پزشکی و سلامت مراقبت‌های بهداشتی

تغذیه و پایش رشد شیرخواران و کودکان

taghzie_va_payeshe_roshd_shirkharan

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “تغذیه و پایش رشد شیرخواران و کودکان”

تغذیه و پایش رشد شیرخواران و کودکان

اسلاید 1: تغذیه وپایش رشد شیرخواران وکودکان الهام کاووسی کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی

اسلاید 2: تغذیه صحیح یعنی خوردن مقدار کافی مواد غذایی که ضمن حفظ سلامتی رشد مطلوب کودک را به همراه داشته باشد.

اسلاید 3: -کاهش وزن نوزاد چند روز نخست پس از تولد 6درصد - دوبرابرشدن وزن نوزادان 4-6ماهگی وسه برابر وزن تولد در یکسالگی - افزایش وزن سال دوم معادل وزن تولد - افزایش قد به میزان 50درصددر سال اول تولد - افزایش چربی کل بدن طی 9ماه نخست - آب بدن نوزاد هنگام تولد 70درصد و در یکسالگی 60درصد

اسلاید 4: تکامل فیزیولوژیک: - طول بارداری - وزن قبل از بارداری - افزایش وزن مادر طی بارداری تعیین کننده وزن تولد نوزاد

اسلاید 5: catch –up growth جهش رشد نوزادانی که از نظر وراثتی استعداد درشت بودن دارند 3-6 ماه به کانال رشد وراثتی خود که افزایش وزن وقد دوره ای رشد است می رسند. نوزادانی که با وزن تولد صدک 10و پایین تر برای قدشان متولد می شوند تا یکسالگی قادر به دستیابی به کانال رشد متناسب با استعداد وراثتی نیستند.

اسلاید 6: ظرفیت معده ی نوزاد: - در زمان تولد 10-20میلی لیتر - در یکسالگی 200میلی لیتر - جذب چربی شیر مادر خوب است اما 20-48درصد چربی کره دفع می شود. - شیر مادر حاوی دو آنزیم لیپاز است. متوسط انرژی مورد نیاز 6تا 12ماهگی 800و12تا 24ماهگی 1300کالری می باشد.

اسلاید 7: نیازهای مواد مغذی : انرژی : - مکانیسم سیری وگرسنگی میزان انرژی دریافتی را تعیین می کند. - کنترل دقیق وزن وقد و وزن به ازاء قد برای سن و رسم منحنی رشد روش موءثر برای تعیین کفایت انرژی دریافتی - میزان انرژی شیر مادر 20کیلو کالری در هر انس - نوزادانی که در انتهای چارت رشد وزنی قرار دارند یا در دوره ی شیرخواری سریعتر رشد می کنند بیشتر از سایر شیرخوران در معرض چاقی بزرگسالی قرار دارند.

اسلاید 8: ارزش غذایی 100گرم شیر مادر

اسلاید 9: نوزادانی که با فرمولا تغذیه می شوند طی سال اول به ازاء هر واحد از اندازه ی بدنشان انرژی بیشتری نسبت به کودکانی که شیر مادر می خورند ورشد بیشتری در وزنشان نشان می دهند اما نفعی ندارد. دخترپسر6767436-12ماهگی99210461-3سالگی

اسلاید 10: پروتئین : - رشد ذخیره توده عضلانی وجایگزینی بافتی - نوزادان بیش از بزرگسالان نیازمند اسید امینه ضروری - نیاز در هنگام بیماری وبعد از بهبودی ونقاهت بیشتر است. - پروتئین شیرمادر برای 6ماهه ی نخست کافی اما برای 6ماهه دوم با HBVمانند ماست گوشت غلات تکمیل گردد. - شیرخوارانی که با فرمولای بسیار رقیق یا رژیم درمانی طولانی مدت اسهال تغذیه شوند یا وجود آلرژی غذایی دریافت پروتئین را محدود کند در معرض دریافت ناکافی پروتئین خواهند بود. 9/1گرم 0-6ماهه 117-12ماهه131-3ساله

اسلاید 11: چربی: - حداقل 30گرم روزانه برای اطفال کمتر از یکسال - شیر مادر حاوی مقادیر مناسبی اسید لینولنیک واسید لینولئیک واسید آراشیدونیک - اسید لینولئیک بایستی 3درصد کل کالری دریافتی نوزاد کمتر از 6ماه یا 4/4گرم در روز باشد. - در تکامل بینایی و نورولوژیک نوزاد اهمیت دارد.L PUFAs

اسلاید 12: کربوهیدرات:30-60درصد انرژی دریافتی نوزاد40درصد انرژی شیر انسان و40-50درصد انرژی شیر خشک لاکتوز یا سایر در صورت استفاده از عسل یا شربت ذرت اسپورهای کلستریدیوم بوتولینوم در لومن روده ی نوزاد جوانه زده وتولید مواد سمی می کند.60گرم روزانه0-6ماهه956-121301-3ساله

اسلاید 13: مواد معدنی کلسیم - 2/3کلسیم شیر مادر و 25تا30درصد کلسیم شیر فرمولا جذب می گردد. 210میلیگرم0-6ماهه2707-125001-3ساله

اسلاید 14: آهن: - نوزاد ترم کامل تا دو برابرشدن وزن تولد معمولا 4-6 ماهگی - هموگلوبین پایین در 8 ماهگی با آسیب تکاملی حرکتی در 18ماهگی همبستگی دارد. روی: - نوزاد بلافاصله به منبع رژیمی روی وابسته است . - روی شیر مادر و فرمولا برای سال اول تولد کافی است. - برای سال دوم از مواد غذایی مانند گوشت غلات ومغزها تخم مرغ 10میلیگرم6تا12ماهگی10میلیگرم12تا24ماهگی

اسلاید 15: فلوئور:کمبودافزایشمکمل یاری پس از جوانه زدن دندان ها برای نوزادان تغذیه شده با شیر مادر یا گاو ونیز نوزادانی که شیر خشک آنها با آب مصرفی کمتر از 0/3PPM فساد دندان فلوروزیس

اسلاید 16: ویتامین ها :ویتامین D:مادر بخوبی تغذیه شده نیازهای ویتامینی نوزاد ترم را بجز ویتامین Dدر شیر خود دارد.برای شیرخواران با پوست روشن مواجهه با نور خورشید به مدت 30دقیقه در هفته ویتامین B12:شیر مادران گیاهخواری که مدت زیادی رژیم گیاهخواری مطلق داشته باشند ممکن است کمبود داشته باشند.

اسلاید 17: ویتامین K: - در شیر گاو 4برابر بیشتر از شیر مادر - برای جلوگیری از HDNبلافاصله پس از تولد ویتامین Kترزیق می شود. مکمل یاری : باید پس از ارزیابی دقیق وضعیت دریافت شیرخوار کودکانی که شیر خشک می خورند به ندرت نیازمند مکمل یاری هستند. مکمل یاری ویتامین Dدر 2ماهگی وآهن در 4-6ماهگی نوزادان شیرمادر خوار توصیه می شود.

اسلاید 18: شیرمادر : - تکامل ذهنی،جلوگیری از آسم ،پیشگیری از چاقی -افزودن زودتر مواد غذایی علاوه بر افزایش احتمال کاهش استفاده از شیر مادر وتوقف شیرخواری سبب افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 1مرتبط با خود ایمنی می گردد. - ترکیب شیر انسان وشیر گاو: -تا یکسالگی شیر گاو مناسب نمی باشد. whey60%پروتئین شیرمادر کازئین 40% و80%کازئین wheyشیرگاو20%

اسلاید 19: - اسیدامینه تورین و سیستئین انسان بیشتر از شیر گاو - اسید لینولئیک 4درصد انرژی شیر مادر و1درصد انرژی شیر گاو - شیرگاو ویتامین cکمی دارد - شیرمادر از نظر ویتامین ای غنی تر است - 50درصد آهن شیر مادرجذب وکمتر از 1درصد آهن شیر گاو جذب می شود . - زیست فراهمی روی شیر انسان بیشتر است. - کودک نباید طی سال اول از شیر گاو کامل استفاده کند، زیرا دریافت آهن، اسیدلینولئیک و ویتامین E کمتر می شود.

اسلاید 20: عوامل خطر در دوران تغذیه تکمیلی1-شیردهی ناکافی2-شروع غذای کمکی زودتر از پایان 6ماهگی3-شروع غذای کمکی دیرتر از پایان شش ماهگی 4-تغذیه کودک با غذاهای رقیق وشکم پرکن5-روشهای نادرست غذا دادن به کودک6-رعایت نکردن اصول بهداشت غذای کودک

اسلاید 21: تغذیه تکمیلیغلات اولین غذای افزوده شدهنمک و شکر نباید به غذای کودک اضافه شودمیوه های تازه، سبزی و گوشت خوب و تازهدر هر زمان واحد تنها یک نوع ماده غذایی افزوده شودشروع هر نوع ماده غذایی باید به فاصله 7 – 2روز نسبت به ماده غذایی قبلی جهت جلوگیری از عقب افتادگی رشد، آبمیوه محدود گردداز شیر گرفتن باید به تدریج و بر حسب رشد مهارت های تکامل شیرخوا صورت گیردغذای تکمیلی به دقت انتخاب شود تا نیازهای مواد مغذی کودک را تأمین کند

اسلاید 22: تا زمانی که کودک هنوز بخوبی بزرگ نشده، نباید زمان مقدار و نه غذای خانواده را تحمیل کرددادن مقدار زیاد آبمیوه ................. FTTدر یکسالگی اطفال 1/3 تا ½ غذای بزرگسالان در 3 سالگی به نصف و در 6 سالگی به 2/3حذف خوردنی ها و نوشیدنی ها یک ساعت تا یک ساعت و نیم قبل از وعده غذاییبه ازاء هر سال سن 1 قاشق غذاخوری از هر ماده غذایی در هر وعده اضافه شودبطور متوسط شیرخوران و کودکان نو پا 7 بار در روز غذا می خورند

اسلاید 23: ارزش غذایی برخی مواد غذایی

اسلاید 24: رشد و تکامل:کند شدن سرعت رشد بعد از سال نخست زندگیافزایش وزن تا سن 10 – 9 سالگی 3 -2 کیلوگرم در هر سالافزایش قد از دو سالگی تا بلوغ بطور متوسط 8 – 6 سانتی متر در هر سالهرچه جهش چربی زودتر شروع شود احتمال بالا بودن BMI در بزرگسالی بیشتر خواهد بود.

اسلاید 25: Cathch up Growthرشد سریع به دنبال بیماری سوء تغذیه و توقف یا کاهش رشدنیازهای غذایی به دنبال آن: انرژی- پروتئین – ویتامین A – آهن – روی رشد سریع قدی 3 – 1 ماه پس از درمان شروع می شود

اسلاید 26: ارزیابی رشد:قد، وزن، وزن برای قد و BMIWasting: کاهش وزن کودک نسبت به قدStunting: عقب افتادگی رشد قدی نسبت به سنUnder weighting: عقب افتادگی رشد وزن نسبت به سن

اسلاید 27: نیازهای تغذیه ای:

اسلاید 28:

اسلاید 29: پروتئین توصیه شده در اوایل کودکی g/kg1/1 و در اواخر کودکی g/kg95/. کودکان 3 – 1 ساله در معرض خطر کم خونی فقرآهن قرار دارندکودکان بیشتر در معرض خطر کمبود Ca، آهن، Zn، فولات، B6، ویتامین E و ویتامین A هستند.

اسلاید 30: میزان نیاز به کلسیم

اسلاید 31: عوامل موثر بر غذای دریافتیرسانه هاتأثیرهمسالانبیماریتشابهات سلایق غذایی کودکان و والدینشان منعکس کننده اثرات وراثت و محیط و هر دوعاداتعلاقه ها یا بی میلی هامحیط خانواده فقرطلاق و اشتغال والدین

اسلاید 32: از توجه شما سپاسگزارم

10,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید