کشاورزی و دامپروریصنایع غذایی

بسته بندی‌های خود گرم شونده و خود سرد شونده

صفحه 1:
کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی Self-heating & ‏رد‎ ‎packaging گردآورنده: بنفشه بردبار a SS m 1 2

صفحه 2:
مقدمه و تعربف فناوری‌های جدید بسته‌بندی مواد غذایی در نتیجه تملیل مصرف‌کنندگان به محصولات غذایی فرآوری شده راحت. آماده برای خوردن» خوشمزه با ماندگاری و کیفیت بالا بوجود آمده است. ضرورت تأمین غذا در شرایط دشوار جنگ, سیل, زلزله. کوهنوردی و... ۶ شرایطی که به هر دلیلی دسترسی به وسایل سردکننده یا گرم کننده مشکل است. * تسریع و تسهیل آماده‌سازی غذا "۴ فناوری نوین با بهره‌گیری از واکنش‌های مختلف شیمیایی و يا یکی 8 طراحی بسته‌بندی‌های خود گرم شونده و خود سرد شونده ۴ بسته‌بندی‌های خاصی که خود قادر به گرم و یا سرد نمودن محتویاتشان می‌باشند.

صفحه 3:
‎cals! ©‏ بار در سال ۱۹۰۰ به منظور استفاده کوهنوردان و مکتشفان تولید شد. ‏* ۱۹۱۰ اين قوطی‌ها توسط آمریکایی‌ها در طول یک سفر پروازی در بللن بصورت قوطی‌های خود گرم شونده (سوپ) استفاده شدند. ‏* زمان جنگ جهانی دوم نیز مورد استفاده قرار گرفتند. ‎can °‏ وستامه0٩‏ ایلین‌بار در سال۱۹۳۸طرلحی‌شد صهه وطنالنمع61ایلین‌بار دیس ۱۹۹ طراحیگردید ‏* سال۲۰۰۶ شرکت آمریکایی نوشیدنی‌های خود گرم شونده مانند: کاکلئو و قهوه داغ را بر اساس واکنش آب و ‎Sal‏ تولید کرد. ‏* سال۲۰۰۸ شرکت فرانسوی مجموعه کاملی از نوشیدنی‌های خود گرم شونده را تولید و در سال ۰۲۰۰۹ ۶نوع سوپ مختلف را تولید کرد.

صفحه 4:
بسته‌بندی خودسرد شونده و خودگرم شونده * این فناوری‌ها به دلیل افزایش تقاضا برای غذاهای امن‌تر طراحی شده‌اند. * تغییر شرایط اجتماعی و اقتصادی» رشد شهرنشینی و کاهش زمان آزاد برای طبخ غذاء نسل جدیدی از غذاها و بسته‌بندی را به بازار عرضه کرده است. پسته‌بندی خود سرد شونده و خود گرم شونده دو نمونه بسته‌بندی‌های هوشمندی هستند که مصرف کننده را قادر می‌سازند. در کم‌ترین زمان و بدون داشتن هیچ امکانات خاصی از مصرف یک غنا و نوشیدنی با دمای مطلوب لذت ببرد. ظروف خود گرم شونده و یا خود سرد شونده. دارای نمایشگرهای الکترونیکی حاوی اطلاعات مهم در مورد كيفيت تغذيه و تاريخ انقضا ماده غذايى هستند.

صفحه 5:
بسته‌بندی‌ها بر پایه‌ی واکنش‌های گرمازا و گرماگیر شیمیایی سادر بسته‌بندی‌های خود گرم شونده از یک اسید قلیلیی يا نمك قلیلیی؛ به ویفه آهک استفاهه می‌شود. وقتی به لين مواد كب اضافه شود. واكنش. فعال می‌شود و گرمای مناسبی تولید می‌شود. روش دیگر تکنولوژی بر پایهی سوخت جامد است که از مخلوط پودری آلمینیوم و سیلیس ! تفاده می‌شود و طی فرایند اکسیداسیون مقدار زیادی گرما تولید می‌شود. سادر بسته‌بندی‌های خود سرد شونده از گرمای نهان تبخیر آب یا از روش دیگری به نام پمپ گرمایی برای سرد کردن استفاده می‌شود.

صفحه 6:
تکنولوژی خودگرم شونده 0اساس تکنولوژی خود گرم شونده: واکنش شیمیایی گرمازا Cao + Hh O — 0 ‏(اکسید کلسیم) آي‎ Sal Mg + 2H20—Mg(OH)2 + H2 + heat ‏اکسید منیزیوم / آب‎ کلرید کلسیم / آب سولفات مس /روی پرمنگنات پتاسیم / ین ‎Heater Element‏ آلیاژهای خورد شده / آب نمک

صفحه 7:
انواع بسته‌بندی‌های خود گرم شونده: ‏ ۱- نوشیدنی‌های غذایی خودگرم شونده ۲-کنسروهای خودگرم شونده 35 ‏و‎ Pore tc ۱ ay ep Al <a

صفحه 8:
بسته بندی خود گرم شونده * بدنه اين قوطىها از ۳ لایه تشکیل شده است: 1 لایهاصلی و میانی موی مادهبی ‎gil‏ است. ¥< لايه بعدى مواد شيميايى با يتانسيل ايجاد.يك واكنش كرمازا ۳ لایه سوم مخزنی از آب است که با فشار دکمه مخصوص در انتهاى قوطى ياره شده و مقدمات شروع واكنش گرمازا را ایجاد می‌کند. ل گرم کردن محتویات داخل قوطی در کمتر از ۲ دقیقه تا حدود ۶۰ را فراهم می‌شود. عمومً لین ترکیبات شامل یک اسید بدون لب یا نمک اسیدی و یک ترکيب بدون لَب يا يك نمك

صفحه 9:
مکانیسم بسته بندی خود گرم شونده مواد گرمازا: مخلوط یک ترکیب بازی و یک ترکیب اسیدی به عنوان منبع حرارتی قابل حمل از مرسوم‌ترین آنهاست. شکل ۱- میزان حرارت تولید شده در نتیجه‌ی ترکیبات اگزوترمیک مختلف: ie 7 2 95 a ۸ 3 2 Ae. ‏و‎ ‎ay ‎4 By. 1 9 ‎gee‏ پتاس و آمک و ‎anes‏ يان وا آمک و اسیدتارتاریک اسیدتارتاریک . اسیدتارتاریک اسیسیتریک ‏ النیسیتریک . اسیسیتریک ‏اتواع تركيبات اكزوترم

صفحه 10:
ت‌های ثبت شده * 611و همکاران(۲۰۰۱) از مخلوط یک ترکیب بازی (هیدروکسید کلسیم)و یک ترکیب اسیدی (نمک اسیدی کلرید منیزیم) به عنوان منبع حرارتی قابل حمل استفاده کردند. ۶ ۳180 و همکارلل۲۰۰۵) از یکت رکیبلسیدیو باریرلیلیجاد یکولکنشگرمازا لستفاد آن‌ها عنوان کردند که اين واکنش یک واکنش گرمازا با سرعت کنترل شده و حداقل خطر محیطی و جانی است. خی آن‌ها از اسید بدون آب فسفروس پنتواکسید و باز بدون آب اکسید کلسیم بهره گرفتند.

صفحه 11:
10 ‎aga 3 Carvallo‏ ۰ از یکسیستم کیسطی‌چند لاسیه لستفادم کردند ليها مواد حرايقلى ‎ ‎ ‎ ‏لکسیدکلسيم | زئولیت/ لسب یکرا در لایمی بیرونی لین گرفته شده قرار دادن یسه‌ی دروتیز_بز محتوییطو: ماني یسه‌ی دلخلیه مسیله‌ی ف شردری یه میشود» آب ‏بامواد شیمباییت رکیبو واکنشرار وا لاد ‎opie‏ ‏ححصطق و (2010) ۲30 ولکنشف از منيزیمو آبوا به عنولنولکنشگ رمازا لنتخابک ردند. آرجا مدا ‏را برلی‌ب رخی‌ولحدهای‌خود گرم کنندمی غنلیی‌که شامللستي اندمیچ در سینیف ازیو ‏جعبه‌های» قولیی‌خود گرم کننده بود را نيز توسعه دادند 0 و (2011) 1200155 نیز تسرکیباکسید کلسیم و زئولیترا بولیلنجام ولکنش‌گرمازا لنتخاب کرهند ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 12:
sled از مهمترین نمونه‌های تجاری ‎Q‏ شرکت ۳۲65118 که در سال ۲۰۰۱ بسته های ۷72۳1۳ 10۷ ۷62 ۲۳۲0۲ را تولید کرد. ‎eS ‎۶۰ ‏واکنش آب و آهک. تولید دمای حدود‎ ‏اندازه گرانول آهک در طراحی این بسته حائز اهمیت است:‎ ۷ ‏درشتی ذرات گرمای لازم را تأمین نمی‌کند.‎ * ‏ریزی بیش از حد فشار را در ظرف تا حد خطرناکی بالا خواهد برد.‎ ۴

صفحه 13:
12 ‎Q‏ شرکت 00 آمریکا ‏بر پایه واکنش اکسید کلسیم و آب. قوطی‌های خود گرم شونده‌ای برای ماکارونی. سوپ. چای. قهوه و شكلات داغ طراحى كرد. ‏مصرف‌کننده بعد از باز کردن درب اولیه با فشار یک دکمه, آب را به سمت مخلوط جامد اكسيد كلسيم و نمک اسیدی کلرید منیزیم باز می‌کند و گرما تولید می‌شود.

صفحه 14:
13 ¥ باید توجه کره: * حداکثر دمای ایجاد شده باید طوری انتخاب شود که باعث آسیب به مصرف کننده نشود و فشار درون ظرف را نیز به حد خطرناک نرساند. * نحومى شروع و کنترل این واکنش‌هاء نگهداری و توزیع گرماه نوع مواد به کار رفته نکات کلیدی در موفقیت چنین محصولاتی هستند.

صفحه 15:
14 یکی از پرکاربردترین واکنش شیمیایی گرماز؛ واکنش بین آهک و آب می‌باشد که می‌تواند گرمای قابل توجهی تولید کند. ۶ آهک ماده‌ای ارزان است. * به آسانی در دسترس می‌باشد. * فراورده‌های جانبی حاصل از این واکنش خطر چندانی برای محیط زیست ندارد.

صفحه 16:
15 باداش 3 فش قسعت هاى تشكيل دهنده داخل يك قوطی خودگرمایشی مومه 86 ووتومه ول 2+ 5 50714 button, . Water it released into calcium oxide . Combination of water and CaO Begins the natural thermic reaction The cone heats up . Meat i absorbed by the beverage - Within 6-7 minutes, the beverage snot

صفحه 17:
16 * واکنش دیگر قلبل استفاده. هیدرولیز کلسیم کلرید می‌باشد که هیچ‌گونه فراورده جانبی تولید نمی‌کند. ما گرمای تولیدی کم. یکی از معایب این واکنش است. سا شرکت 0310008100 ایتلیایی از لین واکنش حرارت‌زا برای گرم کردن محصول خود استفاده می‌کند. بعد از برداشته شدن مرز بین این دو ترکیب, مصرف‌کننده قوطی رابه مدت ۴۰ ثانیه تکان می‌دهد. به این ترتیب محلول داغ یک حالت چرخشی پیرامون ظرف فنجلنى آلمينيومى محتوى 40 201 نوشيدنى خواهد داشت و دماى إل را تا حدود ©" ۳ بالاتر می‌برد.

صفحه 18:
‎QO‏ در نوعی بسته‌بندی با نام تجاری 06116 ۴16۵1 از روش متفاوتی نسبت به سایر تکنولوژی‌هایی که تاکنون بحث شد برای گرم کردن ماده‌ی غذایی استفاده می شود. * 0616# میک تکنولوژی با پایه سوخت جامد است. ‏* عامل گرمایی: دو مادمی بی‌خطر آلمینیوم و سیلیس است که مخلوط حللت پودری آن‌ها طی یک واکنش ‎ ‏شیمیایی می‌تواند مقدار زیادی گرما تولید می‌کند. ‏* این قوطی‌ها محصول را تا دمای ‎٩۳‏ در مدت زمان آدقیقه گرم می‌کنند. ‏* اين قوطىها كاملاً قابل بازيافت هستند. ‎ ‎ony ‎ ‎eal/e,‏ 200 = 98 رصم مود نید ‎GENIE ‎17 ‎ ‎ ‎uicktime ‎(Catt Oe Wat eau tyro ‏هلاق مه ممت ومين مت ‎ ‎

صفحه 19:
۲ کاربرد نوشیدنی‌های خود گرم شونده: شکلات داغ. قهوه کاپوچینو چای و ... مزایای قوطی‌های خود گرم شونده معایب قوطی‌های خود گرم شونده * گرم شدن غذا بدون احتیاج به سوخت. شعله و یا مايكروويو يا هر منبع حرارتی خارجی آماده شدن سریع * گران بودن بسته‌ها * گرم شدن غیریکنواخت محتویات درون قوطی * بد شکلی دیواره داخلی قوطی به علت تشکیل خلاً عدم احتیاج به شستشو و پخت و پز سیستم گرمایی غیر سمی و غیر آتش‌زا ؟ زمان ماندگاری بالا("سال) * نگهداری آسان * قابل بازیافت بودن قوطی

صفحه 20:
19 کنسروهای خود گرم شونده * اولين بار در سال 1979 مفهوم 032 5616216316120 مطرح شد. درآن زمان تولید گرما بر مبنای سوزاندن نوعى يودر مركب از نيتر وكليسيرين و نوعى ذل معدنى زلاتينه شدهبا افزليش استن قرار داشت كه بطور نا آكاه از ايمنى جندانى براى مصرف كننده برخوردار تبود. * به همين دليل متخصصين صنايع بستهبندى غذليى موظف به طراحى بستههايى شدند كه بدون اتكا به منبع الكتريكى بتوانند كرم شوند. * به اين ترتيب ايده استفاده از واكنش كرمازا براى كرم كردن محتويات قوطى مطرح كرديد كه يكى از متداولترين آنها بر مبناى واكنش اكسيد كلسيم با آب است.

صفحه 21:
هر یک از حوادث و بلایای طبیعی موجب بروز تغییرات نامطلوب در وضعیت تغذیه جامعه و کمبود ماد غذایی می‌شود که در پی آن باعث بروز آشفتگی ذهنی آسیب‌دیدگان و همچنین بروز بیماری‌هایی مانند سوء‌تغذیه در منطقه م ىكردد. در اين صورت توزيع بستههاى اوليه غذايى در بحرانها جزو اولين اقدامات مىباشد. اين بستههاى غذايى بايد حداقل ۲۱۰۰ کیلوکالری انرژی را برای فرد در مرحله اول بحران تأمین نمایند. مصرف غذاهای آماده و کنسروی اهمیت خاصی در زمان بحران و در بلایای طبیعی پیدا می‌کنند. به دلیل عدم وجود وسایل مورد نیاز گرم کردن مواد کنسروی و همچنین عدم دسترسی به سوخت لازم. نیاز به تولید و استفاده از کنسروهای خود گرم شونده در بلایا و در زمان بحران به شدت حس می‌شود. 20

صفحه 22:
21 ساختار کنسروهای غذایی خود گرم شونده بالا و پایین قوطی : آلومینیوم یا استیل بوشش بيرونى قوطى: يليمر يا يلاستيك (بروبيلن) و يا يوشش جند لايه بروبيلن / اتيل وينيل و... با ضخامت حدود 10103 مقاوم به دمای آب جوش, اکسیژن و رطوبت می‌باشد.

صفحه 23:
22 شکل ۳- روند توزیع گرما در بسته خودگرم شونده بصورت وارونه گرمای هوا در مخزن آب دما در تانيه 60 يرحسب ساقتي دماى سطح بيروتى فنجان تما در کقیه 120 برخسب ساعرگاد تما در کاتیه 90 يرحسب سا

صفحه 24:
23 ‎vi‏ کاربرد کنسروهای غذایی خودگرم شونده: ‏” عملکرد کنسروهای غذایی خود گرم شونده: ‏رسیدن به دمای ۷۰۹6 - ۶۵ طی ۶ دقیقه. با ماندگاری به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه ‏مایعات با ویسکوزیته بالا سوپ‌های ساده ‏اسنک‌های بسته‌بندی شده غذاهای آبپز ‏غذاهای آماده. پاستاء برنج ‏انواع خوراک لوبیاه سوسیس, سبزیجات ‎

صفحه 25:
ظروف سوپ خود گرم شونده * محفظه بالایی قوطی حاوی محصول غذایی است. * محفظه پایین دارای اکسید کلسیم و یک کیسه آب کوچک است. در قسمت زیرین محفظه یک درپوش فلزی و دکمه قرار داده شده است. با فشار دادن دکمه. لب آزاد شده و عنصر گرم کننده اکسید کلسیم فعال شده و هيدروكسيد كلسيم و كرما توليد مى كند. * محفظه جداكانهاى باعث مىشود كه غذا بدون مخلوط شدن با هیدروکسید کلسیم گرم شود. * قسمت بیرونی قوطی دارای یک برچسب کوچک حساس به حرارت است که وقتی محصول در دمای مناسب برای مصرف قرار دارد تغییر رنگ می‌دهد. ۰ پس از رسیدن به دمای ایده‌آل, می‌توان درب بالای ظرف را باز کرد و محصول را مصرف کرد. 24

صفحه 26:
25 بسته‌بندی خود گرم‌شونده مخصوص غذای کودک = ۲ of ‏غذاهای نیمه مایع مخصوصاً غذای کودکان حل مشكلات والدين‎ ‏این بسته‌بندی‌ها یک محفظه جدا دارد که پودر شیر در آن نگه‌داری می‌شود. در این بسته‌بندی‌ها‎ * ‏دکمه‌ی فعال‌کننده در بالای بسته و المنت گرم کننده در پایین بسته قرار دارد.‎ * جنبه‌ی مهم و کاربردی بسته‌بندی: انرژی پایین مورد نیاز زیرا شیر باید به دمای ۳۷ برسد ولی قهوه در قوطی‌های خود گرم شونده باید حداقل به دمای ۶۲ برسد.

صفحه 27:
مکانیسم بسته‌بندی خودگرم‌شونده مخصوص غذای کودک المنت گرملیی با مقدار از کلسیم اکسید پر شده است که می‌تولند با آب مخلوط شده و تولید گرما ند. آب مورد نیاز برای واکنش در لوله المنت قرار دارد که لین لب به دکمه فعال کننده مرتبط است و در کل لوله حضور دارد. بعد از باز کردن پوشش اصلی بسته‌بندی, با فشار دادن دكمه فعا لكننده. کیسه‌ی محتوی شیر خشک پاره و محتویات آن در آب ریخته می‌شود. همچنین با فشار دادن دکمه. آب درون لوله المنت با فشار به بايين رانده مىشود در نتيجه واكنش حرارتزا آغاز و دماى المنت بالا مىرود. بنابرلين مخلوط شير و آب اطراف المنت گرم می‌شود. بعد از حدود ۲ دقيقه و کمی تکان دادن بسته. مایع درون آن به دمای مناسب حدود ۳۷ می‌رسد. با قراردادن پستونک در مکان تعبیه شده. نوزاد مي‌تواند از شیر گرم شده استفاده 26

صفحه 28:
27 کیسه‌های انعطاف‌پذیری لایفی داخلی کیسه. نقش اتاق واکنش را بازی می‌کند و لایی خارجی بسته حاوی محصول است. با فشار بسته‌بندی مکانسیم سرد يا گرم‌شوندگی اتفاق می‌افتد. ‎Cu jo v‏ کیسه‌های قابل انعطاف: ‏* ۱۵ گرم از مواد بسته‌بندی در آن استفاده می‌شود (مقرون به صرفه). * حمل آسان توسط مصرف کننده (در کیف ‎Kong‏ ‏* این بسته‌بندی واکنش حرارت‌زای کنترل شده‌ای دارد ا#ق* اجازه نمی‌دهد دمای داخلی محفظه‌ی واکنث ‏از ۹۵ بیشت ‎I 1 1 Sed‏ ا ‎EES /‏ ‎ ‎ ‎

صفحه 29:
28 تکنولوژی خود سرد شونده 0اساس تکنولوژی خود سرد شونده: واکنش گرماگیر * گاز سردکننده هیدروکلرفلوئوروکرین: در مدت ۲ دقیقه تا 0۶10 کاهش دما می‌دهد. * نیترات آمونیوم یا کلرید آمونیوم و آب: در مدت ۳ دقیقه تا 0۳15 * گرمای نهان آب (یک تبخیرکننده شامل یک لاه از آب ژل شده + ماده خشک کننده) ۴ کیسه وینیل پر شده با آب: در مدت ۲ تا ۳ دقیقه تا 0۶18

صفحه 30:
29 بسته‌بندی خود سرد شونده * با لین که بسته‌بندی خود سرد شونده می لند بسیار نوآوری جالبی باشد. اما تاکنون تکنولویی آن موفقیت چندانی نسبت به تکنولوژی خود گرم شونده نداشته است. تاکنون هزاران اختراع در مورد ظروف بسته‌بندی خود سرد شونده ثبت شده است. اما بسیاری از آن‌ها ables yo sled

صفحه 31:
30 مکانیسم بسته بندی خود سرد شونده سا بسته‌بندی "وهنامه6 خصهاعها" شامل یک کندانسور: یک محفظبی تبخیر و یک ماده‌ی جاذب‌الرطوبه (69[6001) است. * این تکنولوئی می‌تولند در قوطی‌ها: بطری‌ها و کیسه‌های بسته‌بندی مورد استفاده قرار گیرد و دمای بسته‌بندی را در مدت زمان کمی تا ۱۷ پایین بیاورد. * این تکنولوژی از گرمای نهان آب برای سرد کردن استفاده می‌کند. ‎ual ally jo *‏ در یک لایمی ژله‌ای محصور شده و به دور از مادهی خشک‌کننده قرار دارد. با پیچاندن قسمت انتهایی بسته‌بندی این دو ماده در تماس با یکدیگر قرار می‌گیرند و تبخیر آب در دمای اتاق صورت می‌گیرد. بنابراین سیستم خنک می‌شود. ‎

صفحه 32:
سا فیسمای اتطاف‌پتیر شود سره قرنجه ظی سالیان آغیر چه با از معرقى فده اليس جماادر لین خبط در زمانی کمتر از ۲ دقیقه ۱۳ افت می‌کند. الحأقوط ماق نعود سرد شونده 8۳) 06[ نیز نوعی قوطی خود سرد شونده هستند که مکانیسم سرد شدن سيستم درآن از طريق واكنش بين سديم تيو سولفات ينتا هيدرات و آب است. الاو : ته‌بندی خود سردشونده نیز با قابلیت پر شدن دوباره معرفی شده است تكنولوى جذب آب توسط زئوليت در شرليط خلا استفاده می‌شود. زئولیت در حللت خشک مقدار زیادی آب جذب مىكند كه انجام اين فرايند تحت خلأ امكان توليد يخ را فراهم می‌کند. 31

صفحه 33:
لا قوطىهاى نوشيدنى خود سرد شونده ‎Chill can‏ نیز شامل یک مبدل حرارتی درونی ۲1621 ‎Guy) o9> 90 claile aie Exchanger Unit‏ فعال) در قوطى. 602اتمسفر را جذب و پس از اصلاح و تصفیه. آن را به داخل قوطی برمیگردانند و از آن به عنوان منبع002 استفاده می‌کنند. * زمانی که دکمه پایین قوطی فشار داده شود 002 که توسط کربن فعال جذب شده بود. آزاد می‌شود. این 602 در فضای قوطی منتشر شده و باعث جذب گرمای نهان نوشیدنی می‌شود. د رنتیجه دمای مایع کاهش می‌یابد. * با حذف 002 اتمسفر#©» كمك به ياكيزكى هوا 32

صفحه 34:
لا نمونه دیگر این بسته‌هاء قوطی سرد شونده ۳01۷/) است. * دو قطعه آلومینیوم. نوشیدنی را در بر می‌گیرد و قوطى از دو محفظه تشكيل شده است كه بين آن‌ها درزی از فویل قرار گرفته است. یک تبخیرکننده مارپیچی در محفظه بالایی درون ظرف موجود است كه كه عمدتاً از آب تشکیل شده پر می‌گردد. محفظه پایینی عایق در برابر گرما بوده و با مواد جاذب الرطوبه مانند رس یا نمك سركه تحت خلأ ير شده است. ROWN / TEMPS CHILLING CAN . SCHEMATIC درركيرى با فويل خلرن عايق سال 7 7 wane محفظه رطوبت كير ماد کرمکیر ‎٩‏ ‏ارطويث كير در محفظه. درركيرى با فويل تعثير كتنده يوتش دهى لحت خلا ده یال ساختمان بسته ۲ 33

صفحه 35:
34 به هر حال این قوطی‌ها بجز در معدودی از کشورها مانند آمریکاء ژاپن و انگلیس در سایر مناطق چندان متداول نیستند. زیرا: * در مقايسه با قوطی‌های موجود بسیار گرانتر هستند. * وزن و حجم فضایی که هر یک از تجهیزات به خود اختصاص می‌دهند نیز مستلزم صرف هزینه است. * گرمادهی به صورت غیریکنواخت انجام می‌شود. ازسویی بسته‌های سرد شونده دوجداره شامل دو محفظه کوچکتر حاوی آب و نیترات یا کلرید آمونیوم به صورت جداگانه است.

صفحه 36:
۲ کاربرد قوطی‌های خود سرد شونده: نوشیدنی‌هایی مانند کولاء ماءالشعیر و آبمیوه‌ها (در حجم‌های ۳۳۰ و 001500 مزایای قوطی‌های خود سرد شونده ؟ عدم نیاز به وسایل سرد کننده خارجی (بخچال‌های خانگی و تجاری) * شروع فرایند سرد کردن ساده و آسان برای مصرف کننده زمان اندک برای خنک کردن حجم معینی از مایع به سای موب :مضرف: 35 معایب قوطی‌های خود سرد شونده * گران بودن بسته‌ها * ریزش مایع يا بخار به درون یک وسیله سرد کننده کوچک * انتخاب نوع ماده سرد كننده (غير سمى بودن ماده سرمازاة

صفحه 37:
abuse bath حوفت المينيي محفظه عايق مواد کاهنده دما مواد خشک کننده در غلا

صفحه 38:
37 چشم‌انداز آینده در بسته بندی‌های خود گرم شونده و خود سرد شونده ۰ (6)۸85عم[ه52 وصن‌اندظ ۸60۲6 سیستمی است که سلول‌های خورشیدی و پمپ گرمایی را به صورت یک لایه‌ی نازک در روی سطح بسته‌بندی جاسازی می‌کند. * در واقع می‌توان از انریٍی خورشیدی در غللب سیستم ۵13به منظور ایجاد اثر گرمایشی یا سرمایش بهره برد. * استفاده از نانوکامپوزیت‌ها در بسته‌بندی‌های خودگرم شونده وسردشونده.

صفحه 39:
38 * با توجه به تغییر سبک زندگی و تملیل مصرف‌کننده به صرف وقت کمتر در آشپزخانه و داش نوشیدنی یا غذایی با دمای مناسب در هر شرایط زملنی و مکلنی بسته‌بندی‌های خود سرد شونده و خود گرم شونده می‌توانند گزینه‌های مناسبی باشند. © لین بسته‌بندی‌ها را می‌توان برای انواع نوشیدنی‌ها. کنسروها: غذاها و مواد جامد مانند سبزی‌ها و خورشت‌ها و اسنک‌ها نیز در اختیار داشت.

صفحه 40:
منابع (ضدافنته نا رستگاری» م. ميرد مرب شریف:ع. ( ۱۳۹۵ ) برزسی ‎Lie OF‏ بر یزان گرمای تولید یو پروفیل زمان-دمای قوطی های خودگرم شونده. 4۱6 ای ملع(۵ و9 7محمدیان, ف. ( ۱۳۹۲ » بررسی, فرایند حرارت زایی در بسته بندی های خودگرم شونده: مجله ی علوم و فنون بسته بندی, سال چهارم. شماره :8۱-۱۳ پایان منوچهرحامدی‌مرویی‌سر کلیبرد بسسته بسندیفسمالدر صنایع غألیی فسصلنامه علوم و صنلیع غللیی سید ۰۳۸ دوید ۰۱۰ بسهار ۱۳۹۲ .3 ‎Ishrat Majid, Gulzar Ahmad Nayik, Shuaib Mohammad Dar, Vikas Nanda. (2018). Novel food packaging‏ .4 technologies: Innovations and future prospective. Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences. Volume 17, Issue 4, Pages 454-462. 5. Nura, A. (2018). Advances in food packaging technology-a review. Journal of Postharvest Technology, 6(4), 55-64. 6. Hanson, M., & Hafner, J. W. (2012). In the Soup: Caustic Ingestion from the Improper Consumption of a Self-Heating Soup. Western Journal of Emergency Medicine, 13(5), 426. 7. Matthew Hanson, John William Hafner. In the Soup: Caustic Ingestion from the Improper Consumption of a Self-Heating Soup. 2012;13(5):426-428. https://www.researchgate.net/publication/235379595 39

صفحه 41:
-Gluch, G. & Mandler, D.(2013). Kitchen in a can for people on the go, Available at: http://pubs.acs.org/subscribe/archive/ci/31/i09/html/09gluch. html. 9. Biji, K. B., Ravishankar, C. N., Mohan, C. O., & Gopal, T. S. (2015). Smart packaging systems for food applications: a review. Journal of Food Science and Technology. 1-11. 10. Scaldopack. (2015b). _—Self-cooling - _ specifications. Available ‏عه‎ ‎http://www,scaldopac roducts-cold.php. 11. Scaldopack. (2015a). Heating and cooling material. Available at: http://www.scaldopack.be/technology.php. 12. Chillcan. (2015). How it work. Joseph Company International Management. Available at: http://chillcan.com/how-it-works/ how it work. [6 June 2015]. 13. Steeman, A., (2013).Self-heating packaging for baby formula. best in packaging. Available http://bestinpackaging.com/2013/02/21/self-heating-packaging-for-baby-formula/. [4 at: June 2015]. 4.Gyekye, L. (2013). Dutch start-up produces self-heating packaging for baby formula. at:http://www.packagingnews.co.uk/news/dutch-start-up- 40 kaging news, available es-self-heating-packaging for-baby-formula/.

صفحه 42:
= packagin g ‏ول‎ ‎۱ 7 ‏بایان‎ ۱ dg | ‏بر‎ ‏با_ تسم تو‎

40,000 تومان