صفحه 1:
صفحه 2:
غذای سالم
خداوند از خوردن بدون گرسنگی , خوابیدن بدون خستگی نفرت دارد.
نهج القصاحه
صفحه 3:
بدن انسان هر روز به عَذَا احتياج دارد. خَذا موجب سلامتى و
شنادابی میشود اما اکر در انتتحاب + تهنیه و مصرف آن به
تکات بهداشتی توجه نشود , همکن است مو
جتی مرگ شود.
صفحه 4:
کنندهی موا
غذای انسان از دو منبع گیاهی و حیوانی تأمین میشود. مواد غذایی
در صورتی مفیدند که سالم بشتد.
صفحه 5:
مواد غذابى اغلب زود فاسد مى شنوند و تنها برلى زمان كوتاهى مىتوان آنها را نكفدارى كرد
بنابراين در انتقال و نكددارى آنها بايد به سه نكته توجه نمود :
صفحه 6:
ینگونه اماکن باید آن
برای اجرای قوانس امکانا لازم را فرادم
صفحه 7:
صفحه 8:
بهداشت فروشگاه مواد غذایی در مدارس
بخشی از مواد غذایی مورد نیاز در سنین کودکی و نوجوانی از طریق
آنوعدهها تأمین می شود.انتخاب صحیح مواد غذایی در میانوعده
زیادی دارد.
صفحه 9:
eee ۲۱۳ | د
.
GLE خانگی ممکن است در یکی از مراحل تهیه تا ملق و55 9ب بیماری افزاهانواده نود
صفحه 10:
نکاتی که در تهیه . پخت و نگهداری غذا باید رعایت شود
*_ محیط آشپزخانه باید تمیز و منظم باشد.آشپزخانه
درجای مناسب » دارای نور و تهویهی مناسب و عاری از
حشرات باشد.
قبل از شروع کار : دستها با آب گرم و صایون
شسته شود. ناخنها کوتاه باشد.تا حدممکن از لباس و
سرپوش مناسب استفاده شود.از تماس مستقیم دست با
مواد غذایی خودداری شود.
* مواد غذایی خام از غذاهای پخته جدا نگهداری شود.
موادغذایی خام و پخته در ظروف دربسته و در دمای
ناس نگهتاری شون
برای از بین بردن میکروبها , بايد مواد غذایی » به
اخصوص كوثنت و مرغ » خوب پنته ۵
هر
* براى جشيدن غذا از قاشق جداكانه استفاده شود.
صفحه 11:
نکاتی که در تهیه . پخت و نگهداری غذا باید رعایت شود
* غذای پختهشده باید زود مصرف شود و اگر لازم
است غذا به مدت جند ساعت نكددارى شود ء بايد آن را
داغ داغ یا سرد سرد نگه داشت. (درون یخچال یا روی
آتش)
در صورت استفادهی مجدد از غذاهای پختهشده باید
قبل از مصرفد, آنها را داغ
* حوله , دستمال آشپزخانه , ظروف و وسايل مورد
استفاده بايد هر روز تميز و شسته شود. به خصوص
وسايلى كه براى آماده كردن مواد خام بدكار رفتهاند بايد
فوراً قله
* زيالفها در کیسههای محکم و سطلهای دردار
جمعآوری و روزانه در موقع مناسب به خارج از منزل
منتقل شوند.
صفحه 12:
حوادث ناشی از وسایل و مواد موجود در
آشپزخانها . کودکان و بزرگسالان را تهدید ابس
میکند. به خصوص خطر در کمن کودگان است
و بايد به هر نحو از ورود آنها به آشپزخانه . ۲
جلوگیری کرد.خطرات و حوادت آشپزخانهها
بیشتر شامل : انفجار و آتشسوزی ۰ PEREIR
برق كرفتكى
» سوختكى و بريدكا اننا
صفحه 13:
6
ايمنى وسايل كازسوز ( بیشتر بدانید)
صفحه 14:
ایمنی وسایل گازسوز ( بیشتر بدانید)
صفحه 15:
ایمنی وسایل گازسوز ( بیشتر بدانید)
صفحه 16:
ایمنی وسایل گازسوز ( بیشتر بدانید)
صفحه 17:
ایمنی وسایل گازسوز ( بیشتر بدانید)
صفحه 18:
صفحه 19:
لیاف رشتههایی بسیار نازک یا
موی آنیت که به صورت طبیعی
يا مصلوعی وجود دارد.
صفحه 20:
نوع پارچه
الیاف طبیعی :
به الیافی که در طبیعت وجود دارد » at كو
گیاهی . حیوانی و معدنی
لیاف گیاهی مانند : پنبه , کتان و کنفد
الیاف حیوانی مانند : پشم » ابریشم و مو
لیاف معدنی مانند : طلا ء نقره و پنبه نسوز
9 كتف
۴ ۰
ی نب
3
صفحه 21:
الیاف مصنوعی :
الیافی است که در طبیعت وجود ندارند ولی انسان با استفاده از روش های مختلف شیمیایی . آن ها را تولید
می کند. مثل :نایلون و ریون
ريون
نیون
صفحه 22:
بيش تر بدانيد >
امروزه ماشينهاى دوخت برقى در انواع تكوناكون.
وود دارد.كسى كه با جرخخياطىهاى ييششرفته كار
میکند» باید دقت زیادی داشته باشد
جرخ خیاطی دستی ء ساده ترين نوع ماشين دوخت
است. هنكام استفاده از جرخ خياطى هاى قديمى به
علت استفاده از هر دو دست ء سرعت كار ء کم و
دوخت مشکل میشود.
صفحه 23:
از توجهتان ممنونیم
گروه آچارفرانسه
خوراک
واحد 7
پوشاک
خوراک
غذای سالم
خداوند از خوردن بدون گرسنگی ،خوابیدن بدون خستگی نفرت دارد.
نهج الفصاحه
بدن انسان هر روز به غذا احتیاج دارد .غذا موجب سالمتی و
شادابی میشود اما اگر در انتخاب ،تهیه و مصرف آن به
نکات بهداشتی توجه نشود ،ممکن است موجب بیماری و
حتی مرگ شود.
منابع آلوده کنندهی مواد غذایی
غذای انسان از دو منبع گیاهی و حیوانی تأمین میشود .مواد غذایی
در صورتی مفیدند که سالم باشند.
مواد غذایی اغلب زود فاسد میشوند و تنها برای زمان کوتاهی میتوان آنها را نگهداری کرد.
بنابراین در انتقال و نگهداری آنها باید به سه نکته توجه نمود :
1
زمان انتقال و نگهداری مواد غذایی در حد امکان کوتاه باشد.
2
وسایل حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی باید متناسب با نوع و با استفاده از دانش
و علوم جدید در نظر گرفته شود.
3
حمل و نقل ،انبار و نگهداری ،تولید و توزیع مواد غذایی باید تحت نظارت و کنترل
بهداشتی مراکز مربوط باشد.
مراکز تهیه و فروش غذا
تهیه و عرضهی مواد غذایی ،قوانین و آیین نامههای
بهداشتی خاصی در زمینههای مختلف دارد .از این رو
مسئوالن اینگونه اماکن باید آن ها را رعایت کنند و
برای اجرای قوانین امکانات الزم را فراهم آوردند.
بیشتر بدانید
بهداشت فروشگاه مواد غذایی در مدارس
بخشی از مواد غذایی مورد نیاز در سنین کودکی و نوجوانی از طریق
میانوعدهها تأمین می شود.انتخاب صحیح مواد غذایی در میانوعده
اهمیت زیادی دارد.
تهیهی غذا در خانه
غذای خانگی ممکن است در یکی از مراحل تهیه تا مصرف ،آلوده و موجب بیماری افراد خانواده شود.
نکاتی که در تهیه ،پخت و نگهداری غذا باید رعایت شود
• محیط آشپزخانه باید تمیز و منظم باشد.آشپزخانه
درجای مناسب ،دارای نور و تهویهی مناسب و عاری از
حشرات باشد.
• قبل از شروع کار ،دستها با آب گرم و صابون
شستهشود .ناخنها کوتاه باشد.تا حدممکن از لباس و
سرپوش مناسب استفاده شود.از تماس مستقیم دست با
مواد غذایی خودداری شود.
• مواد غذایی خام از غذاهای پخته جدا نگهداری شود.
• موادغذایی خام و پخته در ظروف دربسته و در دمای
مناسب نگهداری شوند.
• برای از بین بردن میکروبها ،باید مواد غذایی ،به
خصوص گوشت و مرغ ،خوب پخته شود.
• برای چشیدن غذا از قاشق جداگانه استفاده شود.
نکاتی که در تهیه ،پخت و نگهداری غذا باید رعایت شود
• غذای پختهشده باید زود مصرف شود و اگر الزم
است غذا به مدت چند ساعت نگهداری شود ،باید آن را
دا ِغ داغ یا سر ِد سرد نگه داشت( .درون یخچال یا روی
آتش)
• در صورت استفادهی مجدد از غذاهای پختهشده باید
قبل از مصرف ،آنها را داغ کرد.
• حوله ،دستمال آشپزخانه ،ظروف و وسایل مورد
استفاده باید هر روز تمیز و شسته شود .به خصوص
وسایلی که برای آماده کردن مواد خام بهکار رفتهاند باید
فوراً تمیز شوند.
• زبالهها در کیسههای محکم و سطلهای دردار
جمعآوری و روزانه در موقع مناسب به خارج از منزل
منتقل شوند.
ایمنی در آشپزخانه
حوادث ناشی از وسایل و مواد موجود در
آشپزخانهها ،کودکان و بزرگساالن را تهدید
میکند .بهخصوص خطر در کمین کودکان است
و باید به هر نحو از ورود آنها به آشپزخانه ،
جلوگیری کرد.خطرات و حوادث آشپزخانهها
بیشتر شامل :انفجار و آتشسوزی ،
برقگرفتگی
،سوختگی و بریدگی است.
ایمنی وسایل گازسوز ( بیشتر بدانید)
وسایل گازسوز را در معرض کوران هوا و جریان باد
قرار ندهید.
1
ابتدا کبریت را روشن و سپس شیر گاز را باز کنید.
2
استفاده از کف بهترین راه تشخیص نشت گاز است.
3
از سر رفتن غذا روی اجاق گاز جلوگیری کنید
4
در صورت ایجاد حریق ،شیر اصلی گاز را ببندید و
.آتش نشانی را خبر کنید
5
ایمنی وسایل گازسوز ( بیشتر بدانید)
در صورت استشمام بوی گاز فورا شیر گاز را ببندید و
.به شرکت گاز اطالع دهید
6
هنگام نشت گاز در محل تاریک از چراغ قوه که در
خارج از محل نشت گاز آن را روشن کرده اید ،استفاده
.کنید
7
در صورت استشمام بوی گاز از روشن کردن المپ ،
.کبریت ،فندک خودداری کند
8
.برق را از فیوز اصلی قطع کنید
9
.افراد خانواده را از محل آلوده به گاز خارج کنید
10
ایمنی وسایل گازسوز ( بیشتر بدانید)
.در و پنجره ها را باز کنید
11
با تکان حوله ی پنبه ای مرطوب به جریان هوا و
.تهویه سرعت بخشید
12
از جابهجایی وسایل گازسوز متصل به گاز اجتناب
.کنید
13
همیشه یک کپسول آتشخاموش کن در منزل داشته
.باشید
14
نصب آبگرمکن و سایر وسایل گازسوز در حمام
.خطرناک است
15
ایمنی وسایل گازسوز ( بیشتر بدانید)
هر وسیله گازسوز باید دارای یک شیر قطع و وصل
.مستقل باشد
16
.بخاری همواره باید با شعله آبی بسوزد
17
از قرار گرفتن اشیا و البسه قابل اشتعال در مجاورت
.بخاری و سایر وسایل گازسوز جلوگیری نمایید
18
هر وسیله گازسوز باید دارای یک دودکش مستقل و
.مجهز به کالهک باشد
19
.از دستکاری کنتور و رگوالتور اکیدا خودداری فرمایید
20
ایمنی وسایل گازسوز ( بیشتر بدانید)
استفاده از شیلنگ های طویل برای رساندن گاز
.به سایر نقاط منزل خطرناک است
21
بدون استفاده از بست برای محکم کردن
شیلنگ گاز هرگز از وسیله گازسوز استفاده
.نکنید
22
در صورت ترک منزل برای مدت طوالنی ،
.حتما شیر اصلی گاز را ببندید
23
پوشاک
الیاف
الیاف رشتههایی بسیار نازک یا
مویی است که به صورت طبیعی
یا مصنوعی وجود دارد.
نوع پارچه
الیاف طبیعی :
به الیافی که در طبیعت وجود دارد ،الیاف طبیعی می گویند .این الیاف به سه دسته تقسیم میشود :
گیاهی ،حیوانی و معدنی
الیاف گیاهی مانند :پنبه ،کتان و کنف
کتان
الیاف حیوانی مانند :پشم ،ابریشم و مو
الیاف معدنی مانند :طال ،نقره و پنبه نسوز
پنبه
کنف
پنبه نسوز
پشم
طال
ابریشم
نقره
مو
الیاف مصنوعی :
الیافی است که در طبیعت وجود ندارند ولی انسان با استفاده از روش های مختلف شیمیایی ،آن ها را تولید
می کند .مثل :نایلون و ریون
ریون
نایلون
بیشتر بدانید
امروزه ماشینهای دوخت برقی در انواع گوناگون
وجود دارد.کسی که با چرخخیاطیهای پیشرفته کار
میکند ،باید دقت زیادی داشته باشد.
چرخ خیاطی دستی ،ساده ترین نوع ماشین دوخت
است .هنگام استفاده از چرخ خیاطی های قدیمی به
علت استفاده از هر دو دست ،سرعت کار ،کم و
دوخت مشکل میشود.
!از توجهتان ممنونیم
گروه آچارفرانسه