کشاورزی و دامپروریباغبانی و زراعتتغذیه

اهميت رعايت تناسب كودی در تغذيه گياهی

صفحه 1:

صفحه 2:
اهمیت رعایت تناسب کودی در تغذبه گیاهی

صفحه 3:
این مطالب جهت استفاده: ‎٩‏ کشاورزان؛ 9کارشناسان؛ مروجان؛ و خصوصا: ۵ کار گزاران توزیع نهاده‌های کشاورز مشاوران سامانه ۱۵۵۹ و باشگاه کشاورزان_شرکت خدمات حمایتی کشاورزیبه عنوان متولیان تدارک و توزیع کودهای کشاورزی و بخش اعظم تغذیه گیاهی کشور که ارتباط مستقیمی با بهره‌برداران دارند؛ تهیه شده است.

صفحه 4:
١ ‏مقدمه‎ خود او يكى از بنيا نكذاران آن بوده است؛ جمله‌ای دارد با اين مضمون: "اگر کسی بگوید فیزیک کوانتوم را فهمیده؛ پس چیزی نفهمیده گستردگی مسائل مربوط به هر فن و حرفه‌ای خصوصا بخش کشاورزی بدلیل تاثیر عوامل متعدد غیرقابل کنترل از قبیل شرایط اقلیمی. شرایط آب. خاک و ژنتیک گیاه (توقعات. مقاومت‌ها و استعداد ارقام و تاثیر تتش‌ها و نهاده‌های مختلف بر روی آنها خصوصا برهمکنش نهاده‌ها هم بر روی یکدیگر و هویر روی گیاه به حدی است که امکان استاد شدن هیچ کس در این زمینه وجود ندارد.

صفحه 5:
‎٩‏ بیسن ۶۰۱۳۲ درصد افزلیش تولیدات کشاورزی در جهان طی سه دهه گذشته مرهون کودهس‌ای شسیمیایی (از قبیسل کودهسای نیترلته. فسفاته. بتاسه و..) بوده اسست .(80) اكر جه استفاده از لين كودها در افزليش توليد در واحد سطح و تامين غذای مورد نیاز جامعه بسیار موثر است. اما مصرف نادرست و نامتعادل آنها تبعلتی را در چی خواهد داشت. متاسفانه تاکنون بیشتر تحت عنوان مصرف بیش از حد کودهای شمیلئی.به این موضوع ‏پرداخته شده انتت: حال آنکه پراساش گزارشات مستند:مونسه خاک وب کشوز تصرف کود در ‏کشور بسیار پایین‌تر از میزان نیاز برآورد شده توسط این موسسه می‌باشد. پس آنچه که در اين ‏خصوص بیشتر اهمیت دارد مصرف متناسب و متعادل عناصر غذلیی است و در توصیه‌های ‏فنی کارشناسی و ترویجی تاکنون از لین زاویه کمتربه بعث کود و تغنیه پرداخته شده ‎ ‎ ‎

صفحه 6:
©در لين مبحث 61 ف کودها و زیادی با مصرف کودهای شیمیلئی مدنظر نبوده و صرفابه تاثیر نسبت مصرف کودهای کشاورزی خصوصا برهمکنش, آنها و تاشر این موضوع بر عملکرد کمی و کیفی و مدیریت تنش‌های محیطی زنده و غیر زنده در محصولات کشاورزی می‌پردازد.

صفحه 7:
اهمیت رعایت تناسب کودی درتغذیه گیاهی: ۵ گیاهان نیز مانند ماء به غذاهای متنوعی نیاز دارند. با اين تفاوت که آنها ضمن اینکه در محیطی غیرقابل کنترل و متاثر از عوامل متعدد زیست می‌کنند؛ غذای خود را كه ما بعنوان مواد يا عناصر غذايى می‌شناسیم تامین و کلیه اين عناصر غذایی را پروسن. ذخیره و در اختیار ما قرار می‌دهند. اين موجودات زنده حدود ۲۰ عنصر غذایی نیاز دارند که می‌بایست تعداد اندکی از آن‌ها را از طريق هوا (كربنء هیدروژن و اکسیژن) و مابقی را از خاک تامین کنند. 0 اگرچه عناصر ضروری گیاهان را به سه دسته پرمصرف (ماکرو). میان مصرف و کم مصرف (میکرو) تقسیم می‌کنند؛ اما اين به معنای کم اهمیت بودن نقش هر دسته نسبت یه دسته دیگر نیست. 6 در راستای ترویح مصرف کودهای کشاورزی, به جهت اهمیت این موضوعات. کلیه عوامل دخیل در این امر می‌بایست تمام تلاش خود را بجای تبلیغ برای یک نوع کود و بازاریابی و فروش؛ در جهت آموزش بهره‌برداران در زمینه توجیه و آموزش مسائل فنی صرف کنند که اگر بحث‌های فنی حل شود اهداف بازرگانی نیز محقق خواهد شد: 0 چونکه صد آمد. نود هم پیش ماست!

صفحه 8:
بايد بدانيم که گیاشان نیز مانشد امسا به مواد غذایی نیاز دارنم

صفحه 9:
اهمیت رعایت تناسب کودی درتغذیه گیاهی: 0 در گام اول. کارگزاران توزیع نهاده. مروجین. کارشناسان و مشاورین نهاده‌های کشاورزی باید به خوبی جامعه هدف خود را بشناسند. نیازهای آنان را بدانند و بتوانند با ایجاد سوال. مطالب مورد نظر خود را به آنان انتقال دهند. © یک تجربه: © در كليه مواردی که در کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی موضوع با طرح سوال شروع شده, بدلیل جلب توجه فراگیر و مشارکت دادن او در بحث‌ها موفق بوده‌لیم؛ کلاس‌های آموزشی و ترویجی خود با طرح سوالات مختلفی سعی کنیم ذهن فراگیران را برای مشارکت در موضوع مورد نظر آماده کنیم. در آموزش‌های مربوط به تغثیه و ترویج مصرف کودها اثربخش بوده است. هميشه در سوالاتی باید مطرح و ب ن‌ها پاسخ داده شود که:

صفحه 10:
آیابرای ما آب مهمتر است يا نان؟ گوشت یا میوه؟ سبزیجات با لبنیات؟ و آيا هيجكدام از اين مواد غذايى مىتواند جلى ديكرى را پر کند؟ (مثال پازل) آیا اگر هرکدام از اين مواد غذابي ضرورى را مصرف نكنيم؛ دجار مشكل مىشويم يا خير؟ جه مشكلاتى؟! بدون اينكه نياز باشد كه تعاریف کتابی و خسته کننده و مشکل برای فراگیر ارائه کنیم؛ با مثال‌های ساده و ملموس سعی می‌شود تعریفی از عناصر غذلیی ضروری برای گیاه ارلئه شود. اينکه عنصر غذایی ضروری. عنصری است که در نبود.آن سیستم گیاه دچار مشکل شود و هیچ عنصردیگری نتواند جایگزین آن شود؛_تعریف عناصر غذلیی ضروری است. بنابرلین کارشناسان ما در زمان ترویج یک نوع کود نبلید به نحوی صحبت کنند که کشاورز تصور کند که لین نوع کود ‎cle‏ همه کودهای دیگر را پر می‌کند که در زمان ترمیج کود بعدی بخواهد همان اندازه ان مصرف کندتا کود جدید را معرفی کند بلکه‌با لین متد یعنی اهمیت عصرف متناسب و متعادل کودها کار را برای معرفی‌های بعدی آسان‌تر می‌کند. ‎٩‏ جهان چون خط و خال و چشم و ابروست كه هر جيزى بجاى خويش نيكوست!!! ‏© حكايت زندگی گیاه و کودهای مورد نیاز آن نیز همین است. ‎

صفحه 11:
در خصوص مصرف کودها آبا فقط میزان هر کود به تنهایی مهم است با نسبت مصرف آنها نیز مهم است؟

صفحه 12:
عناصر ضروری (کودها) مانند قطعات پازل هستند. هر کدام یک قطعه از پز پازل تکمیل شود. هیچکدام جای دیگری را نمی‌تواند پر کند. پس هیچکدام را دست کم نگیرید. (تعریف عنصر ضروری به زبان ساده)ٍ

صفحه 13:
شما کشاورز عزیز به عنوان تولید کننده گیاهان و محصولات کشاورزی؛ از این ۱۶ کود که باید برای گیاه تامین شود؛ چندتایش را می‌شناسید و به محصول خود می‌دهید؟ ند سیاه و... متاسفانه تعداد انگشت شماری پاسخ می‌دهند که: و پتاس!!! یعنی در حللی که تلویزیون ‎Le‏ از چند سال پیش از حللت سیاه و سفید جه رنگی دیجیتال آنوقت ما توقع داریم که محصول رنگارنگ و با کیفیت و عملکرد بالا هم به ما تحویل دهدا!! * دلنش لازم برای مصرف کودهای کشاورزی آیا اهمیتی کمتر از مصرف داروهای انسانی دارد؟!!! وقتی خود ما با مشکلی مواجه شده و به پزشک مراجعه می‌کنیم؛ با وجود اینکه مشکل خود را برای پزشک معللح شرح دهیم. آیا با لین حال پزشک از تکنیک‌هلیی مانند آزمایشات مختلف و سونوگرافی و .. استفاده نمی‌کند تا مشکل را شناسایی و برطرف کند؟ آیا وقتی پزشک ما دارویی را تجهیز می‌کند؛ تا مطمتن نشدهليم که لین داروبه چه میزان. چگونه: ۱ ۲- سفید؛ ارتقاء یافته؛ هنوز تصویر تغنییه گیاه ما سیاه و سفید و برفکی است؟!!۱ ان داریم که

صفحه 14:
اگر گیاه در زمینه ‎ae‏ هر کدام از اقی خواهد افتاد؟ 3 ۳ 2 zs 2 3 } 3 3 1 5 هم سرا ‎A‏ emer ouz 0 ‏ات‎ ‎ESNet an) ren tot ad

صفحه 15:
نمونه‌ای از برهمکنش عناصر غذایی

صفحه 16:
فسفر. منیزیوم و نیتروین لثر تحریک کنندگی روی هم دارند. یعنی در حضور هرکدام از این عناصردر خاک جذب عنصر دیگر افزایش می‌یابد. پس کمبود یک عنصر می‌تواند باعث کمیود عنصر دیگر شود. فسفر زیادی اثر آنتاگونیستی (مخالف) روی جذب آهن دارد. مقدار زیاد فسفر باعث می‌شود که از قلبل استفاده بودن روی در داخل بلفت گیاه کاسته شده و روی به صورت فسفات روی رسوب نماید. وقتی‌که مقدار روی کم باشد کاهش رشد در اثر کمبود روی باعث می‌شود که نتلیج تجزیه برگ مقدار فسفر بالاتری را تشان دهد. روش دیگر برای ارزیابی مقدار روی در گیاه؛ استفاده از نسبت فسفر به روی (19/218) است. این نسبت از تقسیم فسفر يا واحد میلی‌گرم بر کیلوگرم بر مقدار روی در واحد میلی گرم بر کیلوگرم است. (مقدار فسفر در عدد ۱۰۰۰۰ ضرب می‌شود). وقتی از لین فرمول استفاده شود مقدار ۲۰ میلی‌گرم در کیلوگرم رویبا نسبت 10/2 برابر با ۰ با بیشتر نشان دهنده کمبود روی است؛ در حالی‌که نسبت 100 10/2 و ییا کمتر نشان دهنده مقدار مناسب روی است. (۳) منگنزه آهن و پتاسیم روی هم اثرات تحریک کنندگی دارند.

صفحه 17:
* در صورتی‌که تغذیه گیاه متعادل و سایر عوامل محیطی نیز مطلوب باشد؛ ريشه از رشد و فعالیت خوبی برخوردار بوده و جذب آهن بهتر انجام می شود. برخی عناصر در تحریک جذب آهن در خاک آهکی نقش مهمی به عهده دارند. مهمترین عنصر پتاسیم است. جذب این عنصر ترشح اسید ريشه را تحریک می‌کند. بعضی مواقع دیده شده که حتی اگر گیاه از نظر پتاسیم کمبودی نداشته باشد؛ باز هم افزایش پتاسیم برگ تا حد مناسب‌تری (از طریق کود پتاسه) به رفع زردبرگی ناشی از آهمک کمک می‌کند.

صفحه 18:
غلظت بالای ازت تاثیر زیادی در شیوع عوارض کمبود کلسیم دارد. نسبت ازت‌به کلسیم (0۵/) در وزن خشک ميوه سيب بين ۱۰ تا ۰ بايد باشد. زملنى كه لين نسبت ‎٠١‏ باشد تقریبا هیچ عارضه‌ای ديده نمىشود ولى وقتى اين نسبت ۳۰ باشد؛ (حتی با مقدار كلسيم یکسان در هر دو نسبت)» عوارض فيزيولوزيكى (لكه تلخ موضعى ‎(mg‏ دیده می‌شود. 02

صفحه 19:
آهمیت نسبت مصرف کودها و عناصر غذابه به حدی است که حتی یک قانون علمی در این زمينه به نام قانون نسبت با 191۷ 12110 نیز مطرح گردیده است که فقط به یک مثال از آن اشاره می‌شود:

صفحه 20:
وودراف (۱۹۵۵) جزء اولین دانشمندانی است که قابلیت جذب پتاسیم را برای ريشه گیاه براساس رولبط بین پتاسیم و کلسیم با بین پتاسیم و کلسیمبه علاوه منیزیوم می‌داند. این رولبط نشان می‌دهد که جذب پتاسیم در نتیجه افزایش میزان کلسیم و منیزیوم در محیط کاهش می‌یابد. در لین صورت قابلیت جذب پتاسیم برای ريشه را براساس مقدار نسبی لین عنصر نسبت به کلسیم و منیزیوم برآورد می‌کنند؛ نه میزان واقعی پتاسیم در محیط. بنابراین معمول است که میزلن جذب پون بوسیله گیاه را هم با در نظر گرفتن اثر مقدار موجود آن یون در محیط یعنی "شدت با 110160561157" و هم با توانلیی محیط برای ثلبت نگه‌داشتن لین غلظت یعنی ظرفیت بسنجند. مقدار شدت در مورد پتاسیم خاک بوسبله اسکوفنلد نسست فعالست پتاسیم به حذر محموع فعالیت کلسیم و منیز یوم اطلاق می شود. اين فرضیه اسکوفیلد به نام "قانون نسبت"! گفته می‌شود. لین مطللب به این جهت مطرح شد که بدانیم مصرف و جذب کودها و عناصر غذایی دارای یک فرایند پیچیده بوده که عوامل متعددی از قبیل وضعیت فیزکی و شیمیلئی خاک گیاه دما و... از جمله وضعیت سایر عناصر نیز در آن نقش دارند. (۱)

صفحه 21:
مثال‌هایی از اثرات هم افزایی و مخالف عناصر غذایی و نقش آنها در سلامت گیاه به عنوان نمونه * مثال دیگر: در توجیه لزوم استفاده از کود سولفات آمونیوم که به عنوان یک کود ازته شناخته می‌شود؛ ما از نظر ترویج کودهای ازته که مشکلی نداریم؟! عمده تلاش ما باید روی اهمیت گوگرد و بنیان سولفات بوده و علاوه بر اهمیت بنیان سولفات و تأثیر هرچند ناچیز و موضعی بر اسیدیته خاک به جهت تامپون بودن محيط أن و نيز ضروری بودن عنصر گوگرد برای گیاهان. می‌توان به اهمبت علبت نسبت نیتروین به گوگرد در خاک و گیاه اشاره کرد و روی آن انگشت گذاشت.

صفحه 22:
موضوع چیست نسبت نیترون.به گوگرد (5/1) یکی از مهمترین عولمل تولید پروتشین در گیاه خصوصا در حبوبات و گیاهان علوفه‌ای است. استوارت (۱۹۶۷) درباره نسبت گوگرد به لزت می‌کوید یکی از دلایل اندازه‌گیری میزان گوگرد در گياه. دانستن نسبت گوگردبه ازت ((/5) در انساج و در واقع مقدار کل گوگرد به مقدار ازت کل است. اگر این نسبت بزرگتر از همین نسبت در پروتئین باشد؛ در این برت ایرادی نخواهد داشت. ولی در صورتی‌که لین نسبت کوچکتر باشد؛ (گوگرد استفاده نشود) کمبود گوگرد خواهد داشت و ساخت پروت می‌دهد که وقتی میزان گوگرد مواد آلی که به خاک اضلفه می‌شود کمتر از ۰/۱۵ باشد؛ بوسبدگی مواد آلی خاک‌به خوبی انجام نمی‌شود. مکر آنکه باکتری‌ها مقداری از گوگرد خاک را جذب کنند. وقتی ماد آلی نپوسیده ای مانند بقایای گیاهی و کلش باقیمانده از محصول قبل كه دارای درصد گوگردی کمتر از ۰/۱۵ درصد باشد یا همراه کودهای ازته. فسفر و پتاسی به خاک داده شود؛ نیز متوقف می‌شود. مطالعات استوارت (۱۹۶۷) نشان محصول کاهش پیدا می‌کند. وقتی میزان گوگرد از ۰/۱۵ درصد بیشتر باشد. لطمه‌ای به محصول وارد ازه کافی گوگرد برای پوساندن مواد آلی در دسترس خواهند داشت. (۱) نمىشود. زيرا باكترى ها به ان

صفحه 23:
مطالعات مختلفی که بر روی نسبت گوگردبه ازت صورت گرفته نشان می‌دهد که گیاهلنی که در شرایط مساعد ازت و گوگرد کشت شده باشند؛ دارای نسبت گوگردبه ازت ابه ۱۶ا ابه ۱۷ هستند. در صورتی که خاک از نظر گوگرد فقیر باشد؛ این نسبت ممکن است کوچک‌تر گردد. مواد آلی خاک دارای تسبت گوگردبه ازت ۱ به ۸ هستند. در حالی‌که در پروت اين نسبت ۱ به ۱۷ است. بنابراین اگر گیاهی تمام ازت خود را از مواد آلی خاک تامین کند به اندازه کافی گوگرد در اختیار خواهد داشت. در صورتی که گیاهان خانواده بقولات کاشته شود و یا کود ازتی داده شود؛ ممکن است مقدار گوگرد خاک کافی نباشد. در آزمایش تسبت گوگرد به ازت در چفندر قند و گندم حدود ۱ به ۸ بود. با افزلیش کود ازته استوارت بدون کود از این رقم به ۱ به ۲۸ تنزل کرد (۱). این موضوع می‌رساند که وقتی که کود ازته در خاک‌هایی که از نظر گوگرد فقسر هستند. مصرف می‌شود؛ حتما باستی در وضعمت گوگرد خاک دقت شود. این موضوع به خوبی در مزارعی که در تناوب بعد از غلات که کلش زیادی در مزرعه باقی می‌ماند با زردی رنگ محصول در ردیف‌های تخلیه کلش در محصول بعدی به خوبی مشهود است. بنبراین ما توصیه می‌کنيم در مراحل اولیه سبز محصول با مصرف کود سولفات آمونیوم خصوصا در مزارع غلات و کلزای پاییزه ین مشکل برطرف گردد.

صفحه 24:
کمبود کوگرد و نیتروژن در مسیر تخلیه کلش محصول قبل و کشت‌های حفاظتی

صفحه 25:
=a اکثر چالش‌ها (تنش‌های) بزرگ تولید محصولات کشاورزی ارتباط مستقیمی با تغذیه و کوددهی داشته و از اين طریق بايد مدیییت شوند؟!!!

صفحه 26:
۲ شوری ناشی از افزایش غلظت املاح منابع آب زیر زمینی؛ ۳ تغییر اقلیم» نوسانات دمایی» تغییر نوع بارش و سرمازدگی محصولات کشاورزی؛ ۴ تتش‌های زنده شامل آفات و بیماری‌های گیاهی؛ ۵ سلامت محصولات کشاورزی (بلقی مانده سموم؛ کیفیتیا عطر و طعم محصول از نظر مصرف کننده؛ ۶ ضایعات پس از برداشت و ماندگاری محصول و مقاومت آن در برابر حمل و نقل و... ۷ بالا بودن هزینه تولید و هزینه تمام شده محصول در اثر هزینه‌های سمپاشی و...

صفحه 27:
در شرایط کم ّبی باید مصرف کودهای ازته را کاهش و مصرف کودهای پتاسه را افزلیش داد. مصرف زیاد کودهای ازته در شرایط کم آبی بدلیل افزلیش رشد رویشی قسمت هولیی گیاه نسبت به ریشه‌ها بامث تنش رطوبتی می‌شود؛ پتاسیم با تاثبر روی سیستم روزنه گیاه و تولید هورمون _۵12۸_که به عنوان هورمون تدش معروف است؛ باعث کاهش تبخیر و تعرق و کاهش خسارات کم‌آبی می‌شود. افزایش مواد آلی باعث کمک به حفظ رطوبت خاک می‌شود. مصرف اسید هیومیک و فسفات ضمن تقویت سیستم ريشه گیاه باعث

صفحه 28:
مدیریت عناصر غذایی و تغذیه گیاه در شرایط خشکی و خشکسالی درسالهای خشک جذب عناصر غذایی توسط گیاه به دلیل محدود شدن رشد ريشه و کاهش حرکت این عناصر به سمت ريشه كاهش می‌یابد. در نتیجه در این سالها علاوه بر تنش رطوبتی با تنش تغذیه ای نیز مواجه خواهیم بود. #ا حاصلخیز بودن خاک می تواند نوسانات مربوط به تولید محصول بر اثر تغییر در مقدار بارندگی را کاهش دهد. للا اصلاح مدیریت تغذیه می تواند راندمان استفاده از آب را ۱۵ تا ۲۵ درصد افزایش دهد.

صفحه 29:
دو نکته در این زمینه حائز اهمیت به نظر می‌رسد: ۱.پدیده خشکسالی و تاثیر آُن روی شوری لب و خاک: بدلیل کاهش حجم منلبع آبی, غلظت املاح آنها رو به افزایش است. بنابراین معضل شوری. دیگر اکنون به خاک‌ها و منابع آب شور قبلی محدود نمی‌شود. شوری به عنوان یکی دیگر از مهمترین تدش‌های محیطی غیر زنده نیز ارتباط تنگاتنگی با تغذیه گیاهی و مصرف کودهای شیمیائی داشته و تا حدودی قایل مدیریت لست. ۲.درجه شوری کودها: برای کلیه کودهای شیمیلئی درجه شوری تعریف شده و مصرف برخی از کودها باعث افزایش 126 خاک می‌گردد. با انتخاب کودهای مشابه ولی با درجه شوری کمتر می‌توان به کنترل شوری کمک کرد نقش کودها در تحمل شوری توسط گیاه: تحقیقات نشان داده مصرف پتاسیم که یک كاتيون يك ظرفیتی و مشلیه سدیم است. خصوصا در محصولاتی مثل چفندر قند باعث رقابت در جذب آنها توسط گیاه شده و اثرات شوری را کاهش می‌دهد.

صفحه 30:
نقش كوددهى و تغذيه در كنترل سرماز * رعايت تناسب مصرف كودها خصوصا فسبت بتاسه به ازقه: اگر کودهای سفيد يا ازته بىرويه و بدموقع مصرف شود؛ ولى كود يتاسه به تناسب مصرف نشود: گیاه بافت ترد و آبداری پیدا می‌کند و در مقابل انواع سرما (دیررس بهاره. زودرس پاییزه و زمستانه؛ حساس می‌شود. امابا مصرف کودهای پتاسه مقاومت گیاه در برابر ايين سرماها بالا می‌رود. چرا که پتاسیم باعث افزایش غلظت شیره گیاهان و مقاوست بشره شده و مقاومت آنها را در برابر سرما و پخبندان افزایش می‌دهد. تغنیه مناسب. رشد رویشی کلفی خصوصا تولیدمیک ريشه عمیق قبل از شروع فصل سرما در کلیه محصولات زراعی علی الخصوص کلزا باعث مقاومت لین محصولات در برابر سرمای زمستانه می‌شود. مصرف پتاسیم خصوصا کلرور پتاسیم از سرمای زودرس پابیزه در ذرت جلوگیری می‌کند. مصرف پتاسیم خصوصا در زمان خوشه‌دهی از پوک ماندن شلتوک جلوگیری می‌کند.

صفحه 31:
پتاسیم باعث بهبود مقاومت به تنش خشکی و بهبود رشد ریشه می کردد. کاربرد کودهای چتاسیمی اثر قابل ملاحظه ای در کاهش خدارت تنش خشکی در پی دارد تنش‌شدیه.. ‎ee‏ ‏اثر متقابل تيمارهاى ابيادى و سولفات تسم بر شملکرد اه کندم اثر مولفات بناسيم در صرفه جويى مصرف آب آبيارى وافزايش چمران( رمضانپور و همعاران. ۱۳۸۶) كادابى مصرف آب دو برتقا (دائش نيا 005907 ۱ مصرف متعادل کود اثر قابل ملاحظه ای در کاهش اثرات خشکسالی دارد مزوعه کندم دیم بدون خارت تتش خشکی و مصرف متعادل کود. سر فیروزآباد. روستای چله؛ ۱4 اردیبهشت ۱۳۸۸

صفحه 32:
مصرف کودهای آلی و حیولنی با ۳ مکانیسم خیلی ساده باعث کاهش سرمازدگی در مزرعه و حتی در زمان شکوفه‌دهی درختان میوه می‌شود: ۱- رنگ تیره ایجاد شده در خاک باعث جذب بیشتر نور آفتاب و بازتاب بیشتر آن در شب می‌شود. مصرف لین کودها باعث پویلیی بیشتر خاک و فعالیت بیشتر میکروارگانیسم‌ها و موجودات زنده درون خاک و گرمتر ماندن آن می‌شود. ۲.مواد آلی ضمن نگهداری رطوبت بیشتر در خاک. بدلیل گرمای وییه بالای آب. حرارت بیشتری را در زمان اوج سرما به مرور به هوا بس داده و باعث تعديل هواى اطراف كياه می‌شوند. شلید لین میزان حرارت ناچیزبه نظر برسد؛ لما در کل: آنجا که اختلاف یک درجه‌ای دمای هوا از سرمازدگی جلوگیری می‌کند نقش تعیین کننده‌ای خواهند داشت. از طرفی لین روش‌هانه تنها هزینه اضافه برای کشاورز ندارند؛ بلکه باعث افزايش کمی و کیفی عملکرد خواهند شد.

صفحه 33:
مدیریت مواد آلی خاک علاوه بر بهبود وضعیت حاصلخیزی خاک و عناصر غذایی, نقش به سزایی در افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک و کاهش اثرات تنش خشکی دارد. راندمان استفاده از آب آبیاری ‎Use Effici‏ ۳

صفحه 34:
مصرف بیش از حد کودهای ازته باعث ترد و آبدار شدن بافت گیاه؛ نازک شده دیواره 8 سلولزی سلول‌های گیاهی و افزایش حساسیت آن‌ها در برابر آفات و بیماری‌های گیاهی می‌گردد. در مقابل, عناعری مانند کلسیم و پتاسیم باعث افزایش مقاومت گیاهان در این زمینه می‌شوند. پس با مصرف کودهای پتاسه و متعادل کردن مصرف کودها می‌توان مقاهمت گیاه را نسبت به آفات و بیماری‌ها بالا برد. ۲ مصرف کلرور پتاسیم هم به جهت تاثیر پتاسیم بر مقاوست گیاه و هم نقش ضدعفونی کنندگی کلر آن باعث کنترل بیماری پاخوره گندم می‌شود. 7 مصرف سولفات روی و منگنز باعث کاهش خسارت بیماری پاخوره می‌شود. چند مثال بارز ديكر: مصرف کودهای پتاسه برخلاف کودهای ازته نقش مهمی در کنترل بیماری‌های پاخوره غلات, مقاومت گیاهان به شته‌ها می‌شود. بلاست برنج. بیماری‌های قار چی انباری و... و ذ

صفحه 35:
7" بخش اعظمی از محصولات کشاورزی خصوصا میوه. سبزی و صیفی پس از برداشت و تا زمان مصرف. دچار فساد شده و از بین می‌رود. در کشور ‎clo‏ این رقم در برخی از محصولات حتی به ۵۰ نیز می‌رسد. ” مصرف بیش از حد کودهای ازته باعث ترد و آبدار شدن بافت گیاه. نازک شده دیواره سلولزی سلول‌های گیاهی. مستعد شدن برای فعالیت کپک‌هاء و کاهش عمر انباری محصولات کشاورزی می‌گردد. در مقابل. عناعری مانند کلسیم و پتاسیم باعث افزايش مقاومت كياهان در اين زمينه می‌شوند. پس با مصرف کودهای پتاسه و متعادل کردن مصرف کودها می‌توان انبارمانی و مقاومت محصولات به حمل و نقل را بالا برد.

صفحه 36:
امروزه مضران کنندگان بر روی دوز موضوع مهم بافیمانده سموم بر روی محصولات کشاورزی و تج ۲ نیترات در برخی محصولات خیلی حساسیت نشان می‌دهند. «مصرف بیش از حد کودهای ازنته باعث ترد و آبدار شدن بلفت گیاه. نازک شده دیواره سلولزی سلول‌های گیاهی و حساسیت محصولات کشاورزی در برابر آفات و بیماریها و در نتیجه افزلیش مصرف سموم شیمیلئی شده و در مقابل, عناعری مانند کلسیم و پتاسیم باعث افزایش مقاومت گیاهان در این زمینه می‌شوند. پس با مصرف کودهای پتاسه و ریزمغذی‌هلیی مانند روی و منگنز و متعادل کردن مصرف کودها می‌توان مقاومت محصولات به آفات و بیماری‌ها را بالا برد و از مصرف سموم شیمیائی کاست. مصرف بی‌رویهازت و عدم مصرف پتاسیم باعث افزلیش تجمع نیترات در محصولاتی مانند سیب اسفناج. گوجه فرنگی و.. می‌شود. اما نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که مصرف متناسب یتاسیم همراه کودهای از ته حتی در شرایط زیادبود ازت. به کاهث بترات در گیاه کمک می‌کند.

صفحه 37:
دیررسی و زودرسی محصولات: _مصرف نامتعادل کودها خصوصا مصرف بیشتر ازت نسبت به پناسیم باعث افزایش رشد رویشی گیاه. عدم رنگگیری مناسب میوه و دیررسی محصول می‌گردد. ۲ عطر, طعم و رنگ محصول و رضلیت مصرف کنندگان:_مصرف بی‌رویه ازت و عدم مصرف پناسیم باعث کاهش تشکیل آنتوسیانین‌ها (رنگیههای گیاهی) و عطر محصولات کشاورزی می‌شود. ت مکانیزه. ریزش محصول و کنترل علف‌های هرز در محصول بعدی لین مشکل مدیربت شود. کود ازته زیاد باعث ورس و کود پتاسه باعث مقاومت به ورس مصرف متعادل کودهای پتاسه و ازنته باید می‌شود. 4 سفتی خاک‌های زراعی و تبعات ناشی از ّن: مصرف بی‌روبه کودهای فسفاته باعث سفتی خاک و بوجود آمدن حللت احیاء و مشکل شدن جذب ریزمغذی‌هلیی مانند آهن. مس و روی می‌شود. در صورتیکه مصرف کودهای آلی به حل این مشکل کمک می‌کند.

صفحه 38:
م — در این نوشتار بیشتر قصد داشتیم برای کشاورزان و کارشناسان عزیز این سوال را ایجاد نماییم که آیا رعایت تناسب مصرف عناصر غذایی اهمیت دارد یا خیر؟ برهمکنش عناصر غذلیی چگونه است؟ و ‎UT‏ وقعا می‌توان چالش‌ها (تنش‌های) مهم و اساسی مثل سرمازدگی. خشکی. شوری. شیوع آفات و بیماری‌هاء ضلیعات پس از برداشت و زمان حمل و نقل محصولات

صفحه 39:
.موکق و پیروز باشید

صفحه 40:
سالاردیتی علی اکبر. ۱۳۷۴. حاصلخیزی خاک. انتشارات دانشگاه تهران» ۴۴۱ صفحه. ملکوتی محمدجعفر, ۰۱۳۷۸ کشاورزی پایدا. و ازایش عملکرد با بهینه سازی مصرف کود در ایران, نشر آموزش ‎gj gl‏ 4 ۴۶۰ صفحه. ملکوتی محمدجعفر و طباطبلیی سید جلال, ۱۳۷۸, تغذیه صحیح درختان میوه برای نیل به افزایش عملکرد و بهبود کیفی محصولات باغی در خاکهای آهکی ایران. نشر آموزش کشاورزی, ۲۶۶ صفحه. ‏ملکوتی محمدجعفره ۰۱۳۷۹ تغذیه متعادل گندم. نشر آموزش کشاورزی» ۵۴۴ صفحه. ‏ملکوتی محمدجتفره ۰۱۳۷۹ روش جامع تشخیض و ضرورت مصرف بهینه کودهای شیمیلئی. انتشارات دانشگاه تربیت معوین» چاني پنچ ۹ ‎aoc‏ ‏بای بوردی محمد و همکاران» ۱۳۷۹ تولید و مصرف بهینه کود شیمیئی در راستای اهداف کشاورزی پایدر.نشر آموزش کشاورزی, ۲۸۲ صفحه. ‏ملکوتی محمدجعفر و همکاران. ۰۱۳۸۰ عزم ملی برای تولید کود در داخل کشور گامی... نشر آموزش کشاورزی: ۴۲۰ مرادی مرتضی, ۰۱۳۹۴ تثیر نسبت‌های مختلف پتاسیم به نتروین روی برخی خصوصیات كمى. كيفى و تاريخ رسيدن میوه انگور رقم بیدانه قرمز قزوین در منطقه سامان. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه شهرکرد. دانشکده کشاورزی: ‎

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان