پزشکی و سلامت بیماری‌ها

بیماری پارکینسون

Bimari_Parkinson

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “بیماری پارکینسون”

بیماری پارکینسون

اسلاید 1: بیماری پارکینسونبیماری دژنراتیو مزمن با درگیری عقده های قاعده ایتوسط جیمز پارکینسون 1817 شناسایی شد.بعد از آلزایمر دومین بیماری دژنراتیو شایع عصبی است.1/5 میلیون آمریکایی درگیر2% بالای 65 سال و 3% بالای 95 سال مبتلا می شوند.میانگین سن ابتلا 58 تا 62 سالنسبت مرد به زن 3 به 2تقریبا تمام نژاد ها مشابه آسیایی ها و سیاه پوستان اندکی شیوع کم دارند.

اسلاید 2:

اسلاید 3:

اسلاید 4:

اسلاید 5: ناشناختهعلل محتمل: ویروس- ژنتیک- علل عروقی- محیطی و متابولیکیپارکینسونیسم به علت داروهای ضد جنون- آرام بخش ها و ضد فشار خونانسفالیت- تومور- تروما- هیدروسفال و ...نوروتوکسین ها: منوکسید کربن- سیانید. منگنز- علف کش ها- کافیین و ...اتیولوژی

اسلاید 6: پاتوفیزیولوژیتخریب نورون های دوپامینرژیک- در جسم سیاه به هم خوردن توازن دوپامین و استیل کولینتغییرات دژنراتیو در عقده های قاعده ایکمبود نورون های پیگمانته در جسم سیاه در نواحی پوتمان- گلوبوس پالیدوس- در قاعده مغز و لوکوس سرولئوس در مغز میانی و در موارد پیشرفته هسته های خلفی واگ و گانگلیون های سمپاتیک و پاراسمپاتیک درگیر می شوند.اجسام Lewy (سیتوپلاسمیک ائوزینوفیلیک انکلوزان) در مابقی نورون های جسم سیاه یافت می شوند.هسته های نام برده مسئول کنترل حرکت در سیستم اکستراپیرامیدال می باشند.که جرکات ارادی و وضعیت گیری Posture را تامین می کنند.آتروفی مغز(50%) دمانس و افسردگی

اسلاید 7: تظاهرات بالینی پارکینسونترمور1)در 75% موارد2)کمترین نشانه ناتوان کننده است.3)غیر ارادی در حالت استراحت و معمولا در هنگام خواب وجود ندارد.4)حالت پول شمردن یا غلطاندن قرص یا دانه (Pill- Rolling)5)ترمور در اندام ها- فک- لب ها- عضلات تحتانی صورت مشاهده می شود.

اسلاید 8:

اسلاید 9:

اسلاید 10:

اسلاید 11: سفتی عضلات و نیاز به تلاش بیشتر برای حرکت را رژیدیتی گویند.- ناراحتی یا درد در عضلات(سختی چرخ دنده ای)-- انقباضات ریتمیک عضله مانند باز شدن چاقوی ضامن دار در زمان کشیده شدن پاسیو عضلاترژیدیتی

اسلاید 12:

اسلاید 13: Akinesia/Bradykinesiaفقدان یا کاهش حرکات فعال را آکینزی و برادیکینزی گویند.اشکال در شروع حرکات یا حالت انجماد که اغلب نشانه ناتوان کننده ای است. با فعالیت های روزانه تداخل داشته که منجربه بروز:یبوست - رکود خون -آسیب پوست و ... می شود.

اسلاید 14: بی ثباتی وضعیتی تغییر در راه رفتنگام های نامتعادل(shuffling gait)روی پنجه راه رفتنتمایل به سقوط به دلیل حرکات با شتاب روبه جلو یا عقب(Festination)آرنج خمیده بدون حرکت در گام برداشتن- حالت قوز کرده پشتاشکال در حفظ تعادل و صاف نشستنوقتی تعادل را از دست دهد قادر به کنترل خود برای جلوگیری از سقوط نمی باشد.

اسلاید 15:

اسلاید 16: تظاهرات ثانویه بیماری پارکینسونظاهر چهره: ماسکه و بی حالت( چهره دیپلماتی)خیرگی چشم ها به جلومشکلات تکلمی: صدای ضعیف- بریده بریده صحبت کردن- کلمات گنگ-کلمات لرز دار و مرتعشاشکال برای شروع صحبت و پیدا کردن کلمهمشکلات بینایی: تاری دید- کاهش پلک زدن- بلفارواسپاسمحرکات ظریف: میکروگرافی-کاهش سرعت عمل دست-کاهش هماهنگی-رفتارهای ناهماهنگ و شلخته وار(clumsiness)- کاهش توانایی برای تکمیل فعالیت های روزمرهرفتارهای شناختی: افسردگی(50%)- کندی پاسخدهی- اشکالات حافظه ای- دمانس(50%)- نقایص بینایی فضایی

اسلاید 17: برنامه آموزش به بیمار و خانواده در پارکینسون فعالیت و ورزش- انجام ورز ش های در دامنه حرکت برای تمام مفاصل 3 با در روز.- ماساژ و کشیدن عضلات برای کاهش سفتیحمایت در زمان راه رفتن با احتیاط گام برداشتنتوجه به وضعیت گیری . حلقه کردن دستها دور کمر بیمار هنگام راه رفتناستفاده از وسایل کمک حرکتیاجتناب از ایستادن به مدت طولانی. تغییر وضعیت مکرر ضروری است.

اسلاید 18: ایمنی بررسی محیط خانه از نظر وجود خطر آسیببهبود روشنایی منزلتعبیه وسایلی مانند دستگیره و توالت فرنگی بلندتغییر پوزیشن آهسته در زمان کاهش فشار خون وضعیتیاطلاع از تاثیرات گرما- استرس و هیجانات بر تشدید نشانه ها

اسلاید 19: تغذیه کنترل وزن هفتگیارزیابی دشواری در بلع و تعدیل رژیم غذایی برای تسهیل در بلع و جویدن تمرین بلع و استفاده از لقمه های کوچک غذاایجاد محیط راحت و جلوگیری از عجله در غذا خوردنوعده های غذایی مکرر و کم حجم در صورت بروز خستگی در زمان غذا خوردن اجتناب از خوردن غذاهای پر پروتئین در زمان تجویز دارواجتناب از مکمل های ویتامینی حاوی پیریدوکسین( ویتامینB6)تشویق به مصرف مایعات و فیبر کافی برای جلوگیری از یبوستکنترل بزاق ریزش با استفاده از پیشبند

اسلاید 20: دفع - بررسی الگوی دفع روده ایاستفاده از ملین در صورت نیازاستفاده از لگن یا ظرف تخلیه ادرار در کنار تخت در صورت نیازتشویق به ادار کردن و اطمینان از تخلیه ادرار حداقل هر 2 تا 4 ساعت

اسلاید 21: شناختیبررسی از نظر بروز افسردگی و گزارش آنبررسی از نظر تغییر در الگوی خواب- گیجی – توهم- تغییر در افکار و گزارش آن

اسلاید 22: ارتباط تمرین منظم برای تکلم با بلند آواز خواندن یا بلند صحبت کردنمشاوره با گفتار درمان در صورت تشدید مشکل کلامی بیمار

اسلاید 23: داروهای مورد استفاده در پارکینسونآنتی کولینرژیک ها:Trihexyphenidyl(Artan)Benztropine(cogentin)Biperidine(Akineton)Orphenadrine(Norflex)Procyclidine(Kemadrin)

اسلاید 24: عملکرد آنتاگونیست انتقال استیل کولین در سیستم عصبی مرکزی می باشند و در کاهش رژیدیتی موثرند. عوارض آنتی کولینرژیک علیرغم عملکرد انتخابی دارند.دهان خشک- یبوست- احتباس ادرار- دیس آرتری- تاری دید – تغییر در حافظه و گیجی را بررسی کنید.

اسلاید 25: داروهای غیر مستقیمداروهای ضد ویروسآمانتادین(سایمترل)- برداشت و ذخیره کاتکول آمین ها را متوقف کرده و به تجمع دوپامین کمک می نماید.گیجی و اختلال دید را بررسی کنید.تاثیرات مثبت بیشتر از 3 ماه بر جای نمی ماند.

اسلاید 26: LevodopaCarbidopa- Levodopaکمبود دوپامین مغز را جبران می کند.عوارض جانبی زیر را کنترل کنید:تهوع- استفراغ- کاهش فشار خون وضعیتی- اختلال خواب- خشکی دهان- یبوست- توهم.

اسلاید 27: آموزش در مورد استفاده از لوودوپا با معده خالی بهتر جذب می شود. اگر تهوع ایجاد شد با غذا مصرف شود.برای رفع خشکی دهان از مکیدن آب نبات سفت استفاده نمای.نشانه هایی مانند نوسانات خلقی- بی قراری و بی خوابی یا گیجی را به اعضاء تیم درمان گزارش کند.از مصرف الکل احتراز کند( الکل آنتاگونیست لوودوپا است).نزدیک به مصرف دارو از غذاهای پروتئینی پرهیز کند . چون بعضی از آمینواسیدها جذب لوودوپا را مهار می کنند. صبحانه کم پروتئین و نهار پر پروتئین ارجح است.

اسلاید 28: از حمام بخار- سونا- وان آب گرم خودداری کند ( خطر افت فشار خون وضعیتی) و برای دجلوگیری از این عارضه به آهستگی تغییر پوزیشن دهد. از جوراب های کشی برای بهبود بازگشت وریدی استفاده کند.از مصرف ویتامین B6 خودداری کند چون متابولیسم لوودوپا را در کبد افزایش داده و مقدار ناچیزی به مغز می رسد.برای تداخلات دارویی با پزشک مشورت کنید.

اسلاید 29: آنتاگونیست های رسپتور دوپامینبروموکریپتینپرگولایدپرامیپکسولروپینیرولاین داروها با تحریک رسپتورهای دوپامین تاثیر لوودوپا را زیاد می ککند و نوسانات پاسخ به دارو را کاهش می دهند.

اسلاید 30: Monoamine oxidase B inhibitorSelegiline(Eldepril,Deprenyl)متابولیسم دوپامین را متوقف نموده و احتمالا فرایند بیماری را کند می کند. افت فشار خون وضعیتی را مانیتور کنید.این دارو ممکن است در پیشرفت بیماری همراه با لوودوپا تجویز شود.

اسلاید 31: Catechol O- methyltranferase inhibitors (COMT)Tolcapone-EntacaponeCOMT را که مسئول متابولیزه شدن لوودوپا در روده است مهار کرده و در دسترس قرار گرفتن دارو را در سیستم عصبی مرکزی افزایش می دهدکاهش تجویز دوز لوودوپا و بهبود تاثیر آن را منجر می گردد.عوارض اسهال- کاهش فشار خون وضعیتی و نارسایی کبد را بررسی کنید( اندازه گیری آنزیم های کبدی و سطح الکترولیت های سرم)

اسلاید 32: درمان جراحی پارکینسون جراحی استرئوتاکتیک: برای کنترل ترمور و رژیدیتی حاد تالاموتومی و پالیدوتومی: قسمت هایی خاص از تالاموس و یا عقده های قاعده ای برای کاهش ترمور و یا دیسکنیزی شدید تخریب می شوند. کار گذاری الکترود ها در دو طرف هسته های زیر تالاموس و اتصال الکترودها به یک دستگاه پالس ژنراتور شبیه پیس میکر که در زیر پوست بیمار تعبیه می شود. این روش در ترمور ناتوان کننده مورد تایید است.

اسلاید 33:

اسلاید 34:

اسلاید 35:

اسلاید 36:

اسلاید 37:

اسلاید 38:

اسلاید 39:

اسلاید 40:

اسلاید 41:

اسلاید 42:

اسلاید 43: Nursing managementMonitoring ICPDecreasing cerebral edemaMaintaining Cerebral PerfusionControlling feverReducing metabolic need

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید