کسب و کارپزشکی و سلامتتغذیهبرنامه‌ریزی

بهينه‎سازی مصرف انرژی در صنعت شير

صفحه 1:
وزارت نیرو 2 ن (سابا) سازمان بهره‌وری انرزی ایران (ساد 0 در

صفحه 2:
۳۵/۳۹ vir Liar mers ‏تست‎

صفحه 3:
سهم مصارف مختلف اتروی در سال ۱۳۸۷ #در بخش خانگی و تجاری 37/22 درصد #در بخش صنعت 22/8 درصد #در بخش حمل و نقل 25/25 درصد * در بخش کشاورزی 7/3 درصد

صفحه 4:
‎peices) Zr gn weve‏ مول ‎

صفحه 5:
سهم مصرف انرژی الکتریکی در سال ۱۳۸۷ در بخش خانگی و تجاری 45/3 درصد #در بخش صنعت 32/3 درصد ۴ در بخش کشاورزی 13/04 درصد © ساير مصارف 6/83 درصد

صفحه 6:
0 ree BTS Le Selon eed col ‏سال گذشته:‎ ‏درصد‎ 777 ‏در نتيحه:‎ ‏بررسی » تجزيه تحليل و ارايه راهكار جهت‎ ‏جلوگیری از مصرف بی رویه و غیر منطقی انرژی‎ ‏ا‎ Bad

صفحه 7:
سازمان بهرهوری انرژی ایران در راستای اهداف دولت جمهوری اسلامی ایران در زمينة بهینهسازی مصرف انرژی فعالیت میکند و تاکنون شاخههای مختلفی از صنایع کشور از جمله صنایع سیمان» آلومینیوم سازی » ريخته گری » کاشی و سرامیک ؛ قند » آرد صنايع شير و مواد لبنى و.... رامورد بررسی قرار داده و به انجام مدیریت انرژی در آنها پرداخته است.

صفحه 8:
0 ‎ee Be Te es Sve Teeter]‏ ملتها و کشورها محسوب میگردد و نقش حیاتی و برجسته آن خصوصاً درتغذیه اطفال و سالخوردگان جوامع » بسیار حائز اهميت است. Ber ‏لل الل ا‎ eee ey 000 0 ‏ا ا ا‎ eo) Or) Cre ‏ا ا ا ا‎ mers آنها و کمك به امر ن؟هداري بیشتر و صحیح نر» mee a oe 7

صفحه 9:
سهم مصرف انرزى در بخش محصولات غذابى و اشاميدنى ‎opts‏ ونا مصرف انرزى الكتريكى صنعتى : 7 درصد CO eee ee CSE Ue pe)

صفحه 10:
در سال ۱۳۸۷ انرژی مصرفی در صنایع شیر پگاه ( صنایع شیر ایران ) که شامل ۱۵ کار خانه می باشد» عبارتست از : مصرف انرژی الکتریکی : ۱۳۰ گیگاوات ساعت مصرف انرژی حرارتی : ۵۴۰۰ ترا ژول( ۵۰۰ گیکاوات ساعت)

صفحه 11:
بروزه مطالعات و مميزى جامع ا لت ا در صنایع شیر کشور :جامعه آمارى و تحقيقاتى ابن يروزه کار خانحات ‎ee re‏ مختلف کشور را تشکیل داده است

صفحه 12:
0 ۱ ‏حم لل‎ ۱ ‏ا‎ role 000 CR eeE Neo PcUneSP ke eer Oey .ابن صنايع در سال ‎1١81‏ بوده است 0007 0050 en Pee Sn pe ee ECAC IRe ۱۳ ‏درصد مصرف انرزی فسبلی و ۱۱ درصد مصرف انرزی‎ ‏-الکتریکی بالاترین مصرت کنند کان هستند‎

صفحه 13:
اولین گام جهت بهینه سازی مصرف انرژی و اصلاح مصرف افرژی در فرآیندهای صنعتی» آگاهی از وضعیت ف انرژی _با توجه به میزان تولید_می باشد. بدین منظور شاخص مصرف انرژی به ازاء واحد محصول ‎Specific Energy ) (SEC)‏ ‎(Consumption‏ ‏محاسبه وسپس با یکدیگر مقایسه می شود.

صفحه 14:
در صنايع شير با تو جه به تنوع محصولات تولیدی» در اولین گام شاخص مصرف انرژی به ازاء واحد محصولات با یکدیگر مقایسه نشده است. بنابراین » در مرحله نخست جهت مقایسه» میزان مصرف انرژی در یک بازةٌ زمانی بر میزان شیر خام ورودی در آن بازه محاسبه می گردد. کیلووات ساعت بر تن شیر خام ورودی: ‎USkWh/Ton Raw Milk : SEC‏ مصرف ویژه انرژی کل از مجموع انرژی فسیلی وانرژی الکتریکی تقسیم بر واحد محصول بدست آمده که مصرف انرز فسیلی با لحاظ ضرایب تبدیل به 1/۱ تبدیل شده و با میزان مصرف برق کارخانجات جمع گشته و در نهایت یک شاخص مصرف ویزة انرژی کل ارائه می گردد.

صفحه 15:
شاخص مصرف ویژه انرژی »در کارخانجات مدرن با تجهیزات راندمان بالا و بویلرهای جدید و پیشرفته» ۹۴ ۱:۱۲ 8۵۷ ۱۷۳/۲۵۰ و در کاخانجات معمولی ۳۳۳ ۱/۱ 8۵ ۱/۳/۲۵ اعلام شده است. این شاخص در صنابع شیر ابران مابین ۲۴۱ ۱۷/۰/۲۵۲( مینیمم )و ۴ ۱۷/۰/۲۵۰۱( ماکزیمم) بوده است.

صفحه 16:
: شاخص های مصرف ویژه انرژی فسیلی کار خانجات صنایع لبنی کشور در اکثر موارد بیش از ۲ برابر شاخص های جهانی است مصرف انرژی فسیلی » عمدهْ مصرف انرژی کار خانجات شیر وصنایع لبنی بوده و قسمت اعظم آن بصورت بخار مصرف می شود .راهکارهای کاهش مصرف انرژی فسیلی و بهبود راندمان سیستم های تولید بخار و حتی اجرای سیستم های بازیافت حرارت» باعث بهبود و کاهش مصرف ویر انرژی فسیلی در صنایع لبنی کشور خواهد شد .

صفحه 17:
:شاخص مصرف انرژی الکتریکی در کارخانجات صنایع لبنی کشور بیش از ۲ برابر شاخص های جهانی است راهکارهای کاهش مصرف برق در فر آیندهای تولیدو واحدهای جانبی تولید ( اعم از تولید هوای فشرده » سردخانه‌هاه سیستم تبریدو...) ‏ بهبود عملکرد فن ها ء پمپ ها و ... باعث بهبود و کاهش مصرف ویه انرژی الکتریکی در صنایع لبنی کشور خواهد شد

صفحه 18:
با اجرای راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در کارخانجات معمولی و قدیمی: در مصرف انرژی حرارتی حداقل ۵۰ درصد در مصرف انرژی الکتریکی حداقل ۲۰ درصد کاهش مصرف انرژی حاصل خواهد شود که در نمایت کاهش هزینه های انرژی و کاهش قیمت تمام شدهٌ محصول را در بر دارد.

صفحه 19:
اهم منافع مميزى و مديريت انرزى در يك كارخانه ل د OE Met ‏ل ا ا ا‎ te ‏باز کشت سریع سرمایه‎ -۲ ‏رس‎ و زر

صفحه 20:
جهت بهینه سازی مصرف انرژی و اصلاح مصرف در ف رآیندهای صنعتی مراحل انجام فعالیتها به ترتیب به شرح زیر می باشد: ۶ تشکیل واحد مدیریت انرژی آگاهی از وضعیت مصرف انرژی © پتانسیل سنجی ن فرصتهای صرفه جویی انرژی © محاسبه هزینه راهکارهای صرفه جویی انرژی * اجراى راهکارهای صرفه جویی انرژی # بررسی و نظارت و استخراج نتایج تنظیم اهداف جدید باتوجه به نتایج حاصله

صفحه 21:
جهت بهینه سازی مصرف انرژی و اصلاح مصرف در ف رآیندهای صنعتی مراحل انجام فعالیتها به ترتیب به شرح زیر می باشد؛_

صفحه 22:
خلاصه روند اجرای پروژه های مدیریت مصرف انرژی در کار خانجات

صفحه 23:
‎-١‏ تشكيل جلسة مقدماتى و تشريح اهداف و نحوف انجام کار وانتظارات گروه معیزی از مديريت و ‏کارشناسان کارخانه در جهت همکاری و بهبود انجام پروژه. ‏۲-بازدید از کلیة قسمتهای کار خانه و پروسة تولید و همچنین مطالع ف ر آیند تولید. ‏۳-جمعآوری اطلاعات تجهیزات انرژی بر کارخانه؛ مصارف انرژی و میزان تولید» در قالب یک پرسشنامه. ۴-اندازهکیریهای متعدد در ف رآیند تولید و پستهای برق و تجهیزات انرژی بر خط تولید در چند نوبت. ۵-بررسی اطلاعات مصرف ویژه انرژی قبل از انجام ممیزی انرژی ( بر اساس مصارف انرژی و میزان تولید) و سپس محاسبةٌ این مقادیر از روی نتایج اندازهگیری و بررسی مغایرتهاء ‏۶-شناسایی تلفات افرژی و تعبین پتانسیلهای صرفهجوئی انرژی. ‏۷-ارائه راهکارهای کاهش مصرف انرژی در قالب راهکارهای بدون هزینه؛ کم هزینه و پر هزینه؛ به همراه ‏محاسبات فنى و اقتصادى وتعيين ميزان سرمايمكذارى و زمان باز كشت سرمایه. ‎

صفحه 24:
گام اولیه مدیریت مصرف انرژی * تهيه برسشنامه مناسب جهت گرد آوری کامل اطلاعات مورد نیاز شناسایی و دسته بندی فرایندهای مختلف تولید و مقایسه میزان انرژی برای آنها © تعیین نوع و مقدار مواد اولیه و محصولات تولیدی ماهانه و سالانه © تعيين میزان انرژی (سوخت و برق) مصرفی ماهانه و سالانه © تعبین مصرف انرژی به ازله واحد محصول (5120)

صفحه 25:
صنایع غذایی و مخصوصاً صنايع لبنى معمولاً فرایندهای مختلف زیر را دارا مى باشند: اشستشوى لوله هاى مسيرها و تانكها (آب داغ و اسيد) ©خشك كردن (سوخت بخار» برق) #پختن (سوخت و بخار) #استرلیزه و پاستوریزه کردن (بخار) سرد کردن و آب سرد » هوای سرد #تهویه مطبوع و آب سرد

صفحه 26:
راهکارهای کاهش مصرف انرژی فسیلی در ی 1- تنظیم نسبت هوا به سوخت در بویلر ( تنظیم درصد ‎(Pees)‏ 2- پیشگرم کردن هواي اولية احتراق در بویلر 53000 51 oolain! L jbo: aiei ol sles yusljsl -3 ‏حرارت از آب زيركش بويلر‎ (Blow Down) 4- جلوگيري از نشتي بخار در سیستم انتقال بخار و ترمیم تلههاي بخار و عابقكاري هه اه و و

صفحه 27:
/1- جلوكيرى از اتلاف آب كندانس و بازكشت آن به سيستم بويلر لل ل ل ‎OS APS‏ ا ا ل ل ل نمودن هواى احتراق بويلرها ل ل لي تا ۱- بازیافت حرارت از خروجی دودکسی هوای گرم خشک کسن پاششی در کارخانجات تولید شیر خشک تا ۱

صفحه 28:
راهکارهای کاهش مصرف انرژی الکتریکی در ۱- بهینهسازی مصرف انرژی در بخش روشنایی ۲- بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در ترانسفورماتورها ۳- بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در بویلرها ۴- بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در کمپرسورها ۵- بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در سیستم آبرسانی

صفحه 29:
۶ - بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در بمبهاى انتقال شير در فسرآیسند تولید ۷- بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در پمپهای آب سرد ۸- بهینیسازی مصسرف انرژی الکتریکی در پمپهای چاه عمبق و پبهای بخش فاضلاب و تصفيةً فاضلاب ‎-٩‏ بمینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در کندانسورها ‏۰- بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در همزنها ‏۱- کاهش مصرف انرژی الکتریکی در اثر بهبود وضعیت مصرف آب و جلو گیری از هدر رفتن آب ( مصرف ‎(oT dag‏ ‏۲- کساهش مصرف انرژی الکتریکی با جایگزین نمودن چیلر جذبی بسه جای چیلر تراکمی ‏۳- نصب سیستم کنترلی بر روی سیستم تبرید. ‎

صفحه 30:
باتشكر توجه شما

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان