صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
معد مه
امروزه پذیرفته شده است که برند نقش بسیار مهمی را در ایجاد. حفظ و توسعه
عملکرد کسب و کارها ایفا می کند. با توجه به سطح بالای رقابت در بازار یک برند
قوی به شرکت کمک می کند تا خود را در بازار متمایز سازد و بیان کند که چرا
محصولات و یا خدماتش توانایی ارضای نیازهای مشتریان را به صورت منحصر بفرد
دارد.
ما در اینجا با مفهوم برند. وضعیت برندهای برتر دنیا و وضعیت پرندها در ایران
ونحوه توزیع برندها در دنیا آشنا می شویم.
صفحه 4:
برند چیست؟
یک نام اصطلاح علامت. نشان, طرح یا ترکیبی از ای نها که به قصد متمایز کردن کالا
یا خدمات یک فروشنده یا تولیدکننده از دیگر کالاها یا خدمات مورد استفاده قرار
میگیرد.
صفحه 5:
تعدادی از مفاهیم ay 2
۱- برند به عنوان لوگو و اجزاء مرئی همراه آن.
۲- برند به عنوان عامل تعبین کننده در ایجاد و حفظ موفقیت درکسب و کار
۳ برند به عنوان عامل ایجاد تمایز در بازارهای رقابتی.
۶- برند عامل ایجاد جایگاه در ذهن مشتریان.
۵- برند به عنوان علامت تجاری و دارایی های معنوی همراه آن.
1- برند به عنوان مظهری از دارایی های مشهود و نامشهود.
(اخلاصی-۱۳۹۱-ص ۸-۸۲)
قدرت اسم برند 1
-اسم يك نام تجارى غالبا دلالت بر نيات آن دارد.
-اسم یکی از قدرتمندترین منابع هویت است.نام تجاری باس(<) که در سطح
بینالمللی پوشاک مردانه عرضه میکند هویت خود را از معنای شناخته شده بين المللى
(ecto فامیل اولین بنیانگذار آن بود.)
-یک اسم یک هویت باید باید مدیریت شود. (برخی از اسامی ممکن است ۲معنی
داشته coy (کاپفر-۱۳۸۵-ص ۸۱-۸۳)
صفحه 6:
وجوه جداگانه تعاریف پرند
* وجه اول: برند دستاورد رفتار است
ين ذبواة ذو اين موود این تعر يقد ر] إراثة دافم اسكة برل شما پم ماد ربا وعلهای
است که شما را در هر حرکت و تصمیم گیری سازمانی. درهر اقدام بازاريابى و هر
تعامل با مشتری, به او می دهید و در درازمدت هم تلاش می کنید به انها وفادار
باشید.
* وجه دوم: برند تنها در ذهن ها است
هیچ كس نمی تواند برند را در کارخانه یا محل فعالیت خود يا در ترا مالی موسسه
خود پیدا کند. بلکه باید آن را در ذهن مصرف کننده هاء کارکنان؛ تأمین کننده هاء مواد
مورد نیاز و سایر افراد مرتبط با موسسه بجوید. به بیان دیگربرند دارای ماهیتی
اجتماعی است و قدرتمندترین برندها | نهایی هستند که افراد مرتبط با آنها نسبت به
آن حس مالکیت و آن را متعلق به خود می دانند و در مورد آن می گویند: «اين
اسم برند دلخواه من است». (ارجمند-۱۳۸۷-ص 4)
صفحه 7:
فرایند ساختن برند
* مرحله اول:ایجاد جایگاه در بازار
مرضوع جایگاه سازی برند حدود سال ۱۹۹۰و ۱۹۹۱میلادی اولین بار توسط دو نفر با نامهای
, al rise), 31 تراوت(]1010] >31[) مطرح شد.جايكاه برند يعنى اينكه محصول
يا برند شركت نسبت به رقبا در ذهن مشترى جه جايكاهى دارد.
جاد جايكاه بر اساس نوع محصول:شركت براى اين كه اولين ارايه دهنده نوع خاصى از
محصول است براى خود ايجاد جايكاه ميكند.مانند راك بورت اولين شركت ارايه دهنده
کفش gle پیاده روى تعيين كرده است.
-ايجاد جايكاه از طريق تصوير:در اين حالت شركت سعى مى كند كه از طريق انتقال تصوير
و معنى به ذهن مشترى تصوير مد نظر خود را به وى منتقل نمايد
-ایجاد جایگاه بر اساس ویژگی منحصربفرد محصول:تاکید بر ویژگی های منحصربفرد
محصول است مانند قیمت.وا مارت یک شعار همیشگی دارد (هميشه قبمتهای پایین)
-ایجاد جایگاه بر اساس نوع مصرف کنندگان محصول:مانند شرکت جانسون.اند.جانسون
توليد شامپو برای بچه
-ایجاد جایگاه بر اساس مزیت های خاص محصول:در صنایع مواد شونده و پاک کننده و
لوازم بهداشتی بچشم می خورد مثال:شامپو ضده شوره.
صفحه 8:
سجایگاه سازی مجددابه معنای تغییر يا گسترش جایگاه محصول.مثال:صندل های دکتر شول
مخصوص پا درد که در اوایل خانم ها برای پا درد استفاده می کر
داشت که بعدا بعنوان کفش پرستار شناخته شد و بعد از آن نیز برای تمرین ورزشی و در
ادامه بعنوان صندل های مد روزر شناخته شد. (اخلاصی-۸1-۹۵-۱۳۹۱)
و در داروخانهها وجود
* مرحله دوم: معرفی جایگاه برند به مشتریان
در این مرحله از المان هایی مانند نام -سمبل-لوگو به عنوان سرنخ هایی برای معرفی جایگاه
اتخاذ شده محصول در بازار استفاده می شود.هر چقدر اسامی و سمبل ها به یادماند
مشتری سریعتر و کم هزینهتر به جایگاه برند آگاهی می یابد.
۱-مزیتی که برای مشتری ایجاد می کند.هد اند شالدرز شامپو ضده شوره
۲-تداعی معنی-انتخاب نام همان انتقال تصویر برند به مشتریان است.۱0] Lagilentet
برای القای چابکی تصویر به مشتری انتخاب کرد
۳-انتخاب نام برای متمایز بودن صورت می گیرد.اپل یا چارلی دارای نام های خاص هستند.
Sot نام تجاری.مانند بدند(تاید)که یکی از
از زیر مجموعه های برند پی.اند.جی است.
سمیل هانانتخاب سمبل برای معرفی و تقویت جایگاه برند در بازار همچون انتخاب نام لازم
و ضروری استثالفیلم سینمایی(عانه دوست کجاست)به کارگردانی عباس کیارستمی یک
فیلم سمبلیک است که در آن در تمام فیلم درختی را به تصویر می کشد که محوریت آن فیلم
با آن درخت است.(همان منبع-ص ۹۸-۹۵)
صفحه 9:
* مرحله سوم:خلق و حفظ تصویر برند
این مرحله پایانی ندارد و فرایندی دایمی است زیرا دانستن نام برند و شناختن جایگاه ان
توسط معتر بان بای ایعه برند زاره زنده BUDS Sys abla hobble Genel
تنهایی کافی مثال:برای به یاد آوردن شخصیت افرادی که در زندگی با آن ها
برخورد میکنیم تنها دانستن نام-موقعیت شغلی -حصوصیات فیزیکی ...کافی نیست پلکه
تصویری است که وی در ذهن ما ایجاد کرده است.
معماری برند:
این بحث توسط(آکر) مطرح شد.این مفهوم از آنجا نشات میگیرد که بسیاری از شرکت ها
وقتی به مرحله ی بلوغ میرسند ممکن استدیگر از یک برند برای محصول خود استفاده
نکنند بلکه برندهای مختلفی را ایجاد کنند.به این حالت برند سازی چند لایه گفته می
شود.که هر کدام از لایه ها عملکرد و ویژگی های مربوط به خود را دارند.مثال:برند تینک
يد زیر مجموعه برند آی بی ام-به برندی که در لایه بالاتر قرار دارد(برند مادر)گفته
ند لایه اول برند مادر-لایه دوم برند محصول و لایه سوم برند
مثال:شر کت(کرایسلر)
(همان منبع ۹۸-۱۰۲)
صفحه 10:
(ORBOO TWEOMPY هویت برند
هویت برند. همان جوهره برند است. مهمترین و منحصر به فردترین خصوصیات By
در هویت برند نمایان می شود. پروفسور جان کاپفرر معتقد است که داشتن یک
هویت. یعنی بودن شماء همان طور که هستید؛ تبعیت از طرح ثابت ولی فردی خودتان.
ننده فردیت. آرمانها و اهداف ارزشها و علائم شناسایی برند
است. جوهر اصلی برند آن چیزی است که قرار است در آبنده تصویر شده و در ذهن
مشتری نقش بندد.
ظاهر آراسته و آنچه که به چشم می آید . بیان هویت یک پرند است.(همان منبع-
هرت رد سس
Or
صفحه 11:
معیارهای ارزیابی هویت برند
*معنا و مفهوم( با مصرف کننده با محتوا رابطه داشته باشد)
*به خاطرسپاری(سریع به خاطر بیاید)
*علاقه و محبوبیت(مخاطب. شکل جملات و نام برند را دوست
داشته باشد. (ماهنامه صنعت کفش-۱۳۸۷-ص ۲۳)
دلایل اهمیت برند برای تولید کنندگان
*وسیله ای برای شناسایی . تسهیل ارتباط و یا رهگیری
* وسیله حفاظت قانونی از ویژگی های انحصاری
* نشانه سطح ک
*سرچشمه موفقیت های رقابتی
* عامل بازگردانی مالی. (ارجمند-۱۳۸۷-ص ۱۰)
به زودی زمانی خواهد رسید که مفهوم بازاریابی منسوخ میشود و مفهوم ابرند» جایگزین
أن حر اهد قال
و ميزان رضايت مصرف كننده
صفحه 12:
دلایل اهمیت برند برای مصرف کنندگان
*شناسایی سرچشمه اصلی محصول
*واگذاری مسئولیت به سازنده محصول
*کاهش ریسک و خطر با تولیدکنند
*وسیله سمبلیک
*نشانه کیفیت. (همان منبع حص ۱۱)
صفحه 13:
مزایای برند
ارزش یک نام تجاری از سه بعد قابل بررسی است:
*سازمان و عوامل درونی
*بازار يا عوامل محیطی
*مشتری یا مصرف کننده
برند يا مارک تمام اعتبار و سابقه یک شرکت است.
یک برند ارزشمند است چون برند خوشنام نتبجه تلاش مدیران و کارگران یک شرکت
در طول چندین سال و حتی چندین نسل است.
مردان تجارت آنها را عرید و فروش می کنند
برند سهم بازار را زیر تسلط خود نگه می دارد
CLs pec cian
بويك بزاع حفط کارکان ماس ومسل ماسية وار كمد لكا
ارزش شرکت را برای سهامداران. مديران و سهامداران حفظ مى كند
برند نشانه كيفيت محصول است
برند عامل ترغيب سرمايه كذاران است
برند خريداران را تشويق مى كند ابا اطمينان كامل و خيللى آسوده لَن را انتخاب كنند
و البته هزينه بيشترى بيردازند
برند موجب تسهیل در خرید می شود. (همان منیع)
صفحه 14:
بررسی رتبه برندهای برتر دنیا
{slat va
صفحه 15:
Bran Chang
عست ممتملا Brang
| al tea siaes —voserges ™4S 24
Business 6472 يي
United States Busness 6477
Computer 60,89
3 MMO United States COMME ORE ۶
صفحه 16:
اج
an islam
tnt 3838
دک سس ومد
مد نس تسش 0 و
oP meme eee +
a مه سس هو
0
an
a سا سس موز
0
صفحه 17:
3
3
5%
0
0
287
2517 تمد
pica 233
Bosiness 2321
Sonics و
‘Automotive 2°93
21.86
rang ResiowCounte
ویر
Germany
United States
‘nied States
Germany
France
n
صفحه 18:
00
so
0
ese
1406
1
مد
من
سود
Busines
Beverages
سا سخظ
Beans
دست 6ه م
سوت رز
اه یی
sein ند
وتا مود
SO cm
صفحه 19:
ean Chany
Ran Region Counts
ap ee Reand Sector
Sponting 13.70
1370 لوس ید ود
Boies, 1278 ور 5
6 ساد 9 Sais 5
نس ع لساك 2072553 د
sean gts Fae لاد مد
29 BRUIT nicasates ال aoe,
صفحه 20:
۳
ae
9
9065
وا سس
“Sere مر
مت مور
FMCG: وس
MET سس
4
rein 0533
i
هه ماد
4
2
صفحه 21:
53
6
و
350
1%
gar
8,950
و
8.880
8.036
Financ
Servis
530
Mecia
inom
Services
Electronics
tectonics
0
ewes sites
Japan
« © canada
36 CFE] umes sues
35 © vmedsues
42 PHILIPS Netherlands
38
0
a
2
صفحه 22:
ean Chang
Resion/Counts dein
Brand : sive Brand
1
Em ass ise سس رپ
مج وا سر اموه عه
Frne | FMCU T9813 السسععصهد كد
ع تم سس و
ag سخ وس Scere و
WZARA Spain Appeal 7.488 10%
ده مد هجو و
صفحه 23:
oa
2%
4
Automotive 7.198
McG 6919
Financial
زميق O11
Automotive 6.892
hectonics 6762
Media 6.719
{EI vies sacs
SET Unied Sues
United States وتو
Cant موه
SRR vieisne
2
ss
3
صفحه 24:
:نکاتی در خصوص نامگذاری برند
نباید دارای معنی نامناسب در زبان های دیگر باشد.
نباید محدودیت قانونی داشته باشد.
ححص و يعاطر اورى أن أسان بإقيد نامي كوكاة متيب امد سايكدة ال رتو
Gola pb كه قبلا شتیده نشدهاند اما تلفظ و نگارش راحتی دارند؛ شما را به یکی از بزرکترین رهبران
بازار تبدیل میکنند.
یب نام های اختصار را تخورید. نام های اختضاری توانایی تداعی هیچ ذهنیتی را در سلسه افکار
مشتری به جهت خرید و وفاداری به برند نخواهند داشت.
هرگز از نام های عمومی استفاده نکنید.
اگر در گذشته نامی را برای کسب و کار و یا محصول خود انتخاب کردهاید که نمیتواند پاسخگوی
رقابت در بازار باشد دو راه بیشتر برایتان باقی نمیماند:
الف: نامتان را عوض کنید!
مه تامتان را عوض (has
صفحه 25:
موارد استفاده از برند؛
هرجایی که مردم می توانند انتخاب کنند برند قابل استفاده است.
*محصول فیزیکی bl ole) آسبرين» كوكاكولاء سونی)
*خدمت (هواپیمایی ماهان, بانک سامان, بیمه اسیاه دانشگاه آزاد)
*فروشگاه (سپه » رفاه , شهروند)
*یک فرد (علی دایی . گاندی)
*مکان (اصفهان » استان گلستان, كشور مصر)
*یک سازمان (یونیسف انجمن دیابت ایران)
*یک ایده (
نوده . تجارت آزا أزادى بيان)
ما سك at اس - —
صفحه 26:
علل شکنندگی برند
1- عدم توجه به رقبای پنهان - تغییر قاعده صنعت
2- محدود نگری- توجه به ساختارهای جدید توزیع
3- سعی نکنیم باهر قیمتی برندرا احیا کنیم
4- نزدیک بینی- فقط آرم ولوگو نیست
5- عدم توجه به جنبه های حقوقی
6- غرق شدن درموفقیتهای گذشته
7- گسترش بیش ازحد
صفحه 27:
وضعیت برند های ایران
at ترا شا رن ان رها مر ره واه تراد ان ترا
خودری ايران رادياتور, ایرانسل ايساكو, آبسال. آیدین بانک اقتصاد نوین, بانک پاسارگاد.
بانک تجارت. بانک صادارت بانک ملت؛ بانک ملی» بوتان» بهروز» بوف بیمه ايرا بيمة
آسياء بيمه يارسيان» بيمه كارآفرين: يارس خزر, پارس خودری پاکسان. پالاز موکت. پگاه.
نل. تاژه تک ماکارون. تکدانه. تلاونگ تولی پرس. جلیس, چی توز. چینی
زرین» چینی مقصود. حلوای عقاب. خوشخواب. داروپخش, داروسازی فارابی. داروسازی
اکسیر دارو گر دامداران, دايتى؛ دلپذیر: رازی. زرماکارون. زمزم. سحرخیز, سایپا؛ سپهر
الکتریک, ستاره کویر یزد سن ایچ. شیرین عسل, شیلتون. صحت. صنام. ظریف مصور.
فرش عات زازه فرشن shee قومن یی ی سایمان Le ce ol كالم كبري
توكلى؛ گاج. گلبافت. گلرنگ گلستان, jb SY لادن, لایکو, مادیران: LL LL
مزمز مهرام میهن. مانی. بهران نفت, نفت پارس, نوشین. نوین چرم. نوین زعفران. نیلپره
هاكوبيان» هاویلوکس, همراه اول. همکاران سیستم. هواپیمایی ماهان یک و یک و خلیج
(WWW.ASRIRAN.COM) <1 (8
peo
صفحه 28:
برندهای برگزیده
۰ برند برگزیده شامل بانک صادارت. همراه اول ايران خودروء زر ماكارون: يارس
خودرو, استیل البرن یک و یک گلبافت. تکدانه. داروپخش, بهروز دلپذین سپهر
الکتریک, ارژن. خوشخواب. نوین زعفران؛ هاویلوکس بوف. تلاونگ و گلرنگ حایز
دریافت تندیس و لوح سپاس از دومین جشنواره یکصد برند برتر ایران شدند.(همان
te
پشنهاه
ناكد در مش آتررتی بو و داب معرری بر ارفا خایگه زقس نام وتان
تجاری در بازار
ترویج فرهنگ مشتری مداری
تأكيد بر لزوم توجه بر مدیریت نام و نشان تجاری
تأکید بر ارزشیابی و ارزش گذاری مالی نام تجاری بعنوان یک دارائی نامشهود
انساه وهای فزهگ هر تس ینت باه وان تباری
شناسایی. معرفی و تجلیل از شرکتهای برتر در حوزه مدیریت برند
صفحه 29:
منابع:
کتاب ها
- اخلاصی امیر/اصول برند سازی:با رویکرد ارتباطات یکبارچه بازاریابی/انتشارات
علمی/تهران/۱۳۹۱
- کاتلر فیلیبمبانی مدیریت بازاریابی,تجزیه و تحلیل و برنامه ریزیبارساییان
علی /چاب دوم/تهران/انتشلرات ترمه/۱۳۸۷
- میک هلن.میک ریچاردامدیریت استراتژیک بازاریابی,برنامه ریزی و کنترل اعرابی سيد
محمد. امیری سعیده /چاب اول/تهران /دفتر نشر پژوهش های فرهنگی/۱۳۸۹
- نویل کابفرر ژان/مدیریت راهبردی نام تجاری/قربانلو سین اچاب اول انتشارات
مبلفان/تهرآن/۱۳۸۵
مقالات و مجلات
- آزاد ناصر.زهدی جعفر بوراهویت اسطوره ای برند منبع حلق ارزس
كسب و كار رقابتی/۱۳۹۰
- روزنامه اعتماد/شماره ۲۰6۶/سال ۱۳۸۸
- حجت رضایی ارجمندا/نام و نشان تجاری (برند) /۱۳۸۷
- میر علی /سخنرانی برند و ارزش تجاری آن/خرم آباد/دانشگاه آزاد اسلامی/۱۳۹۱
- ماهنامه صنعت کفش اشماره ۱۳6/سال بانزدهم /بهمن ۱۳۸۷
صفحه 30:
سایت ها
- بایگاه جامع اطلاع رسانی مدیران ایران WWW.MODIRIRAN.IR
www. BRANDINDEX. 1۳ -
WWW.PERSIANGEX.COM-
www.hajarian.com -
WWW.ASRIRAN.COM -
WWW.INTERBRAND.COM-
Www accobicghebronds.c707 —
صفحه 31: