صفحه 1:
وزارت نیرو
2 ن (سابا)
سازمان بهرهوری انرزی ایران (ساد
0
در
صفحه 2:
۳۵/۳۹
vir
Liar
mers
تست
صفحه 3:
سهم مصارف مختلف اتروی در سال ۱۳۸۷
#در بخش خانگی و تجاری 37/22 درصد
#در بخش صنعت 22/8 درصد
#در بخش حمل و نقل 25/25 درصد
* در بخش کشاورزی 7/3 درصد
صفحه 4:
peices) Zr gn weve مول
صفحه 5:
سهم مصرف انرژی الکتریکی در سال ۱۳۸۷
در بخش خانگی و تجاری 45/3 درصد
#در بخش صنعت 32/3 درصد
۴ در بخش کشاورزی 13/04 درصد
© ساير مصارف 6/83 درصد
صفحه 6:
0 ree BTS Le Selon eed col
سال گذشته:
درصد 777
در نتيحه:
بررسی » تجزيه تحليل و ارايه راهكار جهت
جلوگیری از مصرف بی رویه و غیر منطقی انرژی
ا Bad
صفحه 7:
سازمان بهرهوری انرژی ایران در راستای اهداف دولت جمهوری
اسلامی ایران در زمينة بهینهسازی مصرف انرژی فعالیت میکند و
تاکنون شاخههای مختلفی از صنایع کشور از جمله صنایع سیمان»
آلومینیوم سازی » ريخته گری » کاشی و سرامیک ؛ قند » آرد
صنايع شير و مواد لبنى و.... رامورد بررسی قرار داده و به
انجام مدیریت انرژی در آنها پرداخته است.
صفحه 8:
0
ee Be Te es Sve Teeter]
ملتها و کشورها محسوب میگردد و نقش حیاتی و برجسته آن
خصوصاً درتغذیه اطفال و سالخوردگان جوامع » بسیار حائز
اهميت است.
Ber لل الل ا eee ey
000 0 ا ا ا eo) Or)
Cre ا ا ا ا mers
آنها و کمك به امر ن؟هداري بیشتر و صحیح نر»
mee a oe 7
صفحه 9:
سهم مصرف انرزى در بخش
محصولات غذابى و اشاميدنى
opts ونا
مصرف انرزى الكتريكى صنعتى : 7 درصد
CO eee ee CSE Ue pe)
صفحه 10:
در سال ۱۳۸۷ انرژی مصرفی در صنایع شیر پگاه
( صنایع شیر ایران ) که شامل ۱۵ کار خانه می باشد»
عبارتست از :
مصرف انرژی الکتریکی : ۱۳۰ گیگاوات ساعت
مصرف انرژی حرارتی : ۵۴۰۰ ترا ژول( ۵۰۰ گیکاوات ساعت)
صفحه 11:
بروزه مطالعات و مميزى جامع
ا لت ا
در
صنایع شیر کشور
:جامعه آمارى و تحقيقاتى ابن يروزه
کار خانحات ee re
مختلف کشور را تشکیل داده است
صفحه 12:
0
۱ حم لل
۱ ا role
000 CR eeE Neo PcUneSP ke eer Oey
.ابن صنايع در سال 1١81 بوده است
0007 0050 en Pee Sn pe ee ECAC IRe
۱۳ درصد مصرف انرزی فسبلی و ۱۱ درصد مصرف انرزی
-الکتریکی بالاترین مصرت کنند کان هستند
صفحه 13:
اولین گام جهت بهینه سازی مصرف انرژی و اصلاح
مصرف افرژی در فرآیندهای صنعتی» آگاهی از وضعیت
ف انرژی _با توجه به میزان تولید_می باشد.
بدین منظور شاخص مصرف انرژی به ازاء واحد محصول
Specific Energy ) (SEC)
(Consumption
محاسبه وسپس با یکدیگر مقایسه می شود.
صفحه 14:
در صنايع شير با تو جه به تنوع محصولات تولیدی» در اولین گام
شاخص مصرف انرژی به ازاء واحد محصولات با یکدیگر مقایسه نشده
است.
بنابراین » در مرحله نخست جهت مقایسه» میزان مصرف انرژی در
یک بازةٌ زمانی بر میزان شیر خام ورودی در آن بازه محاسبه می گردد.
کیلووات ساعت بر تن شیر خام ورودی: USkWh/Ton Raw Milk : SEC
مصرف ویژه انرژی کل از مجموع انرژی فسیلی وانرژی الکتریکی تقسیم بر واحد محصول بدست آمده که مصرف انرز
فسیلی با لحاظ ضرایب تبدیل به 1/۱ تبدیل شده و با میزان مصرف برق کارخانجات جمع گشته و در نهایت یک شاخص
مصرف ویزة انرژی کل ارائه می گردد.
صفحه 15:
شاخص مصرف ویژه انرژی »در کارخانجات مدرن با تجهیزات
راندمان بالا و بویلرهای جدید و پیشرفته» ۹۴ ۱:۱۲ 8۵۷ ۱۷۳/۲۵۰
و در کاخانجات معمولی ۳۳۳ ۱/۱ 8۵ ۱/۳/۲۵ اعلام شده
است.
این شاخص در صنابع شیر ابران مابین ۲۴۱ ۱۷/۰/۲۵۲( مینیمم )و
۴ ۱۷/۰/۲۵۰۱( ماکزیمم) بوده است.
صفحه 16:
: شاخص های مصرف ویژه انرژی فسیلی کار خانجات صنایع لبنی کشور
در اکثر موارد بیش از ۲ برابر شاخص های جهانی است
مصرف انرژی فسیلی » عمدهْ مصرف انرژی کار خانجات شیر وصنایع لبنی بوده و قسمت
اعظم آن بصورت بخار مصرف می شود .راهکارهای کاهش مصرف انرژی فسیلی و بهبود
راندمان سیستم های تولید بخار و حتی اجرای سیستم های بازیافت حرارت» باعث بهبود
و کاهش مصرف ویر انرژی فسیلی در صنایع لبنی کشور خواهد شد .
صفحه 17:
:شاخص مصرف انرژی الکتریکی در کارخانجات صنایع لبنی کشور
بیش از ۲ برابر شاخص های جهانی است
راهکارهای کاهش مصرف برق در فر آیندهای تولیدو واحدهای جانبی
تولید ( اعم از تولید هوای فشرده » سردخانههاه سیستم تبریدو...) بهبود
عملکرد فن ها ء پمپ ها و ... باعث بهبود و کاهش مصرف ویه انرژی
الکتریکی در صنایع لبنی کشور خواهد شد
صفحه 18:
با اجرای راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی
در کارخانجات معمولی و قدیمی:
در مصرف انرژی حرارتی حداقل ۵۰ درصد
در مصرف انرژی الکتریکی حداقل ۲۰ درصد
کاهش مصرف انرژی حاصل خواهد شود که در نمایت کاهش
هزینه های انرژی و کاهش قیمت تمام شدهٌ محصول را در بر دارد.
صفحه 19:
اهم منافع مميزى و مديريت انرزى در يك كارخانه
ل د
OE Met ل ا ا ا te
باز کشت سریع سرمایه -۲
رس
و زر
صفحه 20:
جهت بهینه سازی مصرف انرژی و اصلاح مصرف در ف رآیندهای صنعتی
مراحل انجام فعالیتها به ترتیب به شرح زیر می باشد:
۶ تشکیل واحد مدیریت انرژی
آگاهی از وضعیت مصرف انرژی
© پتانسیل سنجی
ن فرصتهای صرفه جویی انرژی
© محاسبه هزینه راهکارهای صرفه جویی انرژی
* اجراى راهکارهای صرفه جویی انرژی
# بررسی و نظارت و استخراج نتایج
تنظیم اهداف جدید باتوجه به نتایج حاصله
صفحه 21:
جهت بهینه سازی مصرف انرژی و اصلاح مصرف در ف رآیندهای صنعتی مراحل انجام
فعالیتها به ترتیب به شرح زیر می باشد؛_
صفحه 22:
خلاصه روند اجرای پروژه های
مدیریت مصرف انرژی
در
کار خانجات
صفحه 23:
-١ تشكيل جلسة مقدماتى و تشريح اهداف و نحوف انجام کار وانتظارات گروه معیزی از مديريت و
کارشناسان کارخانه در جهت همکاری و بهبود انجام پروژه.
۲-بازدید از کلیة قسمتهای کار خانه و پروسة تولید و همچنین مطالع ف ر آیند تولید.
۳-جمعآوری اطلاعات تجهیزات انرژی بر کارخانه؛ مصارف انرژی و میزان تولید» در قالب یک پرسشنامه.
۴-اندازهکیریهای متعدد در ف رآیند تولید و پستهای برق و تجهیزات انرژی بر خط تولید در چند نوبت.
۵-بررسی اطلاعات مصرف ویژه انرژی قبل از انجام ممیزی انرژی ( بر اساس مصارف انرژی و میزان
تولید) و سپس محاسبةٌ این مقادیر از روی نتایج اندازهگیری و بررسی مغایرتهاء
۶-شناسایی تلفات افرژی و تعبین پتانسیلهای صرفهجوئی انرژی.
۷-ارائه راهکارهای کاهش مصرف انرژی در قالب راهکارهای بدون هزینه؛ کم هزینه و پر هزینه؛ به همراه
محاسبات فنى و اقتصادى وتعيين ميزان سرمايمكذارى و زمان باز كشت سرمایه.
صفحه 24:
گام اولیه مدیریت مصرف انرژی
* تهيه برسشنامه مناسب جهت گرد آوری کامل اطلاعات مورد نیاز
شناسایی و دسته بندی فرایندهای مختلف تولید و مقایسه میزان انرژی برای آنها
© تعیین نوع و مقدار مواد اولیه و محصولات تولیدی ماهانه و سالانه
© تعيين میزان انرژی (سوخت و برق) مصرفی ماهانه و سالانه
© تعبین مصرف انرژی به ازله واحد محصول (5120)
صفحه 25:
صنایع غذایی و مخصوصاً صنايع لبنى معمولاً فرایندهای مختلف زیر را
دارا مى باشند:
اشستشوى لوله هاى مسيرها و تانكها (آب داغ و اسيد)
©خشك كردن (سوخت بخار» برق)
#پختن (سوخت و بخار)
#استرلیزه و پاستوریزه کردن (بخار)
سرد کردن و آب سرد » هوای سرد
#تهویه مطبوع و آب سرد
صفحه 26:
راهکارهای کاهش مصرف انرژی فسیلی
در
ی
1- تنظیم نسبت هوا به سوخت در بویلر ( تنظیم درصد
(Pees)
2- پیشگرم کردن هواي اولية احتراق در بویلر
53000 51 oolain! L jbo: aiei ol sles yusljsl -3
حرارت از آب زيركش بويلر
(Blow Down)
4- جلوگيري از نشتي بخار در سیستم انتقال بخار و ترمیم
تلههاي بخار و عابقكاري
هه اه و و
صفحه 27:
/1- جلوكيرى از اتلاف آب كندانس و بازكشت آن به سيستم بويلر
لل ل ل OS APS
ا ا ل ل ل
نمودن هواى احتراق بويلرها
ل ل لي تا
۱- بازیافت حرارت از خروجی دودکسی هوای گرم خشک کسن پاششی در
کارخانجات تولید شیر خشک
تا ۱
صفحه 28:
راهکارهای کاهش مصرف انرژی الکتریکی
در
۱- بهینهسازی مصرف انرژی در بخش روشنایی
۲- بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در ترانسفورماتورها
۳- بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در بویلرها
۴- بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در کمپرسورها
۵- بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در سیستم آبرسانی
صفحه 29:
۶ - بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در بمبهاى انتقال شير در فسرآیسند تولید
۷- بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در پمپهای آب سرد
۸- بهینیسازی مصسرف انرژی الکتریکی در پمپهای چاه عمبق و پبهای بخش
فاضلاب و تصفيةً فاضلاب
-٩ بمینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در کندانسورها
۰- بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در همزنها
۱- کاهش مصرف انرژی الکتریکی در اثر بهبود وضعیت مصرف آب و جلو گیری از هدر
رفتن آب ( مصرف (oT dag
۲- کساهش مصرف انرژی الکتریکی با جایگزین نمودن چیلر جذبی بسه جای چیلر تراکمی
۳- نصب سیستم کنترلی بر روی سیستم تبرید.
صفحه 30:
باتشكر
توجه شما