آموزشتاریخ و بیوگرافیعلوم انسانی و علوم اجتماعیسایر

درس 21 مطالعات هفتم-اوضاع اجتماعی ایران باستان

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
اوضاع اجتماعی ایران باستان

صفحه 4:
خانواده. هسته اولیه جامعه ازدواج یک تکلیف دینی و پیمان مقدس اگر کسی عمدا ازدواج نمی کرد: کنهکارشمر ده مي تشتد:تتز3ان زمانی می توانستند مقام و منصبى بكيرند كه همسر ذاشته باشند. 4 اجراى مراسم مذهبى يدر سريرست خانواده حفظ امنيت خانواده

صفحه 5:
استفاده از آیینه و شمعدان در مراسم ازدواج یکی از رسوم به جا مانده از ایران باستان است. در ‎o-l‏ دوره در مراسم ازدواج از آيينه به عنوان نماد راستی و صداقت در زندگی مشترک استفاده می کردند و در شمعدان ها و آتشدان ها شعله می افروختند. زیرا معتقد بودند نور و روشنایی نشانه اهورا مزداست. استفاده از سیب. ‎ll‏ سنجد. تخم مرغ. و ریختن اسپند در آتش نیز مرسوم بود.

صفحه 6:
ازدواج خویشاوندی و درون گروهی بود. چند همسری رواج داشت. افراد ثروتمند چند زن داشتند. وسایل مورد نیازشان مانند خوراک, پوشاک و ابزار در خانواده تهیه می:شد.

صفحه 7:
نان در کنار مردان به نخ ریسی, پارچه بافی. قالی بافی و مشارکت در کشاورزی می پرداختند.

صفحه 8:
اصول و ارزش های اخلاقی مانند راستگویی, امانت داری, میهن دوستی, وفای به عهد در خانواده آموزش داده می شد.

صفحه 9:
= پدران شغل خود ‎en‏ ياد مى دادند. درا ان : ۹ لعوعيداه "زيوت خانواده رسوم خانه داری را به دختران آموزش می دادند. 2 2 f ۳ bee fs 6 es) ۳ 5

صفحه 10:
زندگی روستایی و شهری: == اغلب مردم ایران باستان در,روستاها زندگی می کردند. کشاورزان بیشترین = Balser S lol] She هك جح = ‎Usb‏ از ساسانیان تعداد شهرها کم و بیشتر محل زند گی ونان و مأموران حکومت بود. در این شهرها علاوه بر مأَموَرّان حکومتی. صنعتگران, بازر گانان و پيشه وران نیز زندگی می کردند.

صفحه 11:
بقایای شهر ‎saw‏ 3 ایای شهر بیشابور در نزدیکی کازرون

صفحه 12:

صفحه 13:
. شاه و شاهزادگان « روحانیون زردشتی( موبدان)۲ |. (gal ‏فرماندهان‎ . ff ‏دبیران‎ .

صفحه 14:
امتیازات طبقه اشراف:

صفحه 15:
- كشاورزان با آنكه اكثريت جامعه را تشكيل مى دادند و فعالیت اقتصادی مهم بر دوشً آنهابود از بسیاری از حقوق اجتماعی محروم بودند. موبدان زردشتی که خود از طبقه بزرگان بودند از اختلاف طبقاتی حمایت" می کردند.

صفحه 16:
رفتن از طبقه ای به طبقه دیگر بسیار سخت و تقریباً ناممکن بود.( کشاورز هميشه کشاورز و اشراف زاده هميشه اشراف زاده بود. افراد طبقه محروم نمی توانستند با بزرگان ازدواج کنند. لباس و مسکن طبقات متفاوت بود. در شهرها کشاورزان و پيشه وران نمی توانستند در محله خاص بزر گان سکونت کنند و به ناچار در حومه شهرها ساکن می شدند. در دوره ساسانی طبقات مختلف حتی آتشکده های جداگانه داشتند.

صفحه 17:
‎i»‏ وضعیت طبقاتی بر آداب و معاشرت مردم نیز تاثیر گذاشته بود. ‏هرودوت نوشته است: ایرانی ها وقتی در کوچه به هم می رسیدند ‏روبوسی می کردند و اگر با یکدیگر تفاوت طبقاتی داشتند افراد ‏عامی باید در برابر اشراف و بزرگان زانو می زدند. ‎

صفحه 18:

صفحه 19:
در دوره باستان شاهان و شاهزاد گان زندگی بسیار پر تجملی داشتند و در کاخ ها به خوشگذرانی می پر داختند. تشریفات کاخ خسرو پرویز: خسرو پرویز تاجی داشت که مقدار زیادی طلای ‎alle‏ در آن به کار برده شده بود و مرواریدهای آن به اندازه تخم گنجشکٌ"بود. در آن دوره تاج سنگی زراا سقف آویزان مى کردندو شاه زیر آن می نشست. خسرو پرویز شطرنجی داشت که مهره های آن از باقوت و زمردبود و بر تختی می نشست که از عاج فیل درست شده بود و نرده های آن از طلا و نقره بود.

صفحه 20:
شاهنامه فردوسى يكى از منابعى است كه مورخان برای پی بردن به اوضاع و احوال مردم در دوره باستان, از آن استفاده کرده اند.

صفحه 21:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
16,000 تومان