پزشکی و سلامت بیماری‌ها

تغذیه، خانواده، سلامت روان

taghziye_khnevade_salamate_ravan

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “تغذیه، خانواده، سلامت روان”

تغذیه، خانواده، سلامت روان

اسلاید 1: تغذیه،خانواده،سلامت رواناردیبهشت 95 گنبد کاووس

اسلاید 2: تعریف طب(حکیم جرجانی) طب علمی است که که طبیب بدان علم در حال مردم نگاه کند تا چون درست باشد تن درستی بر وی نگاه دارد و چون بیمار گردد او را به حال تن درستی باز آرد

اسلاید 3: اشتباهات رایج-نقش مزاج در انتخاب غذا-مزاج وازدواج-مزاج واخلاق

اسلاید 4: شش اصل حفظ سلامتی1.هوا2.حرکت وسکون3.خواب وبیداری4.اکل وشرب 5.استفراغ واحتقان6.اعراض نفسانی

اسلاید 5: اکل وشرب غذاها علاوه بر اینکه ماده مصرفی سوخت وساز بدن هستند ،با توجه به کیفیت مزاجی خود بر اعضای مختلف بدن اثرات مثبت یا منفی به جای میگذارند وجسم وروان شخص را تحت تاثیر قرار می دهند

اسلاید 6: ابن سینا می نویسد دارو سوءمزاج را به حالت تعادل برمی‌گرداند اما توانایی حفظ اعتدال مزاج و تقویت طبیعت را ندارد که این کار وظیفه غذا است

اسلاید 7: رازی و بسیاری از طبیبان بزرگ معتقد بودند تا جایی که ممکن است باغذابیماران را معالجه نمود، دستور دارو ندهند و تا هنگامی که با داروی ساده و مفرد امید معالجه باشد به بیمار داروی مرکب داده نشود.

اسلاید 8: ابوزید بلخی استاد رازی در بحث علاج می‌نویسد: مادامی که شدت احتیاج به دارو اتفاق نیفتاده است نباید از آن استفاده شود زیرا تمام داروها مضاد طبیعت انسان هستند اما غذا مشاکل طبیعت انسان است.

اسلاید 9: 1- غذا اصل اساسی در سلامت و درمان است 2- در طب سنتی نه تنها دارو بلکه غذا نیز میتواند باعث بیماری شود حتی اگر عسل باشد3- آداب و شیوه های تغذیه درهدف تغذیه بسیارمهم هستند نتیجه

اسلاید 10:

اسلاید 11: همه افراد همه موادغذایی را می توانند با مصلحات استفاده کنند ؟اکثر مصلحات غذایی دوا هستند و دواها را به طور گسترده نمی توانیم استفاده کنیم و بدل ما یتحلل نمیشوند و خاصیت غذایی ندارند مصلحات غذایی هر گز نمی توانند مزاج کلی غذاها را عوض کنند مثلا غذای سرد و خشک را تبدیل به گرم و تر نمایند

اسلاید 12: . تا وقتی اشتهای صادق ایجاد نشده نباید غذا خورده شودخوردن غذا بدون اشتهای صادق سبب تداخل و تخمه و هیضه و عفونت اخلاط و امراض ردیه می شود

اسلاید 13:

اسلاید 14: آداب تغذیه

اسلاید 15: ناحیه شکم از زیر سینه تا ناف سبک شود و تنها قسمت زیر ناف اندکی سنگین به نظر آید بخصوص وقتی غذای دفعه پیش زیاد باشدرنگ ادرار به طرف رنگ صفراوی و ترنجی برگردداگر آروغ بزند ترش نبوده و بوی نامطبوع نداشته باشد و مقدار آن هم کم باشدحس شامه و بعد از آن حس بینائی و شنوائی تیزتر می‌گرددحرکات بدن سبک می‌شود بطوریکه شخص میل به خوابیدن نمی‌کندآب دهان کم می‌شودکمی عطش عارض می‌گرددعلامات اشتهای صادق

اسلاید 16: در صورت ایجاد اشتها و گرسنگی غذا خوردن را نباید زیاد به تاخیر انداخت چون باعث تجمع اخلاط ناصالح در معده می شود و همچنین باعث هضم رطوبات بدنی و تحلیل حرارت غریزی و ضعف و ذبول و رفتن اشتها می شود در صورت ایجاد گرسنگی شدید و عوارض ناشی از آن چه باید کرد ؟

اسلاید 17: هنوز قدری میل و رغبت به غذا باقی باشد دست ازغذا کشیده شود زیرا هنگام هضم غذا متخلخل شده ومعده ممتلی می شود وباعث سوء هضم وفساد می گرددعلائمی که دلالت می کند براین که غذا بیش از حد خورده شده است :احساس سنگینی در معده ،تنگی نفس بعد از غذا،اضطراب موقع خواب وجابه جاشدن در بستروآروغ ترش

اسلاید 18: غذا راباید به تناسب نیروی هاضمه انتخاب نمود : هاضمه قوی: غذای پرقوت وغلیظ مانند گوشت گاو وبره ، کباب وتخم مرغ آب پز هاضمه ضعیف : غذای لطیف و زود گذر ازمعده مانند گوشتهای لطیف

اسلاید 19: در تابستان دراوایل روز ودر زمستان در اواسط روز غذا خورده شود که هوا معتدل است

اسلاید 20: در یک وعده غذایی چندین غذای مختلف باهم خورده نشود تنوع غذایی در وعدهای متنوع

اسلاید 21: مزه غذا را متناسب با کیفیت غذا انتخاب کرد و هر چه غذا خوشمزه تر باشد طبیعت بهتر آنرا جذب و هضم می کندبقراط: بین دو غذا، غذایی که کمی خسیس تر باشد ولی خوشمزه تر باشد ارجح است عادت طبیعت ثانوی است و اگر بد هم باشد باید به تدریج ترک شود

اسلاید 22: در مورد تعداد دفعات غذا خوردن نخستین دستورآن است که در هنگام نیاز غذا بخورد و آن هنگام تحریک قوه جاذبه و اشتهای غذا است و هنگامی است که معده از غذای قبلی خالی شده باشد و خوردن غذا به دلیل عادت یا وعده معین اشتباه است که در این صورت اگر غذای قبلی هضم نشده باشد مضر است . توصیه های حکمای طب سنتی در مورد دفعات تغذیه اندکی متفاوت است. بعضی دو وعده غذا را (صبح و شب)را توصیه می کند و بعضی دیگر سه وعده غذایی در دو روز متوالی را تصریح نموده اند – یعنی روز اول ،صبح و شب و روز دوم هنگام نهار و روز سوم مجددا صبح و شب.

اسلاید 23: ولی آنچه که مسلم است این است که به غذای شب تکیه شده است زیرا که خواب شب به هضم غذا کمک می کند ودر شب به دلیل خواب، حرارت غریزی،به درون رفته و هضم را کامل می کند و طبیعت بدن در روز و به خصوص هنگام ظهر برای گوارش آماده نیست زیرا که در روز به خاطر بیداری و مشغول بودن حواس، حرارت غریزی به سمت ظاهر بدن می رود ، پس عملکردش برای هضم در داخل بدن ضعیف می شود البته مطالب فوق الذکر در مورد افراد متوسط و معتدل المزاج می باشد والا اطفال و جوانان محرور المزاج را سه یا چهار مرتبه و پیران و ضعیف المزاجان را شاید یک یا دو مرتبه تغذیه در روز کافی است و همچنین با توجه به قوت هاضمه و گنجایش معده ، وعده های غذایی قابل تنظیم است و نکته مهم دیگری که عموم حکما برآن اتفاق نظر دارند پرهیز از خوابیدن با شکم گرسنه (خصوصا پیران) در شب است .

اسلاید 24: عوارض مصرف زیاد غذای ترش :کم خونی –ضعیف کننده قوا – مضر اعصاب – خشک کننده اعضا است.

اسلاید 25: حرکت شدید و سخت بعد از غذا باعث ضعف هضم و توجه حرارت غریزی به ظاهر می شود و از طرفی باعث می شود که غذای هضم نشده وارد عروق شود و موجب گرفتگی های عروقی شود، البته چند قدم راه رفتن و فعالیت مختصر کمک به هضم غذا می نماید و همچنین حرکت و ورزش قبل از غذا موجب تقویت هاضمه می شود

اسلاید 26: از مصرف زیاد ترشی جات شیرینی جات ،غذای شور وغذای چرب اجتناب شود

اسلاید 27: عوارض مصرف زیاد غذای شیرین : تولید خون و صفرا – فشار خون – انسداد و گرفتگی عروق.عوارض مصرف زیاد غذای شور:لاغری و خشکی بدن عوارض مصرف زیاد غذای چرب : کاهش اشتها ضعف معده –سنگینی و کسالت بدن

اسلاید 28: غذای لطیف و غلیظ با هم خورده نشود مثل میوه و گوشتدو غذای غلیظ با هم خورده نشود مثل: ماهی و تخم مرغ – قارچ و ماکارونی – الویه و ماکارونی

اسلاید 29: مصرف آب زیاد در حین و پس از غذا خوردن باعث سردی معده و شناورشدن غذا بر روی معده می شود ، هضم ناقص شده و تولید خلط ناصالح می نماید

اسلاید 30: انگور بالای کله و پاچه: لزوجت و بلغمیت کله پاچه با انگور که رطوبتش زیاد است، افزایش می‌یابد و باعث تولد خلط غلیظ و لزج و ضرر به معده می‌شود. انار بالای هریسه: هریسه بسیار لزج و غلیظ است و انار قابض و نفاخ و باعث قولنج می‌شود و به سبب احداث غلظت در هریسه، هریسه هضم نمی‌شود. سرکه بالای هریسهسرکه با ماش و عدسسرکه بعد از برنج ،اجتماع این دو باعث درد روده و قولنج است. برنج باعث سده ماساریقا می‌شود.

اسلاید 31: ماهی تازه صید شده وانگور تازه چیده شده می توانند باعث ایجاد حساسیت شوند

اسلاید 32: کیفیت حالات روانی مختلفکیفیتحالات روانی

اسلاید 33: مقویات مغز-بادام-مویز-به -سیب-گلاب-گل سرخ-کندر-سنبل الطیب

اسلاید 34: -هل-نارنج-مشک-عود-گوشت پرندگان

اسلاید 35: مقویات دل-انارشیرین-سیب-ریباس-گل سرخ-بالنگو-دارچین-زعفران-به-

اسلاید 36: -اسطوخودوس-نارنج-عود-گاوزبان

اسلاید 37:

اسلاید 38: پایانشاد وموفق باشید

10,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید