توده ها و جبهه های هوا
اسلاید 1: موضوع: توده ها و جبهه های هوا
اسلاید 2: توده های هوا بیشترین نقش را در تولید نزولات جوی بعهده دارند.Air mass یا توده هوا به حجم بسیار وسیعی از هوا گفته میشود که خصوصیات دمایی و رطوبتی آن در جهات افقی یکسان باشدبا وسعت افقی تا هزاران کیلومتر و وسعت عمودی تا ده کیلومترباشد .توده های هوا در اثر مدتی ساکن ماندن در یک منطقه خواص دمای و رطوبتی آن منطقه را بخود میگیرند. بسته به اینکه Source Region توده هوا توده ها را به چند دسته تقسیم میکنند:توده هوای شمالگان A : از اقیانوس منجمد شمالی سرچشمه گرفته ، خیلی سرد است و بندرت به ایران میآید.قطبی قاره ای cP: از خشکی های قطب شمال نشات گرفته اند قطبی دریایی mP: سرد و مرطوب تروپیک قاره ای cT: گرم و بسیار خشک از صحراهای شمال افریقا نشات میگیرد به سرعت رطوبت جذب میکند و تبدیل به mT میشودحاره ای دریایی mT: دریایی گرمسیری، از مناطق گرمسیری اقیانوس ها سرچشمه میگیرد گرم و مرطوب استوایی E: دما و رطوبت بالا توده های هوا:
اسلاید 3: جبهه:وقتی دو توده هوا با خصوصیات مختلف با هم برخورد میکنند به مرز آنها جبهه میگویند. در دو طرف جبهه خواص دمایی و رطوبتی هوا متفاوت است.
اسلاید 4: وقتی یک توده سرد و گرم بهم میرسند هوای سرد مانند تیغه بولدوزر بزیر هوای گرمتر رانده میشود. جبهه یا منطقه گذار یا بینابینی ضخامت خاصی دارد . هرچه اختلاف دمای و فشار بین دو هوا بیشتر باشد منطقه گذار ضخامت کمتری دارد. در این منطقه ابر و بارندگی وجود دارد. بارندگی : به خاطر بالارانده شدن بی در رو هوای گرم و مرطوب در اثر رانده شدن آن به بالای هوای سرد ایجاد میگردد. خصوصیات کلی جبهه ها:
اسلاید 5: نوع بارندگی :بستگی به مقدار رطوبت هوا و شیب سطح جبهه دارد.جبهه کم شیب: ابر های وسیع، و بارندگی آرامی را ایجاد میکند..
اسلاید 6: انواع جبهه ها:
اسلاید 7: جبهه گرم:
اسلاید 8: جبهه ای است که در آن هوای سرد توسط هوای گرم جابجا میشود. شیب جبهه کم و در حدود 1: 150 بوده و در نتیجه طول آن زیاد است. و انواع ابر ها بدلیل طول کافی بر روی آن تشکیل میشوند.
اسلاید 9: جبهه سرد:
اسلاید 10: جبهه ای است که در آن هوای گرم توسط هوای سرد جابجا میشود. این جبهه دارای شیب بیشتر در نزدیکی زمین است. شیب جبهه تند بوده و هوای گرم با سرعت بیشتری بالا میرود.ابر کومولوس در اثر حرکت تقریبا عمودی هوا به بالا ایجاد میگردد. طوفانهای تندری و شدید و کوتاه مدت بدنبال خواهد داشت..
اسلاید 11: چرخنده ها و واچرخنده ها: چرخنده cyclone منطقه ای است از هوای کم فشار .هیچ طوفان مخربی را نمیسازد مراکز کم فشار و پرفشار با سرعتی معادل 30 تا 50 کیلومتر بر ساعت در حرکتند. که باعث تغییر نامنظم فشار میشوند.
اسلاید 12: جبهه های ساکنStationary fronts
اسلاید 13: فرض کنید دو توده هوای گرم و سرد توسط یک جبهه از هم جدا شده اند. آیا این جبهه گرم است یا سرد؟ جواب این است که تشخیص جبهه، به رفتار آن بستگی دارد. اگر جبهه در جهت هوای گرم جابه جا شود، جبهه سرد است و اگر در جهت هوای سرد جابه جا شود، جبهه گرم است. اما اگر توده های هوا در حرکت نباشند، جبهه به حالت سکون در می آید پس در واقع جبهه ساکن، جبهه ای است که در جهت افقی دارای حرکات بسیار کمی بوده و تقریباً اصطلاحی است که به مرز توده های هوای ساکن گفته می شود و بر روی نقشه های هواشناسی با ترکیبی از جبهه گرم و سرد نشان داده میشود. جبهه های ساکنStationary fronts
اسلاید 14: جبهه های بند آمده Occluded fronts
اسلاید 15: جبهه بند آمده از ادغام جبهه های سرد و گرم تشکیل می شوند. اگر یک جبهه سرد از یک جبهه گرم پیشی گیرد، نتیجه کار یک جبهه بندآمده است. با نزدیک شده به جبهه بندآمده، سیستم ابر یا بارندگی حاصل از آن بسیار شبیه یک جبهه گرم است، زیرا تشکیل دنباله توده هوای گرم قبل از جبهه تغییری نکرده است. با گذر جبهه، ابرها و بارندگی متعاقب آن از نوع جبهه سرد خواهد بود. در تقسیم بندی ابرها جمعا ۲۷ نوع ابر موجود است که از بین این ۲۷ نوع ٬ دو نوع آنها ابرهای CB (charley Brown) می باشند که خطرناک ترین ٬ عظیم ترین و در عین حال زیبا ترین ابرهای جهان می باشند .
اسلاید 16: جهت حرکت توده های هوا در ایران
اسلاید 17: بارالها ، به تو می اندیشم به تو ای خالق جان به تو ای سلسله جُنبان همه کون و مکان به تو می اندیشم به تو ای خالق من خالق عشق و همه زيبايي ای تو نزدیک به من از خود من به تو می اندیشم
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.