سایر

درس پژوهی رويكردی نوين

صفحه 1:

صفحه 2:
اه درس بزوهى وويكردى نوين در توانمند سازی معلمان دکتر مرتضی شکوهی عباس خسروی شهريور ماه ۱۳۹۴

صفحه 3:
‎ball JB:‏ عليه الم ‎gs oat‏ للد قال ‎jaa‏ ‎ ‎ve‏ فی مَلکوت. السّماوات ‏َقِيلٍَ تَعلّمَ لله وحَمَلَ لله وحَلَمَ ‎fa‏ ‏ا ل رن ا آموزش دهدء در ملكوت آسمانها به بزركى ياد شود و كويند: برای خدا آموخت و برای خدا عمل کرد و برای خدا آموزش ‏داد.

صفحه 4:
oS *** فلسفه تربیت (آموزش و پرورش ) ** برنامه های ( درسی » آموزشی » مکمل ها » فوق برنامه ها ) * منابع انسانی (دانش ؛نگرش » مهارت ها ء توانمندیها) ** منابع مالی و مادی ** مدیریت ** نظارت و ارزیابی

صفحه 5:
**منابع انسانی در هر نظامی مهمترین جزء آن نظام بوده و کانون تمام پیشیفت‌ها » موفقیت ها ومیا ناکلمی ها و شکست هاست .

صفحه 6:

صفحه 7:

صفحه 8:
توانمندی معلم و بهسازی آموز همزمان با تحول در برنامه درسی ؛ محتوى ء ابزار و تجهیزات ءضرورت توانمندی معلم و کیفیت تعامل او با دانش آموزان در آموزش و یادگیری به شدت مورد توجه قرار گرفته است .

صفحه 9:
: توانمندیهای معلم در ‎esi‏ یی 5 دانش تخصصی يت مهارت معلمى دانش حرفه اى

صفحه 10:
2 **معلمی از جمله مشاغلی است که با مولفه های گوناگون و در حال تغییر مواجه است «مولفه هایی مثل کتاب درسی ۰ فضای آموزشی: تکنولوژی آموزشی » راهبردهای آموزشی و .) te * همزمان با تفییر و رشد هر یک از این مولفه ها لازم است شایستگی های ضروری معلمان هم در حوزه های مختلف دانش محتوایی . دانش حرفه ای و دانش تکنولوژیک رشد و توسعه پیدا کند . ae * رشد حرفه ای معلمان در بالا رفتن یادگیری دانش آموزان و اصلاحات در آموزش و پرورش نقش مهمی دارد.بنابراین برای بهسازی مستمر آموزش توجه به رشد حرفه ای مستمر معلمان ضرورت دارد . ‎a‏

صفحه 11:
* آموزش های قبل از خدمت ( تحصیلات منتمی به آموزش های بدو استخدام و...) * آموزش های ضمن خدمت رسمی ( دوره ها » کارگاه ها » نشست های علمی و...) ** خود ارنقابی ( خود آموزی » مطالعه منابع و...) توسعه پژوهش محوری ( اقدام پژوهی » درس پژوهی )

صفحه 12:
* وضعیت ۱ : تمرکز رشد حرفه ای بر توسعه دانش محتوایی برای تدریس ** از ریق خواندن کتابها و منابع . كوش كردن به سخنرانی ها و تماشای منابع دیداری از قبیل ویدئو و نمایش دروس ** وضعیت ۲ : تمرکزرشد حرفه ای بر توسعه مهارت برای تدریس معلمان بلید درس را به دقت طرح ریزی کنند ‏ درس را بر اساس طرح درس تدریس كنند و بر اساس مشاهدات دقيق در باره ياددهى و يادكيرى بازانديشى و کنند . معلمان و مربیان ژاپنی معمولا لین فرایند را از طریق درس پژوهی أنجام مى دهند :

صفحه 13:
0 te 6 o درس پژوهی» پژوهش مشارکتی معلمان در مدرسه و کلاس درس است این مدل پژوهش معلمان با بهره گیری از حلقه های کیفی پژوهش؛ آموزش و یاد گیری» تلاش مى كند معلمان را در فرآيند طرح سؤالء برنامه ورك ‎emo‏ ودر ‎nag a ae op‏ ویه تبادل نظر؛ تجربه» هم عملی و یاد گیری از ب یک دیگر ترغیب سازد .این الگوی پژوهش درآموزش و یادگیری تاثیر زیادی بر پرورش حرفه ای معلمان, بهبود کیفیت تدریس تداوم تغییر برای به سازی مدرسه بهبود یاد گیری دانش آموزان و جلب مشارکت فعال معلمان در تبیين آرمان و برنامه عمل و اداره اثربخش مدرسه برای بازسازی آن به مثابه سازمان ياد كيرئده دارد.

صفحه 14:
4. *درس يزوهى يك رويكرد توسعه حرفه اى با يزوهش مشارکتنی:در کلاس درس استت: کهطی آسن معلمان با یکدیگربرای تدوین طرح درس,اجرا ومشاهده نتليج كن در جهت بهبود یادگیری دانش آموزان همکاری ومشارکت می نمایند.

صفحه 15:
: درس پژوهی چیست **درس پژوهی به زبان ساده مطالعه و پژوهش جمعی پیراموی عمل تدریس است..به راخ ‎cin‏ ‏حرفه ای بیا و در روش تدریس خود تامل کن! روش بهتری برای تدریس وجود دارد .

صفحه 16:
#مدل ژاپنی به سازی آموزش و یاد گیری است. #اين روش در ژاپن بیش از صد سال قدمت دارد . *#درس پژوهی با معرفی نظریه سازمان باد گیرنده توسط پیتر سنگه در سایر کشور ها توسعه یافت.

صفحه 17:
=) fe ‏اه‎ ae يس از مشاهده عملکرد متفاوت دانش آموزان در آزمون بین المللی تیمزه مطالعاتی به منظور توصیف فرآیند آموزش در فرهنگ های مختلف انجام شد . آمریکا ‏ آلمان و ژاپن کشورهایی بودند که این مطالعات در آنها صورت گرفت . آنچه مشاهده شد حکایت از تفاوت در روشها ی آموزش و یادگیری در این کشورها داشت . این مطالعات نشان داد در ژاپن مهمترین عامل تدریس موفق » بهسازی تدریجی معلمان در طول زمان بوده ودر مرکز آن فرآیندی به نام درس پژوهی قرار داشت . از آن زمان (اواخر قرن بیستم ۱۹۹۳) درس پژوهی به طور جدی در جهان مطرح گردید .

صفحه 18:
he ایجاد زمینه برای به اشترااک گذاشتن دانش وتجربه معلمان در مدرسه ** ارتقاء انكيزه معلمان در مطالعه منابع تخصصی برای توسعه دانش حرفه ای ** تسهیل شرایط شکل گیری سازمان یاد گیرنده با گسترش فرهنگ یاد گیری در مدارس ** ارتقاء دید گاه معلمان دربهره گیری از روشهای علمی(نظریه ها)در تحلیل وبررسی پدیده های آموزش ویادگیری کلاس **اصلاح و بهسازی مستمر آموزش با تم رکزو توجه به فرآیند یاد گیری دانش آموزان

صفحه 19:
9۵ یژگی های درس پژوهی در مقایسه با 7 پرورش حرفه ایی در حین آموزش و یاد گیری صورت می گیرد . در درس پژوهی به جای عملکرد معلمان » فرآیند آموزش و یاد گیری مورد ارزیابی قرار می گیرد. در درس پژوهی معلم و دانش آموز هردو یاد گیرنده هستند . ** درس پژوهی به معلمان کمک می کند تا آنها تغیبر را دائمی دانسته و پیوسته در جهت بهبود و ارتقاء مهارتهای خود تلاش نمایند . 8 te wed "0

صفحه 20:
فرآیند درس پژوهی 9

صفحه 21:
تبيين اهمیت درس پژوهی در توسعه مهارتهای حرفه ایی معلمان فراهم کردن زمینه و شرایط تشکیل گروه درس پژوهی برای معلمان علاقه مند و داوطلب از كروه درس يذه انجام هماهنگی های لازم جهت اجرای طرح درس پژوهی تدوین شدء و حضور كروه براى مشاهده فضا ء وسایل و لوازم مورد حضور در گروه های درس پژوهی و مشارکت در مباحث و گفتگوهای آنان هماهنگی برای حضور میهمانان ( کارشناس و..) در صورت لزوم فراهم آوردن فرصت گردهمایی و نشست برای گروهها در زمان و مکان های مناسب تهيه منابع علمى لاژم جهت بهره برداری گروه درس پژوه

صفحه 22:
شروع کار با آمادگی لازم ایجاد آماد کی اولین مرحله در مطرح کردن موضوع درس پژوهی است.

صفحه 23:
* در گروههای درس‌پژومی اگر اعضای تن به اجبار مشارکت کنند به موفقیست نمی‌رسند. معلمان بایستی مشتاق صحبت کردن درباره نظرات و روشهایشان بوده و علاقه‌مند به همکاری با یکدیگر باشند. از دانش آموزان اد بگیرند» روش تدریسشان را تغییر دهند. ایده‌های جدید را امتحان کنند. نیازی به اعتقاد و باور حقیقی معلمان در ابتدا نمی‌باشد. اما چنانچه درس ژوهی را به عنوان کار اجباری بجای داوطلبانه ‎te!‏ دهند احتمالا تلاشها به یک برنامه موثر و پایدار منتهی نمی شود

صفحه 24:
* درس پژوهی نیاز به تعیين زمان برای برنامه ریزی؛ مشاهده و بحث درباره ی درس مورد پژوهش معلمان دارد که می تواند در ساعات مدرسه یا ساعات خارج از زمان مدرسه برنامه ریزی شود.درس پژوهی نیاز به ۲ نوع زمان دارد: الف) زمان برای جلسات اعضای گروه و بررسی طرح درس. ( بهتر است در ساعات خارج از زمان مدرسه باشد) قبل يا بعد از مدرسه یا تعطیلات آخر هفته Bs ape Sb ‏آنت افو‎ sp) Senses esos nls yl sus ) ‏باخ‎ وقن:مدازسی بزای اختعماصن ژمان با مشک مورالجة ‎ge gre wht‏ اکتند کاربرا از طریق الکترونیک و در فضای مجازی انجام دهند ؛ بخصوص در مواقعی که اعضای گروه در مدارس مختلف کار می کنند.

صفحه 25:
فعالیت در :یووم تیازمند حمایت ممه ‎Cal opiate‏ که برای آق ارزش قائل باشد. در غیر این صورت اجرا و پیگیری آن بسیار دشوار است. © بديران با تمام امکانات و منابع ؛ حمایت لازم را از گروهها در زمان برخورد با مشكلات درس يزوهى معمول مى دارند. *"ارائه كبى كزارشات و ارزيابى ها به مدير توسط تيم درس يزوهى » باعث مى شود تا او كار درس بزوهى معلمان و مزایای آموزش و يادكيرى ‎ea Sy‏ آننرا بهتر:ورك كندد

صفحه 26:
در درس پژوهی می توان از حمایت های بیرونی مثل مهارت متخصصان با تجربه استفاده نمود. توصیه های افراد آگاه به تعیین راه حل ها و اصلاح روشها کمک می کند. البته حمایت بيرونى يكك شرط اصلی برای درس پژوهی نیست ولی برای گروه های کم تجربه می تواند مفید باشد. یک راه حمایتی دیگر می تواند فراهم آوردن شرایط دسترسی به منابع اطلاعاتی از جمله تحقیقات آموزشی و انواع دیگری از اطلاعات باشد که در پایه ریزی طرح درس مورد پژوهش قابل استفاده باشد .

صفحه 27:
* درس‌پژوهی وقتی قوی‌تر است که معلمان مدرسه مشار کتی گسترده داشته باشند. زیرا بهیاد گیری معلمان از طریق همکاری گروه‌ها بدست می آید .

صفحه 28:
* ایجاد محیطی که یاد گیری معلم و یاد گیری دانش آموز را بهتر کند به حمایت از درس‌پژوهی کمک می‌کند. فضای بسته می تواند روند درس پژوهی را برای معلمان سخت و مشکل کند . احساس ایمنی؛ و احترام به معلمان کمک می کند تا از یکدیگر سژال بپرسند. ایده‌هایشان را توضیح ‎Lins‏ ریسک‌های عقلانی کنند و در تعامل و بازخورد با یکدیگر باشند. معلمان نمی‌توانند بدون جو همکاری ؛ مشار کت فعالی در درس-پژوهی و فعالیت‌های مرتبط داشته باشند.

صفحه 29:
در آجرای درس پژوهی برای ایجاد یکد سازمان ياد كيرنده در مدرسه و ايجاد ارتباط بين معلمان های مختلف ‏ شوراى معلمان مدرسه به عنوان یکك كروه يزوهشى بزركك عمل مى كند كه تيمهاى کوچکتر درس پژومی درون این گروه شکل می گیرد . تیم های درس پژوهی در مراحل مختلف چرخه درس پژوهی» شورای معلمان مدرسه را در کار خود مشارکت می دهد و به این ترتیب ضمن آنکه اعضای تیم درس پژوهی از نقطه نظرات سایر معلملن مدرسه استفاده می کنند. یافته های پژوهشی تیم هم با معلمان مدرسه به اشتراک گذاشته می شود. هر تیم درس پژوهی برای امین تنوع دید گاه ها معمولا از ۳ تا ۵ نفر از معلمان هم پایه تشکیل می شود که در آموزش وتدریس وف رآیندهای مربوط به آمن دارای مسئله با مسائل مشت رک بوده وبه دنبال شناسایی وانتخاب راه حل مناسب برای رفع و یا کاهش آن هستند . تبصره ۱: برای تشکیل گروه در صورت کافی نبودن تعداد معلمان دریکک پایه تحصیلی ؛ سایر معلمان علاقمند در پایه های مختلف تحصیلی نیز برای موضوع درس پژوهی پایه مورد نظر مشارکت می نما تبصره ۲: مدير ويا معاونان مدرسه نیز می توانند به عنوان عضو ویا مسئول هماهنگی گروه مشار کت نمایند. گروه درس پژوهی باید خود گردان باشد و همه ی افراد از معلم با سابقه ی یک ساله گرفته تا معلمان با تجربه به صورت یکسان در آن شرکت کنند و نسبت به هم متعهد بوده و دانش خود را با یکدیگر مپادله کتند .

صفحه 30:
(Stenson) ‎ots‏ 5 4 و ‎wie shi 00‏ ‎ue :‏ ورد ‏اتلمان شم ‎erate ie oe lee‏ مان نوم مظان ول ‎

صفحه 31:
* هنجازهای گروه قافل آن دسته از فوائینی می شود که.تعانلات بین اغضای گروه در خلال تمام مراحل درس پژوهی بر اساس آن قوائین انجام می گیرد تا کار گروهی به حداکثر اثر بخشی خود برسد . پایه گذاری هنجارهای گروه نخستین تلاش گروهی تیم درس پژوهی خواهد بود و باید در مرکز توجه اولين جلسه ملاقات گروه باشد . هنجارها بیان می کنند که در یک کار گروهی سازنده بیای رسیدن به هم افزایی و دستیابی به بیشترین کار آمدی » تعاملات افراد گروه باید در چه چارچوبهایی و براساس چه معیارهایی انجام پذیرد . راه های بسیاری برای شناخت اين انتظارات وجود دارد . یکی از این راه ها تهیه ی فهرست به صورت فردی است . به این ترتیب که هر فردی فهرستی از انتظارات خود را تهیه می کند و آن رابا گروه مبادله می کند . گروه می تواند نظرات فردی را بگیرد و یک فهرست جمعی تولید کند و این فهرست به عنوان مرامنامه گروه درس پژوهی مورد استفاده قرار گیرد .

صفحه 32:
a 3 *** جه شرايطى لازم است تا حس تعلق به گروه ايجاد و حفظ شود ؟ ** چه شرایطی در یاد گیری ما دخیل است و می تواند باعث تمك به :يادكيرى كروهى يا مانع یاد گیری شود ؟ ** چگونه می توانیم تفاوت هایمان را مدیریت کنیم ؟ یک روش دیگر اين است که یک سری انتظارات بر اساس تکمیل کردن جمله های زیر تولید کنیم. من انتظار دارم.... من فرض می کنم دب گروههای موثر باید... برای مثال: من انتظار دارم همکارانم نظراتشان را با یکدیگر مبادله کنند حتی اگربا نظر من مخالف باشد.

صفحه 33:
#ارتباط برقرار کردن » آزاد و صادقانه است . جوی از اطمینان وجود دارد . #اعضای گروه تشویق شوند که از نظرات یکدیگر حمایت يا انتقاد کنند . #روش هایی برای مدیریت تعارضات پیش بینی شود . #اشتباهات به عنوان فرصت در نظر گرفته شود . #همه ی افراد برای عملکردشان مسئولیت پپذیرند . #معلمان به سمت توسعه فضای فکری حرکت کنند ؛ از جمله فکر كردن و مطرح کردن عقایدشان درباره ی تدریس

صفحه 34:
همه اعضا گرودکف كين از فهوست تور دربن پوومی را دافته باشنذ 6 دائما به آن مراجعه کنند. 3 5 ** از منشور پوستری تهیه وهنگام جلسات بر روى ديوار نصب كردد. ستغون یه عفوان ترافق ناسرای ‎aged Gals BU ely‏ فرط اعفبای گروه امضاء گردد.

صفحه 35:
ن اهداف؛ طراحی درس معلمان یک پایه تحصیلی نقش اصلی را در تمام مراحل درس پژوهی اعم از ت ۰ تدریس ۰ مشاهده و ارزیابی برعهده دارند . ب) مسئول هماهنگی گروه درس ‎PIR‏ مسئولیت. اصلی هماهنگ کننده گروه ؛ راهنمایی ونظارت برفرآیند درس پژوهی می باشد که این فرد می تواندعضوی از گروه یا خارج از گروه وبا یک معلم با تجربه با یک متخصص باشد. هماهنگ کننده نباید به اعضای گروه درس بدهد بلکه او ناظر و راهنما بر فرآیند است و این معلمان هستند که مالکك و عامل فرآیند درس پژوهی هستند . ج) صاحب نظران گروه درس پژوهی با توجه به نوع نیاز خود ؛ اغلب از افراد متخصص دعوت به عمل می آورد . این افراد می توانند کارشناسان و مشاوران خارج از مدرسه باشند که در زمینه یکك موضوع درسی خاص یا روشها و فنون تدریس مهارت دارند . آن ها می توانشد دییران تخصصی یک درس خاص ؛ کارشناسان و سر گروه های درسی منطقه یا اساتید دانشگاه باشند . آنان اغلب محتوای کارشناسی شده ای را با خود برای جلسه پرنامه ریزی به همراه می آورند . نقش دیگر این افراد متخصص و با تجربه این است که کار تک اعضای گروه درس پژوهی را با یک دیگر مرتبط می سازند.

صفحه 36:
عهده گرفته شود . یادداشت بردار : یادداشتهایی را از جلسه برمی دارد و آنها را کپی و در ابتدای جلسه بعد برای مرور مجدد درمیان شرکت کنند گان توزیع مى كند . نگارفده : تصمیمات مهم گروه را روی تابلوبا ماژیک یادداشت می کند تا همه بتوانند ببیند . ( به خصوص در زمان بارش فکری گروه در باره اهداف و هنگام طراحی درس مفید است) تایپیست : طرح درس و یا هر سند دیگر را در صورت نیاز تایپ می کند . رابط | دبیر : در جهت کار گروه با عوامل بیرونی ارتباط برقرار می کند . درخواست و هماهنگی برای جایگزین های معلمان را انجام می دهد . تاریخ » زمان و مکان جلسات را به اعضا یادآوری می کند . اتاق جلسات و پذیرایی را سازماندهی می کند .

صفحه 37:
برنامه عمل: براي در نظر گرفتن مولفه های لازم در اجرای درس پژوهی مانند من وال تفا ت 1۶ یرال 3 ارم اس گروه درس پژوهی یک برنامه عمل طراحی كر دراين فسمت اعضاى روه را مشخص کید در لین قسمت زان مورد ناز وه وا رآورد تمایید. و راهبردهای موره استفاده خود را رای تابن این ما ا(داخل يا خارج از وقث مدرسه) مشخص كنيد در لين قسمت راهيردها و اطلاعات مورد استفاده براى ارتباط با مديران را شرح دهيد. ( ارائه كزارش به مدير يا معاون آموزشی » دعوت از مدير در بعضى جلسات » كزارش زمانهای جلسات برای هماهنگی پا مدرسه و در اين قسمت افراد و مابع اطلاعاتى موجود يراى كمكك به كاركروه رذ شناسايى كتيد. ارو توج سا ‎YR‏ در صورت امکان توضیح دهید چگونهزمان و تلاش معلمان براى أجراى درس بزوهى جبران مى شود مانند تقديرنامه :ويا

صفحه 38:
عتتاله ای دهن معمان را به خود: شغول امه وآفها را برمی انگیزاند خابرای سل ۳ هم همیاری ومشار کت نمایند وبه تولید راهکارها وایده های نو در فرآیند آموزش ویاد گیری بپردازند. دراین مرحله معلمان و دیگر اعضای گروه با نگاهی انتقادی موقعیت تدریس و یاد گیری را پر اساس استاتذارةها مورذ بزرسی فزار اداقه» تقاطاضسعت و ففزاربهارا فو این زمیقد مشخص می سازند . ** دانش آموزان در درک کدام مباحث و دروس مشکل دارند ؟ الزار فشخیص این مشکل چه بوفه است ؟ ** چه درصدی از دانش آموزان با این مشکل موجود مواجهند ؟ چه موضوعاتی همیشه برای دانش آموزان در یاد گیری و درک مشکل هستند؟ ** چه موضوعاتی در درس دادن؛ معلم را دچار چالش می کند؟

صفحه 39:
کار درس پژوهی وقتی شروع می شود که معلمان با هم تلاش می کنند تا اهداف یادگیری دانش آموزان را به طور واضح تبیین کنند .اهداف غالبا از ارزیابی آموخته های دانش آموزان ودریافت بیشترین فراوانی نارساییهای یاد گیری ؛ تعریف ویژگی مایی که معلمان ی خواهند در دانش آموزان خود وشد دمند و با موفبوعات مشکل آفرینی که معلمان در کلاسهای درس خود مشاهده کرده اند نشات می گیرد. با شناسایی و تبیین اهداف آموزشی از کلی تا جزئی محور کار گروه در مراحل بعدی یعنی طراحی درس و تدریس و مشاهده هم مشخص خواهد شد. * اهداف درس پژوهی را می توان به صورت درون رشته و ین رشته ای انتخاب کرد . اهداف درون رشته ای اهدافی هستند که به یک رشته یا موضوع درسی خاص تعلق دارند مثل توانایی جمع کسرها با مخرج نابرابر اما اهداف بین رشته ای معمولا اهدافی هستند که مختص یک موضوع درسی خاص نیستند و به دانش آموز به عنوان یک یاد گیرنده توجه دارند .مثل توانایی حل مسئله با یاد گیری روش علمی

صفحه 40:
* وقتی هدف مشخص شد تیم درس پژوهی با تلاش جمعی : درسی را برای یک جلسه کلاس طراحی می کند .طرح درس نه تنها یک راهنما برای تدریس درس است بلکه به عنوان وسیله ارتباطی اعضای گروه درس پژوهی عمل می کند تا اهداف و ایده های مورد آزمایش را به طور واضح برای همه مشخص نماید. ** معلمان موضوع درس پژوهی را با خواندن کتابها ومقالات مورد بررسی قرار می دهند. آنها به طور جمعی تلاش می کنند تا یک طراحی آموزشی با تعریف فعالیت های معلم » فعالیت های دانش آموز ونکات مورد ارزشیابی. انجام دهند و پیش نویس آماده شده طرح درس را برای دریافت بازخورد به شورای معلمان مدرسه ارائه کنند.

صفحه 41:
در رابطه با موضوع این درس ما انتظار داریم دانش آموزان در پایان چه چیزهایی را بفهمند و یا قادر به انجام آن باشند ؟ دانش آموزان هم اکنون در رابطه با موضوع اين درس جه می دانند ؟ چه " سناریو " یا زنجیره ای از تجربیات یاد گیری می تواند دانش آموزان را از شماره ۲ یه شماره ۱ در واکنش به هر یک از اجزای درس پیش بینی می کنیم چه نوع افکاری ( اعم از مشکلات يا كج فهمی ها ) به ذهن دانش آموزان خطور کند ؟ چه چیزی می تواند اين درس را برای آنان هیجان انگیز و با معنی کند ؟ چه شواهدی به ما کمکک می كند تا در باره تحقق اهدافی که برای یادگیری دانش آموزان در نظر كرفته ايم قضاوت كنيم و بيشرفت یاد گیری دانش آموز را در جریان درس بررسی کنیم ؟ چه مدا رکی را باید در رابطه با انگیزش ۰ یاد گیری و رفتار دانش آموزان جمع آوری كنيم و جه نوع از روشهای جمع آوری داده ها برای این کار لازم است ؟

صفحه 42:
هامعمولا در طول یک دوره چند ماهه سه تا ينج با براى تدوين يكك طرح درس + . بركزار مى کنند . نشست اول صرف شناسایی مسئله وتعیین اهداف می شود. * درنشست دوم کتب درسی : مواد آموزشی ‏ استاندارد ها وسایر منابع مورد بررسی قرار می 3 د بايان نشست دوم » يكث يا دو نر از معلمان كروه ء تولييد اولين يش نويس طرح دوس را مى كنند.اين بيش نويس در نشست بعدى مورد استفاده قرار خواهد كرفت. ۲ در جریان جلسات ونشست های سو وچهارم ؛ كروه هابا هم كار مى كنند قا طرح درس را باز واصلاح کنند. تجربیات به اشترا ا ۶ ری وه ها می تواند به بهبود درس تحقیقاتی در جریان این مرحله گروه می تواند پاسخ های احتمالی وتصورات غلط متداول در تی راشتاسایس كند دانش آموزان و: رو ارتقای درس ابن کار کتک سی کند شا ‎eas‏ سیخ های دانش آموزان بهره گیری کند ياد كيرى دانش آموزان را بروسى کنو به فلات تیم درس پژوهی تحقق بخشد.

صفحه 43:
پژوهی این است که توانایی وقدرت معلم در پیش بینی پا ای دانش آموزان بهتزمی شودبا ضرف زمان کافی برابه ریزی شده برای يحت در باره ی واکنش ‎gh‏ احتمالی دانش آموزان » معلمان + درسی را با تم رکز برمحوریت راههاى ياد كيرى دانش آموزان تاييد مى كنند وبدين ترتیب معلمان می تونند "درس را از زاویه ی دید دانش آموزان ببینند." ی در آخرین جلسه گروه روند اجرای درس را که معلم قرار است آن را دنبال کند نهایی می کنند. مولفه های روند اجرایی شامل فعالیت های باد گیری ؛ سازماندهی تخته سیاه ؛ مواد مورداستفاده در تدریس تا استفاده از دست ورزى هاء سؤالاتى كه معلم مى برسد » سؤالات ارزشيابى وتوليد يكك نقشه براى نشستن دانش آموزان مى شود. * بس از تكميل طرح درس به شوراى معلمان جهت نظرخواهى ارائه مى شود

صفحه 44:
فعاليتهاى ياد كيرى و ‎٠|‏ واكنشهاى احتمالى | باسخ معلم به واكنشهاى سوالات دانش آموزان دانش آموزان

صفحه 45:
آماده سازی دانش آموزان : در این مورد باید به شاگردان توضیح داد که افرادی که برای مشاهده در کلاس حضور دارند به هم کمک می کنند که معلمان بهتری باشند. ** آماده سازى كلاس ** کاهش وقفه ها : اعلانی را روی درب كلاس بجسبانيد با اين عنوان که « درس پژوهی در جریان است : لطفا وارد نشوید مگر اینکه موردی اضطراری باشد. »

صفحه 46:
. انی از بیرون دعوت کنید . ** - از معلمان ومدیران دیگری که خارج از کادر مدرسه ی شما هستند وحد اقل از یک کارشناس خبره که مسلط به فرآیند درس پژوهی وجریان ياددهى ويادكيرى است دعوت به عمل آورید.تعداد مشاهده گران به این بستگی دارد که گروه چه قدر با فرایند درس پژوهی راحت باشد. - از کارشناس خبره بخواهید که مفسر وتحلیل گر نهایی باشد. ** ؟. وظایف خاصی را برای اعضای تیم تعیین کنید . ** - براى جلسات يكك مسئول جلسه ویک نگارنده تعیین کنید. ** - اعضايى را براى مشاهده وثبت واكنش هاى خاص دانش آموزان در جريان درس تعیین کنید.( ناظر) ی * - یک نفر را مستول فیلم برداری کنید .هر چند که این کار برای نگهداری سوابق اهمیت دارد ؛ اما ضبط فیلم جایگزینی برای مشاهده ی زنده نیست.

صفحه 47:
۳ مواد لازم برای مشاهده گران را آماده کنید ؛ شامل : - طرح درس شامل : هدف درس : جایگاه درس در یک فصل ۰ جایگاه درس در طول برنامه ی درسی مربوط به همه ی پایه ها ء واکنش های احتمالی دانش آموزان وتوالی رویداد های درس - کپی هایی از کار برگ های دانش آموز - نقشه ی چیدمان صندلی های کلاس که شامل نام دانش آموزان وفضای خالی برای یادداشت نویسی باشد. 4. جزئيات وتدا ر کات را سازماندهی کنید. . کلاس را به گونه ای جيدمان كنيد كه مشاهده كران فضاى لازم را براى ايستادن وكردش در ميان فضای کاری دانش آموزان داشته باشند. ۲ در برنامه ی زمانی وقتی را برای جلسه با مشاهده كران مدعو قبل از درس منظور كنيد تا نوع باز خوردهایی را که به دنبال آن هستید مشخص کنید. ۳در برنامه ی زمانبندی یک زمان تتفس بعد از درس پیش بینی کنید تا مشاهده گران فرصت پیدا کنند افكاز ونظرات خود را رای گزارش گیری جمع وجور کنند.

صفحه 48:
2 *** يكك نفراز اعضاى تيم؛ درس را به دانش آموزانش تدريس مى كند . ** اعضای دیگر در کار مشاهده و جمع آوری داده ها كمكك مى كتند و كاهى اوقات افرادی از بیرون تیم درس پژوهی هم به آنهاملحق شده و در این کار مثارکت می ‎as‏ . مشاهده گران در باره آنچه معلم و دانش آموزان انجام می دهند و می گویند یادداشت برداری می کنند و شواهدی را از جریان تفکر دانش آموزان جمع آوری می کنند . *** طرح درس در نقش یک ابزار مشاهده كرى به كار كرفته مى شود تا مشاهده كران را به آنجه بايد به دنبال آنن بكردند راهنمايى كند و به آنان كمكك مى كند تا هدف درس و سوالات ارزشيابى رابه خاطر داشته باشند . هدف ارزشیابی جمع آوری داده ها در باره اثر بخشی درس است و نه ارزشیابی معلم . *" جریان تدریس می تولند از طریق فیلمبرداری» عکس ۰ ضبط صدا ویا نمونه کار های دانش آموزان مستند سازی شود.

صفحه 49:
* یادداشت بردارى كردن در طول كل تدريس درس. یادداشت برداری از پاسخ های فرد فرد دانش آموزان پا استفاده از نامشان اگر که امکان داشت و یا با بکاربردن محل نیمکت شان. نبت تعاملات بين معلم و دائش آموزان و دانش آموزان با همدیگر *#* ثبت اينکه دانش آموزان چطور کارشان را آغاز می 0 * مستند كردن دركك نادرست رايجى كه دانش آموزان دارند و اينكه چطور و چه وقت دركك شان تغيير مى كند. *** نشان دادن اينكه جطور فردفرد دانش آموزان دركك شان را از طريق فعاليت ها و بحث ها می سازند. * ثبت اینکه راه حل های متنوعی توسط تک تک دانش آموزان استفاده مى شود تا مشکلات را حل کنند. و به سرانجام می رسانند.

صفحه 50:
** - گفتگوهای حاشیه ای ** - ارزیابی معلم - به عنوان مربی یا همه چیزدان حرفه ای عمل کردن. ** - خدمت کردن به عنوان کمک معلم. ** علاوه بر این هاء گروه باید ناظران را با توجه به حوزه ای که می خواهند در آن مستندات جمع آوری کنند ترغیب به مطرح کردن سژال خاص کند. ** به عنوان مثال: چطور دانش آموزان به یک سئال مطرح شده توسط معلم عکس العمل نشان خواهند داد؟ ** طراحی سوال خوب ناظران را متم رکز بر درس و درگیر در درس مى كند .ناظران بايد نقش یک محقق را بگیرند و از اهداف درس استفاده کنندتا اطلاعات را گرد آوری

صفحه 51:
=) ** ارائه نمونه طراحی درس قبل از جلسه تدریس به مشاهده كران ** مأموریت مشاهده گران مثل یک دستیار معلم نیست بلکه شییه پژوهشگرانی است که جنبه های خاصی از درس را بررسی می کنند. به عنوان مثال یک پژوهشگرمشاهده گر بايد تلاش كند درس را از یک زاویه ی واقع بينانه نگاه کند » یعنی بدون داوری وفارغ ا وهای شتخضى كر بارم ى يادهى وی گری مها نا جه زا كه در جيك دري واقع مى شود مشاهده وعيئاً كزارش كند.مشاهده كران به هيج وجه غير فعال وتماشاجى صرف نيستند ؛ آنان بايد سير يادكيرى دانش آموزان را از نزديكك مشاهده ودريافت هاى آنان رايا ذكر در جریان جلسه ی گزارش گیری را فراهم می آورد. هدف مشاهده گرا تعميق فهم شرکت کنندگان از محتوی درس ویاد گیری وتفکر دانش آموزان است. با مشاهده ی درس هر فرد می تواند روی معلمی خود ودید گاه هایش باز اندیشی وتفکر کند. ات ثبت نمایند. این داده ها خوراک لازم برای بحث پر بار تر

صفحه 52:
الف- جو طبیعی کلاس درس را رعایت کنند ۱ گفتگوهای جانبی را در جریان درس به حد اقل برسانيد. ۲ در چریان تمام درس در کلاس باقی بمنید نا چگونگی شروع : ادامهوپایان درس را به طور كامل دريابيد. ۳ جلوی دید دانش آموز را نسبت به تخته سياه نكيريد؛ جلوی دید دوریین فیلمبرداری را تگیرید. ۴ وقتی دانش آموزان مشغول کار انفرادی یا گروهی هستند ؛می توانيد آزادانه در كلاس كردش كنيد ؛ اما در جريان بحث كل كلاس به كنار يا اتتهاى كلاس برويد. ۵. تعامل با دانش آموزرا به حداقل برسانيد. از ندریس یا کمکث رسانی بهبچه ها نخودداری کنید. در مواقع بخصوص تعامل مجاز است به شرطى كه با ملاحظه وبا هدف اطلاع از جريان تفكر دانش آموز انجام شود. ب - در نقش یک پژوهشگر ظاهر شويد. 1. هدف درس را به خاطر بسباريد. ". از طرح درس نقشه جيدمان وكار بركك ها براى نبت داده هايتان استفاده كنيد. ۳ بررسی كنيد كه دانش آموزان جكونه همكارى مى كتند. ۴ از واكنش ها وباسخ هاى دانش آموزان به صورت انفرادی وبا ذکر تام یادداشت برداری کند. ۵ به اخحصار بیان کند كه تكك تک دانش آموزان فایت ها ویسث ها شناخت وفهم خود را شکل می دهند. ۶ راه حل های مختلفی را که تک نک دانش آموزان براى حل مسائل استفاده مى کنند به انضمام راه حل هاى اشتباه رأ مستند سازی ‎aS‏ /. تعامل معلم - دانش آموز را مورد بررسى قرار دهيد ؛ مثلا آيا معلم نلاش مى كند كه به همه دانش آموزان س ركشى كند. ۸ نوع گفتار وفع داش آموز را مستند سازى كنيد

صفحه 53:
ار دهید. ۱ آیا هدف واضح بود ؟ آیا فعالیت هابه طور مؤثر موجب دست يابى به هدف شد؟ ۲. آیاادامه ی درس انسجام وپیوستگی منطقی را با مقدمه ی درس داشت وبه یاد گیری مفهوم توسط دانش آموزان کمک می کرد. ۳آیا سوالات ومواد آموزشی برای دست یابی به هدف درس مفید بود؟ ۴ آیا بحث های کلاسی به ارتقای فهم دانش آموزان کمک کرد؟ ۵ آيا محتوی درس متناسب با فهم ود رک دانش آموزان بود؟ ۶ آیا دانش آموزان از دانش قبلی خود برای فهم محتوی درس استفاده کردند؟ ۷آیا سژالات معلم تفکردانش آموزان را در گیر وتسهیل کرد؟ ‎A‏ یا به نظرات دانش آموزان بها داده شده و نظرات آنان در درس شرکت داده شده است ؟ آیا در جمع بندی درس اشاره ای به نظرات وحدسیات دانش آموز شده است؟ ‎ ‎ ‎٩‏ آیا جمع بندی درس در راستای هدف درس بود؟ ۰ معلم چگونه می توانست آموخته های دانش آموز از جریان درس راتقویت کند؟ ‎

صفحه 54:
=) ##بعنااز يكةافرصت تنفس »معلمان نشستی را برای بحث در باره درس و مشاهداتشان بررگزار می کنند . ** معلمی که تدریس را انجام داده اول صحبت می کند و خلاصه ای را در باره اينکه درس چطور پیش رفته و مشکلاتی که تشخیص داده ارائه می کند . سپس دیگر معلمان حاضر در تیم درس پژوهی مشاهدات و نظرات خود را مطرح می کنند و در ادامه اگر مشاهده گران دیگری هم وجود داشته باشند » یافته های خود را مطرح خواهند کرد . ** اغلب یک مشاور بیرونی همراه با گروه درس پژوهی کار می کند که او به ند م عنوان آخرین نفر در جلسه گزارش گیری صحبت خواهد کرد .

صفحه 55:
* گزارش گیری و ارزیابی تدریس در همان کلاس درس که مشاهده صورت گرفته. انجام می پذیرد. بازاند یشی و ارزیایی انفرادی : اين کار به همه امکان می دهد تا هر فکری را که هنوز ثبت نکرده اند گردآوری کرده و یادداشت های خودشان را مرور نمایند. باز اندیشی و ارزیایی گروهی : مدیر جلسه بعد از خوشامد گویی و خسته نباشید گفتن » دستورات جلسه و اهداف گروه را روی تخته کلاس نوشته و از همه می خواهد که اظهارنظرشان بر مبنای مشاهداتشان باشد.

صفحه 56:
** گزارش گیری را با معرفی تیم واشاره ی خلاصه ای به چارچوب بحث شروع کنید. **_گزارش گیری را متمرکز نگه دارید وضمن پرهیزاز حاشیه ؛ حساب وقت را هم داشته باشید. 7" اطمینان حاصل كنيد كه مكالمه تنها در اختیاریک یا دو مشاهده گر قرار نگیرد. به همه ی کسانی که می خواهند اظهار نظر کنند اجازه دهید تازمانی را برای صحبت داشته باشند. حداقل ده دقيقه زمان در پایان برای مفسر نهایی اختصاص دهید. * از ارائه نظرات اصلاحی روی نظرات دیگران برهيز كنيد . ** ۲. مسئولیت های نگارنده از گزارش گیری یادداشت برداری کنید . ** خلاصه مکتوبی از جلسه گزارش گیری برای گزارش نهایی درس پژوهی تهیه كنيد . ** همراه دیگر مواد درس پژوهی ( طرح درس : فیلم » کاربرگها و ... ) چکیده را هم در پرونده بایگانی قرار دهید . ** ۲. مسئولیتهای مضر نهایی * نتیجه گزارش گیری را ادغام نموده و در حدود ده دقیقه یک تفسیر نهایی ارائه کند . ها و نظرات مربوط به مشاهدات گذشته و تجرییات اخیر و پژوهش فعلی را در اختیار جمع قرار دهید .

صفحه 57:
. ‏اظهار نظرها را شفاف و متم ركز نگه دارید‎ .١ ‏اظهار نظرها را بر محور تفکر و یاد گیری دانش آموزان و محتوای درس متمرکز نگه دارید و نه بر محوريت‎ سبک تدریس وقتی در باره درس اظهار نظر می کنید همواره هدف درس و معیارهای ارائه شده توسط تیم نویسندگان را در اختیارداشته باشید مبنای بحث را روی یادداشتهای فردی از مشاهدات قرار دهید و نظرات را با میزان واقعی بودن آنها و وجود شواهد روشن بسنجید . ۲. فضای محترمانه برقرار و حفظ كنيد . نظرات را با تعیین جنبه های مطمتن شوید معلمی که درس را تدریس کرده دچار این احساس نشود که مورد انتقادهای شخصی قرار گرفته است . درس آغاز كنيد روی موفقيت يا شكست درس و يا روى روش ندريس تم رکز نکنید . مشاهدات کلیدی و مرتبط را كزينش كنيد واز فهرست هاى كلى و بررسى نشده خوددارى كنيد . إيكك شنوة وس ى كيد كدر كزارش ‎caller cS ieee‏ از نیت آنچه اک قبلا كفته شده تكرار كنيد

صفحه 58:
7 اظهار نظرهای معم در مورد کلاس درس اظهار نظرهای اعضای گروه درس پژوهی مبتتی بر مدا رک و شواهد. اظهار نظر ميهمانان مدعو و مطلعين ديكر میتی بر مدار ك و شواهد مصاحيه كر : داده هاى مصاحبه با دانش آموزان را در ميان مى كذارد!(اختيارى) جمع بندی گزارش گیری توسط مفسير نهابى .اظهار نظرهاى معلم در مورد كلاس درس : معلم به اخیربرداشت های خود راز درس مطرح و هر گونه چالشی که با آنه برخورد داشته را تشریح می كند. اظهارنظرهای اعضای گروه درس پژوهی مبتی بر مدا رک و شواهد :این طرح درس تحت مالکیت جمعی گروه است و هر شخص دو اظهار نظر تمركز يافته بر اساس شواهد بيان مى دارد. اظهار نظر ميهمانان مدعو و مطلعين ديكر مبتنى بر مداركك و شواهد : اين افراد نبايستي به حالت تند و تهاجمى راه حل هابى را تجويز كرده يا یکوشند تا درس مزبور را درست کنند. داده های این افراد کمک شایانی به گروه درس پژوهی می کند. جمع آوری گزارش گیری توسط مفسر نهایی: برای پایان دادن به گزارش گیری مدیر جلسه مفسر نهایی را فراخوانده و ايشان کسی است که تفکرات خود را اضافه کرده و بحت را جمعبندی می کند. وی هم ارنهی هر گونه پرسش یا بینش جديد كه قبلاً حين گزاش گیری مطرح نشده بود + خلاصه سازی ایده ها و پرسش های کلیدی از گزارش گیری بعمل آمده: جسته سازی زمیه و موضوعاتی که گروه می تاد به تجدید ظر در آنا راد + کرو دی

صفحه 59:
: آماده سازی برای تحدید نظر استفاده از يادداشت هاى اعضاى گروه و دیگران مفید است. بهتر است گزارش آنها در 5 رخدادهای گروه ثبت شود. دفتر نيت رخداد عضو كروه - بعد از كزارش كيرى مشاهدات شركت كتتدكان ازبادكيرى دائش آمو را شرح دهيد. ‎OU‏ آنجه دائش آموزان قد » اقجام دادفد و نوشتند و تيد كردلد را بكتجافتد. ‏آباهيع كونه باسخ دانش آموزى بيش بينى نشد اى وجود داشت ؟ توضيح دهيد. ‏اهداق درس تاجه حدى مورد دستيابى قرار كرفت ؟ لطفا مدارك و شواهد كمكى ارائه دهيد. ‏كدام تصميم هاى آموزشى احنمالا به دائش آموزان كمك كرده اند نا ابن اهداف را برآورده سازقد؟ توضيح دهيد. ‎ ‏بد جه جنبه هابى از ابن اهداق دسترسي بيدا نشدة لعفا مدارى و شواهد كمكي اراله دهيد. كدام جنبه هاى طرج درس بايستى بريايه بن مدارك و شواهد دوباره مورد بحث قرار كيوقدة. دفتر ثبت رخداد ناظر بیرونی - بعد از گزارش گیریٍ ‏مدرسه /كروه.... ‎١‏ تاریخ: ‎ ‏آموزكار طرح درس تحقيق مطلعين ديكر:. ‎ ‏تاجه حدى به اهداف ابن درس دست ياقنه اند ! لطفا مدارك و شواهد كمكى ارائه دهيد. ‏كدام تصميم هاى آموزشى احتمالا به دانش آموزان كمى كرده اند ةا اين اهدافه را برآورد سازند! توضيح دهيد.. ‏به جه جنبه هابى از اين اهداف دسترسي بيدا كرديد! لطفا مدارك و شواهد كمكى ارائه تعابيد. ‏كدام جنبه هاى طرح درس بابستى بر مبناى ابن مدا كي شواهد دوباره مورد بحث قرار كيرقد؟. ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 60:
* گروه پژوهشی بر اساس مشکلات شناسایی شده در ارائه اول تغیبراتی در تدریس ایجاد می کند. این تغییرات معمولا بر اساس دشواریهای یادگیری دانش آموزان که گروه در جریان مشاهداتشان متوجه آن شده اند انجام مى شود. گروه ممکن است چندین بار برای بهسازی طرح درس و آماده شدن برای تدریس دوم جلسه تشکیل دهد.

صفحه 61:
اوردهای چرخه درسی پژوهی را جمع آوری می کند. مدارک و موارد زیر برای استفاده در مرحله اصلاح مفید هستند: یادداشت های مشاهده یادداشت های مباحثات و مشاهدات اعضای گروه و شرکت کنند گان دفتر ثبت رخدادهای اعضای گروه و ناظران کار دانش آموزان عکس های تخته سیاه ( چارچوب مناسب استفاده از تخته سیاه را در پیوست ۲ ببینید ) فیلم تدریس ( در صورت موجود بودن ) در ابندای جلسه بازبینی ‎bh‏ داده ها را مرور کنید؛ بدین ترتیب که هر عضو گروه داده های جمع آوری شده را مرور کند. داده ها مرتب شود و هر عضو مسئول مرور یک بخش مجزا شود و گزارش یافته ها را به گروه ارائه دهد. گام دوم: تحلیل داده ها وقتی اعضای گروه داده ها را مرور می کنند. به دنبال شواهدی مبنی بر یاد گیری دانش آموز و تعیین اهداف برآورده شده یا نشده هستند.اگر اعضای گروه دفتر ثبت رخدادها را کامل کنند گروه به طرف مرحله دوم قدم می گذارد.

صفحه 62:
*" بعد از تحلیل داده هاء گروه درباره ی چگونگی تنظیم مجدد ساختار درس و اثر بخش تر شدن آن بحث می کند. وقتی فهرست موضوعات برای بررسی؛ کامل است و الویت ها تعيين مى شوند» گروه می تواند تغییرات برنامه درسی را تعیین کند. ( اگر زمان محدودی برای اصلاح وجود دارد؛ گروه باید فهرستی را در اولویت قرار دهد که مهمترین تغیبرات در آن صورت گرفته است .) گام چهارم : اصلاح طرح درس بعد از شناسایی تغییرات نوبت به اصلاح برنامه درسی است. یکی از معلمان مسئول تغييرات و توزیع برنامه اصلاح شده برای بقیه اعضای گروه است. ** داشتن یک کپی از برنامه اصلی برای بررسی گزارش ضروری می باشد. ( بهتر است تغییرات برنامه جدید را با برجسته کردن خانه ها و رسم الخط های مختلف مشخص کنیم. ) در صورت امکان. گروه باید درباره ی برنامه درسی و تعیین تغییرات لازم بحث كند, اگر زمان کافی برای تبادل تفسیرها به صورت حضوری نیست؛ این کار به صورت الکترونیکی انجام شود.

صفحه 63:
گر میهمانان دعوت شده ناظر مجدد درس هستند» گروه درس پژوهی» یک جلسه قبل از مشاهده برگزار می کند. گروه مفاهیم واقعی مطرح شده در درس و آنچه را که از دانش آموزان انتظار دارد؛ شرح مى دهد. موقع معرفی درس اصلاح شده. آنها شواهد جمع آوری شده در طول اولین تدریس را خلاصه می کنند و تغییرات صورت گرفته برای بررسی شواهد را توضیح می دهد.

صفحه 64:
* درس دوباره به گروه متفاوتی از دانش آموزان تدریس می شود.تدریس دوم را ممکن است همان معلم قبلی انجام دهد ویا اينکه معلم دیگری این کار را برعهده بگیرد.معمولا همه معلمان مدرسه برای مشاهده درس اصلاح شده دعوت می شوند

صفحه 65:
*** جلسه گزارش دهی درس اصلاح شده همان شکل اولیه را دنبال می کند. **شورای معلمان مدرسه همگی در جلسه گزارش دهی تدریس دوم شرکت خواهند کرد واین کار می تواند مطالب کلی تری را در حوزه آموزش ‎a‏ ‏ویاد گیری پوشش دهد.

صفحه 66:
2 بعد از تدریس مجدد و گزارش درس اصلاح شده. گروه تصميم مى كيرد درس پژوهی را کامل کند. يكك روش مرور بيشتر طرح درس است. يك روش دیگر احاطه بر شواهد و تدریس مجدد و مرور گزارش درس پژوهی است. (درس پژوهی بعد از دو بار تدریس تمام می شود حتی اگر کامل نباشد و ۳ ۳ 1 } 9 ۰ 8 از حرکت رو به جلو و پیشروی گروه جلوگیری نمی کند» در عوض معلمان می توانند بر آنچه که فراگرفته انده و سئوالات و ایده های جدید برای اطلاع از درس پژوهی بعدی و چرخه های درس پژوهی آینده تمرکز و بازتاب داشته باشند.)

صفحه 67:
*** معلمان درسهایی راکه از طریق این فرآیند بهبود بخشیده لند به اشتراک می گذارند و بانکی از تدریس هایی را که با استادی ساخته وپرداخته شده اند تشکیل می دهند تا از آنها برداشت واستفاده شود. آنها اغلب گزارشی درباره پژوهش خود منتشر می کنند که شامل تفکرات معلمان وخلاصه ای از بحث های گروه می باشد.

صفحه 68:
* - جه دستاوردهایی در فرایند درس پژوهی داریم ؟ - آیا موارد روشن می باشند و یا اينکه نیز به شرح اند کی از هدف و مقصود آنها وجود دارد ؟ *** ۲- تهیه یکك چارچوب : در اين گام از مجموعه برون داده ها یک مقدمه و نتیجه گیری ایجادمی كنيم . اين كار باعث می شود چارچوبی فراهم شود تا قطعات در جای خود قرار گیرند . سوالات راهنما : -ما چگونه می توانیم کارمان را شرح دهیم 4 * - چه اهدافی راهنما برای ایجاد طرح درس می باشند ؟ - چه کاری انجام دهیم تا دیگران طرح درس را درک کنند ؟ - چگونه می توانیم کار خود را در فرايند درس پژوهی بعدی بهبود بخشیم 4 ۳- توصیف و بازخورد : این قسمت دستاوردها را توصیف نموده و اصول مهم یاد گیری هر ابزار را مختصر سازی می کند . سوالات راهنما : * -ما چگونه می توانیم گزارشی ارائه نماییم که هر دستاوردی را شرح دهد ؟ - برای ایجاد یک گزارش مجزا به چه اطلاعات مکملی نیاز داریم ؟ * -بهترین ابزارها برای فرایند درس پژوهی و حرفه ما چه می باشند ؟

صفحه 69:

صفحه 70:
چرخه درس پژوهی

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
29,000 تومان