
انرثی هستند» انرژی در چند مرحله تولید می شود و قدرت بدن در رها
کردن انرژی از منابع غذایی به حضور اکسیژن. در دسترس بودن املاح
یتامین ها و آنزیمها بستگی دارد.
صفحه 3:
7
بيشترين انرزى مورد نياز بدن بوسيله
" كلوكز
" اسيدهاى جرب
* گلیسرول
تامین می گردد اما اگر مقدار این مواد کافی نباشد
= اسیدهای آمینه نیز تا حدودی مورد استفاده قرار می گیرند.
صفحه 4:
- برای ره شدن انرژی از غذاء مواد مغذی انرژی زا به ترکیبات
واسطه ای تبدیل شده, وارد چرخه اسید سیتریک یا چرخه کربس می شوند.
- محصولات لین چرخه. وارد سیستم انتقال الکترون شده. تعت فسفریلاسیون
اکسبذانیو فرار می گیرندو ۸۲5 تولی-دمسی کنند.
- سیستم تولید انرئی بدن حدود ۴۰ درصد انری غذا را به انریی مکانیکی
تبدیل می کند و باقیمانده انرئی شیمیایی موجود در مواد غذایی به صورت
انرشی حرارتی درآمده و از دسست مسسی رود.
صفحه 5:
۳ چرا 10/۳6
انرژی حاصل از منابع غذایی بصورت ۸۸۳ و ترکیبا
پر انرژی دیگر ذخیره
cont به آهستگی و به مقدار معینی برای استفاده داخل سلول رها می شود به
طوریکه با جدا شدن یک مولکول فسفات از ۵۳ به اندازه 7.3 ,)1
انرژی رها شده و ۸2۳ باقی می ماند.
انرژی غذا بصورت واحد گرما بیان می شود و مهمترین واحد آن. کیلو کالری
است و آن مقذار گرمایی است که صرف افرامش درجه حرارت یک کیله گرم آب
۵ درجه به اندازه یک درجه سانتیگراد می شود.
5
صفحه 6:
حرارت احتراق و انرژی قابل دسترس سه ترکیب انرژی زای اصلی
ترکیبات اترژی زا
پروتئین
کربوهیدرات
منابع غذایی
حرارت احتراق
5.35
5.85
912
9.37
9.38
412
ارزش فیزیولوژیک
4
تلقات ادراری
1.25
صفحه 7:
انرژی
نسوج بدن قادربه اکسید کردن کامل کربوهیدرات و چربیبه ب و
دی اکسید کوبن می باشند. ولی اکسیداسیون پروتئین در بدن کلمل
نیست. مواد ازته حاصل از متابولیسم پروتئین ها و اسیدهای
نوکلئیک بصورت اوره. کراتینین و اسید اوریک از ادرار دفع
مسی شوند. بررسسی ها نشان داده اسست که حرارت احتراق ادرار
معادل ۱.۳۵ کیلوکالریبه ازاء هر گرم پروتئین متابولیزه شده در بدن
است. بنابرلین بلید رقم ۱.۲۵ از حرارت احتراق پروتئین ها کسر شود.
7
صفحه 8:
انرژی
اما همانطور که در جدول مشاهده می شود حرارت احتراق ترکیبات
انرژی زا پس از تلفات ادراری. با ارزش فیزیولوژیک این ترکیبات
متفاوت است. لین تفاوت مربوط به عدم جذب کامل چربی. پروتئین و
کربوهیدرات در مجرای گوارش است.
صفحه 9:
روشهای اندازه گیری انرژی مصرفی
کالری سنجی مستقیم: درلین روش حرارت ایجاد شده از بدن شخص
در اطلقک کاملا علیق. بوسیله تغییر درجه حرارت حجم معینی از آب
که در لوله هایی در قسمت فوقانی و دیواره اتاقک قرار دارد اندازه
گیری می شود. حرارت ایجاد شده معرف انرژی مصرف شده توسط
فرد است. این روش گرانقیمت و پیچیده است. اما در مورد نوع
سوخت اکسید شده اطلاعاتی فراهم نمی کند.
صفحه 10:
2 کالری سنجی غیر مستقیم
اين روش از نظر تكنيكى بسيار ساده قر از كالرى سنجى مستقيم
است. اساس لين روش بر لين واقعيت استوار است كه وقتى يك ماده
آلی در کالریمتر یا در بدن انسان بسوزد مقدار اکسیژن مصرفی .با
انرژی آزاد شده به صورت گرما متناسب است.
صفحه 11:
66171206 + 602 > 6CO2 + 6H20 + 3
برای سوختن ۱ مول گلوکزء ۶ مول اکسیژن(۶ * ۲۲۴ لیتر ) مصرف شده و ۶۸۶
كيلو کالری اثرئی آزاد شده |
به ازای مصرف ۱ لیتر اکسیژن تقریبا
۵ کیلو کالری انرژی از گلوکز
۷ کیلو کالری انرژی ازچربیها
كيلو کالری انرژی از نشاسته
۶ کیلو کالری انرژی از پروتئین ها آزاد می شود.
انرژشی حاصل از یک رژیم مخلوط به ازای مصرف یک لیتر اکسیژن ۴۸۲۵
کیلو کالری در نظر گرفته شده و به عنوان فاکتور برآورد انرژی مصرفی معرفی
می شود.
برلین با یک تناسب ساده متوجه می شهیم که
صفحه 12:
Tia
کدامیک از درشت مغذیهابه ازای مصرف حجم یکسانی از
اکسیژن, انرژی بیشتری تولید مى کنند؟
* کربوهیدراتها
* بنابراین با توجه به ظرفیت محدود ریه ها برای دریافت اکسیژن.
کربوهیدراتها سوخت مناسب تری در ورزشکاران می باشند.
صفحه 13:
™ نیاز بدن به انرژی
۴ متابولیسم پایه
®usd Oetuboic Rae (COR) or
* فعالیت فیزیکی
Physicd Briviyy
= اثرگرما زایی غذا
@PPert oh Pood (PER) or سس
Diet — Tecuced Pherwoyeucsis (DIP )
صفحه 14:
متابولسیم پایه
به انرژی لام برای انجام اعمال حياتى بدن در حال استراحت كاملء
متابولسیم پایه گفته می شود. این انرژی صرف انجام اعمالی مانند
تنفسء گردش خون, ضربان قلب سنتز ترکیبات آلی» پمپ يونها از ميان
غشاء سلولهاء انری مورد نیاز سیستم عصبی مرکزی, تنظیم حرارت بدن
و سایر فعالیتهایی می شود که بدون ارتباط با وجود یا عدم وجود
فعالیتهای فیزیکی و حتی در حالت خواب دائما در حال انجام هستند.
۴ اثرتی متامولسیم پلیه صبح قبل از اینکه شخص فعالیت بدنی انجام دهد»
با لباس نسبتا سبک و در اتاقی نسبتا گرم و حداقل ۱۲ ساعت از آخرین
وعده مصرف غذا. نوشیدنی يا نیکوتین اندازه گیری می شود.
صفحه 15:
عوامل موثر بر متابولیسم پایه
* اندازه بدن: افراد با اندازه بدن بزرگتر, دارای میزان متابولیسم بالاتری هستند.
۴ ترکیب بدن: توده بدون چربی بدن فعالتریین بخش متابولیکی بدن است.
ین انرژی بیشتری مصرف می کند.
سس ازدست دادن بوده بدون حرب ی بدن در . المندی سب کاه اس
متابولیسم پایه می گردد.
جنس: نسبت چربی به عضله در زنان معمولا بیشتر از مردان است. بنابراین
میزان متابولیسم در زنان ۱۰ 7 ۵ درصد کمتر از مردان با وزن و قد یکسان
۴ وضعیت هورمونی: پرکاری و کم کاری تیروئید. به ترتيب بيشترين تاثير را بر
افزای ش و کاهش متابولیسم انرژی دارد. هورمونهای دیگر مانند
ابينفرينءكورتيزولء هورمون رشد و انسولین نیز روی میزان متابولیسم اثر
دارند.
صفحه 16:
عوامل موثر بر متابولیسم پایه
دمای بدن: به آزای هر درجه افزایش دمای بدن» بیش از ۳۷ درجه
سانتیگراد. حدود ۱۳ درصد افزایش در میزان متابولیسم ایجاد می گردد.
* دمای محیط: متابولیسم پایه افرادی که در ب و هوای گرمسیری زندگی
مى كنندء 0-7١ درصد بالاتر از افرادى اسم كه در نواحی معتدل زندگی
می کنند.
۴ وصعت ده 4 قبا 2 ران افكت كاي mare lane تا
طولات مثل جدى. قحطى و بلزيائ لآ با كام
مى يابد.
لا
خواب: در هنكام خواب ميزان استراحت عصبى عضلانى بيشتر است لذا
ميزان متابوليسم يايه در حالت خواب ٠١ درصد كمتر از ميزان آلن د
حالت بيدارى است.
صفحه 17:
T™! فرمول خلاصه شده برای افراد با قد ووزن طبیعی
مردان
REE = W(KG) x 1(KCAL / KG)
x 24 (HOURS)
REE = W(KG) x 0.95(KCAL / زنان
KG) x 24 (HOURS)
۷-وزن ایده آل برحسب کیلوگرم +
وزن ایده آل برحسب نمایه توده بدنی ۲۲-۲۳ محاسبه می شود.
صفحه 18:
۳ فرمول خلاصه شده برای افراد با قد و وزن طبیعی
01600 + وزن ایده آل برحسب کیلوگرم -(
+ @WO= Ochored ‘ed Body Dent:
(Reo Dordt - ded رویط 0
٠ ted تلو( رل
001694 )= ed Body Derchl (Wich)?
با جایگذاری ۲۳با۲۲ به جای نمایه توده بدنی و مجذور قد بر حسب مترء
وزن ایده آل بر حسب کیلو گرم محاسبه می شود.
صفحه 19:
انری مصرف شده در فعالیت بدنی متغیرترین جزء انرُی مصرفی روزلنه
است.
میزان تغییر به نوع فعالیت بدنی. شدت فعالیت و مدت زملنى كه صرف
انجام فعالیت می شود. وزن و اندازه بدن فرد وابسته است.
به منظور محاسبه انرژی مورد نیاز برای انجام فعالیت های روزانه از
فاکتور سطح فعالیت بدنی استفاده می شود. این فاکتور بسته به سطح
فعالیت متفیر است و مقادیر مختلف آن در جدول گزارش شده است.
حاصل ضرب متابولیسم پایه و ضریب سطح فعالیت جسمی انرژی
مصرفی روزانه را بدون اثر گرمازایی غذا نشان می دهد.
برای محاسبه کل انرفی مصرفی بایستی لثر کرمازایی غذا به آن افزوده
شود.
صفحه 20:
Ww
۱۷۵
ضرایب فعالیت بدنی
خیلی سیک ( فعالتهایی مانته Ea es رانندگي. کاز
آزمایشگاهی. تایپ. کار منزل. خیاطی. اتوکشی, نواختن موسیقی)
سبك ( قدم زدن, مکانیکی؛ نجاری. رستوران داری پرستاری از کودکان»
۱
متوسط ( حمل بارء کندن علفه بیل زدن. دوچرخه سواری. اسکی و
۳
سنگین (فوتبال, بسکتبال, بریدن درخت. بالارفتن از تپه با حمل بار)
صفحه 21:
صفحه 22:
اثر ككرمازابى غذا
" ازلين اصطلاح براى تعريف اثر غذا در افزليش ميزان متابوليسم بدن در
مقایسه با مقدار آن به هنگام ناشتا استفاده می شود.
لین بخش از انرژی به مصرف هضم و جذب و متابولیسم» پس از مصرف
غذا می رسد.
این اثر بعد از مصرف کربوهیدراتها و پروتئین ها بیشتر از چربیها است.
غذاهای حاوی ادویه ۰ فلفل و خردل. سرماءکافتین و نیکوتین سبب
افزایش و طولانی شدن اثر گرمازایی غذا می شوند.
® در نهایت ۱۰ درصد مجموع متابولیسم پایه و انرئُی صرف شده در
فعالیت فیزیکی, به عنوان اثر گرمازلیی غذا در محاسبه انرژی مورد نیاز
روزانه در نظر گرفته می شود.
صفحه 23:
TBR, ماحل مختلف محاسيه كل اترزى مصرفى
ل وزن ابذه ال بدن را به كيلو كرم مشخص کتید.
7 انرژی متابولیسم پایه را محاسبه کنید.
7 حاصل ضرب
2 اثر كرمازايى غذا را که ۱۰ درصد مجموع انرئى متابوليسم يايه و
فعاليت بدنى استء به آن بيفزاييد.
7 حاصل محاسبات فوق. تقریبا برابر با نیاز انرژی روزانه است.
بولیسم پایه و ضریب فعالیت بدنی را بدست آورید.
صفحه 24: