پزشکی و سلامت دامپزشکی

بهداشت و بازرسی گوشت در کشتارگاه طیور

Behdasht_va_bazrasi_goosht_dar_koshtargah_toyur

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “بهداشت و بازرسی گوشت در کشتارگاه طیور”

بهداشت و بازرسی گوشت در کشتارگاه طیور

اسلاید 1: اصول بهداشت وبازرسي گوشت در كشتارگاه طيور

اسلاید 2: .ضوابط فنی بهداشتی کشتار،استحصال ،بسته بندی وعرضه گوشت طیور

اسلاید 3: .اقدامات قبل از كشتار

اسلاید 4: الف)بارگيري وحمل طيور به كشتارگاه 1-گله طيور بايد 48 ساعت قبل بارگيري به كشتارگاه ،توسط دكتر فارم يا كارشناس دامپزشكي مورد معاينه درمانگاهي قرار گيرد2-كشتار ترجيحا در كشتارگاه طيور داخل استان ويا نزديكترين كشتارگاه انجام شود3-درصورت فقدان كشتارگاه ويا كمي ظرفيت كشتارگاهي با رعايت ضوابط حمل واخذ مجوز به استان همجوار بلامانع است

اسلاید 5: 4-درخصوص مرغ مادر وتخمگذار درصورت نبود امكانات كشتارگاهي با تاييد سلامت گله امكان كشتاردر استان همجوار ميسر است5-خودروهاي حمل بايد پروانه اشتغال به حمل طيور زنده وگواهي ضد عفوني داشته باشند6-مرغداران موظفند ازورود خودروهاي فاقد گواهي ضدعفوني به فارم جلوگيري نمايند7-رعايت پرهيز غذايي ودارويي پيش از كشتار ضروري مي باشد8-در مرغداري داراي تلفات نامتعارف حداقل 25نمونه خون براي آزمايشات سرولو‍‍ژيك مورد نياز است

اسلاید 6: ب-حمل ونقل طيور زنده 1-حمل ونقل بين استانيمستلزم اخذ مجوز بهداشتي –قرنطينه اي حمل از دامپزشكي مبدا مي باشد2-حمل ونقل بين استانيحمل ونقل در محدوده داخل استان با گواهي توسط مسئول فني مرغداري مجاز استنكته:در صورت گزارش بيماري اخطار كردني صرفا با مجوز شبكه دامپزشكي ميسر استنكته :صدور گواهي جهت واحد مستقر دركانون آلوده ممنوع است

اسلاید 7: 3-حمل ونقل طيور كشتاريخودروداراي پروانه اشتغال به حمل طيور زنده باشدكليه سطوح اتاق حمل قابل شتشو وضد عفوني باشد درهنگام حمل طيور مجهز به پوشش مناسب مانند توري فلزي باشد4-شرايط قفس حملطوري طراحي شودكه مرغ بدون زخمي شدن در آن جاي گيردقفس سالم وتميز وقابل شستشو وضدعفوني باشدمرغ ها با وزن هاي متفاوت درآن جاي گيرد

اسلاید 8:

اسلاید 9: ج)پرهيز غذايي ودارويي پيش از كشتار دان 4تا6ساعت پيش ازكشتار قطع شودفاصله بين قطع دان تا تخليه آخرين پرنده در قلابزني حداكثر 12ساعت باشدآب آشاميدني بايد تا يك ساعت قبل از بارگيري در دسترس پرنده باشدرعايت دوره پرهيز از مصرف در كليه داروها الزامي مي باشد

اسلاید 10: دريافت طيور دركشتارگاه مجوز بهداشتي قرنطينه اي توسط مسئول فني بهداشتي دقيقا كنترل ودرصورت تاييد اجازه تخليه در كشتارگاه صادر نمايد

اسلاید 11: تخليه طيور دركشتارگاه پس ازتخليه از قفس 1تا 2ساعت استراحت در سالن انتظار در نظر گرفته شود وحداكثر 4ساعت استقفس ها ي حمل طيور ووسايط نقليه پس ازتخليه به خوبي تميز وضدعفوني گرددگواهي نظارت بر شتشو وضد عفوني برابر فرم مربوطه با مهر مسئول بهداشتي جهت ورود به مرغدارينكته :كنترل منظم ونظارت مستمر توسط مسئول فني بهداشتي كشتار گاه بر نحوه شتشو وضدعفوني ضروري است

اسلاید 12: .كشتار طيور

اسلاید 13: 1)بازرسي پيش از كشتار كنترل سلامت ظاهري پرندگان آماده كشتاراز نظر ظاهري نوك ،تاج،چشم ها ،وضعيت بالهاوپنجه ها،مقعد،حرارت بدن،سرحال بودن وواكنش درحالي كه ميان دودست گرفتار شده وخفگي حين حمل مورد بازرسي باشدكليه بيماري هاي ميكروبي، ويروسي، قارچي وانگلي مورد بازرسي قرارگيرد

اسلاید 14: 2)قلاب زني طيور كشتاري بايد با احتياط وبا كمترين استرس آويخته شوندفاصله زماني بين پابند زني وشوك دادن بايد حداقل 25ثانيه وحداكثر 3دقيقه براي ماكيان و6دقيقه براي بوقلمون باشد

اسلاید 15:

اسلاید 16: 3)بي حس كردنstunning بي حس كردن طيور در داخل حمام بي حسي وسر پرندگان كاملا در آب فرو نرودولتا‍ژمناسب به منظور بي هوش كردن 70تا 100ولت براي ماكيان و80تا110ولت براي بوقلمون وبه مدت 3تا5ثانيه استمدت زمان بي حسي قبل ازكشتار 30ثانيه بطول مي انجامد

اسلاید 17: علائم بيهوشي كامل پرنده اسپاسم عضلات اسكلتي وخم شده سر پرندهناپديد شدن رفلكس قرنيهناپديد شدن رفلكس تاجيرفكلس پايي

اسلاید 18: 4)سربريبارعايت موازين شرعي وبهداشتي ودر انتهاي مرحله بي حسي تا خونگيري كامل انجام شود

اسلاید 19:

اسلاید 20: 5)خون گيري سرعت حركت به گونه اي باشد كه قبل از ورود به مخزن آب داغ خونگيري كامل شده باشدحداقل زمان لازم خونگيري براي ماكيان 90ثانيه وبراي بوقلمون 2دقيقه باشدطول خط خونگيري جهت كشتار2000قطعه در ساعت 17متر درنظر گرفته مي شود

اسلاید 21: 6)غوطه وري در آب داغ دماي آب مخزن بر اساس نوع پرنده وشرايط فراورده نهايي متغير استنوع محصولدمای آبزمان توقف مرغمرغ گوشتی تازه54-52درجه2دقیقهمرغ گوشتی/مادرمنجمد58-56درجهحداکثر1/5دقیقه

اسلاید 22: استفاده از دوش آب گرم قبل ورود به اسكالدرطول خط كامل اسكالدر جهت كشتار2000قطعه درساعت 15متر در نظر گرفته مي شود

اسلاید 23: 7)پركني مكانيكي زدودن پرها از لاشه ها به وسيله تعداد زيادي انگشتي لاستيكي انجام مي گيردتنظيم كردن صحيح ودقيق ماشين هاي پركن فوق العاده مهم است

اسلاید 24: 8)جداسازي سر سرها كه بوسيله پوست متصل اند با دستگاه مخصوص جدا شودنكتهكله مرغ جزءدر زمره ضايعات كشتارگاهي است وجه مصرف انساني يا مصرف مستقيم حيوانات كوچك اكيدا ممنوع است نكتهخروج كله به كارگاه تبديل ضايعات مستقل یا کارخانه خوراک آماده حیوانات کوچک دارای پروانه بهداشتی دامپزشکی مجاز می باشد

اسلاید 25: 9) تخلیه وجدا سازی اندرونه درکشتارگاه کاملا صنعتی از دستگاه اتوماتیک که شامل5دستگاه مختلف شامل مقعد بر، شکم بازکن، تخلیه اندرونه ،پاک کننده گردن وریه کش است استفاده می شود یا اینکه بصورت دستی انجام می شودنکتهدرکشتارگاه با ظرفیت بیش از 2000قطعه درساعت استفاده از دستگاه اتوماتیک الزامی استنکتهروش صحیح برش شکمی برش طولی درفاصله مقعد تا انتهای غضروف سینه است وسریعا باید اندورنه خوراکی شستشو وخارج وخنک شود

اسلاید 26:

اسلاید 27: 10)بازرسی بهداشتی پس ازکشتار شامل بازرسی اندورنه ولاشه می باشدوبلافاصله بعد از کشتار(پرکنی وتخلیه امعا واحشا به دو طریق انجام می شود)1-بازرسی عمومی معاینه ظاهری /ارگانولپتیک ملامسه ودرصورت لزوم برشبررسی حالات غیر طبیعی رنگ وبو یا وضعیت لاشه

اسلاید 28:

اسلاید 29: 2-بازرسی اختصاصی اگر بازرسی عمومی کافی نبود بازرسی اختصاصی شامل آزمایشات میکروبی وشیمیایی انجام می گیرداین آزمایشات جهت جستجوی مواد گند زدا یا سموم مختلف آنتی بیو تیک یا هورمون وغیره انجام می شود

اسلاید 30: .نکات مهم در بازرسی پس ازکشتار

اسلاید 31: الف-موارد نسبتاعمومی الف-موارد نسبتاعمومی باید تشخیص داده شودشامل :پرندگان مرده ،گندیدگی ،خون گیری ناقص، لاغری مفرط، کوفتگی وشکستگی، سپتی سمی، توکسمی ،اماس والتهاب کیسه های هوایی، التهاب صفاق، پریتونیت، تورم کیسه مفصلی، التهاب مفاصل، بیماری مارک ،کمپلکس لوکوز،سل ونئو پلاسم می باشد

اسلاید 32: ب-براساس دستورالعمل گوشت طیور در اتحادیه اروپا (/(116/92/EECچنانچه در بازرسی پس ازکشتار هریک از موارد ذیل مشاهده گردید لاشه باید ضبط کامل گردد بیماری عفونی عمومی وعفونت مزمن موضعی در اندام ها بخصوص درپاتوژن های زئونوزبیماری قارچی عمومی وضایعات موضعی دراندامها درصورت مشکوک بودن به پاتوژن زئونوز یا اینکه سم آنها به انسان منتقل شودانواع انگلهای زیر جلدی یا عضلانی وانگلهای عمومی

اسلاید 33: .-مسمومیت-لاغری مفرط-بو،رنگ ویا طعم غیر طبیعی-تومورهای بدخیم یا متعدد-آلودگی/آغشته شدن کامل لاشه-ضایعات وسیع وخون ریزی کشمشی-ضایعات وسیع مکانیکی از قبیل ضایعات ناشی از زیاد ماندن در اسکالدر-خون گیری ناقص

اسلاید 34: .آسیتباقی مانده های دارویی بیش از حد مجاز ویا باقی مانده سایر ترکیبات غیر مجاز درلاشهنکته“به طور کلی در تمام مواردی که لاشه ضبط کلی می شود اندرونه آن نیز بهمراه لاشه ضبط می شوند

اسلاید 35: .11)شتشوی لاشه شتشو درانتهای تخلیه اندرونه ها،بوسیله دوشهای آب افشان جهت حصول اطمینان از پاک بودن لاشه قبل از خنک سازی12)قطع پابا دستگاه مخصوص پاها از قسمت مفصل زانوقطع وجدا می شوندپاها ی بریده شده به شیوه مناسب جمع آوری وبه قسمت اماده سازی وبسته بندی منتقل می شوند

اسلاید 36:

اسلاید 37: خنک سازی لاشه خنک سازی به روشهای زیر انجام می شودالف-روش غوطه وری درآبازطریق جریان مخالف آب انجام می شودهردوچیلر باید در امتداد یکدیگر وانتقال آب از قسمت اول به دوم جلوگیری شوداستفاده ازدوش آب سرد1/5لیتر برای هرلاشه قبل ازورود مرغ به چیلر آبی

اسلاید 38: .میزان آب مصرفی در چیلر 2/5لیتر به ازای هر لاشهمیزان یخ مورد نیاز برای کاهش دمای لاشه از 38درجه به حدود صفر درجه برای هر لاشه 0/38تا0/4کیلوگرماضافه کردن کلر به آب چیلر تحت هر عنوانی مجاز نمی باشد

اسلاید 39: .رابطه زمان-دما درمرحله سرد کردن لاشه به وسیله چیلر آبی دمای آبزمان توقف مرغچیلراولحداکثر15درجه5دقیقهچیلردوم0تا2درجه10تا15دقیقه

اسلاید 40:

اسلاید 41: .ب-خنک سازی از طریق پاشیدن آب سرد روی لاشه احتمال بروز آلودگی در مقاطع مختلف درلاشه را کم می کند ،آب مصرفی زیاد وبرای پرندگان جثه کوچک استفاده می شودج)خنک سازی با هوای سردطول خط نقاله هوایی متناسب با ظرفیت کشتارباشدنکته:قلاب ها طوری طراحی شود که ازتماس لاشه جلوگیری وسهولت جریان هوا بین آنها برقرار باشد

اسلاید 42: .دمای هوای داخل اتاق صفردرجه باشد تا دمای مرغ خروجی 4درجه بیشتر نباشدبهره گیری از سیستم مه باش بلامانع استنکتهجهت جلوگیری از بروز تغییرات ظاهری وحفظ کیفیت دمای اسکالدینگ باید کمتر باشدنکته:قبل ازورود به اتاق سرد لاشه ها از ناحیه بال به قلاب آویخته تا آب داخل لاشه تخلیه گردد

اسلاید 43:

اسلاید 44: آماده سازی وبسته بندی الف)لاشه طیور باید ازنظر بهداشتی به تایید مسئول فنی بهداشتی کشتارگاه رسیده باشد1-بسته بندی لاشه کامل بصورت تازه ویامنجمد2-قطعه بندی وبسته بندی بصورت تازه ویا منجمد

اسلاید 45: .کشتارگاه باید دارای پروانه قطعه بندی مجاز به بسته بندی در ظروف مخصوص باشدقطعه بندی لاشه کامل باید پس از طی دوره جمود نعشی کامل حداقل 4ساعت وحداکثر 8ساعت پس اززمان کشتار باشد

اسلاید 46:

اسلاید 47: برش دهی لاشه کامل مرغ تازه برابر آیین نامه استاندارد ملی ایران بشماره 5524 بردونوع می باشد الف-برش اصلی لاشه:شامل برش گردن ،دنبالچه ،برش سربال، برش عرضی ،برش طولی سینه، برش طولی لگنب)برشهای فرعی لاشه:شامل برش های ساق، ساعد، بازو، برش های پشتی –جناغی ،برشهای لگنی –رانی

اسلاید 48: .نکته:داخل هربسته باید قطعات معینی از لاشه باشدنکته:درجه حرارت سالن فراوری وبسته بندی مرغ بایستی حداکثر 12درجه باشدب)کلیه اندرونه خوراکی باید به شیوه مناسب جمع آوری وبه قسمت اماده سازی وبسته بندی منتقل شودجهت آماده سازی قلب باید بلافاصله دل های سالم روی میز منتقل ،چربی اضافی وعروق حذف وفشرده ولخته خون خارج شود

اسلاید 49: .جهت اماده سازی جگر چربی واضافات وکیسه صفرا جدا شودجهت آماده سازی سنگدان باید بادستگاه مخصوص یا بصورت دستی چربی گیری وبرش داده شودنکته:چربی اضافی دهلیزها وعروق کیسه صفرا ومحتویات سنگدان وکلیه اضافات جمع آوری وبه واحد تبدیل ضایعات منتقل شودنکته:خروج اندورنه خوراکی بدون بسته بندی از کشتارگاه ممنوع است

اسلاید 50: .انجماد

اسلاید 51: 1-خنک کردندراین مرحله دمای عمقی به حداکثر 7وآلایش خوراکی به 3درجه کاهش داده می شود2-منجمد کردنانجماد قطعات گوشت والایش خوراکی طیور باید به گونه ای انجام گیرد که از محدوده تشکیل حداکثر بلورهای یخ(کریستالیزاسیون ) که برای بیش ترفراورده های1-تا5-درجه است به سرعت بگذرد

اسلاید 52: .فراوده بدون هرگونه آثار ونشانه های سوختگی ناشی ازانجماد باشددرهنگام خروج از تونل برودت عمق فراورده 18- باشد

اسلاید 53: نشانه گذاری گوشت طیور وآلایش خوراکی مربوط راباید دربسته های سالم وبدون عیب وپارگی با مشخصات کامل بصورت خوانا وبه زبان فارسی بسته بندی نمود(برابر فرم های مربوطه)-استفاده از برچسب مجزا جهت درج تاریخ تولید/انقضا و...به هیچ عنوان مجاز نیست وبه گونه ای باشد که به هیچ عنوان قابل تغییر نباشدنکتهدرج دونوع تاریخ انقضا تحت عناوین تازه ومنجمد بر روی یک کیسه بسته بندی/برچسب مجاز نیست

اسلاید 54: نگهداری فراورده تازه باید در برودت صفرتا4درجه وفراورده منجمد 18-ویا کمتر نگهداری شودرعایت نکات بهداشتی از قبیل استفاده از باکس وپالت مناسب وچیدمان مناسب برای عبور هوای سرد از بین آنها ضروری استسردخانه مجهز به دستگاه ترموگراف باشدنکتهاستفاده از سردخانه های کشتارگاه (پیش سرد کن،تونل انجماد،وسردخانه نگهداری )جهت خنک سازی ،انجماد ونیز نگهداری محموله های استحصالی سایر واحدها ممنوع می باشد

اسلاید 55:

اسلاید 56: حمل ونقل -کلیه خودروهایی که مبادرت به حمل گوشت وآلایش خوراکی مینمایند باید پروانه اشتغال به حمل داشته باشنددرحمل داخل استانی اخذ گواهی حمل از مسئول فنی کشتارگاه الزامی می باشدخودروهای حمل فراورده تازه باید مجهز به سیستم خنک کننده باشندخوروهای حمل فراورده منجمد باید مجهز به سیستم خنک کننده تا 18-باشند

اسلاید 57: .خودروهای حمل فراورده منجمد باید مجهز به ترموگراف وزنگ هشدار برای اعلام دمای بیش ازحد باشند کلیه خودروهای حمل بین استانی تازه ویا منجمد باید مجهز به ترموگراف وزنگ هشدار برای اعلام دمای بیش ازحد باشند

اسلاید 58: .خودروهای حمل گوشت وآلایش منجمد طیور بایدمجهز به پالت کف وکانکس از جنس مناسب باشندمقداربارگیری برحسب ظرفیت واستاندارد کانکس باشدحمل گوشت وآلایش تازه باید در سبد مشبک پایه دار وحداکثر دوردیف مرغ باشد

اسلاید 59: عمر ماندگاری

اسلاید 60: ویژگی گوشت طیور الف)ویژگی های ظاهری/ارگانولپتیکگوشت تازه طیور1-پوست بدن تازه یکنواخت وبدون پارگی تورم وتغییر رنگ وعاری ازپر وهر گونه آلودگی باشد2-ماهیچه های اسکلتیسفید مایل به صورتی فاقد خون مردگی وتورم ودارای قوام طبیعی باشد

اسلاید 61: .3-چربی هابه رنگ زرد روشن ویکنواخت وبدون بوی غیر طبیعی4- استخوانهای اسکلتی بدنبدون آثار شکستگی ویا انحنای غیر طبیعی 5-بوهیچگونه بوی غیر طبیعی وترشیدگی وتعفن گندیدگی نداشته باشد

اسلاید 62: 6-اندرونه ها(شکمی وسینه ای) باید به طور کامل تخلیه شده باشدکاملا تمیز وعاری از هرگونه پارگی وتورم وله شدگی وتغییر رنگ باشد

اسلاید 63: گوشت منجمد طیور درداخل بسته نبایدخونابه یا آب منجمد وجود داشته باشدبه صورت کاملا منجمد به دست مصرف کننده برسدپس از انجماد زدایی عضلات سختی وقوام طبیعی داشته باشد ولیز ولزج نباشدبدون آثار ونشانه های سوختگی ناشی از انجماد ونیز علائم کپک زدگی باشدنکتهسوختگی انجماد به رنگ سفید گچی تا خاکستری در سطح پوست است

اسلاید 64: ب)ویژگی های میکروبیبه شرح جدول نمونه: درمواردی که فقط یک نمونه به آزمایشگاه ارسال می شود نمونه منفرد ویژگی با mسنجیده می شودردیففراوردهآزمونتعداد نمونه (n)cmM1لاشه کامل طیور(تازه /منجمد)شمارش کلی میکروارگانیسم (دریک گرم)52510610سالمونلا (در25گرم)50منفی-استافیلوکوکوس اورئوس کواگولاز مثبتسالمونلااشریشیا کلی (دریک گرم)

اسلاید 65: .ضوابط استحصال وبسته بندی وعرضه گوشت مرغ مادر وتخمگذار

اسلاید 66: الف)مرغ مادر ویا تخمگذار کشتارشده باید به یکی ازاشکال ذیل باشد1-درکشتارگاه استخوانگیری وبصورت منجمد به مقصد کارخانجات فراورده های گوشتی بارگیری شود2-درکیسه لیبل دار حداکثر 15کیلو بسته بندی وبصورت تازه به کارگاه بسته بندی جهت استخوانگیری وبعد بصورت منجمد به کارخانجات فراورده گوشتی بارگیری شود

اسلاید 67: .3-درکشتارگاه بصورت مرغ کامل به شکل تازه درکیسه های حداکثر 15کیلویی ویا منجمد انفرادی بسته بندی وبه کارخانجات فراورده گوشتی دارای پروانه دارای قطعه بندی حمل گرددب-مرغ مادر یا تخمگذار جهت کشتارخانوار باید لیبل مرغ مادر ویا دیر پز داشته باشد

اسلاید 68: اقدامات عمومی بهداشتی 1)شرایط بهداشتی کارکنانتمامی پرسنل دارای کارت بهداشتی باشندتمامی پرسنل ملزم به رعایت موازین بهداشتی باشندازبکارگیری افراد دارای بیماری مسری اجتناب گرددپرسنل از لباس مناسب استفاده نمایند

اسلاید 69: تبدیل ضایعات دركشتارگاه هها با ظرفيت بيش از2000قطعه درساعت واحد تبديل ضايعات الزامي استدركشتارگاهها باظرفيت كمتر ،حمل ضايعات با امكانات لازم به نزديك ترين واحد تبديل ضايعات با رعايت شرايط ذيل الزامي است

اسلاید 70: درصورت فقدان واحد تبدیل ضایعات1-عقد قرارداد با واحد تبديل ضايعات وارائه يك نسخه به دامپزشكي2-حمل با خودرو مخصوص واخذ گواهي حمل بهداشتي3-ارسال دركمترين زمان وشتشو وضدعفوني كاميون واخذ تاييديه تخليه4-مسئول فني بايستي مدارك وگواهي ها حمل يكساله را جهت بازرسي بايگاني نمايد

اسلاید 71: .نكتهكله مرغ در زمره ضايعات كشتارگاهي محسوب شده ومصرف انساني يا مصرف مستقيم براي حيوانات كوچك اكيدا ممنوع استنكته خروج كله مرغ صرفا به مقصد كارگاه تبديل ضايعات يا كارگاه خوراك آماده حيوانات كوچك بلامانع است

اسلاید 72: .نكتهخروج وحمل مواد ضبط شده بدليل مشكوك بودن به ابتلابه بيماري هاي اخطار كردني از كشتارگاه ممنوع وبايستي با شيوه مناسب وبا رعايت اصول بهداشتي درمحل كشتارگاه دفن يا سوزانده شود

اسلاید 73: .بازرسي بهداشتي گوشت طيور

اسلاید 74: پرندگان مرده پيش ازكشتارقضاوت : لاشه واندرونه غير قابل مصرف انسان بوده وبايستي ضبط شوند

اسلاید 75: .لاشه هاي باخونگيري ناقصبه رنگ قرمز روشن يا قرمز آلبالويي ودرناحيه گردن مشهود تراستقضاوت :لاشه واندرونه غير قابل مصرف انسان بوده وبايستي ضبط شوند

اسلاید 76: لاشه هاي زير وزن استاندارد الف-بهترين وزن زنده طيور كشتاري 1800تا2000گرم با وزن لاشه كامل 1350تا1600گرم است لاشه با وزن كمتر از800گرم احتمال آلودگي با عوامل بيماريزا را داردقضاوت: لاشه واندرونه غير قابل مصرف انسان بوده وبايستي ضبط شوندب)بهترين وزن كشتار جوجه كبابي 1200تا1500گرم ووزن لاشه 900تا 1200گرم استلاشه با وزن كمتر از650گرم احتمال آلودگي با عوامل بيماريزا را دارد

اسلاید 77:  قضاوت: لاشه واندرونه غير قابل مصرف انسان بوده وبايستي ضبط شوندنكته:رعايت كليه مفاد دستورالعمل 30215/44-16/6/87 درخصوص پرورش وكشتارواستحصال گوشت جوجه كبابي الزامي است

اسلاید 78: گنديدگي لاشهزمانی که گندیدگی در لاشه پیشرفت نماید چشمها تيره وگود رفته ،پاها سفت وسخت ،ماهيچه شل ،رنگ تيره ،بوي نامطبوع ،بويژه درناحيه مقعد وچينه دان رنگ سبز ظاهر ميشود قضاوت: لاشه واندرونه غير قابل مصرف انسان بوده وبايستي ضبط شوند

اسلاید 79: آب آوردگی شکم آسیت تجمع اضافی مایعات درحفره شکمی است.واغلب به بیماریهای حفره شکم وتومورها وابسته است .گندیدگی با ظهور رنگ سبز در اطراف مقعد وممکن است بافت عضلانی تحت تاثیر قرار گیردقضاوت: لاشه واندرونه غير قابل مصرف انسان بوده وبايستي ضبط شوند

اسلاید 80: لاغری مفرط تمایز بین فقر غذایی ولاغری مشکل است.لاغری معمولا ناشی ازبیماری استقضاوت :باید به احشا وحالت چربی اطراف اندامها توجه کرداگر تغییرات تحلیل رونده باشد لاشه واندرونه غير قابل مصرف انسان بوده وبايستي ضبط شوند

اسلاید 81: ضایعات پوستی ضایعات پوست به دنبال بروز بیماریها ویا آسیب های فیزیکی مشاهده می شوندقضاوت:اگر آسیب موضعی باشد قسمت صدمه دیده جدا می شود واگر وضعیت لاشه نامطلوب باشد کل لاشه حذف می شود

اسلاید 82: بیماری مارک شکل پوست متورم سسفید فولیکول پر بصورت ندولار ودرناحیه پر گردن وسینه قابل تشخیص است

اسلاید 83: آبسه ها معمولا در تورم والتهاب بالشتک کف پایی وتاول سینه ای اغلب چرکی و بی بو یا کپسوله استقضاوت:قسمت درگیراگر موضعی باشد حذف، اگر استخوان وعضله بصورت وسیع متاثر شود کل لاشه حذف می شود

اسلاید 84: تاول سینه ای معمولا در اثرضربه به استخوان سینه ایجاد می شودگاهی بزرگ وعفونی وظاهر آبسه داردقضاوت:تورم عفونی همراه با خونریزی یا بزرگ شدگی باید بصورت موضعی حذف شود ودر حالت شدید تر استخوان وبافت درگیر بایستی جدا شود

اسلاید 85: کبود شدگی ممکن است در حین حمل ونقل یا آویختن پرنده ایجاد شودقضاوت:اگر کبودی بسیار گسترده ویا خونریزی کشمشی در لاشه فراوان باشد لاشه غیر قابل مصرف می باشداگر موضعی باشد باید تمام نواحی تحت تاثیر را از لاشه جدا کرد ومابقی قابل مصرف استکبودی سطحی وبا قطر کمتر از 2سانتی متر را نیاز نیست جدا کرداگر عفونت ثانویه زیر جلدی وجود داشته باشد باید لاشه را بطور کامل حذف کرد

اسلاید 86: قرمزی نوک بالها ممکن است ناشی از بال زدن زیاد درزمان آویختن از قلاب ها باشدقضاوت:در بدترین حالت بایستی قسمت های مبتلا حذف شوند

اسلاید 87: ملانوز رسوب غیر عادی رنگدانه ملانین درقسمتهایی از لاشه را گویندقضاوت :در صورت رسوب کم ملانین در پوست ،آنرا باید نادیده گرفت ولی اگر سایر قسمتهای لاشه واندرونه را درگیر کند لاشه غیر قابل مصرف است

اسلاید 88: التهاب پوست کاهش سطح ایمنی درپرنده با التهاب پوست درگله ها درگیر مرتبط است. موارد التهاب درگله های مبتلا به گامبورو بیشتر استالتهاب قانقاریایی پوست بطور اولیه درپاها روی می دهد.باکتریهای گروه استافیلوکک وکلستردیوم در بروز این ضایعه نقش دارندقضاوت :پرنده مبتلا باید حذف شوند

اسلاید 89: لاشه با پوست قرمز عقیده بر این است که خروج خون از لاشه پیش از ورود لاشه به مخزن آب داغ کافی نباشد این حالت بر اثر پاسخ فیزیکی به حرارت ایجاد میشودقضاوت:لاشه واندرونه باید حذف شودبیش از حد ماندن پرنده در اسکالدرپوست سفید تر شده وراحت جدا می شود ودر ملامسه لزج استقضاوت:برشی عمقی در روی عضله سینه ایجاد ودرصورتی که به عمق 2میلیمتر پخته به نظر برسد بایستی لاشه واندرونه حذف گردد

اسلاید 90: بیماری عضله سبز یک نکروز ناشی ازکم خونی درعضله عمقی سینه می باشدوبه طور کلاسیک در بوقلمون دیده می شود ودر طیور جوان دیده می شودقضاوت :باید عضله درگیر را برید واز لاشه جدا کرد ومابقی قابل مصرف است

اسلاید 91: شکستگی استخوان شکستگی پیش ازمرگشکستگی همراه با خونریزیشکستگی بدون خونریزیشکستگی بدون پارگی پوست

اسلاید 92: ضایعات مفصلی عفونت مایکوپلاسما سینوویه ابتدا ادم ،تورم مفصل ،بعد اکسودای خامه ای مشاهده می شودقضاوت:اگرعفونت عمومی کل لاشه حذف ودرغیر اینصورت بصورت موضعی حذف می شود

اسلاید 93: بیماری پای سبز پارگی عضله دوقلو یا تورم مفصل ویروسی یا عفونت استافیلوکوک استقضاوت:بافت درگیر جدا وحذف گردد

اسلاید 94: عفونت استافیلوکوکی  عفونت موضعی استافیلوکوکی پا (تورم بالشتک کف پایی)به صورت یک برآمدگی در کف پا عفونت پا بروز می کندکه ناشی از نفوذ جسم خارجی یا کوفتگی در کف پا است وممکن است موضعی شودقضاوت:درحالت عمومی کل لاشه ودرحالت موضعی قسمت درگیر جدا شود

اسلاید 95: عوارض کبدی از اهمیت ویژه ای برخوردار است ودرموارد بیماری مثل لوکوز بزرگ ومتورم شده ودانه های ریز خاکستری داردقضاوت:چنانچه بهمراه سایر اندامها علائم مرضی رانشان دهد لاشه ضبط کلی ودرصورتی که فقط کبد علائم بیماری داشته باشد تنها این عضو حذف شود

اسلاید 96: کبد چرب ظاهرا منشا تغذیه ای دارد وکبد بزرگ وپرچرب دارای بافتی شکننده واغلب با خونریزی زیر کپسولی می باشد قضاوت:معمولا فقط کبد حذف می شود

اسلاید 97: گرانولومای کبد بوقلمون معمولا رایج است وضایعات گرانولومایی توده های شبیه کره با رنگ روشن تا 20تا یا بیشتر دیده می شودقضاوت :اگر لاشه مناسب باشد فقط کبد حذف می شود

اسلاید 98: اختلالات دستگاه تولید مثلی در طیور تخمگذار در انباشتگی مجرای تخم بر والتهاب لوله رحمی اگر لاشه وضعیت مناسب داشته باشد فقط قسمت آلوده حذف می شود

اسلاید 99: پریتونیت ناشی ازتخم معمولا ناشی از تخم درمرغهای تخمگذار واردک وبوقلمون و الوده شدن ان با اشریشیا کلی یا سایر اجرام ایجاد می شودقضاوت: معمولا موجب حذف تمام لاشه می شود

اسلاید 100: عفونت باکتریایی و سپتی سمی اشریشیا کلی معمول ترین جرم درعفونت باکتریایی به شمار میرود اجرام متداول دیگر استافیلوکوکوس ،گونه های پاستورلا وسالمونلا می باشندقضاوت:در عفونت حاد وسپتی سمی لاشه واندرونه حذف می شود

اسلاید 101: التهاب کیسه های هوایی در اثر بیماریهایی که شامل CRDمیباشد مشاهده می شودقضاوت:اگر بمقدار کم باشد قسمت مبتلا جدا در حالت اکسودای پنیری اگر کیسه های شکمی درگیر شود کلیه نیز باید حذف شود واگرکیسه های هوایی ترقوه درگیر شود پا ها قابل جدا سازی ومصرف است واگر التهاب آبشامه قلب وهمراه پری هپاتیت باشد کل لاشه حذف می شود

اسلاید 102: عفونت کلامیدیایی بیماری اورنیتوز را ایجاد میکند همه انواع پرنده وحشی وطیور مبتلا میشوند وبرای سلامت انسان تهدید آمیز است قضاوت:لاشه آلوده حذف وچنانچه قبل ازکشتار مشخص شود اجازه کشتارداده نشود

اسلاید 103: عفونت کلستردیایی بوتولیسمبیشتر واگیری ناشی ازکلستردیوم بوتولینیوم تیپCاست وعلائم بالینی شامل ضعف وعدم هماهنگی در پاها وسپس دربالها وگردن وفلجی شلالتهاب قانقاریایی پوستناشی از کلستردیوم سپتیکوم یا کلستردیوم ادماتینز است وپوست وعضلات قانقاریایی استقضاوت:پرندگان مبتلا درمرغداری جدا واز ارسال به کشتارگاه خودداری شوندوکلیه پرندگان با عفونت کلستردیایی حذف شوند

اسلاید 104: عفونت اشریشیا کلی پرندگان باسن 4تا12هفته درمعرض عفونت هستند وذاتا تمایل به توام شدن با مایکوپلاسما دارد وتشدید شدن با بیماری های همانند نیوکاسل وبرونشیت عفونی یا کوکسیدیوز همراه استقضاوت:درحالت موضعی قسمت مبتلا ودر صورت شدت کل لاشه واندرونه حذف میشود

اسلاید 105: پاستورلوز درابتلای حاد لاشه نشانه های سپتی سمی مشاهده می شودخونریزی سرسوزنی وکبد متورم ودارای کانونهای نکروز ریه ها درگیر بوده وترشحات بینی وچشم دیده می شود قضاوت:ضایعات موضعی مزمن از لاشه جدا وحذف ودرموارد حاد لاشه واندرونه حذف می شود

اسلاید 106: سالمونلوز  درپی عفونت باکتری های گروه سالمونلا ایجاد می شود.طیور حامل ،عوامل ایجاد مسمومیت غذایی هستند که فاقد نشانه های بالینی است

اسلاید 107: سالمونلا پولوروم عامل بیماری اسهال سفید باکتریایی است در طیور بالغ درشکل حادکبد بزرگ ودارای کانونهای متعدد نکروزه اکسودای فیبرینی است درشکل مزمن بیماری التهاب حاد یا مزمن آبشامه قلب خودنمایی می کندسالمونلا گالیناروم موجب بیماری سپتی سمی شدید وحصبه مرغان درمرغهای بالغ میشود وکبد دارای ظاهر مشخص برنزه است

اسلاید 108: .قضاوت:پرنده های مبتلا درمحل بازرسی پیش از کشتار بایستی حذف شوند ودر صورت بازرسی درخط کشتار لاشه واندرونه حذف می شود

اسلاید 109: آب آوردگی آبشامه قلب نباید با عفونت اشریشیا کلی ویا سالمونلا انتریتیدیس اشتباه گرفته شود در این حالت مایعات اضافی که حالت چسبندگی نداردوپرده ابشامه سفید وضخیم استقضاوت:لاشه واندرونه غیر قابل مصرف انسان وحذف می شود

اسلاید 110: عفونت استافیلوکوکوس اورئوس نسبتا معمول بوده به ویژه پس از سپتی سمی به اشکال مزمن مانند تورم مفاصل وسینوویت وغیره بروز می کند سپتی سمی در پرندگان مسن تر رخ می دهد حالت اختصاصی عفونت استافیلوکوک آبسه کف پایی وتاول سینه ای عفونی والتهاب قانقاریایی پوست می باشد

اسلاید 111: عفونت های ویروسی به تنهایی دربازرسی پس از کشتار جلب توجه نمی کنند واغلب در تعدادی از بیماریهای چند عاملی همراه با عفونتهای باکتریایی دیده میشوندقضاوت:در صورت ویرمی حذف و درغیر اینصورت ضایعات موضعی حذف گردد

اسلاید 112: آبله ماکیان درتمام سنین درمرغ وبوقلمون دیده میشود ودارای جراحات مشهود است قضاوت:درحالت شدید بعلت لاغری کل لاشه واندرونه حذف گردد ودرموارد خفیف برداشت قسمت الوده ،اجازه مصرف داشته ولی اندرونه حذف میشود

اسلاید 113: برونشیت عفونی بیماری تنفسی با بروز ضایعات درنای وکیسه هوایی است نفریت در بعضی موارد مشاهده می شود

اسلاید 114: گامبورو درگله های گوشتی واگیری سریع وتلفات معنی داری دارد وبورس فابریسیوس بزرگ وملتهب است

اسلاید 115: نیوکاسل قضاوت:درمراحل اولیه به لاشه اجازه مصرف داده می شود ولی در مراحل پیشرفته لاشه واندرونه ضبط کلی می گردد

اسلاید 116: عفونت های قارچی آسپرژیلوزیسدرتمام گونه های طیور مشاهده می شود دستگاه تنفسی درگیر شده وپلاک های ندولارسفید مشاهده می شودقضاوت :در موارد تورم وسیع کیسه های هوایی که با لاغری وسپتی سمی همراه است لاشه واندرونه غیر قابل مصرف انسان بوده وبایستی ضبط گردد درصورت ابتلای خفیف احشا حذف ولاشه قابل مصرف است

اسلاید 117: آلودگی انگلی کوکسیدیوز درطیور عمدتا در پی عفونت با گونه های آیمریا ایجاد میشود کوکسیدیوز روده کور عمدتا در پرندگان جوان است اسهال خونی ولاغری وتلفات بالا داردکوکسیدیوز روده ای که درپرندگان مسن تر رخ می دهد کاهش وزن وکاهش مصرف غذا را بهمراه داردقضاوت:معمولا درتمام موارد لاغری مشهود بوده ولاشه واندرونه حذف می شود

اسلاید 118: تومورهاتومورهای لنفاوی معمول ترین اند ومتداول ترین همراه با بیماری مارک میباشدسیستم تولید مثل به خصوص تخمدان ،معمول ترین محل شکل گیری تومور است سایر اندامها شامل کبد طحال کلیه ومجاری گوارشی نیز مبتلا می شوندقضاوت :تومور اگر وسیع نباشد برداشته می شود ولاشه اجازه مصرف دارد ودر غیر اینصورت لاشه واندرونه حذف می شود

اسلاید 119: کمپلکس لکوز پرندگان تعدادی ازبیماریهای پرندگان را دربر می گیردکه بواسطه تکثیر گویچه های سفید خون مشخص می شودضایعات لکوز وبیماری مارک بسیار شبیه هم هستندقضاوت:لاشه واندرونه برای مصرف انسان نامناسب است

اسلاید 120: .چيلر1:دستگاهي نيمه استوانه تمام استيل و پر از آب كه مرغ جهت شستشو به داخل آن منتقل مي شود.چيلر2:بلافاصله بعد از چيلر 1 واقع شده است و طول آن 6 متر بوده و محتوي اب و پودر يخ مي باشد

اسلاید 121: .خط آبچكان: بلافاصله بعد از چيلر 2 قرار دارد و مرغ جهت آبگيري اوليه ازآن آويزان مي شود.مدت زمان لازم جهت آبچكان 15 دقيقه مي باشدچيلينگ روم: اتاقي است كه مرغ جهت آبگيري و سرد شدن از آنجا عبور مي كندطول خطي كه مرغها به آن آويزان مي شونددر قسمت چيلينگ روم270 تا 350 متر مي باشدمدت زمان عبور مرغ از اتاق فوق حدود يك ساعت است

اسلاید 122: .تونل انجماد: اتاقي با دماي منفي 40-35 درجه سانتيگراد جهت انجماد مرغسالن نگهداري: اتاقي با برودت منفي 18 درجه سانتيگراد جهت نگهداري مرغهاي منجمد بسته بندي شدهشيرينگ پك:بسته بندي نهايي جعبه هاي حاوي مرغ منجمد

اسلاید 123: با آرزوی موفقیت وسربلندی برای شما

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید