سایر تحقیق و پژوهش

بهداشت استخر

Behdasht_estakhr

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “بهداشت استخر”

بهداشت استخر

اسلاید 1: موضوع: بهداشت استخربه نام خدا

اسلاید 2: تعریف استخر: (( محل نگهداری حجم معینی از آب کاملا پاکیزه و بهداشتی به منظور شنا و سایر ورزشهای آبی )) تفاوت اساسی استخرهای شنا با سایر شناگاهها و اماکن آبی در حدود و اندازه آن از سویی و کیفیت آب مصرفی آن از سویی دیگر است علاوه بر آن موقعیت مکانی و استقرارآ ن نیز دارای محدودیت هایی است . لذا همجواری آ ن با کارخانه ها و موسسات صنعتی – درمانی یا کشاورزی توصیه نشده است .

اسلاید 3: انواع استخرها: استخر باز و سرپوشیده براساس نوع کاربری : استخرهای شنای قهرمانی ، استخرهای تفریحی ، بهداشتی و درمانی که معمولا همراه با قسمتهای دیگری همچون سونا یا واحدهای بدنسازی است .

اسلاید 4: ساختمانهای جنبی استخر:1. رختکن : بطور کلی فضای رختکن برای هر نفر مراجعه کننده 75/1 متر مربع در نظر گرفته می شود و باید با ظرفیت استخر متناسب باشد . استفاده فردی از کمدها و قفسه های رختکن اجباری است و به ازاء هر شناگر در هر نوبت استفاده از استخر جایگاه محفوظ و مناسب برای حفظ لباس شناگران وجود دارد .

اسلاید 5: 2- سرویس های بهداشتی : شامل دستشویی ها و توالتها متناسب با وسعت و ظرفیت استخر از حیث مراجعین باشد . در ساختمان توالتها بایستی کف و دیوارها کاملا قابل شستشو و مصالح آن غیر قابل نفوذ در برابر آب باشد و برابر استاندارد بازاء هر 40 نفر شنا گر باید حداقل یک دستگاه مستراح مجهز به آب سرد و گرم با شرایط کاملا بهداشتی وجود داشته باشد .

اسلاید 6: 3- دوشها : استخر باید مجهز به دوش آب سرد و گرم بوده و حداقل تعداد آن به تناسب مدت زمان استفاده در هر نوبت استخر به شرح زیر باشد :1- برای هر نوبت 2 ساعته به ازاء هر 5 نفر شنا گر یک دوش آب سرد و گرم .2- برای هر نوبت 3 ساعته به ازاء هر 7 نفر شناگر یک دوش آب سرد و گرم .3- برای هر نوبت 4ساعته به ازاء هر10نفر شنا گر یک دوش آب سرد و گرم .2- برای هر نوبت 6ساعته به ازاء هر20نفر شناگر یک دوش آب سرد و گرم . از نظرموقعیت مکانی معمولا اطاق دوشها بعد از توالت ها و با فاصله مناسب از استخر پیش بینی می شود .

اسلاید 7: گندزدایی آب استخر : در حال حاضر در اکثر شهرهای کشور از گاز کلر و یا سایر ترکیبات کلر جهت گندزدایی آب استخر استفاده می گردد .

اسلاید 8: مقدار کلر باقیمانده آب استخر: مقدار کلر باقیمانده در آب استخر در منابع مختلف جهانی ، 1 تا 5/3 میلی گرم در لیتر و Ph=7/2-8 توصیه شده است .

اسلاید 9: انجام و ثبت نتایج کلرسنجی در دفتر استخر حداقل 2 نوبت در صبح و عصر (درصورت فعالیت) توسط یک نفر آموزش دیده از کارکنان استخر جهت اطلاع مداوم از وضعیت کلرباقیمانده ضروریست .

اسلاید 10: حداقل یک نمونه در ماه و در صورت ضرورت تعداد بیشتری نمونه از آب حوضچه ها جهت انجام آزمایش باکتریولوژیکی در ظروف استریل برداشت شود.

اسلاید 11: به منظور جلوگیری از بروز و شیوع بیماری قارچی انگشتان پا لازم است حوضچه ای محتوی آب کلر به غلظت 3/0 تا 6/0 در صد ( 5 تا 10 گرم پرکلرین 70 درصد به ازاء هر لیتر آ ب ) جهت حمام و ضدعفونی پای شناگران قبل از ورود به استخر و پس از ترک محوطه استخر تهیه گردد .

اسلاید 12: کیفیت آب استخرهای شنا:1- خصوصیات فیزیکی2- خصوصیات شیمیایی3- خصوصیات باکتر یایی

اسلاید 13: خصوصیات فیزیکی: در مورد خصوصیات فیزیکی آب استخر باید به شفافیت و زلالیت آن اشاره شود . طبق استاندارد درجه کدورت آب استخر نباید بیش از 5 ntu باشد . شفافیت قابل قبول کمتر از 5/0 JTU می باشد. روش تجربی تعیین شفافیت و زلالیت آب استخر را با روش چشمی (( دید صفحه سیاه )) تعیین می کنند. به این ترتیب که اگر بتوان یک صفحه سیاه به قطر 15 سانتی متر را در کف نقطه عمیق استخر از فاصله 9 متری به وضوح رویت نمود کدورت در حد مقبول و آب از شفافیت لازم برخوردار است .

اسلاید 14: خصوصیات شیمیایی :نکته مهم از نظر خصوصیات شیمیایی آب استخر ، دامنه ph آن است . بر طبق استاندارد دامنه مطلوب آن برای استخر 4/7 تا 6/7 می باشد اما حداقل و حداکثر مجاز آن نیز 2/7 تا 8 ثبت گردیده است .میزان قلیایی بودن آب حداقل 50 میلی گرم در لیتر و حداکثر 150 میلی گرم در لیتر باید باشد .میزان قلیایی بودن مطلوب نیز بین 80 تا 100 میلی گرم در لیتر می باشد .

اسلاید 15: خصوصیات باکتریایی: کیفیت آب استخر شنا با انجام آزمایش های دقیق باکتری شناسی معین می شود و برابر استانداردها شماره 3759 ملی ایران حداکثر تا 460 عدد کلیفرم و 100 عدد اشرشیاکلی در 100 میلی لیتر نمونه آب مجاز دانسته و بیشتر از آن غیر بهداشتی و مستلزم اقدام قانونی تا رفع نقص می باشند .

اسلاید 16: بیماریهای قابل انتشار بوسیله آب استخر: در استخر شنا امکان انتقال ویا شیوع بیماریهای چشم(تراخم)،گوش،دستگاه تنفسی،عفونتهای جلدی، بیماریهای گوارشی و بیماریهای مجاری ادراری بطور مستقیم و غیرمستقیم دربین شناگران و مراجعه کنندگان به استخرها وجود دارد بویژه در شرایط همه گیری بیماریها و بخصوص چناچه گندزدایی بطور مرتب وبه اندازه لازم انجام نگیرد ویا اینکه ماده گندزدای مورد استفاده از درجه موثر و مفیدی برخوردار نباشد.

اسلاید 17: مهمترین و محتمل ترین بیماریهای قابل انتقال ازطریق آب استخر:بیماریهای داخلی و غالبا بیماریهای دستگاه گوارش مانند حصبه،اسهال آمیبی یا شبه حصبه،اسهال باسیلی،ژیاردیا، بیماریهای انگلی ودر مواردی هپاتیت.بیماریهای تنفسی مانندسرماخوردگی وگلودردهای عفونی.بیماریهای عفونی شامل عفونتهای چشم،گوش وحلق وبینی،قارچهای شاگرال،درماتیت ودرمورد استخرهای بانوان احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی مجاری ادراری.بیماریهای جلدی وپوستی مانند قارچ کچلی(زردزخم) اگزما وخارش انگشتان پای شناگران.

اسلاید 18: توصیه های بهداشتی :تصفیه وگندزدایی مستمر آب استخر وکنترل دائم دما و کلر باقیمانده. انجام آزمایشات دوره ای باکتری شناسی آب استخر.تعبیه حوضچه های پاشویه کلر طبق استاندارد در محل خروجی توالتها و دوشها.عدم پذیرش مراجعه کننده بیش ازظرفیت واقعی استخر.نظارت بر ورود مراجعین در معبردوشها و پاشویه.و جلوگیری از ورود افراد دارای التهاب چشم ویا زخم و عرضه های پوستی.

اسلاید 19: نظارت بر استفاده شخصی شناگران از وسایلی مانند مایو،کلاه شنا،حوله و دمپایی وممانعت از استفاده مشترک از وسایل و عدم استفاده از وسایل امانی وکرایه ای در استخرها. کنترل و نظارت مستمر ونمونه برداری ادواری از وسایل و محلهای مختلف استخر. ضدعفونی مستمر وسایل در محلهای مختلف استخر.نصب تابلها وعلایم هشدار دهنده و پیامهای آموزشی در نقاط مختلف از جمله سرسراها و راه روهای ورودی ، رختکن ها ، دوشها و توالت ها و محوطه استخرها .

اسلاید 20: تهویه منظم و مداوم سالن رختکن، سرویسهای بهداشتی و محوطه استخر، در استخرهای سر پوشیده . جلوگیری از ورود هر گونه مواد غذایی توسط شناگران به محوطه داخلی استخر . جلوگیری از ورود همراه و یا بازدید کنندگان با کفش به محوطه استخر و جدا کردن ورودی و خروجی آنان از شناگران .

اسلاید 21: نکات و دستورات بهداشتی لازم الاجرا توسط شناگران شناگران موظفند قبل از ورود به استخر با آب گرم و صابون بدن خود رابشویند . این عمل را باید بعد از اتمام شنا نیز تکرار کنند تا از ابتلای احتمالی به آلودگی جلوگیری شود. شناگران قبل از ورود به استخر باید بینی و مثانه خود را تخلیه نمایند . شناگران قبل از ورود به به استخر بایستی حداقل به مدت 30 ثانیه پاها را در حوضچه ضدعفونی قرار دهند. شناگران در صورت ابتلاء به سرماخوردگی و یا هر نوع بیماری عفونی یا پوستی بایستی از ورود به استخر تا رسیدن به سلامت کامل خودداری نمایند .

17,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید