مدیریت و رهبری

برنامه‌های کشوری مدیریت تغذیه دربلایا

baename_keshvari_modiriyete_taghziye_dar_balaya

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “برنامه‌های کشوری مدیریت تغذیه دربلایا”

برنامه‌های کشوری مدیریت تغذیه دربلایا

اسلاید 1: برنامه های کشوری مدیریت تغذیه دربلایاسیما فیض اله زاده دانشجوی دکتری سلامت دربلایا

اسلاید 2: ایمنی وامنیت غذایی

اسلاید 3: ایمنی وامنیت غذاییبنابر تعریف سازمان ملل در سال ۱۹۸۶: امنیت غذایی عبارت است از دسترسی همه مردم به غذای کافی در تمام اوقات برای داشتن یک جسم سالم . طبق این تعریف موجود بودن غذا دسترسی به غذا و پایداری در دریافت غذا سه عنصر اصلی می‌باشند.:WHOامنیت غذایی به دسترسی همه افراد یک جامعه در تمام ادوارعمر به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی سالم و فعال گفته میشود.ایمنی غذایی یعنی اطمینان از اینکه غذایی که مردم جامعه استفاده می‌کنند بطور کامل سالم و فاقد هرگونه آلودگی باشد؛ این آلودگی می‌تواند شامل آلودگی میکروبی انگلی و یا شیمیایی باشد.

اسلاید 4: مقدمهعليرغم تعهدات جهاني مبني بر تامين امنيت غذايي بيش از 1000 ميليون انسان درجهان از گرسنگي مزمن رنج ميبرند98 درصداین افراد متعلق به كشورهاي در حال توسعه هستند که دو سوم آنان فقط در7کشور جهان زندگی میکنند (بيش از 40% درچين و هند). عدم امنیت غذایی بهداشت عمومي و زندگي مردم را تهديد كرده و به كمبود غذا و در نهايت منجر به خطر افتادن وضعيت تغذيه اي مردم و در نتيجه افزايش بيماري ومرگ و مير می شود.بديهي است كه راهبردهاي مناسب جهت مقابله با اين شرايط بحراني و تامين امنيت غذا و تغذيه در سطح خانوارها در اين شرايط ضرورت دارد.

اسلاید 5: علل ناامني غذايي قحطي بي ثباتي در عرضه غذا فقر بيكاري تورم اقتصادي بيسوادي ، ناآگاهي هاي تغذيه اي تغييرات آب و هوايي منطقه ( خشكسالي و ...)مخاطرات طبيعي مثل زلزله، آتشفشان، سونامي، سيل، خشكسالي، طوفان، آفت ها و بيماريها ، آتش سوزي، يخچالها، بهمن ، رانش زمين و ... نیز هر ساله باعث مرگ هزاران نفر در دنيا ميشوند به طوري كه 96 % اين افراد از كمبودهاي مزمن مواد مغذي رنج مي برند و نزديك به 4 % آنان دچار كمبود موقت انرژي و مواد مغذي مي شوند.

اسلاید 6: پيامدهاي سوء تغذيه اي و سلامتي مخاطرات طبيعي و انسان ساخت • سيل: تخريب ناگهاني محصولات كشاورزي،ازبين رفتن منابع امرارمعاش مردم )دام، محصولات كشاورزي و)قطع دسترسي مردم به فروشگاههاي مواد غذايي وآسيب مراكز خدمات بهداشتي و افزايش پيامدهاي ناشي از آن• زلزله: افزايش ميزان مرگ درجمعيت آسيب ديده، تخريب محصولات كشاورزي، انبار مواد غذايي و جاده ها و تخريب تسهيلات بهداشتي، سيستم آب و فاضلاب و در نهايت ناامني غذايي• خشكسالي: كاهش توليدات كشاورزي و دام، افزايش قيمت مواد غذايي،كاهش دسترسي به مواد غذايي،كاهش دسترسي به آب• آلودگي هوا: آلودگي هوا آثارمخربي را بردستگاه تنفس،سيستم گوارشي،اعصاب وروان افراد برجاي گذاشته و اختلالاتي را درعملكرد آنها ايجاد مي كند.در حالت عادي، سيستم دفاعي بدن راديكال هاي آزاد را خنثي و بي ضرر مي كند. اما عوامل مخرب محيطي مثل اشعه ماوراء بنفش، الكل و آلودگيهاي محيط باعث مي شوند بدن نتواند با اين راديكال هاي آزاد مبارزه كند در نتيجه ساختمان و عمل سلول هاي بدني توسط راديكال هاي آزاد تخريب مي گردد منجر به بيماري هاي التهابي، قلبي عروقي، آسم آلرژيك و ... مي شود.• جنگ وبحران هاي سياسي: ازيك سو توليد ويا ورود مواد غذايي محدود شده و از سوي ديگرتوان اقتصادي جمعيت مي تواندكاهش يابد، دسترسي جمعيت به مواد غذايي مورد نياز محدود می شود .

اسلاید 7: تاثیر بحران های طبیعی بر وضع تغذیهبا توجه به: نوع بحران (اثر سیل و طوفان بروضعیت تغذیه بدتر است) مدت زمان اثر بحران وسعت منطقه تحت تاثیربحران وضعیت تغذیه منطقه قبل از بحران شامل : تخريب منابع غذايي تخریب مراکز تهیه و فروش مواد غذائی ، انبارهای نگهداری ، مراکز طبخ(نبود امکان خرید) قطع برق واختلال درجفظ زنجیره سرمااختلال در تولید(مزارع ،کارخانه ها و.... اختلال در توزیع آلودگی وسیع مواد غذائی نياز به تأمين مواد غذايي از خارج از منطقه آسيب ديدهبروز اشكال در نگهداري و توزيع مواد غذايي اهدايي امکانات پخت و پز غیر ممکن می گردد مسمومیتهای غذائی در نتیجه مصرف غذاهای آلوده ایجاد میشوداز بین رفتن دام ها

اسلاید 8: گروه هاي آسيب پذير• آسيب پذيري فيزيولوژيكينوزادان وكودكان: به خاطر رشد سريع و نياز تغذيه اي نسبتا بالا، استعداد ويژه به سوء تغذيهنوجوانان: به ويژه دختران به دليل جهش رشد دوران بلوغزنان باردار و شيرده: به دليل رشد سريع جنين، شيردادن و افزايش نيازهاي تغذيه اي در اين دورانسالمندان و معلولين: به دليل تامين نشدن نيازهاي تغذيه اي آنان توسط جيره غذايي،كاهش اشتها، مشكلات بلع آسيب پذيري جغرافياييمناطق در معرض خشكسالي، مستعد سيل يا جنگ• افراد با بيماري هاي مزمن (ديابت، فشارخون و...)• افرادي كه در موسسات و سازمان هاي خيريه و بهزيستي زندگي مي كنند (محل نگهداري از افراد يتيم و...)• آوارگان و پناهندگان (به دليل فقر، ناامني اقتصادي، ناامني غذايي و... )

اسلاید 9: برنامه های کشوری مدیریت تغذیه دربلایا

اسلاید 10: بيانيه هدف سازمانهاي متولي تهيه و توزيع غذا در شرايط بحران درايران موظفند با توجه به بلاياي طبيعي و انسان ساخت نيازهاي تغذيه اي كل جمعيت و به ويژه آسيب پذيران تغذيه اي )كودكان زير 6 سال، مادران باردار و شيرده، سالمندان و معلولين(را تامين كنند. دفتر بهبود تغذيه جامعه در راستاي راهبرد جلب حمايت و مشاركت بخش هاي مرتبط با تغذيه در بلايا و هماهنگي هاي درون و برون بخشي با سازمانهاي ذيربط با هدف زير فعاليت مي نمايد:ارتقاي كيفيت مديريت تغذيه در بلايا و فوريت ها در مراحل چهارگانه بحران )پيشگيري و كاهش آسيب، آمادگي، پاسخ و بازيابي(”بسيارمحتمل است كه در صورت عدم تامين به موقع نيازها، سوء تغذيه ناشي از كمبود دريافت انرژي، پروتئين و ريزمغذي ها )ويتامين ها واملاح(بروز نمايد.لذا لازم است جهت جلوگیری از موارد ذیل برنامه ریزی شود: توزيع نامناسب مواد غذايي بدون در نظر گرفتن سبد غذايي مطلوب شرايط نامناسب انبارداري و نگهداري بهداشتي مواد غذايي توزيع ناعادلانه مواد غذايي به كل جامعه هدف كاهش دريافت انرژي و پروتئين مورد نياز برحسب گروههاي آسيب پذير افزايش بيماري هاي ناشي از كمبود دريافت مواد غذايي افزايش مرگ و مير كودكان زير پنج سال كاهش كميت و كيفيت ارائه خدمات بهداشتي به گروه هاي هدف

اسلاید 11: سابقه برنامه طرح موضوع : مديريت تغذيه در بحران و نقش و جايگاه تغذيه در بلايا دردهه 1370 در معاونت بهداشتي با مديريت بهداشت محيط وعضويت كارشناس تغذيه در كميته مديريت بحران “ وتدوين وچاپ شرح وظايف كارشناسان تغذيه در سطوح ستادي،استاني و شهرستان بعد از حادثه زلزله بم در سال 1382 پيرو دستور كتبي معاونت سلامت، دفتر بهبود تغذيه جامعه موظف گرديد، سبد مطلوب غذايي در بحران را تدوين نمايد. اولين تجربه اين دفتر در خصوص طراحي مداخلات تغذيه اي با دفتر يونيسف تهران پس از حادثه بم در سال 1383 شامل موارد ذيل بود:فعاليتهاي آموزشي تجهيز و راه اندازي مراكز مشاوره تغذيه برگزاری كارگاه آموزشي ویژه كارشناسان تغذيه استانهاي آسيب پذيرطراحي چك ليست ارزيابي سريع تغذيه اي خانوار درزلزله لرستان در سال 1386تدوين دستورالعمل مديريت تغذيه دربحران به عنوان درس آموخته هاي بلاياي فوق و در سالابلاغ سبد مطلوب غذايي در بحران ها به سازمان هلال احمر درسال 1386اجرا ی طرح سبدهاي غذايي و نيازهاي تغذيه اي در بحران ها و جايگاه توليدات كشاورزي با همكاري پژوهشكده مهندسي وزارت جهاد كشاورزي در سال 1389

اسلاید 12: اقدامات واحد تغذیه در مرحله آمادگی:1- تهیه بانک اطلاعاتی شاخص های بهداشتی –تغذیه ای(محل نگهداریٍEOC هدف : دسترسی به موقع اطلاعات ) شاخص های جمعیتی شاخص های تن سنجی کودکان به تفکیک استان و شهرستان تعیین پوشش واکسیناسیونکودکان / زنان باردار تحت پوشش برنامه های حمایت تغذیه ای الگوی شیوع بیماریهای شایع در منطقهمیزان مرگ و میر کودکان زیر 5 سال 2- تبادل توافقنامه ها ی همکاریدرون بخشی (مبارزه با بيماري ها، سلامت و محیط کار، دفتر سلامت خانواده و جمعيت )، اداره نظارت بر مواد غذايي(بین بخشی ( سازمان هلال احمر،کمیته امداد،بهزیستی ،سازمانهای خیریه وNGO.....)بین المللی به منظور استاندارد نمودن کمکهای غذایی (UNICEF _ WHO_ WFP و........) 3-تدوين سبد غذايي مطلوب جهت ارائه به ارگانهای ذیربط توزیع غذا ونظارت بر سبدهای غذایی ذخیره شده 4- آموزشمحتوای سبدهای غذایی توزیع شده در منطقه ( 2300-2200 کیلوکالری 60-50 گرم بروتئین)توزیع 5 قرص مولتی ویتامین به ازای هر فرد در هفته توزیع 3.5-2.5 لیتر آب آشامیدنی توزیع 1 بسته غذای کمکی هر 2روز یکبار کودکان زیر 5 سال 500 تا 700 كالري اضافه (كودكان زير 5 سال ،مادران باردار 4 ماه به بالا،مادران شير ده)

اسلاید 13: اقدامات واحد تغذیه در مرحله پاسخ:حضور درجلسات و اخذ اطلاعات مربوط به جمعیت آسیب دیده ، امکانات تغذیه منطقه و.... شناسایی سازمان / سازمانهای مسئول تهیه و توزیع غذا) سازمان هلال احمرو.....)برآورد و تخمين نيازهاي اوليه غذايي خانوارها (ترکیب سنی و جنسی - شرایط آب و هوایی و...)نظارت کامل بر توزیع غذا (پایش کمی و کیفی سبد غذایی ) با همکاری بهداشت محیطتطبيق سبد غذايي با فرهنگ منطقه حادثه ديدهتوجه به بيماري هاي شايع ( منتقله از آب و غذا ) منطقه براساس گزارش ارسالی از واحد بیماریها به EOC و هماهنگي جهت تغيير در سبدغذاییشناسایی گروههای آسیب پذیر تغذیه ای

اسلاید 14: ارزیابی سریع گروههای آسیب پذیر پروتکل WHO

اسلاید 15:

اسلاید 16: سازمانها و افراد• معاون بهداشت در سطح وزارت، دانشگاهها و شهرستانها• دفتر بهبود تغذيه جامعه در سطح وزارت، دانشگاهها و شهرستانها• واحد مديريت و كاهش خطر بلايا )كميته بهداشت كارگروه سلامت در حوادث غيرمترقبه(دروزارت،دانشگاهها و شهرستانها)EOC •مركز هدايت عمليات بحران)• سازمان مديريت بحران كشور(مديركل مديريت بحران در استان ها و شهرستانها)• سازمان پدافند غير عامل كشور• مركز مديريت بيماريهاي واگير در سطح وزارت، دانشگاهها و شهرستانها• واحد مديريت بيماريهاي غيرواگير در سطح وزارت، دانشگاهها و شهرستانها• دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس در سطح وزارت، دانشگاهها و شهرستانها• اداره نظارت بر مواد غذايي در سطح وزارت، دانشگاهها و شهرستانها• آزمايشگاه مواد غذايي در سطح وزارت، دانشگاهها و شهرستانها• مركز سلامت محيط و كار در سطح وزارت، دانشگاهها و شهرستانها• دفتر آموزش و ارتقاي سلامت در سطح وزارت، دانشگاهها و شهرستانها• دفتر سلامت رواني اجتماعي و اعتياد در سطح وزارت، دانشگاهها و شهرستانها• جمعيت هلال احمر در استا نها و شهرستانها• كميته امداد حضرت امام (ره(در استان ها و شهرستانها• سازمان بهزيستي كشور در استا نها و شهرستانها • وزارت جهاد كشاورزي • وزارت بازرگاني • سازمانهاي خيريه و مردم نهاد • دفتر سازمان جهاني بهداشت و دفتر يونيسف در جمهوري اسلامي ايران

اسلاید 17: شرح وظايف • ارزيابي وضع تغذيه در مناطق تحت پوشش دانشگاه هاي علوم پزشكي قبل از وقوع حادثه و ارائه گزارش وضع موجود به كميته بهداشت كارگروه سلامت در حوادث غيرمترقبه و دفتر بهبود تغذيه جامعه• شناسايي گروه هاي آسيبب پذير درمنطقه حادثه ديده• محاسبه احتياجات غذايي جامعه حادثه ديده• تدوين سبد غذايي مطلوب جهت ارائه به سازمان هاي مسئول توزيع غذا• كسب اطمينان از توزيع مناسب غذا براي مردم حادثه ديده• پيشگيري از وقوع كمبودهاي تغذيه اي• شناسايي و ارجاع افراد مبتلا به سوء تغذيه شديد به مراكز درماني• پيشگيري وكنترل بيماري هاي ناشي از كمبود غذا• پايش و ارزشيابي فعاليت هاي مرتبط با امور تغذيه در مراكز بهداشتي – درماني

اسلاید 18: مسئوليتهاي مراكز و واحد هاي درون بخشي مرتبط با تغذيه در وزارت بهداشت و درمان

اسلاید 19: شرح وظايف پيشنهادي سازمان هاي برون بخشي مرتبط با تغذيه در بلايا

اسلاید 20: برنامه تغذیه همگانی بر اساس گزارش مشترک FAO/ WHO در کمیته کارشناسان مشورتی سال 1985 :میانگین انرژی مورد نیاز در بحرانها : 2100 کیلو کالری1.مختصات توزیع سنی/ جنسی کشورهای در حال توسعه 2.میانگین قد مردان وزنان بالغ (155،169 سانتی متر)3.وزن بزرگسالان ( BMI ) بین 20 تا 22 4.فعالیت فیزیکی متعادل5. تغذیه با شیر مادر

اسلاید 21: پروتئینمیانگین مورد نیاز : 46-50 گرم یا 12-10 % ازکل انرژیغلات 12- 8 درصدپروتئین حبوبات بیش از 2 برابر غلات پروتئین های منشأ حیوانی ( شیر- تخم مرغ – گوشت- پنیر- ماهی و.....)ترکیب غذاهای گیاهی برای مثال غلات با حبوبات یا افزودن مقداری پروتئین حیوانی به منابع گیاهی

اسلاید 22: کارکردهای تخصصی خدمات تغذیه در پاسخ به بلایا

اسلاید 23: کارکرد 1:ارزيابي سريع تغذيه ايواحدهای همکار: تیم ارزیابی سریعزمان : بلافاصله بعد از رخداد بلا و پايدارشدن وضعيت جمعیت آسیب دیده شرح کارکرد:تعیین کمبودهای تغذیه ای (درشت مغذی و ریز مغذی،)شناسایی بیماری های منتقله از آب و غذا، شناسایی گروه های آسیب پذیر تغذیه ای بررسی تجهیزات مورد نیاز (مصرفی و غیر مصرفی)

اسلاید 24: ابزارارزيابي سريع تغذيه ايچک لیست راهنمای اجرایی ارزيابي وضعيت تغذيه كودكان زیر 5 سال در بلایااستفاده از نرم افزار ENA Nutrition Assessment Emergency چک لیست راهنمای اجرایی ارزيابي سريع تغذيه اي خانوار (بررسي خانوارها در منطقه آسيب ديده از نظر دريافت مـــواد مغذي (انرژي، پروتئين، ويتامين هايA ، B2، B3،آهن و يد) درطی د وره های معین و در صورت امکان هر سه ماه یکبار

اسلاید 25:

اسلاید 26: ﻓﺮم ارزﻳﺎﺑﻲ ﺳﺮﻳﻊ ﺗﻐﺬﻳﻪ اي ﺧﺎﻧﻮار ﺗﺎرﻳﺦ وﻗﻮع ﺑﺤﺮان ﺗﺎرﻳﺦارزﻳﺎﺑﻲ ﺷﻤﺎره ﭼﺎدر ﺷمﺎره ﺧﺎﻧﻮار ﺟﻤﻌﻴﺖ ﺧﺎﻧﻮار ﻧﺎم ﺳﺮﭘﺮﺳﺖ ﺧﺎﻧﻮار اﺳﺘﺎن ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن (1 آﻳﺎ از ﺳﻮي ﺳﺎزﻣﺎن ﻫﺎي اﻣﺪادي ﺳﺒﺪ ﻏﺬاﻳﻲ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﻮار اﻫﺪا ﺷﺪه اﺳﺖ؟ ﺑﻠﻲ ﺧﻴﺮ (2 در ﺻﻮرت ﭘﺎﺳﺦ ﺑﻠﻲ ﭼﻪ ﺳﺎزﻣﺎﻧﻲ ﺳﺒﺪ را اﻫﺪاء ﻛﺮده اﺳﺖ؟ (3 اوﻟﻴﻦ ﺳﺒﺪ ﻏﺬاﻳﻲ در ﭼﻪ زﻣﺎﻧﻲ اﻫﺪا ﺷﺪه اﺳﺖ؟ (4 اﻳﻦ ﺳﺒﺪ ﺷﺎﻣﻞ ﭼﻪ اﻗﻼﻣﻲ ﺑﻮده اﺳﺖ؟ (5 آﺧﺮﻳﻦ ﺳﺒﺪ ﻏﺬاﻳﻲ درﻳﺎﻓﺖ ﺷﺪه در ﭼﻪ زﻣﺎﻧﻲ ﺑﻮده اﺳﺖ؟ (6 اﻳﻦ ﺳﺒﺪ ﺷﺎﻣﻞ ﭼﻪ اﻗﻼﻣﻲ ﺑﻮده اﺳﺖ؟ (7 ﻣﻨﺒﻊ آب اﺷﺎﻣﻴﺪﻧﻲ ﺧﺎﻧﻮار ﻛﺪاﻣﻴﻚ از ﻣﻮارد زﻳﺮ اﺳﺖ؟ ﻟﻮﻟﻪ ﻛﺸﻲ ﭘﻤﭗ ﭼﺎه ﺑﻨﺪي ﺑﺴﺘﻪ (ﺑﻄﺮي ) (8 ﺗﻌﺪاد ﮔﺮوﻫﻬﺎي آﺳﻴﺐ ﭘﺬﻳﺮدرﺧﺎﻧﻮارراﻣﺸﺨﺺ ﻛﻨﻴﺪ :کودﻛﺎن ﻛﻤﺘﺮ از6 ﺳﺎل زن ﺑﺎردار ﻣﺎدر ﺷﻴﺮده زﻧﺎن ﺑﻲ ﺳﺮﭘﺮﺳﺖ ﺳﺎﻟﻤﻨﺪ اﻓﺮاد ﻣﻌﻠﻮل (9 آﻳﺎ ﺧﺎﻧﻮار داراي ﻛﻮدك ﺷﻴﺮﺧﻮار ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ؟ ﺑﻠﻲ ﺧﻴﺮ (10 در ﺻﻮرت ﭘﺎﺳﺦ ﺑﻠﻲ ﻧﺤﻮه ﺗﻐﺬﻳﻪ او در ﻗﺒﻞ و ﭘﺲ از ﺣﺎ دﺛﻪ ﺑﻪ ﭼﻪ ﺻﻮرت ﺑﻮده اﺳﺖ؟ ﻗﺒﻞ از ﺣﺎدﺛﻪ: ﺷ ﻴﺮ ﻣﺎدر ﺷﻴﺮﺧﺸﻚ ﺷﻴﺮﮔﺎو ﺳﻔﺮه ﺧﺎﻧﻮار پس از ﺣﺎدﺛﻪ : ﺷ ﻴﺮ ﻣﺎدر ﺷﻴﺮﺧﺸﻚ ﺷﻴﺮﮔﺎو ﺳﻔﺮه ﺧﺎﻧﻮار (11 آﻳﺎ ﻣﻜﻤﻞ آﻫﻦ ﺑﺮاي زﻧﺎن ﺑﺎردار ﺗﻮزﻳﻊ ﺷﺪه اﺳﺖ؟ ﺑﻠﻲ ﺧ ﻴﺮ (12 آﻳﺎ اﺳﻴﺪ ﻓﻮﻟﻴﻚ ﺑﺮاي ﻧﺎن ﺑﺎردار ﺗﻮزﻳﻊ ﺷﺪه اﺳﺖ؟ ﺑﻠﻲ ﺧﻴﺮ (13 آﻳﺎ ﻗﻄﺮهA+D ﺑﺮاي ﻛﻮدﻛﺎن زﻳﺮ 2 ﺳﺎل داده ﺷﺪه اﺳﺖ ؟ ﺑﻠﻲ ﺧﻴﺮ (14 آﻳﺎ ﻣﻜﻤﻞ آﻫﻦ ﺑﺮاي ﻛﻮدﻛﺎن زﻳﺮ 2 ﺳﺎل داده ﺷﺪه اﺳﺖ؟ ﺑﻠﻲ ﺧﻴﺮ (15 آﻳﺎ واﻛﺴﻴﻨﺎﺳﻴﻮن ﺑﺮاي ﻣﺎدر ﺑﺎردار اﻧﺠﺎم ﺷده اﺳﺖ ؟ ﺑﻠﻲ ﺧﻴﺮ (16 آﻳﺎ واﻛﺴﻴﻨﺎﺳﻴﻮن ﺳﺮﺧﻚ براي ﻛﻮدﻛﺎن 2 زﻳﺮ ﺳﺎل اﻧﺠﺎم اﺳﺖ ﺷﺪه ؟ ﺑﻠﻲ ﺧﻴﺮ ( در ﺻﻮرت ﭘﺎﺳﺦ ﺧﻴﺮ ﭼﻪ ﻧﻮع واﻛﺴﻨﻲ ﺗﺰرﻳﻖ ﺷﺪه اﺳﺖ)

اسلاید 27: کـــودکان زیر 5سال6 / 59 )ماهه)یا 65 to 110 cm))دلایل:حساس در زمینه فشارها و عدم تعادل تغذیه ایشاخص ها: آنتروپومتریک (وزن، قد و دور بــازو ) مشاهدات بالینی گروه هدف در ارزیابی سریع

اسلاید 28: اندازه گیری دور بازو اندازه مناسب براي غربالگري سريع و تعيين نياز براي ارزيابي جامع بعدي است. اما در بررسي‌هاي تعيين شيوع سوء تغذيه، نمايه وزن براي قد كاربرد دارد.انتخاب شاخص مناسب درارزیابی ها

اسلاید 29: كودكان 59-6 ماهه كمتر از 135 ميلي‌متر: در معرض خطر كمتر از 125 ميلي‌متر: سوء تغذيه بين 124-110 ميلي‌متر: سوءتغذيه متوسط كمتر از 110 ميلي‌متر: سوء تغذيه شديد تفسيراندازه دور بازو

اسلاید 30: پديده اي حاد و حاصل بيماري يا بحراني در گذشته نزديك بيانگر وضع تغذيه كودك در زمان حاللاغري مهمترين شاخص تعيين كننده وضع تغذيه در بحرانهادلایل :در کودکان زیر 5 سال نسبت وزن برای قد تقریبا ثابت است ( بدون تاثیر جنس، نژاد و با یک ضریب ثابت با افزایش سن افزایش می یابد)وزن در مقابل دریافت مواد غذایی حساس و تغییر پذیروزن به قد تقریبآ مستقل از سن کودک عمل می کند(WASTING) ‎لاغري(وزن برای قد)

اسلاید 31:

اسلاید 32: کارکرد 2:پایش کمی و کیفی سبد غذاییواحدهای همکار: دفتر سلامت محیط کار، مرکز مدیریت بیماری ها واگیرو سازمان غذا و دارو، دفتر سلامت جمعیت ،خانواده و مدارسهدف:بررسی سبد غذایی جمعیت آسیب دیده برای اطمینان از تامین حداقل نیازهای تغذیه ای آن جمعیت از لحاظ کمی و کیفی

اسلاید 33: ﻣﻴﺰان اﻧﺮژي اﻗﻼم ﻏﺬاﻳﻲ ﻣﺼﺮﻓﻲ روزاﻧﻪ ﺧﺎﻧﻮار ﭼﻨﺪ ﻛﻴﻠﻮ ﻛﺎﻟﺮي ﺑﻮده اﺳﺖ؟ ﻛﻤﺘﺮ از 2100 ﻛﻴﻠﻮﻛﺎﻟﺮي ﻣﺴﺎوي و ﺑﻴﺸﺘﺮ از 2100ﻛﻴﻠﻮﻛﺎﻟﺮي ﻣﻴﺰان ﺷﻴﻮع ﺳﻮءﺗﻐﺬﻳﻪ(ﻻﻏﺮي) درﻛﻮدﻛﺎن زﻳر 5 ﺳﺎل ﭼﻨﺪ درﺻﺪ ﺑﻮده اﺳﺖ؟ ﻛﻤﺘﺮ از %10 و ﺑﺪون ﺳﺎﻳﺮ ﻋﻮاﻣﻞ ﺗﺸﺪﻳﺪ ﻛﻨﻨﺪه ﻛﻤﺘﺮ از % 14 ﻳﺎ %5-9 ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﻋﻮاﻣﻞ ﺗﺸﺪﻳﺪ ﻛﻨﻨﺪه ﺑﻴﺸﺘﺮ از %15 یا % 10 -14 ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﻋﻮاﻣﻞ ﺗﺸﺪﻳﺪ ﻛﻨﻨﺪه ﺑراﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺑﻨﺪﻫﺎي فوق ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺗﺮﻳﻦ ﺗﺼﻤﻴﻢ ﺑﺮاي ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬاﻳﻲ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺣﺎدﺛﻪ دﻳﺪه ﻛﺪام اﺳﺖ ؟ اﻓﺰاﻳﺶ ﺟﻴﺮه ﻋﻤﻮﻣﻲ ﻏﺬاﻳﻲ ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺗﻜﻤﻴﻠﻲ ﺑﺮاي ﮔﺮوه ﻫﺎي آﺳﻴﺐ ﭘ ﺬﻳﺮ ﺗﻐﺬﻳﻪ درﻣﺎﻧﻲاداﻣﻪ ﺟﻴﺮهﻏﺬاﻳﻲ ﺑﺪون اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻘﺪار آن ﺳﺎﻳﺮ ﻣﺪاﺧﻼت(ﻧﺎم ﺑﺒﺮﻳﺪ)........................................

اسلاید 34: نتیجه کارکرد پایش کمی و کیفی سبد غذایی پایش امنیت غذایی خانوارهای آسیب دیده پایش تامین ریز مغذی ها برای گروههای آسیب پذیرپایش تامین نيازهاي تغذيه‏اي شیر خوارانتصميم گيري بر ادامه توزيع سبد غذايي اهدا شده يا تغيير در نوع سبد غذايي

اسلاید 35: کارکرد 3:طراحي و اجرای مداخلات بهداشتي- تغذيه ايواحدهای‏همکار: مرکزتوسعه شبکه، دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس، سلامت محیط کار و مدیریت بیماری‏های واگیرو غیرواگیرنتیجه کارکرد:طراحي مداخلات مناسب بهداشتي- تغذيه اي براساس نتایج حاصل از ارزیابی سریع تغذیه ای و سایر اطلاعات

اسلاید 36: شرح وظایف آموزش تغذيه در بحران به كاركنان و جامعه آسيب ديده ارجاع به واحد مشاوره افراد مبتلا به سوء تغذیهارائه خدمات مشاوره تغذیه ای به گروههاي آسيب پذير تغذيه اي از طريق راه اندازي يا تقويت واحد مشاوره ارجاع به مراکز درمانی افراد مبتلا به سوء تغذیه شدیدتصميم گيري بر ادامه توزيع سبد غذايي اهدا شده يا تغيير در نوع سبد غذايي بر اساس نتايج پايش و ارزشيابي نظارت بر كنترل كمي و كيفي توزیع سبد غذایی

اسلاید 37: دورهرديفاصول تغذيه و گروه هاي مواد غذائي2عادات غذائي3جانشين هاي مواد غذائي و نقش اقتصاد در تغذيه4تغذيه در بحران و موارد و مراحل آن5برنامه تغذيه همگاني ( قبل . حين . بعد بحران ) و سبد غذائي پيشنهادي بر اساس سنين مختلف6برنامه تغذيه تكميلي و درماني7نحوه نگهداري مواد غذائي در انبار و يا چادر امدادي8بهداشت مواد غذائي ( عوامل آلوده كننده مواد غذائي و انتقال آنها )9تهيه و توزيع مواد غذائي در بحران10روش هاي نگهداري مواد غذائي ( سرما . گرما . بسته بندي . اشعه )11كار گروهي و عملي12سرفصل هاي دوره آموزشي تغذيه در بحران (امدادونجات) :

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید