صفحه 1:
صفحه 2:
بهداشت در اماکن ورزشی
ارائه دهنده :
صفحه 3:
۱
۳-۱-۱-بهداشت دست ها rs
دست هابه عنوان عضوی از بدن که بیشترین تماس را با محیط اطراف خود و نیز دیگر
اسان ها دارند. مهمترین تخامل وانتفال دهنده گرویا لقا هستند. شستن و در صورت نیاز
ضدعفمنی کردن آنها جزو مهمترین تداببری, هستند که پلید به منظور جلوگیری از اشاعه
بیماری های مسری و مبارزه با آنهاء اتخاذ شوند. ما تحققیلین ار نووط به وجود تعداد
‘ مسرت
کافی دستشویی بهداشتی و مناسب در مجنوعه ورزشی است که در ۲
شده, وجود داشته باشد.
صفحه 4:
3
۱۳۳
ناو کا رکنان مجموعه» دست های خود را
* قبل از صرف هر وعده غذایی.
صفحه 5:
صفحه 6:
صفحه 7:
۳-۱-۳ نظافت تأسسات و تجهیزات
برای نظافت و ضدعفهنی کردن قسمت های مختلف یکت مجموعه ورزشی ضروری است که یک برنامه جامع
تدوین شود که در آن به نکات زیر توجه شده باشد:
* مثخص کردن کامل نوع نظافت و در صورت لزوم ضدعنونی کردن مکان ها و تجهیزات مختلف ورزشی (نوع
نظافت. فواصل زمانی, مواد مورد استفاده؛ نحوه آماده سازی مواد. شخص مسئول)؛
در برنامه بلید نحوه نظارت | کنترل شخصی لبه وییه اگر کارهای نظافتی به شر کت های بیرون داده می شود)
به طور کامل مشخص شود؛
اگر کارهای نظافتی به شر کت های بیرون داده می شود. در قرارداد تمامی موارد ضروری ثبت شود؛
!با قرار دادن کف پوشش ها و یا میله های مخصوص در جلوی درب های ورودی. می توان تا حدود زیادی از
ورود مواد آلاینده به داخل تأسیسات و اماکن ورزشی جلوگیری کرد.
صفحه 8:
۳-۱-۴-تدابیر نظافتی
تدابیر نظافتی را باید با توجه به اصول زیر به کار بست:
* برای جلوگیری از انتشار گرد و غبار بلید نظافت به صورت نمناک و یابه گونه ای باشد که کرد و
غبار را جذب کند (به استثنای سطوحی که از جنس الیاف هستند)؛
* روش های نظافتی به کار گرفته شوند که در آنها از انتقال آلودگی ها از محلی به محل دیگر
جل و گیری شود (برای مثال استفاده از حداقل دو سطل OT یا استفاده از دستگاه های نظافت
صنعتی)؛
* نظافت به هیچ وجه در هنگام حضور استفاده کنن دگان در محل های ورزشی انجام نشود؛
* برای نظافت محل های کمک های اولیه و خدمات پزشکی. جه هیچ وجه نبالید از استفاده کنند گان
(مشتریان) استفاده کرد؛
صفحه 9:
استفاده از لباس های مخصوص در هنگام نظافت و ضدعفونی کردن؛
تمامی وسائل مورد استفاده مکرر برای نظافت از قبیل آب جمح کن و با بارچه ها را بلید بعد از هر
بار استفاده به طور کامل شست و خشک نمود و برای شست و شو آنها بلید از درجه حرارت حداقل
۰ درجه استفاده کرد؛
وسائل و مواد مورد استفاده برای نظافت را باید دور از دسترس افراد غیرمسئول و در مجل امن
نگهداری کرد؛
برای نظافت کف پوش هایی که از جنس SLI هستند باید از ابزار صنعتی مکنده استفاده کرد؛
کف پوش هایی که پیوسته استفاذه می شوند را باید هر روز تمیز کرد.
صفحه 10:
ام
دفعات نظافت اماكنء تأسيسات و
ل ارجهيزات ورزشى بستكى به عواملى از
coy نوع استفاده» تعداد استفاده
owe dob ste) og 0 # زمان
د مسارم
صفحه 11:
پيشنهادها
هر روز
هر روز
هر روز
|
هر روز
هفته آی یکبار
210
اثر رفت و آمد آنها با پای برهنه. ضدعفونی
کردن آنها
با توجه به نيازء اما حداقل سه بار در هفته
با توجه به نیاز
الو اما اف کرد
|
با توجه به نیاز, آما حداقل یکبار در ماه
یکبار در ماه
5 یکبار در هفته
1 توچه به تیار آما حدافل دو بار در سال
توالت هآ
-کف
-دستشویی و کاسه توالت
ip
(دیوارهاءکاشی ها)
* رختکن هاء محوطه دوش ها
کف محوطه هایی که در آنها رفت
زياد و رنب صورت می Opis,
ورودی هاء راهروها و یله ها
با آنها زياد تماس برقرار می شود)
روکش تشک Sle ورزشی
پنجره هاء درب هاء کمدها
اق کمک های آولیه
نظافت اساسی (لامپ هاء پنجره هاء
شوفاژها, درب هاء موکت ها, کرکره هاء |
صفحه 12:
۳۲- ۳-سایر تدابیر بهداشتی
۳-۲-۱ -مواد غذایی و نوشیدنی ها
آغلب قزیب به انفاق,پخموعه های ورژزشی دارای بوفه توزیع مواد غاذاقى وزو تاق ها هت ۱ اس
٩۱ ۰:۱۰ 5 ۰ تاسیسات و تجهیزات ورزشی به نحوه تهیه مواد غفا لس ۲۰
بوفه و آشپزخلنه باید از نظر بهداشتی جه طور کامل ب باشد. نحوه تهیه
ذلیی یا آشامیدنی بلید براساس اصول بهداشتی به طور ام ۲ ۲ ۰ ۶
غنابى با آشاميسنى بايد براساس اصول بهداشة ا اداره بهداشت
و خطرى را براق اتتفادة كتند كان
بسيار زيادى دارد.
وسايل و توزيع مواد
تهيه وسايل و توزييع موا
foes دوس و Buel شذه. باشد و احتمال هيج
(مشتریان) و کار کنان نداشته باشد.
صفحه 13:
اصولاً نیاز به ممنوع کردن آوردن مواد غذلیی و یا نوشیدنی توسط استفاده کنند کان (مشتریان) از خارج به
داخل مجموعه ورزشی به صورت عام نیست» مگر آنکه مدیریت مجموعه در هنگام بر گزاری رویدادها و
جشن های ورزشی بعضی از مواد غذلیی رابه وییه در فصل های خاص از سال خطرساز برای بهداشت و
سلامتی دیگران تشخیص دهد برای مثال:
* كوشت جرخ كرده؛
* مواد غذايى كه حاوى تخم مرغ خام هستند؛
شيرينى جاتيم که در داخل آنها از مواد خام استفاده شده است؛
ژله هایی که حاوی رنگ های صنعتی هستند.
قبل از سرو غذا و یا نوشیدنی, هلیی که از خارجبه داخل مجموعه آورده شده لند» سرپرس یا مسئول گروه
بلید از بهداشتی وبی خطر بودن آنها اطمینان پیدا کند. مواد غذلیی باقی مانده را بلید بلافاصله معدوم کرد.
صفحه 14:
۳-۲-۲-بهداشت آب /پیشگیری از زنگ لوله ها
* آب مصرفی در مجموعه های ورزشی (سرد یا گرم) برای مصارف مختلف (نوشیدن» شست و
شو يا دوش گرفتن) باید به طور کامل بهداشتی؛ سالم و براساس نرم های قانونی باشد.
؟ مدیریت مجموعه موظف است با تعامل با اداراه بهداشت مجل, از کیفیت آب های مصرفی
در مجموعه اطمينان حاصل كند كه لين ذ برداري و آزمليش به ويؤه در مواقعى كه لوله
کشی ها تجدید شده لند. آب گرم مدت در لمله ها بوده و استفاده نشده و امثال آن»
ضروری و اجتناب ناپذ بر است؛ 1۱ y 1
tt : كر نر كنا 905۳۳ نان وبا یکت صحيح
جح
صفحه 15:
* تجهیزات گرماساز آب بلید به گونه ای باشند که از تولید مواد آلاینده و خطرناک به
ویژه زنک زدگی لوله های آب گرم جلوگیری شود؛
* برای جلوگیری از خطرات احتمللی بلید دوش های آب گرمی را که هر روز استفاده
نمی شهند. حداقل ۵ دقبقه قبل از استفاده با تمامی فشار باز گذاشت قا مواد معدنی
رسوب کرده دفع شود. همچنین بلید زنگک زدگی ها و مواد آهکی تجمع پیدا کرده
در سر دوشی ها در مقاطع زمانی معین پاک شوند؛
از لب های خام oly استفاده انسان در مجموعه های ورزشی به هیچ وجه نباید
استفاده کرد. از لب خام می توان برای مصارفی از قبیل آبیاری و سیفون های توالت
استفاده کرد.
صفحه 16:
۳-۲-۳-بهداشت شوفاژها و تهویه ها
عرماسازی در GIS Hla ورزشی وأنیز تایر فضالهای مطموعه زا می توّان به وله شوفاژ, اشعه ماوراء
قرمزء تهویه سقفی و یا ... انجام داد.
بنا به قاعده در سالن های ورزشی باید هوا جریان (به صورت طبیعی) داشته باشد (هوا وارد و خارج
شود). علاوه بر آن در تأسیسات کرماساژ و یا تهویه هوا خطر تولید آلاینده ها و قارچ در دیوارهاء سقف
ها و راه های تهویه هوا وجود دارد. همچنین ممکن است مواد سمی از رذ
گرفته شده در ساخت سالن, تجزیه و انتشار یلبد (در لین زمینه در بخش این
طور مفصل صحبت شد). در صورت مشاهده هر dig آلودگی در لین تأسیسا
بررسی و تدابیر مناسب برای رفع آن اتخاذ شود. البته رفع این کونه آلودگی ها باید توسط افراد
متخصص صورت بد يرد.
ها و جسب هاى به كار
تأسيسات و تجهيزات به
بلید بلافاصله علل OT را
صفحه 17:
۳-۲-۴-بهداشت جاله برش
در ایجاد چلله پرش در تأسیسات ورزشی اعم از تأسیسات روز باز یا سر پوشیده بلیدجه کیفیت ماسه داخل
چاله توجه کافی مبذول شود. ماسه داخل چاله باید از هر کونه آلودگی مبرا باشد و به این منظور ضروری
است در مورد چاله های پرش تاسیسات روباز به نکات زیر توجه داشته باشیم:
* جلوگیری از ورود حیوانات (از قبیل گربه. سک) به داخل چاله؛
پوشاندن چاله در مواقعی که از آنها استفاده نمی شود. به وسیله برزنت یا پلاستیک؛
شخم زدن (زیر و رو کردن) مرتب ماسه درون چاله به منظور هوادهی و نظافت آن؛
کنترل روزلنه چلله به منظور اطمینان از عدم وجود زبلله. مواد غذلیی. شيشه خورده و غیره در داخل
آن؛
* اقدام به رفع آلودكى بلافاصله بعد از مشاهده و مو کول تکردن به بعد. حتی اگر در این زمان قصد
استفاده از آن وجود ندارد؛
تعویض ماسه (در صورت نیازابه عمق ۳۵ سانتیمتر. در صورتی که چلله پرش تأسیسات روباز, در معرض
خطر آلوده شدن به فضولات سک و کربه را دارد» ضروری است با فواصل کم تعویض صورت پذبرد
(حداقل هر سه ماه یکبار).
صفحه 18:
۳-۲-۵-جمع آوری» حمل و تخليه زباله
برای جمع آوری, حمل و تخلیه yb تدابير مناسب اتخاذ شود؛
زبلله های در داخل مجموعه را بلید در درون ظروف مخصوص که نخست به خهبی می توان آنها را بست و
دومبه راحتی قلبل نظافت هستند. جمع آوری کرده و حداقل روزی یکبار آنها راجه خارج از محوطه برده و
تخلیه کرد؛
* ظروف زبلله بلید در یک محل به طور کامل ثلبت. در سایه. خارج از محل تجمع و تمرین استفاده کنندگان
(مشتریان) و نیز در فاصله حداقل ۵ متری از درب ها و پنجره ها باشند؛
۴ محل قرارگیری ظروف زباله را نیز باید تمیز و بهداشتی نگه داشت؛
* برای نگهداری» foo و تخلیه زباله های مخصوص و خطرناک باید تمهیدات ویژه اتخاذ کرد.
صفحه 19:
۳-۲-۶-موجودات و حشرات موذی و مقابله با آنها
موجودات و حشرات موذی و خطرناک از قبیل شپش. پشه؛ مگس. سوسک و موش می توانند از راه انتقال میکروب
ها براى انسان خطرناک باشند. به همین دلیل ضروری است تمهیدات مناسبی به شرح زیر صورت پذیرد» تا ضمن
مبارزه با آنها خطرات آحتمالی از و رم
* از داه رعایت مسائل بهداشتی و تمیز 4 3اشن محیط های مختلف مجموعه ورزشی و نیز برطرف كردن لواف
و آسیب های احتمللی در تأسیسات و تجهیزات. ی توان از ورود. تکثیر و یا پناه کرفتن لین کهنه م2 7337 3
حو با در تسه ره لومي تر ۹
*"ضروری است که کنترل های منم بهداشتی به عمل آمده و تمامی موارد به صورت شفاف ثبت شود؛
۰ کر صورت مشاهده هر گونه آلودگی و وجود این موجودات باید بلافاصله نوع آن مشخص و یک نمونه از آن به
1 بشگاه اداره بهداشت محل ارسال شود. مقامات اذاره بهداشت درباره نوع و طربقه مبارزه» راهنمایی های
رائه می كنند..
صفحه 20:
۳-۳-کمک های اولیه و وظایف ارائه کننده آن
در مجموعه ورزشی به طور حتم باید یک نفر که در زمینه کمک های
اولیه آموزش دیده در تمامی مواقعی که استفاده کنندگان (مشتریان) در
آنجا مشغول ورزش هستند» حضور داشته باشد.
چون این شخص در موارد ضروری در تماس مستقیم با ترشحات و مواد
دفعی بدن افرادی که به آنها کمک های اولیه ارلئه می دهد قرار دارد
باید نخست دستکش جه دست داشته باشد و دوم قبل و بعد از ارلئه کمک
دست های خود را ضدعفونی کند. همچنین او باید بدون شک واکسن
هپاتیت 8 تزریق کرده باشد.
شخص ارلئه کننده کمک هاي اولیه همزمان با ارلنه کمک بلید تثخیص
داده و تصمیم گیری کند که آیا نیازیبه ارلئه کمک های فوری پزشکی
نيز وجود دارد يا خير. به اين منظور بايد شماره تلفن پزشک اورژانس و نیز
نزدیکت, ترین مر کز درمانی در معرض ديد او باشد.
صفحه 21:
پزشک مجموعه ورزشی آقم از اينکه در آنجا 9و3 دارد يا اينکه به منظور ارلئه خدمات پزشکی به
مجموعه می آید. زیر نکات نی زیر را رظالت كند:
۰ ای دا را i هي یکبار مصرف استفاده
کند؛ Fe
* محل دچار خونربزی ت89 واقبل از انجام هر اقدامی و پس از آن fie کند؛
° پزشک و متخصص ارگ های آوله بلید محتوایات جعبه ی اولیه را پیوسته کنترل و از
موجود بودن تمامى مواد و وسائل مورد نياز (براساش 59 آطمینان حاصل و در صورت عدم
وجود بعضى از آنها بلاقاصله PP ge BT
۶ پزشک و متخصص ارلئه کمک های "ولا بلیل SS te sine I te
اولیه داشته باشند. 5
of _——
صفحه 22:
۴-تدابیری برای جلوگیری از سرایت بیماری های مسری به دیگران
اماکن, تأسیسات و تجهیزاتی که مورد استفاده کود کان, نوجوانان و جوانان و بخصوص دلنش آموزان برای پرداختن به ورزش
قرار می گیرند؛ باید به عنوان اماکن و تجهیزات عمومی دارای آیین نامه های بهداشتی مخصوصی باشند که بر اساس ABT
* ورود و اقامت تمامی افراد اعم از معلمه مربی- کار کن, ورزشکار یا استفاده کننده (مشتری) که دارای بیماری مسری بوده و با
مشک وک به آن بوده و نیز افرادی که مبتلاجه قارج پوستی» شپش و امثال آن باشند..به مجموعه ورزشی معنوع است. بعد از
آتکه به تشخیص پزشک معللج و یا مسئولان اداره بهداشت خطر مبتلا ساختن دیگران به طور کامل برطرف شد.به آنها اجازه
داده می شود از اماکن» تأسیسات و تجهیزات استفاده کرده؛ به عنوان مربی به تعلیم و ياجه عنوان کار کن به مجموعه وارد
شده و در آن به فعالیت بپردازند؛
نوع لین بیماری ها و خطرات بهداشتی را مسئولان پزشکی و بهداشتی هر منطقه. بلید به صورت مشخص تعیین کرده و به
اطلاع تمامی افراد برسانند؛
ضروری است تمامی معلمان, مربیان و کار کنان مجموعه های ورزشی به وییه مجموعه هایی که کود کان, نوجوانان و
جوانان در آنها به فعالیت. های ورزشی می پردازند. قبل از شروع جه کار و در ضمن فعالیت در فواصل زملنی ۲ ساله مورد.
معاینات دقیق پزشکی قرار گيرند. تمامی نتایج به دست. آمده از معاینات باید به صورت دقیق ثبت. شود.
صفحه 23:
صفحه 24:
طریقه سرایت
قارچ پا در همه مکان ها می تولند شیوع پیدا کند. تنها لازمه آن رفتار نامناسب شخص
است. به ویثه خشک نگه نداشتن و با خشک نکردن کافی فضاهای بین انگشتان پا بعد از
شنا یا دوش گرفتن موجب سرایت می شود. طریقه سرایت در فضاها و محیط های
مرطوب جه صورت غیرمستقیم و از طریق تماس پاهای برهنه با سطوحی است که فرد
مبتلای دیگر با آنها در تماس بوده است.
صفحه 25:
پیشکیری
- خشک نگه داشتن فضاهای بین انگشتان پا (برای مثال استفاده از پودرهای مخصوص)؛
- عدم پوشیدن کفش های پنجه باریکک؛
- عدم استفاده از جوراب های نایلونی یا کفش هایی که از مواد مصنوعی ساخه شده اند؛
- در صورت ایجاد تعرق زیاد در پاها و یا نزدیکی بسیار زباد انگشتان چابه یکدیگر: استفاده از کفی هلیی از جنس
الیاف طبیعی؛
- عدم راه رفتن با پای برهنه در فضاهای مرطوب با استفاده از دمپایی های شخصی؛
- شست و شوی جوراب ها با آب گرم مناسب (حداقل ۱۰ درجه)؛
- ضدعفهنی کردن سطوح مخصوص (براساس نمهنه ای از یک برنامه کنترل بهداشتی که در ادامه آورده می
شود)؛
- استفاده از اسپری های ضدعفهنی کننده و یا پودرهای مخصوص برای کفش ها و جوراب ها در صورتی که
شخصی آمادگی زیادی برای مبتلا شدن به قارچ پا دارد البته باید به خطر حساس شدن توجه هلشت.
صفحه 26:
ب-زكيل
زكيل بكى از رايج ترين عارضه هاى ويروسى بوست است. زكيل هاى معمولمى به صورت كروى شكل و يا
برآمدكى هاى نامنظم به رنك خاكسترى-زرد-سياه در بشت دست هاء اتكشتان و يا بعضى از نواحى يا وجود مى
آبند» كه در مورد آخر ممكن است زكيل با ميخجه اتكشتان با اشتباه گرفته شود. زگیل هایی که در نواحی انگفتان
چاجه وجود می آیند موجب می شهند که در هنگام راه رفتن درد شديدى احساس شود. زكيل ها در صورت عدم
معالجه ممکن است ماه ها و با حتی سال ها باقی بمانند.
بعضی از انواع ز گیل ها حتی به اندازه یک نخود شده و در مرکز خود یک فرورفتگی دارند. در اثر خاراندن
ممکن است سرباز کرده وجه باکتری ها آلوده شوند. اینگهنه گیل ها می توانند در تمامی نواحی بدن مانند پشت؛
سینه و یا پهلوها هم به وجود آیند.
هر دو گروه جنسی (مرد یا زن) در هر سنی, می توانند به این عارضه مبتلا شوند. اما این عارضه در سنین کوددکی و
نوجوانی زیادتر دیده می شود.
صفحه 27:
طریقه سرایت
یکی از محل هایی که خطر سرایت در آنها زیاد است. سالن های ورزشی و استخرها
هستند. تصور بر لین است زگیل هایی که در مرکز خودفرورفتگی دارند» بیشتر از راه
تماس مستقیم بدنی در هنگام ورزش یا بازى سرايت مى كنندء اما ز گیل های معمولی بیشتر
به صورت غیرمستقیم از راه تماس با وسایل یا اشیلیی که آلوده به ویروس هستند (برای
مثال استفاده مشتر کت از حهله)؛ سرایت پیدا می کنند. ز گیل هلیی که به صورت کسترده
در بدن رشد می کنند. بیشتر از راه تماس پا با سطوح آلوده به ویروس با پای برهنه به
وجود می آبند. اولین ز گیل ها ممکن است ماه ها بعد از آلوده شدن به ویروس در بدن
دیده شوند.
صفحه 28:
پیشکیری
بهترین راه پیشگیری آ گاهی دادن به استفاده کنند کان (مشتربان) مجموعه های ورزشی است. مدیریت مجموعه؛
کار کنان» مربيان و معلمان بليد به كاربران به وییٌه کود کان و نوجوانان آ گاهی های بهداشتی لازم را درباره نحوه
سرایت ز گیل به طور مرتب اراثه کنند. از جمله این آگاهی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم استفاده مشت رک از وسایلی از قبیل حوله. البسه (به ویژه جوراب و کفش)» کرم پوست و غیره؛
- عدم تردد با پای برهنه برای مثال پوشیدن دمپایی های شخصی در هنگام دوش گرفتن؛
- شخص مبتلابه زگیل بلید به پزشکت مراجعه کند. پزشک بلید نسبت به ادامه فعالیت های ورزشی او (در صورتی
که تماس بدنی با دیگران وجود دارد و يا مجبور به تردد با پای برهنه است) تصمیم گیری کند؛
- در مجموعه های ورزشی بلید سطوحی را که بر روی آنها تردد با پای برهنه انجام می شود با ماده ضدعفونی
کننده مناسب و مخصوص که آزمایش شده باشد. ضدعفونی کرد.
صفحه 29:
Sgr a ل
لا AM SEL we) SIN تمه
وسایل و مواد زیر به اندازه کافی موجود باشد:
بارجه هاى تميز و نيز آب جمع كن؛
سطل هاى متحركك؛
* دستكش هام يكبار مصرف و دستمال هاء» تمي زكننده يكبار
مصرف؛
مواد باك كننده؛
۱
رعايت تعدادى ديكر از نكات بهداشتى در اماكنء تأسيسات و
تجهیزات ورزشی
۱
ای مجموعه های ورزشی از نظر بهداشتی با آنها رو به رو
صفحه 30:
صفحه 31:
5070
۱
- کف سالن ورزشی همواره خ
صفحه 32:
بهداشت زمین های ورزشی
- برای زمین های چمن باید از کودهای مناسب و بی خطر استفاده کرد؛
- ضروری است در کنار زمین های ورزشی رختکن» سرویس های بهداشتی و امکان
دوش گرفتن به اندازه کافی وجود داشته باشد؛
- ضروری است بین مساحت زمین و تعداد استفاده کنن دگان تناسب وجود داشته باشد؛
- ضروری است تا حد امکان از زمین های خاکی استفاده نشود.
صفحه 33:
5 زیادی,از آنها oe هى كنندء کنترل بهداشتی منظم و مرتب از.ضروریات اجتناب ناپذیر است. به
این منظور باید: eS eR
برای ضدعفونی کردن و بهداشت استخر از آفراد متخضص انستفاده کرد؛
اده کنند گان ( مشتریان) توصیه کود كه قبل از ورود به آب حتما دوش کر —=
OPE (منتريات) توصي أرد كد ولا ورود آب هی از اغل حون لول
صفحه 34:
از ورود افرادی که مبتلابه بیماری های مسری یا پوستی هستند و یا مشک وک به مبتلا بودن»
هستند جلو گیری به عمل آید؛
کیفیت آب استخر را به طور مرتب و منظم کنترل کرد (۳1۱؛ دماء كلر)؛
به ترک هایی که احتمالا در بدنه استخر به وجود می آیند توجه و آنها را بلافاصله ترمیم کرد؛
نه ورس و اس و
مجاری ورودی و خروجی, مجاری سرریز آب. اتصالات لوله ها پله هاء نردبان هاء جایگاه
تماشاگران (در صورت وجود) رختکن هاء دوش هاء سرویس های بهداشتی» پاشویه هه سیستم
های تصفیه. پمپ ها و سایر تجهیزات به طور مرتب و منظم کنترل شود.
صفحه 35:
eS یه
~
- انتخاب لباس ورزشى ءا با توجه بها
PO ا
صفحه 36:
- برای فعالیت ورزشی از جوراب های مناسب (نخی) و تمیز استفاده کرد؛
- کفش ورزشی باید کاملا راحت و متناسب با رشته ورزشی باشد؛
- نوع کفش ورزشی باید متناسب با سطحی باشد که بر روی آن فعالیت ورزشی صورت می
پذیرد (سالن» چمن, آسفالت...)؛
- کفش های ورزشی را باید بعد از استفاده در هوای آزاد قرار داد تا میکروب زدایی شود؛
- کفش های ورزشی را باید هر چند وقت یکبار شست؛
كفش بايد به گونه ای باشد که پا در درون آن احساس راحتی کامل داشته باشد.
صفحه 37:
kad Lona) دس