سایرتحقیق و پژوهش

بررسی روش تحقیق کمی نیمه آزمایشی

تعداد اسلایدهای پاورپوینت: ۳۶ اسلاید در این پاورپوینت با موضوعات زیر آشنا می شویم:ل چیستی و ماهیت روش تحقیق نیمه آزمایشی اهداف روش تحقیق نیمه آزمایشی کاربرد روش تحقیق نیمه آزمایشی طرح گروه کنترل نابرابر طرح پیش آزمون پس آزمون با نمونه های مجزا منابع و مأخذ

smrafz

صفحه 1:
تهيه و تنظیم : sii ‏دل كفطل‎ ous

صفحه 2:

صفحه 3:
مقدمه چیستی و ماهیت روش تحقیق نیمه آزمایشی اهداف روش تحقیق نیمه آزمایشی کاربرد روش تحقیق نیمه آزمایشی طرح گروه کنترل نابرابر طرح پیش آزمون پس آزمون با نمونه های مجزا منابع و مأخذ

صفحه 4:
مقدمه برای انجام تحقیق باید دنبال شناخت روش آن بود چرا که بدون شناخت نمی‌توان به هدفهای علم و کشف ناآگاهی‌ها رسید به همین دلیل برآنیم که یکی از انواع روشهای تحقیق بنام روش نیمه آزمایشی را در ابعاد مختلف بررسی کنیم وزوایای پنهان آنرا روشن نمائیم تا چراغ راهنملیی باشد برای تمامی پویندگان ‎ple‏ و دانش.

صفحه 5:
چیستی و ماهیت روش تحقیق نیمه آزمایشی مفيوم تحقدي: © وازمى تحقيق ريشهى عربى دارد و معناى لغوى لن راست و درست كردن. به حقيقت امرى رسيدكى كردن و حقيقت است. © مقصود از تحقيق "كشف باسخهايى براى يرسشها از طريق كاربرد روشهاى سيستماتيك است. © تحقيق عبارت است از كاربرد روشهاى علمى در حل يك مساله یا جوابكويى به يك سوال است.

صفحه 6:
چیستی و ماهیت روش تحقیق نیمه آزمایشی روشهای پژوهش در علوم رفتاری را معمولا با توجه به دو ملاک تقسیم بندی مى كذئدة

صفحه 7:
چیستی و ماهیت روش تحقیق نیمه آزمایشی لأ دسته بندی روش های تحقیق بر اساس هدف: * تحقیق بنیادی تحقیق کاربردی Q فستهپننی روقن های فحقیق بر این فحوه گردآوری فادها 7 تحقیق توصیفی (غیر آزمایشی):پیمایشی» همبستگی؛ پس رویدادی؛ اقدام پژوهی. بررسی موردی تحقیق آزمایشی:تحقیق تمام آزمایشی و تحقیق نیمه آ

صفحه 8:
چیستی و ماهیت روش تحقیق نیمه آزمایشی روش تحقیق آزمایشی(تجربی) : آزمایش در علوم طبیعی بالاترین و مهمترین شکل تحقیق است. باید گفت که روش کار در آزمایش منطق استقرایی است . البته اين بدان معنا نیست که روش آزمایش صرفا درعلوم طبیعی انجام گیرد چون در علوم رفتاری و اجتماعی نیز می‌توان از روشهای آزمایش استفاده نمود. با لین توصیف می‌توان گفت که روش تجربی عالی‌ترین شکل روش تحقیق است که در اين روش محقق به دنبال پیدا کردن رابطمی علت و معلول بین دو یا چند متغیبراست. بعبارت دیگر در روش تجربی, رولبط علمی بین متغیرها کشف می‌شود .هدف اصلی در اين نوع روش بررسى تائير محركهاء روشها و یا شرلیط خاص محیطی بر روی یک گروه أزمايشى مىباشد.لذا در طرحهاى تجربى به دو كروه كه يكى از آنها كروه كنترل و ديكرى گروه آزمایش است يم. در كروه آزمايش متغيير مستقل اعمال می‌شودولی در گروه کنترل اعمال متغیر مستقل وجود ندارد.

صفحه 9:
چیستی و ماهیت روش تحقیق نیمه آزمایشی روش تحقیق نیمه آزمایشی: در تحقیقانی که برای محقق امکان: کثترل با دسنکاری کامل مثفیر یا.متغیرهای افرگذار (مستقل),وجود: نداشته باشنده او می‌کوشه قا با شناساتی متفیرها و گسترفن آگاهی‌های لازم روش خود را در انجام تحقیق به روش آزمایشی نزدیکتر سازد. و به عبارت دیگر, با آنکه در بسیاری از موقعیت‌های طبیعی- اجتماعی نمی‌توان متغیرهای موجود در حوزه تحقیق را کاملاً کنترل کرد. اما محقق می‌تولند از یک روش تحقیقی که به روش تحقیق آزمایشی شبیه است برای بررسی و مطالعه موقعیت مذکور استفاده کند.

صفحه 10:
نیمه آزمایشی چیستی و ماهیت روش 5 ویژگیهای تحقیق نیمه آزمایشی: معمولا در شرایطی بکار برده می‌شود که امکان کنترل تمام متغیرهای مربوط در مطالعه وجود ندارد. در این روش محقق با آگاهی از محدودیت ها سعی دارد تحقیق خود را به تحقیق آزمایشی حقیقی نزدیک کند. بنابر لین این تحقیق با روشهای مشخص می‌شود که براى شناسايى دقيق عواملى كه بر اعتبار درونى و بيرونى اثر مىكذارد امكان يك كنترل نسبی را فراهم می‌آورند. تحقیق تجربی حقیقی نیمه از نیمه تجربی بوییه در شرایطی که آزمودنیها انسان هستند دشوار است. اگر چه اقدام پژوهشی موقعیت نیمه آزمایشی است ولى با اين حال اغلب چنان غیر رتمی آییت که بعتوان جباگانهای نیاز دارداهر گاه در تعقیقی: اعتبار بضورت فتظم بررشی. شود. تحقیق از حوزمی کشف و شهود خارج می‌شود و در قلمرو روش آزمایشی قرار می‌گیرد. مراحل اجرای این روش شبیه روش آزمایشی است. با این تفاوت که پژوهشگر باید ۰« محدودیتها و دشواریهای اعتبار درونی و بیرونی را کاملا تشخیص دهد.

صفحه 11:
چیستی و ماهیت روش تحقیق نیمه آزمایشی مراحل تحقیق نیمه آزمایشی : + طرح يك سوال ‎oy‏ ارائه مبانی نظری و آزمایشی: آشنایی با مطالعاتی که در اين زمینه انجام گرفته است. ‏تدوین موقتی فرضیه: پیش بینی نتایجی که از آزمایش بدست خواهد آمد. ‎ ‏کلی آزمایش,تدوین قطعی فرضیه. پیدا کردن کنترل‌ها. پیش بینی اجرای آزمایش. ‎a‏ اجرای آزمایش ۶ فطیل فنايم-سبا استفافه از آمار توسیفی و استنیاظی. ۷ تفسیر نثایج : توضیح دهیم که چرا این نتایج بدست آمده است. ۸ _ تهیه گزارش ‎

صفحه 12:
اهداف روش تحقیق نیمه آزمایشی واژمی نیمه تجربی (نیمه آزمایشی) برای اولین بار در فرهنگ علوم تربیتی و رفتاری در سال ۱۹۵۷ بوسیله کمپل معرفی شد. قوی‌ترین انگیزه برای ابداع این روش از تحقیق تجربی, نامناسب بودن روش تحقیق تجربی حقیقی برای بررسی و مطالعه انسانها در موقعیت‌های طبیعی بود. این روش نوعی از روش تجربی است که بصورت وسیع در تحقیقات علوم رفتاری و جامعه شناسی استفاده می‌شود.

صفحه 13:
اهداف روش تحقیق نیمه آزمایشی هر چند که دانشمندان علوم فیزیکی و زیست شناسی از لحاظ علمی روش تحقیق ایشی را چندان معتبر نمی‌دانند اما برای اندازه گیری متغیرهای اجتماعی و رفتاری بسیار مفید است تحقیق نیمه آزمایشی یا نیمه تجربی شبیه آزمایش‌های کیفی و کمی است اما به دلیل نامناسب بودن کنترل و عدم گمارش تصادفی كروههاء تجزیه و تحلیل آماری آن مشکل است.

صفحه 14:
اهداف روش تحقیق نیمه آزمایشی یکی از ویژگیهای روشهای تجربی(آزمایشی) انتخاب تصادفی است اما وقتی كه عملاً ايكاب تصادقى كروهها امكاتيذير تباشد از روش تيمه جر استفاده هى شود تفاوت بين روش نيمه آزمايشى باروش آزمايشى اين است كه در اين روش عملا انتخاب تصادفی گروهها عملی نیست. اما شباهتی که بین لین دو هست لین می‌باشد که در هر دو روش محقق به مقایسه دو یا چند گروه مستقل از لحاظ یک متغیر می‌پردازد.

صفحه 15:
اهداف روش تحقیق نیمه آزمایشی هدف از انجام روش تحقیق نیمه آزمایشی نزدیک شدن به تحقیق تجربی حقیقی است اما شرایط اجازه کنترل ودستکاری تمام متغیرها را نمی دهد. 2

صفحه 16:
اهداف روش تحقیق نیمه آزمایشی شبه آزمایش ها در شرایطی به کار می روند که مطالعه امکان وجود رولبط علت - معلول مد نظر باشد در حالی که امکان کنترل در متغیرهای مورد مطالعه میسر نیست ‎pls "Lg‏ آزمایش های میدلنی در ردیف شبه آزمایش ها قرار میگیرند از جهات دیگر این نوع تحقیق همان شرایط و مشخصات آزمایش را داراست. در این روش محقق با آگاهی از محدودیت ها سعی دارد تحقیق خود رابه تحقیق آزمایشی واقعی نزدیک کند. بنابراین؛ اين نوع تحقیق با روش هایی مشخص میشود که برای شناسایی دقیق عواملی که بر اعتبار درونی و بیرونی لثر میگذارند امکان یک کنترل نسبی را فراهم می آورد . تشخیص بین طرح های آزمایشی و نیمه آزمایشی زملنی که آزمودنی ها i Hee ‏ها‎ woe” c:

صفحه 17:
اهداف روش تحقیق نیمه آزمایشی در روش نیمه آزمایشی امکان کنترل و دخل و تصرف وجود ندارد یا بسیار ناچیز است . در این روش کنترل اعتبارهای درونی و بیرونی حایز اهمیت است و محقق باید از محدودیت های این روش آگاه باشد.

صفحه 18:
کاربرد روش تحقیق نیمه آزمایشی مثال ۱- بررسی و مطالعه تاثیر تمرینهای پراکنده در مقایسه با تاثیر تمرینهای مداوم در فراگیری و حفظ فهرستی از لفات انگلیسی که در ۳ كلاس سال دوم دبيرستان مروی تهران ذرسال ۱۳۸۶ قذریس میشنوده بشون اینگه قادر باشيم: دانش‌آموزان را به طور تصادفی به روشهای مختلف تمرین تقسیم کنیم. یا زمان تمرین آنان را زیرنظر بگیریم.

صفحه 19:
کاربرد روش تحقیق نیمه آزمایشی مثال ۲-با توجه به مثال ۱ اگر محقق بخواهد از هر گروه پیش آزمونی بگیرد سپس در گروه تجربی متغیر مستقل را اعمال کند. شامل لین طرح می‌باشد. از سوی دیگر محقق نمی‌تولند شکل ثلبت کلاسها را بهم بریزد در نتیجه گزینش گروهها تصادفی نخواهد بود. در این نوع طرح محقق با دو گروه کنترل و آزمایش مواجه است که انتخاب گروهها تصادفی نبوده همچنین وجود گروه شاهد باعث کنترل عوامل ناخواسته مانند تاریخ. بلوغ. آزمون مقدملتی و..می‌شود که این کنترل رولیی درونی تحقیق را بالا می‌برد..با استفاده از مطالعه و بررسی نمرات آزمون پیش آزمون و پس آزمون نیز محقق می‌تواند اثر افت آزمودنیها را نیز حذف نماید.

صفحه 20:
کاربرد روش تحقیق نیمه آزمایشی ‎Jee‏ بیعتر مطالعات و بررسیهایی که:در زمینه مشکلات و مسائل اجتماعی صورت می‌گیرد و اغلب کنترل یا دستکاری متفیرها مقدور نیست. از جمله بررسی و مطالعه جرم و جنایت. آشوب ها اعتيادها توزیع مواد مخدر ‏خودفروشی‌ها و .-.

صفحه 21:
کاربرد روش تحقیق نیمه آزمایشی قال ۴ممسالعه تغپیرلتی که فر فطرالف«متیران فسبةبه یک بزتامه قاس بو جوذ می‌آید نمونه‌ای از یک نوع طرح است چون ما تنها یک گروه تجربی داریم که شامل تعدادی مدیر می‌باشد که به شیومی تصادفی تقسیم بندی و انتخاب نشده‌اند. گروه کنترل نداریم و قبل از اجرای متغیر مستقل ( برنامهی خاص) چندین پیش آزمون گرفته و بعد از اعمال متغیر مستقل با استفاده از پس آزمون تغییر نظرات مدیران را می‌توانیم مشاهده کنیم. در این طرح بدلیل انجام آزمودنیهای مکرر عوامل بلوغ و

صفحه 22:
طرح گروه کنترل ابرابر یکی از انواع روش های تحقیق نیمه آزمایشی, طرح گروه کنترل نابرابر است. طرح گروه کنترل ابرابر مشتمل است بر دو كروه. كه قبل و بعد از اين كه در معرض متغير مستقل قرار بكيرند. با هم مقايسه مى شوند. اين طرح مشلبه طرح آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است. با لین تفاوت که در طرح حاضر انتخاب آزمودنی ها از جامعه و جایگزین شدن آنها در گروه هابه صورت تصادفی انجام نمی ee شوند.

صفحه 23:
طرح گروه کنترل ابرابر مفهوم کنترل : وقتی نوعی رابطه علت - معلولی بین دو متغیر گلف" و آب" فرض می شود. لین احتمال وجود:دارد ‎go pat‏ عوایل دنگره بزایسال ‎lle‏ 49 نيو متفين وابسته "ب" را تحت تاثیر قرار دهد. در این حللت» تعیین میزان تاثیر "لف" و میزان تاثیر عامل "د" بر *ب" احتمالا ناممکن خواهد بود. در لین صورت بليد عامل کدرا کد باعفبرهم جوردن رانطه علت و معاولی: شنذه را کتلرل تبود:

صفحه 24:
طرح گروه کنترل ابرابر اجزای طرح : طرح گروه کنترل نابرابره از دو گروه آزمودنی تشکیل شده. گروه آزمایش و گروه کنترل. پس از انتخاب گروه ها توسط محقق, هر دو گروه دو بار مورد اندازه گیری قرار می گيرند. اندازه گیری اول با اجرای یک پیش آزمون و اندازه گیری دوم با یک پس آزمون صورت می پذیرد.

صفحه 25:
طرح گروه کنترل ابرابر طرح مورد بحث به دو طریق قابل اجراست: 0 یکی از دو گروه (گروه آزمایش) در معرض متغیر مورد آزمایش (متغیر مستقل) قرار گیرد و گروه دیگر (گروه کنترل) در معرض متغیر مستقل واقع نشده و به برنامه قبلی خود ادامه می دهد. ۲ _ دو گروه در معرض سطوح مختلفی از یک متغیر مستقل, مانند دو روش مختلف یک برنامه آموزشی یا دو روش مشاوره و راهنملیی قرار می گیرند. در اين حللت گروه کنترل وجود نداشته و گروه ها را می توان به گروه آز و۲ تقسیم بندی کرد.

صفحه 26:
طرح گروه کنترل ابرابر شکل فیل نشان دهندة نمودار طرح گروه کنترل نابرابر است. همان گونه که در اين شکل مشاهده می شود دو گروه مورد بررسی قرار گرفته لند (گروه آزمایش و گروه کنترل). هردو گروه قبل از اجرای متغفیر مستقل, مورد اندازه گیری یا مشاهده قرار مى گيرند. لین عمل برای گروه های آزمایش وکنترل در یک زمان معین صورت می پذیرد. گروه های کنترل و آزملیش یکسان نیستند. آزمودتی هابه صورت تصادفی در گروه ها جایگزین نشده اند.

صفحه 27:
طرح گروه کنترل نابرابر 7 ‎oO,‏ گروه آزمایش 0 ‎ ‏شكل طرح كروه كنترل نابرابر [(,0 - :0) - (,0 - ,0)] < اثر آزمون ‎

صفحه 28:
طرح پیش آزمون پس آزمون با نمونه های مجزا لا در شرایطی به کار می رود که پژوهشگر نتولند گروهها رابه صورت تصادفی در معرض متغیر مستقل قرار دهد. ‎O‏ پژوهشگر فقط می تولند به صورت تصادفی تعیین کند که کدام یک از گروهها باید قبل یا بعد از اجرای متغیر مستقل اندازه گیری شود. ‎

صفحه 29:
طرح پیش آزمون پس آزمون با نمونه های مجزا از این طرح زملنی استفاده می شود که گروههای بزرگ یا کوچک نماینده واقعی جامعه باشند و قبل از اجرای متفیر مستقل تعریف و تعیین شوند. دراین طرح محقق امکان این را ندارد که کدام گروه را به طور تصادفی در معرض متفیر مستقل قرا ردهد.بلکه ناچار است گروهی را قبل از اجراى متغير مستقل وكروهى را بعد از اجرا ی متغیر مستقل اندازه گیری نماید.

صفحه 30:
طرح پیش آزمون پس آزمون با نمونه های مجزا روش اجرا در اين طرح بشرح زیر ۱ ۱ دو گروه به صورت تصادفی انتخاب می شوند. یکی از گروهها قبل از اجرای متغیر مستفل از طریق پی می شود و دیگر پس آزمون اجرا نمی شود. آزمون اندازه گیری گروه دوم بعد از اجرای متفیر مستقل از طریق پس آزمون اندازه گیری می شود و دیگر پیش آزمون اجرا نمی شود.

صفحه 31:

صفحه 32:
طرح پیش آزمون پس آزمون با نمونه های مجزا برای تحلیل تفاوت نمره پیش آزمون از پس آزمون هر آزمودنی از ۲ شیوه استفاده ميشود: 2 پا متریک ‎a‏ نا پرامتریک

صفحه 33:
طرح پیش آزمون پس آزمون با نمونه های مجزا * طرح تجربی پیش و پس آزمون با وجود گروه‌های گواه و تجربی:(منال) هنگامی که بخواهیم اثر یک روش تدریس را بر روی میزان یادگیری آزمون کنیم. می‌توانیم یک گروه ( کلاس ) را گواه و یک کلاس را تجربی بنامیم. فرض کنید در یک مرحله زملنی؛ روش تدریس جدید را به کار می‌گيريم. در این صورت قبل از آن از هر دو كلاس بيش آزمون انجام می‌دهیم و پس از مدتی که روش جدید به کار گرفته شد دو گروه را مقایسه مىكنيم. اكر تغييرى با معنی رخ داد می‌گوییم که روش تدریس جدید اثر داشته است.

صفحه 34:
طرح پیش آزمون پس آزمون با نمونه های مجزا ادامه( مثال) : ابزارهای ستجش در این پژوهش عبارت بودند از مقیاسس خشم رانندگی (0۸5). پرسشنامه ابراز خشم در رانندگی (006). داده ها با استفاده از نرم افزار 16 555 و با روش آماری تحلیل واریانس با ندزه گیری های مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که (للف) گروه 11801 در مقايسه با گروه 9 به کاهش بیشتر خشم رانندگی و پرخاشگری رانندگی انجامید؛ (ب) در مقایسه با گروه کنترل. 1۷1862۲ به بهبود خشم رانندگی و پرخاشگری رانندگی کمک کرد؛ (ج) در مقایسه با گروه کنترل. خشم رانندگی در گروه 637 بهبود یاقت. این یافته ها از لحاظ نظری و اهمیت آن ها در مداخلات بالینی به بحث گذاشته شده اند.

صفحه 35:
*<م5ة. 05-9 م ۱ http://www.azadbakht.com/modules.php? name=Content&pa=showpage&pid=29 > http://www.parsmodir.com/db/research/research-type.php > > » http://daneshetarbiati.blogfa.com/post-1.aspx > > ‎ty, P‏ شناسی پژوهش کمی در مدیریت : رویکردی جامع . حسن ‏دانایی افزّد:» سیدمهدی الولنی:» عادل آذر ننشر: صفار.ه چاپ: هفتعم» ‎YAY,‏ ‎

صفحه 36:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
20,000 تومان