rahnamaye_parvareshe_tiour

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [2 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “راهنمای پرورش طیور”

راهنمای پرورش طیور

اسلاید 1: راهنمای پرورش طيور اداره کل دامپزشکی استان قزوین

اسلاید 2: انتخاب محل مرغداري :در پرورش گله هاي گوشتي بمنظور دستيابي به نتايج مورد نظر و بازدهي مطلوب يكي از موارد مهم ، انتخاب محل مزرعه و طراحي آن مي باشد .

اسلاید 3: انتخاب محل مرغداريبه هنگام احداث يك واحد مرغ گوشتي ، محل مزرعه بايد به نحوي انتخاب شود كه در اطراف آن تراكم واحدهاي مرغداري كم باشد . اين مطلب نه فقط در مورد مزارع مرغداري بلكه در مورد مراكز جوجه كشي ، كارخانه هاي ساخت دان ، كشتارگاهها و ديگر اماكني كه بنحوي در ارتباط با اين فعاليت مي باشند نيز صادق است .

اسلاید 4: واحد مرغداري بايد از جاده اصلي و ساير مرغداريها و اماكن دامي فاصله مناسب داشته باشد.

اسلاید 5: فاصله بين دو سالن بايستي حداقل 10 تا 12 متر باشد.

اسلاید 6: انتخاب محل مرغداريبه درستي نمي توان فاصله اي مناسب و مطمئن جهت احداث واحدهاي مختلف مرغداري پيشنهاد نمود . چون بعضي از بيماريها یی مثل نيوكاسل و برونشيت از مسافتهاي بسيار دور و از طريق هوا به راحتي از يك واحد به واحدي ديگر منتقل مي شوند . بعضي از عوامل بيماريزا نيز مثل MG از طريق تماس مستقيم و توسط انسان يا مواد مختلف منتقل مي شوند .

اسلاید 7: مرغداري بايد داراي حصار بوده كه از ورود جانوران و يا وسايل نقليه به محوطه جلوگيري نمايد.

اسلاید 8: انتخاب محل مرغداريلازم به ذكر است كه نظام دامپروری در مورد تعيين فاصله مرغداريها داراي ضوابط و آئين نامه هاي خاصي است كه در تاسيس هر واحد مرغداري بايستي اجرا شود.

اسلاید 9: اقدامات بهداشتي :

اسلاید 10: اقدامات بهداشتيبا توجه به اينكه انسان يكي از عوامل مهم انتقال بسياري از بيماريها مي باشد ميتوان به منظور كاهش اين امكان ، اقداماتي از قبيل تعويض اجباري كفشها ، لباس و شستن دستها، به هنگام ورود افراد به مزرعه را مد نظر قرار داد . مخصوصا بايد توجه داشت اينگونه اقدامات بهداشتي در مورد افرادي كه بسته به شغلشان به مزارع مختلف رفت و آمد مي كنند حتما انجام شود .(مانند دامپزشكان و كاركنان امور خدماتي)

اسلاید 11: در ابتداي ورودي هر سالن بايد حوضچه ضد عفوني ولوازم جهت شستشوي دستها و چكمه ها تعبيه گردد.

اسلاید 12: اقدامات بهداشتيبراي كاركنان مرغداريها ، نگهداري مرغ ، خروس ،‌ بوقلمون و بطور كلي هر گونه پرنده اي در منزل اكيدا ممنوع است . اين افراد بايد از رفت و آمد به ساير مرغداريها پرهيز نمايند . در صورتيكه اينگونه كنترل ها ممكن نباشد مي توان اقدامات بهداشتي را با شدت بيشتري به مرحله اجرا در آورد .

اسلاید 13: اقدامات بهداشتيمثلا مي بايد كليه افراد را قبل از ورود به مزرعه ملزم به استحمام و تعويض لباس نمود . انواع وسايط نقليه و ديگر تجهيزات كه به مزارع مختلف رفت و آمد مي كنند نيز از عوامل ديگر انتقال بيماريها مي باشند كه قبل از ورود به مرغداري ، بايد ضدعفوني شوند .

اسلاید 14: ابتداي درب ورودي داراي حوضچه ضدعفوني بوده كه داراي طول مناسب و حداقل 30 سانتي متر عمق با ماده ضدعفوني مناسب باشد.

اسلاید 15: اقدامات بهداشتيآشيانه ها بايد بنحوي طراحي و عايق بندي شوند كه هيچگونه پرنده و يا جانوري (سگ ، گربه . . . . ) امكان ورود نداشته باشد . در اين مورد حتي حشرات و ديگر جانوران موذي هم خطر بسيار جدي محسوب مي شوند .

اسلاید 16: ازتغذيه سگ نگهبان با لاشه و تلفات مرغداري جلوگيري بعمل آيد.

اسلاید 17: اقدامات بهداشتياز بين بردن و معدوم نمودن تلفات در مزرعه بسيار مهم مي باشد . در مناطقي كه آب و هواي گرم دارند مي توان از چاه استفاده نمود . تلفات در اينگونه چاهها بتدريج متلاشي مي شوند . به هنگام حفره چاه بايد به عمق چاه نسبت به سطح آبهاي زير زميني و تهويه آن (گازهاي ناشي از متلاشي شدن) و همچنين پوشش (درپوش) چاه توجه نمود .

اسلاید 18: تعبيه اطاقي جهت انجام امور كالبدگشايي و تشخيص بيماري به دور از سالنهاي پرورش

اسلاید 19: اقدامات بهداشتياز نظر بهداشتي و به منظور رعايت احتياط لازم ، براي از بين بردن تلفات ،‌بهترين روش ، نصب كوره لاشه سوز و يا سيستمي است كه بتوان در آن لاشه ها و تلفات را به خوبي سوزاند .

اسلاید 20: براي معدوم سازي لاشه ها مي توان ازكوره لاشه سوز ويا چاه تلفات استفاده كرد.

اسلاید 21: اقدامات بهداشتيبراي حفظ موازين بهداشتي در هر نوع واحد مرغداري بهترين روش نگهداري گله ، استفاده از روش يك سني است . به اين روش اصطلاحا All in - All out اطلاق مي شود. اگر نگهداري گله يك سن در مزرعه امكان پذير نباشد ، بايد آشيانه ها نسبت به هم فاصله اي مناسب داشته باشند و هر گروه سني را در يك آشيانه نگهداري نمود .

اسلاید 22: اقدامات بهداشتيكاركنان هر آشيانه مي بايستي از رفت و آمد به آشيانه هاي ديگر خودداري نمود و ضمنا از نقل انتقال وسايل و تجهيزات نيز بايستي جلوگيري شود .

اسلاید 23: قرنطينه : در واحدهاي مختلف مرغداري برقراري قرنطينه با توجه به موقعيت محل ، سابقه بيماري ، انتشار بيماري در منطقه ، تعدد رفت و آمدها و ديگر عوامل ، به طرق مختلف اعمال مي گردد .

اسلاید 24: قرنطينهبطور كلي بهترين روش قرنطينه ، استحمام همراه با تعويض لباس و كفش در بدو ورود به مزرعه مي باشد . به همين منظور احداث اتاق سرويس در محل ورودي آشيانه ها توصيه مي شود .

اسلاید 25: در ابتداي ورودي هر سالن بايد كفشهاي افراد بازديد كننده تعويض شده و از چكمه هاي تميز استفاده گردد.

اسلاید 26: قرنطينهدر اتاق قرنطينه حتما بايد دو نوع فضا يا محل كه اصطلاحا آنها را آلوده (قبل از استحمام و تعويض لباس و كفش) و غيره آلوده (بعد از استحمام تعويض و كفش) مي ناميم ، وجود داشته باشد . اين دو محيط مي بايست كاملا و بنحو مشخصي از هم جدا باشند .

اسلاید 27: قرنطينهتعويض كفش بايد بطور جدي مورد توجه قرار گيرد . اين بخصوص از نظر كنترل بيماري كوكسيديوز و همچنين جلوگيري از انتقال اووسيت ها بسيار مهم مي باشد .

اسلاید 28: قرنطينهضروری است كه به هنگام ورود به آشيانه بجز تعويض كفش از روپوش و كلاه نيز استفاده شود .

اسلاید 29: طراحي قرنطينه : يكي از نكات بسيار مهم در طراحي قرنطينه قرار دادن حوضچه و يا تشت محتوي آب كاملا تميز و ضدعفوني كننده تازه در محل درب ورودي مي باشد . بهتر است حوضچه يا تشت را در نقطه اي قرار داد كه افراد به راحتي به آن دسترسي داشته و قبل از ورود به اتاق قرنطينه ملزم به عبور از آن باشند . در اين مورد توصيه مي شود كه حوضچه اي كوچك با بتون در محل ورودي درب اتاق قرنطينه ساخته شود .

اسلاید 30:

اسلاید 31: طراحي قرنطينهنصب رخت آويز جهت آويختن لباس افراد . نصب دستشوئي و شير آب به همراه صابون ضدعفوني كننده به نحوي كه افراد قبل از ورود به اتاق قرنطينه يا اتاق سرويس دستهاي خود را بشويند .

اسلاید 32: طراحي قرنطينه قرار دادن كفش يا چكمه مخصوص جهت ورود به آشيانه مرغداري كه قبلا شسته و ضد عفوني شده باشد . بمنظور جلوگيري از هر گونه اشتباه مي توان كفش يا چكمه مخصوص آشيانه يا بارندگي متفاوت و يا علامتي واضح مشخص نمود . فراهم نمودن كمد لباس ، لباسهاي كار مخصو ص داخل آشيانه را كه الزاما تميز و ضدعفوني شده هستند در آن جاي داد .

اسلاید 33: برنامه واكسيناسيون :تهيه برنامه واكسيناسيون با توجه به شرايط و موقعيت محل بستگي به عوامل مختلفي مثل ، چگونگي شيوع بيماريها ،‌برنامه واكسيناسيون گله مادر ، موجود بودن نوع واكسنها ، هزينه هاي اجرا و غيره . . . دارد . بنابراين براي واكسيناسيون نمي توان برنامه عمومي و مشخصي را پيشنهاد نمود .

اسلاید 34: واكسيناسيوندر اين مورد مي توان با كسب اطلاع از وضعيت گله مادر و همچنين مشاوره با دامپزشكان اقدام به تهيه برنامه واكسيناسيون نمود .

اسلاید 35: در حمل و نقل واكسن از زنجيره سرد استفاده گردد(حمل واكسن همراه با يخ).

اسلاید 36: واكسيناسيوندر مورد واكسيناسيون به نكات زير توجه نماييد : بايد توجه داشت كه فقط طيوري كه از نظر سلامتي در شرايط مطلوبي بسر مي برند واكسينه شوند . كليه آمار و اطلاعات هر واكسيناسيون به هنگام اجرا ثبت شود مثل تاريخ ، نوع واكسن، تعداد ، شماره ، سريال واكسن ، روش واكسيناسيون .

اسلاید 37: برنامه داروئي : بطور كلي استفاده از آنتي بيوتيكها و ديگر داروها بمنظور جلوگيري از كاهش مقاومت بدن در برابر فشار ميكروبها و باكتريها بايد تا حد امكان محدود شود . خودداري از مصرف بي رويه داروها از باقي ماندن و رسوب آنتي بيوتيكها در ميان بافتهاي گوشت جلوگيري كرده و همچنين در صرفه جوئي و كاهش هزينه ها نيز بسيار مؤثر است.

اسلاید 38: داروئياما بهر حال در مواردي كه ناگريز به مصرف داروها هستيد بايد موارد زيرا را مورد توجه دقيق قرار دهيد : ·   اطمينان از انتخاب داروي صحيح . ·    اطمينان از مقدار صحيح دارو . ·   اطمينان از زمان صحيح تجويز و مصرف دارو . ·   اجتناب از تغييرات ناگهاني در طرز عمل و نحوه اجرا .

اسلاید 39: كنترل سلامت گله : بمنظور بررسي وضعيت كه از نظر سلامتي و همچنين تعيين ميزان مصونيت و ايمنيت گله، انجام تستهاي ميكروبي و ويروسي و مشاهده رفتار و حركات طيور بسيار مهم و ضروري است .

اسلاید 40: به نكات زير توجه نماييد :تغييرات ناگهاني در رفتار گله و يا تغيير در مقدار مصرف آب و غذا ممكن است نتيجه بروز يك بيماري باشد .  تلفات گله بايد به دقت تحت نظر باشد و حتما بايد آمار و ارقام مربوط به تلفات بطور جداگانه براي هر آشيانه ثبت شود . كالبد گشايي تلفات بايد بطور مرتب انجام شود .

اسلاید 41: به نكات زير توجه نماييدنمونه گيري خون و انجام تستهاي مربوط به آن مي تواند نتايج واكسيناسيونها و همچنين امكان بروز بيماريها را بخوبي نشان دهد . با انجام تستهاي ميكروبي و ويروسي بر روي نمونه ها ، بخوبي مي توان از وضعيت سلامتي گله اطلاع حاصل نمود .

اسلاید 42: خلاصه موارد مهم و مورد توجه : مزرعه نبايد نزديك مزارع ديگر و يا ديگر اماكني كه به اين فعاليت مربوط مي شود ، بنا شود . از رفت و آمد افراد متفرقه به مزرعه جلوگيري گردد . از پرورش و نگهداري ساير طيور در مزرعه اكيدا خودداري گردد .      

اسلاید 43:  كاركنان مرغداري بايد از نگهداري طيور مختلف در منازل خود اكيدا خودداري كنند . برقراري سيستم قرنطينه (حتي المقدور استحمام قبل از ورود به آشيانه). براي كليه كاركنان لباس و كفش كار تميز فراهم نمائيد كه فقط در داخل مزرعه از آن استفاده كنند .

اسلاید 44: براي دامپزشك و كليه بازديد كنندگان و تعمير كاران ، نيز لباس و كفش كار تهيه نمائيد. طيور تلف شده را حتما بسوزانيد ، در صورتيكه اين امكان وجود ندارد در چاههاي عميق دفن نمائيد .

اسلاید 45: از ورود پرندگان وحشي ، موش و ديگر جانوران موذي به مزرعه قويا جلوگيري نمائيد . بعد از پايان هر دوره پرورش ، كود موجود در آشيانه را بطور كامل خارج نمائيد . در شستشوي آشيانه ، تجهيزات و وسايل ، از آب فراوان و حتي المقدور مواد پاك كننده استفاده نمائيد .

اسلاید 46: تغذيه : براي رسيدن به رشد سريع هميشه بايد دان در سترس جوجه هاي گوشتي باشد ، بنابراين آنها معمولا بطور آزاد تغذيه مي گردند . بايد توجه داشت كه بخش قابل ملاحظه اي از هزينه ها در پرورش طيور گوشتي مربوط به هزينه خوراك مي باشد ، و در تغذيه آنها فقط با استفاده از فرمول مناسب ،‌مواد مرغوب و با اعمال مديريت صحيح مي توان به حداكثر بهره دهي خوراك در گله دست يافت .

اسلاید 47: تغذيهپايين آمدن اشتها در گله كه نتيجه آن كاهش مصرف دان مي باشد ، به عوامل زير بستگي دارد : ·        بروز بيماري ·        ضعف مديريت ·        تغذيه نامطلوب از نظر كمي و كيفي ·        عدم كنترل مناسب عوامل محيطي

اسلاید 48: نگهداري دان : بهترين روش براي نگهداري و ذخيره دان استفاده از سيلو مي باشد بنحوي كه هر آشيانه سيلوئي داشته باشد كه بتوان براي حداكثر تا يك هفته دان را در آن ذخيره نمود سيلوي آشيانه بايد به راحتي قابل بازديد ، تميز كردن و شستشو باشد . جهت حمل دان داشتن وسيله نقليه مخصوص براي هر واحد مرغداري توصيه مي شود .  

اسلاید 49: نگهداري داناگر دان در كيسه نگهداري و حمل شود بايد محل مناسبي را براي آن در نظر گرفت . كيسه هاي دان را به دليل امكان جذب رطوبت نبايد مستقيما بر روي زمين قرارداد.

اسلاید 50: مديريت گله آشيانه و عوامل مؤثر در طراحي آن  

اسلاید 51: آشيانهآشيانه ها بايد امكانات و تجهيزات لازم جهت فراهم كردن يك محيط راحت را براي گله ها داشته باشند . براي مثال ، دماي مناسب جهت پرورش جوجه هاي گوشتي بين C 33 (جوجه يكروزه) ورظوبت 50% تا 70% مي باشد . بنابراين در طراحي و ساخت آشيانه با آگاهي و علم به اين دو مطلب ، تجهيزات لازم را بايد پيش بيني نمود تا بتوان شرايط مورد نظر را فراهم كرد .

اسلاید 52: ميزان رطوبت و دما با هم ارتباط مستقيم دارد توصيه ميشود از وسايلي كه اين دو فاكتور را با هم ارزيابي مي نمايد استفاده گردد.

اسلاید 53: آشيانهبطور كلي در هنگام طراحي و ساخت آشيانه بايد به نكات زير توجه كافي مبذول شود : ·        عايق بندي (ايزولاسيون) ·        تهويه·        سيستم گرم كننده ·        سيستم خنك كننده بدون شك رعايت اين چهار عامل اساسي در مناطق مختلف جغرافيايي و آب و هوايي متفاوت خواهد بود .

اسلاید 54: عوامل مؤثر در طراحي آشيانه : با توجه به دلايل بهداشتي توصيه مي شود كه كف آشيانه بتوني ، صاف و هموار ، غير قابل نفوذ و عاري از هر گونه ترك و منفذ باشد . در زمان ساخت آشيانه ها بايد سيستم زه كشي نيز پيش بيني شود . كف آشيانه بايد شيبدار باشد . ميزان شيب يك سانتيمتر در هر متر در نظر گرفته مي شود .

اسلاید 55: عوامل مؤثر در طراحي آشيانهاحداث جاده هاي صاف و آسفالته در محوطه مزرعه و پيرامون آشيانه ها كار شستشو و تميز كردن و همچنين انتقال كود و تخليه گله را آسانتر مي كند . سطح ديوارها و سقف آشيانه بايد صاف و غير قابل نفوذ باشد بنحوي كه دافع آب باشد . در موقع ساخت آشيانه مي بايست از بوجود آمدن هر نوع مانعي كه موجب جلوگيري از جريان آزاد هوا چه در طول سقف و چه به سمت كف آشيانه گردد . ممانعت بشود .

اسلاید 56:

اسلاید 57: عوامل مؤثر در طراحي آشيانهامروزه در يك مرغداري پيشرفته به منظور جلوگيري از هدر رفتن نيروي كار ، احداث سيستم آبخوري اتوماتيك بسيار ضروري است . بايد دقت نمود كه سقف آشيانه قدرت نگهداري اينگونه تجهيزات را داشته باشد .

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید