حسابداری

حسابداری مالیاتی کلیات و مفاهیم عمومی حسابداری مالیاتی، مالیات بر درآمد حقوق

صفحه 1:
حسابدارى مالياتى فصل اول و دوم

صفحه 2:
اطع :فا لیات ا(-1حاظ ‎staid eal‏ در اعصار مختلف جولمع بشری به روش ‎ch‏ گوناگون رواج داشته است. در زندگی انسان های اولیه مالیات به طور رسمی صورت نمی‌گرفت و افراد هر خانواده مستقیم در کارهای عمومی لنت هى ‎ed‏ ‏شهرنشينى و نياز به موسسات عمومى مانند بليس» ایتش» داد کستری تکالیف ۱۲ ۲ | led kd at Cad ‏ا‎ ۱۳

صفحه 3:
ولا اتباعی ( مانند قضاوت ,حفظ ات و امنیت )به دولت محول گردوید بنابراین با توجه به ‎nee‏ مسیولیت های دولت ‏ افراد قسمتی ۱ ۱ و دارایی خود را برای تامین مخارج دولت بعنوان مالبات می پردازند»

صفحه 4:
فصل اول تعریف مالیات و انواع آن

صفحه 5:
* تعریف مالیات ماليات مبلغی است که افراد و موسسات برای تامین بخشی از هزینه ها و تحقق برخی از اهداف دولت می پردازند و معمولا متناسب با میزان درآمد . هزینه و یا ثروت آنهاست.

صفحه 6:
* اهداف وضع مالیات؛: ‎Ges.)‏ بخشي از درآمدهاي دولت ‏۲. تعدیل توزیع درآمد و ثروت جامعه ‏۳. کنترل وهدایت مخارج و هزینه‌ها در اقتصاد کنترل حجم واردات و صادرات

صفحه 7:
‘ ا انواع مالیات: ۱- مالباتهاي مستقیم که بطور مستقیم بر دارایی ها و درآمدهای افراد وضع می گردد. الف) مالبات بر دارايي. مانند: ۱. مالبات بر ارث ۲. حق ب) مالیات بردرآمد » مانند: ۱. مالبات بردرآمد املاك ۲ مالیات بردرآمد حقوق ۳. مالبات بردرآمد مشاغل 4. ماليات بردرآمد اشخاص حقوقي ه. مالیات بردرآمد اتفاقي

صفحه 8:
۲-مالباتهاي غيرمستقيم که به قیمت کالاها و خدمات ‎i‏ ‏اساف و به مصرف کننده تحمیل می کردد. الف) مالیات بر واردات . مانند: ۱. حقوق گمركي ۲. سود بازرگاني ۳. مالیات بر واردات اتومبیل ب) مالیات بر مصرف و فروش ۰ مانند: ۱. مالیات نوشابه‌هاي غيرالكلي ۲. مالیات بر فروش سیگار ۳. مالیات اتومبیل . مالیات بر فرآورده‌هاي نفتي ۵. مالیات توليد الكل طبي و صنعتي 1. مالیات نقل و انتقال اتومبیل ۰۷ مالیات حق اشتراك تلفنهاي خودکار و خدمات مخابرات بین المللي ‎A‏ ‏مالیات نوار ضبط صوت و تصویر ‎.٩‏ مالیات فروش خاویار.

صفحه 9:
*اشخاص مشمول مالیات: به استناد ماده ۱ قانون مالبات های مستقیم . اشخاص زیر مشمول پرداخت مالبات مي‌باشند: ۱. كلية مالکین اعم از اشخاص حقيقي یا حقوقي نسبت به اموال یا املاك خود واقع در ایران. ۲. هر شخص حقيقي ايراني مقیم ایران نسبت به کلية درآمدهايي که در ایران یا خارج از ایران تحصیل مي‌نماید. ۳. هر شخص حقيقي ايراني مقیم خارج از ایران نسبت به كلية درآمدهايي که در ایران تحصیل مي‌کند. .

صفحه 10:
۴- هر شخص حقوقي ايراني نسبت به كلية درآمدهايي که در ایران یا خارج از ایران تحصیل مي‌نماید. ۵ هر شخص غيرايراني (اعم از حقيقي یا حقوقي) نست به کلیه درآمدهايي که در ایران تحصیل مي‌نماید و همچنین نسبت به درآمدهايي که بابت واگذاري امتبازات یا ساير حقوق خود و یا دادن تعلیمات و كمکهاي فني و یا واگذاري فيلمهاي سينمايي (که به‌عنوان بها يا حق نمایش يا هر عنوان دیگر عاید آنها مي‌گردد) از ایران تحصیل مي‌کند.

صفحه 11:
اشخاص معاف از مالیات: * به استناد ماده ۲ ق. م.م اشخاص زیر مشمول پرداخت مالیات نمی باشند: ۱. شهرداریها رنه ها و موسسات:دولتی ۳. دستگاههایی که بودجه آنها توسط دولت تامین می شود.

صفحه 12:
فصل دوم | مالیات بر در آمد حقوق

صفحه 13:
درآمد حقوق:* درآمد حقوق عبارتست از درآمدی که شخص حقیقی در خدمت شخص دیگر (اعم از حقیقی یا حقوقی) در قبال تسلیم نیروی کار خود بابت اشتغال درایران بر حسب مدتیا كار انجام يافته به طور نقد يا غير نقد تحصيل مى کند.

صفحه 14:
د رآمد مشمول مالیات حقوق * عبارتست از: حقوق (حقوق اصلی) و مزایای مربوط به شغل اعم از مستمر یا غیر مستمر قبل از وضع کسور و پس از کسر معافیت های مقرر در اين قانون بنابراین از نظر ق .م. م حقوق و مزایای حقوق بگیران به ۲ بخش تقسیم می شود: ۱. حقوق و مزایای مستمر ( نقدی و غیر نقدی) ۲. مزایای غیر مستمر

صفحه 15:
حقوق ومزایای مستمر: " عبارتست از حقوق ثابت و مزایایی که بطور مستمر در طی سال به صورت ماهانه پرداخت و یا در اختیار کارکنان قرار می گیرد. مزایای مستمر به دودسته تقسیم می شوند: مزایای مستمر نقدی مانند فوق العاده شغل ۰ حق جذب . حق اولاد . حق مسکن . حق ایاب و ذهاب » فوق ی ی آب وهوا و .... مزایای مستمر غیر نقدی مانند مسکن و يا اتومبیلی که ازطرف کارفرما در اختبار کارکنان قرار می گیرد.

صفحه 16:
* مزایای غیر مستمر عبارتست از مزایایی که براساس قانون کار يا مقررات استخدامی موسسه به طور غیر مستمر و فقط در شرایط و زمان خاصی به کارکنان بطور نقدی و یا غیر نقدی پرداخت و یا دراختیار آنان قرار می گیرد.

صفحه 17:
مزایای غیر مستهر نقدی مانند: * اضافه کاری . فوق العاده ماموریت » هزینه سفر» پاداش انجام کار . بازخرید مرخصی ۰ عیدی و پاداش آخر سال » و مزایای غیر مستمر غیر نقدی مانند: لباس کار و خواروبار و ...

صفحه 18:
محاسبه در آمدهای غیر نقدی مشمول * مالیات برای محاسبه درآمد مشمول مالیات حقوق باید درآمدهای ‎١ 000‏ مسکن و اتومبیل و .. به معاد 0007 تقویم گردد. برای این منظور درآمدهای غیر نقدی با توجه به مبانی خاصی تقویم و ارزیابی گردیده و بر حسب ریال بیان می شود.

صفحه 19:
درآمدهای غیر نقدی مشمول ماليات حقوق به © شرح ذیل تقویم میگردد: ۱ سکن الف: مسکن با اثاثیه: معادل ۲۵ درصد حقوق و مزایای مستمر نقدی(به استثنای مزایای نقدی معاف از مالبات) پس از وضع وجوه کسر شده از حقوق کارمند از اين بابت. ب: مسکن بدون اثاثیه: معادل ۲۰ درصد حقوق و مزایای مستمر نقدی(به استثنای مزایای نقدی معاف از مالبات) پس از وضع وجوه کسر شده از حقوق کارمند از اين بابت.

صفحه 20:
oa الک ارت باراننده: معادل ۱۰درصد حقوق و مرا ۱۳ نقدی(به استثنای مزایای نقدی معاف از مالیات) پس از وضع وجوه کسر شده از حقوق کارمند از اين بابت. ب: اتومبیل بدون راننده: معادل ۵ درصد حقوق و مزایای مستمر نقدی(به استثنای مزایای نقدی معاف از مالیات) پس از وضع وجوه كسر شده از حقوق كارمند از اين بابت. ۳. سایر مزایای غیر نقدی: معادل قیمت تمام شده برای پرداخت کننده حقوق.

صفحه 21:
حقوق و مزایای نقدی اقای کثیری(به استثنای مزایای نقدی معاف موضوع ماده ‎٩۱‏ ق.م.م) در سال ۱۳۹۰ ماهانه مبلغ ...۰ ريال است. ‎oll‏ كتيرى از مسکن با اثاثبه و اتومبیل بدون راننده که کارفرما در ای دار داده است استفاده مي نماي وبا مجموع مبلغ ۵۰۰.۰۰۰ ریال از اين بابن از حقوق وی کسر می گردد. مطلوبست محاسبه مزایای غیر نقدی مشمول ماليات ماهانه آقاى كثيرى

صفحه 22:

صفحه 23:
ec

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان