پزشکی و سلامت تغذیه

برچسب گذاری تغذیه‌ای مواد غذایی

barchasb_gozari_taqzieii_mavade_ghazaee

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “برچسب گذاری تغذیه‌ای مواد غذایی”

برچسب گذاری تغذیه‌ای مواد غذایی

اسلاید 1: برچسب گذاری تغذیه ای مواد غذاییاداره کل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی وبهداشتیسازمان غذا و دارو

اسلاید 2: 8-2- ادعاهای تغذیه ای نحوه محاسبه ادعا بر اساس 100 گرم/ میلی لیتر می باشد در جدول حقایق تغذیه ای اعداد بر اساس سهم/ یا در هر 100 گرم در مواد غذایی که سهم ندارند نوشته می شود

اسلاید 3: ادعاهای تغذیه ایادعای بدون.... محصول باید حاوی هیچ مقداری از / یا مقدار ناچیز از ماده مغذی باشد چنانچه افزودن ماده ای به محصول منع قانونی دارد به عنوان ادعای بدون تلقی نخواهد شد . عدم حضور یک جز ترکیبی خاص ، یا یک ماده در غذا به دلیل این که این ماده جزء خصوصیات ذاتی غذا نیست به عنوان ادعای بدون تلقی نخواهد شد مانند : فاقد کلسترول در روغن های گیاهی . ادعا باید توسط نتایج آزمایشگاهی و آنالیتیکی تصدیق شده باشد و مقدار باقی مانده آن در زیر سطح آستانه باشد و در برچسب مشخص شود .

اسلاید 4: ادعاهای تغذیه ای ادعاهای مربوط به کالریبدون کالری(Free calorie): در صورت وجود کمتر از 4 کیلو کالری در 100گرم/ یا 100 میلی لیتر مایعات کم کالری(Low calorie): در صورت وجود 40 کیلو کالری و یا کمتر در 100گرم / 20 کیلو کالری در 100 میلی لیتر مایعات

اسلاید 5: ادعاهای تغذیه ای ادعاهای مربوط به قندبدون قند (Free sugar): در صورت وجود کمتر از 0/5گرم قند در هر 100گرمقند کاهش یافته (Reduced sugar): درصورت کاهش قند در هر 100گرم حداقل به میزان 25% نسبت به محصول معمولی

اسلاید 6: ادعاهای تغذیه ای ادعاهای مربوط به نمکبدون سدیم یا بدون نمک (Salt free / Sodium free): کمتر از 5 میلی گرم سدیم در هر 100گرم/ 100 میلی لیتر مایعاتبدون نمک اضافی (No salt added): در فرآیند تهیه محصول نمک به آن اضافه نشده باشد. (تذکر: لزوما به این معنا نیست که محصول حاوی نمک نیست).خیلی کم نمک یا خیلی کم سدیم (Very low Sodium): 40 میلیگرم و یا کمتر سدیم در هر 100گرمکم نمک یا کم سدیم (Low Sodium): 120 میلیگرم و یا کمتر سدیم در هر 100گرمنمک کاهش یافته (Less Sodium / Reduced Sodium): کاهش سدیم در هر 100 گرم فرآورده حداقل به میزان 25% نسبت به محصول معمولیبا نمک جایگزین: میزان پتاسیم حداکثر 25 درصد از میزان نمک را شامل شود.

اسلاید 7: ادعاهای تغذیه ای ادعاهای مربوط به فیبر غذاییغنی از فیبر (High fiber): حداقل 6 گرم فیبر در100 گرم محصول یا 20% نیاز روزانه در هر سهم از فرآورده یا 3 گرم در 100 کیلو کالریمنبع فیبر (Good source of fiber): حداقل 3 گرم فیبر در100 گرم محصول یا 10% نیاز روزانه در هر سهم از فرآورده یا 1/5 گرم در 100 کیلو کالری

اسلاید 8: ادعاهای تغذیه ای ادعاها در مورد چربیبدون چربی (Fat free): کمتر از 0/5 گرم چربی در هر 100گرم بدون چربی اشباع (Suturated fat free):کمتر از 0/1 گرم چربی اشباع در هر 100گرم/100 میلی لیتر مایعات کم چربی (Low fat): وجود 3 گرم یا کمتر از چربی در هر 100گرم حاوی چربی اشباع کم (Low suturated fat): 1/5گرم و یا کمتر از چربی اشباع در هر 100گرم/ 0/75گرم در 100 میلی لیتر مایعات یا 10% انرژی چربی کاهش یافته (Reduced fat): درصورت کاهش چربی در هر 100گرم حداقل به میزان 25% نسبت به محصول معمولی

اسلاید 9: ادعاهای تغذیه ای ادعاها در مورد کلسترولکم کلسترول (Low cholestrol): در صورت وجود 20 میلی گرم یا کمتر از کلسترول و حاوی 1/5 گرم و یا کمتر از چربی اشباع در هر 100گرم/ 10 میلی گرم در 100 میلی لیتر مایعات و 0/75 گرم چربی اشباع در 100 میلی لیتر مایعات و 10% انرژی از چربیهای اشباع

اسلاید 10: در صورت وجود تناقض در ادعاهای فوق ( مثلا در فراورده های لبنی و از این قبیل ) با استاندارد های اجباری فراورده های غذایی ، باید بر اساس استاندارد فراورده مربوطه عمل شود.

اسلاید 11: ادعاهای سلامتی بخشهر گونه ادعا مبنی بر پیشگیری ، تسکین ، معالجه و یا درمان یک بیماری ، اختلال و یا حالت فیزیولوژیکی برای محصولات غذایی ممنوع است ادعا های سلامتی بخش محصولات پروبیوتیکادعاهای سلامتی بخش محصولات فراسودمندادعاهای تغذیه ای مربوط به آرد سمولینا

اسلاید 12: 9- برچسب تغذيه اي حقایق تغذيه اي:اعلام مواد مغذی باید در هر سهم یا در صورتی که یک ماده غذایی سهم ندارد در هر 100 گرم درج شود. در صورتی که فراورده غذایی حاوی این مواد مغذی نباشد باید در محل مورد نظر صفر گذاشته شود.استفاده از جدول اجباری نیست لیکن توصیه می شود.درج مقدار : انرژی ، پروتئین، کربوهیدرات، چربی کل، چربی اشباع، چربی ترانس، نمک و قند اجباری است

اسلاید 13: مقادیر مرجع مواد مغذی مقادیر مرجع مواد مغذی - مورد نیازمورد نیاز روزانه / غیر وابسته به جنس مقادیر مرجع مواد مغذی – بیماری های غیر واگیربر اساس میزان مواد مغذی مرتبط با کاهش خطر بیماری های غیرواگیرمربوط به رژیم غذایی / بیماری های ناشی از کمبود یا اختلالات تغذیه ای را شامل نمی شود

اسلاید 14:

اسلاید 15: اطلاعات تغذیه ای در برچسب

اسلاید 16: اهداف برچسب گذاری تغذیه ای

اسلاید 17: انواع اطلاعات تغذیه ای بر روی بسته بندی مواد غذایی

اسلاید 18: آیاFOP می تواند یک راه حل تکمیلی برای رسیدن به اهداف سلامت جامعه باشد؟

اسلاید 19: Front – of – Pack Labelling

اسلاید 20: انواع سیستم های برچسب گذاری تغذیه ای FOP

اسلاید 21: انواع سیستم های برچسب گذاری تغذیه ای FOP

اسلاید 22: نشانگرهای رنگی اطلاعات مرتبط با میزان انرژی بر اساس کیلو کالری در هر سهم ماده غذایی یا در 100گرم/ میلی لیتر مواد غذایی که سهم برای آنها تعریف نشده است.اطلاعات مرتبط با میزان نمک(کلرید سدیم)، چربی کل ، اسید چرب ترانس، قند ( کل قندهای منو و دی ساکارید آزاد به غیر از پلی اولها) بر حسب گرم در هر سهم مواد غذایی یا 100 گرم /میلی لیتر مواد غذایی که سهم برای آنها تعریف نشده است.

اسلاید 23: نشانگرهای رنگی3. تعداد سهم ماده غذایی موجود در بسته بندی به صورتی که قابل تشخیص و قابل درک برای مصرف کننده باشد.مثال : در مواردی که بسته بندی شامل چند سهم از ماده غذایی مربوطه است باید ذکر شود که این اطلاعات برای یک برش پیتزا ، یا یک همبرگر و از این قبیل است.

اسلاید 24: نشانگرهای رنگی 4. تخصیص نشانگرهای رنگی هر کدام از موارد ذکر شده در بند 2 5. تولید کنندگان یا واردکنندگان می توانند همراه نشانگرهای رنگی از لغات توصیفی زیاد ، متوسط، یا اندک به طور هم زمان استفاده کنند.

اسلاید 25: مراحل برچسب گذاری تغذیه ای با نشانگرهای رنگی: اندازه سهم به صورت قابل تشخیص و درک برای مصرف کننده ( مثلا یک همبرگر، یک چهارم برش کیک)تعیین شود.تعداد سهم موجود در بسته بندی ماده غذایی مورد نظر مشخص شود.میزان انرژی به کیلو کالری و نمک، چربی کل، اسیدچرب ترانس، و قند بر حسب گرم در هر سهم ماده غذایی مورد نظرتعیین شود.

اسلاید 26: مراحل برچسب گذاری تغذیه ای با نشانگرهای رنگی: میزان سهم ماده غذایی بیش از 100 میلی گرم یا 150 میلی لیتر=> مقدار در سهم تعیین می شود => مقایسه با ستون قرمزدر ستون قرمز قرار نمی گیرد؟ => میزان در 100 و مقایسه برای تعیین رنگ نارنجی یا سبز

اسلاید 27:

اسلاید 28:

اسلاید 29:

اسلاید 30:

اسلاید 31: Food compositionhttp://fnic.nal.usda.gov/food-composition/usda-nutrient-data-laboratory

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید