ورزشی

بسکتبال

صفحه 1:
سم اللّه الر حمن الرحیم موضوع پروژه : بسکتبال

صفحه 2:
تاریخچه بسکتبال : بسکتبال را در سال ۱۸۹۱.م دکتر ((جیمز نی اسمیت )) یکی از استادان رشته تربیت بدنی کالج ((اسپرینگ فیلد)) (رایالت ماسوچوست))ابداع کرد . از آن جا كه در اين ورزش از توب و سبد استفاده می شد , دکتر اسمیت , این ورزش را بسکتبال نامید . سبب ابداع این ورزش آن بود که ورزشکاران رشته ی ((پیسبال)) بتوانند در فاصله ى بين دو فصل مسابقات , در زمستان , آمادگی جسمانی خود را حفظ کنند .

صفحه 3:
بسکتبال در ایران : این ورزش را نخستین بار , طی سال های ۱۳۱۴ و ۱۳۱۵ آقای فریدون شریف زاده معلم ورزش دبیرستان البرز در ایران پایه گذاری کرد . این ورزش با چنان سرعتی در ایران گسترش یافت که تیم ملی بسکتبال ایران در سال ۱۹۴۸ , اولین بازی خود را در المپیک لندن اجرا کرد . در حال حاضر فدراسیون جهانی بسکتبال (/۳۱5) مسئولیت تدوین و کنترل اجرای قوانین این بازی را بر عهده دارد . در کشور آمریکا, مسابقات به صورت ((حرفه ای)) و با مقررات ویژه ای تحت نظارت انجمن بسکتبال آمریکا (/1۳8)اجرا می شود .در ایران نیز ,مسابقات بسکتبال در ردههای قهرمانی آموزشگاه های کشور , قهرمانی کشور , لیگ باشگاه های کشور و قهرمانی دانشجویان , در سطح مردان, زنان , جوانان , نوجوانان (مینی بسکتبال) بر گزار می گردد .

صفحه 4:
قوانین و مقررات بسکتبال : ورزش بسکتبال , دارای ۱۰ قانون و ۶۱ ماده است . قانون اول - تعریف بازی : بازی بسکتبال با دو تیم اجرا می شود . هر تیم شامل ۵ بازیکن است و هدف آن ها عبور دادن توپ از حلقه ی حریف و ممانعت از گل زدن تیم مقابل است . قانون دوم - اندازه و تجهیزات: ۱- زمین و اندازه ها : الف- زمین بازی باید به شکل مربع مستطیل و سطح آن , ازجنس سخت باشد . حفظ فاصله موانع از زمین بسکتبال الزامی است . ب - برای مسابقات رسمی , اندازه های زمین باید ۲۸ متر در ۱۵ متر باشد.

صفحه 5:
ج- حداقل ارتفاع سقف سالن از زمین باید ۷ متر باشد . ۲- خطوط و اندازه ها : اندازه های زمین بسکتبال شامل خطوط طولی و عرضی (کناری , انتهاپی),خط پر تاب , سه امتیازی , محوطه ذوزنقه و دایره وسط زمین مشخص شده اند ا ‎ee ab‏ سانتی متر باشد .

صفحه 6:
۳- تجهیزات و وسایل : الف - تخته ها و حلقه ها : اندازه ی ارتفاع تخته از زمین و اندازه تخته و حلقه مشخص شده است . ae ‏سس‎ | |] a اندازه ی تخته و حلقه اندازه ی ارتفاع حلقه

صفحه 7:
لباس: لباس بازی برای زنان و مردان بلوز بی آستین و شلوارک است و نام تیم در جلوی بلوز و شماره ی بازیکن در پشت و جلوی آن نوشته شده‌است. در بازی‌های بین‌المللی شماره‌های بازیکنان از ۴ تا ۱۵ است. بازیکنان بسکتبال معمولً از کفش‌های ساقدار استفاده می‌کنند كه از مج پا حفاظت بیشتری می‌کند. 8 8۳ 2 ۳ i

صفحه 8:
تخته ی ثابت: تخته ی بسکتبال مستطیلی است به طول ۱۸۰ متر و عرض ۱۲۰ متر که موقعیت آن در فضای بالای زمین در دو انتهای میدان است و بايد به كونهاى قرار كيرد كه به اندازه ۱۲۰ سانتی متر با خط انتهای زمین فاصله داشته باشد. ارتفاع تخته از کف سالن بازی ۲۰۷۵ متر است .

صفحه 9:
انواع تخته : ۳ نحتدها به كمكه ميلههايى آهنى از سقف سالن آویزان مى شوند كه در هنكام عدم نيازء مى توان آنها را بالا برد و به سقف سالن متصل كرد. اين نوع تخته برقى است. نوعى ديكر از تختهها با میله‌ای به زمین وصل و محکم می‌شوند. در نوعی دیگر. تخته به وسیله ی پایه‌ای متحرک بر روی زمین قرار می‌گیرد.

صفحه 10:
حلقه: حلقه ی بسکتبال در فاصله ی ۰ سانتی متری قاعده ی : ‎Ms‏ ‏متصل می‌شود. قطر حلقه ی بسکتبال ۴۵ سانتی متر و ارتفاع 7 که به شکل سبد به آن متصل می‌شود ۳۰ سانتی متر است.

صفحه 11:
توپ بسکتبال: در دو سال نخست که بازی بسکتبال ابداع شد. توپ فوتبال را برای بازی به کار می‌بردند. اما چون این توپ سبک بود در سال ۱۸۹۴ میلادی اولین توپ مخصوص بسکتبال توسط یک کارخانه دوچرخه سازی تولید شد که اندکی از توپ فوتبال بزرگ تر بود. در سال ۷ نوع دیگری توپ بسکتبال بزرگ تر اما سبک تر به بازار آمد و آنگاه در سال ۱۹۴۹ توپی ساخته شد به همین شکل و اندازه و وزن فعلی که هنوز هم مورد استفاده‌است. توپ بسکتبال بزرگتر از توپ‌های معمولی است و آن را از جنس چرم. لاستیک يا پلاستیک می‌سازند و هنگام استفاده باد می‌کنند.

صفحه 12:
میزان فشار هوای داخل توپ باید به حدی باشد که در صورت رها شدن از ارتفاع ۱,۸۰ متر. پس از اصابت به زمین کم تر از ۱,۲۰ و بیش تر از ۱,۴۰ متر از زمین بلند نشود. محیط یک توب قانونی بسکتبال پس از باد شدن بايد حداقل ۷۵ سانتی متر و حداکثر ۷۸ سانتی متر باشد. ضمن آنکه در این حال وزن توپ تباید کمتر از ۰ و بیشتر از ۶۵۰ گرم باشد. توپ این ورزش بزرگ‌ترین و سنكين ترين توب بازی‌های دسته‌جمعی است.

صفحه 13:
قانون سوم- (بازیکنان , ذخیره ها ر مرییان , تیم ها) : الف- حداکثر ۱۳ بازیکن است .(۵ نفر اصلی - ۷ نفر ذخیره) ب- هر تیم دارای یک مربی و در صورت تمایل , یک کمک مربی است . ج- هر تیم دارای یک کاپیتان است که جزو بازیکنان به حساب می 5 د- در شروع ۵ نفر بازی را آغاز میکنند که ((بازیکنان)) خوانده میشوند . سایر بازیکنان ((ذخیره)) نامیده میشوند.

صفحه 14:
قانون چهارم - مقررات زمانی : ۱- وقت بازی: این بازی شامل الف- چهار زمان ۱۰دقیقه ای ست ب- بين زمان اول و دوم دو دقيقه استراحت و بين زمان دوم و سوم ۵ دقيقه استراحت (نيمه) و بين زمان سوم وجهارم و ساير وقت هاى اضافى , دو دقيقه استراحت منظور خواهد شد . ۲- وقت استراحت: در مسابقات , برای هر تیم در نیمه اول (۱۰ دقیقه ی اول ودوم) در مجموع دو وقت استراحت و نیمه ی دوم (۱۰ دقيقه ی سوم وچهارم) در مجموع ۳ وقت استراحت در نظر گرفته می شود و برای هر(روقت اضافی)) یک وقت استراحت منظور می گردد .

صفحه 15:
قانون پنجم - مقررات بازی : ۱- نتیجه بازی : در پایان وقت قانونی , هر تیم که دارای امتیاز بالاتری باشد , برنده ی بازی شناخته می شود . ۲- شروع بازی : بازی باید با ۵ نفر از هر تیم و با انجام ((بين الطرفين-!21ط 0۳0۳( ) در دایره وسط آغاز شود .در هر نیمه , حلقه ها تعویض می شود . ۱ ۳- گل و ارزش آن : توپ موقعی گل ‎‘ell‏ ‏محسوب می شود که در حین بازی از ‎yyy‏ ‏بالا وارد سبد شود . ۴- تخلفات : تخلف یعنی تخطی از قانون و جریمه ی ‎OT‏ فقط از دست دادن مالکیت توپ است .

صفحه 16:
الف-بازی کن خارج از زمين و توپ خارج از زمین ‏ هر گاه بازیکن و يا توپ , زمین خارج پا خطوط کناری را له و یا با اشیای خارج از زمین تماس پیدا یابد , خارج از زمین می شود .(توپ قبل از خروج از زمین با هر بازیکنی تماس داشته باشد تخلف آن بازیکنی تماس داشته باشد تخلف آن بازیکن اعلام. مى شود .)

صفحه 17:
ب- اگر توپ به طور عمدی و یا سهوی از زیر وارد سبد شود تخلف محسوب خواهد شد . ج- مقررات دریبل کردن: دریبل کردن پعنی رد و بدل شدن توب بين دست بازیکن و زمین , بدون انکه آن را بگیرد . تخلفات دریبل کردن ‎ales)‏ دابل)عبار تند از: |-دریبل کردن با دو دست به طور همزمان ۳-دریبل کردن , گرفتن توب و مجددا دريبل كردن "ا-حمل كردن توب در هنكام دريبل

صفحه 18:
د-مقررات رانینگ: ‎a‏ ‏اگر بازیکن مالک توپ با توپ راه برود (پای ثابت خود را قبل از پاس,دریبل یا شوت حرکت دهد)مر تکب تخلف رانینگ شده است.

صفحه 19:
۰- مقررات سه ثانیه: ۳ لي ۱ هیچ یک از بازیکنان آن تیم نمی توانند پیش از ۳ ثانیه در منطقه ی ذوزنقه ی تیم مقابل توقف کنند.

صفحه 20:
و- مقورات پنج انیه: بازیکن مالک توپ در وقابل مدافع مستقیم و تحت فشار دفاعی بیش از ۵ ثانیه نمی توانند توپ را در اختیار داشته باشد.

صفحه 21:
ز - مقررات هشت انبه: ‎aa‏ هر تیمی که توپ را در زمین دفاعی خود مالک شود فقط 8 ثان فرصت دارد آن را به زمین حمله منتقل کند.

صفحه 22:
ح- مقررات بیست و چهار ثانیه: از لحظه ای که توپ در کنترل تیم قرار می گیرد زمان ثانیه محاسبه می شود و تا رها شدن توپ از دست بازیکن به شوت و برخورد توپ با حلقه و پا نخته ادامه خواهد داشت.

صفحه 23:
ط- برگشت توپ به زمین دفاعی(نیمه) : ین تیمی که مالکیت توپ را در اختیار دارد نمی تواند آن را از زمین. حمله به زمين دفاعی بر گرداند .

صفحه 24:
قانون ششم - خطاهای شخصی: خطا,تخطی از قانون است که در اثر برخورد شخصی با حریف پا با اجرای یک حرکت غیر ورزشی به وجود می آید و جریمه آن از دست دادن مالکیت توب ثبت اسم خطا کننده در بر گه ی منشی در شرایطی و پرتاب آزاد تیم مقابل است. +

صفحه 25:
۱- خطای شخصی : خطای بازیکنی است که با بازیکن حریف برخورد کند و او را هل دهد یا با حرکات خشن مانع پیشروی بازیکن مهاجم گردد.اگر خطای شخصی روی بازیکن در شوت اجرا شود : جریمه: = - اگر توپ گل نشود به آن بازیکن ۲ پرتاب آزاد با ۳ پرتاب آزاد تعلق ميكيرد . 2 ب-اگر توپ كل شود امتياز قبول است و يكد يرتاب آزاد نيز به بازيكن داده مى شود .

صفحه 26:
۲- خطای اخراج(دیسکالیفه): هر گونه خطایی که خارج از روحیه ورزشکاری صورت ثبت خطا و اخراج بازیکن خطا کار می شود.(شرایط بازی کن در حال شوت و شروع مجدد بازی , مانند خطای غیر ورزشی است.)

صفحه 27:
(Unsort Foul) 339 pt oles -۳ خطای شخصی است که بنا به قضاوت داور به طور عمد روی بازیکن با توب يا بدون توپ صورت گیرد. جریمه: جریمه این خطا پر تاب آزاد و مالکیت توپ است . پس از اجرای آخرین پرتاب برای شروع مجدد بازی توپ از بیرون طولی در نیمه زمین به تیم پر تاب کننده آزاد داده می شود.

صفحه 28:
(Technical Foul) 43 elas —F ‏خطایی است که بدون ایجاد برخورد به وجود می آید و می تواند از‎ ‏سوی بازیکنان , مربیان و ذخیره ها و همراهان تیم صورت‎ گیرد .این خطا شامل حر کاتی چون اعتراض به داور , درگیری های لفظی و غیره است. جریمه: چم ثبت خطا برای بازیکن یا مربی یا ذخیره ها و ۰ ۱۱ ع/ یک پرتاب آزاد به تیم مقابل است . شروع ; مجدد بازی از سوی تیم پرتاب کننده از بیرون خط طولی در نیمه زمین اجرا خواهد شد. |=

صفحه 29:
۵- خطای طر فین(۲۰۱۲۱ 0۱6اه۲ا): خطایی است که به طور همزمان دو بازیکن بروی یکدیگر مرتکب شوند. جریمه: خطای شخصی برای هز یک از بازیکنان اعلام و ثبت مى شود و پرتاب آزاد به هیچ یک داده نخواهد شد . تیمی که در زمان وقوع خطا مالک توپ بوده است .بازی را از بیرون خط اوت آغاز می کند.

صفحه 30:
(Charging) aloo cnr 99 ‏خطای مهاجم‎ -۶ از انواع خطا های شخصی است که بازیکن مهاجم بر روی مدافع مستقیم خود مرتکب می شود. جریمه: مجازات بازیکن خاطی فقط ثبت خطا در بر گه منشی است و به مدافع پرتابی تعلق نمی گیرد.اگر مهاجم در حال شوت كردن باشد و توب وى در حين خطا كردن كل شود امتياز كل نيز به حساب وى ثبت مى شود.

صفحه 31:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان