bimarii_ms

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “بیماری ms”

بیماری ms

اسلاید 1: معرفی و تاریخچه بیماری مولتیپل اسکلروزیسبسمه تعالی

اسلاید 2: در بیماری MS میلین اعصاب مرکزی به صورت پلاک های کوچک یا بزرگ و منفرد یا متعدد دچار التهاب و تخریب می‌گردد. حضور پلاک ها در نحوه انتقال جریان عصبی خلل ایجاد می‌کند.گفته می‌شود تخریب میلین موجب برهنه شدن کانال های پتاسیمی می‌گردد که در غشای اکسون قراردارند، بنابراین آسیب یا تخریب در هر قسمت از غلاف میلین موجب بی نظمی در انتقال پیام های ورودی یا خروجی به مغز می‌شود. به عنوان مثال هنگامی که این پلاک ها در لوب گیجگاهی و نواحی دیانسفال بروز می‌کند، ممکن است نشانه های نقصان حافظه بروز کند. همچنین تخریب غلاف میلین و آسیب آکسون ها سبب اختلال در انتقال پیام های عصبی در نتیجه، بروز علایم عصبی می‌شود.بیماری مولتیپل اسکلروزیس که به اختصار MS که در فارسی با عنوان تصلب متعدد، تصلب چندگانه و یا اسکلروز چندگانه آمده است را می‌توان جزء شایع ترین بیماری های تخریب غلاف میلین سیستم عصبی مرکزی دانست. MS با دمیلینه شدن در سراسر جسم سفید سیستم اعصاب مرکزی و اغلب در ساقه مغز، فضای پیش بطنی، التهاب اعصاب بینابینی و طناب عصبی گردن پراکنده می‌شود.MS با ویژگی های سه گانه‌ی التهاب، میلین زدایی و گلیوز مشخص می‌شود.

اسلاید 3: بحث های زیادی در این زمینه وجود دارد که ایا این بیماری در تمام طول تاریخ ، بشر را گرفتار می‌ساخته است یا فقط از حدود 200 سال پیش برای انسان ها مشکل ساز شده است. اگرچه مدارکی از تاریخ باستان وجود دارد که نشانه هایی از یک بیماری همانند MS را توصیف می‌کند، اما پزشکان مطمئن نیستند که آیا آن چیزی که توصیف شده است، همان بیماری MS بوده یا یک بیماری دیگر که در برخی از ویژگی ها همانند MS می‌باشد. به عنوان مثال دی استه اگوستوس یکی از نوادگان جرج سوم، پادشاه انگلستان، در سال 1822 در یادداشت های روزانه خود، آغاز بیماری اش را که با تاری دید همراه است را شرح می‌دهد. این تاری دید پس از دو ماه بهبود یافته که با آغاز دو بینی همراه بوده است.

اسلاید 4: این بیماری تا سال 1868 میلادی که دکتر ژان مارتین شارکو از بیمارستان سالپتریر پاریس نام رسمی((اسکلروزان پلاک)) را به آن داد، هیچ گونه نام رسمی نداشت. این نام که هنوز هم در بعضی کشور ها از جمله فرانسه استفاده می‌شود، به معنی لکه ها یا پلاک های سفید شده می‌باشد که دکتر ژان مارتین شارکو بعد از فوت این بیماران و کالبد شکافی آن ها چنین یافته هایی را پیدا کرده بود.دکتر شارکو که امروزه که امروزه به عنوان پدر علم نورولوژی شناخته می‌شود، همچنین توصیف دقیقی از اسیب هایی که در سیستم عصبی این بیماران ایجاد می‌شود، بیان نمود. مقالاتی که دکتر شارکو در مورد این بیماران ارائه داد، باعث شد که نظر دیگر پزشکان در سراسر جهان به این بیماری جلب شود در نتیجه آن را به عنوان یک بیماری مستقل همانند بیماری صرع یا فلج مغزی دسته بندی کنند. هنگامی که پزشکان در سراسر دنیا با این بیماری آشنا شدند نام های مختلفی به غیر از نامی که فرانسوی ها به این بیماری داده بودند، برگزیدند.دکتر ویلیام الکساندر هاموند نورولوژیست آمریکایی نام مولتیپل سربرال اسکلروز را برای این بیماری برگزید که بعدها این نام کوتاه تر شد و به مولتیپل اسکلروزیس تغیر یافت.

اسلاید 5:

اسلاید 6: اپیدمیولوژی MS

اسلاید 7: توزیع جغرافیاییافزایش شیوع بیماری در عرض های جغرافیایی بالاتر، در مطالعات مختلف مشاهده شده است. بیشترین شیوع شناخته شده MS (250 مورد در 100000 نفر) در جزایر ارکنی در شمال اسکاتلند مشاهده می‌شود و سرتا سر اروپای شمالی، شمال ایالت متحده آمریکا و کانادا از شیوع بالای مشابهی برخوردار است. در مقابل شیوع در ژاپن (6 در هر 100000) و دیگر نقاط آسیا، آفریقای استوایی و خاور میانه پایین است. به طور کلی شیوع MS در جهان بیش از 5/2 میلیون نفر است بر اساس آمار سال 1356 فقط 26 بیمارMS در کشور شناسایی شده بودند. اما در هفتمین کنگره ی بین المللی MS تعداد مبتلایان در ایران حدود 40000 نفر و در سال 2013 میزان شیوع بیماری MS بین 60-20 در هر 10000 نفر گزارش شد، که در بین استان های کشور، اصفهان با شیوع 60-15 در 100000 نفر، بالاترین میزان را به خود اختصاص داده بود(4).توجیه احتمالی تاثیر عرض جغرافیایی بر روی بروز بیماری MS می‌تواند مواجهه با نور خورشید و اثر محافظتی آن باشد.تشعشعات ماوراء بنفس خورشید مهمترین منبع ویتامین Dدر اغلب افراد است و در عرض های جغرافیایی بالا که مواجهه با نور خورشید به ویژه در طول مه های زمستان کم است، سطح ویتامین آ پایین می‌باشد.در بعضی از مطالعات دیده شده که مهاجرت از مناطق کم خطر به پر خطر در اوایل زندگی خطر ابتلا به MS را افزایش می‌دهد.

اسلاید 8: نژادبیماری MS در سه نژاد اصلی (سیاه، زرد و سفید) دیده می‌شود اما بدون در نظر گرفتن منطقه جغرافیایی و کشور محل سکونت آنها، در شرقی ها یا نژاد زرد شیوع کمتری دارد. به احتمال زیاد، علت این شیوع کم، اثر حفاظتی فاکتور های ژنتیکی- نژادی این افراد در برابر بیماری است.سنخطر بروز MS از دوران کودکی با افزایش سن افزایش می‌یابد و در 30 سالگی به حداکثر می‌رسد و به تدریج کاهش یافته و در شصت سالگی و بعداز آن به حداقل می‌رسد. توجه به این نکته مهم است که، چنانچه عفونت اولیه با برخی از ویروس ها نظیر فلج اطفال و سرخک با تاخیر و در سنین بالاتر رخ می‌دهد، احتمال ایجاد اسیب عصبی افزایش می‌یابد.جنسبراساس مطالعات مختلف، این بیماری در زنان شایع تر از مردان است. بروز بیناری MS در زنان 2 تا 4 برابر مردان است. هنوز دلیل قطعی برای این تفاوت ذکر نشده است. اما تداخلات بین فاکتور های هورمونی و سیستم ایمنی می‌تواند موثر باشند.ظهور بیماری در سنین بالا در مردان و زنان تقریبا به یک نسبت است.مدت بیماری یا مرگ ناشی از این بیماری بین مردان و زنان تفاوت چندانی ندارد.

10,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید