صفحه 1:
و

صفحه 2:
موا امم ميد

صفحه 3:
تغذیه خانواده»ءسلامت روان اردیبهشت 60 گنبد کاووس عوو سس

صفحه 4:
تعریف طب(حکیم جرجانی) طب علمی است که که طبیب بدان علم در حال مردم نگاه کند تا چون درست باشد تن درستی بر وی نگاه دارد و چون بيمار كردد او را به حال تن درستی باز آرد ما ننجي

صفحه 5:
اشتباهات رایج نقش‌مزیاج در لنتخاب‌ذا. ۰ مزاج وازدولج- ۰ مزلج ولخلاق ۰ عوو سس

صفحه 6:
٠ ‏وا‎ حرکتوسکون 0 ۰ خولبوبیداری ۰ لکلوشرب ‎٠‏ لستفرلغ ولحتقان 6 ۰ اعر لضنفسانی ‎٠‏ عوو سس

صفحه 7:
اکل وشرب غذاها علاوه بر اينکه ماده مصرفی سوخت وساز بدن هستند »با توجه به کیفیت مزاجی خود بر اعضای مختلف بدن اثرات مثبت یا منفی به جای میگذارند وجسم وروان شخص را تحت تاثیر قرار می دهند عوو سس

صفحه 8:
ابن سينا مى نویسد دارو سوءمزاج را به حالت تعادل برمىكردائد اما توانایی حفظ اعتدال مزاج و تقویت طبیعت را ندارد که اين کار وظیفه غذا است عوو سس

صفحه 9:
رازی و بسیاری از طبیبان بزرگ معتقد * بودند تا جایی که ممکن است باغذابیماران را معالجه ۳ » دستور دارو ندهند و تا هنگامی که با داروی ساده و مفرد امید معالجه باشد به بيمار داروئ مركب داده he ,شود

صفحه 10:
ابوزید بلخی استاد رازی در بحث علاج می‌تویسد:ه مادامی که شدت احتیاج به دارو اتفاق نیفتاده است نباید از آن استفاده شود زیرا تمام داروها مضاد طبیعت انسان هستند اما غذا مشاکل طبیعت انسان است عوو سس

صفحه 11:
غذا لصللساسی‌در سامنو درمان‌لست0 در طبسنتئنه تنها دارو بلكه غذا نيز -© ميتولند باعثبيماروشود حتىلكر عسلباشد آدلبو شیوم هاىوتغذيه درهدفقغذيه -.© بسيارمهم هستند ما ننجي

صفحه 12:
تاونس

صفحه 13:
همه افراد همه موادغذایی را می توانند با مصلحات استفاده ۰ کنند ؟ اکثر مصلحات غذایی دوا هستند و دواها را به طور گسترده ۰ تمَی توانیم استفاده کنیم و بدل ما یتحلل نمیشوند و خاصیت غذایی ندارند مصلحات غذایی هر گز نمی توانند مزاج کلی غذاها را عوض ۰ کنند مثلا غذای سرد و خشک را تبدیل به گرم و تر نمایند داوس

صفحه 14:
٠ . ‏مقتیشتهایسادت‌لیجاد نشده‎ Go ‏سي نسود‎

صفحه 15:

صفحه 16:
آداب تغذیه

صفحه 17:
علامات اشتهایر صادقر ناحیه شکم از زیر سینه تا ناف سبک شود و تنها قسمت زیر ناف ۰ اندکی سنگین به نظر آید بخصوص وقتی غذای دفعه پیش زیاد باشد رنگ ادرار به طرف رنگ صفراوی و ترنجی برگردد ۰ اگر آروغخ بزند ترش نبوده و بوى نامطبوع نداشته باشد و مقدار آن * ‎rae‏ ‏حس شامه و بعد از آن حس بینائی و شنوائی تیزتر می‌گردد ۰ حرکات بدن سبک می‌شود بطوریکه شخص میل به خوابیدن نمی‌کند ۰ آب دهان کم می‌شود ۰ کمی عطش عارض می‌گردد ۰ داوس

صفحه 18:
در صورت ایجاد اشتها و گرسنگی غذا خوردن را نباید زیاد به ۰ تاخیر انداخت چون باعث تجمع اخلاط ناصالح در معده می شود و همچنین باعث هضم رطوبات بدنی و تحلیل حرارت غریزی و ضعف و ذبول و رفتن اشتها می شود در صورت ایجاد گرسنگی شدید و عوارض ناشی از آن چه باید ۰ کرد ؟

صفحه 19:
20 هنوز قدری میل و رخبت به غذا باقی باشد دست ۰ ‎ann Son ee‏ معده ممتلی می شود وباعث سوء هضم وفساد می گرند علائمی که دلالت می کند براین که غذا بیش از حد ۰ : خورده شده است 68 احساس ستگینی در معده »تنكى تفس بعد از ۰ غذا»اضطراب موقع خواب وجابه جاشدن در بستروآروغ ترش هوا امم ميد

صفحه 20:
غذا راباید به تتاسب نیروی هاضمه انتخاب 0 :نمود ‎oe‏ ‏هاضمه قوى: غذاى يرقوت وغليظ مانند كوشت گاو وبره » كباب وتخم مرغ آب يز | فاشمه ضعيف : غذاى لطيف و زود كذر ‎٠‏ = ازمعده مانند گوشتهای لطیف Bes Rm i

صفحه 21:
در تابستان دراوایل روز ؟* ودر زمستان در اواسط روز غذا خورده شود که هوا معتدل است

صفحه 22:

صفحه 23:

صفحه 24:
در مورد تعداد دفعات غذا خوردن نخستین دستورآن است که در ۰ هنگام نیاز غذا بخورد و آن هنگام تحریک قوه جاذبه و اشتهای غذا است و هنگامی است که معده از غذای قبلی خالی شده باشد و خوردن غذا به دلیل عادت یا وعده معين اشتباه است که در اين صورت اگر غذای قبلی هضم نشده باشد مضر است . توصیه های حکمای طب سنتی در مورد دفعات تغذیه اندکی متفاوت است. بعضی دو وعده غذا را (صبح و شب)را توصیه می کند و بعضی دیگر سه وعده غذایی در دو روز متوالی را تصریح نموده اند - یعنی روز اول »صبح و شب و روز دوم هنگام نهار و روز سوم ,مجددا صبح و شب

صفحه 25:
Ieper rere crear hearer ee pr nce J nee Coe ‏كه خواب شب به هضم غذا كمك مى كند ودر شب به دليل خواب»‎ Ce Ete sel ‏ا ا ا ا ل‎ ees ‏در روز و به خصوص هنگام ظهر برای گوارش آماده نیست زیرا که‎ ‏در روز به خاطر بيدارى و مشغول بودن حواس؛ حرارت غريزى به‎ ‏ل ا ال ل ا ا‎ ‏ا ا ا ا‎ re nero) المزاج مى باشد والا اطفال و جوانان محرور المزاج را سه يا جهار ا ا ل ل 9 ‎ne CSTD)‏ ا ‎Pere es Ee wey Lees‏ ‎S SepeOe Ce eTene POs hc IeE eae ro‏ 0 ‎etry ees SoS ne Seo SE SC Ono eT‏ ات

صفحه 26:
٠ ‏عوارض مصرف زياد غذاى ترش :كم خونى -ضعيفه‎ Pea Poa rr ree a ee FOS NOP Pr

صفحه 27:
که غذای هضم نشده وارد عروق شود گرفتگی های عروقی شو! 5531-5

صفحه 28:
شیرینی جات »غذای شور وغذای چرب اجتناب شود

صفحه 29:
عواریض مصرف زياد غذاى شیرین : تولید خون و صفرا ۰ .- فشار خون - انسداد و گرفتگی عروق عوارض مصرف زیاد غذای شور:لاغری و خشکی بدن ۰ عوارض مصرف زیاد غذای چرب : کاهش اشتها ضعف ۰ معده -سنگینی و کسالت بدن

صفحه 30:
دو غذای غلیظ با هم خورده نشود مثل: ماهی و تخم مرغ - قارچ و ماکارونی - الویه و ماکارونی موا امم ميد

صفحه 31:
زياد در حين و پس از غذا خ معده و شناورشدن غذا بر موا امم ميد

صفحه 32:
انگور بالای کله و پاچه: لژوجت و بلغمیت کله پاچه با انگور که .۰ رطوبتش زیاد است. افزایش می‌یابد و باعث تولد خلط غلیظ و لزج و .ضرر به معده می‌شود انار بالای هریسه: هریسه بسیار لزج و غلیظ است و انار قابض و نفاخ ۰ و باعث قولنج می‌شود و به سبب احداث غلظت در هريسه؛ هریسه هضم .نمىشود سركه بالاى هريسه سرکه با ماش و عدس 1 سرکه بعد از برنج »اجتماع این دو باعث درد روده و قولنج است. برنج ۰ ,باعث سده ماساریقا می‌شود عوو سس

صفحه 33:
ما صيد هى تاز جيده 0 1 2 ‎a‏ 5 وانگو ند بات 3 1 ايجاد ‎Copal‏ شوند ‎

صفحه 34:
‎Cues‏ حالات روانی مختلف ‏خقم ‏هيجان ‏نگرانی ‏ترس ‏افسردكى ‏غم ‏کیفیت ‏گرم وخشک گرم وخشک ‏گرم وتر ‏سرد وتر سرد وخشک سرد وخشک ‏عوو سس

صفحه 35:
* | =e ‏بف و‎ aes گلاب ۰ عوو سس

صفحه 36:
٠ ‏گوشتپرندگان‎ داوس

صفحه 37:
لنارشيرين ريباس كلسرخ- دارجين زغران يف مقويات دل ما ننجي

صفحه 38:
لسطوخودوس * نارنج- ۰ ‎oe‏ گاوزبان ۰ داوس

صفحه 39:

صفحه 40:
داوس

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان