علوم انسانی و علوم اجتماعیکودک و نوجوانسایرروانشناسی و روانپزشکی

بدرفتاری و غفلت از کودکان و نوجوانان

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
- مس گذر تاریخی کودکان #ادبیات نشانگر و سازنده نوع افکار ماست. لفت کودک و نونهال طنینهای متفاوتی در ذهن افراد مختلف و در زمانهای مختلف داشته است. 'بخشى از تاريخ ادبيات کودکی نشانگر لین باور است که کودکان هستند. #در بخش ديكر كودكان آزادو فارغ توصيف شده به نحوى كه مورد غبطه بزرگسالانواقع می گردند. #بعضى ازاين تفكرات قالبى در ذيل فهرست كرديده اند: *دوست داشتنی,ملایم و متکی "فعال و پرسروصدا *سالم سرزنده و شاد وان. متکی. غير قلبل اتکاء یا دردسر ساز *چابک. جذاب و دارای اعتماد بنفس *شرور و مجرم *عروسکهای بی مصرف #چنانچه کودک‌یا نوجولنی در لین قالبهای فکری نگنجدبه عنوان " غیر طبیعی " تلقی شده و توسط بزرگسالان موردپذیرش واقع نمی گردد.

صفحه 4:
كار كروهى | : جه تفكرات قالبی در خصوص کودکان و نوجوانان در فرهنگ اجتملعی يا منطقه محل سكونت خود مى د كداميك از اين تفكرات مى توانند زمينه ساز آزار و اذيت كودكان واقع كردد؟ اسيد؟ کار گروهی ۲: در فرهنگ غللب ها چه نگرش های تاریضی نسبت به كودكان و نوجوانان وجود داشته است؟ در حال حاضر در چه گذر فرهنگی هستیم؟

صفحه 5:
سن کودکی: تا ۴۰۰ سال پیش در کشورهای غربی سن کودکی ۷ سالگی محسوب می شد. بنابر این کودکی که از مرز ۷ سالگی عبور می کرد بدون مراقبت مادر یا دلیه پابه جهان بزرگسالان گذاشته و بعضا به عنوان " مینیاتور بزرگسال " به او نگاه می شد. در امن شرایط کودک به از مرایای کودکان زیر ۷ بسال برخوردار بود و نه از حقوق بزرگسالان بهره می برد. #با اینحال از ۱۰۰ سال پیش دوره واسطی میان کودکی و بزرگسالی وضع گردیدکه نوجوانی نامیده شد. #در یک تقسیم بندی دوران کودکی از زمان تولد تا ۱۱ سالگی و دوران توجوانی از ۱۴ سالگی تا:۱۸ سالگی محسوب می شود.

صفحه 6:
#بر اساس ماده ۱ + کودک. تمامی افراد زیر ۱۸ سال کودک محسوب ی شهند مگر آن که بر اساس قوانین جاری کشور مذکور سن قانونی برای افراد کمتر از ۱۸ سال تعیین شده باشد. ۰ کارگروهی: سن کودکی در کشور ما چند سال است؟

صفحه 7:
اری با کودک به عنوان یک مشکل سلامت عمومی: #بدرفتاریبا کودک که ازنن‌با نام های بدرفتاری‌با کودکان و غفلت نیز باد می شودشامل انواع بدرفتاربهای جسمی, عاطفی, سوء استفاده جنسی. غفلت. و استثمار کودکان است که منجربه آسیب بالقوه در سلامتی . نحوه رشد ویا ارزش و شان کودک گردد( ساپت رسمی سازمان جهانی بهداشت). #همچنین بر اساس تعریف ارلئه شده در گزارش جهلنی خشونت و سلامت (۲۰۰۲). بدرفتاریبا کودک عبارت است از: استفاده عمدی از قدرت. زور. تهسید وبا نیروی جسمانی علیه کودک توسط یک فرد و یاییک گروه کهبه سلامتی. حیات. رشد و عزت نفس کودک لطمه زده با احتمال ایجاد صدمات بعدی را افزایش دهد.

صفحه 8:
انواع بدرفتاری و غفلت از کود معمولا بدرفتاری با کودکان به پنج گروه اصلی تقسیم شده است: ١.بدرفتارى‏ جسمى .بدرفتارى جنسى “'.بدرفتارى هيجانى يا عاطفى ۴انواع مسامحه يا غفلت ۸ استشمار

صفحه 9:
Owe بدرفتاری جسمی: #عبارت است از استفاده عمدی از قدرت فیزیکی در برابر کودک که نتیجه آن.به احتمال زیاد. آسیب رساندن‌به سلامتی کودک. تهدید حیات. نقص تکلملیا عزت نفسی کودک است. از انواع آزار جسمی می توان به کتک زدنء تکان دادن شدید کودک. گاز گرفتن. سوزاندن و یا خفه کردن اشاره نمود. #امروزه تنبیه بدنی افراد بزرگسال در اکثر فرهنگ ها ناپسند می شود. درحللی که در مورد تربیت کودکان ممکن است پذبرفته شده باشد.

صفحه 10:
رفتاری جنسی: #لبه معنای درگیر شدن کودک در رفتارهای جنسی ای است که با سطح,تکاملی (رشدی) وی نامتناسب بوده و قوانین اجتماعی را زیر پا می گذارند. #تعریف قاننی: تماس جنسی بین فرد بللغ و کودک که معمولا با اعمال زورء فریب و اغوا نمودن قربلنی انجام می شود. اگر هردو نابالغ باشند بلید فاصله سنی مورد توجه قرار گیرد (۳ تا ۴ سال) ولی در صورت وجود ویژگی های زبر,تفاوت سنی تعیین کننده نخواهد بود: * تهدید و اجبار * وجود هم زمان چند مهاجم * عدم هماهنگی تکاملی (رشدیب بین ‎UST‏ * لیجاد ترس از طریق اقدام فیزیکی

صفحه 11:
#بدرفتاری جنسی می تولند جه صور مختلف بروز نملید و طیف وسیعی از رفتارهای جنسی را شامل شود. این رفتارها عبار تند از: تماس فیزیکی با نواحی جنسی نزدیکی دهانی با نواحی جنسی تماس دهانی با نواحی جنسی * استفاده از اشیاء نافذ * وادار نمودن قربلنی به انجام رفتارهای جنسی در مورد قربانی دیگری * آزارهای جنسی غیر تماسی مثل وادار کردن کودک به عورت نمایی * وادار کردن کودک به نمایشگری به قصد هرزه نگاری وادار نمودن کودک به مشاهده صحنه های هرزه نگاری

صفحه 12:
Owe #ارتباط جنسی با محارم (1060651 ): * عبارت است از آزار جنسی کودک در محیط و هسته مرکزی خانواده كه بين نوع آزار جنسی رابطه جنسی بین وللد و کودک ویا بين خواهر و برادرها را در بر می گیرد.

صفحه 13:
- ی بدا که ما و ش درمان‌نبه صورت عدم همکاری وللدبا متخصصین لمر سلامت جهت انجام مداخلات درملنی لازم. که هنگام بروز صدمه فیزیکی با بیماری دیده فى شود. آب) تاخیر در درمان: تاخیر در دست یلبی‌به درمان مناسب وبه موقع کودک در زمان بروز یک مشکل حاد پزشکی که‌به نظر یک کارشناس, نیازبه درمان خاص پزشکی وجود دارد.به عنوان مثال عی توان.به تاخیر در پیشگیری مناسب پزشکی برای کودک. عدم توجه‌به کودک بیمار وبی توجهی‌به توصیه های پزشکی اشاره کرد.به لین مجموعه بلید بی توجهیبه بهداشت روان کودک را نیز اضلفه کرد. یکی از دلییل فقدان یا تاخیر در درمان, امتناع از پذیرش پوشش های بیمه ای موجود اشد. #ج) امتناع از يذيرش مراقبت هاى بهداشتى: در لين نوع از غفلت. وللد مراقبت هاى بهداشتى لازم و توصيه شده را مثل واكسيناسيون كودك. از وى دريغ عى كند

صفحه 14:
عوامل خطر مرتبط با والدین و مرا مجموعه ای از عوامل در والسین یا دیگر اعضای خانواده وجود دارد که می تولند باعث افزایش احتمال وقوع سوء رفتار با كودى شود و اين عوامل عبار تند از والدى كه استفاده از روش هاى تنبيه جسمى را براى تربيت كودى تاييد مى كند و اعتقاد دارد كه لين روش مفيد است و والدى كه از تنبيه جسمى براى اجراى قوانين استفاده مى كند. والدى كه از بيمارى هاى جسمى و روحى ويا اختلالات شناختى رنج مى برد و اين امرباعث كاهش توانايى او درمراقبت ازكودك مى شود. والدى كه در زمان ناراحتى و عصبانیت. توان کنترل خود را ندارد. وابستگیبه الکل و مواد مخدردر والمین. بویژه مصرف لین مواد در زمان بارداری و پسی از آن توسط مادران, قابلیت مادر را برای نگهداری از کودک کاهش می دهد. وابستگی به مواد و الکل در پدر نیز باعث پرخاشگری و کاهش تحمل ودر نتیجه بدرفتاری با کودک می گردد. وللدبه نحوی درگیر رفتارهای ضداجتماعی و بزهکاری است که موجب تأثیر منفی روی روابط کودک و والد می شود. * والدی که از لحاظ اجتماعی منزوی است. والدی که افسرده است و یا از احساس عزت نفس پایین و ناکارآمد در ینج است. اين احساس ممکن است بواسطه ناتوانی در امین کامل نیاز های کودک و خانواده باشد.

صفحه 15:
#کار گروهی: آیا می توانید استراتژی های مناسب اجتماعی برای پیشگیری از بدرفتاری با کودک دریک جامعه مفروض طراحی نمایید؟

صفحه 16:
این کودکان در زمینه های مختلف دچار اختلال هستند. مهمترین این اختلالات عبارتند از: #الف) نقاتص تکاملی و هوشی: مواجهه با بدرفتاری جسمی شدید باعث ایجاد نقللص شناختی. هوشی شده و در عملکرد های زبلنی. شناختیء ادراکی وحرکتی ایجاد محدودیت می کند. این بچه ها انگیزه ای برای انجام ‎BIS‏ ‏نداشته و در بررسیء عملکرد های هوشی آنها نسبت به کودکان همسن و سالشان پایین تر بوده است.

صفحه 17:
‎we‏ )بجه هلئى كه مورد آزار جسمي قرار مى كيرند لين آزارها را به عنوان ‏از روش های تربیتی می شناسند و تمایل بیشتری برای استفاده از تنبیه جسمی دارند. این کودکان مشکلات بیشتری در ارائه راه حل هاى جایگزین برای حل مسئله داشته و بیشتر بر راه حل های منفی تاکید دارند. ‎٩‏ پ) اختلال در دلبستگی و اعتماد به نفس: اختلال در شکل گیری دلبستگی ایمن یکی از این عوارض است که می تواند بهدلیل اختلال درمسیر تکامل کودک باشد. در این کودکان اختلال در فردیت ( استقلال ) احساس عدم کفایت شخصی و ناتولنی در تنظیم عواطف گزارش گردیده ‏است. ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 18:
Owe ج ) اختلالات روانپزشکی: مواجهه طولانی با بدرفتاری با کودک می تواند مشکلات جدی مثل کنترل ضعیف تکانه هاء نا امیدی, دلبستگی ضعیف» رفتارهای خود تخریبی و اختلال پس از حادثه . افسردگی به همراه داشته باشد,

صفحه 19:
د) اختلالات رفتاری: یکی از وسیع ترین پیامد های بالینی در اين کودکان » پرخاشگری شدید است. سایر رفتارها مثل افزلیش تهاجم به قوانین» مقابله جوتی ( لجبازی )» بزهکاری نیز در لين كودكان ديده مى شود. اين كودكان در خطر وابستكى به مواد مخدرء مشروبات الكلى و ساير رفتارهاى ضد اجتماعى هستند. ارتباطات اجتماعی نيز در اين کودکان ضعیف است. بچه های کم سال تر در تعامل با همتاها کمتر دوستانه و مثبت برخورد می کنند. این بچه ها معمولا ارتباطات اجتماعی را ادامه نداده و کمتر حبس همدلی دارند. © ر) اختلال در عملکرد تحصیلی: عملکرد تحصیلی این کودکان در مقایسه با کودکان دیگر نمرات پایین تری را به خود اختصاص می دهد.

صفحه 20:
کار گروهی : آیا می توانید استراتژبهای مناسبی برای کاهش پیامدهای بدرفتاری با کودکان طراحی نمایید؟

صفحه 21:
Owe #در صورت مشاهده علایم و شواهد دال بر احتمال بدرفتاری .کودک را جهت بررسی. اقدامات درمانی و مراقبتی به پزشک مرکز سلامت حامعه ارجاع دهید. حمایتهای رولنی اجتماعی ‎aS‏ تشخیص نهلیی توسط پزشک و ارجاع مجدد به روانشناس برنامه ریزی و اجرا می شود.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان