شیمیعلوم پایه

برگه های اطلاعات ایمنی مواد شیمیایی

صفحه 1:
برك هاى اطلاغات ايمنى وؤاد شیمیایی 0۳0026 Oxtertd GPey Outs Chest

صفحه 2:
ری کلیات: * مراجع ذیصلاح بایستی معا ارهایی را برای آماده سازی ب رگه های ایمنی شیمیایی مخاطره آمیز آماده سازد بطوریکه کلیه اطلاعات اساسی را پوشش دهد معیارهای موجود در آماده سازی برگه ایمنی مواد شیمیایی که توسط مراجع ذیصلاح بین المللی تنظیم شده بایستی تبعیت و اجرا گردد. * عرضه کنندگان مواد شيميايى بايد 0)80008)ماده مورد عرضه را در اختیار مصرف کننده قرار دهد. *_کارگران حق دارند اطلاعات ایمنی ماده ای را که با آن کار می کنند بدانند و 08 باید به زبان قابل فهم در اختیار کارگرقرار گیرد

صفحه 3:
فراهم نمودن اطلاعات: عرضه کننده مواد شیمیایی باید فرد واجد شرایطی را که دارای اطلاعات پایه در خصوص مواد شیمیایی مخاطره آمیز باشد برای تهیه 6000008 بکار گیرد. اطلاعات باید به زبان رسمی کشور درخواست کننده ماده ی یا زبانی که ‎US‏ ‏مورد توافق قرار گرفته ارسال شود. مدیران بر اساس 080068 بر نحوه صحیح کار و نگهداری و ... نظارت کنند. بدون وجود 00060008 نبايد هيج ماده مخاطره آميزى مورد استفاده قرار كيرد. مديران بايد 0060008 تمام مواد خطرناک را در دسترس كاركران قرار دهد.

صفحه 4:
محتوای اطلاعات: برگه های مربوط به ایمنی مواد شیمیایی باید اطلاعات لازم را در خصوص تشخیص مواد شیمیایی »عرضه کننده آن.طبقه بندی مخاطرات .احتیاط های ایمنی و روشهای اورژانسی مربوطه در اختیار قرار دهند اطلاعات مورد لزوم در اين زمینه باید مراجع ذیصلاح برای مدیران طرف قرارداد ارسال شود و يا اين کار توسط مراجع ذیصلاح صورت گیرد.

صفحه 5:
جزئیات اطلاعات مورد نیاز در این زمینه به شرح ذيل مى باشد:

صفحه 6:
۱- شناسایی (تشخیص هویت ) شرکت تولید کننده ماده شسیمیایی نام ماده شیمیلیی بایستی همان نامی باشد که در روی برچسب ماده شیمیایی مخاطره آمیز بکار رفته که این نام ممکن است نام شیمیایی مرسوم يا نام تجارتی ماده بائسد که به طور گسترده به کار برده می شود.عنوان نامههای اضافی در صورتیکه به تشخیص کمک کند » لازم است. نام کامل, آدرس و شماره تلفن فروشنده بایستی جهت تماس در مورد حوادث اضطراری یک شماره تلفن اضطراری داده شود. این شماره ممکن است شماره تلفن خود کمپانی ویافرد مشاور باشد که بتوان در هر زملنی با آن تماس برقرار نمود.

صفحه 7:
۳- اطلاعات مربوط به اجزاء تشکیل دهنده محصول اطلاعات موجود باید به مدیران این امکان را بدهد که مخاطرات توام با مواد شیمیایی معین را تشخیص دهند تا حدی که بتوانند یک مخاطره را ارزیابی نمایند » همچنانکه در بخش 1.۲ (روشهای ارزیابی مخاطره ) آن دستورالعمل آمده است . طبیعتا بایستی شرح تفصیلی کلیه اجزاء ترکیب شیمیایی بیان شود اما در صورتیکه ارزیابی مخاطرات به روش صحیحی صورت کیرد این اقدام ممکن است ضرورتی نداشته باشد.

صفحه 8:
۲- اطلاعات مربوط به اجزاء تشکیل دهنده محصول موارد زیر بجز در جایی که نام يا غلظت اجزاء مخلوط جزو اطلاعات محرمانه است بايد تامین گردد در صورت محرمانه بودن بایستی بر طبق بخش 1.۲ عمل شود ۱- توضیحی از اجزاء اصلی . شامل ماهیت شيميايى آنها. ۲- نوع غلظت اجزلنی از ترکیب که از جهت ایمنی و بهداشت مخاطره آمیز می باشند ۳ نوع و غلظتی از اجزاء ترکیب آن جزء در لین غلظت ویا غلظت بیش از آن در فهرست تایید شده توسط مراجع ذیصلاح یا افراد سرشناس از جنبه ایمنی و بهداشت به عنوان مواد شیمیلیی مخاطره آمیز طبقه بندی شده و یا اینکه غلظت های بیش از آن منع گردیده است.

صفحه 9:
۳ تشخیص مخاطرات مهمترین مخاطرات شیمیایی » شامل مهمترین مخاطرات محیطی » فیزیکی و بهداشتی باید به صورت خوانا و خلاصه به صورت یک روش اورژانسی بیان می شود. اطلاعات باید با برچسب تعیین شده برای آن ماده هماهنگی داشته باشد. 4) اقدامات کمکهای اولیه و خود یاری بایستی به دقت توضیح داده شود. موقعیتهای که توجهات فوری پزشکی را نیاز دارد بایستی توضیح داده شود و ضرورت اقدامات بیان گردد. در صورت لزوم نظم و ترتیب مخصوص برای درمان فوری و اختصاصی باید تاکید گردد.

صفحه 10:
۵) اقدامات مربوط به اطفاء حریق تمهیدات مربوط به اطفاء حریق شامل موارد مختلفی است برای مثال: * عوامل خاموش کننده مناسب *؟ عوامل خاموش كننده اى كه به دليل ايمنى نبايد آنها را به كار برد. ‎ *‏ وسایل حفاظتی اختصاصی جهت مأموران اظفاء حريق ‎١‏ همچنین بایستی در خصوص خواص مواد شیمیایی مورد آتش سوزی و مخاطرات مربوط به مواجهه اختصاصی با آنچه در اثر احتراتق تولید میشود و همچنین در خصوص احتیاط های ضروری مربوطه اطلاعات لازم تهیه گردد. ‎

صفحه 11:
7 اقدامات لازم برای انتشار اتفاقی مواد شسیمیایی بایستی در خصوص قداماتی که منجر به انتشار اتفاقی مواد شیمیایی می شوند اطلاعات لازم تهیه گردد. اين اطلاعات بایستی شامل موارد زیر باشد. ۱. احتیاط های ایمنی و بهداشتی ,حذف منابع ایجاد جرقه » تدبیر تهویه کافی » تدبیر وسایل حفاظتی فردی مناسب. ۲ اطلاعات محیطی : حفاظت کردن از نشست اتفاقی مواد شیمیایی » نیاز به سرویس های اضطراری اعلام خطر » و احيانا نیاز به دسترسی فوری برای اعلام خطر در جایی که مخاطره قریب الوقوع می باشد. ۳ _روشهای ایمنی و نظافت : استفاده از مواد جلذب مناسب ‏ اجتناب از تولید گازها و فیوم ها از طریق آب و يا رقیق کننده های دیگر » استفاده از عوامل خنثی کننده مناسب . ۴ آگاهی ها : توصیه های لازم در خصوص اقدامات مخاطره آمیزی که بطور علمی قابل پیش بینی می باشند.

صفحه 12:
۸) کنترل های مواجهه یا مواد شیمیایی یا حفاظت فردی باید در خصوص وسایل حفاظت فردی که در حين كار با مواد شیمیایی مورد استفاده واقع می شهند و همچنین در خصوص نوع وسایلی که حفاظت مناسب لازم را تأمين مى نمليد اطلاعات لازم فراهم شود. بایستی یادآور شد در مواردیکه لازم باشد کنترلهای اولیه از طریق طراحی و نصب تجهیزات مربوطه و دیگر اقدامات مهندسی فراهم شده و همچنین در خصوص اقدامات لازم برای مواجهه حداقل کارگران با مواد شیمیایی بایستی اطلاعات لازم فراهم شود. فاکتورهای کنترل اختصاصی همانند حدود مواجهه یا استانداردهای بیولوژیکی بایستی همراه با روشهای نظارت توصیه شده اعمال شود.

صفحه 13:
6 خواص فیزیکی و شیمیایی ۳ بایستی نسبت به خواص ظاهری ماده شیمیایی شرح مختصری داده شودءاينكه آيا آن ماده جامد, مایع و يا كاز بوده و یا رنگه و بوی آن چیست .و ویژگی ها و خواص مشخص ماده در صورتیکه که شناخته شده باشد مخصوصاً ماهیت تست شنوند گی آن در هر مورد بای ‎Gly‏ شودتست های مورد نظر بايستى مطابق با قوانين و معيارهاى ملى رايج در منطقه كار مدير يا كارفرما صورت كرفته وتر نبود قوانين يا معيارهاى ملى , معیارهای تست شنوند كى كشور صادر كننده كالا بايستى به عنوان اصول راهنما مدنظر واقع شود. محتواى اطلاعات فراهم شده بايستى با روش كاربرد مواد شيميايى تناسب داشته باشد. متالهایی از دادهای مفید دیگر شامل موارد زیر می باشد. ۴ ویسکوزیته یا روان روی * . نقطه انجماد /حدود انجماد نقطه جوش /حدود جوش نقطه ذوب احدود ذوب ۴ درجه حرارت خود اشتعالی خواص انفجاری خواص اکسیداسیون ۶ فشار بخار * وزن ملكولى دانسیته یا وزن مخصوص ۶ ۳۰۷) قابایطتحلال ۰ ضریب تفکیک (آب/ -0 اکتان( پارامترهایی همانند دانسیته بخار قابلیت اختلاط یا نفوذ ء میزان تبخیر و هدایت.

صفحه 14:
۰ پایداری و قابلیت واگنش بایستی احتمال واکنش مخاطره آمیز در شرایط معین بیان شود. شرایط قابل اجتناب بايد ذکر گردد. برای مثال: شرایط فیزیکی برای مثال درجه حرارت. فشاره نور , شوک » تماس با رطوبت يا هوا. مجاورت با مواد دیگر برای مثال .اسید هاء بازهامعوامل اکسید کننده یا هر ماده مخصوص دیگر که ممکن است باعث یک واکنش خطرناک شود. در مواردیکه در اثر تجزیه, مواد شیمیایی مخاطره آمیز ایجاد شود این موضوع بايد همراه با احتياط هاى ضروری آن به طور اختصاصی بیان شود.

صفحه 15:
۱) اطلاعات سم شناسی مربوط به مواد شیمیایی در این بخش بایستی اطلاعات لازم در خصوص تأثير ماده روى بدن راهها ممكن ورود أن به بدن فراهم شود . مرجع مورد نظر بايستى تأثيرات حاد در برداشته و همجنين تأثيرات أنى و تأخيرى تأثيرات مزمن به وجود آمده از مواجهه كوتاه مدت و بلند مدت را همجنين بايد مخاطراتى كه در نتيجه واكنش احتمالى ماده با ديكر مواد شیمیایی به وجود مى آيد از جمله به نوع اثرات متقابل مواد اشاره شود براى مثال اثرات متقابل ناشى از كاربرد دارو » تنباكو و الكل بايد مشخص شود.

صفحه 16:
۳) اطلاعات در خصوص اثرات زیستی مهمترین ویژگی های ماده که احتمالاً بر محیط تأثیر میگذارند بایستی تشریح شود. اطلاعاتی که باید به آنها اشاره شود شامل اثرات حاد شیمیایی به صورت آنی و تأخیری و اثرات مزمن ناشی از تماس طولانی مدت و کوتاه مدت می باشند و در صورت لزوم اطلاعات کلیدی باید در اختیار افراد مسئول قرار گیرد که از جمله مسیرهای احتمالی پخش مواد شیمیایی مورد نظر در آب و سایر اطلاعات درباره سمیت مواد شیمیایی در محیط زیست است برای مثال اثرات بر تصفیه آب را می توان نام پرد.

صفحه 17:
۳) ملاحظات مربوط به دفع مواد شیمیایی در مورد بسته های آلوده به مواد شیمیایی که ممکن است محتوی پس مانده های مواد شیمیایی مخاطره آمیز باشد بایستی روشهای ایمنی دفع مواد شیمیایی اعمال گردد. به کارفرمایان باید خاطرنشان نمود که در اين مورد ممکن است قوانین دستورالسمل های ملی وجود داشته باشد. ۶ اطلاعات مربوط به حمل و نقل در زمینه احتباط های ویژه ای که کارفرمایان باید از آنها آگاه بوده ویا در حين حمل و نقل مواد شیمیایی در واحد خود آنها را رعایت کنند باید اطلاعات لازم به آنها داده شود. اطلاعات مربوطه در این مورد در توصیه نامهای سازمان ملل در خصوص حمل و نقل مواد مخاطره آمیز آورده شده و همچنین ممکن است در دیگر قراردادهای بین المللی موجود باشد.

صفحه 18:
۵) اطلاعات مربوط به مقررات اطلاعات لازم جهت برچسب زدن و علامت گذاری بایستی در اين مرحله آورده شود. مقررات ملی مخصوص يا دستورالعملهای اعمال شده برای کار با مواد شیمیایی باید به این قسمت ارجاع شود. مدیران باید مراجعه به مقررات و دستورالعملهای ملی را در اين مورد از یاد نبرند. 7) اطلاعات دیگر اطلاعات دیگری که برای بهداشت و ایمنی کارگران ممکن است اهمیت داشته باشد شامل موارد زیر است مثالهایی در این زمینه عبارتند از: آموزش » توصیه به افراد , توصیه های لازم در مورد کاربرد های مواد و محدودیت آن, مرجع ها و منابع کلیدی داده ها جهت گردآوری و تنظیم بروشورهای مربوط به ایمنی مواد شیمیایی » دقت در ارتباط فنی و تکنیکی أن ماده و تاریخ انتشار و برگه های مربوط به اطلاعات ایمنی.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
32,000 تومان