پزشکی و سلامت تغذیه

جنبه های تغذیه ای شیر مادر

janbehaye_taqziyeiy_shire_madar

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “جنبه های تغذیه ای شیر مادر”

جنبه های تغذیه ای شیر مادر

اسلاید 1: جنبه هاي تغذيه اي شير مادر

اسلاید 2: اگرصنایع غذایی؛زمانی بتواننددقیقامحصولی مشابه شیرمادربدنیاعرضه کنند؛چنین پیشرفتی قابل مقایسه باکشف انتی بیوتیکها خواهد بود

اسلاید 3: اهداف آموزشيشناخت تركيبات مختلف شير مادر و اختلافات عمده شير مادر و شير گاو آگاهي از تغيير تركيب شير مادر در مراحل مختلف شيردهي بر حسب سن شيرخوار و در طي هر وعده تغذيه با شير مادربحث در مورد مزاياي تغذيه اي شير مادر و برتري آن بر ساير شيرها

اسلاید 4: مراحل تغييرات پيوسته شير مادر آغوز ( Colostrum ): 5 روز اول پروتئين، ‎‏ًٌٌَويتامين هاي محلول در چربي و مواد معدني بيشتري داردشير انتقالي ( Transitional milk ) : 6 تا 10 روزپس از زايمانشير رسيده ( Mature milk ): پس از 14 روز لاكتوز، چربي و كالري بيشتري دارد

اسلاید 5: كلستروم موجب تسهيل دفع مكونيوم مي شودحاوي فاكتور رشد ضروري براي لاكتوباسيل بيفيدوس استحاوي آنتي اكسيدان استويتامينA 3 برابر، كاروتنوئيد 10 برابر و ويتامين E 2 تا 3 برابر شير رسيده دارد سدیم –پتاسیم وکلربیشتروچربی ولاکتوز کمتررنگ زرد آن بعلت بتاکاروتن است بالاتر SigA چربی ولاکتوزکمتر –پروتیین وموادمعدنی بالا تر و

اسلاید 6: حجم شير مادر روزاول بطورمتوسط37 سی سی-روزدوم 84 سی سی –ازروزسوم حدود 400 سی سی-روزپنجم 700ماه اول : 600 ميلي ليتر در 24 ساعتماه سوم : 750 – 700 ميلي ليتر در 24 ساعتماه ششم : 800 ميلي ليتر در 24 ساعت

اسلاید 7: چربينسبت چربی اشباع نشده به اشباع شده درشیرمادر 1 ودرشیرگاو 4 میزان اسیدلینوليک شیرمادر8-7 برابرشیرگاو(رشدمغز) اسیداراشیدونیک شیرمادر---» کمبود آن ===،،درماتیت ,ترومبوسیتوپنی ؛تاخیررشد؛ابتلابه عفونتها متغیرترین ماده درشیرمادر-درساعات آخرشب بیشتر درشير ابتدايي کمتر ودرشیرپسین بیشتر متغیردر طول شبانه روز-درشیرمادرشیرخوارنارس بیشتر -اسیدچرب ضروری غیراشباع بازنجیره بلند وفسفولیپیدوکلسترولتری گليسريد –مهمترین چربی (98%)-به آسانی توسط لیپازبه اسیدهای چرب وگلیسرول تبدیل می شود (لیپازهم درشیرمادرهم دردستگاه گوارش شیرخواران )

اسلاید 8: پروستاگلاندين سلامت مخاط روده ، گردش خون موضعي، ترشحات معده و ساير مخاط ها،تعادل الکترولیتها، جذب روي، ترشح آنزيم هاي گوارشي، حفاظت مخاط هاي گوارشي بر ضد سموم

اسلاید 9: كلسترولدر شير مادر بيشتر از شير گاو است جلوگيري از عوارض قلبي- عروقيتشكيل ميلين بافت عصبي، املاح صفراوي و هورمون هاي استروئيديتشكيل آنزيم هاي لازم براي كاتابوليسم باتغییربرنامه غذایی مادرتغییری درمقدار آن ایجاد نمی گردد

اسلاید 10: چربي هاي اشباع نشدهنسبت اسيدهاي چرب اشباع نشده به اشباع شده: در شير مادر 1 در شير گاو4 اسيد لينولئيك: در شير مادر 7 تا 8 برابر است در ساختمان و رشد مغز نقش دارداسيد آراشيدونيك: كمبود آن موجب درماتيت، ترومبوسيتوپني، ابتلاي بيشتر به عفونت و تأخير رشد مي شود

اسلاید 11: نقش چربي هاي شير مادرمهم ترين منبع انرژي (50 ٪ كالري )تكامل دستگاه عصبي مركزي حامل ويتامين هاي محلول در چربي تکامل بافت شبکیه

اسلاید 12: كربوهيدراتدر شير مادر 7 ٪ و در شير گاو 4 ٪ استلاكتوز در شير گاو 4/9در آغوز5/7 و در شير رسيده 6/8گرم درصد استمنبع انرژي (40٪ كالري ) –نجزیه سریع به گلوکز وگالاکتوزتسهيل جذب كلسيم و آهن رشد لاكتوباسيل توليد گالاكتوليپيد (سربروزيد) براي تكامل CNS

اسلاید 13: پروتئيندر شير مادر 1٪ و در شير گاو 4- 3 ٪ است –درکلستروم 3 برابرشیرمادر-درشیرنوزادنارس 20% بیشترازشیررسیدهكازئينWhey: آلفا- لاكتالبومين، لاكتوفرين ، بتا- لاكتوگلوبولين –سرم آلبومبن –لیزوزیم نسبت whey به کازیین درشیرمادر 1/5 ودرشیرگاو 25% است ّ40%پروتیین شیرمادرکازیین و60%آن لاکتالبومین وشیرگاو دارای 80%کازیین و20%ذدکتالبومین می باشد شیرنوزادنارس تا90% whey دارداسيدآمينه هاي ضروري ( سيستين و تورين ) –سیستبن برای رشدجسمی وتورین جهت رشدوتکامل مغزیاسيدآمينه هاي آروماتيك ( فنيل آلانين و تيروزين )منبع انرژي ( 7 ٪كالري )

اسلاید 14: ویتامین هامتغیرباتغییرتغذیه مادر بیشترین تغییردرویتامینهای محلول درآب مثل C و Bوکمترین تغییر درA و Dید –فلوئور-سلنیوم-منیزیم –وویتامینهای A ,D,متاثرازرژیم غذایی مادر—سدیم –کلسیم –مس –آهن –روی –اسیدفولیک وویتامینE گروه غیرمتاثرازرژیم غذایی مادرند

اسلاید 15: ويتامين هاويتامين هاي محلول در چربي ويتامين A، D و E در شير مادر بيشتر است ویتامین K درشیرمادروجودداردوجذب آن هم خوبست اماباتوجه به حجم کم مصرفی شیرروزهای اولیه وانتقال جزیی ازجفت –مقدار آن کافی نیست ويتامين هاي محلول در آب نياسين، اسيد فوليك و اسيد آسكوربيك در شير مادر بيشتر است ب 12 شیرمادرخیلی کم است اماbioavability آن باوجودفاکتورویژه انتقال دهنده درشیرمادرافزایش می یابد

اسلاید 16: مواد معدنيكلسيم (در شير گاو 4 برابر شير مادر است) فسفر (در شير گاو 6 برابر شير مادر است)كلسيم به فسفر در شير مادر 2 به 1 و در شير گاو 2/1به 1 استآهن جذب آهن شير مادر 49٪،(لاکتوزفراوان –ویتامین C ووجودفاکتورانتقال لاکتوفرین )شير گاو 10٪ و شیرمصنوعی 4٪ است روي جذب روي شير مادر 41٪، شير گاو 28٪، شير خشك استاندارد 31٪ و شير خشك سويا 14٪ است Acrodermatitis enteropathica

اسلاید 17: عناصر كميابمس، كبالت و سلنيوم :درشیرانسان بیشترازشیرگاواست ید :بستگی به منطقه جغرافیایی ومیزان یدمصرفی مادرداردكروم ، منگنز و آلومينيوم :درشیرگاو تا100 برابرشیرمادراست (اثرات سو بریادگیری ورشداستخوانی نیکل –مولیبیدن –فلوریدن درشیرمادر وجوددارد

اسلاید 18: ساير جنبه هااسمولاريته شير مادر 286 و شير گاو 350 ميلي اسمول به ازاي هر كيلوگرم آب استpH شير مادر 7/6 تا 4/7 (1/7) و شير گاو 8/6 استوزن مخصوص شير مادر 031/1 و شير گاو 032/1 است

اسلاید 19: اگرزمانی صنایع غذایی بتوانندمحصولی دقیقامشابه شیرمادربدنیاعرضه کنند،چنین پیشرفتی قابل مقایسه باکشف آنتی بیوتیکهاخواهدبود ،اماعلیرغم کوششهای فراوان تاکنون چنین توفیقی حاصل نشده واحتمالاهرگزنخواهدشدـباوجوداین ،اهمیت وبی نظیربودن شیرمادرباعث شده که رقابت کمپانی های سازنده شیرخشک برمبنای شباهت محصولشان باشیرمادر است

9,900 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید