کشاورزی و دامپروریصنایع غذاییپزشکی و سلامتتغذیه

برچسب گذاری تغذیه‌ای مواد غذایی

صفحه 1:
ویو برچسب گذاری تغذیه ای مواد غذایی اداره کل نظارت بر مواد غذایی. آشامیدنی؛ آرایشی وبهداشتی سازمان غذا و دارو lo.behdasht.gov.ir

صفحه 2:
۸-۲- ادعاهای تغذیه آی * نحوه محاسبه ادعا بر اساس ۱۰۰ گرم/ میلی لیتر می باشد * در جدول حقایق تغذیه ای اعداد بر اساس سهم/ یا در هر ۱۰۰ گرم در مواد غذایی که سهم ندارند نوشته می شود lo.behdasht.gov.ir

صفحه 3:
ادعای بدون.... ویو محصول باید حاوی هیچ مقداری از / يا مقدار ناچیز از ماده مغذی باشد چنانچه افزودن ماده ای به محصول منع قانینی دارد به عنوان " ادعای بدون " تلقی نخواهد شد . عدم حضور یک جز ترکیبی خاص . یا یک ماده در غذا به دلیل لین که لين ماده جزء خصوصیات ذاتی غذا نیست به عنوان " ادعای بدون " تلقی نخواهد شد مانند : فاقد کلسترول در روغن های گیاهی . ادعا بايد توسط نتایج آزمایشگاهی و آنالیتیکی تصدیق شده باشد و مقدار باقی مانده آن در زیر سطح آستانه باشد و در برچسب مشخص شود . lo.behdasht.gov.ir

صفحه 4:
ادعاهای تغذیه ای ‎a‏ * ادعاهای مربوط به کالری ۱.بدون کالری(۵10۲[6 ۳۲۳۵6): در صورت وجود کمتر از ۴ کیلو کالری در ۱۰۰گرم/یا ۱۰۰ میلی لیتر مایعات ”.كم كالرى(©31011© /الا0ا): در صورت وجود ‎6٠‏ ‏كيلو كالرى ويا كمتر در ١٠٠كرم‏ / ‎٠١‏ كيلو ‎SIS‏ ‏در ‎٠٠١‏ ميلى ليتر مايعات lo.behdasht.gov.ir

صفحه 5:
ادعاهای تغذیه ای ادعاهای مربوط به قند * بدون قند (5۱92 ۳۲۵6): در صورت وجود کمتر از ۰/۵گرم قند در هر ۱۰۰گرم * قند کاهش ‎(Reduced sugar) a8‏ درصورت کاهش قند در هر ۱۰۰گرم حداقل به میزان ۸۲۵ نسبت به محصول معمولی lo.behdasht.gov.ir

صفحه 6:
ادعاهای مربوط به نمک 5 Ss بدون سدیم یا بدون نمک (8۲66 5001۳6 / ۴۲66 51 کمتر از ۵ میلی گرم سدیم در هر ۱۰۰گرم/ ۱۰۰ میلی لیتر مایعات بدون نمک اضافی ‎(NO Salt added)‏ در فرآیند تهیه محصول نمک به آن اضافه نشده باشد. (تذکر: لزوما به اين معنا نیست که محصول حاوی نمک نیست). خيلى كم نمك يا خيلى كم سديم ‎Sodium)‏ ۱۵۷۷ ۷/6۵۲۷: ۴۰ میلیگرم و یا کمتر سدیم در هر ۱۰۰گرم کم نمک یا کم سدیم (500[0 0۷۷): ۱۲۰ میلیگرم و یا کمتر سدیم در هر ۰ گرم caals (Less Sodium / Reduced Sodium) ait ssls ss ‏سدیم در هر ۱۰۰ گرم فرآورده حداقل به میزان ۸۳۵ نسبت به محصول معمولی‎ با نمک جایگزین: میزان پتاسیم حداکثر ۲۵ درصد از میزان نمک را شامل شود. lo.behdasht.gov.ir

صفحه 7:
ادعاهاى تغذيه أى ايو ادعاهاى مربوط به فيبر غذايى * غنی از فیبر (1061] //۳۱): حداقل ۶ گرم فیبر در" ۰ گرم محصول یا ۰۲۰ نیاز روزانه در هر سهم از فرآورده پا ۳ گرم در ۱۰۰ کیلو کالری * منبع فیبر (1061] 0۴ 50۱1۲66 2000)): حداقل ۳ گرم فیبر در۱۰۰ گرم محصول يا ۰ نیاز روزانه در هر سهم از فرآورده پا ۱/۵ گرم در ۱۰۰ کیلو کالری lo.behdasht.gov.ir

صفحه 8:
ادعاها در مورد چربی * بدون چربی (7۲66 ۳۵۴): کمتر از ۰/۵ گرم چربی در هر ۱۰۰گرم * بدون چربی اشباع (۲66؟ 731 0۲۵260]لا5):کمتر از ۰/۱ گرم چربی اشباع در هر ۱۰۰گرم/۱۰۰ میلی لیتر مایعات * كم جربى ‎ogry (LOW fat)‏ ۳ گرم یا کمتر از چربی در هر ۱۰۰گرم * حاوی چربی اشباع کم (31 ۲3۲60نالا5 0۷۷): ۱/۵گرم و یا کمتر از چربی اشباع در هر ۱۰۰گرم/ ۰/۷۵گرم در ۱۰۰ میلی لیتر مایعات یا ۸۱۰ انرژی چربی کاهش ‎PY Gut UIA Syg0,9 (Reduced fat) asl,‏ ۰ گرم حداقل به میزان ۸۲۵ نسبت به محصول معمولی lo.behdasht.gov.ir

صفحه 9:
ادعاهاى تعدية أى ادعاها در مورد كلسترول * کم کلسترول (/6۳0۱65]۲0 0۷۷): در صورت وجود ۲۰ میلی گرم یا کمتر از کلسترول و حاوی ۵ گرم و یا کمتر از چربی اشباع در هر ۱۰۰گرم | ۱۰ میلی گرم در ۱۰۰ میلی لیتر مایعات و ۰/۷۵ گرم چربی اشباع در ۱۰۰ میلی لیتر مایعات و ۱۰ انرژی از چربیهای اشباع lo.behdasht.gov.ir

صفحه 10:
در صورت وجود تناقض در ادعاهای فوق ( مثلا در فرآورده های لبنی و از این قبیل ) با استاندارد های اجباری فراورده های غذایی . باید بر اساس استاندارد فرآورده مربوطه عمل شود. lo.behdasht.gov.ir

صفحه 11:
هر گونه ادعا مبنی بر پیشگیری ۰ تسکین . معالجه و یا درمان یک بیماری . اختلال و یا حالت * ادعا های سلامتی بخش محصولات پروبیوتیک * ادعاهای سلامتی بخش محصولات فراسودمند * ادعاهای تغذیه ای مربوط به آرد سمولینا lo.behdasht.gov.ir

صفحه 12:
‎-٩‏ برچسب نعد: ‏حقایق تغذیه ای: اعلام مواد مغذی باید در هر سهم یا در صورتی که یک ماده غذایی سهم ندارد در هر ۱۰۰ گرم درج شود. در صورتی که فراورده غذایی حاوی این مواد مغذی نباشد باید در محل مورد نظر صفر گذاشته شود. استفاده از جدول اجباری نیست لیکن توصیه می شود. درج مقدار : انرژی . پروتئین» کربوهیدرات» چربی کل» چربی اشباع. چربی ترانس. ‏نمک و قند اجباری است ‎ ‎jo.behdasht.gov.ir

صفحه 13:
مقادیر مرجع مواد مغذء * مقادیر مرجع مواد مغذی - مورد نیاز -مورد نیاز روزانه | غیر وابسته به جنس * مقادیر مرجع مواد مغذی - بیماری های غیر واگیر بر اساس میزان مواد مغذی مرتبط با کاهش خطر بيمارى هاى غيرواكيرمربوط به رزيم غذايى / بیماری هاى ناشى از كمبود يا اختلالات تغذيه اى را شامل نمى شود lo.behdasht.gov.ir

صفحه 14:
جدول حقایق تغذیه ای ‎eel‏ انداژه سم ..... مقدار در هر سیم انرژی. 5 مقدار مرجع مواد مغذى % % % % نباید زیاد مصرف شود % % اطلاعات تغذیه ای چربی کل( گرم ) کربوهیدارت کل ( گرم ) قند ( گرم) پروتئین( گرم) اسیدهای چرب اشباع( گرم ) اسیدهای چرب ترانس( گرم ) نمك مدیم (میلی گرم)

صفحه 15:
© اطلاعات تغد یه آی در تر هس ب Nutrition Labelling (e.g. the Nutrition Facts Table) lo.behdasht.gov.

صفحه 16:
رى co Enable food choices that a _ Enable informed dietary prevent and/or manage choices , consistent with chronic disease health 0 Standardize presentation a Consistent & not to| consumer confusion deceptive ‎Allow comparisons a Based on recognized‏ هم ‎among foods at point of health & scientific‏ ‎purchase criteria‏ ‎+ Support and facilitate healthier product reformulations ‎lo.behdasht.gov.ir

صفحه 17:
Nutrition Facts Valeur nutritive ‎/Caorien Wes‏ همم ‎Fat/Upidea 9‏ ‎‘Saraed salads 6‏ ‎ane aneg‏ ‎Cholesterol Choestérol 0‏ 2 وه( ‎Sorom Sodium‏ ‎Carbonara /Glucioe 30‏ ‎Fe Fores 12 | SOLUBLE FiaeR FROM‏ ‎Sige / Stores 49 ora‏ 9< ا ‎‘tam G7 Warine © ac Fai ‎ ‎ ‎ ‎ ‏| ‏تا ‏۲ ‎rr HEART & STROKE ‎ioniter 2 ‎ ‎ ‎jo.behdasht.gov.ir

صفحه 18:
رسيدن به اهداف سلامت حامعه باشد؟ o Simplified information on the key nutritional aspects/characteristics of foods o Potential to improve dietary intake and reduce diet-related chronic disease? 13: = Help consumers select healthier foods = Stimulate healthy product development and reformulation by manufacturers 1. The Standing Committee on Health, Heathy Weighs lor Healthy Kids, 2007; 2. IOM. Examination of Front-of Pack Nutrition Rating Systems and Symbols: Phase Report, 2010; 3. Stocklet,. Review of ‘ont-of pack’ nution schemes, 2007 lo.behdasht.gov.ir

صفحه 19:
elling co First introduced in late 1980s by non-profit organizations and government agencies Y | American Heart © wedish National Anorican Association’s Food Administration’s Heart Guide Green Keyhole (1989) (1987) co Now developed by food industry, retailers, non- industry experts, non-profit organizations, and government agencies lo.behdasht.gov.ir

صفحه 20:
er sereng cman 0 جر هه مه مق .32 )63 ‎HB‏ ‏ع 7۷ 5 7 114 en ke pe ay mrt jo.behdasht.gov.ir

صفحه 21:
5 ۲ ۴۵۵۲-۵8560 10۴0۲۴8۵1100 0 ap = an a 5 1 Sugars Fat Satuates Sat nutrient or food group 218 ‏و32 و63‎ 14 0.25 ‏ولا‎ 7 5 7 3 content, OR clans pi sot ‎Meets a nutritional standard‏ هم ‎5 Qualifying or disqualifying Q threshold criteria ‎HEART ‎STRGKE ‎ ‎ ‎o Relative criteria, i.e. “reduced” Usually for summary ‎compared to reference, OR ‎systems ‎co Evaluative or Interpretative & 8 Ordinal rating scale, or = ‎O Classification te. ‎lo.behdasht.gov.ir ‎ ‎

صفحه 22:
نشانگرهای رنكى ‎a‏ اطلاعات مرتبط با میزان انرژی بر اساس کیلو کالری در هر سهم ماده غذایی یا در ۱۰۰گرم| میلی لیتر مواد غذایی که سهم برای آنها تعریف نشده است. ۲ اطلاعات مرتبط با میزان نمک(کلرید سدیم» چربی کل اسید چرب ترانس, قند ( کل قندهای منو و دی ساکارید آزاد به غير از يلى اولها) بر حسب گرم در هر سهم مواد غذایی یا ۰ گرم امیلی لیتر مواد غذایی که سهم برای آنها تعریف نشده است. lo.behdasht.gov.ir

صفحه 23:
9 تعداد سهم ماده غذایی موجود در بسته بندی به صورتی که قابل تشخیص و قابل درک برای مصرف کننده باشد. * مثال : در مواردی که بسته بندی شامل چند سهم از ماده غذایی مربوطه است باید ذکر شود که" اين اطلاعات برای یک ۲ 2 1 ۲ برش بيتزاء یا یک همبرگر واز این قبیل است. jo.behdasht.gov.ir

صفحه 24:
a SS) ‏نشانگرهای‎ تخصیص نشانگرهای رنگی هر کدام از موارد ذکر شده در بند ۲ ۵. تولید کنندگان یا واردکنندگان می توانند همراه نشانگرهای رنگی از لغات توصیفی " زیاد" . "متوسط " يا "اندک " به طور هم زمان استفاده کنند. jo.behdasht.gov.ir

صفحه 25:
مراحل برجسب كذارى تغذيه ای با نشانگر اندازه سهم به صورت قاب تشخيص و درک براى مصرف كننده ( مثلا يك همبركر. يك جهارم برش كيى)تعيين شود. تعداد سهم موجود در بسته بندى ماده غذايى مورد نظر میزان انرژی به کیلو كالرى و نمك. جربى كلء اسيدجرب ترانسء و قند بر حسب گرم در هر سهم ماده غذايى مورد نظرتعيين شود. lo.behdasht.gov.ir

صفحه 26:
by ‏برچسب گذاری تغذیه ای با نشانگرهای‎ Joly! ۵ میزان سهم ماده غذایی بیش از ۰ میلی گرم يا ۰ میلی لیتر-> مقدار در سهم تعیین می شود -> مقایسه با ستون قرمز ۶ در ستون قرمز قرار نمی گیرد؟ -> میزان در lo.behdasht.gov.ir

صفحه 27:
جدول ‎١‏ ‏بل ‏نشانگرهای رنگی Sor أسيدهاى جرب ena) Sa نعیین گروه نی رای مواد غذابى جامد ly pyre ass اكرم هسثنده أمتفاده مى شود lo.behdasht.gov.ir

صفحه 28:
عبارث Fase نمك (كلريد سديم) که ناه سم بای مود ‎li‏ كه أناره سهم در نيا وق ین روز بل یی ايج ‘ya? Ga ‘Nb امیلی لیتر هستند. استفاده ی شود lo.behdasht.gov.ir

صفحه 29:
1۱-30 سازمان غذا و دارو lo.behdasht.gov.ir

صفحه 30:
مثال ۲- شیر پاستوریزه کم چربی هر لیوان شیر پاستوریزه ۲۴۰ میلی لیتر ‎AF g‏ کالریٍ ۱۰ سازمان عغذا و دارو lo.behdasht.gov.ir

صفحه 31:
ایو * http://fnic.nal.usda.gov/food-composit ion/usda-nutrient-data-laboratory lo.behdasht.gov.ir

برچسب گذاری تغذیه ای مواد غذایی اداره کل نظارت بر مواد غذایی ،آشامیدنی، آرایشی وبهداشتی سازمان غذا و دارو ‏do.behdasht.gov.ir -8-2ادعاهای تغذیه ای • نحوه محاسبه ادعا بر اساس 100گرم /میلی لیتر می باشد • در جدول حقایق تغذیه ای اعداد بر اساس سهم /یا در هر 100 گرم در مواد غذایی که سهم ندارند نوشته می شود ‏do.behdasht.gov.ir ادعاهای تغذیه ای ادعای بدون.... • • • • محصول باید حاوی هیچ مقداری از /یا مقدار ناچیز از ماده مغذی باشد چنانچ>ه افزودن ماده ای ب>ه محص>ول من>ع قانون>ی دارد به عنوان " ادعای بدون" تلقی نخواهد شد . عدم حضور ی>ک ج>ز ترکیب>ی خاص ،ی>ا ی>ک ماده در غذا ب>ه دلی>ل ای>ن که ای>ن ماده جزء خصوصیات ذاتی غذا نیس>ت به عنوان " ادعای بدون" تلقی نخواهد شد مانند :فاقد کلسترول در روغن های گیاهی . ادع>ا بای>د توس>ط نتای>ج آزمایشگاه>ی و آنالیتیک>ی تص>دیق شده باشد و مقدار باق>ی مانده آ>ن در زی>ر س>طح آس>تانه باش>د و در برچس>ب مشخص شود . ‏do.behdasht.gov.ir ادعاهای تغذیه ای • ادعاهای مربوط به کالری .1بدون کالری( :)Free calorieدر صورت وجود کمتر از 4کیلو کالری در 100گرم /یا 100میلی لیتر مایعات .2کم کالری( :)Low calorieدر صورت وجود 40 کیلو کالری و یا کمتر در 100گرم 20 /کیلو کالری در 100میلی لیتر مایعات ‏do.behdasht.gov.ir ادعاهای تغذیه ای ادعاهای مربوط به قند • بدون قند ( :)Free sugarدر صورت وجود کمتر از 0/5گرم قند در هر 100گرم • قند کاهش یافته (:)Reduced sugar درصورت کاهش قند در هر 100گرم حداقل به میزان %25نسبت به محصول معمولی ‏do.behdasht.gov.ir ادعاهای تغذیه ای ادعاهای مربوط به نمک • • • • • • بدون سدیم یا بدون نمک ( :)Salt free / Sodium freeکمتر از 5میلی گرم سدیم در هر 100گرم 100 /میلی لیتر مایعات بدون نمک اضافی ( :)No salt addedدر فرآیند تهیه محصول نمک به آن اضافه نشده باشد( .تذکر :لزوما به این معنا نیست که محصول حاوی نمک نیست). خیلی کم نمک یا خیلی کم سدیم ( 40 :)Very low Sodiumمیلیگرم و یا کمتر سدیم در هر 100گرم کم نمک یا کم سدیم ( 120 :)Low Sodiumمیلیگرم و یا کمتر سدیم در هر 100گرم نمک کاهش یافته ( :)Less Sodium / Reduced Sodiumکاهش سدیم در هر 100گرم فرآورده حداقل به میزان %25نسبت به محصول معمولی با نمک جایگزین :میزان پتاسیم حداکثر 25درصد از میزان نمک را شامل شود. ‏do.behdasht.gov.ir ادعاهای تغذیه ای ادعاهای مربوط به فیبر غذایی • غنی از فیبر ( :)High fiberحداقل 6گرم فیبر در 100گرم محصول یا %20نیاز روزانه در هر سهم از فرآورده یا 3گرم در 100کیلو کالری • منبع فیبر ( :)Good source of fiberحداقل 3گرم فیبر در 100گرم محصول یا %10نیاز روزانه در هر سهم از فرآورده یا 1/5گرم در 100کیلو کالری ‏do.behdasht.gov.ir ادعاهای تغذیه ای ادعاها در مورد چربی • • • • • بدون چربی ( :)Fat freeکمتر از 0/5گرم چربی در هر 100گرم بدون چربی اشباع (:)Suturated fat freeکمتر از 0/1گرم چربی اشباع در هر 100گرم 100/میلی لیتر مایعات کم چربی ( :)Low fatوجود 3گرم یا کمتر از چربی در هر 100گرم حاوی چربی اشباع کم (1/5 :)Low suturated fatگرم و یا کمتر از چربی اشباع در هر 100گرم0/75 /گرم در 100میلی لیتر مایعات یا %10انرژی چربی کاهش یافته ( :)Reduced fatدرصورت کاهش چربی در هر 100گرم حداقل به میزان %25نسبت به محصول معمولی ‏do.behdasht.gov.ir ادعاهای تغذیه ای ادعاها در مورد کلسترول • کم کلسترول ( :)Low cholestrolدر صورت وجود 20میلی گرم یا کمتر از کلسترول و حاوی 1/5گرم و یا کمتر از چربی اشباع در هر 100گرم 10 /میلی گرم در 100میلی لیتر مایعات و 0/75 گرم چربی اشباع در 100میلی لیتر مایعات و %10 انرژی از چربیهای اشباع ‏do.behdasht.gov.ir در صورت وجود تناقض در ادعاهای فوق ( مثال در فراورده های لبنی و از این قبیل ) با استاندارد های اجباری فراورده های غذایی ،باید بر اساس استاندارد فراورده مربوطه عمل شود. ‏do.behdasht.gov.ir ادعاهای سالمتی بخش هر گونه ادعا مبنی بر پیشگیری ،تسکین ،معالجه و یا درمان یک بیماری ،اختالل و یا حالت فیزیولوژیکی برای محصوالت غذایی ممنوع است • ادعا های سالمتی بخش محصوالت پروبیوتیک • ادعاهای سالمتی بخش محصوالت فراسودمند • ادعاهای تغذیه ای مربوط به آرد سمولینا ‏do.behdasht.gov.ir -9برچسب تغذيه اي حقایق تغذيه اي: • اعالم مواد مغذی باید در هر سهم یا در صورتی که یک ماده غذایی سهم ندارد در هر 100گرم درج شود. • در صورتی که فراورده غذایی حاوی این مواد مغذی نباشد باید در محل مورد نظر صفر گذاشته شود. • استفاده از جدول اجباری نیست لیکن توصیه می شود. • درج مقدار :انرژی ،پروتئین ،کربوهیدرات ،چربی کل ،چربی اشباع ،چربی ترانس، نمک و قند اجباری است ‏do.behdasht.gov.ir مقادیر مرجع مواد مغذی • مقادیر مرجع مواد مغذی -مورد نیاز – مورد نیاز روزانه /غیر وابسته به جنس • مقادیر مرجع مواد مغذی – بیماری های غیر واگیر – بر اساس میزان مواد مغذی مرتبط با کاهش خطر بیماری های غیرواگیرمربوط به رژیم غذایی /بیماری های ناشی از کمبود یا اختالالت تغذیه ای را شامل نمی شود ‏do.behdasht.gov.ir جدول حقایق تغذیه ای تعداد سهم در هر بسته ........... اندازه سهم ..................... مقدار در هر سهم انرژی.............. مقدار مرجع مواد مغذی اطالعات تغذیه ای % چربی کل( گرم ) % کربوهیدارت کل ( گرم ) % قند ( گرم) % پروتئین( گرم) نباید زیاد مصرف شود % اسیدهای چرب اشباع( گرم ) % اسیدهای چرب ترانس( گرم ) % نمک سدیم (میلی گرم) ‏do.behdasht.gov.ir اطالعات تغذیه ای در برچسب ‏do.behdasht.gov.ir اهداف برچسب گذاری تغذیه ای ‏do.behdasht.gov.ir انواع اطالعات تغذیه ای بر روی بسته بندی مواد غذایی ‏do.behdasht.gov.ir آیا FOPمی تواند یک راه حل تکمیلی برای رسیدن به اهداف سالمت جامعه باشد؟ ‏do.behdasht.gov.ir Front – of – Pack Labelling do.behdasht.gov.ir انواع سیستم های برچسب گذاری تغذیه ای ‏FOP ‏do.behdasht.gov.ir انواع سیستم های برچسب گذاری تغذیه ای FOP ‏do.behdasht.gov.ir نشانگرهای رنگی .1اطالعات مرتبط با میزان انرژی بر اساس کیلو کالری در هر سهم ماده غذایی یا در 100گرم /میلی لیتر مواد غذایی که سهم برای آنها تعریف نشده است. .2اطالعات مرتبط با میزان نمک(کلرید سدیم) ،چربی کل ، اسید چرب ترانس ،قند ( کل قندهای منو و دی ساکارید آزاد به غیر از پلی اولها) بر حسب گرم در هر سهم مواد غذایی یا 100گرم /میلی لیتر مواد غذایی که سهم برای آنها تعریف نشده است. ‏do.behdasht.gov.ir نشانگرهای رنگی .3تعداد سهم ماده غذایی موجود در بسته بندی به صورتی که قابل تشخیص و قابل درک برای مصرف کننده باشد. • مثال :در مواردی که بسته بندی شامل چند سهم از ماده غذایی مربوطه است باید ذکر شود که" این اطالعات برای یک برش پیتزا ،یا یک همبرگر " و از این قبیل است. ‏do.behdasht.gov.ir نشانگرهای رنگی .4تخصیص نشانگرهای رنگی هر کدام از موارد ذکر شده در بند 2 .5تولید کنندگان یا واردکنندگان می توانند همراه نشانگرهای رنگی از لغات توصیفی " زیاد" " ،متوسط" ،یا "اندک" به طور هم زمان استفاده کنند. ‏do.behdasht.gov.ir مراحل برچسب گذاری تغذیه ای با نشانگرهای :رنگی .1اندازه سهم به> صورت قابل تشخیص و درک برای مصرف کننده ( مثال یک همبرگر ،یک چهارم برش کیک)تعیین شود. .2تعداد سهم موجود در بسته بندی ماده غذایی مورد نظر مشخص شود. .3میزان انرژی به کیلو کالری و نمک ،چربی کل، اسیدچرب ترانس ،و قند بر حسب گرم د>ر هر سهم ماده غذایی مورد نظرتعیین شود. ‏do.behdasht.gov.ir :مراحل برچسب گذاری تغذیه ای با نشانگرهای رنگی .5میزان سهم ماده غذایی بیش از 100میلی گرم یا 150میلی لیتر=> مقدار در سهم تعیین می شود => مقایسه با ستون قرمز .6در ستون قرمز قرار نمی گیرد؟ => میزان در 100و مقایسه برای تعیین رنگ نارنجی یا سبز ‏do.behdasht.gov.ir do.behdasht.gov.ir do.behdasht.gov.ir do.behdasht.gov.ir do.behdasht.gov.ir Food composition • http://fnic.nal.usda.gov/food-composit ion/usda-nutrient-data-laboratory do.behdasht.gov.ir

51,000 تومان