بازدانگان
اسلاید 1: بازدانگان:_ بازدانگان اوليه Perephanerogames_بازدانگان حقيقي Coniferes_ بازدانگان حد واسط Chlamidosprmes
اسلاید 2:
اسلاید 3: نمونه اي از فسيل بازدانگان اوليه
اسلاید 4: بازدانگان نخستين گروه از گروه گياهان دانه دار بوده و به سه گروه كه در تمام آنها تخمك ها در برچه هاي باز قرار دارند تقسيم مي شوند
اسلاید 5: پروفانروگامدر اين گروه تخمك ها بسيار درشت بوده و ارتباط فيزيولوژيكي با پايه مادري ندارد .لقاح خارج از پايه مادري اتفاق مي افتد . داراي آنتروزوئيد هاي مژه دار بوده و براي رسيدن به تخمك به قطرات آب موجود در محيط نياز دارند .
اسلاید 6: كونيفرهتخمك در برچه هاي باز تشكيل مي شود ولي پس از لقاح تا تشكيل دانه به وسيله فلسهاي روي هم قرار گرفته پوشيده مي شوند .
اسلاید 7: كلاميدوسپرمتخمك و دانه در برچه باز قرار داشته ولي به وسيله قطعات پوششي گل كه در لبه ها به هم پيوسته و در انتها به صورت كيسه باز مي ماند قرار مي گيرند . به علت پوشش خاص تخمك به آنها تخمك كيسه اي هم مي گويند .
اسلاید 8: Prephanerogames
اسلاید 9: Coniferes
اسلاید 10: Chlamidospermes
اسلاید 11: اندام زايشي در ژنكو GinkgoوافدراEphedra
اسلاید 12:
اسلاید 13: اندام جنسي نر در بازدانگانمخروط هاي نر اندام هاي جنسي نر هستند كه داراي پرچم ها هستند . پرچم در سطح تحتاني داراي دانه هاي گرده (ميكروسپور) است . وقتي دانه هاي گرده بر روي تخمك قرار مي گيرند توليد پروتال نر كوچكي را مي نمايند كه به آن لوله گرده مي گويند كه در آن دو گامت نر متحرك وجود دارد .
اسلاید 14: گلهاي نر معمولا به مجموعه هايي به صورت سنبله هاي مخروطي (شاتون) شكل را تشكيل مي دهند كه پرچم ها در آنها به طور مارپيچ روي محوري كه به وسيله چندين براكته احاطه شده است قرار دارند . هر فلس در سطح پشتي خود داراي دو كيسه گرده است .
اسلاید 15: مخروط نر در بازدانگان
اسلاید 16:
اسلاید 17: برشهايي از مخروط نر
اسلاید 18: برش ميكروسكوپي مخروط نر
اسلاید 19:
اسلاید 20:
اسلاید 21: كيسه گرده در مخروطيان
اسلاید 22: ويژگي هاي دانه گردهداراي دو پوشش است. پوشش داخلي به نام انتين و پوشش خارجي به نام اگزين و كوتيني است .در برخي كاجها اگزين داراي دو منفذ است و از آن انتين به صورت دو كيسه هوايي نمودار مي شود .كيسه هاي هوايي موجب سبكي و آساني انتقال دانه گرده توسط باد مي شود.
اسلاید 23: دانه هاي گرده داراي حباب هوايي هستند و به وسيله باد انتشار مي يابند .
اسلاید 24:
اسلاید 25: دانه گرده بال دار بازدانگان
اسلاید 26: تصاوير ميكروسكوپي لوله گرده
اسلاید 27: تصاوير ميكروسكوپ الكتروني از گرده هاي بازدانگان
اسلاید 28:
اسلاید 29:
اسلاید 30: دانه گرده بازدانگان معمولا داراي دو نوع هسته است : _هسته كوچك كه به منزله پروتال نر است._ هسته بزرگ تر كه معادل آنتريدي نهانزادان است.
اسلاید 31: هسته بزرگ در زمان رويش دانه گرده به دو سلول تقسيم مي شود:1_ سلولي كه پس از جدا شدن روي سلول پروتالي قرار مي گيرد.2_ سلول زاينده كه مولد آنتروزوئيد هاست . و حجم بيشتر ، هسته درشت و كروماتين بيشتري دارد .
اسلاید 32:
اسلاید 33: مخروط ماده در بازدانگان
اسلاید 34: گل ماده داراي شكل هاي بسيارمتفاوتي است . داراي برگهاي برچه اي هستند كه در غالب بازدانگان روي فلسهاي كوچكي كه اجتماعي مخروطي شكل همانند مخروط كاج را به وجود مي آورند قرار دارند .
اسلاید 35:
اسلاید 36:
اسلاید 37: مخروط 2 ساله مخروط 1 ساله
اسلاید 38: ساختمان مخروط در پروفانروگام ها
اسلاید 39: برش هاي طولي و عرضي مخروط ماده
اسلاید 40:
اسلاید 41:
اسلاید 42: اختصاصات گل ماده در بازدانگان
اسلاید 43: در مخروط ماده كاج فلس هاي پاييني عقيم و فلسهاي بالايي در سطح رويي خود حامل دو تخمك هستند.
اسلاید 44: در كاج مخروط ماده از فلسهاي متعددي تشكيل شده كه به صورت مارپيچ روي محور قرار دارند و برگ هاي برچه اي حامل تخمك روي آن دو به دو در قاعده به همديگر چسبيده اند تشكيل مي شود .
اسلاید 45: از محور مركزي هر مخروط كاج ، شاخه هاي كوچكي از بغل بركگها كه بعدا فلس هاي مخروط را به وجود مي آورند جدا مي شوند . هر يك از اين شاخه ها فقط داراي يك برگ حامل تخمك هستند.
اسلاید 46: برش هاي ميكروسكوپي مخروط ماده
اسلاید 47:
اسلاید 48:
اسلاید 49: تخمك
اسلاید 50:
اسلاید 51: مراحل تكوين مخروط ماده
اسلاید 52: بررسي مخروط ماده با ميكروسكوپ الكتروني
اسلاید 53:
اسلاید 54:
اسلاید 55:
اسلاید 56:
اسلاید 57: ساختمان تخمك
اسلاید 58: تخمك هاي بازدانگان ممكن است به صورت راست ، خميده و يا واژگون روي فلس حامل قرار داشته و به وسيله پوششي كه در انتهاي آن داراي سوراخي به نام سفت است احاطه مي شود.
اسلاید 59: درآندوسپرم چندين آرگكن وجود دارد كه داراي بخش شكمي داراي سلول حجيم و بخش گردن است كه از يك يا چند لايه سلول تشكيل مي شود.
اسلاید 60: از تقسيمات متوالي سلول چهارم (ماكروسپور) آندوسپرم به وجود مي آيد كه در اصل بافت ذخيره اي تخمك است و در تغذيه جنين دخالت دارد
اسلاید 61: سلول حجيم آركگن با يك ديواره بندي افقي به دو سلول مجرا و ااسفر تقسيم مي شود.از تقسيم پي در پي سلولهاي مجراسلولهاي متعدد ديگري در ناحيه گردن آركگن به وجود مي آيند كه جدار آنها با لعابي شدن به تدريج از بين مي رود.
اسلاید 62: خورش (نوسل) از سلولهاي ديپلوئيد مشابه تشكيل مي شود .با تكوين تخمك يك يا چند سلول خورش كه در زير اپيدرم قرار دارند با ميوز خود تبديل به چهار سلول هاپلوئيد دنبال هم مي شوند كه سه سلول از بين رفته و سلول چهارمي پروتال ماده را مي سازد.
اسلاید 63: تخمك در بازدانگان بسيار دير مي رسد.مثلا در كاج سياه تخمك در بهار تشكيل مي شود ، ولي آندوسپرم در اوايل پاييز شروع به رشد مي كند و به همان صورت زمستان را گذراندهو در ارديبهشت سال بعد آركگن هاي آن آماده لقاح مي شوند و لقاح در تير ماه يعني 17 ماه بعد از شروع رشد تخمك صورت مي گيرد.
اسلاید 64: با ازدياد سلولهاي گردن ، آويزهاي اول و دوم به وجود مي آيد و آركگن را با خود به عمق بافتهاي تخمك فرو مي برد . در اين حالت گامت هاي نر براي تلقيح ااسفر ناگزير از مجراي گردن آركگن عبور مي كنند.
اسلاید 65: ساختارميكروسكوپي تخمك
اسلاید 66:
اسلاید 67:
اسلاید 68: گرده افشاني و لقاحدر بازدانگان گردن آركگن به وسيله بافت خورش پوشيده مي شود و انتقال گامت نر توسط لوله گرده انجام مي گيرد.گرده افشاني توسط باد صورت مي گيرد . توليد دانه هاي گرده غالبا ميليون ها بار بيش از اندازه مورد لزوم است و به همين علت تعداد زيادي دانه گرده به اتاق گرده واقع در بالاي تخمك مي رسند.
اسلاید 69: در مخروطيان خورش در بالاي آركگن باقي مي ماند و مانع تماس مستقيم دانه گرده با ااسفر مي شود ، لذا دانه گرده در نزديكي سوراخ سفت با ايجاد لوله گرده به داخل خورش نفوذ مي كند و سپس هسته زاينده آن وارد لوله گرده مي شود و در آنجا به دو آنتروزوئيد تقسيم مي شود.
اسلاید 70: انجام لقاح در مخروطيان در يك دوره طولاني چند ماهه صورت مي گيردو پس از گرده افشاني فلسهاي حامل برچه در مخروط به هم مي چسبند و تخمك را تا پايان تشكيل دانه و حتي رشد كامل آن در بر مي گيرند و حفظ مي كنند.
اسلاید 71:
اسلاید 72:
اسلاید 73:
اسلاید 74:
اسلاید 75:
اسلاید 76:
اسلاید 77:
اسلاید 78:
اسلاید 79: لقاح در بازدانگان
اسلاید 80:
اسلاید 81:
اسلاید 82:
اسلاید 83: تصاوير ميكروسكوپ الكتروني
اسلاید 84: جنين بازدانگان
اسلاید 85: بر اثر تقسيمات متوالي سلول تخم جنين به وجود مي آيد.
اسلاید 86: جنين بازدانگان از قسمتهاي زير تشكيل شده است:1_ محور2_ ريشه چه3_ ساقه چه4_ جوانه انتهايي5_ تعدادي لپه
اسلاید 87: در گونه هاي مختلف بازدانگان تعداد لپه ها ممكن است از يك تا چند عدد (8-6)تغيير كند . در جنين بازدانگان تمام آندوسپرم صرف تغذيه جنين نمي شود، بلكه بخشي از آن به عنوان بافت ذخيره اي صرف رويش دانه مي گردد.
اسلاید 88:
اسلاید 89:
اسلاید 90:
اسلاید 91: با سپاس فراوان از زحمات استاد بزرگوار سركار خانم دكتر اربابيانخسته نباشيد
اسلاید 92: به پايان آمد اين دفتر حكايت همچنان باقي است به صد دفتر نشايد گفت وصف الحال مشتاقيپايان
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.